Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 355 028
  • 1 753

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Joo, yllättävän harvassa Näitä Maxeja on Tukholman keskustassa. Burgeria teki taas mieli, mutta tänään iltapäivällä Tukholman keskustassa alkoi väsyneenä vituttaa kaikki ihmisvilinä. Arvioin, että Vasagatanin Max lienee täynnä, kun joka paikka näytti pursuavan ihmisiä. Sen sijaan Arlandan 5-terminaalin Max (jossa istun tätä kirjoittaessani), ei ole testikerroillani koskaan ollut tukossa. Tarkoitan nimen omaan tätä turvatarkastuksen jälkeistä purilaisravintolaa.

Tällä kertaa ranskalaiset olivat aavistuksen haaleita, mutta erittäin hyviä ja rapeita. Max Original toimi kuten aina. Ai ai.
 
Suosikkijoukkue
KK
Pitäisi vaihtaa tuo otsikko: Välttelyä pikaruokaravintoloista.

Viikonloppuna kävin pitkästä aikaa Hesessä ja olihan se aivan saatanan kauhea kokemus. Päätin ottaa pekonijuustoaterian. Majoneesia oli toisella puolella niin paljon, että sitä valui pitkin leukaa ja vähän sormillekkin. Toisella puolella taas ei sitten yhtään. Muutenkin majoneesia oli liikaa. Ransakaliset olivat todella pahoja. Ei ne oikein ranskalaisille maistunut ja suolaa sai lisätä reilusti, että maistui miltään.

Eipä tarvi vähää aikaan mennä, kunnes taas "pakon omaisesti" joutuu menemään.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Shake Shack testattu Lontossa ja loistavaksi todettu, tuskin huomasin mitään eroa Madison Square Parkin Shakeen. Jonottamista joka kerralla molemmissa kohteissa, mutta aina jokaisen jonottamiseen kuluneen minuutin arvoista, on se vaan niin herkullista ja suussa sulavaa. Jatkossa ei tule enää käyntejä Lontooseen tai Nykiin ilman Shaken tai 5 guysin vierailuja.

Oma maailman "ketjujen burgerit" top lista on seuraava:

1. Shake Shack
2. In N Out
3. 5 Guys

Tuossa on myös meikäläisen TOP 3. Kaikkia myös yhdistää se, että burgereissa ei ole mitään ylimääräistä tai vaihtoehtoja ei ole mitenkään mahdottomasti, vaan burgerit on todella yksinkertaisia, mutta älyttömän meheviä ja maittavia. Nykin Shake Shackissa on aina jonoa, mutta kyllä se on sen arvoista! Tuo 5 Guys on myös suositeltavan arvoinen, testattu Nykissä ja Washingtonissa.

Max täytyykin testata kesällä Haaparannassa, eipä ole aikoihin tullut siellä käytyä, eli muistikuvaa burgereista ei ole, kiitos siis kaikille vinkistä :)
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ransakaliset olivat todella pahoja. Ei ne oikein ranskalaisille maistunut ja suolaa sai lisätä reilusti, että maistui miltään.

Eipä tarvi vähää aikaan mennä, kunnes taas "pakon omaisesti" joutuu menemään.
Ei se Hesen käyttämä riisijauho perunaksi muutu, vaikka mitä yrittäisivät tehdä. Rikollista puuhaa myydä moista moskaa perunana.

Boikotissa on Hese ja se on helppo pitää, koska niillä ei ole yhtään tuotetta, jota siellä tekisi mieli syödä.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viikonloppuna kävin pitkästä aikaa Hesessä ja olihan se aivan saatanan kauhea kokemus.

Joo mä kanssa kävin vasta Hesessä, tai itse asiassa kolmekin kerrosateriaa oon vetänyt lyhyen ajan sisään kun yhden muijan lähellä on vaan Hese.

Onhan ne hampurilaiset ihan maukkaita, sitä en kiellä, mutta kun se maku vaan on siitä rasvaisesta mömmöstä ja niistä lisäaineista. Ja muutenkaan Hesessä ei oikein voi luottaa miten laadukkaista raaka-aineista se tavara on kun joka asiassa tuntuvat tinkivän.

Kaks kertaa kolmesta se rimpula pöytäkin keikkui puolelta toisella. Eipähän Mäkissä vaan koskaan.

Ja kauemmin sai purilaisia odotella. Lopulta se 150 kg elopainoa omaava tyttö kiikutti ne pöytään. Mäkissä myyjät ovat usein näppärän näköisiä tyttöjä. On se kumma toi ero.

Ja miten se Hesen ketsuppikin oli sellaista ihmeen liisteriä. Mä vedän aina kaks kupillista ketsuppia ja joku lähes 20 pussia pippuria. Tai no Hesessä nyt ei noin paljoa kun niitä ranskalaisia on vähemmän kuin Mäkissä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jos aikoo viettää yön yli kestävän reissun Tukholmassa, kannattaa käydä testaamassa Flippin' Burgers (linkki kotisivulle). Burgerit ovat aivan toista tasoa, kuin mihin on totuttu, perustaja kävi jenkeissä opiskelemassa hampurilaiskulttuuria, jotta sai aikaiseksi mahdollisimman autenttisen fiiliksen - niin ruokiin kuin itse ravintolaan. Voin sanoa, että onnistui niin perkeleen hyvin.

Jopa niin hyvin, että käsittääkseni vieläkin, eli muutaman vuoden perustamisensa jälkeen ravintolan ovelle on jonoa ainakin parikymmentä minuuttia ennen kuin ovet avataan kello viideltä iltapäivällä. Tämän takia perus risteilymatkustaja ei kerkeä paikalle. Ravintola on melko pieni, mutta silti hommat toimii tehokkaasti, ripeästi ja joustavasti.

Kyseessähän ei tosiaan ole ketju, mutta pikaruokana pesee jokaisen Euroopassa testaamani hampurilaispaikan ihan 7-2. Suositan!
 

Jospa

Jäsen
Kävin itse vähän aikaa sitten Hesessä pitkästä aikaa, eipä taas tarvi hetkeen mennä, on se vaan melkoista kuraa. Mäkkäri on kyllä oma suosikkini, kuten joku aiemmin mainitsi: tuplajuusto ja kylmä cola, parasta.

Burger Kingin tulosta Turkuun.. Epäilen että menisi Forumiin, juurikin koska kaikki muut paikat on S-ryhmän (onkohan kiinteistökin..?) ja BK Restelin paikka. Lisäksi Kultataloakin epäilen sijaintinsa vuoksi, luulisi että paikkaa haetaan katutasosta. Tähän liittyen juuri eilen pohdin, missä Turun keskustassa olisi sitten sopiva kauppapaikka? Käsitin kuitenkin, että sijainti olisi keskustassa eikä esim Tuusulan / Jyväskylän tapaan Shellin kyljessä Orikedolla.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Burger Kingissä tuli käytyä viime viikolla ensimmäistä kertaa ja oli kyllä aikamoinen ero mäkin ja hesen pulliin verrattuna. Täytyy toivoa, että tulisi tännekin joskus.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eilen päätimme lomailla ruoanteosta ja hain muksujen kanssa Hesestä pari minimegaa ja lastenateriat. Maksoin tilauksen ja kävin kaupassa hakemassa perus aamupalasetin maitoineen ja leipineen. Ehdin takaisin Heseen odottelemaan tilausta, eikä jonoa edes ollut. Sitten taas se maku majoneeseineen, ei jumankauta. Ei sitä edes muistanut, miksi parikymppiä tuollaiseen paikkaan on aina liikaa. Macin sapuskat ovat siedettäviä hintaansa nähden, Heseen ei tartte taas hetkeen mennä.

Lomareissulla on tarkoitus testata ainakin Pieksämäen Morton ja ehkä myös JR, Oulun Kauppuri 5 ja Ruotsin puolella jossain Max.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Noudin tänään purtavaa mäkkäristä kotiin. On se QP whit cheese vaan niin pirun hyvä burgeri. Yksinkertainen ja maukas. Ranskalaisissa maistui jotenkin rasva tai jokin muu outo sivumaku. Hesen ranet on mennyt jotenkin alas ja niitä en enää syökään. Muutenkin hesen tuotteiden taso vaihtelee tosi paljon. Nyt kyllä burgeri mestoista taitaa mäkkäri vakiintua mulle kun on vielä lähempänä kuin hese. Hesen kerros on kuitenkin taivaallinen kokonaisuus.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Itse en nää muista, koska viimeksi olisin käynyt Hesessä ja tuskin tulenkaan käymään ihan heti, jos ikinä. Mäkkäristä tulee noin kerran-kaksi vuodessa haettua joku El Maco Jr. tai kahvi, jos siellä vessassa tarttee käydä tai on hiuko ja sattuu mäkki olemaan vieressä.

Pääasiassa siis nykyään syön kunnon hampurilaisia, enkä näitä hiilaripullamössöjä. Sääli vaan, ettei Tampereelta juurikaan kunnon hampurilaista saa, kun nämä Panhcot ja muut ovat sitä peruskauraa mitä Tampereelta yleensä saa. Ihan jees, mutta vain ihan jees. Sääli että Burger Bar lopetti noinkin nopeasti. Ei näemmä Tampereella osattu arvostaa oikeasti hyvää hampurilaista. Toki hinnat siellä oli kohtuu korkeat.

Pikaruokaloista toki Burger Kingiä odotan Tampereelle, koska joskus roskapurilaisia on saatava vielä, vaikka usein syökään. Paras se näistä on, toisena tulee sitten Wendy´s, jota en tiedä, löytyykö koko Euroopasta yhtäkään.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedä häntä istuuko Pancho Villa varsinaisesti tähän ketjuun, mutta kuitenkin. Onkohan niissä toimipaikkakohtaisesti suuriakin eroja? Pari vuotta sitten tein ensivisiittini kyseisen puljun ravintolaan Hämeenlinnassa ja siitä jäi ihan positiiviset muistot. En tosin enää muista minkä hampurilaisen silloin otin.

Viime viikolla kävin Tammelan Pancho Villassa ja siellä eteenkannettu Pulled pork-burgeri oli kohtuullisen kehno esitys etenkin hintaansa nähden (16,90 muistaakseni). Täytteissä ei sinänsä ollut suurempaa vikaa, mutta sämpylä vaikutti siltä, että se oli joku parasta ennen päivää uhkaavasti lähestyvä marketsämpylä suoraan muovipussista.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tiedä häntä istuuko Pancho Villa varsinaisesti tähän ketjuun, mutta kuitenkin. Onkohan niissä toimipaikkakohtaisesti suuriakin eroja? Pari vuotta sitten tein ensivisiittini kyseisen puljun ravintolaan Hämeenlinnassa ja siitä jäi ihan positiiviset muistot. En tosin enää muista minkä hampurilaisen silloin otin.

Villa ei mielestäni täytä pikaruoan kriteereitä. Enemmänkin kyseessä on ketjuuntunut ravintola. Ja ketjuuntuminen on valitettavasti vaikuttanut jossain määrin ruoan laatuun. Tai sitten aika on kullannut muistoja. Ihan kohtuullista sapuskaa tuolta edelleenkin saa, mutta hieman on taso mielestäni laskemaan päin.

Tampereen oikeista ravintoloista lasken hampurilaisten osalta kärkeen melkeinpä Sohon. Ruby on myös ihan kohtuullinen.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
En tiedä onko tänä päivänä vielä niin mutta muutama vuosi sitten tuo Tammelan Pancho ei kuulunut tuohon ketjuun vaan oli itsenäinen ravintola. Kyseessä on kait ensimmäinen Pancho Villa jonka omistajat myivät idean sekä oikeuden nimeen pois ja pitivät tämän paikan itsellään..
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Kyseessä on kait ensimmäinen Pancho Villa jonka omistajat myivät idean sekä oikeuden nimeen pois ja pitivät tämän paikan itsellään..

Joo, ensimmäinen se oli ja keräsi mainetta Tampereella melko nopsaan tahtiin 10 vuotta sitten. Tuli juuri silloin asuttua naapurissa. Omistajat tosin vaihtuivat tuossakin paikassa jo aikaa sitten, joten "aitoa" Pancho Villaa ei taida löytyä enää mistään. Sanottakoon kuitenkin, ettei se "aitokaan" nyt mitenkään erityinen paikka ollut ensiaskeleita ottaessaan, joten en oikein ymmärrä mistä syystä se niin suosittu oli. Joku burgeriraflakulttuuriin perehtynyt voinee valaista, olisiko tuo vain ollut se ns. välimaaston parannus tavanomaisiin pikamestoihin. Parempaa kuin massapaikoissa, mutta rahvaalle sopien ja ilman erityisempää odottelua.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pancho Villa jatkoi legendaarisen Mexasin jalanjäljillä. Käsittääkseni omistuspohja oli pitkälti sama. Valitettavasti laatu ei sitä ollut. Hyvä yritys kuitenkin. Nykymuodossaan taitaa olla hiukan juosten kustu.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Pancho Villa jatkoi legendaarisen Mexasin jalanjäljillä. Käsittääkseni omistuspohja oli pitkälti sama. Valitettavasti laatu ei sitä ollut. Hyvä yritys kuitenkin. Nykymuodossaan taitaa olla hiukan juosten kustu.

Kuten omassa viestissäni sanoin, niin se on Tampereella oma ketjunsa näiden American Dinereiden, New Yorkkien jne. kanssa. Ei mitään erikoista, peruspaskaa, joka on hieman hesemäkkiä parempaa ja sen huomaa myös hinnassa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kuten omassa viestissäni sanoin, niin se on Tampereella oma ketjunsa näiden American Dinereiden, New Yorkkien jne. kanssa. Ei mitään erikoista, peruspaskaa, joka on hieman hesemäkkiä parempaa ja sen huomaa myös hinnassa.

Joo, mutta eka PV ei kuulunut mihinkään ketjuun, vaan Mexasin jannut jatkoivat siitä, mihin Mexas jäi. Paitsi joutuivat vaihtamaan ranskalaisten paistinrasvan. Ketju tuli vasta pari vuotta myöhemmin.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Kaliforniasta torstaina palanneena laitan käymäni paikat järjestykseen.

1. Fatburger ja Wendy's

3. In-N-Out

4. Jack in the box
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kaliforniasta torstaina palanneena laitan käymäni paikat järjestykseen.

1. Fatburger ja Wendy's

3. In-N-Out

4. Jack in the box

Jack in The Box?? Wtf? Sehan on tassa maassa lahinna naurunalainen laitos... Itse en osaa siihen sanoa kylla omaa mielipidettani, silla en kay tollasissa paikoissa. In-N-Out on ihan asiallinen, taytyy myontaa ja varmasti huomenna kayn piipahtamassa, kun Kaliforniassa kayn.

Tuossa ylla jotkut mainitsevat 5 Guysin. Kyseessa on superrasvaista, pahkinaoljyssa lilluvaa tarjontaa, joita olen testannut kahdesti. Viime kerrasta on ehka noin vuosi (aivan naapurissa on yksi 5 Guys) ja sen jalkeen tuli kylla niin paha olo kahdeksi paivaksi siita rasvasta/oljysta, etta jaa senkin puljun tuotteet syomati tulevaisuudessa. Burgerit ja ranskalais-annokset on kylla isoja, ei siina mitaan, mutta veikkaan, etta senkin lafkan tuotteet ovat nykyaan hyvin kaukana siita mista se joskus lahti. Niinhan kay aika usein.

Vaan sen takiahan noita on niin paljon ja kaikki hieman erilaisia, etta kaikille olisi jotain. Siis niille kaikille, jotka pikaruokaa syo.

Tasta tuli mieleen eilinen illanistujainen 4th of Julyn kunniaksi. Huh, tulipa syotya ja juotua. Naikkonen kenen luona oltiin juhlimassa, omistaa 38 Taco Bellia taallapain Amerikkaa. Kertoi, etta heidan target-ryhma on 18-24 vuotiaat miehet. Jos kayt 7 tai yli kertaa viikossa, niin olet high user. 5 kertaa ja olet medium user. Alle 5, niin olet satunnainen kavija. Itse pysyttelin siina keskustelussa hiljaisena, silla kerran kavin kyseisen lafkan pakeilla ja oli niiiiiiiin pashkaa "ruokaa", etta ei ole tarvinnut menna uudestaan. En toki ole tasta talle naiselle maininnut. Hanen mielestaan heilla on markkinoiden parhaat pikaruuat... Aha. Oli kylla mielenkiintoinen keskustelu, ei siina mitaan. Jalkeenpain kuulin, etta tama yksi vanhempi herrasmies, joka oli mukana seka naissa bileissa etta tuossa keskustelussa, oli Coca Colan entinen VP. Ei ihme, etta hanella oli mielenkiintoisia pointteja...

Itse tosiaan syon niin vahan pikaruokaravintoloissa, etta kun esim burgeri eteen tulee, niin se on tod nakoisimmin Vegasissa, jossa huippu-burgerravintoloita loytyy runsaasti. Parhaat meksikolaiset vastaavasti saa naista kulmakunnan "hole in the wall" puljuista, joissa oikeet meksikolaiset vaantaa todella hyvia erikoisuuksia.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jack in The Box?? Wtf? Sehan on tassa maassa lahinna naurunalainen laitos... Itse en osaa siihen sanoa kylla omaa mielipidettani, silla en kay tollasissa paikoissa. In-N-Out on ihan asiallinen, taytyy myontaa ja varmasti huomenna kayn piipahtamassa, kun Kaliforniassa kayn.
Ultimate Cheeseburger on paras ketjujen tarjoama hampurilainen, jota olen koskaan syönyt.

Naikkonen kenen luona oltiin juhlimassa, omistaa 38 Taco Bellia taallapain Amerikkaa. Kertoi, etta heidan target-ryhma on 18-24 vuotiaat miehet. Itse pysyttelin siina keskustelussa hiljaisena, silla kerran kavin kyseisen lafkan pakeilla ja oli niiiiiiiin pashkaa "ruokaa", etta ei ole tarvinnut menna uudestaan.
Tästäkin eri mieltä. Jos saisin Suomeen yhden ulkomaisen ketjun ottaa, niin Taco Bell olisi valintani. Se ei ehkä aivan parasta ole, mutta hampparit ja ranskikset ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän samanlaisia kaikissa ketjuissa, mutta noita wrappejä ei muualta saa (ellei jotain Mäkin wrappejä lasketa ja ei lasketa).
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Wendy's oli kyllä todella kova. Wendysin tuplajuusto tuli muutamaan kertaan nautittua jenkkireissulla. Harmi, että Shake shack jäi välistä, kun ei jaksettu jonottaa Nycissä ja Miamissa ei osunut sopivaan aikaan reitille. Se täytyy ensi kerralla testata.

Taco bellistä jäi vähän kaksijakoinen fiilis. Joku halppissetti oli yllättävän hyvä, mutta sitten taas joku kalliimpi burrito ei maistunut ollenkaan.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Taco Bell on kyllä omastakin mielestäni todella ala-arvoinen ketju. Jos Jenkeissä tekee mieli meksikolaista ja nopeasti, niin Chipotle on ainakin meikäläisen valinta. Huomattavasti parempi kuin Taco Bell ja saa varmasti vatsan täyteen pöperöä.
 

Puster

Jäsen
Tänä vuonna olen syönyt parhaat hampurilaiset Wendy'sillä, Hungry Jack'sissä ja Ullan Grillillä.
Taitavat olla myös vuoden ainoat hampparit mutta olen sentään käynyt ULKOMAILLA.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös