Naapurisota – HIFK vs. Jokerit

  • 362 962
  • 1 176

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Jere sanoi suoraan, että tietää HIFK:n tulevan jahtaamaan häntä sekä Semir Ben-Amoria ensi kaudella.

En kiistä tätä, koska en ole paikalla ollut, mutta mikä syy IFK:lla olisi jahdata Jereä? BA:n tai Ruudun jahtaamiselle on selvät perusteet, mutta Jere ei IFK:ta vastaan ole rottaillut. Kuulostaa hieman sympatiapisteiden hakemiselta Jeren taholta.
 

444

Jäsen
Tuli näistä Gillies-huhuista mieleen Karalahden puheet siinä kesän kuuluisassa tapaamisessa Jokereiden toimistolla.

Jere sanoi suoraan, että tietää HIFK:n tulevan jahtaamaan häntä sekä Semir Ben-Amoria ensi kaudella. Joka tilanteessa pitää kuulemma olla valppaana, koska tietää Summasen ja tuntee hänen tapansa pitkältä ajalta. Sanoi myös (puoliläpällä) Summasen hankkivan vaikka jonkun tappelijan intiaanireservaatista kyseiseen matsiin.

Jos tuo Pohjois-Helsingin oma Chippendale on jossain privaattitapaamisessa tuollaisia höpissytkin, niin kannattaa muistaa, että kaverilla on kerrostalon kokoinen ego ja aivan varmasti kuvitteleekin jotain tuollaista. Tuntee varmasti äärimmäisen hyvin Summasen, olivathan he samassa organisaatiossa vain 15 vuotta sitten ja tuossa ajassa kukaan ei muutu pätkääkään.

Annetaan Jeren elää omassa haavemaailmassaan. Itse pidän todennäköisempänä, että ylilyönnit tulevat juuri hänen suunnaltaan, ei toisin päin.

Mitä sitten tulee tähän villinä vellovaan huhuun: en usko ennenkuin näen. Ja jos näen, en katso ainuttakaan peliä, jossa ko. vatipää on kentällä. Voitetaan pelit tekemällä maaleja ja annetaan muiden sohlata muita asioita.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli näistä Gillies-huhuista mieleen Karalahden puheet siinä kesän kuuluisassa tapaamisessa Jokereiden toimistolla.

Jere sanoi suoraan, että tietää HIFK:n tulevan jahtaamaan häntä sekä Semir Ben-Amoria ensi kaudella.

Toisaalta Jeren jahtaamiseen ei paljoa vaadita. Mm. viimeksi, kun Karalahti pelasi Liigassa, niin Kimmo Kuhta taklasi eräässä Blues-pelissä Jereltä ilmat pihalle ja tie vei vaihtoaitioon. Toki nyt on Kibe poissa ja wifebeater Ben-Amor takoi supervoimillaan oikeuden puolesta vuosikausien väärydet pois Peltosesta ja nyt tämäkin pelote on pois aivan vitun paljon testosteronia tihkuvan koko maailman oikeuksia ajavan Ilmalan porukan tieltä. Me mikkihiirijengien minkihiirikannattajat varokaamme. Yksi EP-Jonne vastaa munakarvoiltaan ainakin kymmentä normaalia fania.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Sanoi myös (puoliläpällä) Summasen hankkivan vaikka jonkun tappelijan intiaanireservaatista kyseiseen matsiin.

Ainakaan vielä en ole kuullut huhuja Clarence "Screaming Buffalo" Swamptown:in sainaamisesta :D

Vähän kaksijakoinen fiilis. Liiga tulee varmasti jakamaan ylilyönneistä niin iso rangaistukset, että niihin ei kummallakaan joukkueella ole varaa. Toisaalta Rami on Rami ja mistäs sitä tietää?
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Nyt täytyy huudella vieraista pöydistä hieman. Ensinnäkin ilmassa tuntuu olevan enemmän sähköä kuin ikinä aiemmin ja pelkään sen purkautuvan nyt erittäin valitettavalla tavalla. Summasta pidetään hulluna yleisesti ja vaikka varmaan ei kaikki paikkansa pidäkkään, niin tuntuu että piilossa olisi vielä enemmän. HIFK on enemmän kuin näreissään Jokerien rajan taakse lähdöstä ja mielestäni ihan syystä. Nyt vaan tuntuu hommassa olevan enemmän tunnetta kuin järkeä. Toivottavasti HIFK ja muutkin pitävät nämä Gilliesit ja muut ihan helvetin kaukana kotoliigasta. Lisäksi alkaa tuntua siltä, että Jonne Virtanen pelasti uransa jäämällä JYPiin.

Minua huolestuttaa ihan hemmetisti tuo sähkö Helsingissä. Jotenkin on fiilis, että jotain vakavaa tapahtuu.
 

Driver#66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakaan vielä en ole kuullut huhuja Clarence "Screaming Buffalo" Swamptown:in sainaamisesta :D

Vähän kaksijakoinen fiilis. Liiga tulee varmasti jakamaan ylilyönneistä niin iso rangaistukset, että niihin ei kummallakaan joukkueella ole varaa. Toisaalta Rami on Rami ja mistäs sitä tietää?

Toisaalta Tomek on Tomek eikä isot rangaistukset tai päävalmentajan mielipiteet paljon paina. Rami/Tomek kaksikosta mielestäni jälkimmäinen teki itsestään reilusti suuremman pellen viime kaudella. Jaksaa vaan ihmetellä tätä Ramin jatkuvaa dissaamista kun oman joukkueen valmennustiimi on mitä on. Vaikka IFK goonin hankkisikin niin mitä sitten?! Pasilan jengi on puolillaan puujalkaisia päällekarkaajia ilman suurempaa taitopelaajien ryysistä, eikä se tunnu haittaavan yhtään. Kostoa en minäkään suosittele. Tai voisihan IFK palkata taitoluistelijan kyykkäämään jokaisessa taklaustilanteessa. Siitä ei ainakaan naapurissa suututtaisi.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
En kiistä tätä, koska en ole paikalla ollut, mutta mikä syy IFK:lla olisi jahdata Jereä? BA:n tai Ruudun jahtaamiselle on selvät perusteet, mutta Jere ei IFK:ta vastaan ole rottaillut. Kuulostaa hieman sympatiapisteiden hakemiselta Jeren taholta.
Vaikutti siltä, että ei ole ihan parhaat välit Summasen kanssa. Eli välttämättä IFK:lla ei olisikaan syytä jahdata, mutta Summasella olisi. Koska nimenomaan Summasen tavat sanoi tietävänsä ja vaikutti jotain juttuja kuulleensa.

Toki osaltaan oli varmasti siinä tilanteessa myös sympatiapisteidenkin hakemista, mutta juuri itsensä siinä mainitsi ketä sieltä tullaan Semirin lisäksi noutamaan.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Vaikka IFK goonin hankkisikin niin mitä sitten?! Pasilan jengi on puolillaan puujalkaisia päällekarkaajia ilman suurempaa taitopelaajien ryysistä, eikä se tunnu haittaavan yhtään.

SBA teki pleijareissa muistaakseni yhtä monta pistettä kuin Gillies on tehnyt tällä vuosikymmenellä. Rudi on ollut pisteiden valossa tärkeä osa jokerijoukkuetta molemmilla kausilla ja on tehnyt rooliinsa nähden mukavat pisteet aina NHL:aa myöten. Antti Tyrväinen on parhaalla kaudellaan tehnyt 14 kassia liigassa, Lennu on tehnyt kerran enemmän byyrejä liigassa. Lambergin pistekeskiarvo viime kaudella oli samaa luokkaa Kimmo Kuhdan kanssa, tosin ilman YV-aikaa tai mitään vastaavaa. Nuo pelaajat ovat aivan saatanan kaukana kaverista, jonka pelillinen anti on tasan nolla.

Tai voisihan IFK palkata taitoluistelijan kyykkäämään jokaisessa taklaustilanteessa. Siitä ei ainakaan naapurissa suututtaisi.

Käsittääkseni en ollut todellakaan ainoa, joka tuomitsi tuon Ruudun kyykyn palstalla. Jotenkin käsittämätöntä, että teiltä joku voi edes läpällä ehdottaa tuollaista tapaa. Toki jos tarpeeksi vahvat värilasit on päässä, niin toisen joukkueen perseilyistä voi itkeä vuositolkulla ja samalla ehdotella oman joukkueen tekevän samoin. Pitäisiköhän tässä ehdotella jonkun meidän kaverin tekevät "juusosalmet" ja hyökkäävän vaikkapa Fatan tai Peltosen kimppuun jos joku HIFK:n kovempi kaveri tekee jotain helvetin tyhmää? Enpä taida, vaikka vähän kutkuttaisikin ja varmasti tunnekuohuissa noin toivoisinkin jos esimerkiksi Mosesin tai Teräväisen kimppuun käy joku pelillisesti täysin turha kaveri tarkoituksenaan vahingoittaa.

Noh, antaa tulla jos on tullakseen. Pelillisesti miehestä ei ole mitään arvoa ja jos jonkun pelotevaikutteen takia matsi halutaan pelata käytännössä 17 pelaajalla, niin mikäs siinä. Vielä kun liigan rangaistuskäytännöt tuntee, niin kovinkaan montaa kertaa ei miehen tarvitse todistella mitään.

Toki toivotaan, että jos jotain käy, niin mies on yhtä lojaali valmennusjohtoa kohtaan kuin Semir oli. Meinaan vaan, että pätkätöihin yhden asian takia tuotu kaveri saattaisi kuulusteluissa kertoa jotakin roolistaan, toisin kuin joukkueessa pidempään ollut ja jatkosopparia hakeva kaveri. Tosin jos moraali on luokkaa "se kyykkäs kerran, hankitaa taitoluistelija", niin eiköhän käräjät tule kyseeseen vain omia pelaajia kurmottaessa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Näiden kostofantasioiden kanssa on hyvä muistaa, että että Ben-Amor-Peltonen -välikohtauksessa selvittiin säikähdyksellä kun Peltonen pystyi tapauksen jälkeen palaamaan kaukaloon jo alle kahden viikon kuluttua. Ei tarvise olla mikään lääketieteen asiantuntija tajutakseen, että seuraukset voivat olla huomattavasti nähtyä pahemmat jos pään seutuville kohdistuu kymmenkunta kovaa iskua. Steve Mooren ura päättyi Todd Bertuzzin päällekarkaukseen.

Sen vielä pystyn jotenkuten ymmärtämään ettei jotain HIFK-fania haittaisi jos Ben-Amor joutuisi Gilliesin käsittelyn jälkeen elämään loppuikänsä vakavan aivovamman kanssa, mutta eihän kukaan tällaista kohtaloa aikuisen oikeasti esim. Teräväiselle tai jollekin syyttömälle HIFK-pelaajalle toivo, eihän?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...mutta eihän kukaan tällaista kohtaloa aikuisen oikeasti esim. Teräväiselle tai jollekin syyttömälle HIFK-pelaajalle toivo, eihän?

No ei helvetissä toivo. Olen pari vihjausta "Teräväisten telomiseen" lukenut, ja niistäkin osa sellaisia heittoja että "jos Jokerit hyökkää HIFK:n tähtipelaajien kimppuun". Ainakin haluan uskoa näiden heittojen olevan ei niin tosissaan -kirjoitettuja.

Toisaalta näissä jutuissa ehkä erotellaan kiekkoihmiset väkivaltaa ihannoivista huligaaneista. Teuvo Teräväinen tulee varmaan olemaan maajoukkueen vakionaamoja tulevaisuudessa, ja toivon mukaan tekee vielä hienon NHL-uran. Ei ole liikaa hänen kaltaisiaan taitopelaajia Suomella.

Muutenkin juttelet asiaa. Sairasta kannattajien osalta puolin ja toisin fiilistellä jollain "teurastuksilla", jossa taitopelaajat olisivat vapaata riistaa kun vastapuolen pahin/pahimmat huligaanit on poistettu kaukalosta. Jos "Gillies" leipoisi Ben-Amoria nekkuun, miten olisi Jokereiden edun mukaista käynnistää joku kuvitteellinen teurastus?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on ihan mukava huomata, että Jatkoajan narrifaneista löytyy ihan fiksuja ja kiihkottomia tapauksia. Kun kerran niitä lapsellisia uhoajaperkeleitäkin siellä on vaikka kuinka. Ihan vitun oksettavia tyyppejä narripuolelta pyörii paitsi tässä ketjussa, myös jo liigan huhuketjussa sekä IFK-puolen ketjuissa. Että sikäli kyllä hyvä, kun narrit poistuu itään ensi kauden jälkeen, faneja ei tule ikävä.

Minä en haluaisi nähdä mitään Trevor Gilliesiä IFK-paidassa, koska kyseinen lihanaama ei osaa pelata. Jos kuitenkin Gillies tai joku muu vastaava sattuisi Nordikselle rantautumaan, niin en usko mihinkään kostotoimenpiteisiin. IFK hakee uskoakseni jotain kovanaamaa riveihinsä tasan siksi, että Ilmalan suunnalla kokoonpanosta löytyy niin paljon sekopäitä. Toisin sanoen IFK taitavampana joukkueena tarvitsee jonkin sortin rauhoittajaa tähdilleen, jotteivät narrien vajakit pääsisi temmeltämään esim. Peltosta tai Salmelaista sairaslomalle.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
No ei helvetissä toivo. Olen pari vihjausta "Teräväisten telomiseen" lukenut, ja niistäkin osa sellaisia heittoja että "jos Jokerit hyökkää HIFK:n tähtipelaajien kimppuun". Ainakin haluan uskoa näiden heittojen olevan ei niin tosissaan -kirjoitettuja.

Toisaalta näissä jutuissa ehkä erotellaan kiekkoihmiset väkivaltaa ihannoivista huligaaneista. Teuvo Teräväinen tulee varmaan olemaan maajoukkueen vakionaamoja tulevaisuudessa, ja toivon mukaan tekee vielä hienon NHL-uran. Ei ole liikaa hänen kaltaisiaan taitopelaajia Suomella.

Eiköhän IS:n supertoimittaja Tuominen ole jo huomiseen lehteen tehnyt jutun otsikolla "HIFK palkkaamassa NHL-tappelijan hakkaamaan Jokerien superjunnun". Luulisi kuitenkin ettei Teräväinen ole ihan ensimmäisten joukossa kenelle HIFK mahdollisesti kostaisi. Lähinnä siinä vaiheessa jos jokin koston kierre alkaisi niin en usko että kukaan olisi erityisemmin turvassa.

Sinänsä vähän naurettavaksi mennyt koko ilmiö joka on lähtenyt jostain pahaisesta twitter-huhusta. Ainakin narrifaneilla on kuppi läikkynyt jo aika pahasti yli. Enkä usko että HIFK hoitaisi "kostoaan" ennakkoon ihan näin selvästi. Viime kaudesta kyllä jäi selvästi hampaankoloon, mutta mikäli näin pitkän ajan jälkeen ollaan jotain kostotoimenpidettä tekemässä palkkaamalla joku pelillisesti hyödytön gooni hakkaamaan joltain jokeripelaajalta aivot pellolle niin aika metsään mennään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Jos lähtee kostamaan sillä ajatuksella, että "tämän jälkeen ollaan tasoissa", ja että kaveri ei enään vastaa, niin mennään yleensä pahasti metsään... Toivottavasti mitään sen kummempia hakuja ei nähdä, kyllä niiden aika meni jo (lähes vuosi sitten). Toki tilanne on pelottavan tulenarka.

Jos HIFK näkee tarpeelliseksi uhrata yhden rosteripaikan pelotteelle, jonka pelillinen arvo on nolla ja jonka kanssa kukaan ei suostu tappelemaan, niin mikäs siinä. Kai se sitten jonkin sortin pelotteesta menee, mutta enemmän näen, että joukkueesta pitäisi löytyä kentältä kovuutta, eikä penkiltä, niin että tarvittaessa sikailut kuittaillaan heti. Sitä en näe oikein toimivana ratkaisuna, että gooni kaivetaan penkin päästä kuiskuttelemaan sikailleen pelaajan korvaan seuraavaan aloitukseen, josko tämä lähtisi vastaamaan teoistaan. Kuinka moni kaveri tässä liigassa oikeasti lähtee tanssimaan 107kg, entisen NHL-goonin kanssa, joka on kaiken lisäksi täysin merkityksetön pelillisesti? Toki aina voi suoritella kaikenlaisia noutoja mallia Melart - Mäntylä, mutta aika hankalaksi nämä liigan tappelusäännöt tekevät puhtaiden tappelijoiden toimimisen, kun kukaan ei halua uhrata itseään pelillistä nollaa vastaan, joka painii vielä ihan eri sarjassa, kuin kuaan muu.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Kuinka moni kaveri tässä liigassa oikeasti lähtee tanssimaan 107kg, entisen NHL-goonin kanssa, joka on kaiken lisäksi täysin merkityksetön pelillisesti? Toki aina voi suoritella kaikenlaisia noutoja mallia Melart - Mäntylä, mutta aika hankalaksi nämä liigan tappelusäännöt tekevät puhtaiden tappelijoiden toimimisen, kun kukaan ei halua uhrata itseään pelillistä nollaa vastaan, joka painii vielä ihan eri sarjassa, kuin kuaan muu.

Tuon viime kauden Karalahti-Gillies -pätkän perusteella Gilliesillä ei ole ongelmia antaa iskuja, vaikka toinen ei olisikaan halukas tappelemaan. Aivan varmasti tietous tällaisen "sekopään" läsnäolosta aitioissa vaikuttaa sääntöjen rajamailla pelaavien nilkkien takaraivossa ja sitä kautta toimintaan jäällä.

Sikailijoiden ei tarvitse miettiä mitään seuraamuksia niin kauan, kun vastustajan riveissä on vain pelaajia, jotka eivät ole valmiita käymään tappeluhaluttoman kimppuun.
 

Jokeri82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minua huolestuttaa ihan hemmetisti tuo sähkö Helsingissä. Jotenkin on fiilis, että jotain vakavaa tapahtuu.



Musta tuntuu että jännitteet on enempi fanien välillä. Mihinkää Ramin öisiin viesteihin en jaksa uskoa. Täällä vaan jotku liian läheltä kuntosalia kävelleet provoaa molempien joukkueiden ketjuissa ja on näköjää saanu hyvin provonsa perille. Luulen myös että molempien joukkueiden toimistolta on tullu ukaaseja ettei mitään tappeluita saa tulla koska sitten varmasti sanktiot tulee olemaan kovemmat kuin koskaan ennen.

Toivottavasti mitää peliin kuulumatonta sikailua ei viikonloppuna nähdä vaan fyysinen ja vauhdikas mutta puhdas peli. Lehdet tosin värittää otsikot jokatapauksessa vaikka pelissä ei jaettaisi minuuttiakaa jäähyjä eikä ainuttakaa taklausta tulis.

Viimevuoden sikailuista on jauhettu ihan tarpeeks, toivottavasti tälläkaudella jauhetaan pelillisistä asioista.
 

Sakkoliha

Jäsen
Ei tarvinnut kuin yhden henkilön Twitterissä mainita #Gillies #HIFK samassa twiitissä, niin täällä se on palstatotuus ja puhutaan kostoista ja pelaajien pieksennästä. Tällaisen pelajaan hankintaan, jolla pelillinen anti olisi täysin nolla, en usko ennen kuin näen. Kyllähän IFK kuitenkin tarvitsee kokoonpanoon vaikka sitten sen kylänpolttajan pitämään mattomyyjän, sekä muut kyrvät aisoissa, koska on nähty, että pelaajasta riippumatta, kenelle vain voi sattua milloin vain. Toivottavasti enää ei nähdä mitään päällekarkauksia, kyykkimisiä tai muita sikailuita, vaan keskitytään pelaamiseen. Paras kosto on lyödä Jokerit pelillisesti, jonka uskon olevan mahdollista tällä kaudella, vaikka en pistäisi pahakseni, jos ''Gillies'' kävisi pieksemässä Ben-Amorin, jos se tapahtuisi rehdisti, eikä siinä olisi ketään muita osallisina. En sitten tiedä lähteekö kukaan hanskaamaan sekopään kanssa, josta ei ole pelillistä hyötyä vastustajalle ja itsekin saisi siinä kyytiä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Se on ihan mukava huomata, että Jatkoajan narrifaneista löytyy ihan fiksuja ja kiihkottomia tapauksia. Kun kerran niitä lapsellisia uhoajaperkeleitäkin siellä on vaikka kuinka. Ihan vitun oksettavia tyyppejä narripuolelta pyörii paitsi tässä ketjussa, myös jo liigan huhuketjussa sekä IFK-puolen ketjuissa. Että sikäli kyllä hyvä, kun narrit poistuu itään ensi kauden jälkeen, faneja ei tule ikävä.

No onneksi sentään teidän osasto jää pitämään tasoa yllä, sen verran hienoa tekstiä on punaisten suunnalta saanut lueskella kostoista ja sen oikeutuksista ja ketä koston kohteeksi tällä kertaa pitäisi ottaa. Mutta ilmeisesti tälläkin kertaa syyllisiä on vain meidän puolella, eikä omaan pesään nähdä edelleenkään.

Minä toivon että HIFK tuo kokoonpanoonsa tuon Gillesin ja saa kostonsa, jos sen jälkeen vihdoinkin voitaisiin siirtyä eteenpäin ja alkaa keskittyä jääkiekkoon. Epäilen vain että liiga, kurinpito ja IP-lehdistö ei tulisi tätä taaskaan sallimaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tuon viime kauden Karalahti-Gillies -pätkän perusteella Gilliesillä ei ole ongelmia antaa iskuja, vaikka toinen ei olisikaan halukas tappelemaan. Aivan varmasti tietous tällaisen "sekopään" läsnäolosta aitioissa vaikuttaa sääntöjen rajamailla pelaavien nilkkien takaraivossa ja sitä kautta toimintaan jäällä.

Sikailijoiden ei tarvitse miettiä mitään seuraamuksia niin kauan, kun vastustajan riveissä on vain pelaajia, jotka eivät ole valmiita käymään tappeluhaluttoman kimppuun.


Sikailijat lentää SM-liigassa ulos 999/1000 tapauksessa oli sitten rikettä tai ei, joten sikailijan ei pidä ollenkaan pelätä välitöntä kuittausta. Ellei sitten kurinpalauttaja iske täysin viattomaan osapuoleen. Ben-Amorin tapauksesta sain sen käsityksen että IFK:n fanit eivät hyväksy syyttömään pelaajaan kohdistuvaa väkivaltaa, mutta nopeastihan se voi takki voi totta kai kääntyä, kun kurinpalauttajana olisikin vanha rakas IFK.

Jarkko Ruudun kaltaisiin täysverisiin ammattilaisrottiin eivät noi Gilliesit vaikuta mitenkään. Joku Huhtalan kaltainen amatööri taas voi joutua katsoa kerran, jos toisenkin olkansa yli.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tuon viime kauden Karalahti-Gillies -pätkän perusteella Gilliesillä ei ole ongelmia antaa iskuja, vaikka toinen ei olisikaan halukas tappelemaan. Aivan varmasti tietous tällaisen "sekopään" läsnäolosta aitioissa vaikuttaa sääntöjen rajamailla pelaavien nilkkien takaraivossa ja sitä kautta toimintaan jäällä.

Sikailijoiden ei tarvitse miettiä mitään seuraamuksia niin kauan, kun vastustajan riveissä on vain pelaajia, jotka eivät ole valmiita käymään tappeluhaluttoman kimppuun.

Totta toki tuokin, joskaan en pidä tuota kovinkaan tehokkaana pelotteena. Melartin noudoissa on nähty, että väkisintappeleminen ei oikein toimi, eikä Karalahtikaan tuosta iskusta yöuniaan varmaan menettänyt. Toki myönnetään, että Gillies on ihan eri tason "sekopää", kuin Melart ja luonnollisesti voi saada ja saakin pahaa jälkeä aikaan, jos se on tavoitteena. Toisaalta raukkamaisilla yllätyshyökkäyksittä/lyönneillä saa pahaa jälkeä "vähän" kevyemmänkin sarjan kaverit(kuten Semir teki).
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuon viime kauden Karalahti-Gillies -pätkän perusteella Gilliesillä ei ole ongelmia antaa iskuja, vaikka toinen ei olisikaan halukas tappelemaan. Aivan varmasti tietous tällaisen "sekopään" läsnäolosta aitioissa vaikuttaa sääntöjen rajamailla pelaavien nilkkien takaraivossa ja sitä kautta toimintaan jäällä.

Näinhän sitä aina keskustelupalstoilla sanotaan, mutta faktaa on myös se, että näiden goonien olemassaolo ei estänyt Karalahtea tekemästä sitä taklausta, jonka Gillies sitten myöhemmin kosti. Toisekseen en oikein osta tuota väitettä, että joku vaihtopenkillä istuva sikaniska estää vastustajien sikailuita. Kun liigassa tulee joku rajatapaus taklaus jossa vastaanottaja liikahtaa ennen osumaa, niin kerrotaan miten kukaan ei kerkeä reagoimaan tilanteeseen noin nopeasti, mutta silti kuitenkin keretään ajattelemaan sitä vastustajan nyrkkisankaria ja jättää taklaamatta. Kukaan nyt ei varmasti ala väittämään, että joku vastustajan tappelija on jatkuvasti pelaajien mielessä?

edit. Toki varmasti joissain tilanteissa tuo pelote estää sikailuita, mutta näissä nopeissa tilanteissa mitä ne yleensä ovat en usko merkittävää muutosta tapahtuvan.
 
Viimeksi muokattu:

Bodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sika-Jokerit: Antti Tyrväinen, Rudi, Semir & Jere
Ihan vitun oksettavia tyyppejä narripuolelta pyörii

Minä tiedän myös ainakin yhden erittäin oksettavan trollaaja reppanan, taidanpa juuri lainata sen kirjoitusta. Ja ihan turhaan lässytätte, että ei tule Suomen Suurinta ja Kauneinta ikävä, koska minne sinäkin menet jatkossa trollaamaan? Olet varmasti tuttu näky vuoden päästä Jokerien KHL-osiossa paskajutuillasi koska ei sinulla ole muuta annettavaa palstalle.

Antti Tyrväinen, se on ensi viikonlopun jälkeen tuttu nimi myös Nordiksella.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Huhhuh

Ben-Amor, Tomek, Raimo, Ville, aivotärähdykset, pelikiellot, toimitsijakiellot, sika-Tyrväiset, yölliset puhelut/tekstarit, mieshuorat, 1.9, Hordichuk, Gillies, Yablonski, kaikkien aikojen naapuriviha...

Aika hyvin osui meikäläisen veikkaus oikein, ette Jarkko saa SM-liigaan paluullaan nimenomaan IFK:n ja Jokereiden joukkueiden sekä fanien välit aivan sekaisin. Jarkostahan tämä kaikki loppujenlopuksi alkoi. Heittää 50 muussa runkkarimatsissa sen 10+20 ja osoittaa olevansa pelimies, mutta erityisesti HIFK:ta vastaan vetää aina sen sisäisen Jarkkonsa esiin - eikä mitenkään vahingossa. Haluaa satuttaa ja sen jälkeen filmata ja vedellä kilppareita, HIFK:ta vastaanhan tuo toimii. Siellä on Melartia, Liivikiä ja kumppaneita, joilla on ohut lanka. Yhtäkkiä jonkun sikaniitin jälkeen Jarkko onkin uhri. Tässä kiteytyy hyvin koko pelaaja parhaimmillaan/pahimmillaan. Ja tuohonhan Jarkko pyrkiikin - IFK:ta vastaan. Sikailua, kilppareita, kaikki muut paitsi omat raivon partaalle ja parilla kuperkeikalla ja piilareilla ehkä jollekin Eroselle tätä kautta pari YV-pointsia lisää. Ei siinä mitään. Toimiihan tuo.

Ymmärrän että narrit diggaavat, mutta ymmärrän myös, että meidän omat käyvät kuumana tohon touhuun. Siksi ymmärrän ja hyväksyn Melartin väkipakko-koston 1.9 matsin alussa aivan täysin. Ensin vaaralliset kyykyt juuri Melartia kohden, sitten seuraavaksi jo ratkenneen matsin loppuhetkillä kuolleesta kulmasta sattumalta Mikke kylmäksi ja varmuuden vuoksi vielä vähän poikkaria naamaan, sitten juuri ennen tuota 1.9 -episodia Pakarisen hammaskalusto vielä uusiksi selkääntaklaamisen johdosta.

Ymmärrän, että IFK käy ihan vitun kuumana ja on ollut kyllä hauska lukea, miten jotkut ovat sitä mieltä, että Jarkko ja Jokerit ovat olleet tässä joku uhri, ja että IFK kiusaisi heitä. Tämän johdosta lähetetään Ben-Amor telomaan Peltonen, koska "vastustaja otti väkipakolla yhden meidänkin tähtipelaajista pois." Enkä näe, että IFK tässä mitenkään kerjäsi verta. Ihan normaalin jääkiekkokoodiston noudattamista. NHL:ssä sikailuista kuitataan sekunneissa, Jarkko sai tehdä temppujaan kolme kertaa, ennenkuin sai pari osumaa poskeen. Olisi ansainnut enemmän. Ne, jotka tosissaan ajattelevat, että paras kosto tällaisissa jutuissa on tehdä pari maalia enemmän ja saada voitto, menkää puuhamaahan.

Noh, 1.9 kaikki pelästyi ja homma vähän laantui, kunnes sitten taas helmikuussa Nordlund/kova pleksi/huono tsägä aukaisi vahingossa haavat uudelleen. Jos IFK:ta valmentaisi nyt Matti Alatalo, niin haava saattaisi pysyä ummessa. Sairas Raimo, sairaan Raimon narriviha ja Trevor Gillies on kyllä aika karmaiseva yhtälö. Veikkaan että Stadi on taas punainen.

Toivon ettei Raimo/Gillies ole kuitenkaan niin sairas, että lähtisi jotain täälläkin mainittua Teräväistä tai Mosesta lahtaamaan. Jos jotain pitää satuttaa, toivon, että se on Jarkko tai Semir. Gilliesin käsittelyssä joku aivotärähdys olisi ihan hyvä silmäsilmästähammashampaasta. Ei kuitenkaan niin vakavaa tärähdystä, että pitäisi ura lopettaa. Pari-kolme kuukautta päänsärkyä ja sitten takaisin jäälle koittamaan jos haluaa. Ja ettei homma menisi ihan täysin narrien lahtomiseksi, voisi siinä joku Tyrväinen vetää sivussa jonkun 2-1 voiton vaikka jostain Jokelasta.

Tapa se vs. Ota poskeen jossain käytävällä olisi kyllä ihan hauska nähdä.

Mutta kyllä tää on mulle case closed sen jälkeen, kun Gilliesin (jos nyt on edes tulossa) ja jonkun välillä on jotain tapahtunut. Näin ainakin toivon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Irikseltä hyvä kirjoitus.

Joskus on tullut mieleen että onko JRuutu niin munaskuitaan myöten HIFK että hän tuli Jokereihin vain tuhotakseen Jokerien brändin taitokiekkojoukkueena. No, olihan se tuhoutunut jo aiemmin, mutta Jarkko-poika laittoi tuhoamisen aivan uuteen potenssiin kyykkäilyillään, pellekaatumisillaan, hanskan riiputtamisillaan ja muilla tempauksilla. Sanalla sanoen oksettavaa katsoa JRuutua Jokerien paidassa ja muistaa kuinka hän oli tärkeä palanen siinä prosessissa mikä johti Jokerit viime kaudella moraaliseen alennustilaan.

Jos Hjalliksella olisi munat, hän olisi komentanut Kekäläisen laittamaan JRuudun kuriin jo toissa kauden tapahtumien jälkeen. Jos Tomekilla olisi munat, hän olisi käskenyt JRuudun vastaamaan teoistaan ja jättämään sikailut, kaatuilut ja kyykkäillyt sikseen ja tappelemaan silloin kuin mies kun siihen on aihetta.

Mutta ei ollut munia Tomekillakaan. Eikä järkeä. Eikä sydäntä. Tomek käskytti Semirin Peltosen kimppuun ja käski muun joukkueen suojella Semiriä jotta hän voisi viedä pahoinpitelynsä loppuun. Erittäin oksettavaa ja erittäin hävettävä osa Jokerien historiaa. Mikä oli Kekäläisen vastuu, en tiedä, mutta eiköhän käsky tullut häneltä koska Tomekia ei rangaistu seuran toimesta lopettamalla hänen valmennusuransa Jokereissa siihen paikkaan.

Vituttaa että vielä tälläkin kaudella pitää vatvoa näitä Jokerien historian pimeimpiä tapahtumia. Ymmärrän kyllä syyn: HIFK-silmin vastuuta ei ole Jokereissa otettu eikä kapteenin pahoinpitelyä ole pantu maksuun. Mutta miten laittaa se maksuun kun pääkäskijä on Amerikassa ja käskyn antaja seisoo vaihtoaitiossa?
 

Mats Sundin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Wild, Erik Haula
On kyllä todella lapsellista toivoa jotain kostotoimenpiteitä tai kostonkostoa vai mikä nyt onkaan. Tämä tilanne on vähän kuin pikkulapset hiekkalaatikolla: pikkulapsi J heittää pikkulapsi H:ta kivellä, jonka jälkeen H kostaa, tämän jälkeen J heittää uudestaan, koska "toi heitti paljon kovempaa", jonka jälkeen kierre on valmis.
En voi vain käsittää kuka AIKUINEN ihminen toivoo jotain ylilyöntejä ja kostoja viellä tästä tilanteesta. Ja jos nyt kosto olisi tulossa, niin itse ainakin toivon, että Jokerit osaisi lopettaa tämän koston kierteen.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Mikä oli Kekäläisen vastuu, en tiedä, mutta eiköhän käsky tullut häneltä koska Tomekia ei rangaistu seuran toimesta lopettamalla hänen valmennusuransa Jokereissa siihen paikkaan.

Mikä oli Kekäläisen motiivi, jos häneltä on tullut käsky piestä Peltonen? HIFK:hon on tullut uudet miehet johtoon Kekäläisen ajan jälkeen ja vaikea uskoa, että Kekäläinen kovin korkealle Ruutun tempauksia arvosti ja olisi ymmärtänyt Melartin kuittaushalut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös