HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 485 201
  • 3 548

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei nämä nyt julkaistut pelaajat mitään riemunkiljahduksia aiheuta. Keränen tosin ihan ykköskorin haku, mutta pelaako Liigassa ensi kaudella? Kuitenkin siltä osin kysymysmerkki. Lamberg ihan ok haku rouhijaketjuihin. Patonki ja Taipalus eivät kyllä vakuuta. Kolmospakkiparin kamaa tai Taipalus voisi mennä varuksella kakkospakkipariin. Lankinen..Hmm, olisiko kuitenkin pitänyt hankkia Husson pariksi, joku rutinoitunut jo Liigasssa tasonsa näyttänyt maalivahti. No katsotaan mitä vielä on tulossa ja tuomitaan sitten, jos on aiheitta. Puolustus varsinkin huutaa sitä terävintä kärkeä ja kyllä maalivahti combo on rakennettu riskillä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä on kesää jäljellä, mutta puolustus vaikuttaa hyvin heikolta. Toivottavasti auttamatta edessä olevat Pohjois-Amerikan haut osuvat tällä kertaa aiempaa paremmin.
 
Mä en olisi kovinkaan huolissani tuosta IFK:n puolustuksesta. Nyt ei kuitenkaan tarvitse lätäkön yli kuljettaa näitä "kiekollisia puolustajia". Kiekollista taitoa pakistosta löytyy jo nyt ihan hyvin, terävimpänä kärkenä Söde. Auvitusta on kuulunut erittäin positiivisia juttuja Jyväskylän suunnalta ja Taipaluksenkin vahvuuksiin kuuluu ilmeisesti kiekollinen peli. Tottakai Pohjois-Amerikasta raahattavat kaverit ovat aina arpoja, mutta nyt kun tarvetta on nimenomaan fyysisille kavereille, on voittotodennäköisyys huomattavasti suurempi kuin ennen. Nyt Mäkelälle jatko ja äkkiä jompikumpi kaksikosta Kankaanperä Järvinen tänne ja pakisto näyttää jo erinomaiselta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Yritän vain hahmottaa tämän siirron taustoja ja tarkoitusta.

Olettaisin, että Lankisen ajatuksissa on hieman pitkäaikaisempi suunnitelma:
- Tämä kausi menee pääsääntöisesti Mestiksessä. Samaa roolia olisi Jokerit voinut tarjota, mutta näytönpaikka "ylhäällä" on taatusti helpompi saada Liigassa kuin KHL:ssa.
- Husso tuskin enää montaa kautta viihtyy teillä, sen verran vakuuttavasti poika hoiti esiinmarssin. Todennäköisesti tälle kaudelle tulee vielä kokeneempi kakkonen tai "tandempari", mutta tämän kauden jälkeen olisi kakkosveskarin paikka Lankiselle auki. Olettaen toki, että Husso siirtyy Pohjois-Amerikkaan tämän kauden jälkeen ja Lankisen kehitys jatkuu.
- Lunkan koulussa hyvin paljon samoja piirteitä omaava ikäkaveri breikkasi oikein kunnolla. Organisaatio palkitsi onnistuneen esiinmarssin kasvaneella vastuulla ja "ennenaikaisella" siirrolla Liigaan. Tämä varmasti painaa Lankisen vaakakupissa. Lunkan näytöt ovat kovat (ja toki vähäiset) ja Lankisen asemassa oleva veskari tarvitsee rinnalleen kunnon valmentajan.

HIFK pystyy siis tarjoamaan saman (=Mestis) kuin Jokeritkin, mutta HIFK:lla on heittää pakettiin vielä paremmat mahdollisuudet saada näytönpaikka ja vastaavan molarin kanssa loistoduunia tehnyt koutsi. Aika ymmärrettävä valinta Lankiselta ja HIFK sai oletettavasti halvalla erittäin potentiaalisen kaverin.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lankista on muutenkin parempi peluuttaa vaikka Mestiksessä kuin pitää penkillä katsomassa Husson pelaamista, joten joku "parempi lundström" tuonne vielä tarvittaisiin.
Mulle kyllä riittäisi herra Lundström itse. Luotto Hussoon on kova ja Lundström on liigatasolle aivan riittävä kakkosveskari. Luotan myös IFK:n veskarihankintoihin sen verran, että Husson flopatessa saataisiin kova ykkösveska rinkiin myös kesken kauden Endrasin tapaan.

Viime kaudesta en vetäisi mitään johtopäätöksiä Lundströmin suhteen. Näytti kuitenkin ensimmäisissä peleissä todellisen tasonsa, kunnes Summanen teki kaikkensa tuhotakseen kaverin itseluottamuksen. Esimerkkinä kaikkien paskasanko Brad Thiessen, jonka taso ei riittänyt mihinkään. Muuten vaan AHL:n paras veskari kaudella 10/11 ja heti IFK:sta lähdettyään on vetänyt AHL:ssä parikymmentä matsia torjuntaprosentilla 93,0.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos tällainen käsittämättömyys toteutuisi - siis Bäckströmin saapuminen punaisiin, niin koko mv-kuviohan kääntyisi päälaelleen. Ei NHL-veskari nyt Husson kakkoseksi tulisi. Hussossa HIFK:lla on erinomainen prospekti ja kyllä mun mielestäni Husson näytöt, mukaanlukien säälärit jotka joku jo noteerasikin, riittävät siihen, että hän vetää ensi kauden ykkösveskana. Backupiksi tarvitaan jotain ihan muuta kuin Bäckström. Wiikman on hyvä työnimi 2-veskalle.

Harvoin olen JHagin kanssa täysin eri mieltä asioista, mutta tässä asiassa ajattelen ihan toisella tavalla. Jos Bäckström olisi saatavilla, niin ilman muuta hänelle pitäisi sorvata sopimus. Tästä muuten hyötyisi Hussokin, kun olisi kokenut ja huippuluokan ammattilainen kirittäjänä.

Ensi kaudella pelataan CHL:ta (minimissään kait 8 ottelua), 60 ottelun runkosarja ja pleijarit päälle. Lisäksi Hussolle tulee nuorten maajoukkuepelit, joten pelimäärä lähentelee jo NHL:n pelimääriä. Jos Bäckström pelaisi Suomessa, hänellekin voisi tulla maaottelukomennuksia, tietysti päivän kunnosta riippuen. Bäckströmillä on takana loukkaantumisia, joten jos hän jatkaa uraa, niin järkevällä peluuttamisella paikat kestäisivät paremmin. Molemmille kassareille saataisiin oikeanlaisella peluutuksella 30-35 matsia alle ennen pleijareita. Tietysti paremmassa tikissä oleva saisi ykkösvahdin statuksen helmi-maaliskuun vaihteessa.

Kakkosveskana koodinimi Wiikman saa allekirjoittaneen pelkän nimen lukiessa voimaan pahoin. Joten jos Bäckström olisi saatavilla, niin ei muuta kuin sopimuspaperia eteen. Ihmeellistä ajatella, että Husson kehitys siihen pysähtyisi. Jos on kovapäinen kaveri, joka haluaa menestyä, niin kunnon kilpailuasetelmaan pitää tottua ja peliaika on aina ansaittava. Husso - Lankinen kaksikolla ei voi lähteä kauteen ja Wiikmannit saa pysyä kaukana Nordikselta.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Itse olen tyytyväinen TOISTAISEKSI mitä joukkueeseen on tullut. Auvitua olen pitänyt jo pidemmän aikaan kehityskelpoisena ranskiksena, mutta se on aivan toinen tarina saadaanko se potentiaali Stadissa revittyä irti.

Lamberg ehdottomasti suosikkejani. Saatiin kaveri joka taklaa paikasta kuin paikasta. Viime kauden Jokereista jäi mieleen ja hiljainen toive, että kaveri joskus nähtäisiin IFK:ssa.

Taipalus. Ei herätä vielä tunteita puolesta eikä vastaan.

Sitten tämä tapaus Michaael Keränen. Miksi se nyt joka foorumissa on, että jos pelaa ja jos pelaa. Eikö kaveri nyt itse todennut, että NHL:stä tullut viestiä, että vuosi Euroopassa isossa roolissa ja sitten tänne. Tietysti MM-kisat voi jollain tasolla vaikuttaa jos pelaa täysin timanttiset kisat, mutta silti uskon Keräsen noudattavan Granlundin tietä. Nappihaku Nybondakselta.

Uskon, että joitain jätettiin risteilyllä ja nämä ovat nimiä joita halutaan suojella loppuun asti. Jotenkin sellainen tunne, että siell julkaistaan #32 ja joitain muuta. Tai toivossahan on aina hyvä elää...
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Pakko myöntää, että naapuri kasaa kovatasoista ja mielenkiintoista joukkuetta ensikaudelle. Jos julkistukset tätäluokkaa on, niin naapuri todellakin tavoittelee sitä kaikkein kirkkainta. Taitaa käydä niin, että syndi palaa Nordikselle ensimmäistä kertaa sitten Jokereiden lähdön. Keränen, Lamberg, Törmänen yms.

Ensimmäistä kertaa vuosiin naapuri on tosissaan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Positiiviset uutiset jatkuu(Ville-Lyde-Kiben jälkeen). Hyviä liigahakuja.

Auvitu edustaa vakaata liigapelaajaa, mestaruus löytyy joten tietää mitä menestyminen vaatii. Näen kaverin pelissä paljon Södemäisyyttä, sen paremmin en osaa kuvailla. Ykkösparin mies, diggaan tästä kaappauksesta paljon.

Taipalus on potentiaalinen breikkaaja, haetaan ilmeisesti -11 kousa-efektiä mistä pointsit. Lisäpisteitä siitä ettei ole kuitenkaan ihan lapanen omassa päässä. Vaatii hyvän oman pään luudan vierelle. Liika vastuu voi = sylkykuppi

Lambergista sanottu monen osalta jo se olennainen. Hieman enemmän järkeä ja vähemmän niitä koohotuspommeja niin voisi olla monihyödyllinen. Puolustuspäänpelistä ei tietoa, Cobol/C.Orr voisi vaikka valaista.

Lankinen on loistava haku, juuri näitä pitää hakea silloin kun oma junnutuotanto on surkeaa. Lunkan koulu on hyvä ja maineikas. Husso lähtee kuitenkin joskus niin tässä voisi olla manttelinperijä.

Keränen, ei tarvi lisätä. Liigan kovin siirto. Nybarista ei olis uskonu. Tätä myöden taitovaje poistui ja NYT sen Wärnin voi tuoda vielä jos on tullakseen.

Vielä sisään: pakistoon se Isäntä. Tästä en tingi. Mäkelä olisi bullseye. Fyysistä voimaa pitää olla ja muutenkin ensikaudella soisi, ettei Söden tarvis vetää taas 27min joka pelissä.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Vielä sisään: pakistoon se Isäntä. Tästä en tingi. Mäkelä olisi bullseye. Fyysistä voimaa pitää olla ja muutenkin ensikaudella soisi, ettei Söden tarvis vetää taas 27min joka pelissä.

Mäkelä alakerran isäntänä, niin olisi jo aikalailla täydellinen paketti ensikaudelle kasassa. Toivottavasti jatkaa naapurissa. Pelityyli on ihailtavan kova ja puhdas.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joten jos Bäckström olisi saatavilla, niin ei muuta kuin sopimuspaperia eteen. Ihmeellistä ajatella, että Husson kehitys siihen pysähtyisi. Jos on kovapäinen kaveri, joka haluaa menestyä, niin kunnon kilpailuasetelmaan pitää tottua ja peliaika on aina ansaittava. Husso - Lankinen kaksikolla ei voi lähteä kauteen ja Wiikmannit saa pysyä kaukana Nordikselta.

Uskonpa, että Bäckströmin osalta sopimuspaperiksi riittää vaikka käsiohjelman laitaan kirjoitetut nimmarit ja varmistus, että vakuutus-ja lisenssiasiat ovat kunnossa. Eli yksi peruste tulla pelaamaan HIFK:hon on aito halu auttaa osaomistamaansa kasvattajaseuraa ja tuoda oma panos seuran pitkäjänteiseen kehittämiseen. Eli jotain samantapaista, mitä on aistittavissa Peltosen ja Lydmanin tapauksessa (ja huom! En siis väitä Lydmania tässä kohtaa HIFK-kasvatiksi), vaikka heidän pestinsä aivan alullaan vasta ovatkin.

Hussolle, Lankiselle ja Lundellille Bäckströmin saapuminen olisi lottovoitto. Kaikilla mahdollisuus oppia ja kehittyä - aivan samaan tapaan kuin paria viime kautta edeltävänä kesänä Bäckströmin osallistuttua joukkueen kesäharjoitteluun.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli yksi peruste tulla pelaamaan HIFK:hon on aito halu auttaa osaomistamaansa kasvattajaseuraa ja tuoda oma panos seuran pitkäjänteiseen kehittämiseen. Eli jotain samantapaista, mitä on aistittavissa Peltosen ja Lydmanin tapauksessa (ja huom! En siis väitä Lydmania tässä kohtaa HIFK-kasvatiksi),

Mikäs muukaan Lyde on kuin IFK-kasvatti? Ihan kuten Keränenkin.

Varovaisen toiveikas ja tyytyväinen olen tähän astisiin julkistuksiin. Keränen tietysti yksi kovimmista siirroista, mutta muuten ihan ok -tason hankintoja. Mieluummin tietysti liigasta tuttu Auvitu kuin nevöhööd ja nevösiin birchblockdesantis. Voi olla, että joko Auvitu tai Taipalus nostaa tasoaan kuten Kousa aikanaan, mutta kyllä se oikeakin Kousa olisi erittäin tervetullut tuohon pakistoon. Mäkelälle ehdottomasti jatkopahvia niin kuin olisi jo ja sen jälkeen vielä koodinimi "kankaanperä" tai "vallin", niin puolustus näyttäisi hyvältä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Risteilyllä sitten julki Mäkelän ja Harin jatkot sekä Petrellin ja Wärnin kotiuttamiset niin tämähän näyttää hyvältä! Okei se pakisto huutaa vielä paria tai kolmea pelimiestä sillä tuolla nykyisellä pakistolla ei pitkälle pötkitä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Risteilyllä sitten julki Mäkelän ja Harin jatkot sekä Petrellin ja Wärnin kotiuttamiset niin tämähän näyttää hyvältä! Okei se pakisto huutaa vielä paria tai kolmea pelimiestä sillä tuolla nykyisellä pakistolla ei pitkälle pötkitä.

Eiköhän HIFK naaraa vielä pari mitat täyttävää pakkia kesän aikana. Sepalus ja Patonki ovat mielestäni hieman aliarvostettuja pakkeja ja molemmat nostivat tasoaan pudotuspeleissä, joka kertoo erityisesti luonteesta paljon. Jos Lennu ja Wärn tulee ensikauden jengiin niin teillä alkaa olemaan varsin laadukas ja monipuolinen laituriosasto. Uskaltaisin jopa väittää sen olevan koko Liigan laadukkain. Kun yhtälöön lisätään kolme Liigatasolla laadukasta sentteriä on hyökkäyspään koostumus kokonaisuutena jo nyt erinomainen. Mikäli Husso jatkaa siitä mihin viimekaudella jäi on yksi menestyksen kannalta elintärkeä osastokin kunnossa. Mun silmiin HIFK:n tilanne näyttää sopimusten osalta erityisen hyvältä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eiköhän HIFK naaraa vielä pari mitat täyttävää pakkia kesän aikana. Sepalus ja Patonki ovat mielestäni hieman aliarvostettuja pakkeja ja molemmat nostivat tasoaan pudotuspeleissä, joka kertoo erityisesti luonteesta paljon. Jos Lennu ja Wärn tulee ensikauden jengiin niin teillä alkaa olemaan varsin laadukas ja monipuolinen laituriosasto. Uskaltaisin jopa väittää sen olevan koko Liigan laadukkain.

Näin aika varmasti olisi ja rytinää olisi luvassa. Joukkueen vahvuus olisi tällöin nimenomaan fyysisyys ja sitten joukossa olisi Keräsen, Ramun ja Harin kaltaisia taitoniekkoja sekä kovia maalipyssyjä kuten Pude ja Pakarinen. Kyllähän noilla pärjäisi :)
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Bäckströmin tapauksessa kannattaa muistaa että jos buyout kilahtaa niin ei ole pieneintäkään järkeä pelats Suomessa. Verottaja rankoo aika isolla kädellä.

Syy miksi Toskala oli vuoden pelaamatta oli juurikin verottajan pakoilu. Olisi ollut muuten Ilveksen kokoonpanossa
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Niin ja liittyen Wiikmaniin. Johtuen duunipaikan omistamista Ilveksen kausareista, tuli nähtyä Wiikmanin pelaamista runsaasti. Ja olen kyllä vahvasti sitä mieltä että Lundellin vaikutuksella mies olisi valmis ottamaan harppauksia parempaan suuntaan.

Perusasiat Wiikmanilla kunnossa. Aihio olisi enemmän kuin hyvä.
 

faro

Jäsen
Sepalus ja Patonki ovat mielestäni hieman aliarvostettuja pakkeja ja molemmat nostivat tasoaan pudotuspeleissä, joka kertoo erityisesti luonteesta paljon.

Voi olla, että patonki nosti tasoaan pleijareissa, mutta millä perusteella Taipalus pelasi kauden parasta peliään pudotuspeleissä?

Taipalus teki runkosarjassa lähes 0.5 pistettä per peli ja tehotilastokin oli +7. Pudotuspeleissä tahti hyytyi ja pisteitä tuli ainoastaan 0.15 per peli ja tehotilasto oli myös surkea -8. Ei minusta kovin hyvä tasonnosto.

Siitä olen kuitenkin samaa mieltä, että mieluummin kannattaa hankkia tämän kaltaisia pelaajia kuin amerikan arpoja.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Voi olla, että patonki nosti tasoaan pleijareissa, mutta millä perusteella Taipalus pelasi kauden parasta peliään pudotuspeleissä?

Taipalus teki runkosarjassa lähes 0.5 pistettä per peli ja tehotilastokin oli +7. Pudotuspeleissä tahti hyytyi ja pisteitä tuli ainoastaan 0.15 per peli ja tehotilasto oli myös surkea -8. Ei minusta kovin hyvä tasonnosto.

Ok, eipä tullut katsottua Taipaluksen tehotilastoja sen tarkemmin, joten kiitos korjauksesta. Arvioni perustuikin puhtaasti niihin noin 3-4 Saipan pudotuspelimatsiin, joissa oli Savilahti-Naganderin ja Spangin ohella Saipan pakkiosaston parhaimmistoa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jaahas, jos nyt jotain itsekin kommentoisi hankinnoista. No ensimmäkin Keränenhän on aivan loistava hankinta, mutta pieni lähtöpeikkohan tossa aina on. Varsinkin jos vetää huippukisat, niin Florida(?) voi kutsua äijän sinne jo kesällä. Voi tietysti muutenkin lähteä, mutta toisaalta eihän toinen kova kausi suomessakaan pahitteeksi olisi. Vielä JOS pääsisi poffeja pelaamaan yms...

Taipalus ja Auvitu ovat parempia hankintoja, kun tässä nyt äkkiä niminä tulee mieleen. Katselin kummankin otteita poffeissa, ja molemmissa on ainesta isoon rooliin. Molemmilla on taitoa, hyvä itseluottamus ja ihan hyvä laukauskin, ja näitä piirteitä tarvitaan. 2-3 pakkia tarvitaan kuitenkin lisää, ja onhan niitä nyt tulossakin. Toivon että Mäkelä on mukava suunnitelmissa, koska hänenlaistaan voimapesää tarvitaan alakerrassa. Muista hankinnoista (Lamberg,Lankinen,Blunkka) en osaa oikein sanoa vielä mitään. Lambergia on hehkutettu kovin, mutta täytyy itse nähdä noiden otteita.

Eronen ei vissiin ole vielä sopimusta muualle tehnyt, mutta sellasen viestin sain tossa pari viikkoa sitten, että hänellä on niin paljon ottajia eri paikoissa (ts. sopimustarjouksia), että ei taida meillä pelata. Harmi, koska siinä olisi ollut iso palanen alakertaan.

Selkeä 1-sena puuttuu, mutta eiköhän se viitta nyt vaan laiteta lähtökohtaisesti Elkinsin niskaan. Kova sentterihän se on. Ramu, Kupru, Ikonen ja Nykopp ovat muut, ja nyt on ainakin syvyyttä leveydessä keskellä jo tässä vaiheessa hyvähyvä. Myös veskariosasto on kunnossa. Luotan Hussoon kyllä, ja katsotaan kuka käytännössä on se 2-veskari sitten. Lankinen vai joku muu. Olisi kyllä hyvä, jos Hussolle ei nyt liikaa painetta lyötäis, vaan 2-veskari voisi pelata vaikka neljäsosan peleistä, niin saisi Husso huilata ja treenatakin peliputkien välissä (CHL mukana kans, joten pelimäärä kasvaa, ja se täytyy huomioida!).

Eli odotetaan mitä hankintoja seuraavaksi tulee. Arvaus on että joukkueessa jatkavat Hari ja Mäkelä, ja uusvanhat nimet ovat Wärn ja Kousa. Ja sitten vaan 1-korin pakkia etsimään!!!

Keränen-Elkins-Puustinen
Pakarinen-Ramstedt-Wärn
Luttinen-Kuparinen-Hari/Leinonen
Lamberg-Ikonen/Nykopp-Partanen

Söderholm-XXX
Kousa-Taipalus
Mäkelä-Auvitu
Teppo-Nyqvist

Husso
XXX
Lankinen
 
Viimeksi muokattu:

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Päivän HBL osaa kertoa että Wärn hakee pelipaikkaa ensisijaisesti ulkomailta. Ei taidakaan tulla kotiin ihan vielä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Päivän HBL osaa kertoa että Wärn hakee pelipaikkaa ensisijaisesti ulkomailta. Ei taidakaan tulla kotiin ihan vielä.

No ilmankos ei ollut julkistettavien listalla sitten vielä. Jos Wärnin peliosoite löytyykin Liigassa lopulta esim. Tapparasta, niin sitten on tainnut kyllä sisäpiiriläisetkin tulla aikalailla höynäytetyiksi :)
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kummallinen seura tämä IFK.

Aiemmin kaudella sanoin Törmäsen huhuun, että ei voi pitää paikkaansa. Kuka nuorehko potkuista huolimatta noususuhdanteessa oleva valmentaja valitsisi sekasortoisen sarjakympin liigasta. Sopimustarjouksia oli varmasti pöydällä useampia.

Myöhemmin kuulin, että Keräselle on tarjottu sopimusta ihan kunnon panostuksella ja siitä oli helppo ajatella, että no sopimustarjouksiahan voi aina heittää. Kuka noususuhdanteessa oleva ehkä liigan paras hyökkääjä valitsisi sekasortoisen sarjakympin liigasta. Sopimustarjouksia oli varmasti pöydällä useampia.

Ihmettelen miten tämä on mahdollista. Varmasti Törmäsen sopimuksella on ainakin pieni yhteys Keräsen valintaan, mutta yllättävää varsinkin Keräsen kohdalla, että KHL ei kiinnosta ainakaan vielä.

Pakisto vielä kuntoon niin aihio menestykselle on valmiina.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Kummallinen seura tämä IFK.

Ihmettelen miten tämä on mahdollista. Varmasti Törmäsen sopimuksella on ainakin pieni yhteys Keräsen valintaan, mutta yllättävää varsinkin Keräsen kohdalla, että KHL ei kiinnosta ainakaan vielä.

IFK on IFK. Perinteet ja puitteet kiinnostaa. Hienoa nähdä, että on Keräsen kaltaisia kiekkoilijoita. Ei juokse rahan perässä Venäjälle, vaan tähtää Maailman kovimpaan. On pikkupoikana unelmoinut Stanley Cupista, eikä Gagarin Cupista. Keränen vaikuttaa jätkältä, joka pelaa rakkaudesta lajiin ja kunnioittaa seuroja seuroina, eikä vaan palkanmaksajina.

Tilannekatsaus ensi kauden kokoonpanon suhteen:

Hyökkäys: Kärki yhtä vaille kunnossa. Keränen, Elkins, Puustinen, Ramstedt, Pakarinen ja mr. X. En edelleenkään ole syttynyt Wärnin paluuseen, ja Petrell vaikuttaa vähän kaukaahaetulta. Toki #32 kelpaisi, mutta onko jo löytänyt sen mitä haki matkoiltaan? En usko.

Alemmat ketjut pitkälti kondiksessa. Partanen on kolmosketjun jätkä, Blomqvist ei taida olla nelosketjun mies eli kolmoseen vasempaan laitaan Partanen tai Blomqvist.
Partanen, Kuparinen, Luttinen, Nykopp, Lamberg, Leinonen, Ikonen, Blomqvist .. onhan näitä. Täytemiehille, täsmähankinnoille tilaa. Kauden mittaan lisäyksiä tarvittaessa. Jos Öfve lasketaan vielä, on hyökkääjiä 14. Siihen se yksi kärkijätkä, yksi alempiin + junnut.

Puolustus vielä avoin. Söde ykkösjätkä, Taipalus kakkospariin, Auvitu kolmoseen (alustavasti). Teppo, Nyqvist ja Salmi kilpailee näyttöpaikoista. Alakerta kaipaa isännän (Mäkelä, "Kanki") ja Södelle parin ("Fernholm", "Kousa"). Ja tähän ottaisin vielä jätkän kakkospariin Taipaluksen pariksi. Hyvä yleispuolustaja, joka osaisi oman pään pelin, mutta myös liikuttaa kiekkoa (se kuuluisa hyvä eka syöttö, ei vain pakkipakkia tai ränniä). Kyllähän tässä Taipalukselle kaavaillaan ihan isohkoa roolia. Eli lisäyksenä vielä nämä kolme jätkää ja mahdollisesti yksi "huippuhankinta", joka pudottaisi Laten kolmoseen ja Auvitun reserviin.

Mut katsotaan mitä se Nybondas keksii. Hyvin se on joukkueita kasannut ja nyt vielä Liigaan sopiva laatuvalmentaja mukana, niin voi odottaa jopa top-4 -paikkaa sarjan päätteeksi. Pudotuspelit sitten taas oma maailmansa, kaikki mahdollista.

Maalivahdeista vielä: Husson pari ainut mitä tarvitaan. Tandem vai backup, miten vaan käy. Lankinen kasvamaan Lunkan oppiin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös