Calgary Flames 2014–2015

  • 102 017
  • 316

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Viaplayn jos otat niin siellä on myös game center käytössä. Maksaa vissiin 25e kuukaudessa mut sen voi ottaa jonku kaverin kanssa puoliksikki jos tahtoo säästää kustannuksissa.

Taidan sen tutun ja turvallisen Gamecenterin napata, kun taitaa se 50 dollaria olla kevätkaudella vain hintaa.

Puolen tunnin päästä alkaa Iginlan paluu vol 2. Stajan ei vielä palaa kokoonpanoon, ja sama pätee Raymondiin, joka on myös lähellä paluuta. Lienevät kuitenkin Sharksia vastaan jo kehissä, joten siellä on pari äijää nykyrosterista liipaisimella. Tässä on useammassa viestissä jo jauhettu, että Joorista tai Granlundia ei vain voi heittää takaisin farmiin. Bärtschi on aika varmasti se toinen kaveri, ja toiseksi povaan Ferlandia, vaikka toivon Bolligin siirtyvän syrjään. Näin:

Glencross - Monahan - Jones
Gaudreau - Jooris - Hudler
Raymond - Granlund - Byron
Ferland - Stajan - Bouma

Siinä olisi aika pirun nopea laituripari Granlundin välissä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Olipa siis taas kerran aikamoinen matsi, ja etenkin pelin loppu Flamesilta. Eka erä oli tällä kertaa hyvä, ja maalipaikat kirkkaasti kotijengille. Toinen erä oli sitten yksi kauden huonoimpia, ja Avs tuli pelin mukaan jokunen minuutti sen jälkeen, kun Flames oli iskenyt komean avausmaalin. Gaudreaulta jäätävä alustus siinä, pujahtaa O'Reillyn ja Johnsonin tasoisten tusinaäijien välistä alueelle ja kiekkoa luukulle, jossa Wideman päivystää, ja lyö kiekon ilmasta sisään. Momentum kääntyi sitten siinä Duchenen tasoitusmaalissa, ja vaikka se johtomaali Avsilta olikin räkäinen, niin ei se maali toiseen erään mikään vääryys ollut, kun tuolla tavalla onnistuivat momentuminsa hyödyntämään. Kolmanteen erään lähdettäessä alla oli siis paska toinen erä, ja Avalanche taisi saada joku kuutisentoista kutia putkeen Flames-maalia kohti, ennen kuin Flames taas onnistui edes vedon luomaan tuossa toisen erän jälkimmäisellä kympillä. Toisen erän otteet olivat siis varsin luokattomia, mutta viimeisen parin minuutin aikana Flames sai siinä erässä lopetettua Avasin momentumin ja tätä kautta hieman paremmat lähtökohdat kolmanteen erään. Kolmannen erän alkaessa lyötiin luonnollisesti heti nämä statistiikat pöytään NHL-lähetyksessä, kuinka Flames on tehnyt eniten maaleja kolmoserissä, ja kuinka heidän maalisuhteensakin on koko liigan paras tässä tilastossa.

Toinen erä oli sen verran huono, että en ollut mitenkään täpinöissäni kolmanteen erään lähdettäessä, vaikkakin takaraivossa painoi myös se, että kyllä tämä joukkue on ennenkin onnistunut pelin kääntämään. Toisaalta tuli myös pohdiskeltua, että ei tämä voi ikuisesti jatkua. No, kolmannen erän toisella minuutilla Glencross sitten heläytti jo kiekon maaliin ykkösketjun hyvän karvauspelin jälkeen, ja siinä kohtaa suu oli taas allekirjoittaneella silkkaa messinkiä. "Näin helppoa, miten ne teki sen taas", mietin. Tämän jälkeen kolmoserä oli varsin tasaista vääntöä, toki sanottakoon, että ainakin omien Flames-värilasien takaa kotijoukkueella oli mielestäni enemmän paikkoja. Sitten paukahti kelloon aika 54:14 ja Alex Tanguayn jäätävä yksilösuoritus. Helvetin hieno maali, toki Russellin piikkiin, mutta siinä vanha konkari näytti sitä skill leveliään. Maltti ja patenttivienti kämmenpuolelle ja kiekko ylös, ei yllättänyt minua yhtään. Kyllähän se vitutti lujaa, kun niin lopussa tuli, mutta samalla ei voinut kuin ihastella Tanguayn suoritusta.

Eli vähän päälle 5 minuuttia kellossa, ja taas tappiolla. Nyt oli allekirjoittaneellakin usko koetuksella, etenkin sen takia, kun taustalla oli avoin vetokuponki Flamesille Moneylinenä. Hallissa meteli alkoi vain nousta lopun lähestyttyä, ja itsekin olin varsin intensiivisenä ruudun takana, vaatimassa sitä tasoitusta. Veskari otettiin aikaisessa vaiheessa pois, ja Flames puski kellon kuluessa yhä kovempaa Avsin alueelle. Reilu minuutti, ja tehtiin se taas! Russell antaa pakkipakin, ja Wideman löytää taas sen kiekonmentävän reiän pelaajamassasta ja aivan käsittämätön fiilis jälleen kerran. Saddledome kiehui aivan saatanan kuumana, ja hirveät hulinat ja usko voitosta paistoi läpi kaikista punapaidoista.

Jatkoajan ensimmäinen aloitus jo sen kertoi, että kumpi tämän voiton piru vie haluaa. Byron lähtee suoraan aloituksesta polkemaan kauheaa tahtia, melkein täysin läpi, ja hyvä yritys backhand-forehandilla, mutta Varlamovilta jälleen upea torjunta. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä Flames pisti pelin nippuun vankalla maalineduspelaamisella. Draftiluokan 2013 toistaiseksi eniten maaleja iskenyt vitosvuorolla mennyt Monahan tuli, näki ja voitti. Ja millä tavalla! Haistoi oman vetonsa reboundin, ja voitti kaksinkamppailussa kenenkäs muunkaan kuin saman draftiluokan ykköspickin, Nathan MacKinnonin. Saddledome repesi riemuun, ja täällä tuli samaan aikaan huudettua, ja jopa hieman liikututtuakin, kun tämä jengi pystyi herranjestas jälleen tällaiseen nousuun. Enpä muista omalta kohdaltani ainakaan vastaavaa nippua missään sarjassa tai urheilulajissa aiemmin, joita olen kannustanut. Flamesille on käytännössä ollut ihan sama, miten ne kaksi ekaa erää menee, viimeinen erä ja jatkoaika on silkkaa dominointia.

Alakerta kunnostautui siis jälleen kerran maalintekovastuussa. Wideman on kohta jo triplannut viime kauden maalisaldonsa, ja hieno on kyseisen veteraanin menoa seurata. Russell pelasi huomattavasti huonomman pelin kuin Coyotesia vastaan, mutta silti 0+3. Monahan on voittavan pelaajan ruumiillistuma, ja aivan huikean tyytyväinen voi olla siihen, miten tuo 2013 vuoden drafti meni. Tuo oli jo toinen jatkoaikamaali tälle kaudelle, ja kun siihen lisää vielä kaksi rankkarimaalia pilkkukisoissa, niin on se kova.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joorisille ilmoitettu, että mies pysyy pysyvästi Flamesissa, ja nyt mies punkkaa jo samassa asunnossa Johnny Hockeyn kanssa. Varmasti ihan jokaiselle Flamesia ja NHL:ää seuraavalle tämä oli iso yllätys, että miten isoon rooliin Jooris onkaan pystynyt Flamesin organisaatiossa nousemaan. Tulevaisuudessa, kun sairastupa on tyhjä, lienee Joorisin pelipaikka kolmos -tai nelosketjussa, mutta sitä ei vielä tiedä tarkkaan.

Stajan palasi jo Sharksia vastaan, ja siitä tuli valitettavasti turkkiin, vaikka peli itsessään oli melko tasainen. Ensi yönä on Raymondin paluun vuoro, ja hän hyökkää vanhaa seuraansa, Leafsia vastaan Granlundin ja Byronin rinnalla. Bärtschi on uusin kokoonpanon ulkopuolelle tippunut pelaaja varsin odotetusti.

Tässä ensi yön rosteri:

Glencross - Monahan - Jones
Gaudreau - Jooris - Hudler
Raymond - Granlund - Byron
Bouma - Stajan - Bollig

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Smid - Engelland

Hiller


Tuossa on omaan silmään varsin mielenkiintoinen hyökkäysketjurakenne: ykkösvitja on isokokoinen ja vahva raastamaan vastustajan kärkiketjua vastaan. Kakkosketju on taitoketju etenkin laiturikaksikon ansiosta. Kolmonen taasen on hirveä vauhtiketju, kun Raymond ja Byron laittavat pyöränsä pyörimään (odotan etenkin tämän ketjun näkemistä). Nelonen on sitten melko puhdas duunariketju, joka ottanee tärkeitä aloituksia omissa, kun Stajan tuo lisää aloitusvoimaa, ja etenkin Bouma on hyvä puolustava pelaaja.

Colbornen paluu on erittäin lähellä, ja mies on ilmeisesti askissa jo tämänjälkeisessä pelissä. Itse olen sanonut, ja sanon edelleen, että pikku hiljaa on pakko tapahtua jotain treidejä, jos ja kun tämä loukkaantumisosasto alkaa tyhjentyä. Jooris ja Gaudreau ovat näistä ennen kauden alkua mietintää herättäneistä nuorukaisista siis vakiinnuttaneet jo paikkansa NHL-rosterissa, joten se vain lisää nyt mielenkiintoa ja kysymyksiä sitä kohtaan, mikä on Granlundin kohtalo tällä kaudella. Backlund pomppaa varmuudella sentterin paikalle ja Colborne hypännee laiturin tontille, joten ketkä sitten ovat ne rosterin ulkopuolelle tippuvat nimet? Itse näkisin parhaimpana ratkaisuna edelleen sen, että Jooris hyppää neloseen Bolligin tontille laituriksi, ja Backlund tulee tuohon kakkoseen hänen ruutuunsa. Colborne sitten ottaa joko laituripaikan Byronilta/Jonesilta, tai sitten sentterin tontin Granlundilta.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Joorisille ilmoitettu, että mies pysyy pysyvästi Flamesissa, ja nyt mies punkkaa jo samassa asunnossa Johnny Hockeyn kanssa. Varmasti ihan jokaiselle Flamesia ja NHL:ää seuraavalle tämä oli iso yllätys, että miten isoon rooliin Jooris onkaan pystynyt Flamesin organisaatiossa nousemaan. Tulevaisuudessa, kun sairastupa on tyhjä, lienee Joorisin pelipaikka kolmos -tai nelosketjussa, mutta sitä ei vielä tiedä tarkkaan.

Joorishan on Toronton alueelta kotoisin ja nuorena ollut luonnollisesti Leafs-fani. HFBoardsilta bongasin, että tänään on juhlaottelu tiedossa, kun yli 20 sukulaista on paikalla pelissä ja Jooris tietysti todella innoissaan kun saa pelata nuoruuden suosikkijoukkuettaan vastaan. Todennäköisesti siis virtaa riittää tänään(kin) ja näyttöhalut ovat varmaan vielä vähän tavallista suuremmat. Hienoa tarinaa kirjoittaa Jooris joka tapauksessa.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Syksyn yllätysjoukkue. Noussut omalla listalla ylös ja olen jopa katsonut useiden koosteiden lisäksi yhden kauden ottelun kokonaisuudessaan livenäkin (saikulla ollessa). PIrteää peliä ja vähän samanlaista pärinää kuin viime kaudella Coloradolla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kyllähän siinä perkule Torontoa valtaosa pelistä vietiin, mutta liian tehotonta oli taas. Vielä kun Smid-Engelland oli hukassa tarpeeksi monta kertaa, niin vastustaja teki tarvittavat maalit niistä, ja turpaan tuli. Eli taas korostuu se hyvän kolmosparin pakin tarve, joten Treliving tees jotain.

Ensi yönä pitää ottaa se voitto väkisin, kun mennään viime aikoina hyvin pelanneen Sabresin kotiluolaan. Flames on niin tasaisesti duunia painava jengi, että uskon kyllä erittäin vakaasti voittoon. Colborne saattaa olla taas kokoonpanossa, joten sieltä taas yksi loukkaantunut pelaaja saadaan takaisin, hyvähyvä. Raymond oli vielä Leafsia vastaan aika hukassa, mutta suotakoon nyt yksi tuollainen sekoilupeli sisäänajoksi. Voiton tarve ensi yönä korostuu sen takia, että Sabresin jälkeen saadaan B2B-vieraspelissä Pens vastaan. Siinä pisteodottama on luonnollisesti matalampi, vaikka tämä jengi pystyy kyllä venymään ties ketä vastaan pisteisiin.

Ortio ja Aridondack jatkoivat viime yönä voittojen tiellä, kun Bulldogs kaatui jatkoajalla 3-2. Reinhart painoi pari kaappia, mukaanlukien tuo jatkoaikaosuma. Bärtschi teki sitten kolmannen maalin. Ortiolle 31 koppia, vastustajan päässä Flamesille erittäin tuttu MacDonald torjui 47 kertaa, ja hänet palkittiin kakkostähtenä Reinhartin perässä. Ortion huono alkukausi on siis pelkkä muisto vain. Hiukan se GAA:ssa ja torjuntaprosentissa vielä näkyy, mutta voittotilastossa Ortsa meni nyt koko AHL:n kärkeen.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Johnny Gaudreau kärsii vartalovammasta eikä pelaa Sabresia vastaan. Silti pihvi maistui, kun kävi vanhan ketjukaverinsa kanssa syömässä. Kyseessä Zemgus Girgensons.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Voi helevetti, peli ilman JG:tä on aina huomattavasti tylsempää. Olikohan syynä se kirvesisku, minkä Johnny Hockey sai Gelinasin vaimonnussijalta? Homo...

Vai mistäköhän adetin tieto on peräisin? Flamesin projected lineup on nimittäin seuraava:

Colborne - Monahan - Byron
Gaudreau - Jooris - Hudler
Glencross - Granlund - Jones
Bollig - Bouma - Raymond

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Diaz - Engelland

Rämö


Ferland siis lähetettiin alas, joten Granlund voi puhallella helpotuksen huokauksia toistaiseksi. Tykkään päivitetyistä ketjuista, mikäli ne noin tulevat olemaan. Stajan siis tuon mukaan lepovuorossa, kun vasta pari peliä loukkaantumisen jälkeen on pelannut.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nyt koetellaan. Kolmen pelin tappioputki ekaa kertaa sitten tammikuun, vaikka sanoisin Flamesin hallinneen jokaista noista peleistä. Siellä nyt vaan on tullut yksi-kaksi virhettä liikaa, ja joka pelissä pitää kyllä sanoa, että vastustajan maalivahtipeli on ollut parempaa. Ja vaikka peli on ollut ihan hyvää tappioputkesta huolimatta, niin ei sitä putkea helppo ole piru vie katkoa, kun ensi yönä B2B-vieraspelissä otetaan mittaa hyvin levänneestä Penguinsista.

Colbornen paluu oli onnistunut, enkä missään nimessä kyseenalaista, miksi heti heitettiin ykköseen. Homma on vaan toiminut niin hyvin Monahanin kanssa. Ensi yölle olisi kiva saada Stajanin kahden suunnan peli rosteriin, ja Bollig ulos kokoonpanosta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Adirondackille jälleen voittoja viikonlopusta, eli 3/3 viikonlopun matsit. Ortio aloitti kaksi ekaa ja Thiessen tämän viimeisimmän, eilen illalla pelatun Wild-pelin, josta irtosi 2-1 -voitto. Tuossa pelissä Poirier iski 1+1 tehot ja valittiin pelin ykköstähdeksi. Ferland myös palasi kaiketi hyvin AHL-jäille, sillä vaikkei tehoja tullut, niin mies oli ottelun kakkostähti. Noista Ortion aloittamista peleistä sen verran, että Admirals-voitossa hän oli kakkostähti Elsonin vanavedessä, ja Bulldogs-pelissä torjuntaprosentti oli myös mallikas. Siellä on nyt aika kova materiaali, kun Flames on loukkaantumisten vähennyttyä pudottanut taas pari hyökkääjää sinne, joten ihan ymmärrettävää, että ovat neljän pelin voittoputkessa.

Taylor Vause on aloittanut myös hyvin, tosin viimeisestä parista pelistä ollut sivussa. Sitä ennen pelasi Bärtschin kanssa. Vausen tilanteesta en ole varma, mutta viime yönä uusi ykkönen Bärtschi - Arnold - Poirier toimi hyvin. Ihan hyvä TOP9 siinä on, kun tuon ketjun lisäksi on ilman Vauseakin lyödä Ferland - Reinhart - Hanowski ja Agostino - Knight - Wolf. Pakisto ei ole välttämättä ihan yhtä kova, mutta hyvä kehitysalusta Adirondack on uskoakseni Wotherspoonille, Sieloffille ja Culkinille. Pakistossa on ollut rotaatiota myös aika tasaisesti, Wotherspoonin, Yonkmanin ja Potterin pelatessa ehkäpä useimmin ja eniten. Jäljellä olevasta porukasta (Ramage, Cundari, Sieloff, Culkin, Acolatse) jokainen on kuitenkin pelannut vähintään 13 peliä, mitä nyt Acolatse oli loukkaantunut alkukauden, ja siksi vähän perässä. Pakkiparit ovat nyt Potterin ollessa ylhäällä ilmeisesti Wotherspoon - Yonkman, Culkin - Ramage/Sieloff sekä Acolatse - Cundari (Potter pelasi Culkinin parina ennen nostoa).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hawks-peli Flamesilta siis paketoituna, ja tällaista tällä kertaa. Kyllä tässä selkeästi nyt koetellaan, kun viisi tappiota putkeen, ja niistä tämä oli ensimmäinen, jossa voi sanoa vastustajan olleen selkeästi parempi.

Ensimmäinen erä oli hyvinkin tasainen, Flames-fanin näkökulmasta jopa hyvä, sillä voisin jopa sanoa Flamesin hallinneen sitä. Jones kilautti alkupuolella tolppaan viedessään Seabrookia jalalla, ja hetken päästä Gaudreau oli lähellä maalintekoa. Hawksilla oli yksi hyvä paikka, mutta Hiller torjui patjallaan hyvin. Toisaalta miehellä oli jälleen joitain ongelmia helppojen vetojen kanssa, ja siis turhaan mies sylki niitä vaarallisesti eteensä. Ehkä se 0-0 ekan erän jälkeen oli sitten sopiva tulos, vaikka toki Flames lähempänä maalintekoa oli. Se oli myös huomionarvoista, että todella vähän oli tässä erässä pelikatkoja. Ehkäpä nopein erä, mitä olen tällä kaudella nähnyt.

Toinen erä jatkoi samalla painollaan. Lopulta Flames sai sen avausmaalin, kun Gaudreaun timanttinen maltti ja Brodien maalilleajo vapautti Hudlerin toisesta aallosta maalintekoon. Hieno syöttö, hieno veto. Tästä tulikin erätauolla hieno pätkä siitä, mistä kaikki lähti liikkeelle. Brodie käy hakemassa hanskan takaisin käteensä, jonka hän tiputti kaksinkamppailussa. Samaan aikaan Giordano vääntää polviltaan voiton kulmaväännössä, ja käynnistää syötöllään koko hyökkäyksen. Maalin jälkeiset minuutit jatkoivat edelleen pelin koko kuvaa - suht tasaista ilman mitään huikeita maalipaikkoja, ja Hiller jatkoi pelottavan näköisten ripareiden sylkyä. Sitten Wideman roikkui Toewsin hihassa, Hawks yv:lle ja pelin momentum Hawksille. Tasoitusmaali tulikin sitten välittömästi Sharpin lyötyä Toewsin syöttö ylös. Liian hidas oli Flames-av-nelikko tuossa tilanteessa.Sen jälkeen Hawks sitten aloittikin hallita erää, Flamesin keskittyen lähinnä vastaiskuihin. Hawks-hallinnan katkaisi Flamesin saama yv, jota edelsi mm. Russellin esimerkillinen puolustus Sharpia vastaan, joka oli karkaamassa kaksykköseen. Selän takaa Russell pystyi kiekonriistoon, ja seuraavan kerran kun Hawks-pelaaja kiekkoon koski, vihelsi tuomari pilliin Hjalmarssonin jäähyn merkiksi. Ylivoima noudattikin sitten samanlaista kuraa kuin mitä se oli Pensiäkin vastaan. Tehotonta, eikä mitään loistavia paikkoja. Pari räkäistä rannetta viivalta, ei muuta. NHL-lähetyksen mukaan sen yv:n aikana tuli 4 vetoa maalia kohti, mutta siihen nähden oli kyllä heikko yv. YV:n jälkeisessä vaihdossa Hiller joutuikin heti venymään hyvään torjuntaan, kun Kane rakensi Richardsin kanssa Versteegille paikkaa. Toews esitteli myös mailataitojaan, vaikkakin rystykuti ei lähtenyt lopulta mihinkään. Tämä erä meni vetojen suhteen tasan, tosin Hawksin erä se oli.

Kolmatta erää oli mennyt pari minuuttia, kun Diaz rynnii tyhmässä tilanteessa yli, ja Hawks sai pahannäköisen 2vs1:n. Luojan kiitos siellä pystyi Engelland heittäytymällä blokkaamaan Smithin syötön. Tuosta kului pari minuuttia, ja Jooris haastoi Oduyaa hyvin, josta ylivoima Flamesille. Eka minuutti herätteli hieman toiveita, mutta jälkimmäinen minuutti oli jälleen aivan karmiva, kun Hawks hallitsi kiekkoa. Lopulta yv päättyi vieläpä pitkään kiekkoon, joten ei ole yv kunnossa. Kai siinä voi propsit antaa Hawksin loistavalle alivoimalle, mutta kyllä Flamesin silti parempaan olisi pitänyt pystyä. Hartley ottikin tuohon väliin aikalisän, osittain varmasti sekoilun, mutta osittain myös "väsyneen ylivoimaviisikon" takia. YV:n jälkeiset minuutit olivat Flames-fanin näkökulmasta kamalaa katsottavaa, kun Hawks piti kiekkoa hyökkäyspäässä ja Flames oli kusessa. Tuota hirveyttä kesti enemmän tai vähemmän ainakin tuonne erän puoleenväliin asti, mitä nyt Joorisin ketju hiukan kävi pyörittämässä myös Hawks-päädyssä. Näillä ahdistavilla minuuteilla siinä tuli kyllä katsottua, että jumalauta koko ajan on Toewsia, Kanea, Richardsia, Hossaa, Sharpia tai vastaavaa kentällä. Pistekin kelpaisi, ajattelin. Sitten se perkele tapahtui: Saad läpiajoon kun Gaudreau meni nurin hyökkäyspäässä, ja helvetin nopea hyökkäyksen kääntö -> Saad Toewsin syötöstä maaliin. Siitä vielä viimeisen vitosen alkaessa Hawksille yv. Bouma otti yhden jäätävän blokin, samoin Engelland vähän aikaa sen jälkeen. Kyllä siinä taas kiriä saatiin käynnistettyä, ja pari hyvää vetoa painettua, vaikka pesukoneessa ennen sitä oltiin. Mutta ei pisteitä. Pelkkä vitutus.

Jos pelin kokonaiskuvaa katsoo, niin Flamesin vaarallisin ketju oli kyllä taas tuo Gaudreau - Jooris - Hudler. Myös ykkönen toimi ihan hyvin, etenkin Jonesin menoa on paljon kivempi katsoa kuin viime kaudella. Granlund ja Colborne pelasivat ihan ok, mutta Byron ei nopeudesta huolimatta oikein kiekollisilta taidoiltaan vakuuta. Edelleen laittaisin tuohon Raymondin Byronin paikalle, ja Byron Bouman ja Stajanin kanssa neloseen energiaketjuksi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
On tämä vitun julmaa tällä hetkellä, ei voi muuta sanoa. Viime yönäkin Flamesilla huomattavasti enemmän ja parempia paikkoja, mukaan lukien pari tolppaa, mutta voittojen teille ei päästä millään takaisin. Gaudreau muun muassa rakensi muutamana tekopaikan aivan jäätävillä liikkeillään, mutta ei kaverit saa huipputontteja sisään.

Tässä alkaa realisoitua kaksi selkeää asiaa: A) Maalintekotaidon puuttuminen ja B) Maalivahtipelin merkitys. Maalinteko on ollut tervanjuontia viime ajat, eikä se helvetin kiekko vaan mene sinne maaliin, vaikka mitä keinoa koittaisi. Maalivahtipelin osalta voisi sanoa, ettei se ole ollut sysipaskaa, mutta eipä siellä ole sellaisia huipputorjuntojakaan hirveästi näkynyt, joita vastustajan veskarit ottavat aina joka pelissä, muun muassa Lehtonen viime yönä.

Helvetin surullistahan tämä on, että siinä missä peliotteet ovat näyttäneet pääosin hyviltä, niin tappioputki on silti nyt seitsemän pelin mittainen. Usko playoffeihin alkaa jo hiipua, johtuen juuri viime kappaleessa mainituista asioista. Kaikki perkeleen pelit pysyvät kyllä tasaisina, ja kukaan ei Flamesia pahemmin olan takaa peräporaa, mutta se kynnys tappiosta voittoon tuntuu vaan olevan niin järkyttävän suuri.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
On tullut lunta tupaan viime peleissä enemmän kuin joulupukin maassa ja nytkin oli Kings viemässä selvää voittoa, mutta... oli ilo seurata kavereiden upeaa nousua takaa voittoon - ja vieläpä kolmannen erän aivan loppuhetkillä. Kingsit hyytyivät täysin ja näytti olleen Flamesilla paikkoja useampaankin. Ei tekisi rosteriin pahaa yksi ykkösluokan viimeistelijä, mutta ei taida pahemmin rosteri tästä enää muuttua.

Giordano jaksaa tehoilla edelleen. Taitaa iskeä aika kovat lukemat ellei loukkaannu ja ostotarjouksia on varmasti useaankin seuraan.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Katselin peli aamulla, ja voi olla, että Losin puolelta eräs Drew Doughty sai valmentajalta pientä rakentavaa palautetta pelin jälkeen. Peli ratkesi käytännössä siihen, että Johnny Hockey kyykytti pariin otteeseen Doughtya melko tyylikkäästi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Mukava paluu sekä NHL:ssä, että AHL:ssä tämän pienoisen joulutauon jälkeen. Pisteautomaatti Oilers oli Flamesille pelkkä suupala, kun peli pistettiin jo ekassa erässä pakettiin. Colbornen ensimmäinen ja Gaudreaun kaksi maalia kuuteentoista sekuntiin taittoivat Edmontonin valmiiksi ohuen selkärangan niin, että loppupeli oli enemmän tai vähemmän helppoa pelailua kotijoukkueelle. Gaudreau on nyt hakannut kuusi maalia viimeiseen kolmeen peliin, ja kyllähän se kieltämättä hauskalta tuntui katsoa miehen haastattelua, kun hän puhui siitä, miten hänellä oli ensimmäiseen pariinkymmeneen peliin aika hidas startti, ja nyt on alkanut peli kulkea. Hitaasta startista tuskin kukaan muu voi puhua, kun ottaa huomioon Johnny Hockeyn lähtökohdat, mutta herra itse sen sijaan alkaa olla vasta nyt tyytyväinen otteisiinsa. Mikäs siinä, kun tehopisteitä on jo kasassa 29 ja pistepörssissäkin sijoitus alkaa olla siellä TOP30:ssä.

AHL:ssä Bulldogs kaadettiin vieraskaukalossa murskaluvuin 0-5. Ortiolle irtosi jo kauden kolmas nollapeli 23 torjunnalla, mutta tämä riitti vasta kolmostähden rooliin, koska ADK Flamesin ykkösketju Bärtschi - Arnold - Poirier oli niin hurjissa liekeissä. Tuo ketju teki Flamesin kaikki maalit: Bärtschille 1+3, Poirierille 2+1 ja Arnoldillekin 1+1. Erittäin hienoa nähdä, että Bärtschikin vertyi tuollaisiin liekkeihin. Kieltämättä tuo on helvetin kova ketju AHL-tasolle, sillä jokainen noista kolmesta nimestä ovat pelaajia, joille on selkeästi povattu NHL-tulevaisuutta. Culkinin voisi myös nostaa esiin, sillä -93 syntynyt puolustaja on debyyttikaudellaan tehnyt 15 pinnaa 24 pelissä. Miehen peli näytti training campilla erittäin hyvältä, mutten silti olisi ihan noin koviin pisteisiin uskonut tähän asti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Otetaas nyt taas pientä katsausta.

Neljän ottelun voittoputkessa ollaan tällä hetkellä, ja se sisältää kaksi voittoa sekä Oilersista, että Kingistä. Erittäin tärkeää varsinkin tuo, että Kings pystyttiin molemmissa joulusesongin keskinäisissä lyömään, koska tuo läntisen konferenssin ylempi keskikasti (sijat 4-9) ovat tällä hetkellä kahden pisteen sisällä toisistaan. Toki siellä on sitten vielä Stars ja Wild sijoilla 10 ja 11 vähemmän pelejä pelanneina, joten todella mielenkiintoinen kilpailu tullaan näkemään lännessä keväällä.

Flamesin suhteen positiivista on sekin, että sairastupa alkaa olla tyhjä. Mikael Backlund luisteli ensimmäistä kertaa ilmeisesti maanantaina ja paluu alkaa olemaan lähellä. YLE Urheilukin on tarjonnut jälleen Flamesin tilanteesta ihan kivan lukuhetken, koskien Granlundin tilannetta (tarkkasilmäisimmät huomasivat varmasti myös, kuinka YLElle Sam Bennettin nimi ei vielä ole tarpeeksi tuttu). Senttereitähän Flamesissa riittää, joten Backlundin paluun koittaessa Granlund on kieltämättä liipaisimella, vaikkakin on pelannut viime peleissä Flamesin tuhokaksikon, Gaudreaun ja Hudlerin välillä. Bennettin tilanne kiinnostaa myös pirusti, ja olisi kiva nähdä häneltäkin debyytti NHL:ssä jo tällä kaudella. Toisaalta noin pitkän olkapäävamman jäljiltä viisainta olisi varmaan laittaa hänet loppukaudeksi junioreihin, etenkin kun Flamesilla on ylitarjontaa jo nyt hyökkäyksessä.

Granlundin aloitustaidot ovat olleet se suurin akilleen kantapää, sillä ei tuollaisella 36,2:n aloitus%:lla voida vakituisesti aloituksia ottaa. Granlund on ottanut jopa toiseksi eniten aloituksia Flames-pelaajista tähän asti, joten siihen nähden tuossa on hävitty todella paljon aloituksia. Granlundille tuo sentterin tontti on toisaalta se paras, joten sellaistakin ratkaisua voisi miettiä, että hän pelaisi sellaisessa ketjussa, jossa laituri omaa paremmat aloitustaidot. Jooris esimerkiksi on jo selvästi parempi, vaikka hänenkin aloitusprosentti on karvan alle 50.

Flamesin uudeksi ykköseksi viime Oilers-pelissä muokkaantui Glencross - Monahan - Colborne, joka lopulta teki myös kaksi maalia. Mielestäni tuo ketju on hyvä pitää kasassa, vaikka monella tulee vesi kielelle miettiessä ketjua Gaudreau - Monahan - Hudler. Monahan ja Colborne pelasivat hyvää yhteispeliä jo viime kaudella, ja koska Glencross on ollut oikeastaan koko kauden Monahanin rinnalla, niin eipä tuo ihme ollut, että oli niin toimiva koostumus. Toisena tulosyksikkönä kun vielä pitää Gaudreaun ja Hudlerin ketjun, jossa sitten sentterinä on joko Granlund, Backlund tai Jooris, niin noilla on hyvä lähteä tuleviin haasteisiin.

Raymond oli viime pelissä lepovuorossa, ja ansaitusti. Ei ole loukkaantumisen jälkeen ollut mitenkään ihmeellisessä vireessä, joten tämän hetken kilpailussa tuo maksaa kyllä heti pelipaikan. Joku pitää Backlundin palatessa pudottaa kokoonpanosta, ja vaikea paikka se on jälleen Hartleylle päätettäväksi. Pari viikkoa sitten kuulutin Bolligin pudottamisen perään, mutta hän on ollut viime peleissä hyvä nelosen roolissa (mm. Kingsiä vastaan vieraissa loistava), joten paha tuosta on ketään lähteä tiputtamaan. Taas kerran kun näitä tässä itse pyörittelee, niin mieleen juolahtaa ajatus mahdollisesta treidistä, sillä hyökkäyksessä on sitä ylitarjontaa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Taas kerran kun näitä tässä itse pyörittelee, niin mieleen juolahtaa ajatus mahdollisesta treidistä, sillä hyökkäyksessä on sitä ylitarjontaa.


Ihan mielenkiinnosta pitää kysäistä, että kuinka paljon sitä ylitarjontaa oikeastaan on? Jos tuolta nyt vaikka seuraavassa matsissa loukkaantuisi Hudler ja Colborne, niin kuka nostetaan "tulosketjuihin"? Jones, Bollig ja Bouma ainakin ovat takuuvarmaa bottom-6 materiaalia, joten hyökkäys kaipaisi joka tapauksessa yhtä top-6 pelaajaa, sama se ketä farmista nostetaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ihan mielenkiinnosta pitää kysäistä, että kuinka paljon sitä ylitarjontaa oikeastaan on? Jos tuolta nyt vaikka seuraavassa matsissa loukkaantuisi Hudler ja Colborne, niin kuka nostetaan "tulosketjuihin"? Jones, Bollig ja Bouma ainakin ovat takuuvarmaa bottom-6 materiaalia, joten hyökkäys kaipaisi joka tapauksessa yhtä top-6 pelaajaa, sama se ketä farmista nostetaan.


Jos on skenaario, missä Hudler ja Colborne loukkaantuvat, niin muiden ollessa terveinä laittaisin näin:

Glencross - Monahan - Jones
Gaudreau - Backlund - Granlund
Byron - Jooris - Raymond
Bouma - Stajan - Bollig


Tuossa hahmotuksessa top6:ssa on tottunut pelaamaan enemmän tai vähemmmän joka pelaaja tällä kaudella. Sitten olisi täällä jo kertaalleen positiivisen visiitin vetänyt Ferland + Bärtschi, Knight, Arnold, Hanowski ja Poirier (Bennettistä ei voi mitään vielä sanoa) kaikki potentiaalisia nostettavia nimiä. McGrattan tietysti myös, vaikka taitaa miehen NHL-ura olla aika lailla paketissa, kun ei voi millään mahtua tämän hetkiseen kokoonpanoon tässä kilpailutilanteessa.

Jones ei siis periaatteessa ole ollut sitä mainitsemaasi takuuvarmaa bottom-6 -materiaalia, sillä hän pelasi vielä Oilers-pelinkin alussa yhdessä Monahanin ja Glencrossin kanssa. Aika samoja minuuttimääriäkin Jones keskimäärin on kellottanut kuin mm. Granlund, Raymond ja Byron. Se on toki fakta, että ideaalitilanteessa Jonesin paras rooli olisi sellainen kolmosketjun laiturin rooli, joten ymmärrän kyllä pointtisi.

Eli kyllähän sitä ylitarjontaa on. Sekin sitä osittain todistaa, että kun Flamesilla oli Raymond, Stajan, Backlund ja Colborne samaan aikaan sivussa, pystyi Flames repimään kuitenkin voittoja jopa paremmalla tahdilla, kuin ehjemmällä kokoonpanolla vähän sen tilanteen jälkeen. Jos kuka tahansa muu hyökkääjä kuin Monahan, Gaudreau tai Hudler loukkaantuu, niin korvaajan taso ei tule olemaan hirveästi loukkaantunutta pelaajaa huonompi, vaikka toki esimerkiksi Glencrossin loukkaantuminen olisi pahempi kuin vaikkapa Bolligin.

Ja se mahdollinen treidi olisi siis hyvä olla sellaista luokkaa, että treidataan joko A) useampi hyökkääjä niin, että saadaan määrällisesti vähemmän pelaajia tilalle, mutta tasoltaan se treidin paras pelaaja tai B) vaihdetaan joku hyökkääjä suoraan puolustajaan. Puolustustilanne kun on paljon haavoittuvaisempi tällä hetkellä, koska siellä ei ole ihan samanlaista ylitarjontaa. Jos tuosta yksi pakki vielä tippuisi Smidin seuraksi, niin sitten sieltä nostettaisiin Potteria tai Wotherspoonia, joten korvaajan tasoero olisi keskimäärin räikeämpi kuin hyökkääjän loukkaantuessa.

Eli omissa toiveissani olisi sellainen kauppa, jossa saadaan sellaista pelaajatyyppiä sisään, jota draftiakin silmälläpitäen eniten kaivataan (TOP4-pakki tai joku kunnollinen oikea laituri). Se on tietenkin vaikeampi juttu sanoa, että ketä hyökkääjistä voisi laittaa treidattavaksi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
http://yle.fi/urheilu/granlund_komennettiin_farmiin__hanen_taytyy_pelata/7724418

Sieltä se siis tuli, kun pelaajamäärät ovat niin suuret. Backlund tekee ensi yönä paluun Wingsiä vastaan, ja pelaa Raymondin ja Byronin välissä. Raymond saa nyt hypätä kehiin parin vilttipelin jälkeen, ja parempaa pitää esittää, tai muuten ei ole asiaa pelaavaan kokoonpanoon. Jos siellä nyt yksikin pelaaja vetää huonosti, niin ei tarvitse Granlundin viettää pitkää aikaa AHL:ssä. Toki siellä on moni muukin kyttäämässä NHL-paikkaa, kuten hyvin viimeisimmän NHL-stintin jälkeen pelannut Bärtschi, sekä Poirier, joka valittiin Ortion ohella AHL:n tähdistöotteluun. Granlundin murheenkryyni oli aloitukset, joka on oikeastaan ainoa asia, josta miestä voi moittia. Se on kuitenkin helvetin tärkeä tehtävä sentterille, etenkin kun pelaa kakkos-kolmosketjun roolia, joten pikku-Makke varmasti tietää, mitä saa treenata tulevaisuudessa.

Hartleyn lausunnoista tykkäsin kyllä. Turha Grannyä on istuttaa, pelejä vaan lisää koko ajan. Eiköhän se viimeistään ensi vuonna ota jo vakioroolin NHL-rosterista.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tällainen lyhyt tähän väliin:

- Viime yönä 2-3 ikävästi takkiin Wingsiltä, vaikka jokseenkin peliä hallittiin. Backlundilta loistava paluu - tärkeä äijä alivoimalla ja aloitusympyrässä.
- Rämö loukkaantui, muttei ilmeisesti kovin vakavasti, vaikka jätti pelin kesken. Ortio ei ole AHL-jengin treeneissä, joten kaiketi nostettu NHL-miehistöön.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Ilmeisesti molemmat suomalaiset on nostettu Calgaryyn. Hartleyn mukaan Rämön poissaolon ei pitäisi olla pitkä mutta eihän näistä ikinä tiedä.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Tulempas hieman huutelemaan vieraaseen ketjuun: Tänään kello 11 Mikko Saarela pöräytti ilmoille tällaisen kolumnin, jossa väitetään Flames-kapun olevan NHL:n paras puolustaja. Mielestäni kyseessä on normaalia parempi kolumni ja se sai minut odottamaan seuraavan yön klo 4 alkavaa koitosta yhä enemmän.

Giordano tosiaan on ollut jo pitkään todella hyvä pelaaja, mutta koska Calgaryn kiekko ei ole ollut niin media-seksikästä, niin se ei ole tullut ilmi. Nyt kuitenkin, kun Calgary pelaa jopa NHL:n viihdyttämmäksi haukuttua kiekkoa, itse capiteeni on noussut parrasvaloihin ja saa nauttia täysin ansaitusta suosiosta. Hyvä juttu, että tämä taistelija sai kovasta työstään nyt myös tunnustusta muidenkin, kuin Flames-fanien suusta.

*****

Kuten mainitsin, 10.1.2015 aamuyöstä kello neljän aikaan pelataan Saddledomessa viihdyttävä matsi, kun kotijoukkuetta saapuu raatelemaan Florida Panthers. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella, jolloin Calgary vei voiton BB&T Centerillä. Tämä Calgary-peli on Panthersin neljäs vääntö tällä kuuden ottelun vieraskiertueella, jossa on toistaiseksi kerääntynyt kaksi voittoa ja yksi tiukka tappio Capitalseja vastaan, jotka saivat revanssin 20 rundin rankkariskabasta. Calgaryllä taas on neljän pelin voittoputken jälkeen kerääntynyt kaksi tappiota, mutta eihän se liekkilaumaa pysäytä.

Kokoonpanoissa mainittavaa on se, että viimeyönä Catsien sydän, Roberto Luongo, pelasi loistopelin entistä seuraansa, Vancouveria, vastaan ja sen takia varmaankin huilii tässä ottelussa, joten kehikoiden välissä aloittaa Al "Big Cubano" Montoya. Montoya on ollut kohtuullisen hyvä tällä kaudella, tosin kaverilla on joissain peleissä käynyt vaan huono tuuri. Kaveri on pelaillut 11 ottelua, joista on jäänyt käteen vain kaksi voittoa, mutta tämä johtuu enimmäkseen siitä, että kyseisissä peleissä hän on tullut penkiltä sisään, kun Lu on päästänyt kolme tai enemmän. Florida-luotsi Gerard Gallant peluuttaa old-time hokia ja se on puolustusvoittoista ja simppeliä "laiturit painaa kiekon päätyyn ja riehutaan kulmissa" -kiekkoa, joten sillä ei usein päästä tasoihin, jos ollaan kolme maalia tappiolla.

Calgaryn aloittava veska on myös ehkä pienen pieni kysymysmerkki, Rämö loukkaantui, kun käkikellomaasta kotoisin oleva Raphael Díaz törmäsi janteroon ja tilalle nostettiin vielä toissa kaudella TuTon kotipeleissä kommentaattorina toiminut Joni Ortio. Todennäköisesti Hiller aloittaa, mutta toki Ortiollakin saattaa olla pienet saumat, tosin nhl.comin mukaan Joni ei ehtinyt treeneihin, vaan treeneissä toisena veskana toimi 32 vuotias vanha 1st rounderi Brent Krahn.

Kenttäpelaajissa valkopaidoissa kannattaa seurata ehdottomasta Aaron Ekbladia. Se vaan on niin perkeleen hyvä. Toinen, ketä kannattaa myös tiirailla on jo toista kautta slumppaava 2013 Calder memorial trophyn voittanut Jonathan Huberdeau, joka näytti heräämisen merkkejä takomalla eilisessä Vancouver-koitoksessa kaksi maalia. Myös Barkov teki yhen byyrin. Yleisesti ottaen myös "Big Nick" Bjugstadiakin kannattaa seurata, ei pelkästään sen vuoksi, että häntä on helppo seurata (kaksimetrinen rightin sentteri), mutta hän on Catsien kovin pistemies. Se vaan, että kaverilla oli tuossa joulukuussa hieman kuiva kausi, kun viidessä perättäisessä pelissä oli kiikarit ja -4, mutta nyt näyttää kuitenkin hieman paremmalta. Vaikka Vancouverissa oli jälleen kiikarit, niin sitä edeltävissä viidessä pelissä oli kerääntynyt 3+2 ja +2. Vielä yksi mainittava on Jimmy Hayes - hänkin on saman kokoinen veijari, mutta täysi puukäsi ja pelaa oikeassa laidassa. Jimbo kuitenkin mättöö maaleja jos- ja kun pääsee slottiin (11 maalia tässä vaiheessa, vaikka ei ole pukenut kuin n. 75% peleistä). Calgaryn pienikokoisimmilla pakeilla ainakin tulee olemaan kova työ työntää Hazeria pois maalinedestä.

Kotijoukkueesta luulen, että tulee eniten seurattua Joni Hokkia, jota on joka suunnasta tällä kaudella kehuttu. Lisäksi pakit teejii Brodie ja Giordano ovat varmaankin hyvin viihdyttäviä seurata. Suomalaisuuden takia on varmaan myös pakko katsella Joorisin tilalle nostetun nuoremman Granny Smithin otteita, vaikka peliaikaa ei hirveästi välttämättä kerrykkään.

PS: mainittakoon tänne vielä tuosta Barkovin slumppailusta, että kaveri on nyt myös tilastojen mukaan ollut lievästi sanottuna helvetin hyvä omissa, (ehkä hieman kärjistäen) voisi sanoa, että samassa kategoriassa herrasmiesten Anze Kopitar ja Patrice Bergeron kanssa. Katsokaapas näitä tilastoja (linkki vie hfboardseille) miehen puolustuspelistä.

Kyllä, Cats-fanina joudun kuuntelemaan tuulipukukansan jatkuvaa haukkumista ja kitinää Barkovin otteista. Kyllä, Barkov on tästä huolimatta hoitanut ruutunsa omassa päässä aivan naurettavan hyvin.

Eipä mulla muuta. Otteluseuranta-ketjussa nähdään!
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kiitokset hyvästä ennakosta, vaikka huomasinkin sen vasta nyt pelin jälkeen. :D

Flames siis vei viime yön pelin... paskimman maalivahdin taiston, joka siis meinasi 6-5 -tappiota paskan esityksen jälkeen. Hiller oli sysipaska, mutta ei se muutenkaan mikään hyvä peli Calgaryltä ollut, ja tämä on tietenkin sääli, sillä Flames pääsi nyt pelaamaan näitä väsyneitä vieraskiertueella olevia jengejä vastaan ilman tulosta ja pisteitä. Backlund oli jälleen loistava, mutta surukseni on pakko todeta, että Flamesin tämän kauden kolmospakkipari on vielä paskempi kuin viime kaudella. Käsittämätöntä, mutta Chris Butlerkin olisi vahvistus tuonne. Tällaiset pelit olisi pitänyt etenkin kotona voittaa, kun kokoonpano on lähes paras, mutta ei.

Sitten vähän katsausta pidemmällä aikavälillä. Flamesilla tulevan kauden sopimuskuviot ovat maalivahtipuolella sitä luokkaa, että Rämön sopimus loppuu tähän kauteen, kun taas Hillerillä on jatkoa ensi vuosi, ja Ortion sopimus muuttuu yksisuuntaiseksi. Käytännössä voi sanoa jo varmaksi, että Ortio on ainakin toinen pelaava maalivahti ensi kaudella, ja lähes kaikkien mielestä Hiller on tietenkin toinen, koska sopimuskin löytyy. Itse en kuitenkaan lähtisi tuota vielä allekirjoittamaan, sillä viime aikoina Hiller on ollut Rämöä huonompi omasta mielestäni. Viime yön peli oli todellinen kirsikka kakun päällä Hillerille. En muista sitten Curtis McElhinneyn aikojen yhtä paskaa maalivahtisuoritusta Flamesin paidasta, mitä viime yönä näin. Hiller voi ottaa ainakin kaksi tai kolme maalia omaan piikkiinsä, ja muutenkin tuo torjuntatyöskentely on ollut sitä luokkaa, että ei se ainakaan rauhoita edessä pelaavaa joukkuetta, kun sveitsiläisveskari sylkee kaikki kiekot eteensä.

Flamesin olisi tällä hetkellä enemmän kuin järkevää treidata Rämö tai Hiller jollekin joukkueelle, sillä uskon siellä olevan pari playoff-jengiä, jotka tarvitsevat luotettavan kakkosveskarin taustalle. Flames on tietysti myös mahdollinen playoff-joukkue, joten maalivahtitreidiä tuskin tehdään ennen siirtotakarajaa, mutta koska toisen veskarin sopimus loppuu kevääseen, ja Ortion sopimus muuttuu yksisuuntaiseksi, olisi tietenkin järkevää koittaa saada jonkinlaista vaihtoarvoa maalivahdille (todennäköisesti Rämölle). Jos Berrastakin saatiin viime vuonna jopa kakkoskierroksen varausvuoro, niin uskoisin, että Rämöstä esimerkiksi irtoaisi joku kolmoskierroksen vuoro joukkueelle, joka tarvitsee parempaa backuppia loppukevääseen (esimerkiksi Islanders tai tilanteesta riippuen jopa Wild/Stars). Meikäläinen toki jo toi tuossa omaa mielipidettäni esille, eli mittani on täynnä Hilleriä, joten Rämölle vuoden jatko + Hiller lihoiksi olisi meikäläisen ratkaisu.

Kaupantekoakin tuossa oli viime yönä, kun Knight vaihdettiin Shoreen Panthers-treidissä, ja lisäksi McGrattan lähti waiverseihin pitkän pelaamattomuuden päätteeksi. Siinähän periaatteessa tehtiin vaan voittoa tuossa Shore-Knight -kaupassa, kun saatiin kakkoskierroksen pick Knightin tilalle, josta maksettiin aikoinaan kolmospick. Eikä pelkästään periaatteessa, vaan muutenkin saatiin nähdäkseni paremman upsiden omaava sentterilaituri, johon Flames ilmeisesti aikoo luottaa jo tällä kaudella. Shorehan oli vähän jumissa tuolla Panthersissa, kun edellä hierarkiassa olivat samankokoiset sentterit Barkov & Bjugstad + kallispalkkainen Bolland. Vastaavasti Knight oli blokissa Calgaryssä, kun aloitusspesialisti jäi hierarkiassa ekaa AHL-kautta hyvin pelanneen Arnoldin taakse. Shoresta siis kaavaillaan jo nyt loppukaudeksi Flamesiin kolmossentteriä Monahanin ja Backlundin taustalle, joka avaa mahdollisuuden joko A) käydä kauppaa Stajanilla/Glencrossilla ja/tai B) siirtää Jooris laitaan, joka on hänelle parempi pelipaikka. Tämä on toki ilmeisesti vain loppukauden suunnitelma, sillä tulevaisuudessa Shoresta odotettaneen oikeata laituria, koska siellä on Flamesilla suurin pula hyökkääjäpuolelta, ja jos ja kun Monahan & Bennett pystyvät ottamaan kärkisentterien roolit, taustallaan joko Backlundia tai Granlundia, niin sentteriosasto alkaa olla jo täynnä. Veikkaan itsekin, että Shoresta iskostuu tulevaisuudessa enemmän laituri kun sentteri, sillä peliälyltään ei pysty kyllä ihan vastaamaan akseliin Monahan-Bennett-Backund-Granlund jne. Ja eihän sitä voi varmaksi sanoa, että Shore on heti ensimmäinen äijä, joka AHL:stä nostetaan, sillä siellä tahkosi Bärtschi-Poirier -kaksikko jälleen 3p mieheen viime yönä.

Sitten AHL-uutisen vuoro: Adirondack jää Stocktonin jalkoihin. Flames ostanee ECHL-jengi Stockton Thunderin AHL:ää varten tulevalle kaudelle. Ilmeisesti siis myös AHL:ään saadaan länteen oma keskittymä näille Oilerseille, Flameseille, Canuckseille jne., jolloin noita hullumaisia matkustuksia, mitä Ortiokin joutui esimerkiksi edellisyönä harjoittamaan, pystytään lieventämään.

Sportsnet 960:lla oli sellaista huhua, että Flames, Senators & Bruins ovat kiinnostuneita Sabresin Chris Stewartista. Toivottavasti ei ainakaan Flamesiin eksy, sillä vaikka onkin isokokoinen oikea laituri, niin ei hirveästi viimeaikainen meno vakuuta. Kallis sopimus päättyisi tämän kauden jälkeen, joten vaihtoarvo ei voi olla kauhean korkea ainakaan.

Loppuun vielä roster watch tulevaa kautta ajatellen. Glencross ja/tai Stajan kaupataan, se on oma veikkaus. Mahdollisesti myös Wideman.

Gaudreau - Monahan - Hudler
Bärtschi - Bennett - Poirier
Granlund - Backlund - Colborne
Bouma - Shore - Jooris

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Smid - Wotherspoon


Ortio
Hiller/Rämö

Uskon ja toivon, että Ortio ottaa ykkösvahdin paikan ensi kaudelle. Lisäksi tuo nykyinen kolmospari on niin huono, etenkin Engelland, että pakko uskoa Wotherspoonin nousevan hänen ohi hierarkiassa. Joku veteraani tuonne hyökkääjistöön varmasti voi vielä mahtua, sillä aika nuori se on tuollaisenaan. Kuten tästä roster watchista näkyy, niin tämän kauden joukkueessa on vielä useampi hyökkääjä, jonka kanssa varmasti yritetään käydä kauppaa.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ei oikein Flamesin kesähankinnat menneet putkeen. Hiller ei hyvän alun jälkeen ole enää osoittanut olevansa riittävän hyvä ykkösvahti (toisaalta paljon hyviäkin iltoja on mahtunut Hillerille, mutta taso heittelee liikaa), Engelland on lähinnä kallis turhake kolmosparissa ja Raymond on turhan pehmeä ja tehoton laituri Flamesiin ja tukkii vain nuorten lupausten tietä. Näille kaikille kolmelle maksetaan palkka yli 10 miljoonaa. Vaikka voittoja ei ole tullut alkukauden tahtiin niin en vielä ihan pakan räjäyttämistä kannata. Mitään Connor McDavidia tai Jack Eichelia ei draftista saada, joten playoffeihin yrittäminen voi olla ihan hyvä vaihtoehto.

Glencrossin jatkosopimuskuviot käy mielenkiintoisemmaksi koko ajan. Jos mies haluaisi jatkaa Calgaryssa, niin sopimus oltaisiin varmastikin tehty jo aikoja sitten. Voi olla, että Glencrossia houkuttaa kesän UFA-markkinat, sillä miehellä on nyt todennäköisesti uransa viimeisen rahakkaan sopimuksen paikka. Kun on seurannut mitä summia UFA-markkinoilla 2-3 ketjun pelaajat saavat, niin Glencross voi hyvinkin ensi kaudella nostaa yli 4 miljoonan kausipalkkaa. Jos jatkosopparia ei tehdä niin sitten Glencrossin voi mielestäni kaupata. En tosin pistäisi pahitteeksi jos mies jatkaisi liekkipaidassa ensi kaudellakin. Stajanin voi kaupata jos menee kaupaksi, sillä parin vuoden säteellä miehelle ei ole Flamesissa tarjota kuin nelossentterin roolia. Widemania en pistäisi lihoiksi. Sopimusta on vielä pari vuotta jäljellä ja Flamesilla on tarvetta kovaa laukovalle rightin pakille.

Gaudreau - Monahan - Hudler
Bärtschi - Bennett - Poirier
Granlund - Backlund - Colborne
Bouma - Shore - Jooris

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Smid - Wotherspoon


Ortio
Hiller/Rämö

Hieman liian kokemattomalle näyttää etenkin tuo hyökkäys ja pari veteraanivahvistusta voisi tehdä terää. En millään usko, että nelikko Bärtschi, Bennett, Poirier ja Granlund pelaisi vakioroolissa ensi kaudella NHL:ssä. Ehkä yksi tai maksimissaan kaksi noista on Flamesin vakiopelaajia ensi kaudella. Bärtschin paikka tässä organisaatiossa on kaikkea muuta kuin varma ja ensi kaudella top-6 rooli kuulostaa liikaa toiveajattelulta ensi kaudelle. Todennäköisempää on melkeinpä, että mies tulee kaupatuksi kuin pelaisi top-6 minuutteja NHL:ssä ensi kaudella. Bennettillä on pitkä loukkaantumisjakso kohta takana ja mies on menettänyt suurimman osan tästä kaudesta, mutta jos miehellä on kesällä onnistunut harjoituskausi, niin NHL voi ensi kaudella on ihan realismia Bennettin kohdalla. Poirierin jättäisin vielä kasvamaan AHL:ään, mutta varmasti muutama peliä ylhäällä voi pelata. Granlund on varmastikin todennäköisin NHL-pelaaja näistä kaikista.

---------------------------------------

Ihan tyytyväinen olen Knight <-> Shore treidiin. Senttereitä Flamesissa riittää ja toivottavasti Shore lyö läpi hyvänä laiturina mahdollisesti. Mielenkiintoinen juttu tähän treidiin liittyen on, että Knight on alunperin Panthersin varaus, mutta ei muistaakseni halunnut tehdä sopimusta heidän kanssa ja nyt mies kuuluu jälleen Panthersin organisaatioon.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
En ole pahemmin seurannut Flamesin tekemisiä, mutta kun katson tuota ketjukoostumusta, niin sinne ehdottomasti tarvitsisi lisää kokemusta. Stewart -huhu ei varmasti ole Flamesin kohdalla mikään mahdoton ajatus, sillä hän toisi kyllä voimahyökkääjänä ja kokemuksella lisää puhtia tuohon top-9:iin. Heppoiselta kuin tuo mielestäni näyttää. Vastinehan ei tule olemaan järin ihmeellinen, Flames olisi varmasti valmis antamaan pickkiä, kun joukkue alkaa pikku hiljaa tuosta kasaantumaan, mutta sitten en tiedä mitä Murray Sabresin GM:nä oikein hakee. Joka tapauksessa Flamesin tulevaisuus on kyllä hyvällä mallilla ja tämäkin kausi on jo osoittanut, että joukkue alkaa olemaan iskukykyinen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös