NHL 14 (XBOX 360 & PS 3)

  • 290 590
  • 976
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Vittu että suututtaa taas tämä jokavuotinen päivitys... Latasin uusimman kokoonpanopäivityksen ja kaikista sm-liigan nuorista oli tehnty tasapaksun paskoja. Teräväisellä ja esim. Barkovilla ei ole ollenkaan NHL-potentiaalia tämän mukaan. Eivätpä myös esim. Joel Armian kuvaa ole vieläkään saaneet oikein. Suututtaa kun tämä NHL-pelisarja on ihan juosten kustu koko homma kun ei ole mitään kilpailua lätkäpeli markkinoilla. Joku iso pelifirma vois oikeasti koittaa hommata vaikka 20 maailman suurimman kiekkoliigan lisenssit ja ruveta jo nyt tekemään PS4:lle kaikkien aikojen lätkäpeliä, joka pakottaisi EA:n oikeasti kehittämään myös omaa tuotettaan. On niin kusetettu olo taas vaikka heti menin ostamaan, enkä ole peliäkään vielä kokoversiota pelannut, vaan lähinnä kokoonpanoja selaillut. Paska elämä.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Itsellä odottaa peli tuossa pöydällä, mutta en ole uhallakaan vielä kokeillut vaan lukenut kirjoituksiin. Kuitenkin jo demon perusteella voin sanoa, että 13 on aivan uskomattoman tönkön oloinen tähän verrattuna.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Mukavat 140 000 pucksia bonusta viime versiosta HUTiin. Ilman että kokoelmassa oli yhtään pelaajaa (poislukien aloituspakan pelaajat) ja puckseja jäi 13:sta 40 000. Pelejä tosin lähemmäs 1000.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Kertokaas joku, että miten nuo ennakkotilaajan etukoodit syötetään tuossa HUT:issa. VPD:n kirjeessä luki, että in game -valikosta, mutta ei nyt kyllä sattunut silmään.
 

Elchubagabra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Huippuhan tämä on! Ekan viiden vs-pelin perusteella:

Maalinteko monipuolistunut. Tein jopa pari onetimeria. Säbäranteet ja forehand backhand forehandit uppoavat, mutta ei lähellekään samalla prosentilla kuin aiemmin. Viivalta maskin takaa läikällä oli yleisin maalintekotapa, tai sitten räkäkiekko maalin edestä.

Tappeluita ollut sen 1-2 pelissä, joskin olisi "päässyt" tappelemaan varmaan viidesti jos olisi ottanut noudon kun kone ehdottaa, tai vastannut kaverin noutoon useammin.

Taklaukset aivan liian ylikorostuneet. Tuollaiset mällit mitä tulee oikeassa elämässä 1 kpl kymmenessä pelissä on tässä arkipäivää. Kamoja keräillään montaa kertaa erässä.

Dekettäminen ok. En tehnyt niitä pikoja, vaan oikealla tatilla normaalisti. Iso riski tulla taklatuksi. Helpompi kiertää "kiemurtelemalla" kuin alkaa dekettämään.

Moket vaikuttais olevan ok. Mitään ihan hulluja aivopieruja ei vielä tullut AI:lta vastaan.

Tykkään. Selkeästi tasapainoisimman oloinen änäri moneen moneen vuoteen!
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Heti tuli ensimmäinen bugi vastaan omien soittolistojen kanssa "mediakeskuksessa". Jos pelikatkomusiikiksi valitsee jonkun oman soittolistan, niin eipä kuulu pelikatkoilla mitään. Otteluintrot, jäähyt, maalit, valikot ja erätauot kuuluu kuten valittu, mutta katkolla halli kumisee tyhjyyttään.

Muuten ensivaikutelma oli vähän "no jaa, kaipa tämä tästä". Paljon samaa kuin vanhemmissa versioissa ja joitain uudistuksia. Vielä ei oikein päässyt jyvälle noista one touch dekeistä, mutta eiköhän ne tule vielä tutuiksi. Entisestään pomppivampi kiekko meinasi välillä ruveta vituttamaan, mutta tuntuu se nyt vähän realistisemmalta.
 

motamoro

Jäsen
On kyllä ihan "eri peli" kuin tuo demo.

Ensimmäisessä matsissa Ässät-TPS konetta vastaan SuperStar-tasolla 4-2 voitto, huomion kiinnitti melko hyvällä mallilla olevat kokoonpanot verrattuna aiempiin vuosiin, Ässiin oli saatu kuitenkin mm. Hagman, Kreps, Cohen, Heino ja TPS:ään Morrissonn, Seigo, Sexton. Umicevic ja Pare taisivat puuttua? Savinainen kuitenkin kirmasi siellä kolmosketjun laidassa ja muutenkin pelaajien arvot olivat vähän ihmeelliset, pääasia kuitenkin SM-liigan satunnaispelailussa on se, että pelaajat ovat suht koht hyvin ajantasalla.

Sitten 4 matsia perus 1vs.1 onlinea, kaikista voitot joten ihan hyvä startti.

Takaperinluistelulla tekee jopa jotain tässä (LT), ja pakit eivät jää viivalle mähmimään ja kestä kääntyä sataa minuuttia, että toinen on jo tehnyt maalin läpiajosta kunnes puolustaja saa rintamasuunnan käännettyä. Tästä plussaa. Toinen mukava uudistus oli että nyt voi kompastua heittäytyneeseen pelaajaan ja tästä saada 2min kampituksen. Ukkoja meni jokaisessa matsissa lasarettiin väh. 1 ja maksimissaan 3, kaikki taklauksista.
Onetimerit isosta poikittaisliikkeestä uppoavat hyvin niin läheltä kuin p-pisteen kaareltakin, tämä on myös hyvä merkki. Kauempaa jos koittaa ampua suorasta liikkeestä niin melko suurella todennäköidellä veto ei mene maalille koska se menee päin puolustajaa/omaa hyökkääjää tai sitten seinille. Tämä luultavasti myöhemmin hieman yksipuolistaa peliä kiermurteluun onlinessa ja haetaan sitä suoraa väylää vedolle. Sinänsä harmi, sillä silloin maalitkin muuttuvat kaavamaisiksi.
Läpiajoissa meni aika hyvällä prosentilla yhä backhand-forehand. Maalinedusruuhkassa kun tulee irtokiekko niin maalivahti lähtee aina hyppimään ihmeellisesti sen perään ja tällöin jos hyökkääjää saa kiekon niin tyhjä maali ammottaa.
One-touch-deket toimivat hyvin ja niillä ajetaan komeasti ohi kun Charat ja muut lähtevät 1/2vs.1/2 tilanteissa hakemaan vastapalloon tappopommia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Quebec Nordiques
Sain pelin mukana kaksi koodia. Toinen kuulemma syötetään pelissä sisällä ja toinen playstation storessa. Mitähän näillä mahtaa oikein saada?

Toisella saat HUT:iin viikon välein kultapakkoja ja toisella sitten EASHL/Be-a-Pro hahmollesi Bauerin varustepakan (oisko ollu pari mailaa, luistimet ja kypärä?) ja sitten muutaman boostin auki.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Eka HUT-onlineottelu takana, josta 4-0 voitto aloituspakalla ! Vastassa oli joku isin viikkorahoilla koottu "dreamteam". Kakkosketjussani viilettivät mm. sellaiset pistenikkarit kuin Olli Palola, Jukka Peltola ja V-M Vittasmäki !
 

roctum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
PetrPuck's NHL 14 CAPs+

Tuolta löytyy itse lataan aina tuolta be a Gm:ää ja be a prota varten.. Pari ohjelmaa tietokoneelle ja usb-tikulla boxiin/pleikkariin, toimii!

Oisko ollu viime vuoden pelistä lähtien, kun ei enää PS3:lle saanut ladattua muiden tekemiä kokoonpanoja. Toivottavasti tänä vuonna taas mahdollista, niin saisi mielenkiintoa noihin offline-peleihin.
 

Kuntz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
PetrPuck's NHL 14 CAPs+

Tuolta löytyy itse lataan aina tuolta be a Gm:ää ja be a prota varten.. Pari ohjelmaa tietokoneelle ja usb-tikulla boxiin/pleikkariin, toimii!

Onkos tuolla jo rosterit valmiina ja löytyykö mistä ohjeita, kuinka nuo rosterit saa siirrettyä boxille? Puhelimella selatessa näkyy uusimpana päivityksenä, että rosterien päivitys on aloitettu. Ei ole tietokonetta millä katsoa tarkemmin joten siksi kysyn. =)
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
PetrPuck's NHL 14 CAPs+

Tuolta löytyy itse lataan aina tuolta be a Gm:ää ja be a prota varten.. Pari ohjelmaa tietokoneelle ja usb-tikulla boxiin/pleikkariin, toimii!
Jotenki todella perseestä, että pelissä ei voi olla valmiiksi oikeat rosterit. Kaikilla ei ole nettiä! Argh, vituttaa. Ilmeisesti esim. Barkov on tosin pelissä ihan paska, ettei vissiin lopulta väliä.
 

abc

Jäsen
Hohhoijaa, tää on jumittunut jo ainakin 4 kertaa. Esimerkiksi Oma musiikki -valikkoon ei pääse ollenkaan, se ympyrä alkaa kyllä ylänurkassa pyöriä, mutta se ei siitä etene vaikka kuinka pitkään odottelisi ja sitten joutuu käynnistämään uudelleen koko pelin. Mitenköhän tuon saisi toimimaan..?
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Jaa, olihan se Barkov Jr. sittenkin Flirodan organisaatiossa - oli vaan niin paska, ettei mahdu edes AHL:n rosteriin. Anteeksi, mutta what the hell? Onko tämä kaikkien Rookieiden kohdalla sama, vai onko Barkovin kohdalla käynyt joku moka?

Muuten ihan hyvän olonen peli kyllä! En tosin tiedä mitä tolle maalinteolle on tapahtunut, mutta voitin edellisen pelin 8-5 (ei tainnut kertaakaan tulla noin paljoa maaleja NHL13 pelatessa). Vaikeustasona on Ammattilainen - voi olla että tässä versiossa joudun korjaamaan tuota yläspäin, kun tuo maalintelo ei ole niin turhauttavaa kun ennen.

Kiekonriisto tuntuisi olevan helpompaa kun ennen! Tosin oma pelitapa on aina ollut "tönäistä" vastustajalta kiekko pois, tuo huitominen ei koskaan ole ihan mun juttu ollut. Muutenkin tuollaisia turhauttavia juttuja on poistettu - esim. taklatulta pelaajalta nykyään sen kiekon saa helpommin pois - ennen se magneettilapa piti sen hyökkäävällä vastustajalla vaikka se makas maassa.

Tappelujutusta on moni valittanut, mutta mun mielestä tulee ihan oikeista tilanteista tuo - Tähtipelaajien taklauksista ja esim. huitomisita maalivahdin lähellä. Vihellyksen jälkeen ei myös kannata mitään riehua/laukoa - hyviä/uskottavia uudistuksia mun mielestä.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö tässä ole enää joukkotappeluita ollenkaan? Ennakkojulkaisussa pystyi sparreissa kesken alkaneen tappelun hakemaan oman parin, jonka kanssa vääntää ja ottaa myllyä siinä vierellä. Nyt tuo yhtäkkiä toimii ihan eri tavalla, sitä painianimaatiota ei tule ollenkaan ja naamaa voi hieroa, mutta mitään ei tapahdu vaikka molemmat osapuolet hakkaavat tappelunappia.

3 kertaa on myös tullut outo bugi, jossa sparriin mennessä peli alkaa ladata suoraan ottelua eikä sitä pelipaikan valitsemis-ruutua tule ollenkaan. Pelin ladattua yhteys toisiin pelaajiin katkeaa heti, ihan kuin mitään toisia pelaajia olisi alun perinkään ollut.

Sparrien taso kyllä laski ennakkojulkaisun jälkeen kuin lehmän häntä. Nätti syöttelypeli, komeat maalit ja aidon tuntuinen jääkiekko on vaihtunut perinteiseen naputtamiseen, kärkkymiseen ja kuskaamiseen. No, kai se on johonkin kerhoon liityttävä :)
 
Taattua EA-laatua. Ajattelin aloitella tuossa tätä uutta, mainostettua Live the life -moodia ja Memorial Cupin jälkeen tulin draftatuksi Detroitiin. Noh, ongelma tulee siinä vaiheessa, kun kauden alla erään haastattelun jälkeen peli kaatuu jokaikinen kerta. Onko joku muu kokeillut kyseistä pelimuotoa ja todennut samaa?

Kyllä taas syö kuin sitä kuuluisaa pientä oravaa. Fight night championissa (EA:n tuote yllätys) oli vastaava bugi uramoodissa, joka ei korjautunut sinä aikana, kun pelin omistin (reilu vuosi) ja siitä pelistä tuo pikkuvika vei koko pelin ilon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös