Liigan tyhjennysmyynnit, kevät 2015

  • 81 680
  • 324
Harvemmin nämä tyhjennysmyynnit tapahtuu joukkueen ollessa liidossa. Ainakin KalPan kohdalla on käytännössä jokainen siirto tuomittu juuri tietyllä suunnalla tyhjennysmyynniksi. Ihan paikallaan olevaa kuittia nämä ovat, ei sen vakavampia:)
Juuri näin. Fleuryn siirto/siirtyminen/sopimuksen purku tai mikä lieneekin on juuri sitä itseään mitä tämän ketjun otsikossa mainitaan. Tätä on tehty jo useita vuosia ja varsinkin liiga mahdollisti tämän ilman suurempaa riskiä. Varsinkin suljetun liigan aikana tämä aiheutti jatkuvaa itkemistä Mestis-joukkueiden faneilta (myös Liiga-joukkueiden). On täysin ymmärrettävää, että jo pudotuspeleihin saumansa menettäneet joukkueet paikkaavat talouttaan ja luovat parempia menestysmahdollisuuksia seuraavaksi kaudeksi.

Keinoja on monia. Puretaan sopimuksia, myydään pelaajia, vaihdetaan pelaajia jne... Säästyneet varat käytetään seuraavan kauden joukkueen rakentamiseen. Lisäksi ne, jotka pelaavat seuraavan kauden sopimuksista saavat näyttöpaikan, kun jo muualle sopimuksen tehneistä pelaajista päästään eroon. Joskus jopa ostetaan sopimus ulos loppukaudesta siirtorajan jälkeenkin. Silläkin tavalla säästetään rahaa. Esim. SaiPa teki näin ensimmäisellä liiga-kaudellaan noustessaan liigaan vuonna 1996. SaiPa purki kalliin ulkomaalaisen Jeff Besin sopimuksen ja säästi veroissa koska sopimus "muuttui" artistisopimukseksi, kun pelaaja poistui ajoissa maasta...
 

Rocco

Jäsen
Fleuryn siirto ei itsestäkään täytä kevään tyhjennysmyynnin tuntomerkkejä. Varmasti paras tilanne kaikille osapuolille kun mies ei aikonut ensi kaudella seurassa jatkaa, eikä Sport kisaa playoff- paikasta tai sen tarvitse pelata karsintoja.
Taisit kirjoittaa väärin, kun listasit vahingossa juuri ne syyt, miksi tyhjennysmyyntejä tehdään.
 

Babbel85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal, Juventus
En vaan yksinkertaisesti ymmärrä tätä porua "tyhjennysmyynnistä"! Mitä sitten? Ketä palvelee se että pelaaja ei halua pelata joukkueessa jolla ei ole mahdollisuutta pudotuspeleihin, eikä halua joukkueessa jatkaa ensi kaudella? Se ei palvele pelaajaa, seuraa eikä vähiten meitä maksavia katsojia.

Jokainen voisi mielestäni hetkeksi sulkea silmänsä ja ajatella itsensä tuollaisen pelaajan, seurajohtajan, valmentajan, tai joukkuekaverin tilalle ja miettiä mitä hyödyttäisi tällaisessa tilanteessa jatkaa.
Tai sitten fanin, joka maksaa ~10€ lipusta, vaikka tietää ettei joukkue enää pitkälle keväällä pelaa. Kaveri jatkaa kokoonpanossa ja surffailee kentällä.. Mieluummin katson tässä tilanteessa jotain tulevaisuuden lupausta hänen tilallaan.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En vaan yksinkertaisesti ymmärrä tätä porua "tyhjennysmyynnistä"! .
Aika vähän täällä porua on siitä ollut. Lähinnä kuittailua Vaasan suuntaan, kun sieltä on joka vuosi muistettu kuittailla ja ennen tätäkin kautta mainostettiin Sportin olevan erilainen tässä asiassa. Pikkuisen ilkeää, mutta kuitenkin hyväntahtoista:)
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Itse asiassa ainakin Marko Kauppinen "myytiin" KalPasta viime keväänä juuri tällä tavalla kuin Fleury nyt lähti. Sopimus oli loppumassa viime kauteen, kummallakaan osapuolella ei ollut intoa sitä jatkaa, mahkut pleijareihin olivat menneet ja pelaaja itse teki aloitteen siirrosta (tässä tapauksessa Tapparaan). Sopimus siis purettiin yhteisymmärryksessä. Adam Masuhrin tapaus oli melko samanlainen, paitsi että sopparia oli vielä tämä kausi 14-15 jäljellä ja näin ollen purettiin vähän pidempi sopimus, jotta siirto ja jatkosopimus Kärppiin onnistui.

Että myikö KalPa sitten oikeasti ketään, se on tulkintakysymys : )
Samalla tavalla Vode lähti lainalle Tapparaan. Ja Lehkos Artturin soppari katkolla niin lähti Ruotsiin. Olipa vielä loukkaantunut ja koko kausi paketissa. Halu itsellään siirtyä muualle. Että niin voidan kans sanoa hei, et ei KalPakaan pitänyr tyhjennysmyyntiä :) vai miten se meni.. Että tervetuloa vaan "tulos Sport(urheiluun) sinne Waasaankin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sport-pj Heikki Hiltunen kirjoitti seuran kotisivujen foorumilla, että "ilmaiseksi ei päästetty", kun häneltä tiedusteltiin siirtokorvauksesta. Djurgården ehti jo ilmoittamaan, että ei maksanut Fleurystä siirtokorvausta. Näinhän sen pitää mennäkin, koska Fleury oli Sport-sopimuksen purkamisen jälkeen vapaa siirtymään. Joten ehkä Fleury maksoi jotain erorahoja Sportille. Fleuryn liksa tällä kaudella olisi ollut todennäköisesti n. 80 000 euroa, joten kovin merkittävistä summista tässä ei ole kyse.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Jaaha, koskas se SHL siirtoraja onkaan? Siirtyneitä nyt; Haataja ja Fleury. Lähtökuopissa ainakin Lasch. Muita? Tepsiltä irtoaisi montakin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Fleuryn tapauksessa on aika selvää, että olisi lähtenyt vaikka Sport olisi vielä playoff taistossa tai jos karsintoja pelattaisiin. Jos hän on itse maksanut sopimuksen purusta, niin siitä voi miettiä, miten paljon hän olisi ollut hyödyksi Sportille, jos olisi pidetty väkisin kauden loppuun.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mielestäni tyhjennysmyynnissä lähtee enemmän kuin yksi pelaaja. Erityisen ärsyttävä ilmiö on Liigan sisällä tapahtuva tyhjentäminen, jota silloin muinoin Jokerien ja SaiPan välillä oli. Silloin tuntui voimakkaasti, että joku kieltopykälä pitäisi olla.

Öh, aluksi puhut, että tyhjennysmyynneissä lähtee enemmän kuin yksi pelaaja. Mutta sitten kuitenkin erityisen ärsyttävää oli se, että SaiPasta lähti yksi Machulda Jokereihin?
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kaikella kunnioituksella, mutta eihän tuota joukkuetta oikein voi tyhjennsymyydä kun kuumia pelaajia ei kovin montaa löydy. Voit toki käännellä asiaa haluamallasi tavalla mutta paras maalintekijä vapautettiin hiukan ennen siirtorajan umpeutumista. Paljon vaatimattomampien pelaajien vapauttamista on pidetty monen Vaasalaiskirjoittajan toimesta tyhjennysmyyntinä aiempina vuosina.

Niinpä. Muistan, miten SaiPaakin syytettiin aikanaan tyhjennysmyynneistä, kun joukkue kauppasi Ville Immosen TPS:ään. Immosen, joka oli edelliskaudella tehnyt 41 pinnaa, mutta tuolla kaudella flopannut lähes täydellisesti ja isosta vastuusta huolimatta tehnyt 42 ottelussa vain kolme maalia, ottanut helvetisti tyhmiä jäähyjä ja kerännyt joukkueen huonoimpiin kuuluvan miinuslukeman. Sitten kun Immonen päästettiin Turkuun (johon hänellä huhujen mukaan oli jo soppari seuraavaksi kaudeksi) alkoi sama itku tyhjennysmyynneistä.

Ja edelleen, järkevää toimintaa Sportilta eikä siinä ole mitään tuomittavaa kuten ei ole ollut ennenkään. Olennainen osa ammattiurheilua.

Juuri näin. Sportin tilanteessa ratkaisu oli kaikin puolin järkevä. Fleuryn palkkarahat säästyvät ja ne voidaan sijoittaa pelaajaan, josta on hyötyä ensi kaudella. Ja jos Fleurya ei enää kiinnostanut touhu Vaasassa, päästiin eroon potentiaalisesta ilmapiirin myrkyttäjästä. Enemmän tämä kuittailu on tosiaankin suunnattu niille Sport-faneille, jotka joukkueensa Mestis-aikana vaativat Sportia SaiPan paikalle siksi, että "SaiPa harrastaa jokakeväisiä tyhjennysmyyntejä". Ja totuushan kuitenkin oli se, että Lappeenrannassa tyhjennyksiä ei ole harrastettu 10 vuoteen, mutta Sport alkoi harrastaa tuota heti ensimmäisen paikan tullen.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kun täällä kerran irvileuat keksivät Sportin jo aloittaneen tyhjennysmyynnin, niin samoilla puusilmillä varmaan Lukkokin jo teki saman. Nyt lähti kova nimi kärkikentistä liigan sisäisellä siirrolla "kilpailevaan" seuraan.

Raha siis kelpaa Raumalle.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin vähän nyt nämä irvileuat voisivat tulla kertomaan miten tää nyt perustellaan tyhjennysmyynniksi, kun pelaaja joka itse halusi purkaa sopimuksensa ja päästettiin menemään ilman siirtokorvausta ja nyt vielä hankitaan tilalle ihan ok kova nimi sportin tasolle ( tätä ei kutenkaan vielä täysin varmistettu viestin kirjoitus hetkellä)?

Oma käsitys tyhjennysmyynnistä on se kun kova nimimies myydään ja saadaan rahaa ja se tyhhä ruutu täytetään organisaation sisältä junnuusta tai ei ollenkaan? Eikai se oo TYHJENNYStä jos toisesta päästä täytetään?
 

Zikako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin....Ainakin osittain tämä kuittailu lähti siitä kun Sporttilainen oli laskenut Smothermanin siirron Ruotsiin tyhjennysmyynniksi. Tilallehan hommattiin jo ennen siirtoa Jaatinen joka on ollut vähintään Smothermanin tasolla. Yhtäkään pelkästään rahaan perustuvaa siirtoa ei ole käsittääkseni tällä kaudella vielä tapahtunut
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin....Ainakin osittain tämä kuittailu lähti siitä kun Sporttilainen oli laskenut Smothermanin siirron Ruotsiin tyhjennysmyynniksi. Tilallehan hommattiin jo ennen siirtoa Jaatinen joka on ollut vähintään Smothermanin tasolla. Yhtäkään pelkästään rahaan perustuvaa siirtoa ei ole käsittääkseni tällä kaudella vielä tapahtunut

Niin. Kantaa ottamatta ketjun avaajan todelliseen tarkoitusperään niin vähän tuo ketjun avausviestin kirjoitusasu kusee nyt omaan nilkkaan. :) ja eikö jaatinen oo päässy hyvään lentoon pelikaaneissa, että pitäisikö puhua pikemminkkn "kevään vahvistusmyynnistä"?

Uskon että kevään edetessä nähdään ihan oikeaakin tyhjennysmyyntiä. Tps on tähän vahvin ehdokas, mutta en vielä lähtisi syyttelemään ketään suuntaan tai toiseen. Myös sportista voi tomekin sanoin joku lähteä tai vielä tullakkin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
E: odotan innolla foorumihiljaisuutta, kun Sport julkaisee Fleuryn korvaajan.
Sori vaan mutta ainakaan mua ei kovin vakuuta se että Sport hankki Fleuryn tilalle Henrik Koiviston.

Ja mulle on aivan sama tekeekö jengit tyhjennysmyyntejä vai eivät. Bisnes on bisnestä ja niin toimitaan kuten parhaaksi nähdään. Itse asiassa toivoin että Kärpät olisi ollut hereillä Fleuryn suhteen. Meillä kun tuo maalinteko on pikkaisen tökkinyt viime aikoina ja kärkikentissä olisi Haatajan mentävä aukko.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sori vaan mutta ainakaan mua ei kovin vakuuta se että Sport hankki Fleuryn tilalle Henrik Koiviston.

Makuasioista ei sovi kiistellä sanoi mäyrkäkoira, kun pallejaan nuoli. Eiks se jotenkin noin mennyt?
Mä olen puolestani enemmän, kuin vakuuttunut tästä. Saatiin kunnon sentteri vajaavuutta täyttämään. Laitureissa oli jo ylitarjontaakin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aikamoista maalitolppien siirtelyä, jos joukkueen parhaan maalintekijän lähtö tammikuussa ei ole tyhjennysmyynti. Tai no toki nyt tarkasti ottaen kyse ei ole myynnistä, mutta sama idea siinä on. Nostetaan kädet pystyyn kuluvan kauden menestystä ajatellen ja siirretään katseet jo ensi kauteen. Tuostahan tyhjennysmyynneistä on kyse ja Fleuryn tapaus on ihan validi esimerkki tällaisesta toiminnasta. Sinällään tästä on turha Sprtia moralisoida tai kritisoida, vikahan on puhtaasti sarjajärjestelmän. Jos pelattaisiin karsinnat, niin tätäkään siirtoa tuskin olisi tapahtunut. Toinen vaihtoehto olisi ottaa mallia KHL:stä ja aikaistaa siirtotakarajaa tuntuvasti.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aikamoista maalitolppien siirtelyä, jos joukkueen parhaan maalintekijän lähtö tammikuussa ei ole tyhjennysmyynti. Tai no toki nyt tarkasti ottaen kyse ei ole myynnistä, mutta sama idea siinä on. Nostetaan kädet pystyyn kuluvan kauden menestystä ajatellen ja siirretään katseet jo ensi kauteen. Tuostahan tyhjennysmyynneistä on kyse ja Fleuryn tapaus on ihan validi esimerkki tällaisesta toiminnasta. Sinällään tästä on turha Sprtia moralisoida tai kritisoida, vikahan on puhtaasti sarjajärjestelmän. Jos pelattaisiin karsinnat, niin tätäkään siirtoa tuskin olisi tapahtunut. Toinen vaihtoehto olisi ottaa mallia KHL:stä ja aikaistaa siirtotakarajaa tuntuvasti.

No sittehän rauman lukkokin on tyhjennysmyyjä kun päästi 2 sentterin (paperilla) sporttiin? Valoja tauluun nyt.

Ja jos ennen kautta olisi vertailtu että kumpi on kovempi liigatekijä fleury vai koivisto ni kaikki olis nauranu ja osa nauroikin sportille kun otti ruotsin divarijyrän, josta ei ole mihinkään. Mm urheilulehti ja pari tälläkin foorumilla aktiivista nimimerkkiä kertoi että tästä tyypistä ei ole liiga tasolla pelaamaan ja sport on mestis jengi. On tää jääkiekko hieno laji :)
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aikamoista maalitolppien siirtelyä, jos joukkueen parhaan maalintekijän lähtö tammikuussa ei ole tyhjennysmyynti. Tai no toki nyt tarkasti ottaen kyse ei ole myynnistä, mutta sama idea siinä on. Nostetaan kädet pystyyn kuluvan kauden menestystä ajatellen ja siirretään katseet jo ensi kauteen. Tuostahan tyhjennysmyynneistä on kyse ja Fleuryn tapaus on ihan validi esimerkki tällaisesta toiminnasta. Sinällään tästä on turha Sprtia moralisoida tai kritisoida, vikahan on puhtaasti sarjajärjestelmän. Jos pelattaisiin karsinnat, niin tätäkään siirtoa tuskin olisi tapahtunut. Toinen vaihtoehto olisi ottaa mallia KHL:stä ja aikaistaa siirtotakarajaa tuntuvasti.
Näimpä. KalPahan "putsasi" pajatson ja täytti nämä junnuilla jos täytti. Otettiin raha irti mistä saatiin ja minimoitiin tappiot ja katsottiin tähän kauteen. Hyvinhän tuo ilmeisesti on toiminut.

Aiemmasta viestistäni+ nimimerkki tulikasteen viestistä käy ilmi aikalailla se, miten KalPa homman hoisi. Sarja kun on lukittuna niin tämä siksi nyt mahdollista. Ei ole putoamispeikkoa kutittelemassa. Kärkkäät kommentit monilta lie Sportin suuntaan syystä että. Viime kaudella tuomitsivat kovin sanoin KalPan ja TPSja HPKn toimet, vaikka nyt itse tekivät saman. Toki se voi vaikuttaa itselleen kivemmalta et poistettiin kiukkupussi ja saatii tilalle sentteri. Mut pojat pojat, niin se meni muuallakin. Esim KalPalla ala Kauppinen, Masuhr jne..
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
No sittehän rauman lukkokin on tyhjennysmyyjä kun päästi 2 sentterin (paperilla) sporttiin? Valoja tauluun nyt.

Heh. Koiviston kohdalla kyse on ymmärtääkseni siitä, että hänen taso ei riitä siihen rooliin, mihin häntä kaavailtiin. Silloin on ihan loogista ulostaa tällainen pelaaja eikä siinä todellakaan ole kyse tyhjennysmyynnistä. Fleuryn kohdalla kukaan tuskin voi väittää, että siirto olisi johtunut siitä, ettei hän ole täyttänyt ruutuaan, vaan päinvastoin. Hän on ollut niin hyvä, että ensi kaudella hän pelaisi joka tapauksessa muualla ja kun Sportilla ei loppukauden osalta ole käytännössä urheilullista panosta, niin on järkevää säästää palkkamenoissa ja peluuttaa miehiä, jotka ovat remmissä ensi kaudellakin.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Epäonnistumista on monenlaista. Pisteiden valossahan fleury on onnistunut loistavasti ja oli varmaan hinta/laatu suhteelta liigan kärkipäätä. Toisaalta se jatkuva kiukuttelu, tiuskiminen ja turhat jäähyt pitkin kautta on myös merkki isosta epäonnistumisesta mentaalipuolella eikä se auttanut joukkuetta yhtään. Itse näkisin että sport vahvistui jo täksi kaudeksi tällä siirrolla. Koivistoa kuitenkin on kualattu tänne heti liiganoususta lähtien.

Toisaalta turhaapa mä täällä yritän omia näkemyksiä tuoda esiin ku vastassa on katkeroituneen monivuotisen tyhjennysmyyntijoukkueen kannattajat sekä ehdottomasti foorumin ristiriitasin nimimerkki @erku
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Aika vähän täällä porua on siitä ollut. Lähinnä kuittailua Vaasan suuntaan, kun sieltä on joka vuosi muistettu kuittailla ja ennen tätäkin kautta mainostettiin Sportin olevan erilainen tässä asiassa. Pikkuisen ilkeää, mutta kuitenkin hyväntahtoista:)
On varmasti kuittailtu, mutta minä ainakaan en tunnusta mollanneeni seuroja tyhjennysmyynneistä, tai no ehkä kerran kannattajien silmään kusemisella mutta totuus on kyllä se että jos tämä suljettu sarja antaa seuroille tällaisen mahdollisuuden niin tottakai sitä voi olla joskus järkevä käyttää.
Eli eiköhän suurin syntipukki myynteihin ole tämä suljettu järjestelmä itsessään ja siitä olen ylpeä että sama mielipide on Vaasassa vieläkin valloillaan.
Näitä viimepäivien myyntejä en välttämättä ihan miellä minäkään ns tyhjennysmyynneiksi. Ehkä kevätsiivous voisi olla parempi. Tyhjennykset tulee myöhemmin.

Tämäkin tyhjentely"ilo" päättynee, kun ensi kaudella kaksi "takuuvarmaa" liigajumboa (Sport&Kookoo) tulee sinne hännille puskuriksi eikä täten suurseurat ole vaarassa, niin voidaan liiga taas aukaista karsinnoille. Hyvä niin.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Noniin.. Lahden Pelicans on sitten avannut tämän kevään tyhjennysmyyntien osalta myymällä joukkueensa parhaimmistoon lukeutuneen Jordan Smothermanin Ruotsin Allsvenskaniin.

Tepsi myi Smolenakin jo viime vuoden puolella, joten joo, Pelicans aloitti kevään tyhjennys myynnit. Mutta eikös Sporttikin vapauttanut Luomalan?

Itse asiassa Tappara oli ensimmäinen "tyhjentäjä" päästäessään kärkipakkinsa jo marraskuussa Amuriin! ;)
http://www.tappara.fi/liiga/uutiset/283-marraskuu-2014/8424-tuukka-mantyla-siirtymassa-khl-aan
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Suosikkijoukkue
Kärpät
Höpötystä, Ässät laski Austin Smithin jo lokakuussa rapakon taakse kultaa vuolemaan. *hymiö*
Nokitan Deschampsilla. Kärpät myi rahapulassaan ykkössentterinsä jo Ässien Smithiäkin aiemmin. Itse asiassa Kärpät taitaa olla tämän kauden pahin "tyhjennysmyyjä" kun on tähän mennessä kaupannut jo kaksi pelaajaa ihan palkkahaitarin kärkipäästä (Deschamps, Haataja).
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös