Playoffs 2015 finaalit: Kärpät – Tappara

  • 118 949
  • 615

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kiinnostus tätä sarjaa kohtaan oli etukäteen melko matalalla. Taas amat joukkueet finaalissa jne jne. Mutta kyllähän tämä oli huikea sarja. Isot propsit molemmille joukkueille. Kärppien puolella olin lähinnä muutaman tutun Tappara-fanin junttimaisen käytöksen takia, mutta tosiasiassa tämä Tapparan joukkue oli ihan helvetin hieno. Monta pelaajaa, joille löytyy isosti arvostusta ja olisivat sen mestaruuden ansainnut yhtä lailla kuin Kärpätkin. Ilves-taustaiset Järvinen, Palola ja Metsola ja muista ainakin Kuusela, Jormakka ja Peltola ovat sellaisia pelureita, joille löytyy hirveästi arvostusta.

Onnea kuitenkin Kärpille, hieno päätös tarinalle että ratkaisijaksi löytyi oma 17-vuotias kasvatti. Jos Tapparan joukkue on hieno, niin vähintään yhtä komea on oululaisten nippu ja tulevaisuudessa Suoranta, Aho, Nutivaara ja Mäenalanen tulevat ottamaan Donskoin ja kumppaneiden paikan muutamassa vuodessa, joten Kärpät tulee tulevaisuudessakin olemaan sarjan paras/parhaita joukkueita.

Itse en osaa edes suhtautua Kärppiin mitenkään tympeästi, koska omien poikien varaan tuo joukkue rakennetaan vuodesta toiseen.

Onnea Ouluun!
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnittelut Ouluun!
Tällä hetkellä on tyhjä olo, mutta game 7:n tulosta on kunnioitettava. Kärpät on huikea joukkue ja hävittiin tämän maan parhaimmalle. On se vaan iso jengi, joten hattua vaan päästä pois ja eteenpäin.

Nämä ovat ikimuistoisia, upeita sarjoja, joissa mitellään jokaisella osa-alueella aivan viimeiseen mieheen. Jokaisesta sentistä, maalista, virheestä joutuu antamaan itsestään kaiken. Fanit kunnioittavat peliä ja sen tulosta. Ei voi tässä hetkessä olla kuin ylpeän pettynyt, mutta samalla antaa hennot aploodit loistavalle vastustajalle.

Extrapisteet vielä Lauri Marjamäelle. On se vaan niin upea ihminen ja persoona, että kylmät väreet menee, kun näkee tämän toiminnan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onnea Kärpille.

Ens kerralla sitten joku muu jo pliis.
 

Apheu

Jäsen
Onnea Kärpille! Ihan loistava joukkue, loistavia pelaajia, ansaittu mestaruus! Oikea voitti, näinhän tämä tulosurheilussa menee. Omalla kohdalla pettymys on tietenkin iso, mutta pelaajat antoivat kaikkensa ja olen ylpeä heistä. Kyllähän tälle rungolle sen kruunun olisi suonut, esim. Metsola, Peltola, Palola, mutta ei niin ei.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onnittelut Kärpille!

Tässä sarjassa kannatin Tapparaa samasta syystä kuin varmasti moni muukin: tuntui että olisi ollut Tapparan vuoro.

Mutta Kärppien voitto oli tietenkin ansaittu. Ja meikäläisellä on Kärppien toistuvasta menestyksestä huolimatta aina pienet sympatiat Kärpille - en koskaan unohda sitä kun Käppyrät pian liigaan nousunsa jälkeen (oliko heti ekana vuonna, en jaksa tarkistaa) pudottivat nöyryyttävästi Jokerit puolivälierissä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Onhan finaalit aina hienoa aikaa, pelasi oma jengi tai ei. Helvetin hienoa on katsella Kärppien juhlia ja aitoa iloa, mutta toisaalta taas helvetin raskasta oli katsella Tapparan jätkien reaktioita ja miettiä mitä pään sisällä meneekään. Voi helvetti kun saisi taas jossain vaiheessa kokea saman oman jengin kanssa...

Urheilu on raakaa hommaa. Tappara oli jossain vaiheessa surkuhupaisa porukka, josta olisi pitänyt potkia pihalle koutsi, puolet jengistä ja samalla varmaan räjäyttää koko kaupunki kun halliakaan eivät saa aikaan. Niin vain nuo nousivat kovien ja vaikeiden aikojen jälkeen aina seiskafinaaliin. 60 minuuttia ei riittänyt, 80 minuuttia ei riittänyt ja sitten Aho ratkaisee. Siis poika, joka ei saa edes lain mukaan nauttia mestaruusmaljasta skumppaa tai joka ei ole nähnyt Jutilan tuuletusta suorana lähetyksenä. Kolme kevättä putkeen päättyy pettymykseen ja kokoajan homma vain on mennyt lähemmäs: viime keväänä taisi olla ensimmäinen jatkoerä, tällä kertaa meni jo toiseen. En Tapparasta sen kummemmin diggaa, mutta kahdesta asiasta nämä kolme kevättä kertovat: Tappara on huippujoukkue ja urheilu on joskus aivan saatanan raakaa ja brutaalia hommaa.

Kärpät on sitten muutaman vaikean kauden jälkeen kääntänyt taas kelkan tiettyyn suuntaan. Juniorityö tuottaa jatkuvalla syötöllä huipputalentteja ja omien poikien sitoutuminen on huippuluokkaa. Viime vuonna kiertueelta palannut oma poika ratkaisi, tällä kertaa junnukoulun läpikäynyt poikanen. Kovalla rahalla tuonne on kovia nimiä haalittu, mutta lopulta asenne kentällä on ratkaissut. Kun tietyille pelaajille ei työnteko maistunut, niin nuorille kavereille oli tarjolla isoa roolia kovimmassa mahdollisessa paikassa. Tuo ei pelkästään jeesaa jengiä nyt, vaan auttaa myös tulevaisuudessa. Noin arvokasta kokemusta ja moraaliboostia ei junnuille pysty mitenkään muuten antamaan ja samalla nuoremmille lähti selkeä message, että paikkaa on tarjolla jos vain ottajia löytyy.

Pienestä se on kiinni. Yhdet potkut joskus syksyllä ja Tappara olisi voinut päättää kautensa kuin TPS: Enemmän palkan mukaisella peluutuksella taas Kärpät olisi jäänyt finaalien ulkopuolelle ja Oulussa olisi kirottu floppihankintoja. Nyt puolestaan molemmat jengit pelasivat finaaleissa ja erottava tekijä oli pienin mahdollinen. Hienoa duunia tosiaan on molemmissa jengeissä tehty, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huikea sarja, huikea matsi ja huikea päätös tälle kaikelle! Kärppäfanina täytyy tietysti olla iloinen mutta olisihan tuon mestaruuden voinut Tapparallekin suoda. Palolat ja kumppanit pistivät kovasti kampoihin mutta tälläkään kertaa ei riittänyt, valitettavasti.

Kärpillä on ensi kaudella kolmannen kerran 2000-luvulla mahdollisuus saalistaa se oikean dynastian tunnusmerkki, eli tripla. Nyt se on otettava kun pari kertaa ollaan päästy jo lähelle. 2006 jäätiin pronssille, 2009 petrattiin jo hopealle asti ja 2016 otetaan KULTAA. Sen jälkeen saa puolestani joku muu jo voittaa.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onnea Kärpille!

Parempi vei jälleen ja kerran. Kuka olisi uskonut? Kärpät antoi maalivahtipelissä eteen, mutta kyllähän se jengi on vaan muuten aika kivenkova. Eikä ne maalivahditkaan huonoja millään mittapuulla ole.

Kyllähän vähän pahalta tuntuu varsinkin Metsolan osalta. Piti taas henkilökohtaisesti Tapparan mukana peleissä. Myöskin Peltolan ja Palolan puolesta harmittaa. Eikä se enää kahvakiekkoa ollut, joten Tapolalle propsit. Hyvä pelillinen nousu alkukaudesta. Vahvaa tekemistä siellä.

Lampaanperseitä Tappara-faneille vittuilijoille ja Tapparalaisille, jotka jaksoivat tuomareista itkeä. Muille tapparalaisille voimia. Täällä vaan voi unelmia edes siitä hopeasta, joten ei siellä tarvitse päätä pensaaseen painaa. Hieno jengi teilläkin.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lauri Marjamäki, Suomen paras jääkiekkovalmentaja. Hän ansaitsee kyllä tuon mestaruuden työllään. Kaiken lisäksi erittäin sympaattinen kaveri. Jussi Tapola osoitti myös kuuluvansa valmentajien eliittiin vaikean alkukauden jälkeen ja olisi ansainnut kenties enemmän. Ehkä ensi kaudella sitten. Molemmat valmentajat olivat muuten ottelun ratkettua aika rauhallisin mielen ja sanoivat samaa; "Niin pienet marginaalit että kumpikin olisi tuon kannun ansainnut". Ei ollut parempaa ja huonompaa joukkuetta. Tällä kertaa näin.

Tekipä tämä kevät todella hyvää liigakiekolle! Kärpät-JYP 4-3, Tappara-Lukko 4-3, Kärpät-Tappara 4-3. Ja mitä matseja hei!

Onnittelut Kärpille.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Lisään vielä, että Tappara-faneille erityisesti olisin voiton suonut. Jäitte puolivälieräsarjan jälkeen positiivisesti mieleen hyvinä voittajina.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
huhheijaaa...
pullo kuohuvaa on kipattu ja vaimo jo nätisti nukkuu kainalossa uutisvuodon kaikuessa taustalla. kiitos kärpät, kiitos tappara, kiitos jyp ja lukko, hyviä kaikki tyyni, jonkun oli kuitenkin lopussa voitettava. ja saipalle erityiskiitokset siitä, että herättivät kärpät play-offeihin

kiitos palstaveljet ja -siskot, sydän-savo vaikenee ainakin syksyyn saakka... jäätkin lähti jo keskiviikkona eli venettä vesille.

ps. isot kirjaimet puuttuu, kun toinen käsi on tiukasti vaimon ympärillä... elämä hymyilee
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kärpillä on ensi kaudella kolmannen kerran 2000-luvulla mahdollisuus saalistaa se oikean dynastian tunnusmerkki, eli tripla. Nyt se on otettava kun pari kertaa ollaan päästy jo lähelle. 2006 jäätiin pronssille, 2009 petrattiin jo hopealle asti ja 2016 otetaan KULTAA. Sen jälkeen saa puolestani joku muu jo voittaa.

2006 mestaruuden vei pronssikonkari ja 2009 Risto Dufva. Historia toistaa itseään ja 2016 sen vie sekä ja että.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Onneksi Olkoon Suomen Mestareille!

Kiistatta olette mestaruutenne ansainneet, parempi finalisteista vaikka Metsola kaikkensa antoikin. Mitään ottamatta Tapparalta, hieno joukkue ja teki minkä pystyi.

Arvoisensa päätöksen sai Liigakausi 2015. Itsekin tulin mukaan vasta pudotupeleissä, sattuneesta syystä.

Ei muuta kun Oulun yöhön ja Routasydän soimaan, antaa Sergein mussuttaa... Onnea!
 

Apheu

Jäsen
Lisään vielä, että Tappara-faneille erityisesti olisin voiton suonut. Jäitte puolivälieräsarjan jälkeen positiivisesti mieleen hyvinä voittajina.

Tapparan joukkueelle sen kullan olisi suonut. Ottaa faninakin koville tietenkin, mutta enemmän tässä harmittaa noiden pelaajien (ja valmentajien) puolesta. Tuo runko on kuitenkin tehnyt ihan valtavan määrän hommia (esim. Palola, Järvinen, Metsola, Malinen, Peltola), kun ovat kehittyneet noin isoihin ja hienoin rooleihin tässä reilun kolmen vuoden aikana. Nyt tämä porukka hajoaa, eikä koskaan päästy sitten juhlimaan. Joukkue sen kullan olisi kyllä ansainnut. Mutta ei yhtään mitään Kärpiltä pois. Loistava jengi sielläkin, kuten aiemmin jo kirjoitin. Ja jo toistamiseen piirun verran kovempi, kuin Tappara.
 
H

Hidas_ja_kankea

Kysymys Tappara-faneille:
Voiko tulokseen olla pettynyt, kun joukkue laittoi kaiken peliin. Tuossahan noustiin lähes mahdottomasta tilanteesta peliin mukaan.

Harvoin heikomman maalivahtipelin omaava joukkue voittaa näin tasaista sarjaa.
Uskoin koko ajan tulokseen, josta olen tässä tilanteessa pirun ylpeä..

Hele-vetin hieno sarja, joka oli urheilullinen ja ylilyöntejä ei näkynyt kentällä lainkaan.
Ensi kausi alkaa Kärpät-Tappara pelillä viirin noustessa kattoon ja samalla nousee mahdollisesti yksi pelipaita. Jokohan voisi varata lipun?
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Juttelin ennen peliä muutaman Tapparafanin kanssa Raksilassa, ja puristettiin kättä. Hienot joukkueet ja hienosti Raksila antoi aplodit Tapparalle, ihan hyvin olisi voinut kääntyä toisinpäinkin. Kiitos Tappara ja Tapparafanit.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
No eipä tuossa onnea tarvittu. Ennemminkin niin, että jos kärpät olisi jäänyt kakkoseksi, niin se olisi ollut huikeaa alisuorittamista. Kärpät voitti, mikä oli selvillä jo kauden alussakin, joten no big deal.
 

ahal

Jäsen
Onnittelut molemmille jengeille! Minusta Tapparankin mitskuissa voi olla ripaus kultaa. Niin pienestä kaikki oli kiinni. Lopun tapahtumat kuvaavat hienosti sarjan olemusta. Voittomaalin syöttivät Huml ja Nutivaara ja voiton sinetöi nuori JMA eli Aho. Kaikki kolme petrasivat peliään sarjan edetessä. Tappara ei ihan pystynyt vastaamaan, vaikka lähellä oilikin. Ja ihan kaikkea edes Metsola ei pysty torjumaan. Suurin voittaja oli kuitenkin Suomi-kiekko.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oli hieno finaalisarja, kuten oli vuosi sittenkin. Ei voi muuta kuin ihastella kunnioituksesta lähes mykkänä, ja todeta että eipä esim. Lukolla noissa karkeloissa olisi sanan sijaa ollut.
 

Itäpuu

Jäsen
Huh huh, mitkä pelit, ei voi sanoa, kumpi oli parempi. Aho finaaleissa kahdesti yksin läpi, ei kyllä monelle moista satu. Joka toisen jos upottaa niin hyvin käy. Muutenkin Aho pelaa yllättävän fiksusti. Mahtava tulevaisuus miehen alulla on edessä. Tappara on kyllä kova joukkue, vilpittömät respektit sinne.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tappara... kolme kertaa finaalipelit putkeen. Olen kateellinen, myönnän suoraan.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pleijarit olivat hienoa PRää Liigakiekolle. Kovat suoritukset molemmilta jengeiltä. Jäätäviä yksilöitä, kuten Donskoi, Kemppainen, Palola ja Metsola. Kummankaan mestaruus ei olisi ollut vääryys. Toivottavasti kiekkokansan muisti riittää syksyyn asti ja katsojaluvut kasvavat.
 

T Leimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Toronto Maple Leafs ja Assan Päivystäjät
Kaiken tämän pettymyksen yli käy kuitenkin ylpeys omasta joukkueesta. Tappara teki sen mitä kukaan toinen joukkue ei olisi pystynyt tekemään. Haastettiin Kärpät tasavahvasti ja pakotettiin sarja game seveniin. Kärpät on kuitenkin anasainnut mestaruutensa, samoin heidän faninsa. Tuskin kenenkään muun joukkueen fanit osaavat arvostaa häviävän joukkueenkin hienoutta samalla lailla. Pettymys on järkyttävää laatua nyt, mutta omaa jengiä en voi moittia, Kiitos Tappara, kiitos Kärpät ja kiitos Kärppäfanit ! Vuodesta 1979 olen ollut Tapparan kannattaja ja tämä kevät vain vahvistaa rakkautta seuraan. Life is life !
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Käsittämättömän hieno sarja. Jätkät pelasivat rehdisti, mutta kovaa ja tosissaan. Jokainen kivi käännettiin voiton eteen, mutta likaiset keinot jätettiin käyttämättä. Harmi kun molemmat ei voi voittaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös