SaiPa kaudella 2015–2016

  • 574 599
  • 2 477

ahal

Jäsen
Kyllähän Spina pelasi syksyllä ihan hyvin ja pisteitäkin ropisi. Muistan itsekin kehuneeni kaveria. Ei se kultapotta turhaan ole päässä ollut. Esim. lokakuussa SaiPa-Sport-pelissä syötti 4 maalia (keskellä McIntyre). Joulukuussa SaiPa-Lukko-matsissa 2+1 -tehot (keskellä Rau) ja tammikuussa 1+1 pojoa Ilvestä vastaan (keskellä Järvinen). Eli parhaimmillaan säihkyvä ja vaikea pideltävä, mutta turhautuneena rasite. Turhautuminen on johtunut mm. siitä, että Spinaa on otettu läpi kauden aika ronskisti, poikittainen on tullut tutuksi. Monet joukkueet ovat keskittäneet kuumennuksen aluksi Spinaan, kun ovat tienneet tämän lyhyen sytytyslangan. Vastatessaan provoihin Spina on usein hankkinut jäähyn omille, jopa pitempiä sellaisiakin.

Eli sellainen temperamenttinen italiaano hyvässä ja pahassa. paljolti samoja piirteitä kuin Giliatissakin, mutta tämä on saanut hillittyä temperamenttiaan Ahon komennossa. Uskon, että Atu joviaalina koutsina saa Spinan ruotuun. Peksi saattaa olla himpun kulmikkaampi eikä siedä sooloilua.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Mitäs mieltä muut ovat olleet Björkstrandista? Olisin itse odottanut enempi maaleja.

Mutta jos jos kaveri laitetaan Kohon kenttään, joka välillä pimentänyt vastustajan parhaimpia niin kaippa tuloksenkin ymmärtää.
Josta olen kyllä sitä mieltä että ensi kaudella pitäisi olla erikseen se pimennysketju eikä sen olla sama kuin kakkosyv kenttä.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Mitäs mieltä muut ovat olleet Björkstrandista?

Tuli ehkä turhan suurella "maineella" joukkueseen, toisaalta kesken kauden rikkinäisestä joukkueesta mutta kuintenkin KHL-statuksella. Mun mielestä tämä kaveri voidaan laskea Tuomenoksan ensimmäiseksi hutiksi. Hinnasta en tiedä mitään, mutta oliko oikeasti tärkeä hankinta? Nyt ei arpaonni suosinut.
 

Barney

Jäsen
Itellä on tässä vaiheessa melko positiiviset fiilikset ensi kauden osalta. Tällä hetkellä on kiinnitettynä lähes kaikki tärkeät pelaajat. Kyllä tämä loppukevät on näyttänyt sen, että Mankisen on kyllä lähdettävä hakemaan uutta nousua uralleen jostain muualta. Hyökkääjistä ainoastaan Rau pitäisi saada jatkamaan, minkä lisäksi McIntyren optio on käytettävä. Flinck on vähän rajatapaus. Playoffeissa Flinck on esiintynyt edukseen, mutta runkosarjassa tällä kaudella Markku oli vähän vaisu. En pistäisi pahaksi Flinckin jatkoa, mutta Hämäläisellä on jo sopimus, joten vaikka Flinck onkin mielestäni Viliä parempi, niin molemmat ovat kuitenkin vähän saman ruudun pelaajia.

Pakiston mielenkiintoisin nimi on Salcido. Välillä mieheen menee hermot, mutta ei SaiPa mistään tule löytämään yhtä tehokasta puolustajaa samaan hintaan. Itse tekisin jatkosopimuksen Brianille, mutta siitä huolimatta joukkue tarvitsee laadukkaan fyysisen puolustajan. Vainosen jatko taitaa olla pelkkää haaveilua, koska mies lähtee mitä todennäköisimmin Milwaukeen kautta hakemaan murtautumista NHL:ään.

Tuo laituritilanne on mielenkiintoinen, koska jos oletetaan Raun jatkavan, niin sisään pitäisi silti tulla 4 uutta laituria. Joukossa pitäisi olla mielestäni kotimaisia sekä ulkomaalaisia pelaajia. Minun toiveissani on Miro Aaltonen, Patrick Davis, Mika Partanen ja Sami Blomqvist. Jos edes yksi noista pelaa tulevalla kaudella SaiPan paidassa, niin olen erittäin tyytyväinen. Aaltonen olisi varsinainen ryöstö ja SoMen perusteella taitavat olla ihan hyviä kavereita Massin kanssa. Blomqvist ja Partanen tulevat parin kauden sisällä murtautumaan Liigan eliittiin, joten olisivat sikäli melko "saipamaisia" hakuja.

Tämän hetken tilanne, jos lasketaan mukaan sopimuksen omaavat, optiomiehet ja ne joille jatkosopimus pitäisi sorvata:

Rau - McIntyre - X
X - Järvinen - X
Jokinen - Koho - X
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen

X - Lofquist
Salcido - Larsson
Backman - Riikola

Markkanen - Nieminen/Bernard

Rotaatiossa on jo ihan hyvin miehiä, joten Tuomenoksan pitäisi vielä löytää palapeliin 5 uutta pelaaja + Salcidon ja Raun jatko sekä Niemisen/Bernardin kiinnitys. Toivottavasti tulisi jo nyt keväällä jokunen sopimus, ettei tarvitsisi taas syksyyn asti jännittää.
 
Että semmosta peliä tänään..... No, nyt voi ainakin ruveta satsaamaan ensi kauteen, tuolta ei nousta. Tulossa Peksin viimeinen kausi. Pois lähtee ainakin Spina, Ahonen, Tavi, Mankinen. Kysymysmerkkejä ovat Flinck, Leivo, Bernard,ym ( ei tullut muita mieleen). Mistä saadaan tarvittavat korvaajat kyseisille pelipaikoille?
Itse toivoisin Tavin/Mankisen korvaajaksi Mika Partasta, Miro Aaltosta tai Sami Blomqvistia. Heissä kaikissa on potentiaalia olla liigaseuran kärkihyökkääjiä.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saipa kaudella 15-16, tavoite: Mitali, ei enempää eikä vähempää.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Onkohan nyt tulossa mahdollisesti joku lisäpanostus ensi kaudelle? Peksin "projektin" viimeinen näytös. Toki noissa panostuksissa on aina se, että jos lähdetään sille mottipäiden linjalle, niin sitten jos tuleekin floppikausi, niin jälkiä korjataan pitkään. Itse muistan jatkoaika.comiin tunnukset saatuani repineeni suuta, että kyllä pitää ottaa riskiä, mutta näin vanhemmiten olen ehkä seestynyt, tai ainakin huomannut, että se all in ei välttis ole kaikkein fiksuin tapa pelata tätä toimistojen välistä peliä. :)
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Onkohan nyt tulossa mahdollisesti joku lisäpanostus ensi kaudelle? Peksin "projektin" viimeinen näytös.

Tirkkosen Grande finale ja SaiPan SM-pronssin 50-vuotisjuhla, eikös näistä aineksista saada muovailtua joku sopivan mottipäinen tavoite ensi kaudelle?
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Nyt sitten odottamaan niitä vahvistuksia. Onko SaiPakin tehnyt tässä kauden ollessa käynnissä sopimuksia muiden joukkueen pelaajien kanssa ja jos on, minkä tasoisten? Herrasmiesmäisesti annetaan varmaan pölyn laskeutua ja tiputellaan nimiä kuukauden sisällä, toisin kun TPS, joka varmasti ilmoittaa Spinan sopimuksesta heti maanantaina, ellei jo huomenna.
 

Barney

Jäsen
Pitää nyt vielä korostaa yhtä asiaa, mistä olen varmaan jankuttanut jo aika monessa viestissä. Ensi kaudella SaiPalla PITÄÄ olla kolme maalintekoon kykenevää ketjua. Tähän kauteen lähdettäessä meillä oli kaksi nelosketjua, mikä kyllä näkyi aika ikävästi kauden aikana. Jos Spina-McIntyre kaksikolla oli vähän vaisumpi ilta, niin silloin SaiPa jäi pisteittä. Vaikka joukkueella on pieni pelaajabudjetti, niin se ei voi silti olla noin riippuvainen yhdestä ketjusta. Katsokaa nyt jonkun Kärppien tai Tapparan kolmen ensimmäisen ketjun rakennetta. Ei SaiPalla tietenkään voi olla mikään JJJ-ketju siellä kolmosessa, mutta esimerkiksi joku Jokinen-Koho-Blomqvist olisi hyvä puolustava ketju, joka pystyisi hyvänä iltana ratkomaan otteluita ja paukuttaisivat sen n. 30 pistettä/mies.

SaiPan sentteritilanne on kuitenkin tällä hetkellä hyvä. McIntyren kohdalla olin vähän skeptinen, riittääkö hän ykkössentteriksi ensi kaudella, mutta hän oli kuitenkin Playoffeissa melko hyvä ja osoitti epäilyni turhiksi. Matti Järvinen tulee ihan oikeasti olemaan ensi kaudella kova! Kokonaisvaltaisesti niin mahtava pelaaja, jolla on erittäin paljon kiekollista potentiaalia. Ville Koho oli hyökkäyssuuntaan tällä kaudella erittäin paha pettymys, mutta uskon Villenkin petraavan ensi kaudelle. En odota Villeltä mitään 40 pisteen kautta, mutta kolmosketjussa tunnollista puolustuspeliä (mukaanlukien alivoimaa) ja sellainen 25-30 pistettä, niin olen erittäin tyytyväinen.

Jos siellä toimistolla on jatkosopimuksia ja huhuttuja uusia tulijoita (Nieminen) varmistettuna, niin toivottavasti tulisi pian muutama julkistus. Voisi kääntää katseet ensi kauteen, eikä tarvitsisi jännätä, että ketä täältä nyt lähtee. Jos vaikka tässä parin viikon sisällä julkistettaisiin Raun jatko, McIntyren ja Lofquistin optioiden käytöt ja Niemisen hankinta, niin olisi paljon levollisempi mieli. Zborilinkin jatko olisi erittäin positiivinen yllätys.

Ja @Trimmer :in kanssa samaa mieltä. Ensi kauden tavoitteen on oltava mitali, koska Tirkkosen lähdettyä alkaa todennäköisesti jonkunlainen "uusi projekti". Ei mitään älyttömiä satsauksia, kuten muutama vuosi sitten, vaan nostetaan järkevästi budjettia ja hankitaan joukkueen näköisiä, urallaan eteenpäin meneviä pelaajia. Jos hankittaisiin esimerkiksi Aaltonen, Partanen ja Blomqvist, niin ainoastaan ensimmäinen noista olisi kallis ja kaikki olisivat todennäköisesti erittäin hyviä hankintoja.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos nyt lähdetään kokoomaan ensi kauden joukkuetta. (Käytin optioita mielivaltaisesti)

MV:t
X/Markkanen/Lipiäinen

Puolustus
Lofquist-X
Larsson-Riikola
Backman-X
+Mäkinen, Huhtanen, Maalahti

Hyökkäys
X-McIntyre-X
X-Järvinen-X/Zboril
Jokinen-Koho-Zboril/X
Virkkunen-Hämäläinen-Venäläinen
+Kuronen, Suutari, Toivanen, X

Hankinnat: (Nimet tarkoittavat pelaajatyyppejä tai huhuttuja pelaajia.)

X1= Jani Nieminen
X2= Kristian Kudroc
X3= Rony Ahonen tai Niko Peltola
X4= Patrick Davis
X5= Miro Aaltonen
X6= Chad Rau
X7= Sami Blomqvist tai Tomas Mikus
X8= Ville Vainikainen
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Minä arvelen, että pelaajasopimuksista ensin julkistetaan optioiden jatkoja ja tulevien uusien sopimuspelaajien sopimuksista kerrotaan tuolla jossakin vaiheessa huhtikuuta ja toukokuussa.
Kovimmat sopimukset tulevat julki ehkä vasta heinäkuussa, niin että miehet tulevat sitten jääharjoitusten alkaessa, tai ehkä jopa elokuun lopulla.
Mihinkään suureen satsaukseen en usko, tälle kaudelle pelaajabudjetti oli 1,8 miljoonaa ja rimaa hipoen taidettiin mennä plussalle. Jos tuo 1,8 miljoonaa säilyy ensi kauden budjettina, niin hyvä on, sitten kauden aikana näkee onko mahdollisuuksia lisähankintoihin. Tuon mahdollisuuden näkee runkosarjan ensimmäisen noin 15 kierroksen aikana, jos sijoitus silloin on kuuden (6) parhaan joukossa ja yleisöä käy peleissä budjetoidusti, tai jopa yli sen, niin silloin uskon, että lisähankinnat voivat olla mahdollisia.

Mutta, kyllä on valmennuksen myös hiukan päivitettävä pelikirjaansa hankkimalla siihen pari uutta sivua joissa on hiukan uusia variaatioita pelisysteemiin.

Siinähän sitä, aloitetaan mekin loma ja palataan asiaan, jos jotain uutta ja erikoista tulee esiin.

Tulin hiukan jatkamaan:
Mahdollisten ulkomaalaisten pelaajien hankinta voi olla mielenkiintoista seurattavaa monenkin seuran osalta, sillä KHL liigan joukkuemäärän ilmeisesti pudotessa, melkoisesti pelaajia tulee markkinoille, kuka sitten menee mihinkin, mutta Sveitsin ja Ruotsin jälkeen saattaa Suomeenkin tippua jonkinasteisia helmiä.
Toivottavasti SaiPakin saisi osansa, ei ehkä suoraan KHL.stä, mutta tuolta Ruotsista tai Sveitsistä mahdollisesti vapautuvista kuitenkin.
Uskoakseni kuitenkin pelaajien palkat pienenevät kun tarjonta lisääntyy ja pelipaikat ei kuitenkaan lisäänny, päinvastoin.
Odotellaan, ei hätäillä, eiköhän tuolla SaiPankin seurajohdossa tilanne ole tiedossa.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Muutama ulkkari olisi tarpeen joo. Illan matsissa kiinnittyi jälleen huomio maalinedustoihin ja miten sinne mennään - tai ei mennä. Kärppien Suoranta rynni tekopaikkoihin väkisin, voimalla sisään ajavat myös Huml ja Kemppainen. Siinä ei Backmanit ja Maalahdet paljoa paina, kun veskarin eteen väännetään. SaiPalla vastaavia ei oikein löydy, Järvisellä on ainoana raameja tehdä tilaa, varauksin myös Flinckillä, mutta myös kiekon pitäisi pysyä mukana. Muut sputnikit ovat toki keskimittaisia kiekkoilijoiksi, mutta aika kevyitä sota-alueella. Joten pari-kolme miehen mittaista järkälettä ei olisi pahitteeksi, jottei touhu jatkossakin mene kulmissa pyörimiseksi.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti mahdollisimman pian selviää saadaanko Lofquist ja McIntyre pidettyä joukkueessa. Tottakai toivon että mahdollisimman moni muukin nyky rosterista pysyisi paikkakunnalla (Rau, Bjökstrand, Salcido, Larsson, Flink, Ahonen, Vainonen, Leivo)..

Mie uskon, et huhti-toukokuun aikana tulee optioista ja jatkosoppareista tietoja. Lofquist ja McIntyre on ehdottomasti pidettävä. Siitä ei kahta sanaa. Isoja palasia ensi kauden joukkueessa.

Noista mainitsemistasi pelaajista, uskon, et Björkstrand, Vainonen, Ahonen, Salcido ja ehkä myös Flinck vaihtavat maisemaa. Raun todella toivoisin jatkavan keltamustissa. On osoittanut olevansa todella hyvä palaaja maalin läheisyydessä ja muutenkin. Larssonilla optio, joten uskon hänen jatkavan ja Leivon kohdalla myös uskon, että jatkaa vielä. Leivon kohdalla ei maiseman vaihtokaan olisi välttämättä huono vaihtoehto. Hiukan on alkanut kehitys polkemaan paikallaan.

Kokoa tuo ensi kauden joukkue huutas. Niin hyökkäyspäähän(röyhkeyttä ja suoraviivaisuutta maalille menemisiin) ja puolustuspäähän(ilkeyttä ja kovuutta maalin edustan siivoamiseen). Jos/kun Nieminen tulee maalille Andyn tilalle, niin maalivahtipeli on sen puoleen hyvässä kuosissa.
 

Wolves

Jäsen
Tässähän on sellainen pienenpieni mahdollisuus olemassa, että SaiPa pääsisi tulevallakin kaudella pelaamaan CHL:ää. Lukko, Blues ja SaiPa olivat kolme joukkuetta, jotka jahtasivat 2 villiä korttia suomesta ensikauden kinkeroihin.

Lukko varmisti runkosarjan kolmossijallaan paikan CHL:ssä ensi kaudella ja Blues vie toisen paikan paremman runkosarjasijoituksen perusteella, mutta onko Bluesilla haluja tai rahaa.

No turhahan tätä on vielä spekuloida. Tuli vain tässä mieleeni.
 

Wolves

Jäsen
Raulle mielellään jatkoa, ja miten olis Rau-Rau? Chadin pikku-broidi Kyle Rau on pelannut neljä kautta NCAA:ssa sentterinä ja laitahyökkääjänä asiallisilla tehoilla, ja Hockeysfuture ennakoi että nyt keväällä uusi osoite voisi olla Florida tai San Antonio. Kyle on kuitenkin niin mikkihiiri (173 cm/78 kg) että voisi hakea uralleen vauhtia Euroopasta.

Ja tunnustetaan, 100% nettiskouttausta oli tämä, mistään en mitään oikeesti tiedä.

Pikkuveli teki sitten tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Florida Panthers Agree to Terms with F Kyle Rau - Florida Panthers - News
 

ahal

Jäsen
Näin yhdellä huhulistalla, jossa mm. Nieminen ja Tikkinen (-> SaiPa) esiintyvät, Vili Sopasenkin yhdistettynä sputnikkeihin, ja ehdin jo himppasen ilahtumaan: kokoa ja taitoa samassa paketissa. Mutta tarkistuksen jälkeen palasin lähtöruutuun, Sopanen jatkaa Matikaisen komennossa. Joten se siitä. VS olisi ollut saipamainen haku, alla risainen kausi ja ura polkee paikallaan, ikää 28 v. Parhaimmillaan yli 40 pistettä kaudessa, nyt 15 tms. No toivottavasti vastaavia löytyisi ainakin yksi, mielellään useampia.

Sainauksista veikkaan, että huhtikuun aikana saamme tietää optiohemmojen kohtalon, ja kun uudet treenit alkavat joskus 3-4 viikon päästä, niissä kirmaa noin 20 ukkoa, joista osa omia junnuja. Maalilla Jussi ja Santeri. Täsmähankinnat, koti- tai ulkomaiset, ilmoitetaan sitten kesän aikana, viimeistään heinäkuussa, jotta ukot saadaan elokuussa treeneihin ja opiskelemaan joukkueen systeemejä. Tuntuisi loogiselta ja myös tarpeelliselta, jos chl-paikka yllättäen avautuisi (Bluesin kenties luopuessa omastaan taloudellisesta syystä, Aho saattaa olla eri mieltäkin).

Muuten edessä on taas viikkojen kuikuilua erilaisiin huhupalstoihin.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tästä kaudesta tulee varmaan piirun verran plussaa tai nollatulos. Eli ihan hyvät pohjat on sen myötä ensi kaudelle. Etenkin jos osa noista keskikastin joukkueista joutuu leikkaamaan budjettia. Ilmeisesti kulukuuri on edessä ainakin Lahdessa, Hämeenlinnassa sekä Espoossa. Itse käyttäisin kaikkien pelaajien optiot. Lappalainen on nähty enkä pitäisi Ahostakaan. Larsson on heitä parempi (vaikka tästä ollaan laajasti eri mieltä). Salcidolle näkemiin kaksijakoisin fiiliksin. Pakko yrittää saada samalla rahalla kokonaisvaltaisampi pelaaja. Flinck ja Mankinen joutavat mennä. Leivon yrittäisin pitää, se potentiaali on siellä jossain.

McIntyre on ykkössentteri ja Järvinen kakkonen. Koho kolmonen ja Hämäläinen nelonen. Eli rahat kiinni Mankisen, Spinan ja Tavin korvaajiin sekä yksi kovan luokan puolustaja. Niin ja toki yksi maalivahti. Sitten täytemiehet ja projektit. Nuo puutteet eivät tässä vaiheessa huolestuta yhtään koska noihin on ihan hyvin rahaa käytettävissä. Onnistuneilla hankinnoilla saadaan kaksi tuloskenttää ja vielä Kohon ympärille myös pisteiden tekemiseen kykynevä ketju. Neloseen sitten sitä pimennysosastoa ja ruohimista. Ei paha ollenkaan.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Aika tyhjentävä oli Juggerin lista. Nuo senat menee tuossa järjestyksessä ja olisi hyvä löytää vahvistukseksi laituri, jolla on osaamista pelata keskellä. Puolustukseen ehdottomasti joku kova vääntäjä, joka pitää sen maalinedustan puhtaana. Pohjat on kyllä hyvin valmiina ja jos taas sattuisi haut kohdalleen, niin ei odotukset voi, eikä saakkaan, olla huonommat kuin viime kaudella. Eli 2-6 sijoille haetaan.
 

Saipamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ensi kauden runko näyttää hyvältä tässä vaiheessa, jos optiot vaan käytetään ja saadaan Raun nimi myös paperiin. Itse haluaisin saada ensi kauden joukkueeseen palauttettua J. Niemisen, H. Tikkasen ja P. Nokelaisen. Tulis valtavasti kokemusta ja varmoja pelaajia ketkä pelaisivat logolle myös pleijjareissa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olenko mä ainoa joka ei innostu H. Tikkasesta? Eikä Nokelainen taida olla realismia. Ja vaikka olisikin niin en tiedä olisiko hintansa väärti.
 

ahal

Jäsen
Olenko mä ainoa joka ei innostu H. Tikkasesta? Eikä Nokelainen taida olla realismia. Ja vaikka olisikin niin en tiedä olisiko hintansa väärti.
Jos olis FB niin peukuttaisin... mutta samoilla linjoilla. En innostu myöskään N. Tikkisestä piirun vertaa. Noksu menisi terveenä (n. 100 ke kustantavana) 1-2-ketjun laiturina, mutta enpä jaksa uskoa moiseen tässä vaiheessa.
 

atsku

Jäsen
En innostu myöskään N. Tikkisestä piirun vertaa.
Niklas Tikkinen on oman ikäluokkansa parhaimpia kiekollisia puolustajia. Kun miettii, että SaiPasta poistuu Ahonen, Salcido ja Lappalainenkin toivottavasti(ei mitään käyttöä), on tilausta myös tällaiselle hankinnalle. Ehkäpä se into nousee, kun näet jonkin verran pelejä mieheltä. Vai eikö esim Taipalus säväyttänyt ollenkaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös