Jokerien mediaketju

  • 2 134 744
  • 8 710

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No ei tietenkään ole. Minä olen aivan varma että ei ole millään muullakaan sponsorisopimuksella, miksei Jokerit siis pelaa blankoilla paidoilla? Olen myös varma että kausikorttituloilla, saatika irtolippumyyntituloillakaan ei ole mitään merkitystä pelaajabudjetin kannalta, miksi Jokerit siis perii rahaa lipuista? Myöskään sillä ei ole merkitystä tienaako Severi Sillanpää 100K vai 400K kaudesta, miksei siis makseta samalla puolta miljoonaa?

Tarkennetaan sitten sen verran, etten usko NB-diilillä olevan mitään kovin suurta merkitystä Jokerien pelaajabudjettiin. Keskusteluhan on nyt mennyt siihen suuntaan, että ikään kuin kritisoisin tässä Jokereita heidän tekemästään NB-diilistä.

Tätä en halua tehdä, vaan ihmettelen koko kohua asian ympärillä ja Laihoa&kumppaneita lietsomassa lisää julkisuutta asialle. Maksoi NB Jokereille sitten sen 100 k tai miljoona euroa, niin kyllä NB on tässä saanut hyvin rahalleen vastinetta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jos et kerro laajemmin niin tästä asiasta hyvin perillä oleva kontaktini kertoi, että Nordibetin kanssa solmittu sopimus oli eräällä tavalla merkittävä osa Jokerien tämän kauden budjettia. Jokerit 51 prosenttisesti omistavan Hjalliksen piti hankkia Jokereille sellaisia sponsoreita jotka eivät tule muutenkin KHL:n mukana (isoimmat jää- ja laitamainokset). Nordicbet oli Hjalliksen suurin panostus Jokerien kuluvan kauden budjettiin. Kontaktin mukaan sopimus tehtiin Rotenbergin tietämättä koska hän olisi sitä todennäköisesti vastustanut johtuen mm. siitä, että uhkapelimainonta on kielletty Venäjällä.

Tämän sopimuksen on kerrottu olevansa suomalaisessa urheilubisneksessä luokkaa "merkittävä" ja "ennen näkemätön". Sitten tänne hiihtelee taas henkisesti porilainen jokapaikan höylä joka kertoo, että ei tuollaisella sopimuksella ole vaikutusta Jokereiden pelaajabudjettiin. Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää, että miten hän tuollaisiin johtopäätökseen tulee, mutta antaa olla. Hänen arviot Jokereiden ja KHL:n vetovoimasta "ysärihenkiseen halliimme" on ehkä hieman asenteellisten lasien takaa kirjoitettu.

Kiitoksia Cobolille tiedosta. Sanon nyt vielä kerran, ettei tässä ole minun suunnaltani kritiikkiä Jokerien suuntaan - voisin hyvin sellaista esittää, sillä näin olen tehnyt monet kerrat ennenkin - vaan ihmettelin koko tätä kuviota, jossa Jokerit on vain yksi tekijä muitten joukossa.

Sanotaan nyt vielä kertaalleen myös se kaikkein närkästyneimmille, että minä kannatan ehdotonta selvitystä myös CHL:n uhkapelimainonnan kuvioista ja näin ollaan ymmärtääkseni tekemässäkin.

edit. @Action Bronson :lle vielä että hallihankkeesta voidaan jatkaa Hifkin puolella kuten tähänkin asti, mutta mielestäni on ihan selvää, että Jaffalan omistajia kiinnostaa Töölöön rakennettava moderni monitoimihalli.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maksoi NB Jokereille sitten sen 100 k tai miljoona euroa, niin kyllä NB on tässä saanut hyvin rahalleen vastinetta.

Tottakai on NB saanut hyvää vastinetta rahalleen ja todennäköisesti paljon parempaa kuin osasi olettaakaan sopimusta tehdessään. Mutta sehän on siinä tapauksessa mennyt juuri niinkuin hyvän sponsorisopimuksen kuuluukin toimia: seura saa rahaa ja sponsori näkyvyyttä. NB:n saama näkyvyys ei ole millään muotoa Jokereilta pois vaan enemmänkin saattaa olla jatkossa hyödyksikin, jos haluavat jatkaa yhteistyötä tavalla tai toisella. Näkyvyyden suuri määrä saattaa myös lisätä potentiaalisten tulevaisuuden sponsorien mielenkiintoa, joten toihan on ainoastaan win-win-tilanne niin Jokereille kuin NB:lle.

Itselläni ei ole kyllä yhtään mitään faktatietoa, mutta oma puhdas veikkaukseni on, että NB:n sopimus on kuusinumeroinen tukku rahaa Jokereitten suuntaan. Ja aivan varmasti todella tarpeellinen ja merkittävä osa kokonaispottia, millä rahoitetaan toimintaa.
 

Gemondo

Jäsen
Tarkennetaan sitten sen verran, etten usko NB-diilillä olevan mitään kovin suurta merkitystä Jokerien pelaajabudjettiin. Keskusteluhan on nyt mennyt siihen suuntaan, että ikään kuin kritisoisin tässä Jokereita heidän tekemästään NB-diilistä. Tätä en halua tehdä,...
Ei se ainakaan minua häiritse että Jokereita kritisoit, vaikka et nyt kritisoinutkaan. Lähinnä itseäni ottaa hieman aivoon tapasi vetää mutkat suoriksi ja esittää luulosi ikäänkuin faktoina. Mutta koska sellaista asiaa tuskin on jota et tietäisi paremmin kuin muut niin tuskinpa asialle on mitään tehtävissä.

...vaan ihmettelen koko kohua asian ympärillä ja Laihoa&kumppaneita lietsomassa lisää julkisuutta asialle. Maksoi NB Jokereille sitten sen 100 k tai miljoona euroa, niin kyllä NB on tässä saanut hyvin rahalleen vastinetta.
No eikös se ole vähä niinkuin se päämääräkin kun puhutaan sponsoroinnista? Vai onko se ongelma tässä että joku muu kuin Jokerit oli se "suurin voittaja" mielestäsi? En ymmärrä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei se ainakaan minua häiritse että Jokereita kritisoit, vaikka et nyt kritisoinutkaan. Lähinnä itseäni ottaa hieman aivoon tapasi vetää mutkat suoriksi ja esittää luulosi ikäänkuin faktoina. Mutta koska sellaista asiaa tuskin on jota et tietäisi paremmin kuin muut niin tuskinpa asialle on mitään tehtävissä.

No eikös se ole vähä niinkuin se päämääräkin kun puhutaan sponsoroinnista? Vai onko se ongelma tässä että joku muu kuin Jokerit oli se "suurin voittaja" mielestäsi? En ymmärrä.

Minua arveluttaa vain yleisesti ottaen tämä ulkomaisten peliyhtiöiden suorittama mainonta Suomessa, siinä missä minua arvelutti taannoinen Bendtnerin alushousu-tempauskin. Älköön tätä tulkittako pelkäksi kritiikiksi peliyhtiöiden mainonnalle, mielestäni kysymys Veikkauksen pelimonopolista ja sen murentamisesta ei vain ole täysin mustavalkoinen asia. Mutta Jokereihinhan tämä ei varsinaisesti liitykään.

Mitä tulee omiin tietoihini mm. Jokereita koskien, niin huomattavasti parempaa tietoa omaavia nickejä löytyy varmasti, tästä ei ole allekirjoittaneellakaan mitään epäilystä.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Etenkin kun tämän kaltaisen oikeudenkäynnin rahoittamiseen varmasti höllentyisi muidenkin kansainvälisten vedonlyöntifirmojen lompakot ihan oman edun tavoittelun nimissä. Harmittaa mikäli Jokerit valitsee tien jossa sopimus muovaillaan siten, että se on linjassa olemassa olevan lainsäädännön tai tarkemmin sen tulkinnan mukaiseksi. Nyt Jokereilla olisi paikka tehdä iso muutos josta tulla muistetuksi.
Tuskin höllentyisi, ja Veikkauksen monopolia ei tulla ikinä purkamaan, koska sen merkitys muilla elämänalueilla kuin urheilussa on merkittävä. Jokainen tämän tietää, ja aivan oikein on, että joku haluaa testata rajojaan kuten PAF aikoinaan, mutta muutosta ei tule, koska kyseessä on kansallinen intressi, ja sitä ei korvata edes muiden vedonlyöntiyhtöiden yhteen saamilla rahoilla. Kapinallisena on kiva heilua, mutta oikea muutos vaatii resursseja ja niitä ei näin pienillä toimijoilla kokonaiskuvassa ole.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taas palataan Liiga vs KHL asetelmaan:

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2015021919204987_jk.shtml

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2015021919204987_jk.shtml

Tamminen on taas omaan tyyliinsä heittämässä vettä myllyyn kommenteilla, joista osasta näkee selvästi, ettei KHL-pelejä ole paljoa tullut kateltua. Tai sitten vaan näkee niitä täysin eri lasien takaa. Myös muutamia todella outoja kommentteja löytyy seasta, esimerkiksi:

"- Ei palkka automaattisesti tee joukkueesta parempaa. Jokerit on täydellisellä tavalla KHL:ssä osoittanut, että hyvällä joukkuepelaamisella ja valmennuksella pystytään budjettieroa kaventamaan. Väitän, että näin kävisi myös tässä sarjassa, Tami sanoo."

Eli väittääkö Tami nyt tässä, että käytännössä Kärpillä on vielä parempi taktinen osaaminen ja joukkuepeli kuin Jokereille, jos he pystyvät sillä kaventamaan eroa Jokereihin? Siltä osin väite totta, että Jokerit on nimenomaan joukkuepelillään kaventanut budjetin tuomaa eroa KHL:n absoluuttiseen kärkeen, mutta millä perusteella Kärpät sen tekisi Jokereita vastaan. Seuraavassa kommentissa vetää vielä maton omien jalkojen alta:

"- Voimakas kotikenttä ohjaa tuomaritoimintaa ja tunnetiloja. Ja Erkka Westerlund - Hannu Virta - Kalle Kaskinen, siinä on poikkeuksellisen vahva valmennuskolmikko, Tami kehuu."

Tamin mukaan KHL:ssä ei myös karvata käytännössä yhtään. Ollaankohan me katsottu ihan peri pelejä?

Jos nyt jotenki tiivistetään yhteen, niin Jokerit pärjäisi sarjassa Kärppiä vastaan Tamin mukaan tuomareiden suosimisella ja mahdollisesti paremmalla rutiinilla, johtuen 60 pelin sarjasta. Kärpät taas on Tamin mukaan kovakuntoisempi, omaa paremman joukkuepelin ja pelaa enemmän sydämellä joukkueelleen. Jalonen tosin ihan hyvin toteaa KHL:n olevan todella fyysinen sarja, eikä mikään junioreiden kasvatuskenttä ja on todella paljon eroa siinä, pelaako ketjussa Niko Kapasta ja Hagmania vai Puljujärveä ja Ahoa. Mä pystyn kyllä omat johtopäätökseni tekemään kumpi noista kahdesta on enemmän kartalla asioista, mutta onhan noita Tammisen huomiohakuisia selittelyitä ihan viihdyttävää lukea.

Jos nyt oma veikkaus pitäisi tohon kuvitteelliseen sarjaan antaa, niin veikkaisin sen menevän 4-0 tai 4-1 Jokereille. Kyllä siinä vaan ihan aikuisten oikeasti on aika paljon eroa oletko Liigan vai KHL:n kärkijoukkueita.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Jos nyt oma veikkaus pitäisi tohon kuvitteelliseen sarjaan antaa, niin veikkaisin sen menevän 4-0 tai 4-1 Jokereille. Kyllä siinä vaan ihan aikuisten oikeasti on aika paljon eroa oletko Liigan vai KHL:n kärkijoukkueita.

Voihan se olla, että Jokerit onnistuisi kääntämään tuollaisen selvän voiton, mutta aivan varmasti peleistä tulisi tiukkoja vääntöjä. Jokerit on tällä kaudella pelannut todella paljon hyviä, kurinalaisia pelejä, jotka on voitettu maalin tai parin erolla. Tuollaisina näkisin ottelut Kärppiäkin vastaan. Siinä mielessä Tami on varmaan oikeassa, että pelaajamateriaalin väliset erot näkyvät paljon selvemmin, mikäli joukkue/joukkueet eivät pelaisi tiivistä joukkuepeliä, kuten Jokerit ja Kärpät. Mutta kun pelaavat, niin näkisin Jokereiden edun pelaajamateriaalissa juuri erikoistilanteissa. Liigan kärkijoukkueet eivät varmasti kalpenisi esimerkiksi alemman keskikastin KHL-joukkueiden rinnalla.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voihan se olla, että Jokerit onnistuisi kääntämään tuollaisen selvän voiton, mutta aivan varmasti peleistä tulisi tiukkoja vääntöjä. Jokerit on tällä kaudella pelannut todella paljon hyviä, kurinalaisia pelejä, jotka on voitettu maalin tai parin erolla. Tuollaisina näkisin ottelut Kärppiäkin vastaan. Siinä mielessä Tami on varmaan oikeassa, että pelaajamateriaalin väliset erot näkyvät paljon selvemmin, mikäli joukkue/joukkueet eivät pelaisi tiivistä joukkuepeliä, kuten Jokerit ja Kärpät. Mutta kun pelaavat, niin näkisin Jokereiden edun pelaajamateriaalissa juuri erikoistilanteissa. Liigan kärkijoukkueet eivät varmasti kalpenisi esimerkiksi alemman keskikastin KHL-joukkueiden rinnalla.

En mä usko myöskään, että sarjan pelit mitään murskavoittoja olisi. Varmasti suht tiukkoja pelejä, mutta kyllä tossa pelaajamateriaalissa, kokemuksessa ja kovuudessa on vaan niin suurin ero Jokereitten hyväksi. Muutenkin veikkaisin, että Liigan kärkijoukkueilla tekisi todella tiukkaa päästä playoffeihin KHL:ssä ja epäilen vahvasti, että taso siihen riittäisi. Mutta nää nyt on näitä jokaisen omia uskomuksia, mistä ei mitään fatkatietoa ole saatavilla.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Tuli vaan mieleen, että on ollut aika erikoista kuunnella Petteri Sihvosen ajoittaista jokerihehkutusta tuossa Yle Puheen Lindgren&Sihvonen- ohjelmassa.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tuli vaan mieleen, että on ollut aika erikoista kuunnella Petteri Sihvosen ajoittaista jokerihehkutusta tuossa Yle Puheen Lindgren&Sihvonen- ohjelmassa.
Toi on ollu mukava ohjelma kuunnella. Mä muistelen joskus (täällä Jatkoajassa) lukeneeni, että aikaisemmin Sihvonen on mennyt enemmän "sen suulla puhut, kenen leipää syöt" -meiningillä ja nyt YLEn palveluksessa olisi enemmän oma itsensä.
 

Yltävastaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit kotimaan sarjoissa, saksalaiset joukkueet
Tuli vaan mieleen, että on ollut aika erikoista kuunnella Petteri Sihvosen ajoittaista jokerihehkutusta tuossa Yle Puheen Lindgren&Sihvonen- ohjelmassa.

Toi on ollu mukava ohjelma kuunnella. Mä muistelen joskus (täällä Jatkoajassa) lukeneeni, että aikaisemmin Sihvonen on mennyt enemmän "sen suulla puhut, kenen leipää syöt" -meiningillä ja nyt YLEn palveluksessa olisi enemmän oma itsensä.
Kyllähän niin Sihvosen kuin Esko Seppäsen puheissa näkyi ennen selkeästi Urheilulehden kahleet, nykyään molemmilta tulee valtaosin positiivista tekstiä Jokereihin liittyen. En nyt edelleenkään osaa varmaksi sanoa, mikä on miesten todellinen kanta, mutta ollaan nyt tyytyväisiä nykytilanteeseen.

Aihetta hieman sivuten, osaako kukaan sanoa, minkälaista juttua Jokereista nykyään Urheilulehdessä ladotaan, kun edellämainitut herratkaan eivät siellä ilmeisesti enää vaikuta? Sattuneesta syystä en ole juurikaan kyseistä aviisia lukenut.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Aihetta hieman sivuten, osaako kukaan sanoa, minkälaista juttua Jokereista nykyään Urheilulehdessä ladotaan, kun edellämainitut herratkaan eivät siellä ilmeisesti enää vaikuta? Sattuneesta syystä en ole juurikaan kyseistä aviisia lukenut.
Ismo Lehkonenhan siellä on Jokereista jonkin verran puhunut. Ennen kauden alkua oli skeptinen khl:n tasosta, mutta takki kääntyi ekojen pelien jälkeen jolloin hän oli jo aivan haltioissaan. Tuon jälkeen on ole sitä paljon lukenutkaan.

Kyllähän Sihvonen narriradion haastattelussa sanoi, että Jokerit, Hifk ja Kärpät olivat joukkueet, joiden asioita Urheilulehdessä käskettiin erityisesti ronkkia.
 

jeani

Jäsen
Tässä kaudessa on ollut hämmentävää se miten katsomossa on ollut todella hyvin porukkaa, mutta täällä INTERNETIN puolella esim. Jatkoajassa ja jokerifanit.netissä on Jokereita koskeva keskustelu käytännössä erittäin kuollutta, ainakin aiempiin kausiin verrattuna...
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tässä kaudessa on ollut hämmentävää se miten katsomossa on ollut todella hyvin porukkaa, mutta täällä INTERNETIN puolella esim. Jatkoajassa ja jokerifanit.netissä on Jokereita koskeva keskustelu käytännössä erittäin kuollutta, ainakin aiempiin kausiin verrattuna...

Eikö se ole vain hyvä asia? Jatkoajassa ainakin liigaterojen vierailu (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) on vähentynyt Jokeriosiossa. Kun muistelee mitä paskaa se viimeinen kausi Liigassa oli ihan palstankin kannalta niin hyvä näin. Otteluketjut on lyhyempiä koska jengi käy oikeasti peleissäkin.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Tässä kaudessa on ollut hämmentävää se miten katsomossa on ollut todella hyvin porukkaa, mutta täällä INTERNETIN puolella esim. Jatkoajassa ja jokerifanit.netissä on Jokereita koskeva keskustelu käytännössä erittäin kuollutta, ainakin aiempiin kausiin verrattuna...
Menestys on paras keskustelun tappaja. Omien joukossa ei tule väittelyä paskojen esitysten syntipukeista ja heinäkengät eivät tule tänne vittuilemaan tienneensä jo toissakesänä ettei Jokerit siellä KHL:ssä pärjää. Kun ollaan kaikki yhtä mieltä siitä, että hyvin menee niin ei niitä kaikkien vuorotellen tarvitse toistaa. Voit uskoa, että palsta pullistelisi viesteistä jos kynnettäisiin jossain sijalla kolmetoista.

Meidän viime matsin otteluketju keräsi 130 viestiä ja eilinen kuuden ottelun liigakierros 450 viestiä. En ole seurannut lukuja kauden mittaan, mutta ei tuo nyt ihan kuolleelta vaikuta.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Menestys on paras keskustelun tappaja. Omien joukossa ei tule väittelyä paskojen esitysten syntipukeista ja heinäkengät eivät tule tänne vittuilemaan tienneensä jo toissakesänä ettei Jokerit siellä KHL:ssä pärjää. Kun ollaan kaikki yhtä mieltä siitä, että hyvin menee niin ei niitä kaikkien vuorotellen tarvitse toistaa. Voit uskoa, että palsta pullistelisi viesteistä jos kynnettäisiin jossain sijalla kolmetoista.

Tämä on erittäin totta. Kritiikki tai huonojen fiilisten purkaminen tuottaa keskustelua aiheesta riippumatta huomattavasti enemmän kuin asioiden mennessä hyvin. Lätkäpalstalla tämä näkyy myöskin siten, että antifanien provoiluun vastaamisen lisäksi Jokereihin liittyvät ulkopelilliset asiat saavat enemmän tilaa kommentoinnissa. Usein myös omalla kohdallani juuri näin.

Ideaalitilanne olisikin, että Jokerit menestyy ja pari kerran kaudessa sitä käy heittämässä Jatkoaikaan jonkun onelinerin hyvistä fiiliksistä, kun Jokerit menestyy.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meidän vieraspelipaidat on kyllä aika rumat, kun niihin Nordicbetin mainoksien päälle/paikalle on lyöty mustat peitteet. Näyttää ihan joltain surunauhoilta. Toivottavasti ne korjataan jollain kekseliäällä piilomainoksella pudotuspeleihin.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Hjalmarin omaisuutta lisää takavarikkoon Sanomakonsernin ja Hjalliksen välisessä hallikiistassa. Takavarikon määrä on nyt jo 11.5 M€. Linkki MTV:n uutiseen tässä
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tänään oli Jokereiden oman ilmoituksen mukaan "mediapäivä", ja ilmeisesti toimittajia oli tosiaan paljon paikalla treeneissä, sillä useampia juttuja näyttää päivän mittaan olleen mm. Ylellä, Hesarilla ja Ilta-Sanomilla. Näkyvyyttä on siis saatu, eri pelaajia nostettu. Toivon mukaan tämä näkyy myös lipunmyynnissä tänään (ja huomenna kun paperilehdet on aamupalapöydissä luettu). Ja samalla: kaikki täällä hengaavat, jos ei lippuja huomiseen historialliseen peliin jo ole, niin nyt ostamaan ja perhe/kaverit mukaan! Ei tällaista herkkua ihan joka viikko ole tarjolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös