World Cup 2016

  • 407 903
  • 1 650
Tila
Viestiketju on suljettu.

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Mihin perustuu oletus siitä, että Jokipakka pelaa kaudella 2016-17 Pohjois-Amerikassa?

Tuskin tällaisia asioita pystyy paljon olettelemaan. Tästä keskusteluhan lähti liikkeelle siitä, että minkälainen pakisto saataisiin kisoihin, jos KHL-pelaajat eivät olisi käytettävissä. Jokipakka on kuitenkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla, vaikka farmiin joutuikin pakiston täytyttyä.

Sama asia kuin se, että tuskin kukaan pystyy olettamaan, että pelaako Ville Pokka, Esa Lindell, Julius Honka, Alex Lintuniemi tai kenties joku muu tuolloin NHL:ssä. No, Lintuniemi lienee noista se epätodennäköisin vaihtoehto. Kuitenkin minun mielestä se ei olisi Suomen joukkueelle mikään valtava menetys, jos KHL-pelaajat eivät pääsisi World Cupiin mukaan. Minun papereissani sieltä tulevat pelaajat olisivat tälläkin hetkellä marginaalirooleissa.
 
No jaa, minusta ainakin nykytilanteen valossa on kaamea ero jos verrataan parasta mahdollista suomalaista pakkikahdeksikkoa ja Pohjois-Amerikasta kasattavaa ideaalia pakkikahdeksikkoa. Eihän NHL:ssä ja AHL:ssä pelaa yhteensä kuin yhdeksän suomalaista puolustajaa, joten ei siinä häävisti kilpailua ole eikä etenkään särkymävaraa. Ei Jani Hakanpää tai Rasmus Rissanen nyt ihan tunnu parhaat vs. parhaat turnauksen arvoisilta ja tasoisilta pelaajilta.

No ei se kyllä mikään kaamea ole. Suomelta jäisi oletettavasti kolmosparin puolustajia pois jos KHL-pelaajia ei mukaan otettaisi. Näkisin Hietasen ja Lepistönkin ideaalikokoonpanossa mukaan, mutta Suomen menestys tai menestymättömyys ei ole pätkääkään kiinni siitä ovatko nuo mukana vai eivät. Eikä myöskään Antti Pihlströmistä tai Sakari Salmisesta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
TSN:n Rick Westhead twiittailee näin:
https://twitter.com/rwesthead/status/556429171962826753

Mikäli mies tietää mistä puhuu, viikon päästä pitäisi olla World Cup -kuvioista paljon lisää tietoa saatavilla.
Jos Hfboardsia on uskominen, tulisi turnausformaatti olemaan Honda Cup eli 6 maajoukkuetta ja yksi eurotähdistötiimi sekä U24-joukkue, jossa pelaisivat tuohon joukkueeseen kelpaavat pohjoisamerikkalaiset.

Käsittämätöntä, kunhan ei Bettman ilmoita NHL:n vetäytyvän olympialaisista samaan syssyyn.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Pitää tajuta, että tässä vissiin haetaan jotain ihan muuta kuin perinteistä turnausta, joita edustaa jo mm-kisat vuosittain (nuoret ja aikuiset) sekä olympialaiset neljän vuoden välein. Tarkoitus on kuitenkin vain saada NHL kauden alle näytösturnaus, joka valmistaa pelaajat tulevaan NHL-kauteen.

Tolla logiikalla KHL jää pois, ehkä jopa Liigakin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Okei, eli tämä turnaus tulee olemaan vähän kuin tähdistöpelit jenkeissä mutta toki kattavammin turnausmuotoisena ja että otetaan ne parhaat saman maan jätkät eri seuroista, ei välttämättä täysin huono idea. Mutta kukas siellä härmäläisiä valmentaa, eikös olisi parempi pestata turnauksen ajaksi joku NHL-koutsi? Tai meneehän tämä maajoukkuekoutsiltakin sellaisena tutustumistapahtumana NHL:n suomalaisiin ja sitten kartoitetaan ketkä ovat mukana MM-kisoissakin mahdollisesti.

_
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Jotenkin sitä toivoisi, että Suomi boikotoisi moista paskaa. Ihan järjetön idea. Lähetetään sinne vaikka U18-maajoukkue, jos jollakin hömppäformaatilla on pakko mennä.

"Tämä tehdään faneille." Voi jösses. Vieläkään en sulata.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
"Tämä tehdään faneille." Voi jösses. Vieläkään en sulata.
Saatetaanhan tätä faneille tehdäkin, meille suomalaisille tosin NHL:n logiikka ei avaudu. P-Amerikassa on pitkät perinteet näille tähdistöpeleille ja erityiset lapset ja nuoret pitävät näistä matseista. Heille voi olla suhteellisen helppoa myydä tätä turnausta, koska suurin osa jääkiekkoa seuraavista ei-täysi-ikäisistä ainakin omien havaintojeni mukaan näkee jääkiekon enemmälti fanipelinä. Tämä ihmisryhmä myös ihan suoraan sanoen ihailee vähän sokeastikin jääkiekkotähtiä.

Kun ikää tulee, muuttuu suhtautuminen lätkäänkin. Koko ajan ymmärrykseni jääkiekosta paranee ja tuo tähtikultin pönkittäminen vähenee.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kun ikää tulee, muuttuu suhtautuminen lätkäänkin. Koko ajan ymmärrykseni jääkiekosta paranee ja tuo tähtikultin pönkittäminen vähenee.

Mulla ei ole ikääkään, ihailen tähtien lisäksi jotain Kumeliauskaseja ja Godlia ja silti tuo formaatti ei uppoa. No, ehkä kohderyhmä onkin 5-15-vuotiaat. Toivottavasti Nickelodeon saa televisiointioikeudet, tai sitten MTV näyttää Juniorilta nämä pelit.

Sori, olen hiilenä myös kiekkoon liittymättömistä asioista juuri nyt. Mutta tyhmä idea tuo tuolta poppoolta on silti.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
ihailen tähtien lisäksi jotain Kumeliauskaseja ja Godlia

Jotain? Eikö MM-kisojen paras maalivahti ole tähti?

Mun mielestä tää kokoelmajoukkue on ihan jees, mutta en vaan tiedä, löytyykö NHL:lta riittävää markkinointiosaamista tällaiselle tapahtumalle. Mielestäni kannattaisi pyytää konsultointiapua Liigalta. Olisihan se ensiarvoisen tärkeää, että Lomarengas-all starsillakin olisi yhtä tasapainoinen otteluohjelma muiden joukkueiden kanssa.

Lisäksi mielestäni pelit olisi pelattava eurooppalaisessa kaukalossa, jotta nämä kiekolliset supertähdet saisivat loistaa. Lisäksi toivon täydellistä nollatoleranssia, aivan kuin 04-05 työsulun jälkeen, jotta peleistä tulee viihdyttävämpiä.

Joukkueiden peliasut voitaisiin valita NHL-joukkueiden vanhoista peliasuista. Olisihan se taas hienoa nähdä Islesin kalamies, Yotesin rotta, sekä Whalers, Nordiques ja Trashers. Niin ja USA on totta kai Mighty Ducks, valmentajanaan Gordon Bombay.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Minähän olen koko ajan pitänyt Godlaa jumalana. Tähti on vähättelyä.

Tähti tähdistä kirkkain, joka johtaa Slovakian kansan luvattuun maahan.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
TSN:n mukaan hassutteluformaatti olisi toteutumassa ja se julkistettaisiin perjantaina (linkki vie TSN:n sivuille):
http://www.tsn.ca/young-guns-and-euro-all-star-team-to-be-featured-in-world-cup-of-hockey-1.187717

Tässä parhaat palat (boldaukset ovat mun omia)
TSN kirjoitti:
Besides Canada, the U.S., Russia, Sweden, the Czech Republic and Finland, the league and union will announce a European All-Star team will participate. That team will be stocked with players who come from countries other than those participating as nations.

Also, the tournament will feature a team with North American players under the age of 23.
...
The tournament will also feature a best-of-three final, which will help to drive up the broadcast and sponsor rights for the tournament both in North America and Europe.
...
The National Hockey League and its players association have told team executives they hope to generate between $75 million and $100 million from the rekindled World Cup of Hockey.
...
However, it's expected that the NHL and the Players' Association will have to pay Maple Leaf Sports & Entertainment at least $5 million for hosting the three-week tournament.
...
Still, Walsh and other agents said there could be a great payoff for the league from marketing a team built around young stars like Nathan McKinnon, Connor McDavid and Jonathan Drouin.
...
Walsh said that while some fans have called for the NHL and NHLPA to include teams from Slovakia or Slovenia, that might not be practical, since the tournament is run by the league and its players association - both of which want to use the event to build the profile of their own players, not those playing in leagues overseas.
Että sillä lailla. Tuo juttu tekee rehellisesti tarkoitusperät selväksi. Tarkoitus on siis järjestää all-stars tyylinen maajoukkuetapahtuma NHL-pelaajille. Tarkoitus on maksimoida tulot, ja ne jaetaan NHL-tyyliin osapuolien kesken. Eurojämäjengin tarkoitus on tuoda esille parhaat pikkumaiden starat ja junnujoukkueella markkinoidaan NHL:n tulevaisuuden tähtiä.

NHL:ää ei kiinnosta rahdata Euroopassa pelaavia huippuja mukaan, koska he eivät ole relevantteja NHL:n business-näkökulmasta, ja NHL:n pitäisi neuvotella eurooppalaisten liigojen kanssa siitä että pelaajat pääsevät mukaan jne. Finaali on kolmiosainen, mikä on tietysti hyvä asia, mutta kiinnostaako ketään tuollaisen hassutteluturnauksen kolmiosainen finaali? Tuollaiseen nimenomaan sopisi yksiosainen finaali.

Osoittaa jotain Walshin (pelaaja-agentti) ja/tai TSN:n toimittajan ammattitaidosta ja NHL-keskeisyydestä kun Sloveniaa muka on ehdotettu World Cupiin. En oikein tiedä kuinka paljon esim. MacKinnonia kiinnostaa pelata NA U23-joukkueessa esimerkiksi Kanadaa vastaan. No, kai se pitää ajatella all-stars tapahtumana, jossa parhaat pelaa vaikkei kiinnostakaan => rahaa tulee pelaajillekin ja työnantajakin on tyytyväinen.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Kristus mitä paskaa NHL. Tätä turnausta en aio katsoa sekuntiakaan. Honda Cup? Ihan oikeasti nyt..

Kyseessä kun pitäisi olla arvoturnaus, mutta sen sijaan pelataan joku höntsäily all stars-turnaus. En olisi ikinä arvannut, että jotain tällaista tulisi, mutta kaikki on näköjään mahdollista.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pitääkö NHL tätä arvoturnauksena?
Jos ajatellaan vaihteeksi positiivisesti niin onhan tämä helvetillinen parannus tähdistöpeleihin mitä ei jaksa yksikään lätkäfani katsoa. Uskon myös että NHL saa hyvän show:n rakennettua tähän ympärille ja koska on vahvasti pohjois-amerikkalainen turnaus niin tämähän voi kääntyä MM-kisojen eduksi, nyt on selkeästi erilaiset lähtökohdat niin MM-kisoilla, World Cupilla kuin Olympialaisillakin.

Ehkä juuri tämä kahden erikoisemman joukkueen mukana olo on hyvä asia, silloin turnaus on sitä mitä on eikä sitä sekoiteta muihin arvoturnauksiin.

_
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Positiivisen kautta: Mun mielestä on ihan mielenkiintosta nähdä minkälaisen vastaanoton nuo keräilyjoukkueet saa ja kiinnostaako pelaajia pelata. Jos ketään ei kiinnosta niin tulipahan kokeiltua ja toivottavasti noita ei sitten enää tuputeta.
Ja vaikka tämä onkin selvästi raha mielessä kasattu turnaus, niin hienoa on että tämä formaatti on aktivoitumassa ja eiköhän tuota jatkossa kehitetä yleisön toivomusten mukaan, sillä jos ketään ei kiinnosta, ei rahakaan liiku.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pitääkö NHL tätä arvoturnauksena?
Jos ajatellaan vaihteeksi positiivisesti niin onhan tämä helvetillinen parannus tähdistöpeleihin mitä ei jaksa yksikään lätkäfani katsoa. Uskon myös että NHL saa hyvän show:n rakennettua tähän ympärille ja koska on vahvasti pohjois-amerikkalainen turnaus niin tämähän voi kääntyä MM-kisojen eduksi, nyt on selkeästi erilaiset lähtökohdat niin MM-kisoilla, World Cupilla kuin Olympialaisillakin.

Ehkä juuri tämä kahden erikoisemman joukkueen mukana olo on hyvä asia, silloin turnaus on sitä mitä on eikä sitä sekoiteta muihin arvoturnauksiin.

_
Arvoturnaus se on ollut vain fanien odotuksissa. Se tässä onkin ongelmana että fanit ovat odottaneet vakavasti otettavaa arvoturnausta mutta NHL haluaa vain rahaa tuovan maajoukkuetapahtuman NHL-pelaajille.

Muuten olen pitkälti samaa mieltä kanssasi. Puolikkaan tähdistöpeliä olen eläissäni jaksanut katsoa, joten aina tämä sen voittaa. Siinäkin komppaan että nyt on sitten kolme erilaista turnausta. MM-kisat ovat perinteikkäät ison jään kisat, World Cup on NHL:n oma pikkuaskin näytösturnaus ja olympialaiset voisivat olla se ykköstapahtuma, mutta jää nähtäväksi miten olympialaisten käy.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Onhan se nyt saatanan säälittävää, että joku Sukkarello halutaan näihin turnauksiin, mutta mm. Kanadalla jää joukkueellinen kovempia nimiä pois. Ehkä Giroux, St. Louis, Hall, Eberle, joku näistä jää kuitenkin rannalle Kanadan tiimistä.

Miettikää sitä otsikointia, kun Nathan MacKinnon tiputtaa Kanadan pois loppupeleistä.

Itselle tämä paska saa yhtä suuren arvostuksen kuin joku tähdistöpeli Girgensonseilla.
 
Onhan se nyt saatanan säälittävää, että joku Sukkarello halutaan näihin turnauksiin, mutta mm. Kanadalla jää joukkueellinen kovempia nimiä pois. Ehkä Giroux, St. Louis, Hall, Eberle, joku näistä jää kuitenkin rannalle Kanadan tiimistä.

En tiedä tarkoititko tuota todella, mutta eihän tuo nyt mikään perustelu voi olla mihinkään suuntaan. Siis se, että Kanadalla jää joukkueellinen kovempia pelimiehiä ulos kuin toisilla joukkueilla on tarjota. Näinhän se on Olympialaisissakin. Tai MM-kisoissa tai nuorten MM-kisoissa tai missä vain.
 
En tiedä tarkoititko tuota todella, mutta eihän tuo nyt mikään perustelu voi olla mihinkään suuntaan.

On se siinä vaiheessa, jos noiden huonon huumorin puolelle menevien all-star-porukoiden mukanaoloa ruvetaan perustelemaan sillä (kuten jotkut ovat tehneet), että pitäähän Kopitarin ja Vanekin päästä mukaan turnaukseen, koska ovat niin kovia pelimiehiä. Miksi Kopitarin ja Vanekin pitäisi päästä mukaan, jos Giroux ja St. Louis eivät pääse?
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
On se siinä vaiheessa, jos noiden huonon huumorin puolelle menevien all-star-porukoiden mukanaoloa ruvetaan perustelemaan sillä (kuten jotkut ovat tehneet), että pitäähän Kopitarin ja Vanekin päästä mukaan turnaukseen, koska ovat niin kovia pelimiehiä. Miksi Kopitarin ja Vanekin pitäisi päästä mukaan, jos Giroux ja St. Louis eivät pääse?

No menee ehkä vähän ohi ja en nyt ala puolustelemaan tätä All-Stars-hömppäjoukkuetta, mutta Giroux ja St. Louis voisivat päästä turnaukseen pelaamaan jos vain olisivat parempia pelaajia kuin muut maanmiehensä. Kopitar taas voisi nakuttaa vaikka 100 pistettä enemmän kuin kukaan muu per kausi, ja Slovenia olisi silti vain häviävän pieni jääkiekkomaa jolla ei ole oikein mitään mahdollisuuksia tällaisessa turnauksessa (okei, ehkä pienet mahikset olisi jos Kopitar olisi niin satumaisen hyvä).

Sinänsä nyt annetaan tällaisille pienmaiden staroille mahdollisuus voittaa jotain myös "maajoukkuepaidassa". Ikävältä tässä tuntuu ehkä Slovakian puolesta, joka olisi saanut ihan oikeankin maajoukkueen kasaan tähän turnaukseen, mutta nyt joutuu Slovakit katselemaan jotain sekasotkujoukkuetta.

Eli siis lyhyesti: Giroux ja St. Louis voisivat päästä mukaan olemalla parempia. Vanek ja Kopitar eivät.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
On se siinä vaiheessa, jos noiden huonon huumorin puolelle menevien all-star-porukoiden mukanaoloa ruvetaan perustelemaan sillä (kuten jotkut ovat tehneet), että pitäähän Kopitarin ja Vanekin päästä mukaan turnaukseen, koska ovat niin kovia pelimiehiä. Miksi Kopitarin ja Vanekin pitäisi päästä mukaan, jos Giroux ja St. Louis eivät pääse?
Tähän vahvasti samaa mieltä, mikäli Euro-allstarsia aiotaan ihan oikeasti perustella näillä muutamilla hyvillä pelaajilla, joiden traaginen kohtalo on ollut syntyä hieman heikompaan kiekkomaahan. Kopitarille luultavasti löytyisi käyttö lähes joka maasta, mutta Vanek tuskin murtautuisi rosteriin muualla kuin Suomessa ja Tsekissä.

Muussa tapauksessa tietysti kyseessä on henkilökohtainen voivoi, jos NHL vain haluaa pienille maille oman edustuksen, oli pelaajat ketä tahansa. Joukkueen kokoamisesta tulee ihan mielenkiintoinen projekti, kun yritetään mahduttaa väkisin pelaajia Latviasta, Valko-Venäjältä, Saksasta, Norjasta ja Tanskasta samaan joukkueeseen. Jokaisesta on luultavasti vähintään yksi pelaaja joukkueessa, mutta rannalle jääneistä saadaan varmasti kiihkeää debattia aikaan.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Muussa tapauksessa tietysti kyseessä on henkilökohtainen voivoi, jos NHL vain haluaa pienille maille oman edustuksen, oli pelaajat ketä tahansa. Joukkueen kokoamisesta tulee ihan mielenkiintoinen projekti, kun yritetään mahduttaa väkisin pelaajia Latviasta, Valko-Venäjältä, Saksasta, Norjasta ja Tanskasta samaan joukkueeseen. Jokaisesta on luultavasti vähintään yksi pelaaja joukkueessa, mutta rannalle jääneistä saadaan varmasti kiihkeää debattia aikaan.
NHL:ää ei kiinnosta pienten maiden edustukset. Sitä kiinnostaa vain saada pientenkin maiden NHL-starat jotenkin mukaan turnaukseen, ilman että pitää hakea Euroopassa pelaavia pelaajia mukaan. Maajoukkueet ovat tässä sivuseikka kuten jo formaatista voi päätellä. Tärkeintä on saada kaikki tähdet pelaamaan. Siitä europorukasta rannalla jääneitä ei varmaan paljon kiinnosta valittaa, ovat vaan hyvillään kun saavat levätä/treenata 3 viikkoa enemmän.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos olisin NHL-pelaaja, jolla on tilillä rahaa useampi miljoona, niin en kyllä osaa kuvitella, että olisin kiinnostunut tästä turnauksesta pennin vertaa. Meinaavatkohan ne kiristää pelaajat mukaan jollain tavalla?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös