Liigan siirtohuhut kaudelle 2015–2016

  • 1 800 785
  • 3 997

Face

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se nyt on ihan sama, mitä jossain foorumilla huudellaa. Jännää, että täällä luotetaan sokeasti enemmän jonkun fooruminimimerkin kirjoitteluun, kuin pelaajan omiin sanoihin. Meinaatko, että Koivisto valehtelee?!?
Tässä tapauksessa luotan kyllä enemmän "Kunto:n" kirjoitukseen, niin kuin tuossa sinulle jo kirjoitettiin tuo on niin sitä hokijargonia parhaimmillaan. Muutenkin kuullostaa oudolta syyltä Tomek Valtonen ja hänen kykynsä pelaajien kehittäjänä, koska näytöt ovat, no sanotaanko että melko ohuet. Vielä.
Olen antanut itseni ymmärtää ettei Lukko saati Ilves olisi voinut pakottaa Koivistoa siirtoon Tampereelle eli eiköhän sieltä jotain haluja löytynyt?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se nyt on ihan sama, mitä jossain foorumilla huudellaa. Jännää, että täällä luotetaan sokeasti enemmän jonkun fooruminimimerkin kirjoitteluun, kuin pelaajan omiin sanoihin. Meinaatko, että Koivisto valehtelee?!? Sportin kotisivuilta löyttyy linkki viime viikon haastikseen, jossa asiasta mainitsee.

Eikä tuo mahdollinen huhuttu treidikään olisi sitä tarkoittanut, että Koivisto olisi halunnut puolestaan Tampereelle.

Lähteeni on varma. Keväällä saat tähän vielä varmistuksen, kun tämä pelaaja, jolle siirto ei juuri nyt sopinut (perheasioiden vuoksi), siirtyy pois Ilveksestä.

Itse olen aikoinani tehnyt pitkiä työpäiviä jääkiekon parissa ja tuolloin tuli pelaajien kanssa pyörittyä paljon. Pelaajien lehdistöille, tv:hen ja nettiin antamat haastattelut ovat tylsän samanlaisia. Voisi melkein jutusta kuin jutusta vaihtaa vain pelaajan nimen ja seuran nimen.

Itse työskentelin Ilveksen parissa. Aikoinaan Masi Marjamäki ilmoitti Ilveksen tiedotustilaisuudessa, että lähti Ässistä huonon valmennuksen vuoksi ja halusi Ilvekseen hyvään valmennukseen. Tiedotustilaisuudessa taisi useampikin naurahtaa isoon ääneen, että miksi sinä sitten Ilvekseen tulit, kun täällä on Sakari Pietilä.

Onneksi vielä löytyy muutamia persoonia, jotka eivät "vain laittaneet silmiään kiinni, ampuivat ja sattui nyt tällä kertaa menemään" jargoneita hokevia. Eniten itse höristän korviani, kun Jori Lehterän eteen viedään mikki. Tosin en ole kuunnellut, että onko Jori jo NHL:ssä sulatettu samaan muottiin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pelaajien lehdistöille, tv:hen ja nettiin antamat haastattelut ovat tylsän samanlaisia. Voisi melkein jutusta kuin jutusta vaihtaa vain pelaajan nimen ja seuran nimen.

Tämä tuntuu unohtuvan aivan liian usein fanien kohdalla. Tuolla pelaajat harjoittavat ammattiaan, piirit ovat pienet ja pieniinkin asioihin voidaan mediassa tarttua. Vielä kun jengeillä on fanejakin, niin miellään jo oman mukavuuden takia välejä noihin ei polteta heti sopparia julkaistaessa. Jenkkipelaajat varsinkin osaavat sanoa ne oikeat sanat melko kovalla prosentilla ja yleisin lausunto on luokkaa:" Kaupunki ja pelikaverit vaikuttavat mahtavilta, olen kuullut sarjasta pelkkää hyvää [tähän kohtaan ehkä vanhan pelikaverin nimi] ja joukkue on hoitanut velvoitteensa loistavasti." Vaikka siis sarjasta ei olisi mitään tietoa, joukkuekavereista on yhtä moikattu nopeasti ja organisaatio on vain buukannut lentoliput, hakenut kentältä ja roudannut kameroiden eteen.

Mitä Valtoseen tulee, niin en nyt aivan päättömänä näkisi kuitenkaan juttuja miehen vetovoimasta. Tosin omien empiiristen havaintojen pohjalta suurin vetovoima on etenkin pääkaupunkiseudulta tulevien 90-luvulla syntyneiden kohdalla. Monet entiset jokerijunnut (Koivisto, Manninen, Rekonen, jne.) tuskin hirveän pahalla muistelevat A:n mitaleille vienyttä koutsia ja lopulta pääkaupunkiseudullla on melko pienet piirit noissa porukoissa eri jengien välillä. Ei kuitenkaan ole mitenkään poikkeuksellista hakeutua tutun koutsin alaisuuteen, kuten ei myöskään koutsin hakea itselleen tuttuja pelaajia mukaansa.

Kaivoin tuossa vielä Sportin tämän illan rosterista 1990-luvulla syntyneet kenttäpelaajat ja tarkistelin missä viimeiset vuodet A-junnuissa menivät. 9 nimeä tuonne tuli ja vain Leskinen ja Bertrand eivät ole edustaneet pääkaupunkiseudun jengejä A:ssa. Noistakin "muiden kuin Jokerien" pelaajista on hyvä huomioida se, että Kiekko-Vantaan takia mm. Tallberg on varmasti kuullut paljon juttua Jokerien A:n pelaajilta ja nähnyt vierestä toimintaa, samoin kuin Tomek on todennäköisesti nähnyt Tallbergia usein Vantaalla(kin) livenä. Mä en vain jaksa uskoa siihen, että noin paljon tietyltä maantieteelliseltä alueelta nuoria jätkiä vetäneellä koutsilla ei olisi kyseisen pelaajaryhmittymän keskuudessa mitään vetovoimaa. Toki lista on vain tämän illan rosterista, toisaalta onhan esimerkiksi Lindbohm (1993, Jokerit) poissa vaikka muuta toivottiinkin.

Koodi:
Kiviranta 1996 Jokerit
Leskinen 1995 Kärpät
Valkonen 1993 Blues
Rekonen 1993 Jokerit
Henritius 1993 Jokerit
Bertrand 1991 Lukko
Manninen 1991 Jokerit
Tallberg 1991 HIFK
Koivisto 1990 Jokerit

En halua ottaa siihen kantaa, kummalla koutsilla (Valtonen, Rautakallio) on enemmän vetovoimaa ja kuinka "yksiulotteista" tuo vetovoima on. Samoin yksittäisten pelaajien läpimurtojen kannalta en lähtisi liikaa vertailuja tekemään. Valtosen päävalmentajauran aikana ei vielä jo pelkästään työvuosien takia ole ns. aivan eliittiin nousseita ja esimerkiksi jos Lindbohm olisi jäänyt, puhuttaisiin hänestä mahdollisesti samaan tapaan uudessa valmennuksessa breikanneena kuin Lindellistä.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
E: kylläpä vedettiin Porissa taas hitsipilliin, kun arvostelin valmentajaa. Tuo nyt on mun mielipide vanhasta, ylimielisesti ainakin mediassa ulostulevasta seniilinoloisesta miehestä. Sekö on heti provo, jos ei ole Porilaisten kanssa samaa mieltä? Valtosta voi toki potkia päähän, miten sattuu, mutta seniiliä ei?! Reilua!
Mitä enemmän haukut Rockya seniiliksi ylimieliseksi valmentajaksi jonka saavutuksia ei arvosta muut kuin omat fanit, niin sitä tyhmemmäksi teet itsesi. Kyllä sinusta näkee että olet pomppinut pelkästään Kuparisaaren fanikatsomossa edelliset kymmenen vuotta ja (SM) Liigan seuraaminen on jäänyt ihan olemattomiin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minä ainakin voin ihan näin toisen joukkueen fanina kertoa, että minä ainakin arvostan Rocky Rautakalliota erittäin paljon valmentajana. Väittäisin jopa, että kyseessä on peräti hieno mies. Sanokaapa liigasta toinen päävalmentaja, joka penkittää oman pelaajansa, kun tuomarit unohtavat antaa tälle törkeästä tempusta 5+20? Harvassa meinaan on. Erittäin arvostettu päävalmentaja ja pelikin näyttää siltä, että vaikka olis kuinka seniili niin ainakin pelikirja on ihan ajantasalla.
 

Slobo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
Ja miten v*ttu nämä edelliset 'bout 15 viestiä liittyy siirtohuhuihin? Menkää jauhamaan niistä valmentajista niihin kuuluviin ketjuihin.

Kuten täällä joku olikin maininnut Kärpät Aaltosen yhteydessä, niin kyllä, Kärpät on halukas saamaan Aaltosen ensi kaudeksi Ouluun.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Ja miten v*ttu nämä edelliset 'bout 15 viestiä liittyy siirtohuhuihin? Menkää jauhamaan niistä valmentajista niihin kuuluviin ketjuihin.
Jos tällä palstalla olisi tykkää-nappi, painaisin sitä nyt. Sami Rajaniemeä huhuillaan JYP-osiossa Sportiin ensi kaudeksi.
 

Tuamas

Jäsen
Heh! Aika moni pelaaja on tullut Vaasaan juuri Valtosen valmennuksen vuoksi. Viimeisimpänä H. Koivisto kertoi, että yksi pääsyistä tulla Vaasaan oli Valtonen valmentajana. Miksi kukaan haluaisi "kehittymään" teidän seniilin ja itseään täynnäolevan valmentajan alaisuuteen? Kyllä se nuorien kohdalla on juuri toiseen suuntaan.

Tälläisen verbaalioksennuksen jälkeen valitat kun hiukan tulee kritiikkiä.

E: kylläpä vedettiin Porissa taas hitsipilliin, kun arvostelin valmentajaa. Tuo nyt on mun mielipide vanhasta, ylimielisesti ainakin mediassa ulostulevasta seniilinoloisesta miehestä. Sekö on heti provo, jos ei ole Porilaisten kanssa samaa mieltä? Valtosta voi toki potkia päähän, miten sattuu, mutta seniiliä ei?! Reilua!

Muistan kyllä Sportin taannoisista talouskeskusteluista, että et ihan täysillä kierroksilla käy ja uskosi erityisesti auktoriteettien tiedottamiseen oli jo silloin erityisen hellyyttävää. Näköjään mopo on nyt Sportin liigaan nousemisen jälkeen lähtenyt hanskasta.

Se jos sanot Rautakalliota heikoksi valmentajaksi, jolla ei ole pudotuspelimenestystä, on eri mieltä olemista.
Se kun ilmaiset itseäsi käyttäen mm. sanontoja "seniili" ja "itseään täynnäoleva" on vain ja ainoastaan ämmämäistä provoamista.

Ps.
Oli muuten melkoisen halventavaa päähän potkimista ToVelta:
Tuossa tapauksessa Sport voisi rahallisesti yrittää nokittaa, mutta onko tarjolla siis Tomekin valmennus? Mikäli Aaltonen haluaa kehittyä kv-tason pelaajaksi, niin voisin kuvitella Rautakallion valmennuksen houkuttelevan enemmän.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ei mulla muuta kuin, että Tomek ansaitsisi myös jonkinlaista arvostusta. Hänet tuomittiin kesällä lähestulkoon paskimmaksi Liigavalmentajaksi koskaan. Sport on kuitenkin pelannut odotuksiin ja materiaaliin nähden helvetin hyvän kauden toistaiseksi. Jotain siitä voisi antaa Tomekin ansioksi.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hyviä huhuja Hessut. Meiän valmentajalla on pidempi siitin kuin teidän valmentajalla.

Joni Nikko pelaa muuten vaasassa ensi kaudella juuri korvanappiini saaman tiedon mukaan.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyviä huhuja Hessut. Meiän valmentajalla on pidempi siitin kuin teidän valmentajalla.

Joni Nikko pelaa muuten vaasassa ensi kaudella juuri korvanappiini saaman tiedon mukaan.
Tämä olisi toivottavaa. Kyllähän Sportilla on "oikeus" saada poika kotiin. Vaikka Joni ilmeisesti saikin Dufvalta kohtalaisen suurta luottoa vrt. mitä moni muu nuori pelaaja Lukossa, kyllä tuo peliaika & vastuu tulee Sportissa olemaan silti luokkaa suurempi.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kootaanpa Sport-huhut.

Sami Rajaniemi, JYP
Niklas Tikkinen, Blues
Marcus Fagerudd, Luulaja/Asplöven
Simon Suoranta, Kärpät
Joni Nikko, Lukko
Tuomas Vänttinen, HPK
Niko Hovinen, Luulaja
Anthony Guttig, Jukurit
Santeri Lukka, Jukurit
Matt Mangene, Texas Stars

Itse en usko Vänttiseen ja Hoviseen. Vaikka mitään huhua en ole kuullutkaan, voisiko Rasmus Rinne olla Sportin ensi kauden ykköskassari?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei mulla muuta kuin, että Tomek ansaitsisi myös jonkinlaista arvostusta. Hänet tuomittiin kesällä lähestulkoon paskimmaksi Liigavalmentajaksi koskaan. Sport on kuitenkin pelannut odotuksiin ja materiaaliin nähden helvetin hyvän kauden toistaiseksi. Jotain siitä voisi antaa Tomekin ansioksi.
Olen samaa mieltä tästä. Sport on ollut kaukana mistään heittopussista, mitä moni ennen kauden alkua pelkäsi. Ihan tosissaan Sportia vastaan saa vääntää, jos pisteet mielii ottaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Vaikka mitään huhua en ole kuullutkaan, voisiko Rasmus Rinne olla Sportin ensi kauden ykköskassari?

Kaikkihan mahdollista on, Porissahan liikkuu sellaista puhetta että jompikumpi nykyisestä veskarikaksikosta lähtisi ja tilalle tulisi mahdollisesti KHL:stä uusi veskari (sitten myös Rajaniemen nimi on ollut esillä Ässien puolella). Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että jos toinen lähtee niin todennäköisemmin Rinne, koska ilmeisesti olisi nostanut palkkapyyntönsä sellaiselle tasolle ettei Ässillä ole haluja maksaa, että näytöt eivät sitten kuitenkaan riitä vaikka alkukaudella oli aivan maaginen. Sitten kuitenkin taso on vakiintunut vähän alemmaksi kuin mitä alkukaudesta oli..
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kootaanpa Sport-huhut.

Sami Rajaniemi, JYP
Niklas Tikkinen, Blues
Marcus Fagerudd, Luulaja/Asplöven
Simon Suoranta, Kärpät
Joni Nikko, Lukko
Tuomas Vänttinen, HPK
Niko Hovinen, Luulaja
Anthony Guttig, Jukurit
Santeri Lukka, Jukurit
Matt Mangene, Texas Stars

Itse en usko Vänttiseen ja Hoviseen. Vaikka mitään huhua en ole kuullutkaan, voisiko Rasmus Rinne olla Sportin ensi kauden ykköskassari?
Tikkinen ja Hovinen eivät kumpinaan tod.näk. Tule. Tikkiselle ei mitään käyttöä ja Hoviseen en muuten usko.
Vänttinen, Mangene, Nikko ja Rajaniemi varmoja oman lähteeni mukaan.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Onko Jesse Niinimäen liikkeistä mitään huhuja?
Mieshän on vapailla ja periaatteessa ainakin Lukolla olisi suuri tarve sentterille ja Niinimäkihän on parhaimmillaan todella kova.
Tosin haluaako mikään menestystä tavoitteleva joukkue Niinimäkeä mukaan, onkin jo aivan eri tarina.
 

ludvig

Jäsen
Esa Lindell ei mahtunut Jokereihin ja kaveri pelaa ensikaudella NHL:ssä.

"Jep".

Lindell ja Lindbohm halusivat tehdä nuorina erittäin lupaavina pelaajina sopimuksen varauksen tehneen NHL-seuran kanssa ja jo tämä käytännössä sulki mahdollisuuden tulla pelaamaan KHL:ään Jokereihin. NHL ja KHL ei kummemmin pelaajiaan toisillensa lainaile. Nuorista puolustajista erityisesti Lindell sai todella hyvin vastuuta 13 - 14 kaudella nimivahvassa kuuden pakin pelaavassa kokoonpanossa. Myös Lindbohm sai samalla kaudella kohtalaisesti vastuuta nuoreksi pelaajaksi huomioiden vielä itseluottamusta kasvattaneen Ässät-lainapestin. Molemmat ovat kehittyneet jatkuvasti isoin harppauksin vuosien varrella ja nykyinen taso on kutakuinkin vain luontaista jatkumoa. Samaan nippuun voisi lisätä esimerkiksi Hännikäisen, jonka hankintaa huvittavasti osittain kyseenalaistettiin Jyväskylässä. Iso kiitos em. pelaajien ja monen monen muun nuoren Jokereista vuoden parin sisällä lähteneen kohdalla kuuluu Jarmo Kekäläiselle, joka organisoi junnuputken huippukuntoon olosuhteista, pelityylistä, rekrytoinneista, farmista, fysiikkaharjoittelusta ja arvoista lähtien ja nyt tuloksia näkyy (tosin muissa liigaseuroissa ja parissa NHL-seurassa). Toivottavasti Suomeen saataisiin lisää kekäläisiä, sillä lätkäorganisaatiot ovat edelleen aivan lapsen kengissä huomioituna potentiaalin niin seuran kuin koko suomikiekon osalta.

Aaltosen huhu on ilmeisesti lähtenyt liikkeelle yhden turkulaisen spekulaatioista, mutta Länsirannikon osalta täytyy toivoa Ässiä tai Sportia, joissa molemmissa on tehty hyvää työtä erityisesti muualta tulleiden nuorten pelaajien kanssa. Paljon on molemmilla seuroilla kuitenkin skarppaamisen varaa omien junioriputkensa osalta.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
"Jep".

Aaltosen huhu on ilmeisesti lähtenyt liikkeelle yhden turkulaisen spekulaatioista, mutta Länsirannikon osalta täytyy toivoa Ässiä tai Sportia, joissa molemmissa on tehty hyvää työtä erityisesti muualta tulleiden nuorten pelaajien kanssa. Paljon on molemmilla seuroilla kuitenkin skarppaamisen varaa omien junioriputkensa osalta.

Nyt en ymmärrä kritiikkiäsi.

Ässien junioriputki on suoltanut tänäkin talvena Jarno Kärkeä (8 maalia), Niko Ojasta (nuorten alle 20-v mm-kisat, pelaa nyt ykkösen laidalla), Valtteri Viljanen ( pelannut käytännössä koko kauden top6 pakkina, viime pelit Lindellin kanssa ykkösparissa). Tuplaotteluissa Lukkoa vastaan Ässät teki 6 maalia, joista neljän tekijänä oli oma kasvatti. Ässien eilisessä avauskokoonpanossa oli 8/21 omia kasvatteja joista viisi oli iältään kaksikymppisiä tai alle. Mielestäni Ässät on aika selkeästi top3-kasvattajajoukkue liigassa, heittämällä itseasiassa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nyt en ymmärrä kritiikkiäsi.

Ässien junioriputki on suoltanut tänäkin talvena Jarno Kärkeä (8 maalia), Niko Ojasta (nuorten alle 20-v mm-kisat, pelaa nyt ykkösen laidalla), Valtteri Viljanen ( pelannut käytännössä koko kauden top6 pakkina, viime pelit Lindellin kanssa ykkösparissa). Tuplaotteluissa Lukkoa vastaan Ässät teki 6 maalia, joista neljän tekijänä oli oma kasvatti. Ässien eilisessä avauskokoonpanossa oli 8/21 omia kasvatteja joista viisi oli iältään kaksikymppisiä tai alle. Mielestäni Ässät on aika selkeästi top3-kasvattajajoukkue liigassa, heittämällä itseasiassa.

KalPalla tällä hetkellä Rissanen(toki yli 25) Hyvärinen (27) Voutilainen (34) ja sitten junnut Kapanen (18) Kinnunen (20) Pitkänen (18) Tammela (17) ja pakistossa Jokela (34) Mikkola (18) Seppälä (20) Timonen (31) Riikola (21) Lyytinen (19) et kyl sanosin et ainakin KalPa on edellä.. ja Kärpät kanssa näin ainakin alkuun
 

XO-konu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En tiedä onko jo tänne asti tullut tietoa, kun en jaksanut plärätä tarkasti näitä "meidän junnut on parempia, kuin teidän junnut" ja "Meidän valmentaja tekee teidän valmentajan pelikirjat"-huhuja, MUTTA huhu viemässä Ilveksen Mikke Levoa parhaaseen mahdolliseen valmennukseen ja juniorimyllyyn eli Ässiin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös