HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 486 459
  • 3 548
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kaikki kunnia Tepolle, Salmelle ja kumppaneille, mutta he ovat todella kaukana noiden kolmen em. pakin tehoista, taidoista ja liikkeestä.

Ei kai noiden tarvitsekaan olla lähellä heitä? Siellä ovat Söde, Grilli ja Taipalus, jotka ovat oletettavasti niitä tehopakkeja (oletettavasti). Muut ovat sitten vain positiivisia yllättäjiä ja osa pyrkii vain estämään maalin syntymistä omiin, esim. Salmi. Teppo saattaa nousta sieltä yllättäjänä ja Auvitu on täysin katsomaton kortti, koska pelaaja ei ole loistanut tehopisteiden valossa yhdelläkään liigakaudellaan. Itseasiassa, Auvitu saattaa olla lähemmäksi 20 tehopisteen mies, mutta tällöinen pitäisi kaiken mennä enemmän kuin nappiin hänen osaltaan. Enemmän odotan juuri Teppon olevan se pelaaja, joka nostaa profiiliaan eniten tulevalla kaudella. Ennusmerkit olivat positiivisia viime kevätkaudelta.

Suurin puute on mielestäni nimenomaan puolustavien puolustajien osastolla, onko IFK:lla yhtään sellaista puolustajaa? Jolta löytyisi myös sitä häijyyttää maalinedustalla? Ei tietääkseni ole.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
AN, eihän Grillfors nyt mikään tehopakki ole vaan nimenomaan semmoinen peruspakki. Söde, Taipalus ja Auvitu ovat niitä joilta on lupa niitä pisteitä odotettaa IFK:n pakistosta ja Grillfors sekä Honkaheimo ovat todellakin sitten puolestaan näitä stay at home -tyylisiä pakkeja ( itse asiassa eikös Honkaheimolla ole joltakin kaudelta jopa ihan hyvät pisteet? ) ja Teposta en sit kyllä tiedä onko hänestä mahdollisesti pisteiden nakuttamiseen nyt/joskus.

Söde = Söde? Taipalus = Mara? Auvitu = Kousa? Honkaheimo = Kurvinen? Grillfors = Kankaanperä? Teppo = Wallin?

Kyllä tuonne yhden pakin minä ainakin vielä ottaisin, olen hyvin epäileväinen Auvitun suhteen että pystyisi tekemään 20+ pistettä ja pelaamaan omissa edes siedettävästi.

Ja mobiili, kirjoitusvirheitä on...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eiks Auvitu ole malliesimerkki ajoittain hullunrohkeasti hyökkäävästä pakista, jolla on vähän ongelmia puolustamisen kanssa? Samaa mieltä olen siitä, että äijävoimaa puuttuu alakerrasta. Mestaruuskaudella -11 vakiokalustoa olivat noiden kolmen esittelemäni pistehirmun lisäksi Kanki ja Kurvinen. Heidän ei tarvinnutkaan tehdä pisteitä. Ensisijaisestihan pakin pitäisi edes osata puolustaa. Hyvät ja loistavat pakit osaavat hyökätä ja puolustaa, vakaan liigapakin titteliin riittää sekin että osaa vain jommankumman alueen, mutta sen hyvin (Kanki, Kurvinen, Melart). Sitten on näitä outoja välimallin tyyppejä, joilla on hetkensä pelkästään hyökkäyspäässä ("Kovanen") ja/tai hetkensä pelkästään puolustuspäässä ("Salmi"). Kyllä se vaan niin on, että vakaa liigapakki ei elä hetkien varassa, ei hyökkäys- eikä puolustustehtävissä, vaan tarjoaa seuralleen 60 matsin pätkän luotettavaa perusduuniaan. Mun mielestäni HIFK-pakistossa on nyt liian vähän vakaata osaamista. Ja tämä koskee sekä alakerran että yläkerran duuneja.
 

Stigu

Jäsen
Kyllä se vaan niin on, että vakaa liigapakki ei elä hetkien varassa, ei hyökkäys- eikä puolustustehtävissä, vaan tarjoaa seuralleen 60 matsin pätkän luotettavaa perusduuniaan. Mun mielestäni HIFK-pakistossa on nyt liian vähän vakaata osaamista. Ja tämä koskee sekä alakerran että yläkerran duuneja.
Samaa mieltä. Esim. Söde on keikkunut joka kausi sekä ifk: n sisäisen pistetilaston että plusmiinustilston kärjessä, osoituksena siitä että osaa hyökätä ja puolustaa. Jos pelkästään noita runkosarjan tilastoja katsoo, niin Grillillä on viime kaudelta aika helvetin hyvä plusmiinus (+16), pisteitä kertyi Linköpingissä vain 1+7. Pelkästään statsien perusteella sanoisin, että tässä on meidän stay-at-home-pakki. Taipalukselta (6+10, +7) odotan lopullista breikkausta tällä kaudella, mutta Auvitulta (1+5, -3) en kyllä liikoja odota. Enkä meidän "junnuiltakaan".

Yksi epäkohta pakistossa on myös noiden laukaisutaitoisten pakkien määrä, mikä korostuu varsinkin ylivoimilla. Ylivoimamaalien osuus kaikista maaleista on noin kolmannes, eli merkittävä. Viime kaudella IFK teki 41 ylivoimamaalia 147 maalista. Arvatkaa, kuinka monta noista 41 maalista teki pakki? Viisi. Siis viisi yv-maalia pakeilta viime kaudella. Kehnoa tilastoa selittää osaltaan se, että jengissä pelasi viime kaudella usein pakin paikalla Pakara, joka nakutti yksistään 9 yv- maalia.

Toivottavasti tällä kaudella IFKn pakistosta löytyy hieman enemmän tulivoimaa kuin viime kaudella. Tai sitten Stögö kehittää jostain siniviivale Pakara vol 2:n .
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viime kaudella IFK teki 41 ylivoimamaalia 147 maalista. Arvatkaa, kuinka monta noista 41 maalista teki pakki? Viisi. Siis viisi yv-maalia pakeilta viime kaudella. Kehnoa tilastoa selittää osaltaan se, että jengissä pelasi viime kaudella usein pakin paikalla Pakara, joka nakutti yksistään 9 yv- maalia.

Kaksi sanaa selittää tämän, Eklund ja Desantis. Olihan se surkuhupaisaa katsoa Eklundin viivalaukauksia ja vieläkin omituisempaa oli se että nämä kaksi yleensäkään hääräsivät yv:llä.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Samaa mieltä. Esim. Söde on keikkunut joka kausi sekä ifk: n sisäisen pistetilaston että plusmiinustilston kärjessä, osoituksena siitä että osaa hyökätä ja puolustaa.

Tais olla kausi -09-10, kun Söden perina luisteli Clarke ja molemmat konttasi oikein kunnolla, joten ei nyt ihan joka kausi sentään. Pakkiparilla on iso merkitys omaan menestykseen ja Dale piti kyllä molemmat pakkasella koko tuon kauden, mutta pääsääntöisesti Söde on ollut aina joukkueen parhaimmistoa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kaksi sanaa selittää tämän, Eklund ja Desantis. Olihan se surkuhupaisaa katsoa Eklundin viivalaukauksia ja vieläkin omituisempaa oli se että nämä kaksi yleensäkään hääräsivät yv:llä.

Eklund ei kyllä oikeasti ole niin huono pakki kuin viime kausi antoi ymmärtää. Oli Kärppä-vuosinaan kuntoon päästyään aika-ajoin kevyesti joukkueen parhaimmistoa, mutta en sitten tiedä miksi viime kausi meni niin penkin alle. Liekö valmennuksella ja peluutuksella vaikutusta? Eihän IFK pelannut viime kaudella ehjää viisikkopeliä juuri ollenkaan. Veikkaan, että ensi kausi SHL:ssä tulee olemaan aivan eri tasoa ja itse asiassa viime kaudesta huolimatta olisin ollut valmis sorvaamaan jatkosopimuksen, sillä rehellisesti sanottuna harva pelaaja pelasi omalla tasollaan Ramin alaisuudessa.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Auvitu = Kousa?

Ehkä ei kuitenkaan. Auvittu on parhaalla kaudella tehnyt tehot 3+9. Viime kaudella 1+5=6. Olen nähnyt jonkin verran Auvitun pelejä ja sanoisin, että hyökkäysintoa on, muttei kuitenkaan kykyjä siihen. Puolustuspäässä kohtalaisen epävarma kaveri. Onhan Kousan meriitit jotain aivan muuuta, vaikka viime kausi ei mennyt putkeen.

Toivottavasti Auvittu kuitenkin pystyisi nostamaan tasoaan sillä sitä meidän pakisto tarvitsee.

Olen ollut jo keväästä saakka huolissani siitä, miten pakisto on rakennettu. Ei vakuuta. Kaksi kovan luokan ukkoa tarvitaan, niin alkaisi näyttää paremmalta. Right hyökkäävä pakki ja isäntä alakertaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eklund ei kyllä oikeasti ole niin huono pakki kuin viime kausi antoi ymmärtää. Oli Kärppä-vuosinaan kuntoon päästyään aika-ajoin kevyesti joukkueen parhaimmistoa, mutta en sitten tiedä miksi viime kausi meni niin penkin alle.
Eklundia vaivasi (vaivaa?) ihan törkeä lasisuus. Kaveri vietti Kärpissä kaksi kautta, ja pelasi niiden kahden kaukana vähemmän pelejä kuin mitä Jari Viuhkola pelasi. Näköjään myös viime kaudella on missannut 15 peliä.

Muutenkin Eklund oli vähän ailahteleva jo Kärppä-vuosinaan. Parhaimmillaan varsin hyvä mutta paskimmillaan ihan helvetin huono.

Pahoittelut vieraisiin pöytiin huutelusta, mutta katsoin että osaan jonkinlaisen analyysin tästä kertoa.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Täällä on nyt kovasti suoritettu vertailua nykyisen ja vm. 2011 puolustuksen välillä. Vertailu on täysin oikeutettua ja ymmärrettävää, koska vm. 2011 pakisto johdatti joukkueen varsin hyvään suoritukseen. Minusta on kuitenkin väärin verrata tämän hetkisen puolustuksen odotuksia tuolloisen puolustuksen saavutuksiin. Ehdottomasti odotuksia pitää verrata odotuksiin. Jos hetken muistelee parin vuoden päähän, niin eipä vuoden 2011 puolustuskaan kauden alla hurraa huutoja aiheuttanut. Mara oli kärppähylkiö, jonka palkkausta ei kukaan ymmärtänyt. Mikko Kousa oli se ujo kahvia hörppivä pitkätukka, jolla oli huhujen mukaan vaikeuksia elää huippu-urheilijan elämää. Södellä oli takanaan herran mittapuun mukaan, jos ei huono niin varsin keskinkertainen kausi. Söde nyt kuitenkin on Söde, oli sitä myös syksyllä 2010. Mikko Kurvinen oli mystinen paluumuuttaja Ruotsista, joka oli edellisellä kaudella pelannut vain 28 ottelua HIFK:ssa. Vallinista ja Kankaanperästä sentään tiedettiin mitä saadaan olkoonkin, että Vallin ei kyllä odotuksia ikinä lunastanut. Lopultahan tuo kuusikko suoriutui tehtävästään paremmin kuin hyvin, mutta eipä tuo puolustus kauden alla hurraa huutoja aiheuttanut. Tämä ihan vaan perspektiivinä tähän vertailuun.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Jos hetken muistelee parin vuoden päähän, niin eipä vuoden 2011 puolustuskaan kauden alla hurraa huutoja aiheuttanut. Mara oli kärppähylkiö, jonka palkkausta ei kukaan ymmärtänyt. Mikko Kousa oli se ujo kahvia hörppivä pitkätukka, jolla oli huhujen mukaan vaikeuksia elää huippu-urheilijan elämää. Södellä oli takanaan herran mittapuun mukaan, jos ei huono niin varsin keskinkertainen kausi. Söde nyt kuitenkin on Söde, oli sitä myös syksyllä 2010. Mikko Kurvinen oli mystinen paluumuuttaja Ruotsista, joka oli edellisellä kaudella pelannut vain 28 ottelua HIFK:ssa. Vallinista ja Kankaanperästä sentään tiedettiin mitä saadaan olkoonkin, että Vallin ei kyllä odotuksia ikinä lunastanut. Lopultahan tuo kuusikko suoriutui tehtävästään paremmin kuin hyvin, mutta eipä tuo puolustus kauden alla hurraa huutoja aiheuttanut. Tämä ihan vaan perspektiivinä tähän vertailuun.

No joo, onhan tuossa kieltämättä pointtia. Vaikka Järventie oli Kankaanperän vanha pakkipari, niin kyllähän 90% faneista taisi kauhistella tätä hankintaa lähihistorian takia. Ja Kousa oli vähän niinkuin Taipalus tai Auvitu nyt, eli potentiaalia niin p:sti, mutta se lopullinen kunnari edelleen tekemättä näissä piireissä. Kurvinen on aina ollut pelaaja, jonka kroppa ei oikeen kiekkoa kestä (harmi, koska oli todella hyvä pelaaja kun kunnossa oli), mutta onneksi kesti silloin keväällä -11. Honkaheimo on kärsinyt loukkaantumisista viimeaikoina, joten siinä meillä uusi Kurvinen?

Noh, pyörittelee tuota tämänhetkistä pakistoa miten tahansa, niin kyllä se kaipaa yhtä kovanluokan vahvistusta. Jos laadukasta right-pakkia ei nyt sitten saa, niin vedellään "vasurilla", ja hommataan sinne joku todellinen omanpään luuta pistämään vastustajaa vaakatasoon oman maalin edessä.
 
Viimeksi muokattu:

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Noh, pyörittelee tuota tämänhetkistä pakistoa miten tahansa, niin kyllä se kaipaa yhtä kovanluokan vahvistusta. Jos laadukasta right-pakkia ei nyt sitten saa, niin vedellään "vasurilla", ja hommataan sinne joku todellinen omanpään luuta pistämään vastustajaa vaakatasoon oman maalin edessä.
Eiköhän tämä kommentti eilen MTV:lle kerro ihan selvästi miten valmennus haluaisi homman menevän:

– Urheilutoimenjohtajalle voisi tietysti aina laittaa viestiä, että lisää vaan pelaajia, mutta hän hoitaa sitä puolta ja me vaan valmennellaan. Mennään nyt aluksi näin. Meillä on nuori ryhmä ja toivottavasti innokas ja halukas tekemään hommia, Törmänen luonnehti joukkuettaan.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällaista jääkiekon henkeen kuuluvaa toimintaa haluan myös nädä ensi kauden HIFKin oslta. En siis maalivahdin jyräystä, vaan välitöntä kuittia sikailusta, sanoivat ministerit, kukkahattutädit ja liigan johto mitä tahansa.

Showtappelut kuuluvat amerikkalaiseen painiin, spontaani kurinpito rottailijoita kohtaan jääkiekkoon ja mun HIFKiin. Liiemmin ei ainakaan nykypakistossa tähän kykeneviä ole.

Linkki jatkoajan omaan juttuun missä kärppävahti noteeraa tyytyväisenä yliajajansa johtaneen asianmukaisiin vastatoimiin.

http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/kanadalaispelaajan-yliajama-karhunen-oli-hienoa-nähdä-että-heti-tuli-vastaus/159870?utm_source=keskustelu&utm_medium=nosto&utm_campaign=keskustelu_ros_nosto
 
Suosikkijoukkue
IFK
Yllämainittua raporttia eilisistä Raksilan tapahtumista tuli täsmälleen samat ajatukset kuin Lallilla. Noin homman pitäisikin mennä!

Tässä kuitenkin piilee Oulun ja Stadin ero. a) Pääkaupunkiseudulla iltapulujen paskamyrsky nousee heti kun hanskat putoaa ja b) eihän IFK:lla edes ole ketään vastaavaa glenniä, joka ne hanskat pudottaisi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tuollaisissa tilanteissa se on edelleenkin ihan sama kuka sitä kuitti menee jakelemaan, pääasia on, että joku kentällä olevista sen menee tekemään. Kyllä luulisi yhdeltä sun toiselta pelaajalta löytyvän sen verran munaa, että suojelee omaa veskaria, varsinkin, jos teko on tahallinen.

Tappelun lopputulos on toissijainen, pääasia on sillä, mitä on valmis tekemään omiensa puolesta. Se jos mikä nostattaa joukkuehenkeä.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Tuollaisissa tilanteissa se on edelleenkin ihan sama kuka sitä kuitti menee jakelemaan, pääasia on, että joku kentällä olevista sen menee tekemään. Kyllä luulisi yhdeltä sun toiselta pelaajalta löytyvän sen verran munaa, että suojelee omaa veskaria, varsinkin, jos teko on tahallinen.

Allekirjoitan kyllä tämän! Mites muuten Honkaheimo? Meinasin unohtaa kokonaan. Muistini mukaan jykevä jässikkä. Onko Raumalla herralla löytynyt koskaan hanskaushalukkuutta?
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuollaisissa tilanteissa se on edelleenkin ihan sama kuka sitä kuitti menee jakelemaan, pääasia on, että joku kentällä olevista sen menee tekemään.

Tappelun lopputulos on toissijainen, pääasia on sillä, mitä on valmis tekemään omiensa puolesta. Se jos mikä nostattaa joukkuehenkeä.

No juuri näinhän se on. Ja tuota henkeä ei ole liiemmin näkynyt viime vuosina. Toivotaan asiaan muutosta!
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tämä kommentti eilen MTV:lle kerro ihan selvästi miten valmennus haluaisi homman menevän:

– Urheilutoimenjohtajalle voisi tietysti aina laittaa viestiä, että lisää vaan pelaajia, mutta hän hoitaa sitä puolta ja me vaan valmennellaan. Mennään nyt aluksi näin. Meillä on nuori ryhmä ja toivottavasti innokas ja halukas tekemään hommia, Törmänen luonnehti joukkuettaan.

Kyllähän se taas tuota tämän päivän nimilistaa tiiraillessa tulee selväksi, että avainpelaajia tarvitaan lisää:

19 Sami Blomqvist - 11 Matti Kuparinen - 71 Juuso Puustinen (A)
56 Lauri Taipalus - 26 Toni Söderholm (C)

39 Arttu Luttinen (A) - 46 Teemu Ramstedt - 21 Mika Partanen
8 Daniel Grillfors - Miihkali Teppo

29 Toni Leinonen - 62 Robert Leino - 14 Matti Lamberg
33 Sebastian Moberg - 40 Julius Nyqvist

28 Jasse Ikonen - 80 Thomas Nykopp - 27 Henri Tamminen
4 Juha Tarkkanen - 6 Eemeli Heikkinen

Puolustukseen tarvitaan vähintään yksi vakaa liigapelaaja, jonka lisäksi hyökkäykseen mahtuu myös vähintään se 1.-2. ketjun laituri. Zaborsky oli hyvä aloitus, mutta ei se vielä riitä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Millois Zaborsky liittyy joukkueen vahvuuteen treenaamaan? Ja kuinka kauan se Elkins siellä amerikassa meinaa olla, olis hyvä saada miestä pikkuhiljaa tänne kun CHL-pelit alkavat häämöttää jo nurkan takana.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kyllähän se taas tuota tämän päivän nimilistaa tiiraillessa tulee selväksi, että avainpelaajia tarvitaan lisää:

Kyllähän tuo melko heikolta näyttää vaikka toki täytyy huomioida, että avainpelaajista sivussa on loukkaantumisten tai muiden syiden johdosta Auvitu, Elkins, Honkaheimo, Rask ja Zaborsky.

Loukkaantumisia tulee silti kauden aikana ja tuollaisella kokoonpanolla ei paljon tarvitse taistella pisteistä esimerkiksi Kärppiä vastaan. Yksi pakki ja yksi laituri on tosiaan minimi mitä tarvitaan ennen kauden alkua.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuo melko heikolta näyttää vaikka toki täytyy huomioida, että avainpelaajista sivussa on loukkaantumisten tai muiden syiden johdosta Auvitu, Elkins, Honkaheimo, Rask ja Zaborsky.

Leveyttä, syvyyttä ja persoonia tarvitaan aina, mutta paperilla ja stigaukkoillen tuo viisikko yllä voisi olla puolet 1- ja 2- kentällisistä. Sehän sisältää itsessään jo kaksi liigan huippua omissa rooleissaan, ja mikäli onnistuvat ovat muutkin hyvän liigatason leveyttä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loukkaantumisia tulee silti kauden aikana ja tuollaisella kokoonpanolla ei paljon tarvitse taistella pisteistä esimerkiksi Kärppiä vastaan. Yksi pakki ja yksi laituri on tosiaan minimi mitä tarvitaan ennen kauden alkua.

Tuo oli tismalleen se minun pointtini: loukkaantumisilta ei tulla ensikään kaudella välttymään, jonka takia pelaava kokoonpano tullee näyttämään yllä listatulta myös kauden aikana, jos puutteisiin ei reagoida.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Nyt sitten se pakki ja laituri sisään. Rask, Auvittu ja Honkaheimo saikuttavat jo tässä vaiheessa, ei lupaa kovin hyvää. Toimintaa, Nybondas!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös