Potkut Laukkaselle – KalPan valmennus kaudella 2012

  • 185 407
  • 496

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Todennäköisesti KalPa myy Riekkisen Ilvekseeen tai Ässiin vanhojen valmentajien alaisuuteen pelaamaa. Siellä sitten puhkeaa kukkaan ja loppukaudelle tehot 10+20.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Todennäköisesti KalPa myy Riekkisen Ilvekseeen tai Ässiin vanhojen valmentajien alaisuuteen pelaamaa. Siellä sitten puhkeaa kukkaan ja loppukaudelle tehot 10+20.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos Laukkasesta ei millään voida luopua, niin kai sitä pelitapaa voidaan edes yrittää muuttaa enemmän entisen kaltaiseksi? Perkele vaikka sitten Riekkinen ja Masuhr selittämään se muille, jos ei muuten lähde. Pelitavan mahdottomuus olisi sinänsä aika hyvä selitys tämän syksyn ongelmille, tahto ja halu voi oikeasti olla joukkueessa ollut kova, mutta jos ei osata pelata pelitavalla niin helvetin vaikeaksihan se menee.


Niin, valmentaja ei osaa opettaa pelitapaa, koska ei itsekään kunnolla tunne sitä. Pelaajat eivät tässä tilanteessa voi kantaa häntä reppuselässä, koska Papu on niin pihalla. Ei pelaajien tavoitteena tietenkään voi olla kouluttaa itselleen asiaankuuluva valmentaja. Pelaajat voisivat auttaa, jos kaikilla olisi hommassa edes suunnilleen sama suunta tyyliin Koivu – Jalonen.

Opettaminen on avainsana valmentamisessa. Ehkä siksi Juha Junnosta lähtien valmentajissa on paljon koulutukseltaan luokanopettajia. Kysymys on paljolti siitä, miten saat opetettua pelaajat pelaamaan haluamallasi tavalla. Tämä ei enää olekaan ollenkaan yksinkertainen juttu. Liikkuvia osia on aika paljon.

KalPassa tässä tullaan jääkiekon tai oikeastaan ihmismielen dynamiikan lainalaisuuksiin. Nyt on jo menty sen rajan yli, että oikeastaan kaikki mitä Laukkanen jatkossa tekee, vain pahentaa tilannetta. Jos hän yrittää palata KalPan entiseen pelitapaan, se ei toimi, koska Laukkanen ei osaa sitä riittävän hyvin. Jos hän yrittää palata omaan pystysuunnan filosofiaansa, on mentävä Siperian läpi niin, että viimeisetkin tippuvat kelkasta - sekään ei toimi. Jos hän jatkaa entiseen tapaan - ei toimi. Nyrkkisääntö tietenkin on, että et voi olla tai opettaa muuta kuin olet tai osaat. Vaikkapa toisilta kopioimalla homma vaan ei huipputasolla toimi. Tulemme siihen, että ei kerta kaikkiaan ole muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa valmentajaa. Jos Laukkanen jatkaa, on seurauksena yhäti paheneva katastrofi. Tämä ei minusta ole enää edes mikään mielipidekysymys. Pitää olla todella motivoitunut ihminen, että pystyy vakuuttamaan edes itsensä jostakin muusta. KalPan johdossa näitä motivaatiotekijöitä tuntuu riittävän, mutta se ei ole pelaajien, Laukkasen, kannattajien eikä KalPan etu. Kyseessä on ihan oma etu.
 
Viimeksi muokattu:

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Tilanteesta suunnattomasti tuskastuneena laitoin juuri sähköpostia KalPa:n toimistolle. Kyselin ystävälliseen sävyyn kriisipalaverista ja joukkueenjohdon ulostulosta em. asiasta. Samalla toin ilmi oman ja monen muunkin näkemyksen tarvittavista toimenpiteistä kauden pelastamiseksi. Saapa nähdä vaivautuvatko vastaamaan viestiini.

Heti aamusta oli tullut itse Toni Saksmanilta seuraavanlainen vastaus sähköpostiini:

"Hei!

Valitettavasti YLEn uutinen ei tältä osin pitänyt paikkaansa. Pidämme tällä
viikolle useita palavereita pelaajien, valmennuksen ja seuran hallituksen
kanssa, joissa alkukauden epäonnistuminen käydään huolella läpi. Tulemme
loppuviikosta (to-pe) antamaan oman tiedotteen epäonnistuneesta alkukaudesta
ja samalla kerromme millä eväin uskomme loppukaudesta saatavan parhaan
mahdollisen urheilullisen tuloksen."

Eli kyllä ne näköjään viestejä lukee siellä toimistolla. Kannattaa yrittää vaikuttaa!!
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
... ja samalla kerromme millä eväin uskomme loppukaudesta saatavan parhaan
mahdollisen urheilullisen tuloksen."

Tuostahan voisi joku jopa lukea rivien välistä, ettei se Papun asema olekaan niin kiveen hakattu.

Terveisin,
optimisti
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Alkuperäinen suunnitelma ja työnjako:
- Miettinen huolehtii "henkilökohtaisesta" valmennuksesta. Vastuualueena varsinkin hyökkääjien ominaisuuksien kehittäminen. Osallistuu myös ylivoiman kehittämisen. Peleissä neuvoo hyökkääjiä ratkaisuissa tilanteen mukaan. Ei vastaa peluutuksesta, eikä pelisuunnitelmista, ei edes hyökkäämisen osalta.
- Pennanen peluuttaa puolustajat ja vastaa puolustuspelaamisesta.
- Laukkanen peluuttaa hyökkääjät, vastaa hyökkäyspelaamisesta ja kokonaisuudesta.
- Kauhanen maalivahdit ja videot, usein pelit katsomosta.

En tiedä miten työnjako on muovautunut, mutta tuo oli alkuperäinen suunnitelma, kun harjoituspelit alkoivat. Tuskin sitä on päälaelleen heitetty?

Tuon suunnitelman mukaan juuri Laukkanen vastasi hyökkäyspelaamisesta. Enkä muutenkaan kaataisi kurasankkoa apuvalmentajan niskaan, päävalmentaja vastaa kokonaisuudesta. Miettisen tehtävä on auttaa hyökkäyspelissä lähinnä pelaajien yksittäisissä ratkaisuissa, mutta hän ei päätä pelitapaa eikä peluutuksia.

Kun tätä peilataan siihen, mitä olemme jäällä nähneet, eiköhän selvien johtopäätösten tekeminen ole aika helppoa.


Jos ja kun toimenpiteet kurssin kääntämiseksi ovat vain ja ainoastaan pelaajavaihdot niin ei tässä voi enää kuin nauraa.

...


Paljon on puhuttu siitä, että Laukkanen ei osannut ennestään KalPan kiekkokontrolliin perustuvaa pelitapaa. Mies totesi itsekin Jatkoajan haastattelussa syksyllä 2012 näin:

"Tuomas sen [pelitavan] opetti myös minulle ja tiedän, millä harjoituksilla sitä on hyvä ylläpitää ja kehittää. Minun tämän hetkinen ajatus on, että organisaatio ei ole ensimmäinen, joka asiaan reagoi vaan pelaajat, jotka ovat tällä hetkellä todella sitoutuneita KalPan harjoittamaan pelitapaan."

Tuossa samassa haastettelussa Laukkanen kertoo myös mitä uutta pyrkii tuomaan KalPan peliin:

"Yhtään KalPan hyvästä kiekollisesta pelistä ei oteta pois, mutta jos joskus pelien jälkeen media kirjottaisi, että olipa KalPalla jämäkkää ja tiivistä viisikkopuolustamista kiekkokontrollin lisäksi. Voisiko ne omat lisäarvot olla sitten jotakin tällaisia, Laukkanen pohdiskelee."



Näistä asioista oltiin tälläkin palstalla huolissaan jo tuolloin. Nyt, kun yli vuosi on kulunut, nähdään että Laukkanen on kyllä toteuttanut "omaa juttuaan" ja toisaalta tainnut liikaa luottaa pelaajien sitoutumiseen pohjalla olleeseen kiekkokontrolliin. KalPan puolustuspeli on tiivistynyt. KalPan puolustuspeli on itse asiassa erinomaista. Juuri se osa-alue, jota Laukkanen halusi parantaa on kehittynyt. Kuitenkin se missä Laukkanen itsekin myönsi olevan heikkouksia on romahtanut pahasti: kiekollinen peli. Oliko Laukkanen todella sisäistänyt Tuokkolan opit pelitavan harjoittamisesta ja toisaalta, onko harjoituksia pyöritetty riittävästi?

Laukkanen on mielletty ns. pystysuunnan kiekon valmentajaksi. Pelissä onkin ollut viitteitä pyrkimyksestä pelata nopeammin ylöspäin. Pelitapa on sinänsä yhdentekevä asia, että onpa se äärikontrolloitua pekkavirta-kiekottelua tai jyrkkää pystysuunnan rynnimistä niin sitä täytyy harjoittaa! Liiga on sen verran tasokas, ettei vastustajille voi antaa etulyöntiasemaa pakottamalla pelaajat miettimään reaktioitaan kentällä, kun niiden pitäisi lukuisten harjoitusten myötä tulla selkäytimestä! Ilman harjoittamista mikään pelitapa ei toimi. Laukkasen viime aikaisten kommentit (eikö ammattilaiset osaa toteuttaa fläppitaululle piirrettyjä kuvioita?!) viittaavat siihen suuntaan, että harjoittaminen on aliarvioitu.

Se on sitten oma keskustelunsa mikä pelitapa tuo menestyksen, mutta se ei ole KalPan nykyisessä tilanteessa oleellista. Kuten ei myöskään se, että kumpi on kokonaisuuden kannalta parempi, luova pelaaminen ilman kiveen hakattuja liikeratoja vai RD:n robottikiekkomainen kone. Luovuuskin vaatii pohjalle jonkinlaisen peruspelitavan.


Suurta pelaajavaihtoa suunnitteleva seurajohto syyllistyy mielestäni siihen perinteiseen peliä ymmärtämättömän tuskastuneen katsojan reaktioon. Kun peli on paskaa, niin se johtuu siitä etteivät pelaajat yritä! Pelaajilla ei ole voittamisen halua, kaukalossa ollaan vain töissä, ei laiteta kaikkea likoon, ei ole Kilpisydäntä.

Olen tästä aivan samaa mieltä Zorban kanssa. Laukkasen kommentti KalPan pelitavan oppimisesta Tuokkolalta on hyvin oireellinen. Kaikki näkevät, mille harjoittelun ja pelaamisen tasolle noin pinnallinen pelitavan osaaminen riittää.

Petteri Sihvonen oli Urheilulehden studiossa sitä mieltä, että KalPa pelaa nyt ”kategorisesti pystysuunnan jääkiekkoa”. Tämä on liian voimakkaasti sanottu, en ole samaa mieltä. KalPan pelaamisessa on kuitenkin edelleen paljon ”kiekkokontrollitekoja”, kuten Sihvosen termi kuuluu. Nämä kiekkokontrolliteot tapahtuvat pääosin puolustajien kiekollisessa pelissä.

Keskialueella, jos kiekko on saatu hyökkääjille asti, on kyllä siirrytty pystysuunnan pelaamiseen. Tähän suuntaan trendi on Laukkasen aikana vienyt, etenkin tämän syksyn aikana. Olen Sihvosen kanssa samaa mieltä siitä, että siirtyminen kiekkokontrollista pystysuunnan pelaamiseen olisi KalPalle huono juttu. Zorba on oikeassa siinä, että tärkeintä olisi kuitenkin se, että pelitapa toimisi, olipa se sitten mikä hyvänsä.

Em. kiekkokontrollielementit ovat tällä hetkellä näennäistä näpertämistä, mikä ei juurikaan palvele kokonaisuutta. Sellaisiakin tilanteita on ollut nähtävillä, että puolustaja ei avaa peliä, vaikka sentteri olisi alhaalla keskellä erinomaisella hollilla. Peruutetaan ja sen jälkeen pelataan pakki pakkia hirveässä hädässä, kun karvaaja on jo kurkussa. Tässähän ei ole järkeä, olipa pelitapa mikä tahansa. Jeff Fossin olen saanut kiinni moisesta useamman kerran. Mielenkiintoista miehen kohdalla on se, että alkukaudesta yksinkertaisesti ja virheettömästi pelanneen peruspakin pelaaminen on romahtanut. Syy näkyy kauas: Foss ei tiedä, mitä kiekollisena pitäisi tehdä. Niinpä hän syyllistyy avauspelaamisen kannalta aivan käsittämättömiin ratkaisuihin. Jostakin syystä Zorban avaama selkäytimestä pelaaminen on muuttunut painajaismaiseksi välimallin empimiseksi.

Hyökkäyspelaamisessa todellinen ”havumetsien pystysuunnan jääkiekko” on sitten näkyvissä. Se on huonosti organisoitua ja niin tylsää ja tympeää kuin pystysuunnan puskeminen voi pahimmillaan olla. Ei se tuo hyökkäämiseen mitään lisäarvoa.

KalPan pelitapa on tällä hetkellä kummallinen, epämuodostunut hybridi. Siinä on mielivaltaisesti yhdistelty erilaisia pelitavallisia elementtejä. Tämä on tapahtunut kuitenkin hyvin epätarkoituksenomaisesti. Karkeasti sanottuna on otettu käyttöön huonoimmat puolet vastakkaisista pelitavallisista ulottuvuuksista. Tämä johtaa vain siihen, että pelaajien viimeinenkin kyky tietää, mitä peli vaatii ja pelata selkäytimestä, häviää. Laukkasen osaamattomuus ja pelitavallinen empiminen näkyy suoraan pelaajien empimisenä jäällä. Sitten ihmetellään mediassa suureen ääneen, että pelaajat alisuorittavat, ja aletaan kaupata heitä. Onhan tämä marssijärjestys nyt aivan väärä! Näin eivät KalPan ongelmat oikene. Sihvonen kertoi, ettei enää nykyään tarjoile valmentajan vaihtamista ratkaisuksi yhtä mielellään kuin ennen. KalPan kohdalla tarvittavista toimenpiteistä hän oli kuitenkin samaa mieltä kuin suurin osa meistä. Itse teen tämän nyt sihvosmaisesti aivan selväksi: Laukkanen ulos!
 
Viimeksi muokattu:

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Eli kyllä ne näköjään viestejä lukee siellä toimistolla. Kannattaa yrittää vaikuttaa!!

No eipä paljon tainnut vaikuttaa. Voi laukkanen tätä touhua!
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Virheiden ketju, mikä alkoi Tuokkolan potkuista, konkretisoitui Laukkasen valintaan ja varsinkin jatkosopimukseen saa siis jatkoa. Nyt en helvetti ymmärrä mistä moinen "yksimielinen" luottamus kumpuaa. Joukkue porskuttaa komeasti jumbona, lähes jokapelaaja alisuorittaa (olisiko valmennuksella mitään tekemistä sen kanssa) enkä ainakaan minä ole nähnyt noissa peleissä minkäänlaista järjen hiventä (viisaammat minua valaiskoon). Väkisin tulee mieleen ollaankohan seurattu "päättäjien" kanssa edes samaa joukkuetta? Itse en usko että Laukkasen johdolla tuosta suosta (pelillisestä ilmeestä) noustaan ja vaikea kuvitella että sen enempää seuran johtohenkilöillä kuin pelaajillakaan on siis oikeasti luottoa että tällä valmennuksella voidaan pärjätä. Eikä tähän vaivaan lääkkeeksi mikään yksi "sateentekijä" riitä, tauti kun näyttää olevan sen verran vakavan sorttinen. Valitettavasti persaukinen seurajohto taisi laskelmoida Laukkasen, toivon mukaan määräaikaisen jatkon halvemmaksi(tappiot pienemmiksi) kuin uuden koutsin riskipelin, minkä toisaalta myös ymmärrän. Ei maha mittään mutta näillä mennään. Kai se on jonkun sortin vitutuksen maksimointia mutta pakko se vaan on tääkin taaperrus loppuun asti katsoa.
 
Viimeksi muokattu:

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Don Tami lauantain Ilta-Sanomassa: "Tässä lajissa riittää aina niitä, jotka ovat pulassa. Ja silloin yleensä tarvitaan uusi päävalmentaja. Esimerkiksi KalPa on nyt pulassa. Olisin täydellinen ratkaisu heidän ongelmiinsa."

Voisi ymmärtää, että Tami olisi kiinnostunut tulemaan Kuopioon. Jos pitäisi valita Papun tai Tamin väliltä tässä tilanteessa, niin ei ainakaan henk.koht. tarvitsisi miettiä pitkään.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Don Tami lauantain Ilta-Sanomassa: "Tässä lajissa riittää aina niitä, jotka ovat pulassa. Ja silloin yleensä tarvitaan uusi päävalmentaja. Esimerkiksi KalPa on nyt pulassa. Olisin täydellinen ratkaisu heidän ongelmiinsa."

Voisi ymmärtää, että Tami olisi kiinnostunut tulemaan Kuopioon. Jos pitäisi valita Papun tai Tamin väliltä tässä tilanteessa, niin ei ainakaan henk.koht. tarvitsisi miettiä pitkään.


Tammisen vanhat ja kuluneet ajatusmaailmat eivät ainakaan itseäni innosta tippaakaan. Kertoo miehen "ammattitaidoista", jos on ottamassa Nummelinia Sochi-joukkueeseen, koska Petu oli hyvä vuoden 2010 MM-kisoissa.

Tähän vielä lisäksi se, että nykyisellä rahatilanteella voisin taata, että konkurssiin ajaudutaan, jos Tamminen tänne otettaisiin, sen verran semmoista "rahantuhlaus" -historiaa "Aurinkokuninkaalla" on.

Tamin suhteen ottaisin saman linjan mitä miehen suhteen oli Tanssii Tähtien Kanssa tuomaristolla, ei jatkoon.
 

KalPan toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tami sanoi jossakin haastattelussa hyvin jotenkin näin, että kriisijoukkueen tarvitsee saada halli täyteen ja peli kulkemaan. Omien teesiensä mukaan hallin hän saa täyteen heti ja pelin toimimaan kuukauden sisällä. Jos edes toinen näistä lupauksista toteutuisi niin olisin hänet valmis palkkaamaan.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tami sanoi jossakin haastattelussa hyvin jotenkin näin, että kriisijoukkueen tarvitsee saada halli täyteen ja peli kulkemaan. Omien teesiensä mukaan hallin hän saa täyteen heti ja pelin toimimaan kuukauden sisällä. Jos edes toinen näistä lupauksista toteutuisi niin olisin hänet valmis palkkaamaan.

Ei käy päinsä. Klaani ei taivu ja Laukkaseen on vankkumaton luotto. Missä tahansa muussa liigaseurassa Laukkanen olisi jo heitetty pihalle kuin leppäkeihäs, mutta ei KalPassa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eilen Pasi Nurminen sanoi lähtevänsä valmentamaan jos sopiva tarjous tulisi. Tuo jäi mietittymään. Nurminenhan ollut apuvalmentajana/maalivahtivalmentajana Pelsuissa, Leijonissa ja Omskissa, itselle vain jäänyt epäselväksi minkä verran osallistuu kenttäpelaajien valmennukseen ja peluutukseen.

Nurminen voisi olla Tamin kaltainen jokerikortti. Päävalmentajakokemusta kun ei vielä ole, palkkapyyntö ei voisi olla ihan pilvissä, toki varmaan kalliimpi mies kuin Papu. Mistään kuitenkaan tuskin löytyy hyvää ja halpaa ratkaisua siinä kohtaa kun uutta valmentajaa haetaan. Nurmisen luulisi tuovan asennetta ja taistelua peliin. Samantyylinen tyyppi kuin Tami, kuka saattaisi pystyä "buumin" luomaan.

Tami on vuoden tai kahden ratkaisu ja jättää yleensä huonosti hoidetun talouden taakseen ja lähtee mökilleen virittelemään pitkiä siimoja. Nurmisessa voisi olla pidempiaikainen ratkaisu. Eikä kannata ottaa liian vakavasti, kunhan jäin miettimään.
 

Fordél

Jäsen
Nurmisen ongelmana taitaa olla ainakin toistaiseksi se, että omistaa Pelicansia, joten vähän vaikea lähteä valmentamaan toista Liigajengiä. Uskoisin, että Nurminen tulee ottamaan paikan Pelicansin päävalmentajana Aran jälkeen ensi kaudesta lähtien.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eilen Pasi Nurminen sanoi lähtevänsä valmentamaan jos sopiva tarjous tulisi. Tuo jäi mietittymään. Nurminenhan ollut apuvalmentajana/maalivahtivalmentajana Pelsuissa, Leijonissa ja Omskissa, itselle vain jäänyt epäselväksi minkä verran osallistuu kenttäpelaajien valmennukseen ja peluutukseen.

Nurminen voisi olla Tamin kaltainen jokerikortti. Päävalmentajakokemusta kun ei vielä ole, palkkapyyntö ei voisi olla ihan pilvissä, toki varmaan kalliimpi mies kuin Papu. Mistään kuitenkaan tuskin löytyy hyvää ja halpaa ratkaisua siinä kohtaa kun uutta valmentajaa haetaan. Nurmisen luulisi tuovan asennetta ja taistelua peliin. Samantyylinen tyyppi kuin Tami, kuka saattaisi pystyä "buumin" luomaan.

Tami on vuoden tai kahden ratkaisu ja jättää yleensä huonosti hoidetun talouden taakseen ja lähtee mökilleen virittelemään pitkiä siimoja. Nurmisessa voisi olla pidempiaikainen ratkaisu. Eikä kannata ottaa liian vakavasti, kunhan jäin miettimään.

Nyt kun tätä rupesi pohtimaan niin ei olisi pöllömpi ratkaisu. Eikös tälläkin hetkellä Toma ja Pennanen hoida aika isolta osalta hyökkäyksen peluuttamista? Nyt vain vastuun siirto kokonaan tuolle kaksikolle ja Nupe voisi saada puolustuksen ja varsinkin maalivahtipelin (ei sillä että siinä nytkään mitään suurta vikaa olisi) aivan mahdottomiin liekkeihin.

Vaihtoehto 2 eli Don Tami ei suurta hekumaa saa aikaan, mutta kyllähän siinä aurinkokuninkaassa karismaa olisi ja voisi saada hurmoksen aikaan. Ei se Tamillakaan voisi kyllä enää huonommin mennä kuin nykyisellään.

Ja sit mä heräsin. Ei tule koskaan tapahtumaan, mutta saahan sitä toivoa.
 

Kalakukko

Jäsen
Aikaisemmin kirjoitin vastustavani Laukkasen potkuja. Nyt on kuitenkin todettava, ettei KalPalla saa olla muita vaihtoehtoja, kuin kartoittaa Laukkasen seuraajaa. Ikimuistoinen Haluttu Muutos on täyttänyt vuosia, eikä KalPan pelaaminen ole kehittynyt ainakaan parempaan suuntaan. Koko Laukkasen valmennuskauden KalPan ongelmiin ovat kuuluneet heikko avauspelaaminen ja onneton hyökkäysalueen pelaaminen.

KalPa on tällä kaudella tehnyt keskimäärin 1.54 maalia/ottelu. Se on aivan hävettävän vähän. Vertailun vuoksi KalPa teki liiganousukaudella 2 ja sitä seuraavalla kaudella 2,32 maalia per ottellu. Vielä kun katsotaan kyseisten kausien rostereita (2005-2006 ja 2006-2007), on selvää, ettei tämän kauden rämpiminen ole pelkästään joukkueesta kiini.

Tälläkin palstalla on sanottu, ettei KalPalla ole varaa uuteen valmentajaan. Minusta tilanne on päinvastoin. KalPalla ei ole varaa olla potkimatta Laukkasta pois. Laukkasella on sopimus vielä ensi kaudestakin. Kuka eteenpäinmenevä kiekkoilija suostuu tekemään sopimuksen Laukkasen KalPaan? Ja kuinka moni katsoja suostuu maksamaan ottelulipun Laukkasen KalPan otteluun? Potentiaalisia nimiä valmentajaksi en ala edes heittämään. Tuskin Klaanin käskytetttäväksi kukaan meritoitunut valmentaja suostuu, mutta on selvää, ettei Laukkasenkaan johdolla voida jatkaa, joten Kimmo Kapanen, hommaappa osaava valmentaja. Siitähän sulle maksetaan.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Vielä kun katsotaan kyseisten kausien rostereita (2005-2006 ja .
Perhana, tuollahan kaudella olisi se mestaruus pitänyt ottaa, kun rosterissa on ollut sellainen mestarivahti kuin Timo Lindström. Lindströmin takiahan HIFK päätyi pari vuotta sitten mestaruuteen.

Mutta tosiaan, valitettavasti Papun eväät on vain syöty. Joukkueessa on potentiaalia ja Saksman on tuonut uskoa KalPaan, mutta tämä epäkohta eli päävalmentaja pitää nyt vain korjata, olen varma että sillä liikkeellä se paatti saadaan oikeaan suuntaan.

Voisi olla Laukkasellekkin helpotus aloittaa ura jotain muuta kautta, on joutunut aivan liian väärään ja kovaan paikkaan.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tälläkin palstalla on sanottu, ettei KalPalla ole varaa uuteen valmentajaan. Minusta tilanne on päinvastoin. KalPalla ei ole varaa olla potkimatta Laukkasta pois. Laukkasella on sopimus vielä ensi kaudestakin. Kuka eteenpäinmenevä kiekkoilija suostuu tekemään sopimuksen Laukkasen KalPaan? Ja kuinka moni katsoja suostuu maksamaan ottelulipun Laukkasen KalPan otteluun? Potentiaalisia nimiä valmentajaksi en ala edes heittämään. Tuskin Klaanin käskytetttäväksi kukaan meritoitunut valmentaja suostuu, mutta on selvää, ettei Laukkasenkaan johdolla voida jatkaa, joten Kimmo Kapanen, hommaappa osaava valmentaja. Siitähän sulle maksetaan.

Kalakukko astuu areenalle aina tiukan paikan tullen ja kirjoittaa järkeviä. Asia on tismalleen niin kuin totesit. Laukkasen johdolla jatkaminen tulee johtamaan totaaliseen katastrofiin. Tämä tarkoittaa seuran kokonaisvaltaista pohjakosketusta, josta nouseminen kestää vuosia. Silloin ei enää lasketa muutaman valmentajan irtisanomisissa menetettyjä palkkoja vaan moninkertaisesti suurempia summia. Nopeasti toimimalla olisi vielä paljon pelastettavissa.

Olen koko ajan enemmän sitä mieltä, että Antti Pennanen on oikea henkilö aloittamaan uuden projektin päävalmentajana. Laukkasen valmentajaprofiili ja valmennuksen kokonaisroolitus selittävät sen, että Pennanen ei ole nykyisessä roolissaan voinut pelillistä tilannetta ratkaisevasti auttaa. Siksi tässä kohdassa on turha hirttäytyä metodiin, että koko valmennuksen olisi erottava kerralla. Pennasta KalPa ei saa laskea käsistään, koska hän on juuri sellainen mies, jota meillä tarvitaan.

Kimmo Kapasen tärkein tehtävä todellakin on palkata KalPalle valmentaja. On turha pallotella vastuuta hallituksen kanssa ja keksiä uusia selityksiä. On toimittava - heti. Kaikkein karmein ammatillinen virhe seuran johdossa olisi jättää toimimatta tämän täysin selvän asian kohdalla, kun se vielä on mahdollista.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Joukkueessa on potentiaalia ja Saksman on tuonut uskoa KalPaan, mutta tämä epäkohta eli päävalmentaja pitää nyt vain korjata, olen varma että sillä liikkeellä se paatti saadaan oikeaan suuntaan.

Potentiaalista jokseenkin samaa mieltä ja Saksmanista varovaisesti samaa mieltä; Vielä ei tosin voi suuria ylistysvirsiä miehestä laulaa, mutta alku on ollut positiivinen. Liekkö Kimmo Kapanen muuten laitettu mediasulkuun kun ei ole Kimmo viime viikkoina juuri mediaan kommentteja antanut?

Kimmo Kapasen tärkein tehtävä todellakin on palkata KalPalle valmentaja. .

Tässä se ongelma onkin; Voisi sanoa Mertarantaa lainaten; "Taivas varjele mitä sieltä tulee?"
Eli olisi todella toivottavaa, että valinta ei jäisi vain Kimmon harteille vaan asiaa hoidettaisiin laajalla rintamalla. Mie en ainakaan ole Kimmon kyvyistä asian suhteen kovin vakuuttunut; Näytöt puhukoon puolestaan.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässä se ongelma onkin; Voisi sanoa Mertarantaa lainaten; "Taivas varjele mitä sieltä tulee?"
Eli olisi todella toivottavaa, että valinta ei jäisi vain Kimmon harteille vaan asiaa hoidettaisiin laajalla rintamalla. Mie en ainakaan ole Kimmon kyvyistä asian suhteen kovin vakuuttunut; Näytöt puhukoon puolestaan.

Tältähän se vaikuttaa, mutta teknisesti ottaen urheilutoimenjohtaja valmentajasektorista vastaa. Kyllähän me tiedetään, ettei Kimmo näitä asioita viime kädessä päätä. Olipa tämä roolijako sitten mikä hyvänsä, seurajohdon tehtävä on analysoida tilannetta ja tehdä päätöksiä. He näistä päätöksistä ja niiden seurauksista myös vastaavat. Eihän tämä analysointi- ja päätöksentekokyky totisesti hyvältä näytä.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Suorastaan surullista, että tästä ilmiselvästä asiasta joudutaan puhumaan vuosikausia! Ei jaksas enää jauhaa, mutta minkäs teet. Laittakaa nyt kaikki sähköpostia KalPan toimistolle, jossa yritätte takoa niille eräille järkeä päähän. Itse olen pariinkin otteeseen yrittänyt, mutta vastaus on ollut, että he uskovat Laukkasen johdolla päästävän parhaaseen lopputulokseen. Ei näköjään yhdellä hullulla viestittelijällä johtoportaan silmiä saa avattu, mutta josko parikymmentä jo riittäis?
 

#17:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Suorastaan surullista, että tästä ilmiselvästä asiasta joudutaan puhumaan vuosikausia! Ei jaksas enää jauhaa, mutta minkäs teet. Laittakaa nyt kaikki sähköpostia KalPan toimistolle, jossa yritätte takoa niille eräille järkeä päähän. Itse olen pariinkin otteeseen yrittänyt, mutta vastaus on ollut, että he uskovat Laukkasen johdolla päästävän parhaaseen lopputulokseen. Ei näköjään yhdellä hullulla viestittelijällä johtoportaan silmiä saa avattu, mutta josko parikymmentä jo riittäis?

Oisko adressi oikeesti yhtään mitään, vai pitääkö se kolehti kerätä vai hallilla persettä näyttää vai mitä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös