JYP ja rankkarit...

  • 6 677
  • 25

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä aihe on mielestäni oman ketjunsa ansainnut. Kuten tiedämme, voittolaukauskilpailut ovat olleet JYPille täydellistä tervanjuontia jo pitkään. Tässä ketjussa voitaisiin miettiä, mistä tilanne johtuu ja mitä sille voitaisiin tehdä.

Katselin juuri liiga.fi:stä videokoostetta, jossa Donskoi upotti 4 kertaa kiekon reppuun samassa rankkarikisassa TPS-ottelussa. Tuota videota voisi näyttää myös JYPin kopissa. Se, mikä Donskoin kyseisissä maaleissa pisti silmään, oli se, että kaveri painoi kaikki neljä rankkaria sisään käytännössä samalla rystyltä patjan yli-harhautuksella. Viimeisessä toteutuksessa hän vain vaihtoi viime kädessä samasta kynästä eri variaation pujottaen kiekon längistä kämmenpuolelta.

Pointtini em. Donskoin ylistämisessä on siinä, että noihin harhautuksiin löytyisi varmaan kädet meidänkin porukasta? JYPin rankuissa nähdään toinen toistaan avuttomampia ranteella ohi- tai ranteella patjoihin-laukauksia, eikä Jonnen Foppaveivistäkään enää ole ollut aikoihin apua. Kauden aikana menetetään tällä menolla liikaa tärkeitä pisteitä.

Ajatellaanko rankkareita JYPissä liikaa siten, että "se on muutamien yksilöiden poikkeukselliseen taitoon pohjautuvaa tekemistä" ja ei jotenkin osata sitten tarttua asiaan, kuten mihin tahansa muuhunkin harjoiteltavaan aiheeseen? Kaivapa Veltsu koosteet vaikka Donskoin ja Jussi Jokisen parhaista ja laita valitut käsillä varustetut jätkät reenaamaan vaikka niiden pohjalta kullekin muutama patenttiveivi, jotka hiotaan niin iskuun, että tulee lihasmuistista vaikka keskellä yötä herätessä. Varmasti alkaisi tulokset paranemaan.

Rankuissa jaetaan sarjapisteitä. Ei se voi olla sen varassa, että jätkät höntsäilee jäiden jälkeen niitä jos höntsäilee. Korostan, että minulla ei ole tietoa, kuinka vakavasti JYPissä ko. asiaa on harjoiteltu, mutta ainakin näkemäni toteutukset ovat olleet todella heikkoja. Nykyrankut ovat niin syvältä, että tästä olisi varmaan helppo tehdä aika paineeton tavoiteltava issue joukkueelle. Sitä riemun määrää, kun joku kerta sitten systemaattisen harjoittelun tuloksena rankkikisan jälkeen saataisiin se lisäpiste!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Täysin asiaa. Toivottavasti rankkukisoissa ei nähdä mitään arvovaltarankingia tai muuta höpsöä, vaan voitaisiin tunnustaa että se on yksi osa tätä kilpailua. Siinä jaetaan arviolta 5-15% ao. joukkueen otteluiden sarjapisteistä.

Ehdottamasti kannattaisi panostaa tämän osa-alueen erikoismiehiin niin harjoittelussa kuin pelaajahankinnoissa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Eiköhän tuo Espoon ihmepoika hoida tämänkin osaston kuntoon :)

Mutta on kyllä käsittämättömän surkeaa JYPin rankkariosaaminen. Ja luulisi niiden pisteiden kiinnostavan. Ei ole kyse mistään arpomisesta jos joukkueessa on pelaaja joka yhdessä rankkukisassa pistää 4/4 sisään!

Immonen ja Hytönen saivat limppua sisään hyvällä prosentilla 2009 ja 2010, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Toki Tuppuraisenkin veto on ollut edellisellä visiitillä tehokas, mutta nyt ei enää sekään.

Nuoria jamppoja vaan vetämään, nauttimaan siitä tilanteesta!
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti rankkukisoissa ei nähdä mitään arvovaltarankingia tai muuta höpsöä, vaan voitaisiin tunnustaa että se on yksi osa tätä kilpailua. Siinä jaetaan arviolta 5-15% ao. joukkueen otteluiden sarjapisteistä.

Juuri näin. Kommentit, joissa rankkarikisat todetaan "arpajaisiksi" ovat täysin käsittämättömiä tällä tasolla. Paskat ne mitään arpajaisia ole. Väittäisin, että niissä korostuu jopa normaaleja pelitilannemaaleja enemmän harjoitellut liikkeet ja toiminnot. Pelitilannemaaleissahan se "kiekon pomppiminen" enemmän vaikuttaa, kun on toistakymmentä ukkoa siinä lumisella jäällä sotkemassa. Rankuissa taas on kyseessä kliininen kaksintaistelu, jossa ulkoiset häiriötekijät ovat minimissään. Jääkin on ajettu.

Nyt kun rupesin oikein miettimään tätä asiaa, niin ymmärrän tuskissani, kuinka luokatonta tekemisen taso JYPin rankuissa on ollut. Vetäjänä ja toteutuksena on nähty milloin ketäkin ja mitäkin, joka kertoo systemaattisen ja hallitun tekemisen puutteesta. Kaikki kunnia Mikko Kaltevalle, mutta eihän nyt hänen paikkansa ole rankkukisassa, jos joukkueella on selvät suunnitelmat ja tavoitteet rankkupisteiden kaalimiseksi.

Asian tärkeyttä korostaa voittolaukauskisojen lisäksi se, että nykysäännöillä vihelletään pilkkuja melko pienistäkin puolittaisen läpiajon koukkimisista. Nykyliigassa joukkue, joka on päättänyt tehdä rankkareista vahvuutensa hyötyy asiasta sekä kesken pelin tulevissa maaleissa että voittolaukauskilpailuissa.

Miksi tällä tasolla lähdetään ensin jatkoajan 4 vs. 4 vetämään rotsi auki coast to coastia ja jos niissä arpajaisissa ei synny ratkaisua, heitetään esim. sementtikäsiä (joiden arvokas erityisosaaminen on toisessa päässä kenttää) paiskomaan rankkarit plekseihin tai logoon parasta toivoen? Mieluummin rankkarit haltuun hyökkääjille, jatkoaika kilpikonnaa ja todennäköiset pisteet himaan pilkuista. Ugh!
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tottakai jokainen piste on kotia päin ja pitäisi kovemmalla prosentilla saada pisteitä rankkarikisoista, mutta toisaalta osittain tässä taidetaan myös osittain yliarvioda rangaistuslauksien merkitystä. Kuitenkin jos kaudessa pelataan vaikka n. 10 rangaistuslaukausta niin siinä on se 10 pistettä jaossa. Jos keskimäärin 5 pistettä noista joukkueet saa, nyt toki JYP on lähempänä sitä 0 pistettä kuin 5, mutta kuitenkin. 2-3 voiton verran voi voittaa rangaistuslaukauksissa, toki esim kärpät sitten poimiikin nyt aika isolla prosentilla yhden pelaajan takia jo.

Mutta lähinnä meinaan että ei tässä kannata ainakaan pelkästään rangaistuslauksien takia älytöntä treeniaikaa käyttää siihen että kiekot menee sisään ja hankkia pelaajia pelkästään rangaistuslauksia varten. Toki hyvä että noita löytyisi, mutta jostain vain pitäisi joku järkevä systeemi löytää että voitetaan edes nyt muutamat rangaistuslaukaukset. Tuntuu vain että usein pistetään ne valmentajan suosikkipelaajat ja puukätisimmät laukomaan eikä niitä ottelun kuumimpia pelaajia joilla voisi olla sitä itseluottamusta, tuntuu että järjestys on suurinpirtein Wärn, Tuppurainen ja kalteva. Ei tarvitse ihmetellä jos 3 vetäjän jälkeen maaleja vähemmän kuin vastustajalla. Kuin jos vaikka olisi nelosketjun miehet käynyt vetään.. varmaan HIFK matsissakin sinne ei olisi nelosketjussa kukaan päässyt yrittään vaan työnetty edellä mainitut pelajaat ja ehkä perrin vielä hyöstettynä siihen.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Tuntuu vain että usein pistetään ne valmentajan suosikkipelaajat ja puukätisimmät laukomaan eikä niitä ottelun kuumimpia pelaajia joilla voisi olla sitä itseluottamusta, tuntuu että järjestys on suurinpirtein Wärn, Tuppurainen ja kalteva.

Max Wärn selvensi lokakuun loppupuolella JYPin nettisivuilla olleessa haastattelussa sitä, että millä perusteella laukojat rankkareihin valitaan ja seuraavassa suora lainaus miehen suusta (linkin olisin viskannut tähän, jos sivut olisivat nyt sattuneet toimimaan):

- Itse asiassa meillä on aina kerran viikossa rankkarikilpailu treeneissä, jonka voittaja pääsee ampumaan koko viikon ajan rankkareita, jos niissä peleissä sinne asti mennään. Sillä tavalla itsekin pääsin viime viikolla ampumaan (Kärpät-JYP) ja se on oikeastaan hyvä juttu, että tuollainen mahdollisuus on olemassa.

- Pitäähän koutsien tietysti katsoa myös vähän historiaa sen suhteen, että ketkä ovat aiemmin ampuneet. Totta kai jos joku pelaaja on tehnyt kaksi maalia pelissä, niin eiköhän se silloin ole aika vahva laukaisijaehdokas myös. Sieltä löytyy silloin varmasti itseluottamusta ja sellainen oikeanlainen flow, jonka avulla tietää mihin ampuu.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Max Wärn selvensi lokakuun loppupuolella JYPin nettisivuilla olleessa haastattelussa sitä, että millä perusteella laukojat rankkareihin valitaan ja seuraavassa suora lainaus miehen suusta (linkin olisin viskannut tähän, jos sivut olisivat nyt sattuneet toimimaan):

Rankkukisa treeneissä ja peleissä on veskarin kannalta täysin eri maailma. Näin ollen JYP käytännössä arpoo laukojat. Maustaa riisipuuroa lihakeiton reseptillä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kärpilläkin voisi olla hieman vähemmän pisteitä, jos rankkarit sujuisivat meikäläisten malliin. Itkettää melkein kun pisteitä menetetään puoli-ilmaiseksi ja vielä ihan joka kerta!
 
Suosikkijoukkue
JYP
JYP on Maailmankaikkeuden puukätisin joukkue. Rankkareissakaan ei kukaan edes yleensä yritä harhauttaa, aina laukauksella yritys.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP
Kärpilläkin voisi olla hieman vähemmän pisteitä, jos rankkarit sujuisivat meikäläisten malliin. Itkettää melkein kun pisteitä menetetään puoli-ilmaiseksi ja vielä ihan joka kerta!

Niinpä, esim. keskinäiset molemmat vieny Kärpät rankuilla. Nyt piste ero 11, jos JYP olis vieny ni 7 pistettä.

Jatkoajalla vois JYP hyökätä tästä lähin aivan hulluna. Vituttaa heti jos menee rankuille, kun tietää miten käy.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ongelma tiivistyy minusta ytimeltään maalinteon ongelmaksi. Tai ehkä tarkemmin maalintekopaikan käyttämiseksi. Meillä Suomessa ja varmaan muuallakin on tapana laittaa pää pensaaseen ja höpistä kuinka "päästiin sentään hyville maalintekopaikoille", jos ottelu on hävitty vaikka joukkue x voittikin toisen maalintekopaikoissa.

Rankkareissa ongelmaa ei pääse enää pakoon. Rankkareissa päästään suht' varmasti hyville maalintekopaikoille, mutta akanat erottuvat raa'asti jyvistä. Joillakin pelaajilla on taito tehdä maaleja hyvällä prosentilla, toisilla kiekot napsuvat maalivahdin syliin.

Sietäisi miettiä kuinka paljon taidosta on opittua ja paljonko luontaista. Väitän, että rankkarit ja maalintekopaikkojen hyöndyntäminen eivät ole vain maagista kosketusta, vaan taito joka olisi ainakin osin opittavissa. Ehdotukseni on tuskin uusi, mutta JYP voisi organisaationa palkata maalinteon saloihin keskittyvän valmentajan, joka osallistuu myös junioripuolen valmentamiseen.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minun mielestäni rankkareilla ei ole juurikaan painoarvoa. Toki siinä pisteitä menetetään ja saattaa sijoitus sarjataulukossa jonkun sijan muuttua noiden takia. Lähtökohtaisesti JYP tulee sijoittumaan runkosarjassa sijoille 3 - 6 ja 10 pistettä saattaa vähemmän olla vaikka kaikki rankkarit hävitään. Pääasia on että päästään 10 joukkoon ja sieltä jatkoon. Jos sen takia ei päästä jatkoon että rankkareilla on hävitty liian monesti, niin jatkoa ei ole ansaittu.

Kyllä treeneissä pitää pääpaino olla tuossa viisikkopelissä ja ketjujen yhteispelissä. Turhaa ajanhaaskausta alkaa siellä treenaamaan jotan rankkareita. Ainut hyöty noista on tuo peliajalla tapahtuva/ saatu rangaistuslaukaus. Senkin suorittaa se ketä on rikottu.

Jatkoajalla voisi lopussa riski kynnystä nostaa ja ottaa jopa maalivahtia pois hyökkäyspään aloituksissa, jos sitä ei ole kielletty.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Viime kaudellahan "veltsu" Virtanen sanoi jossain haastattelussa että esim.Perrinillä on liian lyhyet kädet ja maila ja siksi ei ammu rankkareita! Joten jos samalla linjalla jatketaan niin turhaa siellä Ikonen miettii harhautuksia rankkareihin...Toivon todella että tuosta ajatuksesta on ymmärretty luopua, mutta Perrinhän ei ole tainnut yhtään rankkaria vetää. Aika usein ampuu juurikin pitkäkätiset kaverit.

Olisihan se viime kaudella ollut aika koomista jos Martin St.Louis olisi tullut JYPiin kuten oli lähellä ja kaverille olisi sanottu että olet liian lyhyt ampumaan meillä rankkareita, Kalteva menee.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viime kaudellahan "veltsu" Virtanen sanoi jossain haastattelussa että esim.Perrinillä on liian lyhyet kädet ja maila ja siksi ei ammu rankkareita! Joten jos samalla linjalla jatketaan niin turhaa siellä Ikonen miettii harhautuksia rankkareihin...Toivon todella että tuosta ajatuksesta on ymmärretty luopua, mutta Perrinhän ei ole tainnut yhtään rankkaria vetää. Aika usein ampuu juurikin pitkäkätiset kaverit.

Olisihan se viime kaudella ollut aika koomista jos Martin St.Louis olisi tullut JYPiin kuten oli lähellä ja kaverille olisi sanottu että olet liian lyhyt ampumaan meillä rankkareita, Kalteva menee.

Muistan tuon saman haastattelun, ilmeisesti siellä mitataan kädet ja maila. Sitten tiedetään kenet voi edes laittaa ampumaan.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Muistan tuon saman haastattelun, ilmeisesti siellä mitataan kädet ja maila. Sitten tiedetään kenet voi edes laittaa ampumaan.

Jebu. Jostain syystä joku Martin St.Louis kyllä laitetaan vetämään ihan änärissäkin asti. Olis vaan sanonut että kun kaikki on semmosia puukäsiä. xD
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muistaakseni Donskoikaan ei ole ihan pisimpiä miehiä liigassa...

Joskus tuntuu siltä, että lätkäjoukkueen valmennuksessa olisi ihan oikeasti insinööriosaamiselle käyttöä.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Ei se siitä ainakaan huonommaksi muuttuis jos laitettaiisin arvalla vetäjät.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Ei se siitä ainakaan huonommaksi muuttuis jos laitettaiisin arvalla vetäjät.

Perriniä laittaisin vetämään. Sekä ranne että Antti Virtanen -tyypin puolilämäri on laadukas, eikä Stanley Cup -voittajaa varmasti tilannekaan kuumota. Eikä ne kädetkään ihan koivuhalkoa ole. Tuo ulottuvuus-shaiba on juuri sitä itseään. Ei se Immonenkaan mikään metriheikki ole, eikä tarvii ollakaan kun laittaa hallitun ranteen puikoista. Tai OJ/Hyvönen -tyylin uitto samasta holesta. Molemmat esimerkit löytyy seuraavasta (ja muutama muukin komee häkki)
Suomi-Kanada rankkarit 2009
Linkki YouTubeen.

E. typo
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ei rankkareihin panostaminen tarkoita, että siihen pitäisi hirveästi käyttää kaikkien aikaa. Päinvastoin. Se putosi naulata kahden äijän vastuulle. Nämä tietäisivät roolinsa, ja treenaisivat sen minkä Se homma vaatisi. Kolmas olisi joku "kuuma" pelaaja.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei rankkareihin panostaminen tarkoita, että siihen pitäisi hirveästi käyttää kaikkien aikaa. Päinvastoin. Se putosi naulata kahden äijän vastuulle. Nämä tietäisivät roolinsa, ja treenaisivat sen minkä Se homma vaatisi. Kolmas olisi joku "kuuma" pelaaja.

Toteutus voisi olla jotakin tämän tapaista, joskin pelitilanteissa yhä enenevissä määrin vihellettävät pilkut voisi myös huomioida peleissä eniten läpiajoihin pääsevien hyökkääjien tavoitteissa.

Ja ne, jotka olisivat näitä rankkarispesialisteja joutuisivat oikeasti suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti ja mitattavasti harjoittelemaan asiaa. Ei mitään "teillä on nyt puoli tuntia treeneissä aikaa paiskoja omasta päästä pilkkuja", vaan kuten jo ketjun alkupäässä todettiin, videot esiin ja sieltä joka erikoismiehelle 5 patenttiveiviä, jotka sitten treenataan niin iskuun, että ne vaan tulee suorituksina siinä skabassa vähintään 4 kertaa viidestä.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rankkujen laukaustoteutuksiin ei tarvita edes mokea treeneissä. Kaivetaan vanha "topikatti" (vanhat kannattajat saattavat muistaa) jostakin hallin komerosta maaliin ja jätkät voi opetella moken ohittavia laukauksia sille :D
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Siellä oli luettu jatkoaikaa. Hienoa! Ja sitten Perrin ratkaisee :D
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tulihan se sieltä!! Aren aukiolla tavataan!!

Ja kukapa muukaan kuin Eric Perrin sen laittoi sisään. Toivottavasti Ekin apinat putoilivat tänään.

Lisäilläänpä nyt lisää sisältöä tuohon viestiin kun oltiin hitaampia. JYPin vetäjät siis järjestyksessä Virtanen-Ikonen-Nenonen-Perrin. Erkki noista ainoa joka sai kiekon häkkiin.

Aukusti Vatanen väläytteli studiosta jopa Sami Rajaniemen laittoa maaliin rankkareihin. Perusteli sillä että tepsiläiset osaa lukea Tarkkia liian hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä helvettiä?

Voitettu rankkarikisa?!?!?

Ja sen takuumiehenä on Perrin joka on syystä tai toisesta pureskellut aiemmin näissä karkeloissa tuppea?

Mikseihän liene ole Eki aiemmin ampunut?

No, onneksi Eki otti tällä saralla joukkueen reppuselkään. Ei varmaan pitäisi liikoja vielä toivoa, mutta kenties voimme voittaa toisenkin kisan tänä vuonna...
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
No, onneksi Eki otti tällä saralla joukkueen reppuselkään. Ei varmaan pitäisi liikoja vielä toivoa, mutta kenties voimme voittaa toisenkin kisan tänä vuonna...

Aivan varmasti voitamma kun vielä Ikonen lämpeää ja Nenonen keksii pientä sivuttaisliikettä ennen vetoa. Eki nyt sanomattakin selvä valinta jatkossakin. Tässä kohtaa oikein harmittaa kun keväällä ei pudotuspeleissä ammuta pilkkuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös