Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2013–2014

  • 1 115 992
  • 2 222

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oma mielenkiintoni kohdistuu Optimistin tapaa Teräväisen pistesarakkeeseen. Tällä hetkellä 44 pistettä ja nousu top3 vain kolmen pisteen päässä. Vähän apuja tuomareilta, niin pistepörssin voitto menee sille kelle kuuluu. Muulla ei ole väliä.

Ja itse asiaan, Jokereista on paha sanoa mitään. Taso heilahtelee niin jumalattoman paljon, että pitkässä sarjassa tullaan näkemään molempia ääripäitä. Huolestuttaa, että niitä huonoja pelejä tulee suhteessa enemmän.

Yhdet pelit vielä ja sitten katsotaan, ketä pelaa ketä vastaan!

Jaa, että tuomareilta pari huutosyöttöä avuksi niin voi sanoa että pistepörssin voitto menee sille kelle se kuuluu? Ok.

Lukon kannattajana ottaisin Jokerit mieluusti vastaan. Oishan se hienoa sanoa Narreille heipat tiputtamalla ne kahdesti putkeen.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit menee tähän kevään musta hevonen -kastiin. Periaatteessa loppukaudesta vain voitettavaa, sillä Kurikassakaan ei yllättäisi putoaminen kättelyssä. Tähän astinenkin menee arvosanana välttävään. Pettymystä se ei juurikaan toki lieventäisi.

Lukko-rematch viime kevästä olisi kyllä mielenkiintoinen, koska tällä kertaa Jokerit lähtisi haastajana. Illan kierroksen jälkeen ollaan viisaampia.
 

Kukko

Jäsen
Jokerit menee tähän kevään musta hevonen -kastiin. Periaatteessa loppukaudesta vain voitettavaa, sillä Kurikassakaan ei yllättäisi putoaminen kättelyssä. Tähän astinenkin menee arvosanana välttävään. Pettymystä se ei juurikaan toki lieventäisi.

Lukko-rematch viime kevästä olisi kyllä mielenkiintoinen, koska tällä kertaa Jokerit lähtisi haastajana. Illan kierroksen jälkeen ollaan viisaampia.

Liigan kallein joukkue ei mene kyllä musta hevonen kastiin. Tämä on samaa sarjaa kun Lukko fanien "symppis pikkuseura" jutut
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Liigan kallein joukkue ei mene kyllä musta hevonen kastiin. Tämä on samaa sarjaa kun Lukko fanien "symppis pikkuseura" jutut

Tuossa lainaamassasi taidetaan ehkä kuitenkin ajaa takaa sitä että vaikka kaikki ei ole narreilla toiminut kuten Strömsössä, on sillä saumat palasten loksahtaessa kohdalleen voittaa ottelusarjoja mitä jengiä vastaan tahansa. Olen itsekin siitä samaa mieltä, kuten myös toki siitä että tuntuu pintapuolisesti vähän hassulta keskustella juuri Jokereista mustana hevosena, mutta kyllä Jokeriarskan resonoinnin nyt kuitenkin ymmärtää jos vähän edes yrittää.

Itse olen voinut jo tovin keskittyä puolueettomana liigajoukkueiden välisiin voimasuhteisiin kevättä ajatellen. En jaksa uskoo että sääleistä ponnistavilla jengeillä riittää bensaa mennä päätyyn asti, mutta top 6:n osalta voisin muutaman huomion kirjoitella.

Kärpät, Tappara, Lukko, SaiPa, JYP ja Jokerit ovat omissa papereissani suoran pudostuspelipaikan joukkueita. Jokereiden tilalla puolivälieriä saattaa pelata Blues, mikäli se onnistuu viemään oman vierasottelunsa esimerkiksi jatkoajalle, siinä missä Jokerit konttaisi kotonaan. Uskon jollain tavalla siihen että Kärpät ei jokaista suolenpätkää jäälle jätä koska sillä ei minkäänlaisia tulostavoitteita enää ole vähään aikaan ollut, kun taas Jokerit jahtaa rajusti pinnoja jotta se kykenisi heilauttamaan itsensä kuuden sakkiin.

Kärpät on ainakin omissa lapuissani mestarisuosikki numero yksi. Sillä on hyvä tapa pelata jääkiekkoa, kovissa liemissä keitettyjä pelaajia ja nuoruuden intoa. Kärpät on ollut kauden mittaan ajoittain niin vakuuttava ettei sitä millään voi ylenkatsoa mestaruuskilvoittelussa. Huikea joukkue, ja vaatii aikamoisen uroteon miltä vastustajalta tahansa jos neljä matsia näitä vastaan vie.

Tappara on ollut ajoittain juuri niin vahva kuin mitä etukäteen veikattiinkin, vaikka esimerkiksi sen kriittinen sentterihankinta kauden alussa menikin reisille. Komeaa lopullista läpimurtokauttaan pelaavat sekä Järvinen että Palola, ja joukkueessa on kaksi aivan helvetin kovaa kiekollista kentällistä. Lisäksi Tapparalta löytyy roolipelaajia, jotka eivät kavahda haalarin pukemista päälle ja hihojen käärimistä kun lumet alkavat sulaa. Pirullinen vastustaja, ja kuten Kärppienkin kohdalla, on neljän ottelun sarjan hoitaminen manselaisia vastaan todella kova suoritus toteutuessaan. Mestarisuosikki numero kaksi.

Lukko sijoittunee runkkarissa kolmanneksi. Dufva takaa sen että Lukko on hankala vastustaja pitkässä pudotuspelisarjassa. Jokerit sai sen viime kaudella tuta. Lukko on joukkueena nähdäkseni paremmissa kantimissa kuin viime kaudella, ja jos se kykenee pelaamaan eheästi läpi pudotuspelien, on se vahva kandidaatti välieriin. Finaaleihin ei potku riitä, eikä joukkueen kärki ole tarpeeksi terävä. Omaa Tapparan tavoin hyvät roolitukset kokoonpanossaan ja näitä keväällä kaivattavia roolipelaajiakin löytyy jokunen.

SaiPa on mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä se on pystynyt säilyttämään jonkinlaisen tuloskunnon ennätyspitkälle historiaansa nähden. Mitään suurta sulamista ei ole nähty, ja kävihän se tiistainakin kairaamassa Tapparalta vieraspisteet järkevällä puolustuspelillä. Tirkkosen SaiPa kykenee liikuttamaan kiekkoa mukavasti, mutta myös pelaamaan sitä vanhanajan SaiPa-kiekkoa, ja näiden kombinaatiolla nähdäkseni saatetaan pudotuspelisarja voittaakin. Uskon SaiPaan, buumi Lappeessa lienee aika kova ja Sputnik on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan varteenotettava välieräehdokas. Olen iloinen koko Etelä-Karjalan puolesta ja toivon SaiPalle menestystä. Jos SaiPa meinaa pelata keväällä kautensa parasta kiekkoa, tulee muuten näiden uudempien hankintojen nostaa tasoaan. Tai no, tämä Cutta on tainnut ajaa asiansa ihan hyvin. Spang ei ilmeisesti ole aivan täyttänyt odotuksia. Pari matsia olen myös nähnyt jossa Spina on hakenut itseään kyllä todella pahasti. Näiden tulee ehdottomasti parantaa.

JYP, Blues ja Jokerit kilvoittelevat jäljelläolevista paikoista suoraan puolivälieriin. Näkisin JYP:in ja Jokerit tosiaan olevan vahvoilla, perustan mielipiteeni ihan tähän illan kierrokseen. Uskon JYPin klaaraavan tänään espoolaiset mutta isompaa kuvaa kun tarkastelee, on sen peli ollut kyllä enemmän tai vähemmän sekaisin jo jonkin aikaa. Virtanen on aikamoisessa liemessä pelitaktiikkansa suhteen, ja sitä vanhan kunnon ajokoira-JYP:iä ei ole näkynyt montaa kertaa tällä kaudella. Jos Virtanen nyt sattuu tämän wanhan huippuvaihteen Valtrasta löytämään ja onnistuu sen kytkemään silmään, tulee JYP:istä hankala voitettava mutta tällä hetkellä ennustan sen tien tyssäävän puolivälieriin. Pelaajisto on kova, mutta se ei välttämättä riitä.

Jokerit tosiaan musta hevonen, mutta en usko pitkään kevääseen jos vauhtia joudutaan hakemaan Lomarengas (heh)-kierrokselta. Pelaajiston potentiaali ihan puolueettomasti tarkasteltuna on huima. Valtosen koutsaustaidot mitataan tulevissa pudotuspeleissä toden teolla. Jokerit on ainakin omasta mielestäni sellainen joko tai-jengi. Hyvä flow siivittäisi pitkälle, pahimmassa tapauksessa konttaa tiukoilla hetkillä sekä tänään että sääleissä. Potentiaalia löytyy, se on selvää.

En kirjoitellut esimerkiksi maalivahtipelistä näiden kohdalla mitään, koska se on todella vahvaa jokaisella jengillä. Pitkissä ottelusarjoissa päästäänkin näkemään millä veskareilla kasetti kestää ja kenellä vastaavasti ei. Hieno kevät tulossa, vaikka oma suosikkijoukkueeni persettä pitkin kautta onkin näyttänyt. Toivon tasaisia sarjoja ja hyvää tuomarointia ettei tarvitse muutaman nimimerkin repiä pelihousujaan heti otteluseurantaketjuissa. SaiPan bandwagonissa olen ehdottomasti.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aimmin muutama kirjoittaja implikoi, että Tapparan muita kovemman harjoittelun jakso olisi lähinnä kannattajien selittelyä huonoille otteille. Tässä Urheilulehden jutussa Ismo Läntinen kertoo piireissä tiedettävän, että ”Rautakorven joukkueissa tulee tietty periodi, jossa harjoittelevat tiiviisti ja hakevat kuntopiikkiä."

Eikö sitten kaikissa?

Ei. En usko, että runkosarjasijoituksestaan viimeiseen asti taistelevissa joukkueissa otetaan mitään riskiä juuri tämän hetken suorituskyvyn suhteen...

Mitä ikinä tämä "muita kovempi harjoittelu" pitääkään sisällään, niin hieman epäilen että Kärpätkään olisi jättänyt harjoittelun suhteen yhtään kiveä kääntämättä ja vain tähdännyt runkosarjan voittoon sillä viime keväästä lähtien katse on ollut jossain aivan muualla. Niin on vaan pelien jälkeen jääty Marjamäen johdolla vedettyyn jalkapunttiin läpi kauden ja sitä rataa. Jokainen joukkue varmasti tekee hommat tavallaan ja kevät näyttää miten luistin kulkee.
 
En myöskään usko etteikö Suomen suosituimmassa lajissa olisi näitä urheilun lainalaisuuksia nähty jo iät ajat treenamisen vaikutuksista jne..

Ja tämä taas johtuu siitä, että vuosituhannen alussa Rautakorpi ruuvasi vuosi vuodelta harjoituskuormaa kovemmaksi, pyrkien siirtämään kuntohuippua keväämmälle. Tästä on ainakin itsellä ihan semi-sisäpiirin tietoa ja Jukan käyttämä termi tuolloin oli:"Harjoitellaan rasituksen alla pelaamista.". Joukkuetta siis totutettiin siihen, millaista on pelata piimää pohkeissa playoff-sarjojen venyessä.

2003-runkosarjassa puhuttiinkin jo diesel-Tapparasta ja Mika Saukkonen intoutui kirjoittamaan legendaarisen kolumninsa siitä, kuinka Rautakorven eväät on syöty.

Mestaruuden ohella tuosta kaudesta on hyvä muistaa se, että Blues oli erittäin lähellä pistää Tapparan kesälomalle 1. playoff-kierrokselta. Huikean sarjan voittaminen vaati lopulta Mika Lehdon ilmiömäisen pelin ja ripauksen tuuriakin (Muistelen Stapletonin apuneen ylärimaan). Pelin käyntiin saaminen voi ottaa pari peliä aikaa...
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuus nyt porvoon kärppä kertomaan miten SaiPa sulaa ja trendi on laskeva... Ja ei, mulla ei ole noussut kusi hattuun. Pakko vaan vähän kuitata vaikka tuskin myönnät väärässä olleesi. Varmaan löydät jonkun tilaston jolla tuon sarjataulukon voi kumota...
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
...Ja tarina jatkuu.

Tammikuu 12 ottelua, 19 pistettä, 1,58 p/o
Helmikuu 8 ottelua, 10 pistettä, 1,25 p/o

Tämähän toki oli jo nähtävissä silloin Joulun jälkeen mutta sitkeimmät SaiPa-fanit eivät varmasti vieläkään tunnusta että joukkueen kurssi on alaspäin.

Jännä nähdä onnistuuko SaiPa vielä maaliskuussa romahtamaan helmikuutakin surkeammalle tasolle ja ryssimään "varman" suoran playoff-paikan. Luulen kyllä että SaiPa itsensä kuuden joukkoon hoitaa koska ulospullahtamiseen ei enää riitä SaiPan oma tunarointi vaan se vaatii lisäksi vielä Bluesilta tai Ilvekseltä loistavaa runkosarjan loppua.
Ja tarina jatkuu.
Maaliskuu 5 ottelua, 10 pistettä, 2,00 p/o. SaiPan käyrä järkyttävässä nousussa ja vahvin mestariehdokas?

Kuukausitasolla asiaa voi tutkia, mutta tilastot ovat kivoja ja niitä voi pyöritellä:
Jos jaetaan kausi neljään jaksoon, jotka katkaisee maajoukkuetauko, joulu ja olympialaiset keskiarvot menevät näin
1. jakso 1,81 p/o
2. jakso 1,91 p/o
3. jakso 1,30 p/o
4. jakso 1,85 p/o
Edelleen todistaa, että kurssi kauheassa nousussa ja jos sama trendi jatkuu niin mestaruus on varma.

Tai jos jaetaan 15 ottelun jaksoihin
1. jakso 1,86 p/o
2. jakso 1,66 p/o
3. jakso 1,73 p/o
4. jakso 1,33 p/o
Vai onko sittenkään. Kauhea sulaminen lopussa ja puolivälierät olivat loistava saavutus, mutta siihen se jää.

Tai jos jaetaan 10 ottelun jaksoihin
1. jakso 2,00 p/o
2. jakso 1,80 p/o
3. jakso 1,90 p/o
4. jakso 1,30 p/o
5. jakso 1,80 p/o
6. jakso 1,50 p/o
Jaa-a mitäköhän tämä kertoo?

Tilastot ovat vain yksi asia millä voi omat tuntemuksensa todistaa oikeaksi. Eivät kuitenkaan välttämättä totuus.

-H-
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Turha edes Ilveksen pelailla playoffeja kun eivät kuulemma tauolla tehneet muuta kuin levänneet. No, antas muiden pelailla sitten keväällä.

Lukkokin voi unohtaa mitali haaveet.. Dufvan mukaan joukkueella ei ollut tauon aikana yhtään yhteistä tapahtumaa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Ilveksen mies oli noin kuukausi sitten varsin hyvin hajulla kyseisten joukkueiden loppukaudesta.

Eiköhän kuitenkin Dufvan Lukko saa levon tuoman rentouden kohta näkyviin ja painele väkisin mitaleille. Sarja on vasta nuori.

HIFK:a ei rentoutusloma Espanjan auringossa vienyt Lomarengasta pidemmälle.
 

Kukko

Jäsen
Kyllä se Jokeriden piilevä potentiaali oli kaikkien tiedossa. Saipasta olen pitkään sanonut että se on kova. Ilmeisesti siinä on kuitenkin se kevään mustahevonen, koska puoli-suomea piti tippumista ja taantumista selviönä
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Porvoon Kärpän reaktio, kun kuulee ettei SaiPa joutunutkaan säälipleijareihin vaan pääsi suoraan pudotuspeleihin kotiedulla...

Porvoon Kärppä kuulee SaiPan suorasta playoff paikasta 2013-2014 - YouTube
Sori vaan mutta ei oikein osunut eikä uponnut. Minulla ei edelleenkään ole mitään SaiPaa vastaan henkilökohtaisesti. Se että ennustuksenii SaiPan alisuorittamisesta meni pieleen, ei saa minua raivon partaalle eikä edes tippaakaan vihaiseksi. Päinvastoin, olen jo sanonutkin että mielelläni näen SaiPan menestyvän vaikka en siihen itse uskonutkaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jaa, jaa...

Kyllä mä mm. SaiPalle toivon vaikka päätyyn asti menemistä, mutta vaikeaa nähdä kenenkään pystyvän haastamaan Kärppiä. Etenkään nyt sen jälkeen, kun heillä jo oli omat vaikeutensa HPK-sarjassa, jotka komeasti selättivät.

Tapparakaan ei taida pystyä estämään Kärppiä kaappaamasta poikaa, sen verta mielikuvituksetonta tuo nyhjääminen on.

Kyllä Kärpät vie.

Toki otan yllätykset ilolla vastaan.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minusta Kerhon kaataminen selvin luvuin ei nyt kuitenkaan ole osoitus siitä, että Kärpät on jollain lailla ylivoimainen. Kaikki kunnia HPK:lle, mutta olihan tuosta sarjasta odotettavissa melko selvänumeroinen voitto Kärpille. Kurittoman Jokeri-porukan olisi luultavasti kammennut tieltään mikä tahansa muukin joukkue. Pelillisesti HPK taisi yllättää kaikki, mutta lopulta laatu ei vain riittänyt.

Aika lailla odotusten mukaanhan tässä mennään. Näyttäisi melko vahvasti siltä, että runkosarjan top-4 -joukkueet saattavat kaikki mennä välieriin. Ainoastaan Lukolla on ollut suurempia vaikeuksia Bluesin kanssa.

Kärpät ja Tappara ovat edelleen vahvoja ennakkosuosikkeja. SaiPa, Lukko ja Blues ovat tällä hetkellä selvästi kärkikaksikon takana, jos ennakkoasetelmia aletaan laatiimaan. Mitään ei ole kuitenkaan vielä kirkossa kuulutettu, ja uskoisin niin Kärppien kuin Tapparankin joutuvan tekemään täyden työn mennäkseen finaaleihin. Jälkimmäisellä on toki vielä puolivälieristäkin yksi voitto hankkimatta.

Tässä vaiheessa asetelmat ovat nähdäkseni seuraavat:

1. Kärpät
2. Tappara
...
3. Lukko
4. SaiPa
5. Blues
...
6. JYP
7. Pelicans

Nostan Lukon tuosta tasaisesti kolmikosta kärkihaastajaksi puhtaasti sen takia, että koen Dufvan porukalla olevan eniten potentiaalia nostaa merkittävästi tasoa. Peliesitysten valossa Lukko ei missään nimessä ole Bluesia tai SaiPaa edellä.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Tapparakaan ei taida pystyä estämään Kärppiä kaappaamasta poikaa, sen verta mielikuvituksetonta tuo nyhjääminen on.

Kerro toki ihmeessä lisää Tapparan nyhjäämiestä ja mielikuvituksettomuudesta.

Tapparan pelillinen taso laskenut peli peliltä Pelicans sarjassa? Tai no, tottahan se on että omilla virheillään Pelicans on lahjoittanut 3 voittoa Tapparalle. Ilman näitä Tappara olisi jo lomilla 0-4 lukemin, mutta ei se aina ole reilua. Tämähän se totuus tuntuu olevan.

Muutenkin on erittäin hieno nähdä kuinka tuo Lahden toinen ottelu nähdään jatkuvasti sarjan "kuvana" jossa Pelicans oli hallitsevampi ja Tappara kyttäili. Muuten Tappara on pitänyt ohjaita ja vienyt peliä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minusta Kerhon kaataminen selvin luvuin ei nyt kuitenkaan ole osoitus siitä, että Kärpät on jollain lailla ylivoimainen...

Heh, Kerho-sarja on asia erikseen, mutta mielestäni Kärppien tekemä liigahistorian uusi piste-ennätys runkosarjassa kyllä kertoo omaa kieltänsä.

Asettelen kysymyksen näin päin: mikä joukkue voittaa Kärpät neljästi?

Ei taida mikään jengi siihen pystyä. Nämä puolivälierät ovat olleet erinomaista viihdettä, mutta veikkaan valitettavan tylsää ennalta arvattavaa loppua kaudelle.

Mutta kuten jo aiemmin totesin, olen mielihyvin väärässä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Heh, Kerho-sarja on asia erikseen, mutta mielestäni Kärppien tekemä liigahistorian uusi piste-ennätys runkosarjassa kyllä kertoo omaa kieltänsä.

Asettelen kysymyksen näin päin: mikä joukkue voittaa Kärpät neljästi?
Aiemmat kaudet ovat osoittaneet, että runkosarjasijoituksen merkitys on lähinnä siinä, että saa potentiaalisesti heikompia vastustajia sekä kotiedun. Toki runkosarjasijoituksia voidaan pitää jokseenkin suuntaa antavina.

Tappara ei pelannut kovinkaan paljon huonompaa runkosarjaa kuin Kärpät. Lisäksi Tappara on valmennuksen osalta ainakin omissa kirjoissani hieman edellä.

Jos tarkastellaan pelkästään joukkueiden välisiä materiaalieroja, niin huomataan, että runkosarjan kärkikolmikon osalta vain Lukon puolustus on merkittävästi heikompi kuin Kärppien tai Tapparan vastaava. SaiPa ja Blues ovat paperilla kevyempiä, mutta niiden pelityyli on puolestaan ollut tuloksellisesti hyvä, enkä usko, että kyseiset joukkueet tulevat ainakaan heikkenemään pelillisesti.

Eikös SaiPa ole pelannut ihan hyvin Kärppiä vastaan tällä kaudella? Tällainen mielikuva on itselle jäänyt. Voi olla toki, että muistan väärin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikös SaiPa ole pelannut ihan hyvin Kärppiä vastaan tällä kaudella? Tällainen mielikuva on itselle jäänyt. Voi olla toki, että muistan väärin.

Kärpät voitti kaikki ottelunsa SaiPaa vastaan runkosarjassa. Siitä huolimatta tällä hetkellä tuntuu siltä, että juuri SaiPa on se suurin este Kärppien matkalla kohti mestaruutta. Uskomatonta, mutta tältä se vaikuttaa.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Keskinäisten otteluiden perusteella Kärpät - Tappara on aika 50/50. Kärpät eivät saa pelata omalla tavallaan Tapparaa vastaan, mikä on aiheuttanut heille ongelmia.

Kärpät - HPK runkosarjassa: pisteet 5-5
Kärpät -Tappara runkosarjassa: pisteet 6-3 (paitsi että ei ollut - 6-6)

Toki pudotuspeleissä noilla statseilla voi heitää pelikaania.
 
Viimeksi muokattu:

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kärpät - HPK runkosarjassa: pisteet 5-5
Kärpät -Tappara runkosarjassa: pisteet 6-3

Toki pudotuspeleissä noilla statseilla voi heitää pelikaania.

En tiedä varmaksi, mutta minusta Tappara ja Kärpät kohtasivat neljä kertaa ja ottelut meni näin:

Lokakuussa Oulussa Kärpät voitti 4-1
Marraskuussa Tampereella Kärpät voitti 2-3 (VL)
Tammikuussa Tampereella Tappara voitti 3-2
Helmikuussa Oulussa Tappara voitti 3-4 (VL)

Minä ainakin saan pisteet (6-6) ja voitot noista tasan. Jäikö minulta joku ottelu huomioimatta?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös