Uuden hallituksen uudet kujeet

  • 1 101 176
  • 2 463

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
Noniin. Pienehkön nousun, palon ja urheilullisen tasonnostamisen jälkeen palataan vanhaan. Voidaan samantein raapustaa Ilveksen menestyskäyrä alaspäin. Pelaajat turhautuvat. Palkat myöhästyvät. Lyhytpinnaiset ulkomaalaiset vittuuntuvat. Noussut into ja katsojamäärä romahtavat. Pelin taso romahtaa, ja keväällä emme neuvottelekaan uusien vahvistusten vaan ulosottomiehen kanssa.

Palaamme ristiriitaiseen ja tuhoisaan hyvä veli -toimintaan, johtajien toistensa perseennuolemiseen ja kyvyttömään johtoon. Niin raikas ja innostava muutos, jonka fanit ovat kokeneet menneen kesän aikana, vaihtuu tympeään tamperelaiseen reaalimaailmaan ja karvaan todellisuuden uudelleen nielemiseen. Olisihan se ollut liikaa vaadittu, että laiva kääntäisi kurssinsa.

Pettyneitä tulee olemaan vanhojen omistajien, nykyisen johdon ja mikä tärkeintä, teflonpäisen kannattajakunnan joukossa. Odotettu nousu ja hype monen vuoden konttauksen jälkeen kaatuu tähän. Onko pettymys liian ahdistava sana tähän? Vai liian kevyt?

Odotan jo valmiiksi kuoliniskua. Voiko tästä muuta seurata?

Pettynyt kannattaja
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Täytyy sanoa, että aika perseestä on tämä VM. Nyt kun Ilves on ruvennut nousemaan suosta ja talouskin on noussut niin ei laittaakin kapuloita rattaisiin.

Aikalailla kuitenkin tuo Ilveksen nousu taitaa olla Sjöblomin&kumpp. osauutta koska Mannagardin porukka ei saanut seurassa aikaan kuin konkurssikypsän seuran.

Voisi väittää, että Ilveksen johdon puuhastelu alkaa olla jo yhtä sirkusmaista touhua kuin meidänkin seurajohto, erona tietysti se, että Sjöblom tuntui tietävän, että mitä tekee.

Sääliksi käy teitä faneja koska tuntuu, että joukkueessa alkoi olla tekemisen meininki kun johtokin tiesi, että mitä teki.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Pessi lienee toinen.

Tuntuu täysin yhden tekevältä tässä vaiheessa, mutta Pessi taisi jossain haastattelussa mainita, että ei edes tiennyt sopimusta tehdessä, että omistus on vaihtumassa. Joten tuskin.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Veljekset Rask
Ei nyt vittu enää tälläistä. Olo on niin voimaton kuin se vain elossa ollessa voi olla. Mitä voi pieni Ilves-kannattaja tehdä tällaisessa tilanteessa?

No kyllähän se jo vähän liian hyvin menikin, ei jumalauta. Masentaa, vituttaa, itkettää, oksettaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tunnettu tosiasiahan on, että mikään ei yhdistä paremmin kuin yhteinen vihollinen. Ilmeisesti jollain tavalla (eli siis syistä, jotka itselleni ovat tuntemattomat) Sjöblomista tällainen vihollinen muille "kuppikunnille" muodostui. Ei se sikäli yllättävää ole, koska tuli ulkopuolisena suoraan valtakeskuksen ytimeen.

Eittämättä tässä herää sitten se kysymys, että kuinka pitkälle tällainen yksimielisyys ja solidaarisuus kestää, jos ja kun Sjöblom saadaan heivattua sivuun. Tämän lisäksi tämä eittämättä heikentää mahdollisuuksia saada ulkopuolista rautaista ammattitaitoa organisaatioon, koska toiminta on eittämättä hyvin säntäilevää ja jopa mielivaltaista. Oli todelliset syyt mitkä tahansa Sjöblomin "ulostamisen" suhteen, niin eihän tuo tapa hoitaa asiaa tällä tavalla todellakaan ole kovin ammattimainen tai asiallinen. Ja tämän tosiaan ymmärtää myös ulkopuolisetkin.

Aika hankala tässä on Ilveksen näkökulmasta nähdä tosiasiallisesti olevan aineksia parempaan ainakaan ihan hetkeen. Tältä osin ihan vilpittömät jaksamiset Ilves-leiriin, meininki ainakin tähän asti oli todella positiivisväritteistä.
 

ipaz

Jäsen
Täytyy sanoa, että aika perseestä on tämä VM. Nyt kun Ilves on ruvennut nousemaan suosta ja talouskin on noussut niin ei laittaakin kapuloita rattaisiin.

Manngard on siis antanut Ilveksen hallitukselle oikeuden hoitaa osakkeidensa myynnin ja tällä kertaa niitä ei myyty Sjöblomille. Ilmeisesti siis iso liuta "Ilves-henkistä" porukkaa tulee tuon Manngardin osuuden jossain vaiheessa lunastamaan.

Se mikä tässä on huolestuttavinta on että fanit äänestävät jaloillaan. Ipan peleissä on käynyt syksyn aikana ihan hyvin väkeä ja osittain varmasti juuri Sjöblomin tuoman auringonsäteen vuoksi. Nyt nämä ihmiset saattavatkin jäädä kotiin, kun eivät usko tilanteen muuttuvan. Näin on käynyt isommissakin ympyröissä kuten Phoenixissa NHL:ssä. Vanhan omistajan ja NHL:n haltuunoton aikana yleisöä ei ollut, mutta nyt kun omistaja-asiat ovat kunnossa niin katsoja ka. on noussut. Kauden avauspeli mm. loppuunmyyty.
 

Nispe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Ilves on aina saanut sympatiani osakseen, joten surullistahan tätä on seurata. Kovin vähän on vaan asiasta tietoa, joten juuri mitään ei pysty sanomaan. Ja vaikka Vinnien voisi monesta asiasta lynkatakin, niin ehkä tässä asiassa kannattaisi hieman odotella lisätietoja ennen kuin laittaa tämän yksiselitteisesti VM:n syyksi. Hallitus kun näyttää olleen se aloitteellinen osapuoli...

Etusivun jutun Pieni Ilves-piiri pyörii - SM-LIIGA - 14.10.2013 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta lause "huono omistaja on parempi kuin ei omistajaa" on kaikessa ironiassaan järjetön, kun ottaa huomioon, että juttu kertoo Ilveksestä.
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No olipa käänne saippuaoopperaan nimeltä Ilveksen pojat....

En tiedä muuta kuin, että joku tässä nyt haisee ja pahasti.

"Esisopimuksen allekirjoituksen jälkeiset tapahtumat, omistusjärjestelyn erittäin hidas eteneminen, Ilveksen talouden vakauttamiseen liittyvät tehdyt ja tekemättömät toimet, Ilveksen rahoitus, Ilveksen julkisuuskuva ja Ilveksen tärkeimmät kumppanuudet ovat keskeisimpiä taustatekijöitä päätökselle."

Tietääkö kukaan aikuisen oikeasti mikä tämä Sjoblom on miehiään? Ihan kuin kaverin kaapista olisi tullut yhtäkkiä ulos luurankoja. No, ehkä asiat selviää ajan kanssa.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei hyvää päivää!

Mediassa "virallinen" Ilves on ainakin hävinnyt ja tulee myös häviämään 100 - 0 Sjöblomille.
Näin on. Ilves sai taas paska-PR:ää koko kauden tarpeisiin. Mutta omapahan on "vanhan vallan" vika. Ei tuollaista neuvostohenkisyyttä tihkuvaa, "me vaan ollaan oikeassa eikä mitään päätöksiä viitsitä kunnolla avata eikä oikein osatakaan" -tyylistä skeidaa voi enää nykyaikana laskea tiedotteena liikkeelle, ellei haluta naurattaa suurta yleisöä. Tiedä sitten, oliko se naurattaminen Ilves-henkisten ajattelijoiden tärkein tavoite...

Jos nyt jostakin syystä (mistä syystä???) on pakko lopettaa seurassa 20 vuoden tauon jälkeen nähty piristyminen, niin tekisivät sen nyt edes hieman tyylikkäämmin. Ostajaehdokkaasta, jolla julkisuudessa on positiivinen maine, esitetään täysin naurettavilta ja toisarvoisilta tuntuvia syytöksiä alkaen liiasta hitaudesta päätyen aina julkisuuskuvan vahingoittamiseen. Onko ihan oikeasti niin, että Sjöblom ei tehnyt mitään hyvää? Jos tämän seuran (=osakeyhtiön) itsemurhaa hipovan toimenpiteen tarkoituksena ihan oikeasti onkin oikea tai kuviteltu seuran pelastaminen, niin kyllä sen verran olisi pitänyt hallituksella ja tiedotteen laatijalla olla pelisilmää, että siinä olisi kiitelty vuolaasti edes Sjöblomin herättämää uutta pöhinää Ilveksen ympärillä. Sen jälkeen uusien yrittäjienkin olisi helpompi jatkaa pöhinän ylläpitoa julisuudessa ilman että koko seuran maine on taas vedetty lokaan vuosiksi. Surkeintahan on, jos ne itse luulevat olevansa kaiken uuden positiivisen takana.

Edellisestä saatiin jo korni esimerkki, niin kuin Sjöblom itsekin totesi, kun sekä tiedote että Sjöblomille toimitettu ilmoitus kaupan peruuntumisesta päättyi sanoihin Ilves Hockey Oy - Viiri viidessä vuodessa. Eikä tuo tiedotteeksi kutsuttu tekele oikein pystynyt sitäkään avaamaan, miten vuosi sitten nykyiseen omistajaan täysin kääminsä polttaneet "wanhat hywät ilwesläiset" nyt yhtäkkiä näkevät kaiken uudessa valossa. Miten tähän asti keskenään juonineet ja tapelleet kuppikunnat nyt yhtäkkiä löytävät aidon ykseyden, sen ainoan oikean ilvesläisyyden? (Niin kauan kuin sellaisen löytymisestä haaveillaan ja löytymiseen uskotaan, kehitystyö jää tekemättä. Sellaista kun ei ole olemassakaan, siis ainoaa oikeaa ilvesläisyyttä.)

Pelottavin kohta Ilves-Hockey Oy:n tiedotteessa kuului: "Hallituksen käsityksen mukaan Ilveksessä on paljon uudistumistarvetta, mutta kaikki kehitystoimet on toteutettava tarkoin ilvesläistä perinnettä ja arvoja kunnioittaen." Herran jestas: 20-30 vuotta on mennyt säätäessä ja sählätessä. Sählääminen ja kyvyttömyys ovat nykyään synonyymeja ilvesläiselle perinteelle. Sen lisäksihän tuosta tiedotteesta voidaan suoraan lukea se järkyttävä tosiseikka, että nyt olemassa oleva suunnitelma lyödään jäihin ja uudel... eikun "wanhalla hywällä porukalla" ei ole vielä mitään suunnitelmaa. Nyt vasta ruvetaan siitä fanien, sponsoreiden, vanhojen pelaajien, valmentajien, näiden vaimojen ja naapurin mummojen kanssa vääntämään. Marraskuussa jo vähän pidellään yhtiökokousta ja sitä rataa...

Kertokaa joku viisaampi, mitä nämä wanhat hywät ilwesläiset oikeasti pelkäsivät? Uutta aikaa yleensä? Oman vaikutusvaltansa menetystä? Kuppikuntatappeluiden loppumista? Mitä?
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Taitaa Ilves-hallituksella olla rosis vääjäämättä edessä mikäli esisopimukseksi otsikoitu sopimus todella osoittautuu sisällöltään myös esisopimukseksi. Lähtökohtaisesti esisopimus on sitova sopimus pääsopimukseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa:

a. Sjöblomin kaapista on löytynyt sellaisia luurankoja, ettei yhteistyö hänen kanssaan ole mahdollista-

b. Liian moni telaketju-jengin jäsen on joutunut sivuraiteelle, jolloin Sjöblomille syntyi liian vahva oppositio.

Toivon sydämeni pohjasta, että kyse on vaihtoehdosta a. Porissa yritettiin toteuttaa vaihtoehto b:tä Tammisen johdolla. Onneksi Ässät ry:stä löytyi tarpeeksi järkeviä ihmisiä ja kehitys jatkui.

On uskomatonta miten vihkoon tiedottamista edelleen voi hoitaa. Sjöblomille jätetään koko media käyttöön, hallitus lähettää yhden tiedotteen. Miksi ei voi vaan olla rehellinen?
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Paluu lähtöruutuun ilman selkeää tulevaisuuden suunnitelmaa?

Olkoon taustalla sitten mitä tahansa niin kyllä tämä jonkin sortin tunaroinniksi lasketaan. Kyllä tällainen sekoilu aivan varmasti vaikuttaa joukkueeseenkin, koska siellä on varmasti pelaajia joille VM:n vetäytyminen ei ole negatiivinen asia. Kaikki tuki joukkueelle tietenkin, mutta varaukseton tuki sille, jos fanit jotain tifoa ym. asian tiimoilta päättävät heittää kehiin.
 

Tuamas

Jäsen
Itse toivon vilpittömästi, että Sjöblomin suunnitelmista tai toimintatavoista on paljastunut jotain epäilyttävää.

Koska jos näin ei ole, on tämä suurin puuhasteluteko suomalaisessa kiekossa taas pitkäään aikaan.

Ilveksellä oli kerrankin suunta, pirteää markkinointia ja seura tuntui olevan menossa muualle kuin balsamoitavaksi mausoleumiin.

Nyt sitten nämä samat perhanan puuhastelijat, jotka eivät kymmeneen vuoteen ole saaneet mitään positiivista Ipassa aikaan, torpedoivat ensimmäisen edistyksen tuulahduksen pelkäksi haisevaksi tuhnuksi.

Hametta päälle Lumme & kumppanit.
 

Cockersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, New York Rangers
Pakko siellä taustalla on olla jotain hämärää kun Pajuojankin nimi on tuolla. Hänkin on saanut osansa tuosta sekoilusta aikanaan ja lausunnot Ilveksestä Tepsiin siirtymisen jälkeen ei ollut mitään mairittelevia. Faktat tiskiin tai paskanhaju leijuu Hakametsässä maailman tappiin asti.
 

kantriantero

Jäsen
Suosikkijoukkue
pää-ääni, AISA
Ilves.com:in tiedotteesta:
"Ilveksen hallitus on ottanut asiassa huomioon hyvin laajojen kannattajapiirien mielipiteet."

Jos tämä mainittu "hyvin laaja kannattajapiiri" käsittää muitakin kuin vain tiedotteessa mainitut nimet niin kuin annetaan ymmärtää, niin kaipa jokunen mielipiteensä esittänyt omaa tunnukset tännekin? Mikä estää esittämästä mielipidettänne avoimesti muillekin?

Koko lailla all-in kyseisellä porukalla näyttäisi kuitenkin nyt olevan pelissä Sjöblomin savustamiseksi ulos.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
mutta miten on saatu esim. Mikko Helin, Ilves-Perheen vetäjän nimi tähän listaan. Luulin meidän fanejen olevan tyytyväisiä.

Ilvesperhe, kuten sen edeltäjä Fan Club (josta mainitaan Puomila) EI ole kannattajayhdistys tai kannattajien perustama tai vetämä organisaatio, vaan osa Ilves hockey OY:n toimintaa. Sillä ei ole organisaatiota, ei tilikirjanpitoa eikä omaa hallitusta tai muitakaan yhdistyksiltä löytyviä vastuuhenkilöitä.

Kannattajatoimintaa kannattajalähtöisesti edustaa Share Ilves ry sekä rekisteröimätön Osasto 41.

Eli tiedotteen osa ” Ilveksen hallitus on ottanut asiassa huomioon hyvin laajojen kannattajapiirien mielipiteet.” Ei ainakaan näy allekirjoituksina kummaltakaan fanipohjalta operoivista yhdistyksistä. Onko näiltä edes kysytty/tiedusteltu? tiedotteen näin antaessa ymmärtää.

Share Ilves on myös Ilveksen 13. suurin osakas, joten ” suurinta osaa Ilveksen vähemmistöosakkaista, joista kaikki kuullut kannattavat tätä päätöstä.” mutta 13. suurimmalta ei ole kysytty mitään?

Listalta löytyy kuitenkin pienempiä omistajia kuin Share Ilves, kuten Risto Jalo (14), Lasse Oksanen (17), Kari Laine (43 tai 35, jos FIM Laine on sama henkilö), Antti Airila (59). Rauno Asonen (60), Markku Lehtola (63) .

Millä perustella on valittu keltä pienosakkaista kysytään ja keltä ei? Osakeyhtiölaki velvoittaa kohtelemaan kaikkia osakkaita tasapuolisesti keneltäkään tietoja pimittämättä.



ennen kun kukaan repii verkkareitaan, niin tämä on julkista tietoa, osakasluettelo on jokaisen OY:n toimistossa kaikkien nähtävänä ja aina pyydettäessä esitettävä kenelle tahansa sisään kävelijälle.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joko
a) hyvin suunnitelmallinen juttu alusta lähtien tai
b) taustoilla on säikähdetty jotakin Sjöblomiin liittyvää

Ensimmäiseen vaihtoehtoon ei oikein sovi tuon taustaporukan henkilöiden suuri määrä. Toiseen vaihtoehtoon on tässäkin ketjussa vihjailtu aivan alusta lähtien. Mitä ikinä se sitten olisikaan.

Toivottavasti jollakin on nyt kuitenkin tukeva ote mopon sarvista, mikä ikinä tämän touhun taustalla onkaan. Ei edes Nokia / Microsoft kyennyt järjestämään tällaista heidän resursseillaan.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa:

b. Liian moni telaketju-jengin jäsen on joutunut sivuraiteelle, jolloin Sjöblomille syntyi liian vahva oppositio.

Toivon sydämeni pohjasta, että kyse on vaihtoehdosta a. Porissa yritettiin toteuttaa vaihtoehto b:tä Tammisen johdolla. Onneksi Ässät ry:stä löytyi tarpeeksi järkeviä ihmisiä ja kehitys jatkui.

On uskomatonta miten vihkoon tiedottamista edelleen voi hoitaa. Sjöblomille jätetään koko media käyttöön, hallitus lähettää yhden tiedotteen. Miksi ei voi vaan olla rehellinen?

Olen suhteellisen vankasti kallellani vaihtoehto b:hen. Ei me haluta antaakkaan tätä pois ja jos kumminkin omista porukoista löytyis se... Tiedottamisesta täysin samaa mieltä; ala-arvoista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Ja vaikka Vinnien voisi monesta asiasta lynkatakin, niin ehkä tässä asiassa kannattaisi hieman odotella lisätietoja ennen kuin laittaa tämän yksiselitteisesti VM:n syyksi. Hallitus kun näyttää olleen se aloitteellinen osapuoli...

Tämä.

Juuri näin. En ymmärrä, miksi täällä osa Ilveksen faneista parkuu jo pahaa VM-setää, kun vielä ei ole selvyyttä, mistä edes on kysymys.

Kuten moni on sanonut, ei käy järkeen, ettei edes jatketa neuvotteluja Sjöblomin kanssa, mikäli päätöksen takana olisi vain pieniä erimielisyyksiä.

Olen ihan varma, että julkisuuteen tihkuu kyllä lopulta kaikki tiedot siitä, mitä Sjöblom on tehnyt tai jättänyt tekemättä, niin kaunaista ja pikkusieluista on suomalainen jääkiekkoväki.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä.

Juuri näin. En ymmärrä, miksi täällä osa Ilveksen faneista parkuu jo pahaa VM-setää, kun vielä ei ole selvyyttä, mistä edes on kysymys.

Kuten moni on sanonut, ei käy järkeen, ettei edes jatketa neuvotteluja Sjöblomin kanssa, mikäli päätöksen takana olisi vain pieniä erimielisyyksiä.

Olen ihan varma, että julkisuuteen tihkuu kyllä lopulta kaikki tiedot siitä, mitä Sjöblom on tehnyt tai jättänyt tekemättä, niin kaunaista ja pikkusieluista on suomalainen jääkiekkoväki.
Ja ihan vastaavasti sinun kannattaisi omien sanojesi mukaan odotella ennen kuin vakuuttelet Sjöblomin tehneen jotain väärää, eikö?
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pelottavin kohta Ilves-Hockey Oy:n tiedotteessa kuului: "Hallituksen käsityksen mukaan Ilveksessä on paljon uudistumistarvetta, mutta kaikki kehitystoimet on toteutettava tarkoin ilvesläistä perinnettä ja arvoja kunnioittaen."

Minun fiilikset tällä hetkellä ovat hyvin pitkälle 'vittu mitä paskaa taas' -luokkaa ja kaikkein eniten pelottaa juurikin tuo mainitsemasi suunnitelmallisen muutoksen puuttuminen. Mutta ''hei, on kato strategiatyöryhmä''. Hyvä juttu ellei koko sana aiheuttaisi lähinnä edellisvuosien sekoilujen jälkeen oksennusreaktiota.

Mutta tuosta lainaamastani pätkästä. Sjöblomhan kertoi pari päivää sitten lehdessä, että yksi kauppaa hiertävistä asioista ja yllätyksistä liittyy tavaramerkkiin. Voisiko tämä tarkoittaa sitä, että a) Sjöblomille on tullut yllätyksenä, että logo on ry:n omaisuutta (vaikka tämän asian kaikki V&V -teoksen lukeneet tietävät) ja b) herra on halunnut omistamalleen seuralle myös omistamansa logon (egon takia?), joka on jo vähän liikaa ihan itsessään ja toisaalta melkoinen perseennäyttö ry:lle, joka on kuitenkin seurana sellainen voimavara edustuskiekon takana, että ei kannattaisi suututtaa.

Tämä nyt on vain spekulaatiota, mutta jos totta niin ei mairittele Sjöblomia.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Eiköhän tätä ole puljattu jo sen verran monta kertaa että lienee jo tullut esille fakta että kumpikin sopimuksen tahoista voivat purkaa sopimuksen ilman toisen suostumusta. En näe ongelmaa.

En jaksa lukea koko viestiketjua läpi joten voisitko kertoa ne faktat joilla esisopimus voidaan purkaa ilman toisen osapuolen suostumusta? Ja mitä sopimusoikeudellista periaatetta tässä noudatetaan. Ei ainakaan "Pacta Sunt Servanta" -periaatetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös