Toronto Maple Leafs 2014–2015 – kohti draftia ja jälleenrakennusta

  • 204 467
  • 617

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Leafs käyttää ahkerasti hyväkseen sitä että Marlies on samassa kaupungissa. Percy lähetettiin tosiaan lauantaina Marliesiin samalla kun Carrick kutsuttiin ylös ja Carrick lähetettiin eilen alas Marliesiin. Tänään molemmat on kutsuttu taas ylös vierasreissua varten. Pientä säästöähän tuossa cappiin tulee joka päivältä, joten hyvää duunia toimiston väeltä.

Huomenna siis Arizonassa Kojootteja vastaan peli ja todennäköisesti samalla voittavalla kokoonpanolla jatketaan sielläkin, Carlyle harvemmin tekee muutoksia jos alla on voittoja ja hyvä niin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Carter Ashtonille 20 peliä pelikielto doping-rikkomuksesta. Frattin saa siis vielä näyttöpaikan ainakin ensi yönä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ashton tosiaan sivussa 20 peliä, mutta hyvänä uutisena pelikiellon aikana Ashtonin palkkaa ei lasketa cappiin, joten jotain hyvää tässäkin tapauksessa. Marliesista todennäköisesti tulee joku nosto, kunhan joukkue palaa Torontoon, koska Frattinista ei juuri apua ole ollut tällä kaudella. Ahtonin lausunnon mukaan ottanut astman oireisiin toiselta pelaajalta astmapiipun lainaan ja siitä saanut klenbuterolia, pitänyt piipun ja ottanut myöhemmin toiseenkin otteeseen. Toki klenbuterolia ei oikein missään käytetä astmapiipuissa, Euroopassa sallittu Bulgariassa ja Aasiassa Kiinassa. Klenbuterolia on sen sijaan käytetty paljon rasvan polttajana kehonrakentajien piirissä, sekä jonkinlaisena muotilaihdutuslääkkeenä naisten parissa. Klenbuterolia on kohtuullisen helppo saada pillereinä Kanadaankin vaikka periaatteessa aine on kielletty. Jokainen voi tietysti uskoa mitä haluaa tapauksesta.

Yön pelissä Avalanchea vastaan Leafs pelaa seuraavalla kokoonpanolla, ehkä:

Winnik-Kadri-Kessel
JVR-Bozak-Clarkson
Komarov-Holland-Santorelli
Panik-Carrick-Frattin

Phaneuf-Franson
Gardiner-Robidas
Rielly-Polak

Bernier

Viime peli Arizonassa, ja varsinkin ensimmäinen erä, oli kauden huonointa Leafsiä. Joukkue oli täysin pihalla koko ensimmäisen erän ja sai aikaiseksi ainoastaan kolme laukausta ensimmäisen 26 minuutin aikana, sinä aikana kuitenkin pelattiin 5-3 ylivoimaakin minuutin verran. Lopulta nousivat 3-0 tilanteesta 3-2 tappioon, mutta aika paskan maku pelistä jäi. Todella väsynyt ja haluton esitys taas kolmen vähän paremman pelin jälkeen. Carlyle sekoitteli ketjuja ihan urakalla toisesta erästä alkaen, mutta näköjään nyt lähdetään kokeilemaan taas noilla uusilla vanhoilla ketjuilla. Avalanchella Berra maalissa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viikonloppuna voitto sekä Rangersistä että Senatorsista. Kumpikaan peleistä ei mitään erikoista ollut Leafsiltä, mutta molemmissa peleissä noustiin tappioasemasta voittoon, joten ihan onnistuneet pelit siinä mielessä. Komarov oli lauantain hahmo voittomaalillaan ja alivoimasyötöllään, eilen treenien jälkeen Komaroville oli ollut haastattelijoita jonossa, ainakin Mirtle ja Simmons kirjoittivat Komarovista artikkelin. Hype on kova.

Winnik loukkaantui tuossa viime viikon Avalanche-pelissä ja pelaa ehkä ensi yönä Bruinsia vastaan. Pahan näköinen tilanne, mutta onneksi selvisi säikähdyksellä. Lupul on vaihtanut kipsin pienempään ja treenaa jo joukkueen mukana, joten jostain reilusta viikosta puhutaan. Boothille ei ole enää edes mitään arviota koska palaa kehiin, jotain takapakkia on tullut toipumisen kanssa. Pelaakohan peliäkään Leafsin paidassa...

Ensi yönä siis Bruins vastassa kotona, perjantaina Penguins ja lauantaiksi sitten Buffaloon. Ei mitenkään helppo viikko, Sabresia vastaan on yleensä ollut tiukkoja pelejä, mutta tällä kaudella ainut kohtaaminen oli melko musertavan ylivoimainen Leafsin puolelta.

Percy, Carrick ja Leivo (joka onnistui Sensiä vastaan maalinteossa) lähetettiin takaisin Marliesiin alkuviikosta, katsotaan nyt kutsutaanko joku tänään takaisin. Holland on nyt pelannut kolmosen keskellä ja todella hyvin onkin pelannut, joten voi olla että Trevor Smith pelaa nelosen keskellä jos Winnik tekee paluun, Panikin siirtyessä takaisin nelosen laidalle. Toisaalta Frattin on ollut täysin turha, joten joko Carrick tai Leivo olisi ihan hyvä nähdä kehissä nelosessa. Peli Sensiä vastaan oli siitä harvinainen, että kaikki neljä ketjua onnistuivat maalinteossa ja nelonen muodossa Smith-Carrick-Leivo oli oikeasti todella hyvä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Maple Leafs - Bruins 6-1

Olipas peli Leafsiltä, alusta asti täydellä kaasulla ja Bruins oli tippua heti kyydistä, vain Raskin hyvät torjunnat pitivät pelin tasaisena. Ensimmäisessä erässä vain Kessel onnistui ohittamaan Raskin, Kesselin päästyä puolittain läpi laidasta. Tekeehän se niistä, ranteella aivan yläkulmaan ja Rask voimaton. Toista erää oli pelattu 3.32 kun Rask luisteli vaihtoon pelin ollessa 4-0 Leafsille. Kessel osui toistamiseen 18 sekuntia erän alkamisesta, siitä 1.16 eteenpäin Rielly teki 3-0 ja homman viimeisteli Tyler Bozak ylivoimalla ajassa 3.32. 5-0 maalin teki JVR maalin edestä ylivoimalla, Gardiner veti viivasta, Bozakin ohjaus tiputti kiekon alas ja JVR:n ohjaus ohjasi Svedbergin längistä sisään. Bruins pääsi vielä kaventamaan toisessa erässä, mutta kahden erän jälkeen tilanne oli siis 5-1. Peli olikin pitkälti siinä, kolmannessa ei ihmeitä nähty, Holland teki ylivoimalla 6-1 Santan ja Komarovin syötöistä ja Bruins yritti näennäisesti hakea kavennusta. Leafsillä pelasi erän lopussa ylivoimaa kolmos- ja nelosketjut, kohtuu harvinaista herkkua tarjolla.

Upea peli kaikkineen, Leafsiltä todella tasapainoinen suoritus. Nelonen oli nyt muodossa Panik-Smith-Leivo ja olikin todella energinen kokonaisuus, joka sai paljon paikkoja ja oli lähellä maalintekoakin. Holland jatkoi kovia otteitaan, 1+1 ja viimeisessä 7 pelissä kasassa on 7 pistettä. Kakkonen (Winnik-Kadri-Clarkson) oli Leafsin huonoin ketju, ei oikein toimi tuolla kokoonpanolla, Kadri joutuu tekemään liikaa yksin, Clarksonista kun ei juuri kiekon jakajaksi tai kuskaajaksi ole, ei sen puoleen oikein Winnikistäkään. Clarkson toimi selvästi paremmin Komarovin ja Santorellin kanssa, mutta nyt tuo kolmonen Hollandin kera on niin tulikuuma, ettei siihen kannata koskea. Noh, Lupulin takaisin tullessa Winnik siirtynee sitten nelosen toiseen laitaan, ellei sitten Clarkson saa komennusta sinne. Aika näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Kyllä nyt taas pientä kutkutusta tuntuu vatsan pohjalla, että josko tästä kuitenkin tulisi meidän kausi! Bruinsin suoranainen jyrääminen 6-1 numeroin ei todellakaan ole mitään average-kamaa Leafseilta. Rask on ihan symppis jätkä, mutta puhdasta nautintoa oli katsoa kuinka vaihtopenkki kutsui. Tuo Kesselin ranne on jotain todella jäätävää, lähtee niin saakelin nopeasti ja kovaa. Aijai, nyt saa hetken nauttia!!
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Olihan tuo aika poikkeuksellinen esitys Leafsiltä. Harvoin peli on viimekausina ollut jo numerollisestikin käytännössä ohi ottelun puolessa välissä. Leafsiltä onnistui kaikki, Bostonilta (Raskin ensimmäisten minuuttien haamupelastusta lukuunottama) ei mikään. Suurin syy lukemiin oli Bostonin "off-day". Noita yksinkertaisesti tulee pitkän kauden. Muutoinhan Leafsin tavoin loukkaantumisten kanssa painiva Bruins on pelannut viimeiset pelit tuloksellisesti todella hyvin (5 voittoa ennen Leafs-peliä).

Voitto tästä pelistä oli siinäkin mielessä tärkeä, että jo lauantain vastaisena yönä ACC:llä vierailee Penguis, jonka pitkä voittoputki katkesi juuri todelliseen pannukakkusuoritukseen Rangersiä vastaan. Kaikella todennäköisyydellä siis vastassa on huippulatautunut Pittsburgh ja mistään "off-daystä" ei kannata unelmoida. Seuraava yönä jatketaan sitten HNIC:ssä vieraissa Buffaloa vastaan. Normaalistihan Buffalolle ei pisteitä missään nimessä tule menettää, mutta kun kyse on kolmannesta pelistä neljään päivään ja toisesta perättäisinä päivinä, saattaa tankki olla suht tyhjä ja Buffalolla olla hyvä sauma yllättää.

Eli katsotaan kokonaisuutta sekä pisteiden että peliesityksen valossa vasta Buffalo-pelin jälkeen. Boston-pelin nostatattama euforia haihtuu ilmaan suht nopeasti, jos loppuviikon peleistä ei tiedossa ole vähintään kahta pistettä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafsin peli-ilme oli Pittsburghia vastaan huomattavasti keskivertoa pirteämpi, mutta niin vain jäätiin pisteittä. Jos Penguinsin pystyy pitämään kahdessa maalissa ja maalilla pelaa vielä kakkosmaalivahti, niin tietää missanneensa hyvän sauman yllättää idän parhaan runkosarjajoukkueen. Kyllähän Leafsillä oli tarpeeksi paikkoja tehdä tarvittavat maalit ja ylivoimaakn tarjottiin riittävästi, mutta Greiss pelasi loistopelin. Osittain Leafs sortui myös vanhaan perisyntiinsä eli sai vastustajan kakkosveskan näyttämään ykkösveskalta.

Dion Phaneufiltä nähtiin pitkästä aikaa iso taklaus (koska viimeksi?), kun Phaneuf yllätti Hörnqvistin pää alhaalla. Joka taklauksesta löytää jotain kitinää, niin sääntöjä vain nykyään tulkitaan. Phaneufin taklaus saattoi ainakin Pens-lasien läpi näyttää estämiseltä, kun Hörnqvist oli jo ohjannut kiekon Leafs-alueelle. Muutoinhan Phaneufin olkapää osui harvinaisen hyvin ja puhtaasti ruotsalaisen olkapäähän ja rintaan.

Hörnqvistille ehdottomasti kudosta siitä, että vaikka ruotsalainen taklauksen seurauksena kimposi ensin laitaa päin ja siitä jään pintaan, niin hän pomppasi kuin patjalta takaisin jaloilleen ja jatkoi pelaamista. Aina puhutaan siitä, mikä on parasta tapa neutralisoida kovan taklauksen vaikutus. Tuo on minusta se paras tapa: jatkaa pelaamista kuin mitään ei olisi tapahtunut, vaikka jokainen näki taklauksen voiman. Aika selväksi tuli, että Hörnqvistiä tuskin saadaa tolaltaan kovalla pelillä.

Sen sijaan en ole ihan vakuuttunut, onko Malkinin tapa hakea kokenut nyrkkisankari Phaneuf tanssiin oikea tapa edes Pensin näkökulmasta. Kaikilla on muistissa, mitä Connor McDavidille tapahtui. Nyt tuomarit tulivat todella nopeasti väliin, mikä saattoi pelastaa Malkinin. Jos tuossa olisi väännetty pidempi tappelu, niin etu olisi kaikella todennäköisyydellä ollut Phaneufillä, ja Malkin olisi puolestaan altistanut itsensä loukkaantumiselle. Toki Malkinin teko nostaa varmaan joukkuehenkeä, mutta se olisi ollut aika laiha lohtu, jos Malkin olisi esim. McDavidin tapaan murtanut kätensä. Lisäksi toki vielä ylimääräinen kakkonen Malkinile ja yv-sauma Leafsille.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Samaa mieltä SaucerPassin kanssa. Kyllä oli hyvät saumat voittaa Pittis. Viimeaikoina on Leafsin peli kulkenu kyllä hyvin ja nyt joukkue vaikuttaa jotenkin tasapainoiselta. Keskinkertaisella pelilläkin ollaan onnistuttu kaapimaan pisteitä mikä on hyvän joukkueen merkki. Kirsikkana kakkuun Boston peli, joka oli kyllä hieno suoritus. Näin Savonlinnalaisena tuli vähän ristiriitaiset fiilikset ku Rask pommitettiin vaihtoon. Seuraavana vastassa Sabres joka haiskahtaa pakkovoitolta. Toivottavasti on pojilla takin napit kiinni. Viimeks Sabresia vastaan oli Lefas aika suvereeni.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Dion Phaneufiltä nähtiin pitkästä aikaa iso taklaus (koska viimeksi?), kun Phaneuf yllätti Hörnqvistin pää alhaalla. Joka taklauksesta löytää jotain kitinää, niin sääntöjä vain nykyään tulkitaan. Phaneufin taklaus saattoi ainakin Pens-lasien läpi näyttää estämiseltä, kun Hörnqvist oli jo ohjannut kiekon Leafs-alueelle. Muutoinhan Phaneufin olkapää osui harvinaisen hyvin ja puhtaasti ruotsalaisen olkapäähän ja rintaan.

Ei mitään valittamista, todella upea taklaus jotka tekevät tästä lajista niin hienon kuin mitä se on!

Sen sijaan en ole ihan vakuuttunut, onko Malkinin tapa hakea kokenut nyrkkisankari Phaneuf tanssiin oikea tapa edes Pensin näkökulmasta.

Höpö höpö tuo on juuri sitä mitä jokainen Penguins-fani ja pelaaja haluavat nähdä myös omilta supertähdiltään, omia mennään puolustamaan, vaikka riskinä on tottakai aina loukkaantuminen. Nythän tuo läpsyttelyksi jäi, mutta kyllä itseltä lähtee peukku Malkinille tuosta jokatapauksessa!

Kaikki saumat oli Torontolla voittoon, mutta näin tällä kertaa...
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Täydellinen pohjannoteeraus Buffalossa Torontolta. Seurauksena kolmen pelin putkesta muistoksi jäi vain pelätyt kaksi pistettä ja todella huono maku suuhun. Viimeistely oli luokatanto, vaikka Buffalon tarpeeksi paikkoja tarjosikin. Lisäksi puolustuspelissä tehtiin kaikki mahdolliset virheet maalivahdin sähläämisestä, puolustajien ylirohkeaan pelaamiseen ja harhasyöttöihin.

Rutinoitunut ja laadukas joukkue olisi hakenut fiksulla vieraspelaamisella (eli varmasti pelaten ja vastustajan virheitä odottaen) pisteet Sabresiltä, vaikka kyseessä oli kolmaspeli neljään päivään. Tämän kauden Buffalo tekee kyllä tarvittavat virheet, jotka hyödyntämällä edes kohtuullisella prosentilla kaksi pistettä on noudettavissa aivan peruspelillä. Siihen tästä Leafs-ryhmästä ei ollut.

Vaikka esitykset sekä Bostonia ja Pittsburghia vastaan olivat pelillisesti erittäin positiivisia, ei tämän tappion ja esityksen vuoksi mitenkään voi olla tyytyväinen näiden kolmen pelin kokonaisantiin.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Buffalo-pelin jälkeen ajattelin, että tästä huonommin ei voi enää mennä, pohja on nyt saavutettu. Noh, väärässä olin, äsken päättyneessä pelissä vierasjoukkue Predators voitti Leafsin 9-2. Maalitkin tulivat kolmannessa erässä, kun Preds oli jo 8-0 johdossa. Onnistujia on vähän vaikea hakea, mutta Kadri ja Santorelli onnistuivat molemmat olemaan plussalla ja tekemään maalin, joten kai ne jotain oikein tekivät. Kolmannessa erässä kasattu Komarov-Kadri-Santorelli teki molemmat Leafsin maalit ja oli Leafsin paras ketju. Aika vähän tuolla on arvoa tuossa tilanteessa, mutta ainakin yrittivät. Puolustuksessa ei onnistujia ollut, kaikilta kuudelta aivan paska peli, erikoishuonoina Rielly ja Gardiner. Bernier päästi ekassa erässä kolme, Reimer pelasi loppupelin ja päästi kuusi.

Leafs oli jo niin huono, että homma alkoi naurattamaan kolmannessa erässä. Viimeksi yhdeksän maalia on muuten päästetty 1991.

En edes odota että Torontossa tehtäisiin mitään isoja päätöksiä tämän takia, joku treidi ehkä luvassa maksimissaan. Kaikki ovat kovasti pahoillaan, pari peliä pelataan vähän kovemmalla intensiteetillä ja sitten luvassa onkin taas romahdus. Sama paska toistuu läpi kauden ja lopulta ollaan konferenssin kymmenes ja kaikkia vituttaa.

Ai niin, Fransonille kaavaillaan jatkosopimusta studion mukaan. Kruunasi illan kuulla siitä.
 

Jindebyne

Jäsen
Taitaa olla hieman hankala tilanne Maple Leafsilla valmennuksen suhteen. Carlylelle etsitään varmasti korvaajaa jo tälle kaudelle, mutta huhuttu mottipäinen Babcockin palveluksista tulevaisuudessa voi lyödä kapuloita rattaisiin. Mennäkkö Carlylella loppukausi ja Babcock ensi kaudeksi ruoriin vai ottaako loppukaudeksi jonkun hätäratkaisun? Tämä toki, sillä oletuksella, että Babcock tarttuisi Toronton täkyyn.

Mikäli Babcock ei toteudu, niin Tortorella olisi aika tyypillistä Maple Leafsia jo tälle kaudelle. Tosin Carlylen jälkeen ruoho on vihreämpää joka tapauksessa.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Eiköhän se niin ole, että tämä kausi mennään Carlylellä ja sitten katsotaan tuo Babcock-kortti. En näe mitään muuta syytä sille, miksi uutta valmentajaa ei palkattu jo kesällä penkin alle menneen viime kauden jälkeen. Mitään hätäratkaisua ei ole tarpeen tehdä, koska tuo joukkue ei kenenkään valmennuksessa taistele Cupin voitosta. Kai ne Carlylen potkut etäisesti mahdolliset olisivat, mutta silloin loppukauden puikoissa olisi mitä todennäköisimmin kakkoskoutsi Horachek.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
No ei kannata tehdä vielä suuria johtopäätöksiä, vaikka turpaan onkin tullut huolella. Kuitenkin Leafsien pelissä on ollut paljon hyvääkin tällä kaudella ja nyt kaksi peli mennyt vihkoon. Buffalo pelissä paikkoja oli, mutta Neuvirthilla oli jokin jumala -moodi päällä. Buffalo teki sitten paikoista. Puolustus tosin vuosi hiukan tuossa matsissa Leafsillä. Predsejäkään vastaan ei käsittääkseni Leafs ollut alakynnessä, mutta kun vastustaja iski vain kovalla prosentilla ja hieman tuurilla. Kaksi peliä noilla lukemilla peräkkäin on toki myrkkyä, mutta vaaditaan vain seuraavasta voitto ja maalivahdille onnistuminen niin kelkka kääntyy taas, eikä näitä kahta peliä muisteta. Buffalo fanina tosin nämä ovat olleet viime kausina tuttuja.
 

BaronFIN

Jäsen
Itse en viime peliä sen paremmin tihrustellut, mutta mitenkäs kotiyleisö otti turpakäräjät vastaan? Siellä kun yleensä jaetaan kitkerääkin kritiikkiä aiheesta tai aiheesta syyttömille tai syyllisille; kunhan saadaan joku sylkykuppi. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun maalivahti on buuaten huudettu ulos kaukalosta ja tämän jälkeen maalivahdin itseluottamus ja ura olikin käytännössä siinä.
 

raukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Buuaus alkoi muistaakseni jo toisen erän aikana ja huipentui ottelun loppuun, kun joukkue buuattiin ulos areenalta. Myös parit pelipaidat heiteettiin katsomosta jäälle kolmannen erän aikana. Hiukan hankala ymmärtää.moista, mutta tapansa kullakin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Buuaus alkoi muistaakseni jo toisen erän aikana ja huipentui ottelun loppuun, kun joukkue buuattiin ulos areenalta. Myös parit pelipaidat heiteettiin katsomosta jäälle kolmannen erän aikana. Hiukan hankala ymmärtää.moista, mutta tapansa kullakin.
Buuaus alkoi toisessa erässä muistaakseni ylivoimalla. Toisessa erässä olin myös kuulevinani klassisen "Let's go Blue Jays!" -chantin. Kolmannessa erässä jäälle viskattiin paita ja huivi, Buffalossa selostajien mukaan jäälle viskattiin paita ja kolme huivia, joten vähän jäätiin siitä. Kolmannessa erässähän joukkue hurrasikin komeasti pariin otteeseen, ensin kunnon bronx cheer Reimerille ja toisen kerran kun ilmoitettiin erää olevan jäljellä minuutin. Varsinkin jälkimmäisessä pitää arvostaa yleisöä, yllättävän hyvän äänen saivat aikaiseksi, vaikka väkeä oli vähemmän jäljellä kuin keskimääräisessä Floridan matsissa.

Nonis on aloittanut kovat toimet, Matt Frattin on laitettu waivereihin! #CultureChange Noh, Booth on ilmeisesti lähellä paluuta, ehkä, sittenkin, ja täten tehdään tilaa luopumalla siitä rosterin turhimmasta palasesta. Tuskinpa ketään kiinnostaa ja jatkanee uraansa AHL:ssä. Lupul on myös luistellut jo joukkueen mukana ja toivottavasti olisi mukana jo viikon sisällä.

Carlylen monottamiseen en ihan heti usko, enkä edes rehellisesti enää osaa sanoa mitä hyötyäkään siitä olisi. Tuntuu että ongelmat ovat paljon syvemmällä ja aivan sama kuka tuota porukkaa valmentaa. Aivan käsittämätöntä löysäilyä vaihdosta toiseen. Toisaalta myös Carlyle on tehnyt ihan käsittämättömiä valintoja peluutuksen suhteen, kuten Buffalo-pelissä uudelleen yv:lle laitettu Phaneuf-Franson. Av-maalihan siitä taas syntyi, jokainen täysjärkinen on jo aikaa sitten tajunnut ettei ylivoimalla voi peluutta kahta niin helvetin hidasta pakkia

Kessel on vaikuttanut todella turhautuneelta, enkä ihmettele, Kessel on ollut kovassa vireessä alkukauden ja tehnyt töitä (Kesseliksi) hyvin myös omaan päähän. Vierellä surffailee sitten JVR:n kaltainen flegmaattinen paska, eikä Bozak paljon sen ihmeellisempi ole ollut. En ymmärrä miksi Carlyle luopui hyvin toimineesta Winnik-Kadri-Kessel koostumuksesta, kerrankin Kesselin ketju pääsi ongelmitta omista ylös ja tulostakin syntyi pirun hyvin. Oma ideani olisi kokeilla Komarovia Kesselin ja Kadrin kanssa, ainakin Leolla ja Kadrilla yhteispeli toimii hyvin. Tuolla nykyisellä ykkösellä tulee välillä joku Kesselin väläytys, mutta kahdelta muulta mukanahiihtäjältä ei juuri apuja tule.

Luulisi että seuraavaan peliin tulisi sisuuntunut Leafs, mutta niin olisi luullut edellisestäkin pelistä. Joukkue on luonnollisesti saanut läjäpäin paskaa niskaansa Toronton medialta ja luulisi ammattiylpeyden vaativat sitä että joka jätkä tekee parhaansa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mirtle tviittaili muistaakseni eilen aiheesta, "kenen perässä Leafs on kesällä ollut" (Engelland, Bolland etc.) ja fanit saavat kyllä olla ihan helvetin onnellisia, että Clarkson on oikeastaan ainoa pelaaja, jonka sopimus on ongelma pidemmällä tähtäimellä. Ei anna kovin hyvää kuvaa organisaation toiminnasta.

Vähän epäilen, että Babcock tulee Leafsiin ja hän tulee siksi, että saa valtaa myös joukkueen rakennukseen. Tuskin GM-valmentaja, mutta jotain sinne päin. Minulle on jäänyt Babcockin joskus aika kärjekkäistäkin kommenteista Wingsissä sellainen kuva, että hän haluaisi enemmän kuin valmentaa. Wingsissä se ei taida olla mahdollista, Leafsissa ehkäpä.
 

ipaz

Jäsen
Vähän epäilen, että Babcock tulee Leafsiin ja hän tulee siksi, että saa valtaa myös joukkueen rakennukseen. Tuskin GM-valmentaja, mutta jotain sinne päin. Minulle on jäänyt Babcockin joskus aika kärjekkäistäkin kommenteista Wingsissä sellainen kuva, että hän haluaisi enemmän kuin valmentaa. Wingsissä se ei taida olla mahdollista, Leafsissa ehkäpä.

Eikös Babcock tehnyt juuri kolmen vuoden jatkon Detroitiin ja huhujen mukaan hänelle on räätälöity paikka jonnekin isoon yliopistoon eläkevirkaan kun Red Wingis valmentaminen ei enää nappaa.

Toronto on hävinnyt kolme putkeen joista kaksi rumilla luvuilla. Mutta koska ei olla KHL:ssä, niin Carlylen paikka on vankka ja pienillä rosteri/ketjumuutoksilla joukkueen suunta voi muuttua yhdessä pelissä. Lupulia joukkue on kaivannut koko kauden ja toivottavasti pukukopin hengenluoja on kohta taas mukana tositoimissa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eikös Babcock tehnyt juuri kolmen vuoden jatkon Detroitiin ja huhujen mukaan hänelle on räätälöity paikka jonnekin isoon yliopistoon eläkevirkaan kun Red Wingis valmentaminen ei enää nappaa.

Toronto on hävinnyt kolme putkeen joista kaksi rumilla luvuilla. Mutta koska ei olla KHL:ssä, niin Carlylen paikka on vankka ja pienillä rosteri/ketjumuutoksilla joukkueen suunta voi muuttua yhdessä pelissä. Lupulia joukkue on kaivannut koko kauden ja toivottavasti pukukopin hengenluoja on kohta taas mukana tositoimissa.
Ei ole Babcock tehnyt vielä jatkoa, huhuja yliopiston virasta on toki ollut, mutta muistaakseni sekään ei kovin varmaa olisi. Leafs pystyisi maksamaan Babcockille ihan mitä tahansa, ja varmasti haluaisikin maksaa. Carlyle on ainakin huhujen mukaan saanut vaikuttaa jonkun verran pelaajistoon, ainakin aiemmin, joten en epäile etteikö Babcock myöskin saisi sitä mahdollisuutta.

Lupulia on tosiaan kaivattu koko kauden, ekassa yhdeksässä pelissä tehot 2+1 eivät varsinaisesti häikäisseet. Lupulin loukkaantumisen jälkeenhän Leafs pelasi pitkän pätkän kauden parasta kiekkoa, ennen tätä kolmen tappion putkea. Lupulin johtajuudelle voisi toki tässä tilanteessa olla käyttöä.

Ketjumuutoksia onkin tehty, jos ennakoidut ketjut pitävät paikkansa. Kadri ja Holland vaihtaneet paikkoja, katsotaan nyt sitten millä ketjuilla peliin taas lähdetään ja kauanko noilla yleensä pelataan:

JVR-Bozak-Kessel
Winnik-Holland-Clarkson
Komarov-Kadri-Santorelli
Panik-Smith-Leivo

Phaneuf-Franson
Gardiner-Polak
Rielly-Robidas

Bernier
Reimer

Viime pelin lopussa tuo Komarov-Kadri-Santorelli vaikutti pirun hyvältä, mutta katsotaan nyt miten toimii. Kakkosessa Hollandilla melko puutkätiset laiturit, mutta Holland nyt ei muutenkaan mikään pelinrakentaja ole, joten ehkä tuossa haetaan sitä, että Winnik ja Clarkson kaivavat Hollandille kiekkoja vetopaikkaan. Puolustus nyt on mitä on, sitä ei enää pareja vaihtamalla saa parannettua. Kahdesta huonosti pelanneesta maalivahdista se vähemmän huonosti pelannut aloittaa. Saas nähdä kumpi on lopussa maalissa.

Kontiola tosiaan lähtee takaisin Eurooppaan, melkoinen pettymys oli miehen visiitti.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ihan näppärä voitto Tampasta lukemin 5-2. Joukkue oli selvästi tullut pelaamaan ja aloittikin pelin kovalla temmolla, eikä peli ehtinyt kauaakaan vanheta kun Clarkson vei Leafsin 1-0 johtoon Winnikin hienosta syötöstä, Polak laittoi omasta päästä pitkän päädyn ja Winnik oli ekana kiekossa ja maalin takaa syöttö Clarksonille joka pääsi vetämään parhaasta sektorista. Gardiner avitti erän lopussa Tampan tasoihin, kun Leafs pelasi ylivoimaa. Jake päätti alimpana miehenä heittää sokkosyötön selän takaa ja Killornhan sen nappasi. Suoritus oli täydellinen, kun Gardiner vielä peruutteli Bernierin eteen muodostaen hyvän maskin ja Killorn vetohan tietysti upposi.

Toisessa erässä Carle lahjoitti vanhalle joukkuekaverille Panikille maalin, kun heitti maalin takaa matalan vipin maalin eteen Panikille, joka nappasi kiekon ilmasta ja harhautti Bishopin ulos tilanteesta. JVR iski 3-1 täydellisellä rannarilla ja 4-1 ylivoimalla Kesselin riparista. Franson jatkoi pisteputkeaan yhdeksän pelin mittaiseksi, todella kovassa pistevireessä on Cody ja ei ihan niin katastrofi ole ollut omassa päässä kuin viime kaudella.

Kolmannessa Tampa otti veskarin pois jo reilut viisi minuuttia ennen erän loppua ja saikin survottua kavennuksen kolmisen minuuttia ennen loppua. Leafs kuitenkin kesti ja Polak pääsi sivaltamaan kymmenisen sekuntia ennen pelin loppua tyhjiin voitetun oman pään aloituksen jälkeen. Polakille tehot 1+1, harvinaista herkkua oman pään luudalle. Polak on ollut todella positiivinen yllätys, Gunnarssonin treidaaminen ei juurikaan vituta enää. Pelin paras pelaaja oli Clarkson, joka teki kaikkea. Toinenkin maali oli todella lähellä, lisäksi syötti Hollandin hyvään tekopaikkaan ja tietysti hoiti sitä omaa varsinaista ruutuaan, eli taklasi, kaivoi kulmissa ja oli oma vittumainen itsensä. Hollandin ketju oli hyvä läpi pelin, joten tuo vaihdos selkeästi onnistui. Myöskin Kadrin ketju laidoillaan Komarov ja Santorelli oli ihan jees, vaikkei pisteille päässytkään. Hyvää pyöritystä kuitenkin pariin otteeseen. Bernieriltä vahva peli, todella isoja torjuntoja varsinkin pelin lopussa.

Tuon peli-ilmeen jos onnistuvat pitämään, niin tulosta voi tulla jatkossakin. Toki pelissä ja systeemissä on edelleen aukkoja, kuten ykkösen jatkuva jumittuminen omalle alueelle, mutta eteenpäin on selkeästi menty.

Kovasti oli kuulemma scoutteja ACC:llä tänään ja Dregerin mukaan "Nonis is listening", mitä se sitten tarkoittaakaan. Booth lähtee Marliesiin kuntoutumaan hetkeksi, katsotaan sitten saako pelipaikkaa Leafsistä. Kun Lupulkin palaa, niin todennäköisesti Leivo lähtee takaisin Marliesiin, mutta Panik on nyt tehnyt neljä maalia noin yhdeksän minuutin peliajalla, joten ihan helpolla Panik ei tipu kokoonpanosta. Noh, onpahan taas kilpailua paikoista. Toki voi olla että lähettävät Smithin takaisin Marliesiin ja laittavat Santorellin nelosen keskelle, mutta jotenkin en usko siihen, Santa pelaa paremmin laidalla eikä aloitukset oikein tunnu luonnistuvan. Hollandin tuskin enää nelosen keskelle laitetaan. Eli lyhyesti, kyllähän tuossa voisi ihan treidillekin olla sijaa. Mua ei myöskään haittaisi jos Jake Gardiner vaihtaisi maisemaa ja Percy korvaisi hänet.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Lauantaina Leafs voitti Detroitin lukemin 4-1 ja vieläpä ihan hyvällä esityksellä. Hyvä että kotiyleisölle pystyttiin lauantaipelissä näyttämään parastaan, melkoisesti on joukkue saanut paskaa niskaansa ja fanit ovat olleet melko huonona.

Huonona uutisena Roman Polak loukkaantui lauantain pelissä ja on noin kuukauden verran sivussa peleistä. Leafs nosti Korbinian Holzerin korvaajaksi, vähän samantyyppisiä pelaajiahan nuo ovat ja Holzer myös laukoo oikealta kuten Polak. Holzer joutui tynkäkaudella kovaan paikkaan, kun Carlyle laittoi Holzerin ykköspariin Phaneufin kanssa ja ei Korbinian (upea nimi!) ihan siihen ollut valmis. Nyt todennäköisesti pelailee Riellyn kanssa kolmosparissa, joten vähän helpompaa vastuuta on luvassa. Toivottavasti onnistuu. Percy ja Granberg ovat molemmat loukkaantuneena, joten Holzer oli melko luonteva nosto, varsinkin kätisyytensä takia.

Booth nostettiin samalla ylös, kuntoutumisreissu Marliesiin on siis ohi. Vaikea tietysti sanoa isketäänkö heti kokoonpanoon ja jos, niin kuka tulee pois tieltä. Lupul on myös pelaamassa todennäköisesti keskiviikkona Penguinssia vastaan, joten vaihtuvuutta voi tulla jopa kolmen pelaajan verran. Todennäköisesti Smith tippuu kokoonpanosta, toisena vaihtoehtona sitten varmaankin Leivo, joka lähtenee Marliesiin, jos ei pelaavaan kokoonpanoon mahdu. Ketjut nyt varmistuvat lopullisesti vasta siinä vaiheessa kun Leafs luistelee jäälle, mutta jotain hajua voi tulla jo huomenna.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jos jotain kiinnostaa tutustua Mike Santorelliin paremmin, niin Jonas Siegelin artikkeli miehestä on ihan lukemisen arvoinen. Vaikuttaa melkoisen kovalta kaverilta treenaamaan.

Leafs Penguinsia vastaan ilmeisesti seuraavassa kokoonpanossa:

James van Riemsdyk - Tyler Bozak - Phil Kessel
Leo Komarov - Nazem Kadri - Mike Santorelli
Daniel Winnik - Peter Holland - David Clarkson
David Booth - Trevor Smith - Joffrey Lupul

Dion Phaneuf - Cody Franson
Jake Gardiner - Korbinian Holzer
Morgan Rielly - Stephane Robidas

Jonathan Bernier

Niin vain hyvin esiintynyt Panik tippui kokoonpanosta pois. Toivottavasti Booth esiintyy edukseen, ainakaan pre-seasonin peleissä ei vakuuttanut. Lupul ei varmaan ihan hetkeen ole nelosketjussa aloittanut peliä, vahvasti epäilen ettei siellä peliä lopeta, mutta katsotaan miten käy. Sinänsä kyllä ihan hyvä, ettei Carlyle lähtenyt ketjuja sekoittamaan, kaksi hyvää peliä ja voittoa alla kuitenkin. Holzer kolmantena uutena tulokkaana Gardinerin kanssa kakkosparissa. Toivotaan hyvää peliä Holzerille, tykkään tosiaan tyylistä kovasti, kovaotteinen, mutta silti hyvin liikkuva pakki. Aika paljon itseasiassa samaa Polakin kanssa, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan yhtä vittumainen.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
No nyt saatiin sentään Pittikseltä piste. Tilastojen ja koosteen perusteella melko tasainen ottelu. Holzer nappasi tehotilastoon +2 ollen paras Leafs pelaaja eli ei huonosti. Lexa se vaan jatkaa hyviä otteita. Kesällä olin sitä mieltä, että Lexan hintalappu oli suolainen. mutta nyt ei enää siltä tunnu. Lexasta on hyvää vauhtia kehittymässä Leafs ikoni ellei sitä jo ole. Nyt on taas paljon huhuja liikkeellä Lupulista. Sais miun puolesta lähteä mikäli vaihdossa saadaan jotain järkevää. Kaukalossa ollessaan Lupul on ollut ihan hyvä paitsi tällä kaudella, mutta yli 5M caphitillä sais varmasti terveemmänkin pelaajan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös