Pittsburgh Penguins 2014–2015

  • 623 805
  • 2 175

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Perinteiseksi kolmosparin mieheksi Scuderin caphit on tosiaan liian suuri, miehen tasoon nähden taas aika sopiva. Penguinsilla on kuitenkin pakiston rakenne mielestäni sellainen, ettei kolmos- ja kakkosparin eron tarvitse olla kuin nimellinen. Tasoerot Letangin takana ovat sen verran pienet, että kuka vaan pystyy pelaamaan tuollaista 17-20 minuuttia tarvittaessa. Varsinkaan omassa päässä ei mitään toissakauden Niskasia ole enää nähty. Näin ollen Scuderinkaan ei tarvitse jäädä kalliiksi jämäpakiksi, vaikka olisi ns. kolmosparissa.

Letang on siis ainut (Martinin lähdön jälkeen), jolle kuuluu suoda selkeästi eniten minuutteja, ja nekin lähinnä erikoistilanteiden kautta. Muun puolustuksen minuutit voidaan jakaa melko tasaisesti.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hyppäsin kolmannessa erässä mukaan livelähetykseen, ja se oli huonoa suorittamista vierasjoukkueelta. Todennäköisesti edellisillan vääntö alkoi jo tuossa vaiheessa painaa jaloissa. Penguins lopulta vaikeuksien kautta sai haluamansa 2p vaikka niitä piti hakea ihan rangaistuslaukauksilta asti. 5-4 tulos on se mitä vaaditaan kun puntaroidaan joukkueita sarjataulukon perusteella. Näistä peleistä on otettava pisteet mukaan ja tänään se onnistui pitemmän kaavan kautta, siinä kai pelin tärkein anti.

Oli aika heikkoa tuomarointia puolin ja toisin kolmannessa erässä. Muutama aivan selvä kiekottoman miehen taklaaminen jäi viheltämättä.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Edellisessä matsissa päästettiin Red Wings kolmannessa mukaan, mutta silloin Fleury + vastustajan onneton viimeistely pitivät pisteet Penguinsilla. Nyt tehtiin samoin, ja Senators kampesi ottelun tasoihin. Onko se koko 60 minuuttia kestävä taistelutahto tosiaan liikaa pyydetty.

Greissiltä kaksi hyvää erää, mutta kolmas olikin sitten todella heikko. Toki myös puolustus perseili tuossa ihan urakalla. Rankkarit meni nappiin, ja etenkin Ryanin nollaaminen penalty shotissa toisessa erässä oli komea. Onneksi myös toisessa päässä Lehner lahjoitti pari maalia.

Crosby ja Letang olivat todella hyviä.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Greissiltä tosiaan hieman kaksijakoinen peli, päästi pari helpohkoa mutta toisaalta selvitti yhden läpiajon sekä rankkarin ja nollasi kaikki senaattorit VL-kisassa.
Crosby ja Malkin olivat molemmat hyviä tänään, ja varsinkin kapteenin karmea lämäri irtonaisena lipuvaan kiekkoon oli sellainen maali joita näkee liian harvoin Crosbylta. Ja Letang alkaa olla taas Norris-vireessä.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Keskityin pelissä neloskenttämme edesottamuksiin. Pysäytin ottelun aina muistiinpanoja varten. Tavoitteenani raportoida näkemäni.

Lapierren kenttä, yksi tolppa ja kaksi myllyä omassa päässä ekassa erässä. Toisen erän ensimmäisessä vaihdossa pojat painivat oman pään laidassa ja saatuaan kiekon eivät pääse vastustajan sinisen yli Sillin antaessa harhasyötön. Toinen vaihto toisessa erässä, adamsit saavat vietyä pelin hetkeksi Ottawan päätyyn. Siellä pieni pyöritys kulmassa ja Sillin laukaus pienehköstä kulmasta ohi. Kiireellä takaisin omiin. Ottawalta pitkä kiekko vaihdon lopuksi. Komas vaihto, Lapierre karvaa yksinäisenä pelaajana ylempäntä, Sidin kenttä on juuri vaihtanut. Karlsson kuljettaa keskeltä lpäi kentän laukoen jostakin p-pisteen kaarelta vaarallisesti. Pojat vaihdetaan heti pois, aloituksen jäädessä omaan päätyyn. Erän neljäs vaihto: Ottawa heittää kiekon Penspäätyyn, josta se nostetaan roikkuna keskialueelle.Ottawa kääntää painopisteen Pingviinipäätyyn. Sill hitusen myöhässä Karlssonin kanssa, mutta estää tämän laukaus-/kuljetusyrityksen ovelasti mailallaan. Kolme laukausta tämän vaihdon aikana Greissia kohti. Yksi näistä peitettiin. Aloitus jäi Pingviinipäätyyn. Kolmannen erän ensimmäinen vaihto, Ottawa heittää kiekon Penspäätyyn ja Adams kampittaa Neilin, tästä tuomittiin kahden minuutin jäähy. Toisessa vaihdossa peli aaltoili keskialueella päätyen kuitenkin pitkäksi kiekoksi. Aloitus Penspäätyyn. Lapierre voittaa aloituksen, mutta taas isketään pitkäkiekko. Hävitty alotus, puolustusspecialistit kujalle ja Ottawa tekee maalin. Kolmas vaihto kolmanteen erään, ja taas neloskenttä on liemessä. Ottawa painaa pelin Penspäätyyn, mistä heitetään pitkäkiekko. Jälleen Lapierre häviää omanpäänaloituksen. Ottawapakki laukoo, Greiss torjuu. Osa neloskentän jätkistä kentälle. Adams ei pääse Senatorspakin ohitse kimmottaessaan kiekkoa laidan kautta. Peliväline Pingviinipäätyyn, josta Letang kuljettaa sitä keskeltä, kuitenkin joutuen heittämään löysähkön pitkän vähän ennen puolikentän viivaa. Aloitus Penspäätyyn. Kentällä Sill, Adams ja Sutter. Jatkoajalle mentiin. Jatkoajalla Sill, Lapierre ja Adams eivät saaneet peliaikaa jatkoajalla. Kkirjoittu ennen jatkoajan alkua).

Lopputulema: Lapierre, Adams, Sill pelasivat kukin 11:42-11:53 jääajalla, saadeen yhteensä kaksi laukausta maaliakohti (Adamsille merkitty), Adams sai lisäksi jäähyn ja ketju oli yhteensä -3. Greiss oli tänään surkea, mutta tällaisella neloskentälle emme voi pärjätä. Nyt kenttä maksoi meille enemmän tai vähemmän voiton varsinaisella peliajalla. He eivät pysty pitämään kiekkoa, taklaamaan tai edes puolustamaan kunnolla. Kuin ihmeen kaupalla pelaajien Adams +1 tällä kaudella, Sill -3. Nämä pelaajat eivät vahvistaisi SM-liigassa yhtäkään joukkuetta. Jos haluamme saavuttaa tällä kaudella jotakin, niin nämä kaksi ulos pelaavasta kokoonpanosta ja emme voi pärjätä ainakaan huonommin. En tiedä miten valmennus katselee näiden otteita, tai miksi näitä pelaajia ei penkitetä? Downie istui nyt katsomossa, ostittain flegujen otteiden ja osittain varmaan viime pelin tyhmän jäähyn takia. Kun siellä olisi pitänyt olla Adams ja Sill.



Muutama lisähuomio pelistä. Greissin heikot otteet jatkuvat. Tuomari jätti estämisjäähyn viheltämättä. Tuon jälkeen annettiinkin sitten poikien pelata, relusti rikkeitä varsinkin Pingviineiltä, jotka jätettiin viheltämättä.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Adams pelaa sen verran hyvällä asenteella, ettei häntä haluta penkittää vain siksi että on paska. Ei se tuota tulosta; kun taidot ei riitä niin ne eivät riitä. Downieta, Bennettiä ym. penkittämällä voi saadakin tulosta aikaan. Ongelma on siis yksinkertaisesti siinä, ettei ole parempaa kaveria Adamsin tilalle. Joku tuollainen halpa Klinkhammer-tyylinen haku siirtotakarajalla kelpaisi siis oikein hyvin.

EDIT: Greiss on muuten pelannut oikeastaan koko kauden joko tollaisia 92-93% -pelejä, tai alle 90%-pelejä. Kultainen keskitie on puuttunut. Ei ole kyllä varmasti kakkosveskarille helppoa, että saa noin vähän pelejä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Bergenheim ja Emelin olisivat ilmeisesti kaupan, mitä mieltä muut Penguins-fanit olisivat jos JR koittaisin saada nämä pelaajat Penguinsiin. Kummankaan pelaajan hinta tuskin mitään ihan älytöntä on kumminkaan ja omasta mielestäni molemmille olisi tilausta. Bergenheim pystyisi pelaamaan käytännössä missä ketjussa vaan kakkosketjusta aina nelosketjuun saakka ja Emelin toisi hyvää fyysisyyttä alakertaamme ollen kuitenkin riittävän nopea jaloistaan sekä käsistään, että pystyy tätä Penguinsin pelityyliä pelaamaan.

Kunitz - Crosby - Perron/Hörnqvist
Comeau - Malkin - Hörnqvist/Perron
Bennett - Sutter - Downie
Bergenheim - Lapierre - xxx/Adams/Sill/Farnham jne...

Martin - Letang
Ehrhoff - Emelin
Scuderi - Despres/Bortuzzo
Dumoulin, Harrington jne...

Kyllä tuo näyttäisi omaan silmään ainakin paperilla jo erittäin hyvältä. Bergenheimiä pystyisi huoletta nostamaan ylöspäinkin jos muiden peli ei sujuisi odotetulla tavalla. Ja koska capgeek sivusto ei enää toimikaan niin ei kyllä ole mitään käryä itsellä siitä, että kestääkö Penguinsin palkkakatto tämän kaksikon hankkimista, todennäköisesti ei. Ja se mitä Florida ja Montreal haluaisivat näistä pelaajista onkin sitten toinen juttu, Bergenheim voisi irrota ehkä jollakin varausvuorolla ja muulla sälällä. Emelinin hintaa en osaa yhtään edes arvuutella olisiko paljon vai vähän jne.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Bergenheimin cap hit on eliteprospectsin mukaan 2,75M joten Panthersin pitäisi niellä siitä ilmat pois, ja toisekseen vaikka ongelmia lieneekin ilmapiirissä Panthers tuskin on halukas huonontamaan joukkuettaan kun he ovat edelleen tiukasti taistelussa pudotuspelipaikasta. Tuskin ihan varausvuoroja vastaan ovat luopumassa Bergenheimista, tai ainakaan niin, että nielisivät osan palkastakin joten takaisinpäin pitäisi tulla jotain joka heti auttaisi heitä.

Ketjuhahmotelmistakin puuttuu Spaling. Jos tarkoituksena oli spekuloida Spaling <-> Bergenheim treidillä niin sille vahva ei minun suunnaltani. Ensin mainitulla kun on sopimus ensi kaudestakin, jälkimmäisellä taasen ei.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ketjuhahmotelmistakin puuttuu Spaling. Jos tarkoituksena oli spekuloida Spaling <-> Bergenheim treidillä niin sille vahva ei minun suunnaltani. Ensin mainitulla kun on sopimus ensi kaudestakin, jälkimmäisellä taasen ei.

Ei ollut tarkoituksena, mietinkin tuossa että joku nyt taitaa puuttua, mutta ei vain tullut päähän että kuka. En siis ollut miettinyt mitään Spaling - Bergenheim kauppaa enkä itsekään lähtisi sellaista tekemään. Bergenheim olisi kiva lisä joukkueeseen, parempi vaihtoehto kuin Winnik, mutta voi olla että palkkakatto tulee tuossa vastaan joten kyllä se Winnik käy myös.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Soonilla ei vissiin ole ihan kaikki välit kunnossa Floridan johtoportaaseen, joten saattaisi tuo liikahtaa kohtailaisen halvalla. Kyllähän Bergenheim pelillisesti olisi upgrade bottom kutoseen ja monipuolisuutensa vuoksi sellainen köyhän miehen Jussi Jokinen, mutta caphit on kyllä aika hirmuinen mahdolliseen rooliin nähden. Lisäksi Bergenheim on koko elämänsä pelannut häviävissä jengeissä, mikä ei ehkä ole sitä mitä Pens nyt kaipaa. Toisaalta taas näyttöhalut menestyvässä jengissä olisivat varmasti melkoiset. Asennettahan tämä Pingviinilauma kaipaisi.

JR on ilmaissut halukkuutensa hommata vielä sekä hyökkääjän että pakin tuohon joukkueeseen, joten jotain on odotettavissa. Spekuloidut Emelin ja Eller tuskin liikahtavat toiseen saman konferenssin playoff-jengiin, enkä kyllä näe oikeastaan käyttöäkään.

Arizonalla taitaa olla jonkinlaiset myyntipuuhat meneillään ja jonkinlaista historiaa löytyy Pensin kanssa treideistä. Lauri Korpikoski kelpaisi meikäläiselle helposti. Parempiin pelaajiin ei Pensin kauppatavarat varmaankaan riitä, vaikka palkkakatossa taitaa tilaa jonkun verran ollakin? Helvetin capgeek, sitä kun tottui liian helppoon niin nyt ei enää osaa hahmottaa yhtään tuota tilannetta.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Lisäksi Bergenheim on koko elämänsä pelannut häviävissä jengeissä, mikä ei ehkä ole sitä mitä Pens nyt kaipaa.
No ei se nyt mikään ollijokinen kuitenkaan ole. Pari kertaa ihan NHL:ssäkin ollut pleijareissa, ja tehot ihan kohtuulliset 23GP 12-4-16. Kelpais mulle hyvinkin, varsinkin kun tilanne lupailisi edullista treidiä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Muutaman vähän epäluotettavamman sivuston mukaan Penguinsilla olisi tuollainen vähän alta miljoonan verran tilaa capissa. Kuten sanottua niin Bergenheimilla on liki kolmen miljoonan cap hit, joten sen mahduttaminen vaatisi jo jonkin verran tilaa. Vaihtaminen esimerkiksi Scuderiin päittäin menisi capin puolesta tasan, mutta jokainen puntaroi olisiko se sitten tuon arvoista. Pakisto jäisi erittäin haavoittuivaiseksi ja sinne väistämättä tarvitsisi jonkun lähes minimisopparin NHL-tason puolustajan. Vaihtaminen Sutteriin menisi myös capin puolesta hyvin, se tekisi Spalingista jo puhutun kolmossentterin mutta jälleen pitäisi puntaroida, ettäkö tosiaan Bergenheim olisi Sutteria tai Scuderia arvokkaampi pelaaja jonka vuoksi kannattaisi tehdä näitä liikkeitä? Minun uskoni tuohon on kieltämättä vähän koetuksella.

Ellei Floridan kanssa saataisi puhuttua niin, että he ottaisivat osan palkasta kontolleen Penguinsin ei liene järkevää käydä kauppaa Bergenheimista.

Damien Cox ‏@DamoSpin 3 t3 tuntia sitten
PITT might sacrifice a young D to get an experienced one. Steve Downie, a healthy scratch this week, could be available to help cap crunch.

Jos tuosta twiitistä jotain kannataa ottaa onkeensa niin ainakin se, että capissa ei tosiaan taida liiemmin olla tilaa. Muutenhan tuo on täysin pelkkää spekulaatiota ja mutuilua.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Ihan omalla järjellä ajateltuna Pensillä ei ole juuri lainkaan tyhjää capissä. Koko kausi on menty kaiketi LTIR-helpotuksilla, joten sitä tyhjää tilaa ei ole voinut hirveästi jäädä säästöön, kun on oltu ylärajalla koko ajan. Kun olisi se capgeek.. Jonkinlaista capdumppia pitäisi mennä toiseen suuntaan, mutta kun varaa ei ole luopua kuin Adamsista ja Sillistä, niin ei juuri auta. Jonkun Sutterin treidaaminen olisi plusmiinusnollaa, kun bottom6 heikkenisi sen verran. Ja Scuderista luopuminenkaan ei kuulosta kannattavalta.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos Spotracin lukemiin on luottaminen, Penguins on reilun 2,5 miljoonaa yli capin ja varaahan se on ylittää Dupuisin caphitin verran.

Nämä numeron pyörittelyt eivät ihan hallussa ole, joten voisiko esimerkiksi @Bosco selventää seuraavan:
Esimerkiksi tradedeadlinella sisään tuleva pelaaja ei rasita cappia koko sopimuksensa keskiarvon verran, vaan se lasketaan sen perusteella kuinka monta ottelua hänellä on jäljellä ko. kaudella, eikö? Mutta kysymys kuuluukin, että jääkö vastaavasti pois lähtevän pelaajan palkasta osa rasittamaan vanhan seuran payrollia?

Spotracista Lapierren ja Gocin lukemia katsellessani taisin vastata jo kysymykseeni. Anyways, oman horjuvan tulkintani mukaan Penguinsilla on capissa sen verran tilaa että rental tyyliin Winnik mahtuu capin alle. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos Spotracin lukemiin on luottaminen, Penguins on reilun 2,5 miljoonaa yli capin ja varaahan se on ylittää Dupuisin caphitin verran.

Nämä numeron pyörittelyt eivät ihan hallussa ole, joten voisiko esimerkiksi @Bosco selventää seuraavan:
Esimerkiksi tradedeadlinella sisään tuleva pelaaja ei rasita cappia koko sopimuksensa keskiarvon verran, vaan se lasketaan sen perusteella kuinka monta ottelua hänellä on jäljellä ko. kaudella, eikö? Mutta kysymys kuuluukin, että jääkö vastaavasti pois lähtevän pelaajan palkasta osa rasittamaan vanhan seuran payrollia?

Spotracista Lapierren ja Gocin lukemia katsellessani taisin vastata jo kysymykseeni. Anyways, oman horjuvan tulkintani mukaan Penguinsilla on capissa sen verran tilaa että rental tyyliin Winnik mahtuu capin alle. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Pelaajien palkka/cap hit lasketaan päivien perusteella, ja siirtotakarajalla hankitun pelaajan jäljellä oleva palkka uudelle joukkueelle määräytyy tosiaan jäljellä olevien päivien perusteella. Koko cap hit (oletetaan nyt kyseessä olevan yksivuotinen sopimus yksinkertaistamisen vuoksi) ei tosiaan siirry treidin myötä uudelle joukkueelle. Pois lähtevän pelaajan palkka luonnollisesti jää sitten vanhan joukkueen cappiin. Ei se sieltä mihinkään poistu. Se palkka on jo maksettu ja on vaikuttanut vanhan joukkueen cappiin, joten tietenkin se jää sinne mukaan loppukaudeksi.

Spotraciin en lähtisi muutenkaan luottamaan vapaan cappitilan puolesta. Penguins on koko kauden ollut koko ajan ihan cappia vasten. Dupuisin loukkaantumisen myötä joukkue pystyi LTIR:n turvin ylittämään capin Dupuisin cap hitin määrällä, näin yksinkertaistaen sanottuna taas. Sen avulla sinne pystyttiin sitten hankkimaan tuo Perron, että se summa on jo käytössä. Sitten se Määttä lähti myös sinne LTIR:ään loppukaudeksi. Sitä määrää on kokoajan käytetty, kun jokainen päivä jonka nämä Harringtonit, Pouliotit jne. ovat viettäneet ylhäällä niin jäävät sinne cappilaskelmiin loppukaudeksi.

Capgeekin katoamisen myötä vapaan cappitilan seuraaminen ei tosiaan ole helppoa, etenkään näin Penguins-kannattajana kun ollaan capissa kiinni ja turvaudutaan koko ajan LTIR:ään. Se kun monimutkaistaa asiaa paljon. Valistuneena arvauksena sanoisin kuitenkin että Winnik ei sinne ihan noin vaan mahdu capin alle. Vaatisi melkein sitä että Pouliot (käytännössä korvaa yksi yhteen Määtän olon LTIR:ssä), joutuisi menemään farmiin ja siirtotakarajan ja playoffien välinen aika pitäisi vetää kuudella puolustajalla (tai heivata Sill farmiin ja nostaa Harrington tilalle). Vaatisi siis kuitenkin kikkailua rosterin kanssa, näin olettaisin.

Damien Cox ‏@DamoSpin 3 t3 tuntia sitten
PITT might sacrifice a young D to get an experienced one. Steve Downie, a healthy scratch this week, could be available to help cap crunch.

Jos tuosta twiitistä jotain kannataa ottaa onkeensa niin ainakin se, että capissa ei tosiaan taida liiemmin olla tilaa. Muutenhan tuo on täysin pelkkää spekulaatiota ja mutuilua.

Downie istui edellisen pelin katsomossa käsittääkseni koska oli kipeä tai loukkaantunut, jostain tuli tuollaista silloin luettua. Ja haluan siihen uskoa, sillä ei tämän istuttamisessa Sillin sijasta muutoin ole järkeä. Eikä Downien kauppaamisessakaan. Downie on pelaaja jonka arvo nousee playoffeissa. Jos vastustajat haluavat taas tehdä mitä haluavat Crosbylle, niin Downie ei ainakaan sitä katso sivusta, toisin kuin nämä Sillit ja kumppanit. Eli ehdoton EI täältä Downiesta luopumiselle. Ei mitään järkeä.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Downie istui edellisen pelin katsomossa käsittääkseni koska oli kipeä tai loukkaantunut, jostain tuli tuollaista silloin luettua. Ja haluan siihen uskoa, sillä ei tämän istuttamisessa Sillin sijasta muutoin ole järkeä. Eikä Downien kauppaamisessakaan. Downie on pelaaja jonka arvo nousee playoffeissa. Jos vastustajat haluavat taas tehdä mitä haluavat Crosbylle, niin Downie ei ainakaan sitä katso sivusta, toisin kuin nämä Sillit ja kumppanit. Eli ehdoton EI täältä Downiesta luopumiselle. Ei mitään järkeä.

Kiitoksia vastauksesta.
Ja samaa mieltä Downiesta. Minusta oli jo Downien sainauksesta asti selvää että miehen suurin arvo tulisi todennäköisesti esille nimenomaan playoffeissa, ja vaikka hänellä ei ole tämän vuoden puoliskolla mennyt aivan putkeen, ei miestä missään tapauksessa pitäisi heivata mihinkään.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nyt se on tapahtunut, Penguins on valahtanut Metropolitan-divisioonassa kolmanneksi Rangersin puskiessa ohi tasapisteillä ja Islandersin jatkaessa paalupaikalla, vaikkakin siellä on käynnissä pieni taaperrusvaihe. Tänään on todella tärkeä matsi Capitalsia vastaan, häviöllä hekin ovat ihan iholla mutta voitolla saisi vähän kaulaa taaksepäin ja puristettua edellä olevia kiinni tai tiukemmalle. Tänään jos matsista puuttuu intensiteettiä niin vaikea nähdä sitä löytyvät pudotuspeleissäkään. Nyt pitäisi tulla niiltä "playoff-hankinnoilta" esimakua, että mitä tuleman pitää - tässä vaiheessa taistellaan jo tiukasti sijoituksista ja kotiedusta. Päät on pysyttävä pystyssä tai Ovechkin tulee niiden läpi, ja Downie voisi roikkua miehen kintereillä räksyttämässä muutenkin.
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Downie oli aika näkymätön Chicagoa vastaan. Tosin en huomannut jälestä päin katsoa kuinka paljon oli peliaikaa. Tuskin sitä kovasti oli. Mutta samaa mieltä, tolla rosterilla pitäisi alkaa näkymään nousua ja tulosta. Tänä päivänä kun ei voi enää laittaa sitä Flöörinkään piikkiin, kuten monesti aiemmin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Downie oli aika näkymätön Chicagoa vastaan. Tosin en huomannut jälestä päin katsoa kuinka paljon oli peliaikaa. Tuskin sitä kovasti oli. Mutta samaa mieltä, tolla rosterilla pitäisi alkaa näkymään nousua ja tulosta. Tänä päivänä kun ei voi enää laittaa sitä Flöörinkään piikkiin, kuten monesti aiemmin.

Downie hankki hienosti joukkueelleen ottelun ensimmäisen ylivoiman, kun nosti Kanen mailan kainaloonsa ja tuomarit nielaisivat syötin. Lisäksi sai alivoimallakin hieman vastuuta. Rooliinsa ja peliaikaansa nähden hyvä suoritus. Peli ei ollut sellainen fyysinen vääntö jossa Downien olisi edes tarvinnut ottaa sen suurempaa roolia.
 

Rewert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens
Kyseinen kaksikko on nyt ilmoittanut aikeistaan siirtyä Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi. Kymmenen joukkuetta on ilmeisesti ollut jo yhteydessä Panariniin, toivottavasti Penguins yhtenä niistä. Olisihan näitä hakuja mukava nähdä välillä Penguinsissakin. Sekacit, Rafflit ja muut ovat osoittautuneet päteviksi vahvistuksiksi muille Idän porukoille, joten olisi aika Penguinsin saada osansa myös noista löydöistä.

KHL exodus: Viktor Tikhonov, Artemi Panarin to play in NHL next season? | The Hockey News

Tuossa artikelissakin mainittu capsien venäläispelaajien houkuttelu Oviella pisti miettimään, että onkos näistä kavereista kumpikaan pelannut esim mm-kisoissa Malkinin kanssa samassa vitjassa. Huono esimerkki sinänsä kun on niin lyhyt otanta, ja aina siellä jollakin ketjulla voi tulla aivan älytön suonenveto. Mutta itselläni kuulostaisi nyt näin fantasiamanageroinnin kulmasta ajateltuna varsin hyvältä ketjut malliin

Perron-Crosby-Hörnqvist
Panarin-Malkin-Tikhonov
Kunitz-Sutter-Dupuis
Downie-Spaling-?????

Tässä kuolauksessa ei ole otettu huomioon palkkakaton aiheuttamaa painetta. HUOM! Comeaun pitäminen palkkakaton aikana voi osoittautua todella vaikeaksi.

Onko muuten näin että Panarinin tulisi tehdä niin ikänsä, kuin aiemman kokemuksensa puolesta Entry Level- diili? Sillä tuskin on miehellä liiaksi kiinostusta ruplan kurssista huolimatta lähteä NHLään vain kokeilemaan jonnekkin keskikastia alempaan seuraan. Kun KHL ainakin näillä näkymillä on vielä voimissaan ainakin ensikauden. Lisäksi toinen kysymys herää riittääkö nykyfysiikka NHL kaukaloihin?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuossa artikelissakin mainittu capsien venäläispelaajien houkuttelu Oviella pisti miettimään, että onkos näistä kavereista kumpikaan pelannut esim mm-kisoissa Malkinin kanssa samassa vitjassa. Huono esimerkki sinänsä kun on niin lyhyt otanta, ja aina siellä jollakin ketjulla voi tulla aivan älytön suonenveto. Mutta itselläni kuulostaisi nyt näin fantasiamanageroinnin kulmasta ajateltuna varsin hyvältä ketjut malliin

Onko muuten näin että Panarinin tulisi tehdä niin ikänsä, kuin aiemman kokemuksensa puolesta Entry Level- diili? Sillä tuskin on miehellä liiaksi kiinostusta ruplan kurssista huolimatta lähteä NHLään vain kokeilemaan jonnekkin keskikastia alempaan seuraan. Kun KHL ainakin näillä näkymillä on vielä voimissaan ainakin ensikauden. Lisäksi toinen kysymys herää riittääkö nykyfysiikka NHL kaukaloihin?

En mä tuossa linkittämässäni artikkelissa nähnyt mitään mainintaa Ovechkiniin tai Capitalsin venäläispelaajien houkutteluun hänen avullaan?

Malkin ja Tikhonov pelasivat viime vuonna samassa joukkueessa sekä Olympialaisissa että MM-kisoissa. Eivät muistaakseni kuitenkaan pelanneet samassa kentässä, varmaksi en kuitenkaan mene sanomaan. Panarin ja Malkin eivät ole koskaan pelanneet samassa joukkueessa.

Panarin joutuu ikänsä puolesta tekemään kaksivuotisen tulokassopimuksen, jos haluaa tänä kesänä siirtyä NHL:ään. Enkä nyt tiedä miksei tämä voisi siirtyä keskikastia huonompaankaan joukkueeseen? Sieltähän niiltä joukkueilta varmasti olisi varmempi pelipaikka saatavilla, sekä mahdollisesti myös isommat bonukset sopimukseen, kuin mitä nämä capin kanssa taiteilevat kärkijoukkueet pystyvät tarjoamaan. Ja nopeastihan sieltä keskikastista tai alempaakin joukkueet voivat nousta playoffeihin nykypäivänä. Tokihan Penguinsin näkökulmasta sitä tietenkin toivoo, että haluaisi menestyvään joukkueeseen ja mahdollisuuden pelata toveri Malkinin rinnalla.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
JR:n huhuiltiin olleen Fransonin perässä ja yleisesti uskotaan hänen haluavansa vahvistaa bottom 6 ja tuovan veteraani puolustajan joukkueeseensa. Tässä on muutama epäkohta, jotka pistävät miettimään. Shero varasi liikkuvia ja kiekollisia puolustajia, jotta näitä voidaan käyttää vaihtopalasina tai kasvattaa omaan jengiin. Samassa hyökkääjien varaamiset jäivät sivuraiteille, ovat muuten epäonnistuneet, odottavat vieläkin läpilyöntiä tai kaupattiin muualle. Shero oli oikeassa siinä, että kiekollisten ja liikkuvien pakkien arvostus on noussut, toki tätä on tapahtunut kautta linjan palkkakaton noustessa. Toistaiseksi lupaavasta puolustuksesta ollaan kaupauttu/menetettu Streit, Lovejoy, Samuelsson ja Morrow. Despres on lyönyt tällä kaudella läpi ja Määttä teki sen jo ensimmäisellä kaudellaan. Bortuzzo pelannut itsensä NHL-tason puolustajaksi. Dumoulin, Pouliot ja Harrington antavat vielä odottaa itseään, joko enemmän tai vähemmän lupaavilla otteillaan. Näiden jälkeen tuleekin sitten selvä kuoppa lupaavien pakkien suhteen ja enemmän tai vähemmän "aika näyttää" pelaajia.

Mikäli taas ollaan veteraanipuolustajan perässä, niin se tarkoittanee sitä, että jostakin pelaajasta on luovuttava. Kannattaako veteraanipuolustajasta maksaa tästä pyydettävää hintaa? Ainakin Douglas Murrayn kohdalla mentiin pahasti metsään, ja nytkään meillä ei ole kuin 2. kierroksen varausoikeus jäljellä, se kolmas kun meni viime vuonna Gociin.

Katselin puolustajien peliaikatilastoja ja Scuderin peliaika on noussut kauden alun n. 16:30 minuutista 20:30, mutta paljon selittyy Ehrhoffin poissaololla, sillä The Piecen peliaika oli joulukuussa 17:47 kun se tammikuussa nousi n. 19:40. Despresin peliaika taas on noussut 13 minuutista joulukuun 14:25 ja sitten yli 18 minuutin. Ehrhoffin peliaika nousi kauden ekan kuukauden 21 minuutista 22:n ja siitä liki 23:een. Osa viimeiseksi mainitun peliajan noususta johtui loukkaantumisista kärkipakeilla ja kahden ensimmäisen peliajan nousut johtuivat paranneista peliotteista ja tietysti etenkin Ehrhoffin loukkaantumisesta.

Uuden veteraani puolustajien mukaan tuominen onnistuu vain kalliimpi sopimus pois kauppaamalla, mikäli tämä ei ole Sutter, niin siinä tapauksessa en pidä ajatuksesta. Joka tapauksessa pelkkä uuden puolustajan mukaan tuominen on epäluottamus Scuderia kohtaan, vaikka the Piece on pelannut hyvin kolmannessa parissa, niin tämän kiekollinen työskentely on haitaksi tämän parilleen ja asettaa joukkueen haavoittuvaiseksi Scuderin pitäessä kiekkoa. Muutenkin uuden veteraanin mukaan tuominen kusisi nuorten pakkien kehittymiselle ja mahdollisesti vaarantaisi jälleen tulevan draftin.

Mitä jos puolustus järkeiltääsiin niin, että Letang-Martin jatkavat yhdessä, Ehrhoffin pelatessa top 4:ssä Despresin kanssa ja Scuderin ohjatella Pouliotia, ja tietyissä peleissä Bortuzzoa. Despres-Scuderi on ollut hyvä pari lähes koko kauden, mutta Bortuzzoa ei voi peluuttaa top 4 roolissa, kuten ei voi Pouliotiakaan. Myöskään Scuderin nostaminen ei tule kyseeseen, sillä tämä jättäisi kolmannen parin liian kokemattomaksi ja tekisi top-pakistosta heikomman. Peluuttamalla nuoria pakkejamme nyt, voidaan kesällä todeta lisäpuolustajien tarpeemme huomattavasti vähäisemmäksi, lähtevät Martin ja Ehrhoff tai eivät.

Puolustuksen kysymyksiin ei voi ottaa kantaa pohtimatta hyökkääjien tilannetta. Tällä hetkellä heikoin lenkkimme on B. Sutter, jonka takia kolmannen kentän peli takkuaa. Adamsia en nimeä heikoimmaksi lenkiksi vain sen takia, että neloskenttää ja Adamsiä käytetään toistaiseksi niin vähän. Sillistä ei toivottavasti tarvitse enää tällä kaudelle tai oikeastaan enää koskaan edes puhua ;) Sutter ei jostain syystä kykene kunnolliseen kiekolliseen peliin, taustatuen antamiseen pisteiden muodossa, voittamaan tärkeitä aloituksia tai edes varjostamaan vastustajan parhaita. Sutterin poistuminen joukoista taas on erittäin epätodennäköistä, tai ainakin yllättävää ja rohkeaa, joten näillä mennään. Itse uskon Comeaun auttavan joukkuetta parhaiten pysyvän tuossa Genon vierellä. Siksi olisi kannattavampaa vahvistaa tuota kolmos ja neloskenttää, jotta niitä voidaan peluuttaa enemmän ja niiltä saataisiin enemmän apuja. On aivan sama onko Bennett työmyyrän tai alempien kenttien näköinen pelaaja, sillä oikealla pelatessaan tämä pystyy pitämään kiekkoa, viemään pelin painopisteen vastustajan päätyyn ja täten auttamaan joukkuetta. Edistyneiden tilastojen mukaan Bennettillä ja Sutterilla ei ole mitään kemiaa, mutta Bennettin pitää tällä hetkellä pelastaa Sutter, ellei Spalingia kokeiltaisiin keskelle ja hommattaisiin jostain vasenta lataa pelaava pelaaja, silloin Sutter voitaisiin iskeä nelosen keskelle. Mieluummin näkisin alempien ketjujemme pelaavan ja pitävän kiekkoa kuin jahtaavan kiekkoa adamsien tyyliin ja antaen taklauksia, joista ei ole meille mitään hyötyä. Ei ne taklaukset ketään väsytä, ne vain kertovat tuossa tapauksessa, että kiekko on vastustajalla.

Kunitz-Sid-Perron
Comeau-Geno-Hörkkä
"Winnik"-Spaling-Bennett
Downie-Sutter-Lapierre

Noista kentistä jokaisen pitäisi pystyä pelaamaan ja voittamaan vastustaja pelaamalla. Lisäksi jokaisessa kentässä olisi luistelu-, taklaus- ja kamppailuvoimaa. Jokainen kenttä pystyisi pitään kiekkoa ja iskemään maaleja, mutta myös puolustamaan. Johston uskallatko?
 

Rewert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens
En mä tuossa linkittämässäni artikkelissa nähnyt mitään mainintaa Ovechkiniin tai Capitalsin venäläispelaajien houkutteluun hänen avullaan?

Joo taisi mennä ajatukset ja sormet eri tahtiin tosiaan eli todellinen uutinen missä tuosta oli maininta on tuossa
Five players to watch as the KHL crisis unfolds | The Hockey News

Artikkeli siis käsittelee et miten ruplan sukeltava kurssi vaikuttaa mahdollisesti KHL:n suurten tähtien tahtoon lähteä länteen ja myös NHL:n tahdosta ottaa näitä kiukuttelijoita mm. Radulov takaisin. Samaisessa uutisessa oli maininta tuosta Ovien vetovoiman hyväksikäyttämisestä venäläispelaajien suhteen.

Malkin ja Tikhonov pelasivat viime vuonna samassa joukkueessa sekä Olympialaisissa että MM-kisoissa. Eivät muistaakseni kuitenkaan pelanneet samassa kentässä, varmaksi en kuitenkaan mene sanomaan. Panarin ja Malkin eivät ole koskaan pelanneet samassa joukkueessa.

Enkä nyt tiedä miksei tämä voisi siirtyä keskikastia huonompaankaan joukkueeseen? Sieltähän niiltä joukkueilta varmasti olisi varmempi pelipaikka saatavilla, sekä mahdollisesti myös isommat bonukset sopimukseen, kuin mitä nämä capin kanssa taiteilevat kärkijoukkueet pystyvät tarjoamaan.

Tosiaan Panarinin kohdalla hain aspektia, jossa jo muutenkin alhainen palkka (EL-diileissä bonuksineen parhaimmillaan 2,5mil/kausi) saisi miehen oikean tarjouksen osuessa kohdalle valitsemaan menestyksen muutaman lisälantin sijasta.

Tikhonovin monipuolisuus olisi mielestäni todellakin sitä jokainen joukkue tarvitsee, kuten artikkelissa mainittiin pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa, sekä vahva molempiin suuntiin. Eikä mies käsittääkseni luonteeltaan mikään Radulov ole, sama pätee Panariniin?
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Puolustuksen kysymyksiin ei voi ottaa kantaa pohtimatta hyökkääjien tilannetta. Tällä hetkellä heikoin lenkkimme on B. Sutter, jonka takia kolmannen kentän peli takkuaa. Adamsia en nimeä heikoimmaksi lenkiksi vain sen takia, että neloskenttää ja Adamsiä käytetään toistaiseksi niin vähän. Sillistä ei toivottavasti tarvitse enää tällä kaudelle tai oikeastaan enää koskaan edes puhua ;) Sutter ei jostain syystä kykene kunnolliseen kiekolliseen peliin, taustatuen antamiseen pisteiden muodossa, voittamaan tärkeitä aloituksia tai edes varjostamaan vastustajan parhaita. Sutterin poistuminen joukoista taas on erittäin epätodennäköistä, tai ainakin yllättävää ja rohkeaa, joten näillä mennään. Itse uskon Comeaun auttavan joukkuetta parhaiten pysyvän tuossa Genon vierellä. Siksi olisi kannattavampaa vahvistaa tuota kolmos ja neloskenttää, jotta niitä voidaan peluuttaa enemmän ja niiltä saataisiin enemmän apuja. On aivan sama onko Bennett työmyyrän tai alempien kenttien näköinen pelaaja, sillä oikealla pelatessaan tämä pystyy pitämään kiekkoa, viemään pelin painopisteen vastustajan päätyyn ja täten auttamaan joukkuetta. Edistyneiden tilastojen mukaan Bennettillä ja Sutterilla ei ole mitään kemiaa, mutta Bennettin pitää tällä hetkellä pelastaa Sutter, ellei Spalingia kokeiltaisiin keskelle ja hommattaisiin jostain vasenta lataa pelaava pelaaja, silloin Sutter voitaisiin iskeä nelosen keskelle. Mieluummin näkisin alempien ketjujemme pelaavan ja pitävän kiekkoa kuin jahtaavan kiekkoa adamsien tyyliin ja antaen taklauksia, joista ei ole meille mitään hyötyä. Ei ne taklaukset ketään väsytä, ne vain kertovat tuossa tapauksessa, että kiekko on vastustajalla.

Kunitz-Sid-Perron
Comeau-Geno-Hörkkä
"Winnik"-Spaling-Bennett
Downie-Sutter-Lapierre

Noista kentistä jokaisen pitäisi pystyä pelaamaan ja voittamaan vastustaja pelaamalla. Lisäksi jokaisessa kentässä olisi luistelu-, taklaus- ja kamppailuvoimaa. Jokainen kenttä pystyisi pitään kiekkoa ja iskemään maaleja, mutta myös puolustamaan. Johston uskallatko?

Adams on saanut jostain syystä niin mystisen maineen Penguinsissa, hän tuskin menettää rosteripaikkaansa ennen sopimuksen loppumistaan. Ja niin kauan kuin Adams pelaa, neloskentästä on erittäin vaikea rakentaa minkäänlaista kiekollista uhkaa.

Kun valmennus ja toimisto uudistui, niin kauden alussa odotin kaikenkaikkiaan vähemmän konservatiivista linjaa kokoonpanojen ja peluutusten suhteen verrattuna Bylsman ja Sheron aikaan. Okei, kokoonpanoa ei ravisteltu sitä yhtä isompaa treidiä ja paria UFA-hankintaa enempää, ja tyhjästä on pahempi nyhjäistä, mutta joka tapauksessa kaikki suuremmat kokoonpanomuutokset ja kokeilut ovat olleet pakon sanelemia Penguinsin surullisen loukkaantumisherkkyyden takia. Kovasti epäilen että ilman loukkaantumisia näitä farnameja ja rusteja oltaisiin nähty ylhäällä.
Esimerkiksi Kunitzin pahimman konttaamisen aikaan ei puhettakaan että Crosbyn BFF:ää laitettaisiin poppareille, muutaman pelin kävi kokeilemassa kolmosessa ja nyt taas kokoonpanon ollessa melko terve, Kunitz on taas valettu Crosbyn laitaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös