MM 2015: Median toiminta & selostajat

  • 110 267
  • 450
Tila
Viestiketju on suljettu.
Tämä Mertarannan "tutkitaan videolta oliko kuusi pelaaja jäällä" oli aika järkyttävä kämmi.

Kaipa tämänkin joku pystyy kuittaamaan sillä perinteisellä "no täällä sitä besserwisserit taas dissaa Anteroa ihan vain dissaamisen ilosta" -läpällä. Itse katselin kaksi ekaa erää ilmaiskanavalta, joten en päässyt tuosta aivopierusta nauttimaan, mutta jo ihan pelkästään otteluseurantaketjun perusteella täytyy todeta, että on kyllä taas Anterolta eeppistä kamaa. Ei toki mitään uutta. Granlundin ilmaveivin jälkeenkin mies huusi, että mitä ihmettä siellä oikein videolta katsellaan, kun kiekkohan kävi ihan selvästi maalissa.

Olennaisinta tässä on toki se, että tämän ottelun katsojista todella pieni vähemmistö tietää sen, ettei mahdollista väärää vaihtoa voi tutkia videolta, joten tässä kontekstissa Anteron surkeasta lajitietämyksestä kertova järkeily ei ole mitenkään paha moka. Jossain Viasatin NHL-lähetyksessä tuollainen paskapuhe olisi paljon pahempi virhe. Mutta vaikka Antti Mäkistä tällä palstalla pidetään yleisesti ihan paskana selostajana, olen melkoisen varma, että häneltä emme nykysääntöjen voimassa ollessa tule kuulemaan spekulaatioita siitä, miten tuomarit tutkivat väärää vaihtoa videolta.
 
Viimeksi muokattu:

Koge

Jäsen
Osaako joku sanoa, että onnko nuo Tamin ''mulla on namupala vieressä'' -kommentit jotain erittäin huonoa käsikirjoitettua studiolöpötystä? Oli tai ei niin erittäin suurta myötähäpeää aiheuttavaa touhua. Naamapalmu. En tiedä onko pahempi jos on käsikirjoitettu vai jos on Tamin omia ''neronleimauksia''.
Sanotaan vaikka näin, että on sitä pienemmistäkin jutuista äläkkä noussut. Taannoinhan oli lisäksi jonkun asteinen kohu naispuolisten urheilijoiden ulkonäköpaineista, ja kyllähän se rinnastuu myös urheilutoimittajiin miesvaltaisella alalla.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Tamminen joutaisi jo museoon kaikista television jääkiekkolähetyksistä. Mitään uutta annettavaa hänellä ei ole ollut moneen vuoteen, ja nämä namupalakommentit paljastavat, että harkintakykykin on pettänyt joko Maikkarin käsikirjoituksessa tai itse Tamilla.
 
Osaako joku sanoa, että onnko nuo Tamin ''mulla on namupala vieressä'' -kommentit jotain erittäin huonoa käsikirjoitettua studiolöpötystä?

Kyllähän tuosta ottelun alun lyhyestä juttutuokiosta näki kilometrin päähän, että se oli kokonaisuudessaan käsikirjoitettu. Jääkiekko-nimisestä pelistä siinä ei puhuttu sanaakaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
En mikään feministi ole, mutta nämä Tamin "Mervi sinä olet tyrmäävän kaunis" ja "herkkupala" on kyllä ihan helvetin dorkaa käytöstä. Ei nimittäin kyllä Tamilla ole edes sitä tarjottavana tälle "maikkarin mediapaketille". Tyhmä jätkä.
 

Andrew

Jäsen
Mitä taas tulee näihin Maikkarin panostuksiin näissä kisoissa, niin tosiaankin paljon vaikuttaa se että Maikkari tekee isoa persnettoa näillä ja maksaa ihan naurettavaa ylihintaa. En nyt tarkkaan tiedä että kuinka paljon tässä turskaa tulee, mutta paljon. Osaltaan tämä on ollut syynä siihekin että Maikkari joutui luopumaan UCL-peleistä, eli rahaa menee paljon enemmän kuin tulee.

Onkohan Maikkari vaan yksinkertaisesti yli-arvioinnut ihmisten kiinnostuksen MM-kisoja kohtaan?! Ehkä tarpeeksi moni ei ole valmis maksamaan tuosta kaikesta, koska Suomen pelit näkyvät kuitenkin ilmaiskanavalla ja se riittää. Lisäksi moni varmaan katsoo noita pelejä porukalla ja silloin ei ole mitään väliä mitä erätauoilla tulee, kun jauhetaan kaverien kanssa "roskaa". Oleellinen kysymys on, että kuinka moni on valmis maksamaan noista muista peleistä ja miksi Suomessa nuo lähetysoikeudet maksavat niin paljon, jos kerran suurimmassa osassa Euroopan maita kisat tulevat ilmaiskanavilta?!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onkohan Maikkari vaan yksinkertaisesti yli-arvioinnut ihmisten kiinnostuksen MM-kisoja kohtaan?! Ehkä tarpeeksi moni ei ole valmis maksamaan tuosta kaikesta, koska Suomen pelit näkyvät kuitenkin ilmaiskanavalla ja se riittää. Lisäksi moni varmaan katsoo noita pelejä porukalla ja silloin ei ole mitään väliä mitä erätauoilla tulee, kun jauhetaan kaverien kanssa "roskaa". Oleellinen kysymys on, että kuinka moni on valmis maksamaan noista muista peleistä ja miksi Suomessa nuo lähetysoikeudet maksavat niin paljon, jos kerran suurimmassa osassa Euroopan maita kisat tulevat ilmaiskanavilta?!

Ja pelejä näkee kyllä, kröhöm, erilaisin tavoin netin ihmeellisessä maailmassa. Maikkari on varmasti yliarvioinut paitsi omien studiosessioidensa kiinnostavuuden, niin vakavammin ottaen ylipäänsä suomalaisen innokkuuden ostaa maksukorttia kortin perään. Samaa sanoin taannoin siitä, kun puhuttiin Sieniliigan siirtymisestä maksumuurin taakse, pois YLEn kanavilta: ei tulisi toimimaan, katsojaluvut vain romahtaisivat.

No, Sieniliiga taisi lopulta sitten jäädä YLElle....
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Maikkarin lätkä-skeidassa on kolme pahasti puutteellista palasta: Mertsi, Tami ja S. Aukkonen.

Mertsi on liian tuote. Antero Mertaranta voisi olla ihan ok selostaja, jos kohta lajituntemus onkin rajusti puutteellista. Nyt kaiuttimissa kaikuu metelöivä dorka, jonka ainoa funktio on huutaa "tunnelmaa" kotikatsomoihin "koko kansan Mertsinä". Ei toimi! Muistan Mertarannan YLE-ajoilta tyyppinä, jolla puheenparsi lähti laukalle vain kun jotain tosi poikkeuksellista tapahtui, ja silloin se oli todella okei. Nyt sitä läppää pitää kylvää joka väliin ja olla lisäksi päälle oikein ylikorostetun puolueellinen. Plääh!

Tami on puolestaan aina ihan helvetin ulapalla melkein kaikesta. Tänään putosin pahasti sille, että Tamia käytettiin jonkun sortin pelitaktisena asiantuntijana. Sitä se nyt on kaikista vähiten. Tietyissä asioissa Tami on ytimessä, mutta pelin ymmärtäjänä ei, vaikka itse väittääkin kaikkea muuta. Aika on ajanut ohi, ne samat fraasit alkavat viimeistään nyt olla pahasti päiväysvanhoja. Se, että studioon on saatavilla jo parikymmentä vuotta samaa kiekkomantraa hokeva itseään korostava entinen leijonasuuruus, ei tarkoita, että enää tarvitsisi.

Mika Saukkonen kuuluisi Tulosruutuun (tai mikä ikinä MTV Sport News corner se nykyisin onkaan) lukemaan monitorilta kirjoitettua ja harjoiteltua tekstiä. Selostaminen on tälle jätkälle liian haasteellista, koska sana ei ole hallussa. Pahiten tämä näkyy kun tilanteet muuttuvat nopeasti, eli lätkässä koko ajan. "SööÖÖÄÄÄSIELTÄ TULEE PAIKKAAAAA muttaeeieiei menekkäään jajajajajaja uudestaan sitten sitten..."

Kehaisen lopuksi studioremmiä. Niikko on oikeasti ihan jees isäntä siellä, ja Lehterä on pääasiassa ihan asiallinen tyyppi, jolta kuulee joka lähetyksessä oikeita analyyseja. Tänäänkin oli ainoa, joka hiffasi sen, mitä sieltä videolta tarkasteltiin. Tami ja Antsa olivat niin saatanan kuutamolla että oli vakea olla olemassa kun niiden juttuja kuunteli. Ara on toki jo vähän vanha, mutta se osaa silti olla rauhallinen ja keskustella aiheesta toisin kuin tämä turkulainen urpo siellä Don Cherry rip off-nurkkauksessaan.
 
Oleellinen kysymys on, että kuinka moni on valmis maksamaan noista muista peleistä ja miksi Suomessa nuo lähetysoikeudet maksavat niin paljon, jos kerran suurimmassa osassa Euroopan maita kisat tulevat ilmaiskanavilta?!

Nyt tipuin ihan täysin kärryiltä. Miksi pelien näkymisen ilmaiskanavilta pitäisi tarkoittaa sitä, että lähetysoikeudet ovat halpoja?

Ja että miksi Suomessa lätkän MM-kisojen lähetysoikeudet ovat arvokkaampaa tavaraa kuin muissa Euroopan maissa? Johtuisiko siitä, että Suomi on luultavasti kaikkein fanaattisimmin näihin kisoihin suhtautuva maa koko maailmassa, ja valtaosassa Euroopan maista nämä kisat eivät kiinnosta pätkääkään.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Samaa sanoin taannoin siitä, kun puhuttiin Sieniliigan siirtymisestä maksumuurin taakse, pois YLEn kanavilta: ei tulisi toimimaan, katsojaluvut vain romahtaisivat.

No, Sieniliiga taisi lopulta sitten jäädä YLElle....
Menee vähän off-topicin puolelle, mutta Sieniliigaa näytetään yksi matsi per kierros ilmaiskanavilta sen vuoksi, että UCL:n pääsponsorit käytännössä vaativat sen. Medianäkyvyys on niin isoa, joten tämän vuoksi niissä maissa joissa näitä pelejä näytetään niin nähdään myös ilmaiseksi pelejä.

Työni puolesta maksu-tv:tä ja sen kehitystä joutuu seuraamaan aika paljon, ja eräs Maikkarin tyyppi sanoi eräässä koulutuksessa ihan suoraan että UCL on sellainen tv-tuote että ei sillä juurikaan pääse rahaa tekemään, koska sitä on myös käytännössä pakko näyttää maksuttomilta kanavilta. Tämä sitten osaltaan vaikutti siihen ettei Maikkari enää jatkanut tarjouskilpailua vaan luopui oikeuksista.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin paljon kuin MM-kisat keräävätkin Suomessa TV-katsojia, on varmasti aika haastavaa saada ihmisiä sitoutumaan maksupaketteihin parin viikkoa kestävällä turnauksella, jonka houkuttelevin sisältö(Suomen pelit, ratkaisuottelut) laki pakottaa näyttää suorina lähetyksinä myös ilmaiseksi.Toi laki on perseestä oikeudet omistavan tahon kannalta, mutta toisaalta tilanne oli Maikkarilla tiedossa.

Maikkari varmasti maksoi liikaa oikeuksista, mutta näin tuppaa usein kuumassa tarjouskilpailussa käymään. Ja sellainen varmasti käytiin kisojen oikeuksista.

MTV Media työllistää satoja suomalaisia, joten on mautonta toivoa jotain konkurssia lafkalle sen takia, että lätkäsisällön laatu ei miellytä.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mutta vaikka Antti Mäkistä tällä palstalla pidetään yleisesti ihan paskana selostajana, olen melkoisen varma, että häneltä emme nykysääntöjen voimassa ollessa tule kuulemaan spekulaatioita siitä, miten tuomarit tutkivat väärää vaihtoa videolta.
Eihän kukaan ole Jatkoajassa väittänytkään, että Mäkinen ei jääkiekosta jotain ymmärtäisi. Ainakin minusta Mäkisen ongelma on hänen tahtonsa olla wannabe-Mertaranta ja saada sitä haluamaansa näkyvyyttä kaikin mahdollisin keinoin. Itse en tuollaista meininkiä Leijonien pelissä jaksaisi, koska en ole kestänyt Anteroakaan kuin vaivoin hänen päästessä pönkittämään egoaan kaikenlaisia "vanha daami" -jutuillaan.

Tein mielenkiintoisen havainnon katseltuani eilen striimien kautta pelejä. Minulle selvisi(varmasti selvinnyt monelle muullekin) ulkomaisten selostajien vähäinen puhuminen suomaiskollegoihinsa verrattuna. Etenkin ruotsalaisselosta selosti rauhallisesti niin, että mukaan mahtui useiden sekuntien hiljaisia jaksoja. Suomalaisilla on selkeästikin oma tyylinsä enkä väitä sen olevan huono asia.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
MTV Media työllistää satoja suomalaisia, joten on mautonta toivoa jotain konkurssia lafkalle sen takia, että lätkäsisällön laatu ei miellytä.

Meni omalta osaltani överiksi ja pahoittelen sitä. En kuitenkaan tarkoittanut, että vika on pelkästään jääkiekko-ohjelmissa, vaan minusta MTV edustaa tällä hetkellä todella hyvin, miten huonosti suomalaisella medialla menee. Kun Ylen Ajankohtainen Kakkonen alkoi muuttua huonommaksi, MTV lopetti 45 minuuttia -ohjelman, vaikka se oli kanavan laadukkain ohjelma. Seitsemän uutiset on olevinaan alkuillan pääuutislähetys, mutta silti se huidotaan läpi muutamassa minuutissa ja sen jälkeen näytetään saman verran mainoksia. Urheilu-uutisissa korostetaan niitä lajeja, jotka näkyvät MTV:n omilla kanavilla ja Huomenta Suomessa on vieraana saman kanavan tosi-tv-ohjelmien vieraita. Ihan kuin elämää ei olisi MTV:n ulkopuolella. Radio Novaa en kuuntele, mutta tuskin siellä on asiallisia keskusteluohjelmia ja monipuolisia musiikkiohjelmia. Luultavasti buffaafat vain tv:n tosi-tv- ja urheiluohjelmia.

MTV tosiaan työllistää paljon ihmisiä, mutta mitä arvoa jonkun Mika Tommolan työllä on? Tai Jani Uotilan tai Oskari Saaren? Koko kolmikko (ja moni muu) vaikuttaa joltain uskonlahkoon eksyneeltä porukalta, joka kiihkomielisesti hehkuttaa sitä omaa mitätöntä asiaansa elämää suurempana. MTV haisee samalta kuin Gigantti, eli työntekijöiden laadulla ei ole mitään väliä, vain kuluilla on. Gigantti on sentään edullinen

MTV tekee ohjelmaa tyhmälle kansalle ja siihen maksu-Mertaranta ja huomiohuora-Tamminen sopivat helvetin hyvin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Maikkarin lätkä-skeidassa on kolme pahasti puutteellista palasta: Mertsi, Tami ja S. Aukkonen.

Mertsi on liian tuote. Antero Mertaranta voisi olla ihan ok selostaja, jos kohta lajituntemus onkin rajusti puutteellista. Nyt kaiuttimissa kaikuu metelöivä dorka, jonka ainoa funktio on huutaa "tunnelmaa" kotikatsomoihin "koko kansan Mertsinä". Ei toimi! Muistan Mertarannan YLE-ajoilta tyyppinä, jolla puheenparsi lähti laukalle vain kun jotain tosi poikkeuksellista tapahtui, ja silloin se oli todella okei. Nyt sitä läppää pitää kylvää joka väliin ja olla lisäksi päälle oikein ylikorostetun puolueellinen. Plääh!

Tami on puolestaan aina ihan helvetin ulapalla melkein kaikesta. Tänään putosin pahasti sille, että Tamia käytettiin jonkun sortin pelitaktisena asiantuntijana. Sitä se nyt on kaikista vähiten. Tietyissä asioissa Tami on ytimessä, mutta pelin ymmärtäjänä ei, vaikka itse väittääkin kaikkea muuta. Aika on ajanut ohi, ne samat fraasit alkavat viimeistään nyt olla pahasti päiväysvanhoja. Se, että studioon on saatavilla jo parikymmentä vuotta samaa kiekkomantraa hokeva itseään korostava entinen leijonasuuruus, ei tarkoita, että enää tarvitsisi.

Mika Saukkonen kuuluisi Tulosruutuun (tai mikä ikinä MTV Sport News corner se nykyisin onkaan) lukemaan monitorilta kirjoitettua ja harjoiteltua tekstiä. Selostaminen on tälle jätkälle liian haasteellista, koska sana ei ole hallussa. Pahiten tämä näkyy kun tilanteet muuttuvat nopeasti, eli lätkässä koko ajan. "SööÖÖÄÄÄSIELTÄ TULEE PAIKKAAAAA muttaeeieiei menekkäään jajajajajaja uudestaan sitten sitten..."

Tässäpä loistava kiteytys, itse aivan samoilla linjoilla. Pohjimmiltaanhan kyse on siitä, että kanavapaketti on se tuote jota on vaikea myydä "vain" pari viikkoa kestävillä kisoilla, joten Maikkari on tosiaan oikein tuotteistamalla tuotteistanut Mertarannan, totta. Tämä on kaikki osana tällaista kanavapaketin puolipakko myyntiä, sillä tuntuu että maksuttoman kanavan katselukokemus pyritään oikein tarkoituksella tekemään mahdollisimman epämukavaksi, plus sitten tämä "etpä saa meidän omaa Mertsiä ellet maksa, häh-hä-hää" -asenne. Sanoin tätä samaa muistaakseni jo vuosi sitten kisojen aikaan. Saukkonen ei nimittäin todellakaan osaa selostaa, häneltä puuttuu juuri tuo kyky tarttua hetkeen ja reagoida asioihin kuten V-G sanoo..

Tamin kohdalla on käynyt osin sama tuotteistaminen, en tiedä millaisia konsultteja Maikkari ja mies itse on kuunnellut, mutta tämä tivolin tirehtööri imago mikä Tamille on rakennettu on aivan käsittämätön. Siihen kuuluu tuon YLE-vuosista täysin muuttuneen ulkoisen habituksen lisäksi olennaisena osana aivan valtavaa myötähäpeää aiheuttavia elementtejä, kuten edellä mainittu naistoimittajan limainen ja äärimmäisen nolo nuoleskelu (etenkin kun kyseessä vieläpä on Mervi Kallio, joka on aivan hirveän näköinen nainen)

Kyllä tässä kokonaisuudessa nähdään, ettei asioiden uhraamista kaupallisuuden alttarilla suotta parjata..
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Namupala, sormi revassa, reva ylös, ym.. Tami oikein kerjää huomiota feministeiltä jutuillaan. Aika yli vedetty tämä pimp-look, katsotaan nyt kuka pahoittaa ensimmäisenä mielensä mediassa?
 
Namupala, sormi revassa, reva ylös, ym.. Tami oikein kerjää huomiota feministeiltä jutuillaan. Aika yli vedetty tämä pimp-look, katsotaan nyt kuka pahoittaa ensimmäisenä mielensä mediassa?
Huvittavinta tässä on se, että tämä on ihan laskelmoitua kuittia näille nillittäjille, jolla lyödään provoa sinne ja median suuntaan ja kappas vaan kenen pärstä onkaan taas etusivuilla ja kenestä täällä keskustellaan. Olkaa mieltä mitä tahansa Tamista, mutta hän on oikeasti helvetin laskelmoiva bisnesmies mitä muutaman kerran olen miestä päässyt tapaamaan.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Osa ottaa täällä maikkarin studiot sun muut lätinät aivan liian tosissaan. Mertsi nyt on mertsi ja on muodostunut käsitteeksi kuitenkin suurimmalle osalle leijonakiekon seuraajista Suomessa, oltiin jatkoajan arvovaltaisessa kiekkoylimystössä mitä mieltä hyvänsä siitä. Hommaa tehdään suurelle porukalle eikä Mertsin tarkoitus olekaan havannoida viivelähtöjen sujuvuutta tai trap-muodostelmien lujuutta. Eikä Nastolan Noposesta siihen olisikaan, vaan Mertsin harteilla on edelleen tunnelman luonti, jossa hän on edelleen valtakunnan eliittiä ainakin jos vertailu tapahtuu johonkin anttimäkisiin tai juhataivaisiin. Kohta täällä kai joku vaatii jotain Tuomas Virkkusta jo jääkiekon puolellekin.

Studiotiimi on maikkarin onnistuneimpia asioita, jos jotain pitää nostaa sen suhteen framille. Niikko on sellainen köyhän miehen Tapsa, joka pitää suitset tiukasti käsissään, mutta antaa kuitenkin Lehterän höpistä mukataktista kiekkojargonia ja Aran sitten muistella vanhoja menneistä kisoista. Ja näistä kahdesta Araa jaksaa kaikessa rauhallisuudessaan enemmän kuunnella kuin Lehterää, jolla tuntuu taas olevan joku pätemisen tarve hienon kiekkotermistön hokemisen suhteen. Nupe on nupe ja hommaan kuuluu tietynlainen keuliminen, joten se hyväksyttäköön. Tuo studiossa mailojen kanssa heiluminen on jotenkin todella kömpelöä. Avautuuko jollekin Lievestuoreen maksukanavan itselleen hommanneelle mummolle kolmikon kuviot, jossa Niikko seisoo kuin sataman tolppa värikkäissä pöksyissää suorin jaloin maila kädessään ja Lehterä paasaa jotain sontaa kiekon kanssa ja Ara tyytyy haukottelemaan paikallaan nojaten mailaan.

Don Tami on lähtenyt heti alkuun varsin kovalle linjalle jutuissaan ja maskeerauspuolella on taas joulu, kun saa kiekkoleijonalle suunnitella mitä kornempia asukokonaisuuksia. Mervi Kallion ja Don Tamin yhteistyö on todella huvittavaa. Kallio makselee oppirahoja jatkuvasti cornerissa ja huomaa että häneltä menee 97,5% Tamin stooreista ohi ja sellainen tulosruutumaisuus paistaa tuosta kilometrien päähän, koska tuo homma ei ole mitään uutislähetystä, vaan cornerissa Tamin jututtajan pitäisi pystyä toimimaan spontaanistikin eikä millään ulkoa opituilla uutisfraaseilla.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Mertsi ja Tami ovat todellakin tulleet itsensä irvikuviksi. Kuten yllä todettiin niin Mertaranta oli aikoinaan ihan OK/hyvä selostaja kunnes se tai joku muu keksi että se onkin brändi.
En tiedä varmuudella mutta luulen myös että se on Mertsin ego joka estää että se saisi color commentatorin vierelleen kuten on liki jokaisessa muussa lähetyksessä koko maailmassa.
Jos ei Antero olisi sattunut olemaan duunivuorossa MM-kisoissa -95 niin Suomalainen jääkiekkoselostus olisi tänäpäivänä todennäköisesti ihan toisella tasolla kun mitä on.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itsehän luulen, että pääsyy maksukanavien kannattamattomuuteen Suomessa on maan liian pieni väestöpohja. Tarjontaahan on ihan kohtalaisesti ja vaikka tuote olisikin kunnossa ja kiinnostava, on viiden miljoonan asukkaan maassa huomattavasti vaikeampaa tehdä maksukanavista kannattavaa bisnestä kuin vaikkapa 85 miljoonan asukkaan Saksassa tai 60 miljoonan asukkaan Englannissa tai Espanjassa. Aina löytyy heitä, jotka maksukanavia haluavat, muta löytyykö heitä tarpeeksi, että tuotteesta tulee kannattava? Saksassa jääkiekko taitaa olla suunnilleen viidenneksi suosituin joukkuelaji, mutta niinpä vain DEL:n (usein valtavankokoisetkin) jäähallit ovat jatkuvasti täynnä, koska suuressa maassa marginaaliryhmätkin ovat suurempia.

Veikkaan, että MTV olisi saanut houkuteltua huomattavasti enemmän porukkaa tuotteensa pariin, jos kuukausihinta olisi vaikkapa 10€. Sama pätee Viasatiin ja Nelonen Pro -paketteihin. Ehkä bisnespuolen päättäjät ovat laskeneet, ettei 10-15 eurolla saada tuotetta kannattavaksi, mutta uskon, että monilla kipukynnys kulkee jossain noilla main. Suomalaiset ovat nuukaa kansaa, jotka jonottavat tuntikausia ilmaisia ämpäreitä. Siksi 30€ (tai enemmän) on varmasti monelle liikaa, vaikka tuularit sitten sattuisivatkin haikailemaan Mertsin perään tai hard core -lätkäfanit näiden Latvia-Ruotsien ja USA-Venäjöiden perään.

Sanoisinpa melkein, että maksu-tv tulee Suomessa kannattavaksi kunnolla vasta sitten, kun urheilutarjonnan pirstaloitumisesta päästään tai eri kanavapaketit on mahdollista yhdistää yhdelle kortille ja veloituksessa siirrytään pay per view -käytäntöön. Moni voisi hankkia katselukortin "kaiken varalta", ja pitkällä tähtäimellä tämä voisi tulla toimijoille jopa tuottoisammaksi. Johan noissa viihdepaketeissa nyt voi vuokrata leffan kerrallaan, mutta jos jonkun Ruotsi-Kanadan voisi nähdä 3-5 eurolla, ja samoin yksittäisen liigapelin, niin varmasti kysyntää olisi jo eri malliin. Maksukanavia harkitsevat urheilunystävät joutuvat varmasti jarruttelemaan, kun futis ja lätkä (miksei myös esim. golf, tennis tai moottoriurheilukin) on hajautettu neljälle eri kanavapaketille. Silti jos tuollainen pay per view -käytäntö saataisiin telkkariinkin, niin kynnys hankintaan madaltuisi reilusti. Telkkarista nyt joka tapauksessa kaikkien on paljon houkuttelevampaa lähetyksiä katsella kuin tietokoneelta, vaikka sitten HDMI-kaapelilla.

Asiasta toiseen, IIHF lähettää tänäkin vuonna näemmä kaikki matsit YouTuben kautta. Digilelut-sivusto kirjoittaa tuolla, miten matsit saa nähtyä geoblokkauksen kiertämällä, eikä homma ole TTVK:n päätöksen perusteella edes laitonta: Katso jääkiekon MM-kisojen kaikki ottelut ilmaiseksi täältä | Digilelut
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Samaa mieltä: Maikkari löi kätensä ihan tukevasti lantakasaan kun meni mukaan maksukanavabisnekseen.
Se ei ole tuottanut muuta kun tappiota eikä näköpiirissä ole että homma muuttuisi kannattavaksi. Sama homma kun Urpo-kanavan yritys lyödä rahoiksi liigalla (kotimaisesta fudiksesta nyt puhumattakaan).
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Osa ottaa täällä maikkarin studiot sun muut lätinät aivan liian tosissaan. Mertsi nyt on mertsi ja on muodostunut käsitteeksi kuitenkin suurimmalle osalle leijonakiekon seuraajista Suomessa, oltiin jatkoajan arvovaltaisessa kiekkoylimystössä mitä mieltä hyvänsä siitä. Hommaa tehdään suurelle porukalle eikä Mertsin tarkoitus olekaan havannoida viivelähtöjen sujuvuutta tai trap-muodostelmien lujuutta. Eikä Nastolan Noposesta siihen olisikaan, vaan Mertsin harteilla on edelleen tunnelman luonti, jossa hän on edelleen valtakunnan eliittiä ainakin jos vertailu tapahtuu johonkin anttimäkisiin tai juhataivaisiin. Kohta täällä kai joku vaatii jotain Tuomas Virkkusta jo jääkiekon puolellekin.
Väärin. Mertsia ei tehdä suurelle porukalle vaan sille pienelle, lajia enemmän seuraavalle porukalle joka haluaa nähdä enemmän pelejä. Suurelle porukalle tehdään tämä ilmaislähetys. En usko että kovin moni henkilö on ottanut tätä maksupakettia Mertarannan ja Tamin takia, vaan aivan muista syistä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Väärin. Mertsia ei tehdä suurelle porukalle vaan sille pienelle, lajia enemmän seuraavalle porukalle joka haluaa nähdä enemmän pelejä. Suurelle porukalle tehdään tämä ilmaislähetys. En usko että kovin moni henkilö on ottanut tätä maksupakettia Mertarannan ja Tamin takia, vaan aivan muista syistä.

Mikäli kanavapaketin saisi tilattua vain kisojen ajaksi, myisi MM-kiekko varmasti paremmin. Netissä olleet vaatimukset saada pidettyä Mertaranta MM-kisojen selostajana oli niin kovaa, että kyllä Mertarannasta maksaviakin löytyy. Joku ääliö on varmasti boikotunut Ylen lähettämiä olympialaisiakin sen takia, ettei Mertaranta ole selostamassa.

Mertaranta on tunnelmaluoja, vaikkei toki minulle, eikä minua niin häiritse hänen puusilmäisyytensä, mutta eilinen asiantuntijakommentaattoreiden väheksyminen oli ehkä surkeinta, mitä se moottoripärstä on ikinä ulos päästänyt. Tamminenhan sanoi studiossa, että tuomarit tutkivat korkeaa mailaa, koska sääntökirjat eivät salli mitään muuta, minkä Mertaranta taas ääneen päästessään kumoi sanomalla "tämä kestää niin kauan, että nyt tutkitaan jotain muuta kuin korkeaa mailaa. SE ON PÄIVÄNSELVÄ ASIA". Jos selostaja pitää päivänselvänä asiana jotain, mitä sääntökirja ei mahdollista, niin millaistakohan selostus olisi, jos selostajalla olisi vieressään jatkuvasti peliä kommentoiva asiantuntija. Kaiken lisäksi Mertääliö alkoi huutaa Tammisen kommentoinnin päälle.

Joku kirjoitti, että maksukanavilla on vaikea tehdä bisnestä, koska laki vaatii kiinnostavimpien pelien näyttämisen ilmaiseksi. Uskallan väittää, että kiinnostus MM-kiekkoa kohtaan laskisi todella paljon, jos myös Suomen pelit näkyisivät vain maksukanavilla. Paitsi tietysti niillä kiinnostus pysyisi, keiden kiinnostus riippuu Mertarannasta.

MTV:n paras osuus on Helsingin studio, vaikka en Nupen konttaamisesta ja Lehterän ulsoannista pidäkään. Niikko on osaava tyyppi, mutta hän onkin tullut taloon Yleltä. Toinen entinen yleläinen Kimmo Porttila selosti hyvin. Valioliiga-lähetyksissä ei minusta ole moittimista, mutta ehkä se johtuu minun vähäisestä lajitiedosta. Mäkihypyt ja hiihdot taas ovat täyttä kuraa johtuen umpisurkeista selostajista (etenkin Jani Uotila) ja samaa asiaa toistavista kommentaattoreista. Kuten aiemmin kirjoitin, huono laatu johtuu ammattitaidottomasta henkilökunnasta. Paljon puhetta, vähän asiaa.
 
Studiotiimi on maikkarin onnistuneimpia asioita, jos jotain pitää nostaa sen suhteen framille. Niikko pitää suitset tiukasti käsissään, mutta antaa kuitenkin Lehterän höpistä mukataktista kiekkojargonia. Ja näistä kahdesta Araa jaksaa kaikessa rauhallisuudessaan enemmän kuunnella kuin Lehterää, jolla tuntuu taas olevan joku pätemisen tarve hienon kiekkotermistön hokemisen suhteen. Nupe on Nupe ja hommaan kuuluu tietynlainen keuliminen, joten se hyväksyttäköön.

Jep. Eli onko Lehterällä keski-iän kriisi, tarve tunkea itseään esille vai mistä helvetistä tämä nykyinen (ajoittainen) epäolennaisuuksien jauhaminen, tekotärkeys ja yleinen inttäminen inttämisen vuoksi johtuu?? Ei iso asia, mutta yleensä niillä, joilla on reaalimaailmasta jotain muutakin kokemusta/näyttöjä kuin kopista ulos nauretuksi tulo, ei ole tällaiseen tarvetta.

En mikään feministi ole, mutta nämä Tamin "Mervi sinä olet tyrmäävän kaunis" ja "herkkupala" on kyllä ihan helvetin dorkaa käytöstä.

No shit. Tartte olla kuin ihan älyissään oleva ja normaalit käytöstavat tunnistava ihminen, että spedeily aiheuttaa epäuskoista päänpuistelua ja (myötä)häpeää. Tiedä paljonko Kalliolla on ollut valinnanvaraa, mutta tuo rooli antaa kyllä totaali-idiootin kuvan hänestäkin.

Aiheesta Mertaranta ei jaksa sanoa enää yhtään mitään. Paitsi että ollaan positiivisia: pelit sentään näkyvät (ja ensi viikolla pääsee paikan päälle ja selostuksesta eroon:).
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanoisinpa melkein, että maksu-tv tulee Suomessa kannattavaksi kunnolla vasta sitten, kun urheilutarjonnan pirstaloitumisesta päästään tai eri kanavapaketit on mahdollista yhdistää yhdelle kortille ja veloituksessa siirrytään pay per view -käytäntöön. Moni voisi hankkia katselukortin "kaiken varalta", ja pitkällä tähtäimellä tämä voisi tulla toimijoille jopa tuottoisammaksi. Johan noissa viihdepaketeissa nyt voi vuokrata leffan kerrallaan, mutta jos jonkun Ruotsi-Kanadan voisi nähdä 3-5 eurolla, ja samoin yksittäisen liigapelin, niin varmasti kysyntää olisi jo eri malliin. Maksukanavia harkitsevat urheilunystävät joutuvat varmasti jarruttelemaan, kun futis ja lätkä (miksei myös esim. golf, tennis tai moottoriurheilukin) on hajautettu neljälle eri kanavapaketille.
Eikös Canal +:lla ollut jossain vaiheessa jo plakkarissa ainakin kotoinen Liiga ja NHL? Sitten taisi Kilpailuvirasto puuttuu asia, koska yhdellä toimijalle oli menossa kaikki tarjonta ja pitkien mutkien kautta ollaan tilanteessa, jossa lätkästä nauttiva kiekkofani joutuu ostamaan maksupaketin kolmelta eri toimijalta.
Ongelma taitaa vain olla se, että se kanavapaketin hinta täytyisi olla todella alhainen, jotta isot massat ja ne "Pekka perusduunarit", jotka katsovat kiekkoa satunnaisesti lajista kuitenkin hyvin perillä olevani siltikään ostaisivat sitä pakettia. Nyt kun kaikki tarjonta on vielä erillään eikä ole sellaista lätkän superkanavaa, niin se valinta kanavien osalta muuttuu vaikeaksi.

Maikkarille jos posia antaa historian varrelta, niin taisi olla molemmissa kotikisoissa kohtuu halvat Katsomon paketit MM-kisoista. Muistaakseni ensimmäiset MM-kisat 2012 näki kaikki 25 euron hintaan. Hinta oli halpa, kuvanlaatu loistava ja pystyipä jopa kamerakulmiakin vaihtelemaan. Sama oli juttu oli samoihin aikoihin formuloiden suhteen ja olisiko hinta koko kaudesta ollut 49 euroa. Nyt se sama hinta on 120 euroa.

Katsomosta saa kuukauden määräaikaisen hintaan 35 euroa, jolla näkee kaiken sen kuukauden aikana tulevan tarjonnan. Eihän tuokaan hinta mikään erityisen paha ole, kun miettii vaikkapa toukokuuta, jossa on MM-kisat, Valioliigan huipennukset ja pari kilpailua formulaa.
Ongelma palaa taas siihen "Pekka perusduunariin", joka haluaa katsoa kaiken televisiosta tai jolle ei ole vielä edes iskostunut ajatus, että näitä näkisi netistäkin. Pakkohan se on myöntää, mielelläni itsekin ne televisiosta katson ilman mitään turhia sähläyksiä HDMI-kaapeleiden kanssa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Lehterä on pääasiassa ihan asiallinen tyyppi, jolta kuulee joka lähetyksessä oikeita analyyseja. Tänäänkin oli ainoa, joka hiffasi sen, mitä sieltä videolta tarkasteltiin.

Selkeästi huomasi, että närkästyi kun Ara alkoi epäilemään/ihmettelemään tätä vaikka Lehterä oli täysin oikeassa ja asiallinen. Lehterä jäi hiljaa istumaan paikoilleen kyrpä otsassa ja antoi Aran jauhaa hallin katossa olevasta tanskalaismailasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös