EHT Venäjän turnaus

  • 34 516
  • 71

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Ai, että maailmanmestari Vehanen lähtisi Venäjän turnaukseen antamaan MM-näyttöjä?

Sotshiin ei taida olla saumoja ja keväälle ehtii antaa vielä koko kauden näyttöjä.
Mielestäni Vehanen olisi ainoa eurooppalainen maalivahti, joka tuon kolmosveskarin roolin Sotshissa voisi saada. Tosin siihen rooliin hänen tuskin tarvitsee näyttöjä antaa lisää. Mikko Koskinen on tietysti se toinen potentiaalinen nimi Euroopasta, mutta aika outoa olisi mikäli hän menisi Vehasen ohi ainoastaan erinomaisen syksyn perusteella. Vehanen on kuitenkin maailmanmestari ja pelannut jo monta kautta KHL:ssä todella hyvin.
 

Ferris

Jäsen
Eronen ja Ristolainen sivuun – SaiPa-kapteeni debytoi Leijonissa | Yle Urheilu | yle.fi

Eli Ville Koho Ristolaisen ja Erosen tilalle. Minulta vähän kateissa se logiikka miksi otetaan keskushyökkääjä kahden puolustajan tilalle, vaikka Koho onkin puolustavana pelaajana hyvä. Kovasti luotan Erkkaan mutta kummastelen kyllä tätä valintaa, vaikka Koho toisaalta on paikkansa EHT-höntsissä ansainnut.

Ei tässä ole muuta takana kuin Liigan isompien seurojen huoli SaiPan liiallisesta menestyksestä. Lähetetään Kalen mahtikäskyllä se viimeinenkin terve sentteri Venäjälle, josta tuskin terveenä takas tulee -> SaiPan alamäki alkaa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Eli Ville Koho Ristolaisen ja Erosen tilalle. Minulta vähän kateissa se logiikka miksi otetaan keskushyökkääjä kahden puolustajan tilalle, vaikka Koho onkin puolustavana pelaajana hyvä. Kovasti luotan Erkkaan mutta kummastelen kyllä tätä valintaa, vaikka Koho toisaalta on paikkansa EHT-höntsissä ansainnut.

Itsekin kummastelin tätä hiukan kunnes valaistuin. Suomi tulee pelaamaan niinkuin olympialaisissa kolmella puolustajaparilla ja seiskapakkia varmasti vaihdetaan pelien välillä niin, että hänkin pääsee pelaamaan. Nyt mielestäni voitaisiin laittaa Nummelin pelaamaan seitsemäntenä pakkina ja sieltä aina pelaamaan ykkös ylivoimaan. Jos Petu onnistuu olemaan vaarallinen ylivoimalla niin hän voisi edes haaveilla olympiapaikasta. Myöskin pelaavan kokoonpanoon kelpaa pari: Karalahti-Nummelin, nostalgia syistä. Suomihan valitsi yhdeksän puolustajaa turnaukseen kun Ristolaisen piti pelata avauspeli Tsekkejä vastaan. Nyt siis pakkeja seitsemän.
 

Pallavolo

Jäsen
Innolla odottelen Karalahden otteiden seuraamista - uskon, että paikka kisakoneessa aukeaa ilman suurempaa floppaamista täällä EHT:llä. Jotenkin tuntuu, että Nummelinin juna on mennyt jo. Toivottavasti olen väärässä, sillä Numppa on aina viihdyttävä pelaaja!

Ristolaisella olisi ollut hyvät sauma kisoihin onnistumalla täällä, mutta nyt se taitaa olla sinetöity että Rassen aika koittaa vasta MM-kisoissa.

Ärsyttää muuten joidenkin lehtien otsikointi tähän EHT-turnaukseen liittyen, kun otsikossa puhutaan Sotshista ja jätetään EHT-mainitsematta. Tahallaan kerjätään klikkauksia sillä, että nopeasti otsikot selaten menee sekaisin olympiakisoje kanssa.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Suomella on mielenkiintoinen joukkue nyt tässä Venäjän turnauksessa. Karalahti ei ollut niin kauhean vakuuttava Karjala-turnauksessa vähän yli kuukausi sitten.
Mutta nyt saa uuden näytönpaikan, ja varmasti haluaa sen käyttää. Ville Koho on mukava katsoa miten pelaa. Loukkaantumisten takia pääsi mukaan. Olympiakoneeseen tällä SaiPa konkarilla ei ole asiaa varmaankaan, mutta jos mm-kisoihin näytöt riittäisi.

Nummelin pelaa edelleen ihan huipputasolla. Liike on loistava ja näyttää kokemuksella mallia muulle joukkueelle. Hyvä kun pääsi mukaan tähän joukkueeseen. Varmasti nähdään Sotsissa olympialaisissa, tää olis erittäin hieno juttu.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ville Koho on mukava katsoa miten pelaa. Loukkaantumisten takia pääsi mukaan. Olympiakoneeseen tällä SaiPa konkarilla ei ole asiaa varmaankaan, mutta jos mm-kisoihin näytöt riittäisi.

Jees, hieno homma että Ville pääsee tekemään debyyttinsä A-maajoukkueessa. Ikää on Villellä jo 31 vuotta, mutta ei tuota maajoukkuekomennusta voi minään armopalana pitää. Villen vahvuus on aina ollut kahden suunnan pelaaminen, ja kun tällä kertaa Liigan pistepörssissä muut kotimaiset sentterit ovat kaukana Villen takana, niin valinta on hyvin perusteltu.

Katsotaan miten SaiPan El Capitanon pelit sujuvat leijonapaidassa. Itse en kyllä mitenkään jaksa uskoa Kohon MM-kisapaikkaan, mutta keväällähän se nähdään että mikä on KHL:ssä ja Euroopan sarjoissa pelaavien sentterien kunto ja kiinnostus MM-kisoja kohtaan.
 
Ruotsi-Venäjä -ottelussa tuomarit ovat virallisesti nyt täysin pihalla tapahtumista. Lundqvist keihästää selkeässä tilanteessa Tereshenkoa säkeille, eikä mitään. Sitten pikkuisen hämärä jalkakamppitaklaus, jonka jälkeen Kovaltshukilta räikeä estäminen, josta ei myöskään jäähyä.

Edit: No pääsivät takaisin kartalle, kun antoivat svedulle pelkästään rangaistuksen maalinedushässäkästä.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suomi pelaa Tshekkiä vastaan ihan hyvin ja paikkoja kyllä on, mutta viimeistely on perisuomalaiseen tyyliin todella heikkoa.

Joka laukaus vedetään suoraan logoon ja tyhjiinkään ei saada nostettua.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Aika heikkoa peliä kokonaisuudessaan. Puolustuksen virheet nyt etenkin paistavat silmään.
 

rudi#25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit(Toistaiseksi) sekä kentän duunarit
Suomi on aivan sysipaska. Joukkuella ei mitään annettavaa katsojalle.
 

Ducks44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Kyllä tossa Suomen joukkueessa oli tänään valitettavan paljon vapaamatkustajia. Esim. Petteri Nummelin, jonka peli perustuu liikkumiseen, hyökkääjien ruokkimiseen sekä hyvään viivapelaamiseen. Mitään näitä elementtejä ei näkynyt. Surffaili jäällä kuin rusettiluistelussa. Jos kuvittelee, että kisapaikka tulee pelkällä terveenä ololla ja läsnäololla niin on pahasti ajatukset pielessä. Tuollekin paikalle ja rooliin löytyy astetta kovemmat Timonen ja Vatanen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tästä ottelusta pisti silmään muutama asia:

Anssi Salmela nousi Lasse Kukkosen kanssa samalle viivalle Sotsia ajatellen.

Nummelin oli selvästi edellä Karalahtea veteraanien kisassa, kumpikaan ei esittänyt mitään erikoista.

Toni Rajala oli paras hyökkääjä ja Koskinen hyvä maalivahti.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kun otetaan huomioon, että tuo joukkue rakennettu ns. palkinto matkalaisten ympärille, niin mielestäni Suomi pelasi varsin viihdyttävää kiekkoa. Jaloissa kyllä koko pelin, mutta oli siellä paikkoja tehdä useampikin maali. Mieluummin näin, että Liigassa hyvin pelanneita palkitaan, menestyksestä riippumatta, kuin että siellä pelaisi about ne samat kaverit 4 turnausta ja kisat. Jokainen voi itse mennä katsomaan millä kalustolla tuonne lähdettiin, mielestäni ihan ok esitys, vaikka turpaan tuli ja ehdottomasti peukkua tälle käytännölle palkita Liigassa hyvin pelanneita kutsulla maajoukkueeseen "höntsään" EHT:llä. Se on kuitenkin aika monelle Palolalle, Kemppaiselle ja Koholle varmasti niitä uran kohokohtia (mitään minulla ei kolmikkoa vastaan ole, päin vastoin, eikä kaksi edes ole kovin vanhoja joten sinällää potentiaaliakin olisi, mutta eiköhän läpimurto olisi tullut jo jos olisi tullakseen), sekä tilaisuuksia ajaa nuorta polvea sisään ns. kovempiin peleihin. Ei nämä nyt ole niin vakavia pelejä kuitenkaan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On tuo Nummelin kyllä käsittämättömän paska oman alueen puolustuspelissä. Pelokas, arka, välttää kontakteja, oma mies hukkuu. Suorissa hyökkäyksissä peruuttaa lähes tulkoon maalivahdin syliin, kun ei uskalla ottaa ylempää kiinni miestään. Ei tuollaista pakkia voi ottaa olympiakiekkoon mukaan. Kolmannen erän alussa hän pelasi hyvää ylivoimaa yhden vaihdon, mutta muuten pelistä ei jäänyt ihmeellistä kerrottavaa hyökkäyspelin osalta.

Koskinen pelasi hienon pelin. Hän on mielestäni tällä hetkellä euromaalivahtien hierarkiassa melko selvä ykkönen. Ainoastaan Vehanen häntä voisi haastaa, mutta häntä ei taida maajoukkuepelit enää kiinnostaa.

Hyökkääjistä parhaiten esiintyi mielestäni Pekka Jormakka. Hän oli rohkea, energinen ja kykeni hommaamaan ainakin jonkun jäähynkin vastustajalle.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hah, Tamilla riittää huumorintajua...
Vai että Nummelin ja Karalahti heitti kovat näytöt. Ehkä tarkoitti kovia näyttöjä siitä, etteivät nämä kaksi herraa kuulu olympialaisiin. Nummelin ja Karalahti eivät erottuneet millään lailla edukseen tuosta joukkueesta, Nummelin ihan avuton omassa päässä.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Niin pelasi

Suomi pelaa Tshekkiä vastaan ihan hyvin ja paikkoja kyllä on, mutta viimeistely on perisuomalaiseen tyyliin todella heikkoa.

Joka laukaus vedetään suoraan logoon ja tyhjiinkään ei saada nostettua.

Suomella oli loistavia maalipaikkoja 10 maaliin, mutta nolla tehtiin. Yllättävän hyvä esitys mielestäni ja ainoa joka petti oli maalinteko. 1 jos päästetään omiin niin se on kova suoritus tuolla tasolla, nolla kun tehdään niin sillä ei voi pelejä.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Kun otetaan huomioon, että tuo joukkue rakennettu ns. palkinto matkalaisten ympärille, niin mielestäni Suomi pelasi varsin viihdyttävää kiekkoa. Jaloissa kyllä koko pelin, mutta oli siellä paikkoja tehdä useampikin maali. Mieluummin näin, että Liigassa hyvin pelanneita palkitaan, menestyksestä riippumatta, kuin että siellä pelaisi about ne samat kaverit 4 turnausta ja kisat. Jokainen voi itse mennä katsomaan millä kalustolla tuonne lähdettiin, mielestäni ihan ok esitys, vaikka turpaan tuli ja ehdottomasti peukkua tälle käytännölle palkita Liigassa hyvin pelanneita kutsulla maajoukkueeseen "höntsään" EHT:llä. Se on kuitenkin aika monelle Palolalle, Kemppaiselle ja Koholle varmasti niitä uran kohokohtia (mitään minulla ei kolmikkoa vastaan ole, päin vastoin, eikä kaksi edes ole kovin vanhoja joten sinällää potentiaaliakin olisi, mutta eiköhän läpimurto olisi tullut jo jos olisi tullakseen), sekä tilaisuuksia ajaa nuorta polvea sisään ns. kovempiin peleihin. Ei nämä nyt ole niin vakavia pelejä kuitenkaan.

Onhan sulla jotain pointtia mutta mun mielestä nää EHT-höntsätkin voisi käyttää paremmin hyödyksi niin MM-kisoja kuin olympialaisiakin ajatellen. Ei sinne tarvitse mitään yli kolmekymppisiä ottamaan ensimmäisiä ja viimeisiä A-maaotteluita, vaan mieluummin sitten niitä kavereita jotka voisivat kevään MM-kisoissa tehdä jotain, tai sitten niitä KHL-pelaajia jotka ehtivät, jaksavat ja jotka omaavat mahdollisuuden olympiarosteriin. Esimerkiksi Nummelinin paikka tässä joukkueessa on aika kyseenalainen. Ennemmin sitten vaikka nuoremmille Liigapelaajille maajoukkuedebyyttejä niin saa nekin pois alta.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Olympiakoneeseen tällä SaiPa konkarilla ei ole asiaa varmaankaan, mutta jos mm-kisoihin näytöt riittäisi.

Niin eiköhän MM-kisoihinkin jonossa edellä ole ainakin Hytönen, Wirtanen ja Koskiranta, jos tuollaisia kahden suunnaan rooliin maajoukkueessa profiloituvia kavereita mietitään.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Tätäkö lisää?

Nyt ei lähdetty viiveellä. Vähissäkin viivelähdöissä (8 kpl) Leijonien pakit lähtivät oudosti törmäämään ulos maalin takaa.

Ne, jotka eivät pidä viivelähdöistä, taisivat nauttia erityisen paljon tänään Leijonien pelaamisesta. Syöttöketjut olivat lyhyitä, kiekko oli koko ajan kuin flipperipallo kumilankojen välissä eli pomppi sulle, mulle, sulle, mulle...

Pelattiin niin kutsuttua viihdyttävää hokia.

Tätäkö lisää?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nyt ei lähdetty viiveellä. Vähissäkin viivelähdöissä (8 kpl) Leijonien pakit lähtivät oudosti törmäämään ulos maalin takaa.

Ne, jotka eivät pidä viivelähdöistä, taisivat nauttia erityisen paljon tänään Leijonien pelaamisesta. Syöttöketjut olivat lyhyitä, kiekko oli koko ajan kuin flipperipallo kumilankojen välissä eli pomppi sulle, mulle, sulle, mulle...

Pelattiin niin kutsuttua viihdyttävää hokia.

Erkka Westerlundin Suomi johtaa koko EHT:ta, kuudellatoista pisteellä. Seitsemästä ottelusta viisi voittoa, yksi tappio jatkoajalla ja tänään vasta ensimmäinen nollan pisteen ottelu.

Näin tänään vain kaksi ekaa erää, mutta olihan Suomella ainakin niiden aikana vaikka kuinka paljon paikkoja maalintekoon.

Tänään ei uponnut.

Itse en jaksaisi oikein tätä vastakkainasettelua pelitapojen suhteen, mutta on silti pakko ihmetellä, onko P.Sihvonen odottanut koko kauden ensimmäistä tappiota, jotta pääsisi yllä olevan tyyppisesti sitä kommentoimaan..?
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Erkka Westerlundin Suomi johtaa koko EHT:ta, kuudellatoista pisteellä. Seitsemästä ottelusta viisi voittoa, yksi tappio jatkoajalla ja tänään vasta ensimmäinen nollan pisteen ottelu.

Näin tänään vain kaksi ekaa erää, mutta olihan Suomella ainakin niiden aikana vaikka kuinka paljon paikkoja maalintekoon.

Tänään ei uponnut.

Itse en jaksaisi oikein tätä vastakkainasettelua pelitapojen suhteen, mutta on silti pakko ihmetellä, onko P.Sihvonen odottanut koko kauden ensimmäistä tappiota, jotta pääsisi yllä olevan tyyppisesti sitä kommentoimaan..?

Eiköhän ole ollut viesti valmiiksi kirjoitettuna jo kesäkuulta asti tai jotain...

Yhden tuloksellisesti heikon matsin takia en lähde pelitapaa tuomitsemaan. Ainoastaan nämä valinnat joukkueeseen kummastuttavat siinä mielessä että olympiavuonna olisi voinut saada vähän enemmänkin informaatiota pelaajista irti. Toisaalta, ei ole tiedossa kaikkien kieltäytyneiden/loukkaantuneiden taustoja ja voihan se olla että Erkka haluaa talvella olympiapelaajille yhden tauonkin väliin, jotta sitten saadaan aivan maksimaalinen hyöty irti pelaajista olympialaisissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös