Montreal Canadiens (1.) – Ottawa Senators (4.), Atlantic 1. kierros

  • 23 707
  • 155

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Toi yv on ihan kamalaa mutta kamalampaa on, että siinä hakataan samoilla miehillä päätä pleksiin vaikka vähän tyhmempikin näkee, että ei onnistu.

En ole koko vuoden aikana ymmärtänyt minkä takia yv:lla ei ole erillistä yv-kenttää?
Vaan sinne lykätään aina se Pacio-DD-X (X=kuka nyt sattuu olemaan tasakentällisin tässä) joka syö jonkun 1min15s tai enemmän yv-aikaa pääsemättä edes kunnolla alueelle.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Taistelu jatkuu vielä. Sarjan ehjin esitys Ottawalta, ei vieläkään mitään parasta peliä, mutta se riitti melko aneemista vastustajaa vastaan. Andy oli taas maalilla loistava. Hoffille sarjan eka maali ja toivottavasti Cameron nyt heräilin peluuttamaan tuota muuallakin kuin Smithin ketjussa. Tasaisia tehoja kaivattais kuitenkin Ziban johtamalta kakkoselta jos tässä aiotaan vielä pelejä jatkaa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ottawa nostaa Chiassonin Neilin tilalle. Habsit eivät tee muutoksia kokoonpanoon.

Therrien kertoi, että hän haluaa antaa uuden mahdollisuuden 3. ottelussa pelanneelle kokoonpanolle. Voiko rivien välistä lukea, että mahdolliseen kuudenteen otteluun tulee sitten muutoksia, jos sama meno (maalinteko ja yv) jatkuu. Gonchar olisi saattanut tuoda jotain uutta surkeaan ylivoimaan.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Alkaa pikkuhiljaa Habsilla tutista. Ottelun alku täyttä Habsin hallintaa ja silti avauserän jälkeen taululla 0-2. Ensimmäinen oli totaalinen imurointi Pricelta ja toisessa oli loistava maski. Montreal peliä enimmäkseen vei, mutta Ottawa puolusti maalinedustan erinomaisesti. Ottelun ratkaisu oli yksinkertaisesti se että Andersson oli Pricea paljon parempi. Molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen on kyllä hirveää vaikka Karlsson nyt onnistui. Kyllä tässä sarjassa on kaikki näköjään mahdollista ja mikä parasta kun menisi Game 7. Pakko vielä todeta että aika hyviä filmaamaan muutamat Habsin kaverit.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Montreal tekee tämän itselleen juuri niin vaikeaksi kuin osataan. Periaatteessa ollaan pelissä mukana, ja hallitaankin, mutta maalin eteen tarvitaan ukkoja jos meinataan Andersson ohittaa. Ylivoima on taas täysin sitä itseään.

Noh, seuraava ottelupallo Ottawassa. Eiköhän siihen jo kokoonpanomuutoksiakin tule. Vähän tää kyl seiskapeliltä haisee. Jos se Price kuitenkin ryöstäis seuraavan ja Weise näköjään on tällä hetkellä ainoa joka osuu tolppien sisään joten räkäinen 1-2 voitto. Kiitos.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Helvetti soikoon että on turhauttavaa katsoa. Vetoja vissiin joku kaksinkertainen määrä vastustajaan nähden, mutta kun se maalinteko on ihan järkyttävää tervanjuontia nyt toista peliä putkeen. Tai onhan se koko kauden ollut, muttei nyt ihan tässä mittakaavassa. Kyllä tuosta tuhnuilusta maalipaikoissa maksetaan nyt kovaa hintaa. Eikä mitään pois Andersonilta ja Sensiltä, hienon pelin pelasitte. Noin voitetaan kun laitetaan paikoista sisään ja otetaan keskusta pois. Helvetin hienoa myös, että nyt ollaan kasvatettu itselle sinne maalille mörkö nimeltä Anderson. Aivan järkyttävän paskoja ratkaisuja jatkuvasti maalipaikoissa. Oli Plekan läpiajoa ja Pacioretty yksin maalinedessä ja vaikka mitä, mutta kun ei niin ei. Ottawa kuitenkin ansaitsi täysin voittonsa ja oli paljon parempi joukkue. Pelejä kun ei voi voittaa tekemättä maaleja. Nyt pitäisi jotain kipparikallen pinaattia kaivaa jostain, että saataisiin se kiekko siellä Ottawassa maaliin. Eipä tuo muuten niin pahalta näytä, mutta kuten mainittu, niin maalinteko vaan on aika helvetin olennainen osaa lätkää. Jos tästä nyt itsemme jatkoon kammetaan, niin paljon pitää parantua, että olisi jatkossa mitään palaa. Ei tällä tuhnuilulla.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Ei kyllä tarvitse Habsin mistään kannujahdista haaveilla tänä(kään) keväänä. Vaikka tästä sarjasta se voitto kairattaan niin kenestä kasvaa se kaivattu maalintekijä "yhdessä yössä"?
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Ei kyllä tarvitse Habsin mistään kannujahdista haaveilla tänä(kään) keväänä. Vaikka tästä sarjasta se voitto kairattaan niin kenestä kasvaa se kaivattu maalintekijä "yhdessä yössä"?

Tämä on vaan valitettava totuus. Tuo on jo ihan naurettavalla tasolla tuo housuunpaskominen maalipaikoissa. Aina se kiekko vaan löytää tiensä vastustajan kassarin logoon. Pacioretty on hyvä tekemään maaleja, mutta eihän hänkään voi joka ilta onnistua. Eilesenkin pelin maalipaikoilla olisi hyvin voinut tehdä ainakin sen 4-5 maalia, mutta tuloksena kokonainen 1 tehty maali. Ei siis Paciorettyn olisi noin paljon pitänyt tietenkään tehdä, vaan puhun koko joukkueesta. Kyllä syö kun ei Vanekille sitä jatkoa sorvattu.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ei sen helppoa pitänytkään olla, mutta ei 3-0 -johdossa pitäisi enää alkaa perseilemään tähän malliin. Se ei ole mikään ihme, että Senators on kaksi voittoa ottanut, mutta sitä minä ihmettelen, että miten Habs vaikuttaa niin haluttomalta? Pääsikö joukkue liian helposti kolme-muna -johtoon ja sitten on luultu, että Sens kaatuu ilman taistelua? Miestä ei saada maalille minkään vertaa ja jopa Andersonista saadaan Hasek, kun hakataan ilman maskia rintapanssariin. Miestä maalille ja kiekkoa perässä, niin kyllähän se sinne uppoaa. Juuri kuten Sens viime yönä teki ja ei edes Price torju, jos ei näe kiekkoja.

Kieltämättä nyt on melko korkea vitutus, mutta pitää muistaa, että Canadiens on edelleen 3-2 edellä tässä. Hieno sarja kaiken kaikkiaan, kyllä kanadalaiset osaavat.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Onko meillä palkkakaton puitteissa mitään tsäänssiä kaapata kesällä Mr. Game 7 UFA Williamsia? Pitäähän tonne nyt herranjumala saada joku kenellä se maila ei ala kovan paikan tullen puristamaan. Eihän tässä toki mitään kamalaa hätää ole kun johdetaan 3-2, mutta kyllähän tuo nyt jotain maalintekijää huutaa. Ja 3-2 tässä sarjassa viiden pelin jälkeen on ehkä lähempänä sitä mitä odotin, kuin se miltä alkoi 3-0:ssa näyttämään. It ain't over till it's over.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Nyt pitäisi Habsin ykkösmiesten nostaa selvästi profiiliaan hyökkäyksessä. Eilisestä pelistä jäi mieleen Eller ja tuttuun tapaan Gallagher mutta mihin on kadonnut Pacioretty? Painaako loukkaantuminen vielä vai eikö Sens anna tilaa ja aikaa kun monen kuukauden slumpissa vetänyt Ryan näyttää olevan enemmän elossa kuin Max. Kolme nolla oli tilanteisiin nähden liikaa ja olisihan se hieno nähdä täysi sarja näiden välillä mutta en millään näe Pricen häviävän neljää putkeen.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko meillä palkkakaton puitteissa mitään tsäänssiä kaapata kesällä Mr. Game 7 UFA Williamsia?
Eikös siellä Habsilla pitäisi olla ihan mukavasti tilaa palkkakaton alla, jtn $5-7M on oma muistikuvani. Harmi kun ei oo sitä capgeekkiä tukena. Williams taitaa tosiaan olla vahvasti lähtijöiden joukossa Kingsin suunnitelmissa ja vaikka sitä ei tietysti tiedä mitä Williams kesällä seuraavaan sopimukseen tahtoo, niin ei pitäisi ainakaan menneen kauden näytöillä palkkavaatimus kovin korkea olla. Tai pyytäähän saa mitä tahansa, mutta maksaa ei..

Alkuun mietin tämän kysymyksen luettuani että saattaisi tulla pettymyksenä kun Kopitarin / Carterin / (hyvin pelanneen) Richardsin tarjoilusta maaleja iskenyt veteraani ei Montrealissa enää maaleja niin kovin tekiskään. Vaan onhan se Plekanec oivallinen pelintekijä, Galchenyuk kasvaa ja kehittyy, Eller saattaisi innostua pelaamaan myös runkosarjassa ja osaa se luisteleva vaahtosammutinkin #51, jota aina kovasti parjataan, tehdä peliä. Vois siis olla hyvä kokeilu lyhyellä 1-2v sopimuksella, jos sieltä joku sentteri löytäisi yhteisen sävelen Williamsin kanssa. Toki pitäisi saada myös pelaaja suostumaan tuollaiseen sopimukseen. Kyllä tuollainen kaveri ehdottomasti Habs-rosteriin menisi kun katsoo tuota maalinteon tuskaa.

Se ei ole mikään ihme, että Senators on kaksi voittoa ottanut, mutta sitä minä ihmettelen, että miten Habs vaikuttaa niin haluttomalta?
Sitä haluttomuutta on täälläkin ihmetelty, tai lähinnä tuon neljännen ottelun jälkeen. Tuo on ainoa peli mikä on tullut tästä sarjasta kokonaan katsottua. Jokaisesta muustakin playoff-sarjasta on vähintään yksi peli tullut katsottua, ja en ole vielä yhtä halutonta joukkuetta nähnyt, kuin Habs tuossa ottelussa. Eilen näytti vähän samalta ja vaihdoinkin aika nopeasti Rangersin ja Penguinsin peliin. Alkuun toivoin kyllä Habsin jatkoon menoa, mutta jos se noin halutonta menoa on niin pitkälle ei kevät jatku. Ei harmittaisi yhtään jos Senators olis seuraava 3-0 tilanteesta ottelusarjan voittoon noussut joukkue, olisivat sen ansainneet ja nämä tarinat ovat aina hienoja.

Toivotaan nyt kuitenkin että Habs keksisi keinot maalintekoon, löytäisi todellisen palon pelaamiseensa ja Price jättäisi Hart ja Vezina trophyjen arvolle kuulumattomat hörpyt hörppimättä ja joukkue menisi jatkoon, mielellään jo heti seuraavassa matsissa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Hieno 5-1 voitto ja taistelu vaan jatkuu. Andy jatkaa loistavasti maalilla ja vei sen kamppailun taas nimiinsä. Pricen eteen saatiin tarpeellinen määrä äijää että alkoi tulosta tulla ihan kunnolla. Ryanin heräilyä on odoteltu ja se tuli nyt kahden maalin voimin, helvetin hienoa että kakkosketjukin saa peliään kulkemaan ratkaisuhetkillä. Karlssonkin vetää aivan huikealla tasolla tällä hetkellä kaukalon molempiin päihin.

Habseista paistaa tällä hetkellä kokonaisvaltainen turhautuminen ja se parantaa kyllä Ottawan mahdollisuuksia kairata tämä sarja vielä kotiin. Pientä miinusta viime yöltä MacArthurin ja Pageaun loukkaantumiset. Pageau vissiin ihan kunnossa kuitenkin, mutta MacA vielä arvoitus. En tiedä mitä toisessa erässä sitten tapahtui kun kaukalon jätti.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Eikös siellä Habsilla pitäisi olla ihan mukavasti tilaa palkkakaton alla, jtn $5-7M on oma muistikuvani. Harmi kun ei oo sitä capgeekkiä tukena. Williams taitaa tosiaan olla vahvasti lähtijöiden joukossa Kingsin suunnitelmissa ja vaikka sitä ei tietysti tiedä mitä Williams kesällä seuraavaan sopimukseen tahtoo, niin ei pitäisi ainakaan menneen kauden näytöillä palkkavaatimus kovin korkea olla. Tai pyytäähän saa mitä tahansa, mutta maksaa ei..

Alkuun mietin tämän kysymyksen luettuani että saattaisi tulla pettymyksenä kun Kopitarin / Carterin / (hyvin pelanneen) Richardsin tarjoilusta maaleja iskenyt veteraani ei Montrealissa enää maaleja niin kovin tekiskään. Vaan onhan se Plekanec oivallinen pelintekijä, Galchenyuk kasvaa ja kehittyy, Eller saattaisi innostua pelaamaan myös runkosarjassa ja osaa se luisteleva vaahtosammutinkin #51, jota aina kovasti parjataan, tehdä peliä. Vois siis olla hyvä kokeilu lyhyellä 1-2v sopimuksella, jos sieltä joku sentteri löytäisi yhteisen sävelen Williamsin kanssa. Toki pitäisi saada myös pelaaja suostumaan tuollaiseen sopimukseen. Kyllä tuollainen kaveri ehdottomasti Habs-rosteriin menisi kun katsoo tuota maalinteon tuskaa.

Eihän meillä tosiaan mitään Kopitarin tasoista playmakeria ole, mutta kyllähän Paciorettykin nyt on sen pari kautta iskenyt ~40 maalia, joten en minäkään usko, että tarjoilu sinänsä olisi ongelma. Therrienin systeemi nyt vain on sellainen, että Habsista on varmaan turha hänen aikakaudellaan Art Ross-voittajia pahemmin odotella, mutta ei tulituki MaxPacille tekisi missään nimessä pahaa. Ennemminkin elinehto se olisi. Eihän noita vaihtoehtoja ihan kauheasti ylipäätään ole, kuka voisi ensi kaudella tulla meillä Montrealiin iskemään kiekkoja häkkiin. Olisikohan Marleau jotenkin naarattavissa Sharksista?

Mutta sanotaan nyt pari sanaa itse ottelusarjastakin, ettei mene täysin ohi aiheen, vaikka kyllähän tässä Habsista ja sen ongelmista ollaankin puhuttu. Ensi yönä siis edessä Game 6. Uskon, että meillä ei pitäisi olla mitään hätää, jos nyt vaan saadaan löytyä sitä kiekkoa sinne maaliin. Viimeiset kaksi peliä ihan järjetöntä tuhnuilua ratkaisun paikoissa, se ei vaan voi jatkua. Ja vaikka Ottawan yv ei ollut Game 5:ssaihan parhaimmillaan, niin ei vaan voi istua noin paljon boxissa. Luotto on kova, että nyt laitetaan sarja poikki. Muuten tulee hikiset paikat Game 7:ssa. Toivottavasti Therrien on nyt saanut hieman munaa tohon touhuun ja koko joukkue luistelee hyvällä taisteluilmeellä illan koitokseen.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Olen nyt koko päivän miettinyt syytä Habsin tehottomuuteen ja löysään peliin. Pähkäily tuotti tulosta ja keksin ratkaisun! Katsoin kolme ensimmäistä matsia suorana ja kaksi viimeisintä jälkilähetyksenä. Tästä yksi yhteen Habs voittaa jos katson suorana!

No joo vähän huumoria tähän väliin.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Olen nyt koko päivän miettinyt syytä Habsin tehottomuuteen ja löysään peliin. Pähkäily tuotti tulosta ja keksin ratkaisun! Katsoin kolme ensimmäistä matsia suorana ja kaksi viimeisintä jälkilähetyksenä. Tästä yksi yhteen Habs voittaa jos katson suorana!

No joo vähän huumoria tähän väliin.

Katsokin ihmeessä ja itse taidan pysyä kaukana ruudun äärestä, kun harmillisen huonolla prosentilla ollaan tällä kaudella voitettu kun olen itse katsonut peliä. :D
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
PAP on kokoonpanossa, mutta vielä ei ole tiedossa kuka jää ulos. Paha epäily on, että yksi harvoista/ainoa maalintekoon kykenevä pelaaja eli Weise joutuu jäämään pois loukkaantumisen takia.
 

JeanGP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Senators
Jäätävän kova oli Price vaikka vähän dumaritkin nollaa avitti. Onnee Habseille jatkoon, sitä meinaan tolla pelillä tarvitte.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Niinhän siinä kävi että Montreal paineli 4-2 voitoin jatkoon. Ottawa hallitsi peliä täysin, mutta nyt Price oli se kuuluisa jumala. Ottawan ylivoima oli aivan täyttä paskaa. Mahdollisuuksia tarjottiin, mutta ei saatu edes rauhoitettua. Tuomarivirhe jossa peli vihellettiin liian aikaisin nousi sitten loppujen lopuksi aika isoksi virheeksi, mutta ei voi vittu mitään. Lopussa vielä hurja paine, mutta ei vaan mene kiekko sisään. Loppujen lopuksi tuo 3-0 johto sarjassa oli liikaa. Sensin olisi pitänyt voittaa joku noista ensimmäisistä peleistä. Tulihan sarjasta odotetusti hieno ja kaikki pelit olivat huikeaa viihdettä. Ei tässä muuta voi kun onnitella Habsia ja sen kannattajia ja toivottaa onnea jatkoon.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Todella harmi, että matsi ratkesi tuohon tuomarivirheeseen lopulta. Siinä oli kuitenkin molemmilla paikkoja laittaa vaikka 3 lisämaalia per tiimi, mutta kiekko pomppi sopivasti lapojen ja maalin ohi molemmissa päissä.

Habs vei ekaa erää ja Ottawa tuli toisesta alkaen todella vahvasti peliin mukaan. Puolin ja toisin nähtiin aika monta viheltämätöntä jäähyä, ei ollut todellakaan tuomarien ilta. Ylivoimalla ei taaskaan tullut mitään kumpaankaan päähän, joten matsi oli kyllä kokonaisuudessaan sarja pienoiskoossa.

Kiitos hyvästä vastuksesta, hienosti venytty sekä runkosarjassa että tähän sarjaan. Montrealilla on pitkä peiliinkatsomisen paikka miten tuota peliä saadaan paremmaksi. Erityisesti herrat DLR, Eller, Galchenyuk. Herätys! (Desharnais sentään tänään yritti, vaikka on oma keväinen turhakkeensa noin muuten)
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Aika hermoja raastava sarja Habsin kannalta. Jokaisessa pelissä Ottawa oli lähellä voittoa, jotka Habs voitti. Eihän tästä helppoa sarjaa kaiketi kukaan ennustanut. Päällimmäisenä itsellä sarjasta mieleen jäi Habsin tehottomuus ja casesubbanslash.


Kiitokset Sens faneille sarjasta!
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Aikamoista! Jos Sens olisi tullut ottelusarjassa tasoihin, olisi seuraava toiveeni ollut first round exit ja uloskäynnin osoittaminen myös Therrienille, mutta käy tämäkin. En vaan suostu omaksumaan tuota "päästämällä nolla maalia, voittaa" -strategiaa. Materiaalilla, mikä Montrealilla tänä päivänä on, pitäisi todellakin saada aikaan paljon, paljon enemmän maaleja, vaikka se sitten tarkoittaisikin myös enemmän osumia omiin. Toivottavasti olen väärässä, mutten vieläkään usko, että tällä tavalla päästään päätyyn asti.

Prustin masinoima pukukoppijekku Pricelle oli mainio!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jeesus mikä sarja. Näitä lisää ja Kanadaan lisää NHL-joukkueita, nyt heti ja aivan välittömästi. Huikea tunnelma Ottawassa tässä viimeisessä pelissä ja itsekin jännitti pelin loppua, vaikka GCL jälleen kerran spoilasikin ettei mene jatkoille. Huikeasti taistellut Senators ja sen fanit olisivat ansainneet game seiskan...

Ps. Senatorsin tasoituksen olisi ehdottomasti pitänyt olla maali. Kiva kun tollaset totaalihätäiset vihellykset ratkoo sarjoja...
 
Viimeksi muokattu:

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Ps. Senatorsin tasoituksen olisi ehdottomasti pitänyt olla maali. Kiva kun tollaset totaalihätäiset vihellykset ratkoo sarjoja...

En nyt sanoisi sarjan ratkenneen siihen mutta kyllä tämä kuudes peli olisi erilainen ollut jos siinä olisi tuomari malttanut pitää pillin taskussa. Selvä tuomarivirhe se oli!
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Täysin samaa mieltä Siivun kanssa. 3-0 johdon menetys ja tippuminen olisivat toivottavasti taanneet Therrienin potkut. Jaksoin katsoa kaksi erää ja ihan hirveää kiekkoa tuo oli Habsien puolelta. Therrien ei voi mitään sille ettei Pleka pysty laittaa avopaikasta kiekkoa maaliin. Mitä on tapahtunut Markoville? Kaverin kädet tärisivät kuin 15-kesäisellä avatessa ekaa kertaa tytön rintaliivejä. Oli suoranainen ihme ettei Markov lahjoittanut maalia/maaleja. Oliko pelaaja kuullut koko sukunsa kuolleen juuri ennen peliä vai miten voi kokeneen pelaajan esitys olla noin heikko. Ei siellä muukaan pakisto pl. Petry mitenkään vakuuttanut. Pateryn oli melkein kakkospakki ja kaverilla on SC-pudotuspelejä yhtä paljon kuin entisellä puusepällä sormia.

Kiitos Ottawalle hyvästä sarjasta. Valitettavasti Hammondin piti vielä maksaa oppirahoja. Niin niitä makseli Pricekin monta vuotta. Tämä oli muistaakseni hänen 4. tai 5. pudotuspelisarjavoitto. Korjatkaa jos olen taas ihan väärässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös