Calgary Flames 2014–2015

  • 102 062
  • 316

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Bennett oli raporttien ja videon perusteella tosiaan hyvällä pelipäällä. Prospect campillä jo erottui edukseen, mutta oli nucksilla eilen aikamoinen echl-puolustus. Mukana oli myös entinen Flames prospekti John Negrin jonka ura taisi katketa polvivammaan. 10-15kg lisää voimaa niin Bennett tulee olemaan sellainen kuin Top-5 pick pitääkin. Ei Muuten koskaan aikasemmin ole Calgary Flamesin organisaatio varannut top-5:ssä

Mielenkiintoiseksi menee nämä valinnat, Setoguchi ja Jones ovat olleet turhakkeita ja Granlund on selvästi ollut kokonaisvaltaisin pelaaja Reinhartin ohella.
Nyt kun Backlund ja Byronkaan eivät pysty pelaamaan, on siellä sentterin mentävä aukko. Kovasti luvattiin että parhaat saavat pelata, mutta ilman Jonesin 4 miljoonaa tulee capin lattiaankin vaikeuksia päästä, jos ei sitten Chicagosta tai Bostonista tule vähän isompia soppareita. Vielä nyt ei sentään olla siinä tilanteessa. Baertschi on myös ollut selvästi parempi kuin viime vuonna, osallistuu peliin paremmin myös kiekottomana ja omaa selvästi enemmän halua NHL jääkiekkoilijaksi. Taitoahan hänellä on aina ollut, mutta kilpailee kyllä Johnny Hockeyn kanssa siitä yhdestä vasemman laiturin paikasta.

Tämän hetkinen Top-12( tai oikeastaan 13)
Glencross- Stajan - Hudler
Gadreau/Baertschi - Monahan - Colborne
Raymond - Granlund -Reinhart
McGrattan - Bouma - Bollig

Bubbling under:
Jones, Setoguchi, Ferland, Jooris.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Pari harjoituspeliä on pelattu lisää ja tuloksena voitto ja tappio sekä lisää loukkaantumisia. Granlundin varman NHL paikan ylle tuli kysymysmerkkejä, kun Tanev taklasi häntä aivotärähdyksen arvoisesti. Bennett jatkoi 11 leuanvedon ominaisuuksillaan hyvää peliä ja on kyllä lähellä ainakin yhdeksää peliä NHL:ssä.

Backlund on aloittanut luistelun ja jää nähtäväksi ehtiikö kauden alkuun mennessä, on kuitenkin flamesin tärkein hyökkääjä.
Ferland jatkoi hyvää peliään, ja hän on selvästi ottanut ammattimaisen otteen ja tuli leirille monta kiloa laihempana. Hän olisi jo lyönyt itsensä viime kaudella läpi jos ei olisi loukkaantunut. Toivottavasti pysyy terveenä ja saa näyttöpaikan jossain vaiheessa kautta. Hänessä on kuitenkin sellaista Power Forward menttaliteettiä. Ferlandin ensimmäinen maali eilisessä Colorado pelissä oli hieno, tekihän hän junioreissa parhaana vuotenaan 47 maalia.

Josh Jooris jatkoi hyviä otteitaan, voittamalla kiekon reunassa ja syöttämällä sen Ferlandille. Olemme Hartleyn kanssa katsoneet samoja pelejä, koska hänkin kehui Jooriksen esityksiä. Ei hän ylhäältä tänä vuonna kauttaan aloita, ja hänestä ehkä voi kehittyä vielä TOP-9 pelaaja NHL:ään, varaamaton pelaaja joka tuli Calgaryyn viime kaudeksi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Aika herätellä taas tätä ketjua. Flamesin preseason-pelit ovat siis ohi, ja yhdeksän pelin saldo oli loppujen lopuksi 5-4-0.

Johnny Gaudreau 1+4
Sean Monahan 3+0
Josh Jooris 2+1
Curtis Glencross 2+1
Joe Colborne 0+3
Mark Giordano 0+3
Michael Ferland 2+0
Lance Bouma 1+1
Deryk Engelland 1+1
Kris Russell 0+2
Raphael Diaz 0+2
TJ Brodie 1+0
David Jones 1+0
Brian McGrattan 1+0
Sven Bärtschi 1+0
Markus Granlund 0+1
Sam Bennett 0+1
Dennis Wideman 0+1
Jiri Hudler 0+1
Max Reinhart 0+1

Tuossa pistesarakkeet, yhden pelin (Coyotesia vastaan Sylvan Lakessa) tiedot saattavat olla hiukan puutteellisia, koska varsinaisia tilastoja ei siitä pelistä löytynyt muuta, kuin että McGrattan, Glencross, Bärtschi ja Engelland maalasivat, ja että Russell, Gaudreau ja Granlund tienasivat ainakin yhden syöttöpisteen. Pari kakkossyöttöä saattaa siis uupua.

Gaudreaulla siis menee edelleen lujaa. Positiivisin yllättäjä taisi olla Jooris, joka tosin lensi jo takaisin farmiin. Joka tapauksessa siitä lähtien kun on Flamesin organisaatiossa ollut, niin mielenkiintoinen ja positiivinen ilmestys on ollut. Tämänhetkinen Flamesin 27 hengen NHL-rosteri näyttää tältä:

Maalivahdit:
#1 Jonas Hiller
#31 Karri Rämö

Puolustajat:
#4 Kris Russell
#5 Mark Giordano
#6 Dennis Wideman
#7 TJ Brodie
#15 Ladislav Smid
#26 Tyler Wotherspoon
#28 Corey Potter
#29 Deryk Engelland
#36 Raphael Diaz

Sentterit:
#8 Joe Colborne
#11 Mikael Backlund
#18 Matt Stajan
#23 Sean Monahan
#60 Markus Granlund
#63 Sam Bennett

Laiturit:

#16 Brian McGrattan
#17 Lance Bouma
#19 David Jones
#20 Curtis Glencross
#21 Mason Raymond
#22 Devin Setoguchi
#24 Jiri Hudler
#25 Brandon Bollig
#32 Paul Byron
#53 Johnny Gaudreau

Bennett saanee koittaa ne yhdeksän peliä nyt ensin ja sitten katsotaan uudestaan. Väittäisin, että Bennettin pitää vetää jopa paremmin kuin Monahan viime kaudella, jotta saisi pelipaikan koko kaudeksi, sillä nyt Flamesilla on helvetisti hyökkääjiä rosterissa kilpailemassa pelipaikoista. Sentteriosastolla vasta onkin tungosta, sillä ketään tuosta yllä listatusta porukasta ei viitsi heittää neloseen. Siksi onkin todennäköistä, että nämä umpisentterit Monahan, Backlund & Stajan miehittävät kolmen ekan ketjun sentteripaikat ja Colborne lyödään laitaan, vaikka onkin harkkamatseissa pelannut hyvin keskellä. Näin käynee myös Bennettille, ellei sitten haluta rotaatiolla pelata. Granlundin kohdalla tuo loukkaantuminen osui ikävään paikkaan, ja on vaikea sanoa hänen tilanteestaan ennen kuin on taas kunnossa. Joka tapauksessa mikäli aloittaa lopulta kautensa AHL:ssä, niin olen erittäin varma, että on Bärtschin ohella ensimmäinen pelaaja, joka nostetaan ylös, mikäli loukkaantumisia tulee (etenkin jos kärkisenttereille sattuu vammoja). Bouma on varmaankin se valinta nelosen keskelle, koska hoitaa myös sentterin hommaa tunnollisesti.

Summa summarum toivoisin näkeväni tällaisen rosterin kauden avauksessa Canucksia vastaan:

Glencross - Monahan - Hudler
Gaudreau - Backlund - Raymond
Bennett - Stajan - Colborne
Byron - Bouma - McGrattan

Giordano - Brodie
Russell - Engelland
Smid - Wideman

Rämö
Hiller

Pakko se on vielä kerran sanoa, etten ole Jonesin tai Setoguchin fani. Saavat toki mun puolesta muuttaa käsityksiäni, mutta en vaan millään usko, että noista äijistä on mihinkään tärkeään rooliin Flamesissa. Esimerkiksi Bärtschin dumppaaminen AHL:ään ennen Setoguchia ärsyttää, ja Bärtschi itsekin oli erittäin pettynyt, koska uskoi kovasti NHL-paikkaan. Toisaalta saa nyt isomman ruudun AHL:ssä, ja ponnistaa sitten loukkaantumisten sattuessa NHL-rosteriin.

Pakistosta olen aika varma, että se menee noin. Se myös näyttää roolitusten puolesta hyvältä kuusikolta.

Loppuun vielä 5 pointtia, joita seurata kauden aikana:

1. Mitä tapahtuu Karri Rämölle? Hillerin hankkiminen oli tietyllä tapaa epäluottamuslause suomalaiselle, ja kun vielä Ortion sopimus muuttuu ensi kaudella 1-suuntaiseksi, on maalivahtipuolella selkeä ja mielenkiintoinen kilpailutilanne. Rämö on siis ainoa maalivahtikolmikosta, jolla ei ole sopimusta kaudesta 15/16.

2. Jatkaako Giordano hirveää pistetehtailua? Viime kaudella oli piste per peli -tahdissa NHL:n kolmanneksi tehokkain pakki - edellään vain Erik Karlsson ja Duncan Keith. Varmasti siis aliarvostettu pakki monien silmissä ja toivon todella, että nousee isommankin yleisön arvostuksessa ylemmäs tulevalla kaudella. Nappisuorituksella ei ole mahdottomuus olla jopa ehdokkaana Norris-trophyyn.

3. Hyökkääjäprospektien taistelu. Flamesissa on monta hyökkääjää kiinnitettynä rosteriin, joten kaikki eivät siellä saa koko aikaa pelata. Gaudreau, Granlund, Bärtschi, Reinhart, Arnold ja Bennett taistelevat etunenässä paikasta auringossa. Monahan on jo vakituinen NHL-äijä, joten häntä ei tarvitse tähän enää laskea. Kuinka moni pystyy ottamaan samaisen vakipaikan NHL-rosterista? Gaudreau näyttää tällä hetkellä tämän kilpailun ykköseltä, mutta käytännössä kaikilla noista nimistä on mahdollisuus nousta NHL-rooliin.

4. Offseason-hankintojen onnistuminen. Flames hankki kesällä rosteriinsa Engellandin, Raymondin, Díazin, Potterin, Setoguchin, Hillerin, Bolligin ja Wolfin. Kovimmat odotukset ovat itselläni ainakin Hilleriin ja Raymondiin, muuten en pahemmin osaa odottaa mitään. Itse asiassa suhtaudun aika pessimistisesti esim. Bolligiin ja Setoguchiin, joten toivottavasti pystyvät yllättämään positiivisesti.

5. Miten korkea varausvuoro tulee? Tuo on oikeasti ajankohtaisimpia kysymyksiä Flamesin kohdalla, sillä rebuild-vaihe tässä vielä on päällä ja tulossa on todella kova drafti-ikäluokka ennalta ajateltuna. Nähdäänkö treidejä, jossa saadaan varausvuoroja? Pelaajia on ainakin määrällisesti paljon, joten tuo on hyvinkin mahdollinen skenaario.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Milloin Díaz teki sopimuksen Flamesin kanssa? Entä millainen sopimus kyseessä?
Capgeek kun ei ole tuota sopimusta lisännyt Flamesin rosteriin.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Onkohan Gaudreau hankkinut minkä verran massaa kesän aikana lisää? Toki on varmasti tottunut fyysiseen peliin, mutta painoa pitäisi olla ainakin 10-15 kiloa enemmän. Lihasta siis :D
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Ensi aamuyönä kausi käyntiin ja todennäköisesti kokoonpano on seuraava:
Curtis Glencross (A) - Sean Monahan - Jiri Hudler
Mason Raymond - Mikael Backlund - Lance Bouma
Johnny Gaudreau - Joe Colborne - Paul Byron
Brandon Bollig - Matt Stajan - Brian McGrattan


TJ Brodie - Mark Giordano (C)
Kris Russell (A) - Deryk Engelland
Ladislav Smid - Dennis Wideman


Jonas Hiller
Karri Ramo


Katsomon puolella:
Devin Setoguchi
David Jones
Raphael Díaz



Markus Granlund on taas pelikunnossa ja lähetettiin farmiin. Sam Bennettilla on olkapäävamma ja hänet laitettiin Corey Potterin kanssa loukkaantuneiden listalle.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joo ja ilmeisesti Bennettin olkapäävamma vaatii leikkauksen, joten paskamaisesti kyllä lähti hänen NHL-ura käyntiin. Toivottavasti tervehtyy nuorten kisoihin mennessä kuntoon.

Mielenkiintoista nähdä myös, mitä tapahtuu Bärtschin kanssa. Jossain sveitsiläisessä lehtijutussa olisiko se ollut Svenin isä, joka puhui, että treidi olisi kiva. Se on kyllä fakta, että vasen laita Flamesissa on varsin täynnä ja kun Gaudreau osoitti olevan Bärtschiä kovempi, niin ahtaassa paikassa sveitsiläinen kieltämättä on.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Bennettin olkapäävamma on pelätyn paha ja näillä näkymin on sivussa 4-6 kuukautta.
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Flamesia vaivaa flunssa-aalto ja illan kokoonpano on toistaiseksi auki. Hyvin todennäköisesti Hudler on sivussa ja tilalle nousee Setoguchi. Maalissa aloittaa Hiller.


Ketjut aamun harjoituksessa:

Paul Byron - Sean Monahan - Devin Setoguchi
Curtis Glencross - Mikael Backlund - Lance Bouma
Mason Raymond - Joe Colborne - John Gaudreau
Brandon Bollig - Matt Stajan - Brian McGrattan

TJ Brodie - Mark Giordano
Ladislav Smid - Dennis Wideman
Kris Russell - Deryk Engelland

Jonas Hiller
(Karri Rämo)


Ylivoimat:
Glencross-Monahan-Setoguchi
Brodie-Giordano

Raymond-Colborne-Backlund
Wideman-Russell
 

Hockey 24/7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Fights and Fighters
Ihan hyvin on Dynastian alkutahdit otettu. Moket paljon parempia kuin viime vuonna ja Monahan ei näytä kärsivän sophomore jinxistä. Ja Johhny Gaudreau!! juma Svidu mikä pelaaja. Kokoa sellaiset 120cm ja paino ehkä 48kg, mutta ei haittaa. Jannu painaa muiden mukana ilma pelkoa ja huolta huomisesta. Tässä on tuleva stara NHL liigaan. Loistavia ratkaisuja kiekon kanssa ja Hartley antaa hyvin vastuuta. Hienoa katsella.
Ja isot pojat: McGrattan,Bollig ja Engelland pitää huolen ettei poikia tönitä. Ovat epäilijöiden harmikisi pelanneetkin hyvin ja näyttäneet kuuluvansa kokoonpanoon jatkuvasti.
Pleijarit here we come!
Go Flames!
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
^ Niin hienolta ja optimistiselta kuin tuo viestisi kuulostaakin, lienee todellisuus kuitenkin sellainen, että tämä kausi menee pitkälti samalla tavalla kuin viime kausikin eli pudotuspelit jäävät haaveeksi. Joukkue on vielä liian kokematon muutamasta kokeneemmasta ratsusta huolimatta. Parin vuoden päästä tilanne on kuitenkin toinen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tässä on nyt viisi matsia Flames pelannut, joista neljä vieraskaukaloissa. Canucks @ Flames -, Flames @ Oilers -, Flames @ Predators -ja Flames @ Blackhawks -pelit olen itse nähnyt, eli ainoastaan tuo Blues-tappio on jäänyt toistaiseksi näkemättä. Ja noiden pelien perusteella voisin kyllä sanoa, että tykkään tämän joukkueen alkukauden peli-ilmeestä! Ja en voi sanoa, että se olisi varsinaisen kovaa yllättänyt itseäni, koska viime kauden loppu oli sen verran positiivisen näköistä.

Canucks-peli oli kauden avauspeli ja siinä oli vähän liikaa intoa järkeen verrattuna. Oilersia vastaan joukkue sitten muisti jo, että millainen paskasakki nyt on vastassa ja että tämähän me ollaan jätetty viime vuosina joka kerta taaksemme. Predators -ja Blackhawks-pelit olivat näkemistäni peleistä Flamesin parhaat, sillä puolustuspelaaminen oli hyvin organisoitua ja taisteluilme oli selvästi havaittavissa. Yhdistävänä tekijänä on ollut erityisesti hyvä maalivahtipeli, varsinkin Rämön osalta. Hiller sitten viime yön otteillaan nosti itsensä taas samalle viivalle Rämön kanssa omissa papereissani, eli taistelu ykkösveskarin paikasta on todella kovaa.

Viime yönä Flames oli ottavana osapuolena luonnollisesti, kun ehkäpä sarjan kovin joukkue Blackhawks oli vastassa melkeinpä parhaalla nipullaan. Laukausten puolesta Hawks jopa dominoi ottelua, mutta väittäisin vahvasti, että mikäli hyviä maalipaikkoja verrattaisiin, oli peli huomattavasti tasaisempi kuin mitä laukaukset antavat olettaa. En väitä, etteikö Hawks olisi ollut vahvempi, mutta todella moni laukauksista - etenkin ensimmäisen erän 18 vedosta - olivat aika helppoja koppeja Hillerille ja tämä varmasti vaikutti osittain siihen, miksi Hiller vertyi niin koviin liekkeihin. Flamesille tuli hyviä maalipaikkoja niin ikään kurinalaisen pelitavan seuraamisen myötä ja esimerkiksi Paul Byron karkasi läpiajoon kaksi kertaa, joista toinen kilahti tolppaan ja toisen Crawford torjui juuri ja juuri jatkoajalla, vähän ennen Backlundin lopullista niittiä.

Pelaajista positiivisia ilmestyksiä voisi nostaa roppakaupalla esille. Tällä kertaa noista lukuisista onnistujista voisi mainita kaksi hyökkääjää sekä pakkia: Colborne, Byron, Brodie sekä Giordano. Colborne on ollut alkukaudella jopa Flamesin ykkössentteri, sen verran hyvää tulosta on tehnyt. Nakuttanut Giordanon ja Brodien tavoin 5 pistettä plakkariin ja plusmiinus on yksi NHL:n parhaista, +5. Erittäin paljon tykkään tuosta Raymond - Colborne - Gaudreau -ketjusta. Byron taas on noussut entistä isompaan rooliin ja helvetinmoinen helpotuksen huokaus edelleen sen suhteen, että mies saatiin kiinnitettyä loppujen lopuksi Flames-hyökkäykseen myös täksi kaudeksi. Nuori jannu vielä ja tuohon jalkanopeuteen jos saa vielä hiukan lisää peliälyä ja käsiä, niin miehen paikka on myös tulevaisuudessa NHL:ssä top6-laiturina.

Giordano - Brodie -pakkipari on siis ollut piste per peli -linjallla menossa mukana tähän asti ja uskallan väittää, että kyseinen duo mahtuu jopa NHL:n top5-pakkiparilistalle. Giordanoa voidaan sanoa NHL:n yhdeksi parhaimmista pakeista ja Brodieta yhdeksi parhaimmista 90-luvulla syntyneistä pakeista. Mitä enemmän tuo pari pelaa ottelua kohden, sen parempi. On siellä taustalla toki myös hyviä herroja kuten Kris Russell, mutta ykkösparin merkitys Flamesille on ehkä suurempi kuin mikään pakkipari millekään muulle jengille. Brodien luistelu on käsittämättömän kaunista katsottavaa ja avaussyöttö napsuu aina hyökkääjän lapaan. Giordano sen sijaan on ihan helvetin luotettava kapteeni, joka viime yönäkin ehti viime tipassa pari tilannetta purkamaan vaarattomaksi Flamesin omalla alueella. Nämä ovat myös ne kaksi pelaajaa, joista viimeisenä olen valmis luopumaan, Monahanin ja Bennettin ohella. Brodielle voisi pikku hiljaa jo lyödä se +5 vuoden jatkopahvi käteen.

Gaudreau on edelleen kiikareilla, mutta näen kyllä valoa tunnelin päässä. Kyllä Johnny Hockey on ainakin viimeisimmissä peleissä väläytellyt pari kertaa peliälyään ja käsiään, esim. viime yönä yksi loistava nousu ja tyhjän tilan hyödyksi käyttö, joka päättyi vaaralliseen laukaukseen. Tärkeintä on nyt käyttää sitä kuuluisaa malttia tästä herrasta puhuttaessa, ettei käy samalla tavalla kuin St. Louisin kanssa aikoinaan. Pelkäsin hieman etukäteen sitä, miten Burke-Hartley -akseli suhtautuu näihin non-truculency-taitopelaajiin, kuten Gaudreau, mutta toistaiseksi en voi valittaa.

Tärkeintä on, että joukkue pelaa yhtä hienolla sydämellä kuin tähän asti. Ehkä Flamesin materiaali näyttää olevan samaa tasoa Sabresin, Oilersin jne. joukkueiden kanssa, mutta tätä jengiä ei yhtä helposti persraiskata, kun asenne on ainakin tähän asti näyttänyt olevan ihan eri luokkaa. Verratkaa vaikkapa Oilersin puolustuspeliä Flamesin vastaavaan, siellä avataan pelistä toiseen kunniakujaa vastustajan hyökkääjille b-pisteiden väliin parhaimpaan maalintekosektoriin. Kun jengi jatkaa tällä samalla työmoraalilla tulevaisuudessa, niin mulle on yksi v*tun hailee näin rebuildin jälkimmäisenä kautena, että tuleeko voittoja vai tappioita.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Huikea pahvi kylla. Kuten sanoin, Giordano - Brodie on NHL:n top5-pakkiparitasoa.

Jetsia vastaan eka era oli yhta surkea kuin esimerkiksi Blue Jacketsia vastaan, lieko sitten syyna pitkan vieraskiertueen paatospelit. No, joka tapauksessa kerrassaan loistava paatos vieraskiertueelle, kun toisessa erassa peli kaannettiin taysin Johnny Hockeyn ja Raymondin johdolla. Gaudreaulle siis kauden avauspisteet vilttipelin jalkeen, ja nyt peli naytti taas erittain hyvalta. Raymond on sopiva laituripari Gaudreaulle ja kun siina keskella on viela Backlund, niin tuossa riittaa kylla jalkanopeutta tarpeeksi. Gaudreaullakin nyt varmaan helpompi jatkaa, paitsi pistetilin avaamisen vuoksi, niin myos vieraskiertueen paattymisen takia. Nyt on edessa niita kotimatsejakin, ja Calgaryssa on taman joukkueen varmasti kiva pelata vierasonnistumisten jalkeen. Muutenkin tassa jengissa on kotipaikkakuntalaisia, ts. albertalaisia paljon enemman kuin suurimmassa osassa muista jengeista. Tuonee jonkin verran viela lisaa yhteenkuuluvuudentunnetta.

Jets-pelista pitaa viela erikseen nostaa esiin Lance Bouma, joka olisi mun puolestani ollut kirkkaasti pelin tahdistossa. Ekassa erassa olisi voinut helista enemmankin Flames-maalin sisalla kiekot, mutta yksi syy, ettei nain kaynyt, oli Lance Bouma. Ju-ma-lau-ta mita alivoimapelia taas. Blokkasi siina Jetsin vaarallisimmalla ylivoimalla 3 tai 4 laukausta ja yhteensa johonkin 5 minuutin sisaan ainakin 5 blokkia. Mm. Byfuglienin pari pommia pysahtyi Boumaan, ei voi kuin rakastaa tuollaista uhrautumista. Oli jo viime kaudella NHL:n toiseksi eniten blokkeja kerannyt hyokkaaja, ja sama meno tuntuu jatkuvan. Painoi pari kovaa taklaustakin. Ihme kun ei YouTubeen ole viela tullut mitaan koostetta Bouman otteista Jetsia vastaan, oli aivan timanttinen esitys. Jos jonkun Flames-pelaajan paidan ostan seuraavaksi, niin Bouma on vahvoilla. Kulttipelaaja.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Noniin, Granlund nostettu ylös! Stajan siis päälle kuukauden sivussa viime yönä tulleen rivon polvivamman takia, ja sen lisäksi myös Colborne on day-to-day. Raymond myös sivussa, joten vähän kohtelee vammat nyt kaltoin.

Viime yön peli Canadiensia vastaan oli Flamesin dominointia, ja hienoa katseltavaa. Tuo rosteri ei nyt vaan ole mikään maalipyssyjengi, ja kun vastustajan luukulla oli maailman paras maalivahti, niin turpaan tuli rankkareilla, vaikka peli olikin loistava. Gaudreau oli aivan jäätävässä iskussa. Syötti Giordanon maalin, järjesti maalipaikkoja liukuhihnalta (mukaan lukien se wraparound, jossa Backlund olisi pistänyt tyhjiin jos Habs-pelaaja ei olisi saanut maalia pois paikoiltaan hieman aikaisemmin). Hienoin oli kuitenkin se spinorama-syöttö puolittaisessa 2vs1:ssä Byronille vastustajan pakin ohi. Aivan sairas passi, mutta Byron ei saanut sisään. Rankkarissakin Gaudreau teki maalin, mutta kuitenkin laittomasti, kun kiekko oli osunut Priceen ennen maaliinlyöntiä. On kyllä huikea pelaaja, ja päivä päivältä näyttää paremmalta. Ja ne, ketkä pelkää Gaudreaun loukkaantumista, niin hän ei ole omien sanojensa mukaan ollut ikinä loukkaantunut. :) Selostajat ovat sitä selittäneetkin useassa eri pelissä, ja joka kerta muistavat koputtaa puuta tuon toteamuksen jälkeen (niin teen minäkin). Tuolla tahdilla Gaudreau on kyllä täysillä mukana Calder-taistossa, sopii mielestäni hyvin Backlundin rinnalle.

Ketjut löisin tässä loukkaantumistilanteessa perjantain Predators-peliin seuraavasti:

Hudler - Monahan - Setoguchi
Gaudreau - Backlund - Byron
Glencross - Granlund - Jones
Bollig - Bouma - Jooris

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Smid - Engelland

Hiller
Rämö


Hiukan kyllä vituttaa, kun Jones, Setoguchi ja Bollig ovat samaan aikaan rosterissa. No, tässä tilanteessa ei auta oikein muukaan. Sanottava toki on, että esim. Jones pelasi yllättävän pirteästi Habsia vastaan, olkoonkin, että tuhlasi vitusti loistavia maalipaikkoja. Bärtschi on vetänyt ihan vihkoon AHL:ssä, tehosarake pakkasella 9 pykälää. Bärtschin isäukko vaati ilmeisesti treidiä tuossa kauden alkaessa, kun Bärtschi pistettiin AHL:ään. Jos sveitsiläinen todella jatkaa tuota muniinpuhaltelua AHL:ssä, niin ei kyllä kiinnosta meikäläistäkään häntä katsoa, jos ei sen vertaa asennetta löydy. Vertaa nyt vaikkapa juuri Granlundiin, tai AHL:ssä hyvin vetävään Ferlandiin. Vähän ehkä rajua tekstiä näkemättä Bärtschin pelejä lainkaan, mutta se potentiaali mitä siellä pitäisi olla, saisi kyllä tulla paremmin esiin. Vaikkapa jo tunnin-parin päästä alkavassa AHL-matsissa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Hudler - Monahan - Setoguchi
Gaudreau - Backlund - Byron
Glencross - Granlund - Jones
Bollig - Bouma - Jooris

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Smid - Engelland

Hiller
Rämö


.

Backlundkin llmeisesti loukkaantunut, joten Granlund ottaa varmaan tuon kakkossentterin paikan? Backlundin tilalle nostettiin alkukaudesta hienosti pelannut Michael Ferland. Nyt olisi MaGille loistava näytönpaikka tarjolla.
 
Backlundkin llmeisesti loukkaantunut, joten Granlund ottaa varmaan tuon kakkossentterin paikan? Backlundin tilalle nostettiin alkukaudesta hienosti pelannut Michael Ferland. Nyt olisi MaGille loistava näytönpaikka tarjolla.

Granlund on nostettu suoraan ykkösen keskelle ja laidoille tulee Hudler sekä toinen AHL-nosto Ferland. Tiedä sitten mikä on varsinainen ykkösketju ja miten peliajat jakautuvat, mulla lupailee kuitenkin Granlundille hyvää saumaa näyttää osaamistaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ai helvetti kun on mukavaa katsoa tätä Flamesia. Jos rebuild-jengi voi näyttää viihdyttävältä, niin Flamesia paremmin sitä on vaikea tehdä. Pari helvetin peliälykästä tappia, hienoista joukkuepelaajista koostuva alakerta ja sitten vielä noita raskaan työn raatajia tyyliin Bouma ja Russell, joista varsinkin ensimmäisenä mainittu on sellainen blokkikone hyökkääjäksi, että ei voi kun rakastaa kyseistä äijää.

Ja Gaudreau suorastaan dominoi tänään. Pidin tätä peliä Johnny Hockeylle yhtenä isoista haasteista, kun alkukaudella vahvasti puolustamalla aloittanut Predators toi isoista ruhoista koostuvan rosterin Calgaryyn. No, mm. Volchenkovilta vietiin ekassa erässä sillä tavalla vettä korvasta, että vastaavaa ei muutamaan kauteen olla Saddledomessa nähty. Kolmannessa erässä alkoi sitten tulla niitä ansaittuja tehojakin, 4-2 -maalissa vähän tuuriakin mukana kun otti osumaa vastustajan mailasta, mutta täysin ansaittuja tehopisteitä sataa miehen laariin.

Viimeisessä erässä siis nähtiin ekaa kertaa vitja Gaudreau - Granlund - Hudler, kun helvetin Volchenkov veti kyynärpäällä uransa ekaa NHL-peliä pelaavan Ferlandin sivuun. Ja tuo vitja takoikin sitten ensin tasoituksen, jonka jälkeisessä vaihdossa Gaudreau hankki vastustajalle jäähyn, ja siitä sitten Brodie iski kiekon rysään. Ja kruunuksi vielä sitä seuraavassa vaihdossa Gaudreaulle maali.

Monahanin 1+1 lämmittää myös mieltä. Joutuu kuitenkin pelaamaan aika hajuttomassa ketjussa tällä hetkellä, kun Glencross ja Jones rymistelevät laidoilla. Jotain pelinrakentelijaa se vähän kaipailee Jonesin paikalle, mutta tässä loukkaantumistilanteessa siihen ei voi jotain hiukan fiksumpaa, kuten esim. Colborne, sinne heittää.

Siinä missä muutama vuosi sitten vitutti katsoa pelejä, niin nyt on monta kertaa voinut olla hyvillä mielin tappioidenkin jälkeen.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ja Gaudreau suorastaan dominoi tänään. Pidin tätä peliä Johnny Hockeylle yhtenä isoista haasteista, kun alkukaudella vahvasti puolustamalla aloittanut Predators toi isoista ruhoista koostuvan rosterin Calgaryyn. No, mm. Volchenkovilta vietiin ekassa erässä sillä tavalla vettä korvasta, että vastaavaa ei muutamaan kauteen olla Saddledomessa nähty. Kolmannessa erässä alkoi sitten tulla niitä ansaittuja tehojakin, 4-2 -maalissa vähän tuuriakin mukana kun otti osumaa vastustajan mailasta, mutta täysin ansaittuja tehopisteitä sataa miehen laariin.

Katselin peliä ajatuksella scoutata kahta äärimmäisen kiinnostavaa tulevaisuuden pelaaaja eli Gaudreauta ja Filip Forsbergiä. Forsberg ei ihmeitä esittänyt, mutta Gaudreau todellakin vakuutti. Harvoin tulee vastaan sellaisia pelaajia, joiden pelkän kiekonkäsittelyn katsomisesta maksaisi pääsylipun hinnan.

Jos Bennett on uusi "Gilmour", niin Gaudreau voi sitten olla uusi "Ray Whitney". Tuosta pörräämisestä, pelinluvusta ja samettisista käsistä, tulee mieleen Rayn kulta-ajat. Jos Whitney ei enää sopparia saa mihinkään täksi kaudeksi, niin lempinimi "Wizard" vapautuu myös sopivasti käytettäväksi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jaahas ja nyt on Sven Bärtschi nostettu NHL:ään, samalla Colborne loukkireservilistalle. Se on nyt sitten joko tai Bärtschille. AHL:ssä miestä ei ole kiinnostanut paskan vertaa, kun 10 peliin 0+3 ja tehotilasto 8 pykälää pakkasella. Veikkaisin jopa, että mikäli nyt pelaa huonosti NHL-stinttinsä, niin tulevaisuus tulee olemaan jossain muualla kuin Flamesin organisaatiossa.

Löisin Bärtschin Monahanin viereen, se akseli oli ihan pirteä menneisyydessä. Ja saadaan se viime viestissäni mainittu ongelma myös ratkottua, eli luovuutta Monahanin rinnalle lisää. Toivomus:

Gaudreau - Granlund - Hudler
Bärtschi - Monahan - Jones
Glencross - Byron - Setoguchi
Bollig - Bouma - Jooris
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös