Liigan ennustusketju 2013–2014

  • 401 015
  • 665

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mutta ei millään tavalla ennennäkemätöntä. Kuten edellä mainittiin SaiPa jäi jumboksi kaudella 2001-02 siitä huolimatta, että Vladimir Machulda hakkasi 41:een otteluun yhtä monta pistettä. Siirtyi toki sillon siirtorajan kynnyksellä jokereihin, jossa täydensi piste per ottelu -tahtinsa 12:ssa ottelussa 12:lla pisteellä.

Vuosituhannen alussa SaiPalla oli tapana pyrkiä hankkimaan joukkueeseensa McTavishin perintöä vaalimaan yksi supertähti (Machulda, Banham, Vaic) mutta vasta kun seuran johdossa tajuttiin tasaisemman materiaalin merkitys pienen budjetin joukkueelle pystyttiin toistamaan 90-luvun lopun playoffsihme. Ja jopa kahdesti alle kymmeneen vuoteen!
Ei toki ole ei, mutta jos käyt vilkaseen loppukauden pelejä ja mietit niihin kaikkii SaiPalle keskimäärin sen yhden maalin lisää, niin voisi olla tarina toinen. SaiPahan jäi toiseksiviimeisestä Lukosta sen 4 pinnaa ja siihen olisine Machuldan tuomat 12 pinnaa hyvinkin voineet tehdä muutoksen.

Samalla voi toki kysyä, että oliko Mchulda liigan paras pelaaja tuolla kaudella? Vähän sama kuin tuo edellinen esimerkki Ipasta, niin ne Ässät ehkä eivät olleet viimesiä, kun niillä oli se Kivenmäki siellä tekemässä ne 50 pinnaa, joilla sitten tekivät sen ratkasevan eron Ilvekseen. Jos taas Ilves olisi tehnyt enempi maaleja, niin todennäköisesti Kivenmäki olisi tehnyt vähemmän pisteitä. Mutta kuten sanoin voihan näitä vatvoa miten haluaa näitä juttuja.

Kalma vois muuten heittää muutaman esimerkin jumbosta tms. alemman kastin joukkueesta, joka on viimeksi myynyt selvästi todella kovan luokan kaverin pois, vaikka ykkös sentterin tai laiturin tontilta, ihan vaan että mäkin nään nää keväiset "tyhjennysmyynnit", kun en moisia muista.
 

Dawson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Runkosarja

Näin minä asian näen tänään 22.8.2013

Kärki: Kärpät, JYP, Tappara

Keskikasti: Jokerit, HIFK, HPK, KalPa, Ässät, Lukko, Blues.

Häntäpää: Ilves, Pelicans, SaiPa, TPS.


Heitetään nyt sitten ne vaikka järjestykseen runkosarjan osalta:

JYP
Tappara
Kärpät
Jokerit
KalPa
HPK
---------
Blues
HIFK
Lukko
Ässät
---------
SaiPa
TPS
Pelicans
---------
Ilves

Kolmen kärki erottuu selväsi muista. Sijat 4-12 ovat melko tasaisia. Sääli-joukkueet selvillä tosin jo pari kierrosta ennen loppua. Pelicans ja Ilves jää kauas muista.

Tarviiko runkosarjaa edes pelata?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt tulee faktaan pohjautuvaa veikkausta, en oo oikein jaksanu seurata kuka nyt missäkin pelaa ja kuka valmentaa ja miten on harkkapelit menny, eli tiedän siis kaikesta kaiken. Tältä pohjalta runkkari menee näin:

1. Kärpät
2. KalPa
3. Tappara
4. TPS
5. JYP
6. Ässät
-------
7. SaiPa
8. Jokerit
9. HIFK
10. Blues
-------
11. Lukko
12. HPK
13. Ilves
-------
14. Pelicans

- Kärpät jyllää vakuuttavasti mestaruuteen, Junno on ihan kiihkoissaan, kultainen kravatti on upgradetettu kultaiseen kokovartalokortsuun joka päällä Junno hiihtelee pitkin maita ja mantuja.
- KalPan neekerit Kapasten isä-poika-duon johdolla vetää hienon kauden, Voutilainen näyttää kaikille mistä kana pissii, se nimittäin pissii Nummi-Pusulassa, siinä Hietasten maatilan lähettyvillä ku on se kuusiaita niin sen alla.
- Tappara menee vanhasta muistista kolmanneksi, ja sekös kaikkia vituttaa kun tylsällä pelillä tulee pisteitä ja vitun Niemiselläkään ei se suu vaan pysy kiinni.
- TPS ja Suikkanen, eihän se voi mennä metsään. Kauden yllättäjä, joistain saatanan markuspalmrotheista ja rasmuskulmaloista tulee uusia markovirtaloita suonenvetokausillaan.
- JYP:n traktorit kituuttelee loukkaantumiskurimuksessa läpi kauden, se tulee valitettavan hyvin esille myös Jatkoajassa jossa jyväjemmarit jaksaa joka käänteessä muistuttaa että Tuppurainen oli sivussa kaks kuukautta ja Näkyvä sai vaimoltaan HIV:n ja Abid lähti jihadiin Syyriaan, ei oo meillä helppoo nii voittekste taas tykätä meistä niinku silloin ku oltiin paskoja ja Jari Lindroos ja Kenkä Siekkinen?
- Ässien mestaruuskrapulasta ei oo tietoakaan, naamat vetää alkukauden kauheella kiihkolla, Porissa ejakuloidaan taas pitkin taivaita. Jouluna sit Ässien johtoporras tekee temput ja myy Krepsin KHL:ään karmeella summalla, ja taas ejakuloidaan Porissa ku rahaa tulee niin vitusti ja Krepsin korvaavat pelaajatkin on ihan Jeesuksen tasoa. No ei ne sit olekaan, loppukausi menee heikommin mutta silti oikeisiin pleijareihin pääsevät.
- SaiPa ylisuorittaa taas, Mansikan ja meidän muidenkin pojat vetää tasaisen varmasti koko kauden, Markkanen on toisinaan ihan hirveessä vireessä ja vetäisee yksinään semmoset 20 pistettä SaiPalle. Kirkkaasti päästään tällä kertaa sääleihin, lopun jännäykset suorasta pleijaripaikasta menee toki reisille.
- Jokerit saa kuulla ryssävittuilua koko kauden ihan kaikkialta, vaikka se ei enää syyskuun jälkeen naurata edes raumalaisia. Hermostunut ja sekava jengi sluibailee alkukauden pleijariviivojen alapuolella, kaikenlaista paniikkinappulaa painetaan ja äijiä tulee ja menee, lopulta kauden loppuvaiheessa Jokerit saa homman kulkemaan ja kirivät ittensä sentään sääleihin.
- HIFK on ihan yhtä sekasin ku Jokerit, hommasta tuu yhtään mitään oikein missään vaiheessa. Raato saa kenkää ennen joulutaukoa, mutta kun pajatso on ihan vituillaan niin ei kenestäkään oikein oo sitä korjaamaankaan. Kauheella pullalla ja tuomareiden avulla raapivat sen verran pisteitä että sääleihin punnertavat just ja just.
- Blues on ihan HMV koko kauden, kauden loppuessa huomataan että ai niin noikin on pelannu ja kato ne on sääleissä.
- Lukon siivoojat floppaa totaalisesti, karmeet satsaukset taas mutta paskaa jää käteen. Nummelin on yhtä hyvä ku faijansa nykykunnossaan, ei tuu mitään, mies on yhtä paska ku Jari Kauppila. Menettää säälipaikan vikalla kiekalla, kukaan ei tiedä miks ennen ku Bluesin olemassaolo muistuu mieleen.
- HPK:lla on vuorossa paska kausi, Selinin jäljiltä ihan OK jengi mutta ei lähe. Jengi ei käy kattomassa pelejä, tappioita joudutaan kuittaamaan myymällä parhaita pelaajia ennen kauden loppua. Parhaiden pelaajien joukossa on mies nimeltään Craig Schira.
- Ilves hassunhauskuuttelee pirteästi läpi kauden, siis viime kausien tasoon nähden, ihan paskohajan ne noin niinku liigan mittapuulla vielä ovat. Mutta jumbopaikka jää. Sääleistäkin pääsevät haaveilemaan, loppukausi tosin menee ihan penkin alle ja lopulta aika karvan verran pääsevät karsintapeikkoa karkuun.
- Pelicans järjestää Lahdessa ennennäkemättömät penkkienrepimistalkoot. Läpi kauden menee ihan päin helvettiä ja jengi kituuttelee pisteautomaattina alusta loppuun. Kaikki, ihan vittu kaikki pelaa alle tasonsa. Paitsi Marko Pöyhönen, joka käväisee maajoukkueessakin.

Sekavia paskoja:
1. Jesse Mankinen pelaa hurmiossa alkukauden ja johtaa pistepörssiä. Paha loukkaantuminen marraskuussa katkaisee vireen, mies kuitenkin jatkaa pistetehtailua maaliskuussa aivan kuin ei olisi koskaan ollutkaan poissa.
2. Raato raivoaa niin vitusti kun HIFK:llä ei kulje, lehdistötilaisuuksissa kirosanat ja sylki lentävät ja mies kartuttaa lentävien lauseiden pankkiaan kaikenlaisella alatyylisellä homottelulla. Lopulta Raato saa huhujen mukaan turpaansa parilta pelaajaltaan ja pian tän jälkeen tulee myös kalossinkuva perseeseen.
3. Joku hinttipeluri tulee kaapista ulos, Paavo on vieressä heiluttelemassa sateenkaarilippua, Sinuhe Wallinheimo kommentoi tapausta kaikkialle ja kehuu pelaajan rohkeutta. Jatkoajassa nimimerkit Kisapuisto ja Toejoen Veikko hyperventiloivat itsensä tainnoksiin.
4. Pistepörssin voittaa suomalainen pelaaja, top 10:ssä on kolme Kärppien ja kolme KalPan pelaajaa.
5. Kauden keskivaiheilla nähdään kohtuullisen kova muttei hirveän ruma taklaus, joka lopettaa taklattavaksi joutuneen kohtuullisen tunnetun pelaajan uran. Karmee itku lehdissä, Kummola joutuu jyrähtelemään ylitöissä jotta lajia yleensä saadaan enää pelata.
6. Jokereissa ja HIFK:ssä käy yhden jääkiekkojoukkueen verran pelaajia yrittämässä, karmee ruletti päällä läpi kauden.
7. Kauden ekassa Ässien ja Lukon keskinäisessä nähdään joukkotappelu. Lukko pääsee tappelussa niskan päälle, Jatkoajassa raumalaiset pitävät Ässiä naurunalaisina vässyköinä, porilaiset Lukkoa mielenvikaisina raivohulluina. Ketään muuta ei kiinnosta. Paitsi Alpo Suhosta, joka hampaat punaviinisinä tuomitsee kaiken mahdollisen kaikkialla.
8. Joulun tienoilla sekä Tamia että Sir Penaa huhutaan erittäin vahvasti SM-liigaan. Toinen näistä tekeekin lopulta comebackin valmentajana, mediasirkus on taattu, ja vastoin odotuksia jengin menestyskin paranee huomattavasti. Niin ja se toinen ei oo Sir Pena. Br, JT #79
9. EHT:t menee Suomelta ihan päin helvettiä, turpaan tulee kaikkialta.
10. Jarkko Ruutua ei juuri otsikoissa näy, mies pelaa siististi ja valitettavan tylsästi koko kauden läpi.

Mestaruuden vie lopulta KalPa Kärppien nenän edestä, pronssille jylisee JYP. Karsinnoissa Pelicans vie jotain mestis-nippua totutusti ihan alta lipan.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Tappara
Kärpät
Jyp
Jokerit
Lukko
HIFK
----------
Ässät
KalPa
Blues
TPS
----------
Pelicans
SaiPa
Ilves
Hpk

Säälit;

Ässät-TPS 1-2
KalPa-Blues 0-2

Puolivälierät;

Tappara-TPS 4-1
Kärpät-Blues 3-4
Jyp-HIFK 4-3
Jokerit-Lukko 1-4

Välierät;

Tappara-Blues 4-2
Jyp-Lukko 4-3

1.Tappara
2.Jyp
3.Blues
4.Lukko

Pistepörssi: Maxwell
Maalipörssi: T.Koivisto
Puolustajien pistepörssi: Nummelin
Tulokas: Saarela

All-Stars:

Saarela-Maxwell-Koivisto
Kousa-Nummelin
Koskinen
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Keskinkertaiset duunarit

Tähän mennessä tehdyissä 157 ennustuksessa Pelicans on 52 kertaa ennustettu viimeiselle sijalle 14. (tai 13., ennen kuin Jokerien osallistuminen alkoi näyttää varmalta).
Viimeinen tai toiseksi viimeinen Pelicans on 87 ennustuksessa eli yli puolessa. (55,4 prosenttia) Suoraan pudotuspelipaikkaan uskoo kuusi ennustetta eli 3,8 prosenttia (lisäksi on yksi kakkossijaveikkaus, jonka laittaja kertoo yrittäneensä olla ironinen).
Melkein neljä viidestä uskoo, että Pelsu jää pleijareiden ulkopuolelle. Ja huom!, laskuissa ovat mukana myös pelsufaniraukkojen viestit.
Tästä kaikesta voisi päätellä, että luottamus Pelkaaneihin ja Araan ei ole kovin suurta. Onko näin? Vaikka Lahti on Hockeytown!?
Kärppäkannattajat sijoittavat varsin järjestelmällisesti Pelsun vimeiseksi. Onkohan jollakulla paha mieli siellä rikinhajussa?

Pelsu taitaa olla perisuomalaisessa altavastaajan asemassa. Siitä olen aivan smolenakki, että tasaisen varma kausi ei pääty alle sijan 11, eli 111 ennustetta 157:stä on väärässä. Eli yli 70 prosenttia ennusteista on väärässä. Se on melko tarkkaan sama osuus, kun suomalaisista yleensä on väärässä.
Kannattaisi varmaan hävitä runkosarjan kaksi ekaa matsia ja alkaa sitten ryömiä pohjamudista keskikastiin saataisiin kunnon yllätysefekti.
Ennustus: Pelicans on sijoilla 1-11. Siis yhdellä niistä.
Täältä on hyvä nousta. Mutainen pelikaani nappaa kalan!
 

Drea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tähän mennessä tehdyissä 157 ennustuksessa Pelicans on 52 kertaa ennustettu viimeiselle sijalle 14. (tai 13., ennen kuin Jokerien osallistuminen alkoi näyttää varmalta).
Viimeinen tai toiseksi viimeinen Pelicans on 87 ennustuksessa eli yli puolessa. (55,4 prosenttia) Suoraan pudotuspelipaikkaan uskoo kuusi ennustetta eli 3,8 prosenttia (lisäksi on yksi kakkossijaveikkaus, jonka laittaja kertoo yrittäneensä olla ironinen).
Melkein neljä viidestä uskoo, että Pelsu jää pleijareiden ulkopuolelle. Ja huom!, laskuissa ovat mukana myös pelsufaniraukkojen viestit.
Tästä kaikesta voisi päätellä, että luottamus Pelkaaneihin ja Araan ei ole kovin suurta. Onko näin? Vaikka Lahti on Hockeytown!?
Kärppäkannattajat sijoittavat varsin järjestelmällisesti Pelsun vimeiseksi. Onkohan jollakulla paha mieli siellä rikinhajussa?

Pelsu taitaa olla perisuomalaisessa altavastaajan asemassa. Siitä olen aivan smolenakki, että tasaisen varma kausi ei pääty alle sijan 11, eli 111 ennustetta 157:stä on väärässä. Eli yli 70 prosenttia ennusteista on väärässä. Se on melko tarkkaan sama osuus, kun suomalaisista yleensä on väärässä.
Kannattaisi varmaan hävitä runkosarjan kaksi ekaa matsia ja alkaa sitten ryömiä pohjamudista keskikastiin saataisiin kunnon yllätysefekti.
Ennustus: Pelicans on sijoilla 1-11. Siis yhdellä niistä.
Täältä on hyvä nousta. Mutainen pelikaani nappaa kalan!

Joo tätä samaa itsekin vähän ihmettelen, että kuinka usein Pelicans on veikattu jumboksi. Totta on, että varsinaisia tähtihankintoja ei kesän aikana tullut, mutta toisaalta ei myöskään ollut juurikaan ollut pelaajavirtaa poispäin. ja kuitenkin lähes tällä samalla nipulla taidettiin olla ässien jälkeen viime kevätkauden toiseksi kuumin joukkue (runkosarjassa) kerättyjen pisteiden valossa. Ja Arahan taisi viedä edellisellä lahden reissullaan pelsut joka vuosi vähintään sääleihin :D (joku korjatkoon jos muistan väärin).

Toki kuitenkin kaikilla on oikeus mielipiteeseensä niinkuin minullakin ja itse taas veikkaan, että Ässät ja TPS ei tule olemaan niin korkealla sijoituksella kuin valtaosa veikkaa. Ässät siitä syystä, että tärkeitä pelaajia lähti useita ja TPS sen takia, että luulen valtaosan hankituista ulkolaisista olevan huonompia kuin mitä odotusarvot on. Tämä on oma mielipiteeni ja niistä älköön kukaan vetääköön hernettä nenäänsä.

Ja vielä sen verran Pelsuista että en itsekään usko välttämättä top4 sijoitukseen, mutta siitä olen varma että jumboksi ei tällä kaudella kuitenkaan jäädä.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse ennustan, että IFK tulee tekemään ylivoimaisesti eniten maaleja runkosarjassa. Tosin, jos Thiessen pysyy maalilla niin päästetäänkin aivan liikaa.
Liigan 80-luvun Edmonton?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Porukalla ei taida kyllä löytyä luottoa Kai Rautioon kovinkaan paljoa. Nimittäin HPK:n joukkueen voidaan hyvin perustein sanoa vahvistuneen viime kaudesta, eritoten hyökkäyksen osalta (toki paljon riippuu tästä vielä todennäköisesti saapuvasta kakkossenteristä). Vihko on liigan mittapuilla eliittimaalintekijä. Tähän lisättynä vielä hyökkäyksestä kavereiden Sallinen, Rautiainen, Paajanen, Rendulic, Järveläinen ja Leino olevan vuoden kokeneempia (ja oletettavasti myös kehittyneempiä) viime kauteen verrattuna. Kovin suurta parannusta ei tähän päälle tarvitse tapahtua herrojen Saarinen ja Santavuori viime kauden esityksissä, niin ollaan jo näidenkin herrojen kanssa menty eteenpäin. Kiilholma ja Vänttinen tuskin tulevat otsikoihin nousemaan, mutta ovat liigan tasolla vähintäänkin todella hyviä kolmoskentän puurtajia. Aarnio, Koivisto ja Turtiainen kaikki omaavat jo liigakokemusta hyvin ja rotaatiopelaajina ovat vähintäänkin kohtuullisia.

Puolustus perustellusti herättää enemmän kysymysmerkkejä. Kuitenkin muutos ei ehkä ole niin suuri kuin äkkiseltään saattaisi kuvitella. Poistuneet ovat Spang/Hendry, joista kumpikaan, varsinkaan jälkimmäinen, ei kyllä missään vaiheessa todellisuudessa ollut alakerran selkäranka. Larsson oli runkosarjassa hyvä, mutta sysipaska pleijareissa. Tuulolan toistaiseksi poisjääminen on ehkä suurin menetys, koska roppakaupalla katosi kokemusta kentältä ja johtajuutta pukukopista. Kuitenkin tilalle ollaan saatu sikäli vielä kysymysmerkki Schira, liigatasolla ihan hyvä peruspakki Bruun (ei nimittäin pidä vähätellä sitä yksinkertaista seikkaa, että on pakkikuusikko, josssa jokainen pystyy pelaamaan kohtuu virheettömästi) sekä potentiaalinen Niemi. Laakso ja erityisesti Vainio ovat melko varmasti menneet muiden nuorten tapaan eteenpäin. Vielä jos Tuominenkin saataisiin koko kauden ehjänä pidettyä, niin ei ainakaan puolustusta huonontaisi. Mielonen vielä saisi pidettyä playoff-tasonsa, niin kysymyserkeistä huolimatta ei puolustuksen voi sanoa ainakaan merkittävästi heikentyneen, päinvastoin.

Maalivahtiosasto taas se suurin kysymysmerkki. Joko jättipotti tai sitten täys sukellus. Kuitenkin on hyvät perusteet nähdä onnistumista todennäköisenä. Sillä eittämättä liigan potentiaalisin kaksikko maalinsuulla (minkä lisäksi haluan vielä nostaa yllätyskortti Niemen, joka on ilmeisen hyvin vakuuttanut valmennusjohtoa nyt offseasonilla) ja valtakunnan paras maalivahtivalmentaja. Itse olen selkeästä kysymysmerkki-tilanteesta huolimatta todella yllättynyt, jos ongelmia maalivahtiosastolla tullaan jatkossa näkemään.

Huolimatta siitä, että valmennus onkin mysteeri, lähden itse tulevaan kauteen monta kertaa luottavaisemmin mielin kuin viime kauteen. Täten säälipaikka lienee aika selviö, ja ihan suorastakin paikasta aurinkoon on kaikki mahdollisuudet, jos loukkaantumisilta ym. vältytään - aivan kuten viime kaudellakin siellä paistateltiin.
 

Baldrick

Jäsen
Vihko on liigan mittapuilla eliittimaalintekijä.

Meillä taitaa olla aikalailla erilainen käsitys "eliittimaalintekijöistä".

Itse näkisin, että muut ovat ainakin paperilla vahvistuneet enemmän kuin HPK, joka tietysti sujauttaa teidät pykälää alemmaksi. Eipä kukaan paperillakaan viime vuonna HPK:lta kovia odottanut ja tällä hetkellä paperilla nämä arvioidaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Meillä taitaa olla aikalailla erilainen käsitys "eliittimaalintekijöistä".

Itse näkisin, että muut ovat ainakin paperilla vahvistuneet enemmän kuin HPK, joka tietysti sujauttaa teidät pykälää alemmaksi. Eipä kukaan paperillakaan viime vuonna HPK:lta kovia odottanut ja tällä hetkellä paperilla nämä arvioidaan.

Hyvin mahdollista. Itse ainakin näen, että Vihko, kuten Viitaluoma, soveltuu paremmin Liigaan kuin SHL:ään. Vihko oli kuitenkin SHL:n 17. paras maalintekijä. Mielestäni voi täysin perustellusti odottaa +20 maalia, enkä pitäisi 25 maalin uusimista mitenkään suurenmoisena yllätyksenä. Spekulointiahan tämä tietenkin vain on.

Mielestäni juurikin paperilla Kerho on jo nyt vahvistunut. Esim. harkkaottelut ovat jo osoittaneet, että osa nuorista pelaajista on ottanut selviä askelia eteenpäin (Rautiainen on ollut varsin tehokas).

Esim. Pelicansin, Lukon (huomioiden Zalevskin loukkaantumisen), Bluesin, SaiPan tai edes Ilveksen (Ilveksen osalta olen kyllä kieltämättä mitä ilmeisimmin vähemmistössä) paperilla parantuminen HPK:tä enemmän voidaan kyseenalaistaa.

Edit. Vielä Vihkoon liittyen täytyy tuoda esille se, että Vihko siis teki 15 maalia 49 otteluun. SHL:ssä ainoastaan kolme (3) pelaajaa teki yli 20 maalia. Täten marginaalit ovat aika pienet. Otteluihin suhteutettuna Vihko teki enemmän maaleja kuin muuan MM-vakiokalustoon kuuluva Juha-Matti Aaltonen. Tämän lisäksi käsittääkseni Vihko pelasi kohtalaisen rikkovassa roolissa, eikä esim. kärkikentissä. Tämä on tosi hyvin muistinvarainen asia, ja paremmin Luleåta seuraavat voivat korjata tarvittaessa tämän kohdan välittömästi. Kannattaa lisäksi katsoa muiden suomalaisten maalimäärät (Vihko oli liigan paras suomalainen maalintekijä).
 
Viimeksi muokattu:

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvin mahdollista. Itse ainakin näen, että Vihko, kuten Viitaluoma, soveltuu paremmin Liigaan kuin SHL:ään. Vihko oli kuitenkin SHL:n 17. paras maalintekijä. Mielestäni voi täysin perustellusti odottaa +20 maalia, enkä pitäisi 25 maalin uusimista mitenkään suurenmoisena yllätyksenä. Spekulointiahan tämä tietenkin vain on.
...

Samaa mieltä. Laitan samaan kastiin Toni Koiviston kanssa. Aikalailal on poijaat pelannet samoilla tehoilla SHL:ssa.
Veikkaan kuitenkin että Koivisto tekee enemmän pisteitä, mutta Vihko tekee muutaman maalin enemmän (+20maalia).
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
1. Tappara
2. Kärpät
3. Jyp
4. HIFK
5. Jokerit
6. Ässät
7. TPS
8. Lukko
9. Blues
10. KalPa
11. HPK
12. Ilves
13. SaiPa
14. Pelicans

Jotakin tuon kaltaista itsekin voisin veikata, kun runkosarjasta puhutaan. Tosin mielestäni esim. Kärpät on tuossa kaaviossa hyvä esimerkki, miten vaikeaa veikkaaminen voi olla. Aivan hyvin voisi rankata sen sijalle kuusi ja kaikki edellä olevat pykälää ylemmäksi. Itse en oikein jaksa Kärppiä sijoille 1-3 sijoittaa, vaan pikemminkin sijoille 4-8.

Sen voinee sanoa, että Tappara tullee olemaan runkosarjan lopussa sijoilla 1-3. Jokerit luultavasti myös, sillä jos peli ei muuten kulje, niin Hjallis pumppaa lisää rahaa koska viimeisen kauden nöyryytys on pakko välttää.

Ifk sen sijaan on vaikeammin ennustettavissa, jos pitää veikata, mihin kohtaan haarukassa 1-6 se sijoittuu. Ajattelen, että tuskin sijoille 1-2, mutta luultavasti runkosarjan lopussa kuitenkin sijoilla 3-6. Ässistä olen jäävi sanomaan, mutta yleensä ainahan Ässät rankataan monen toimesta selvästi alakanttiin sijoille 10-14. Itse uskon, että voi olla sijoilla 4-6 runkosarjan lopussa tällä kaudella.

Peräpäätä tarkastellessa huomioitava, että marginaalit ovat pienet. En ole ihan vakuuttunut, että Ilves välttämättä pystyisi noin kovaan tason nostoon, muttei kyllä välttämättä jumbokaan ole. Saipaa voisin veikata korkeammalle kuin sijalle 13-14. Hpk ja Blues ovat minulle suuria kysymysmerkkejä. Lukko jonkinasteinen mysteeri myös, voi sijoittua sijoille 7-10, mutta aivan hyvin myöskin kuuden joukkoon. Vähän sama pätee Tps:ään sillä erotuksella, että Raumalla on rahaa puskurissa selkeästi enemmän mahdollista joukkueen täydennystä ajatellen.

No, kohtapa se aika alkaa näyttää. Veikkaan tasaista sarjaa, jossa hankala vetää idioottivarmoja pitkävetoja runsaiden ristiin pelaamisten vuoksi...
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heitetään muutama pelaajakohtainen veikkaus Ilveksestä:

1. Michael Keränen +40 pistettä
2. Daniel Corso +15 maalia, +40 pistettä
3. Alexander Ruuttu yllättää: ~30 pistettä
4. Simon Gysbers teholukema +15
5. Pesonen & Marjamäki yhteensä yli 80 peliä
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Jaahas arvotaanpa runkosarjan tulos tähän väliin:

1. JYP
2. Tappara
3. Kärpät
4. Jokerit
5. Kalpa
6. Tps
7. Lukko
8. HIFK
9. Ässät
10. Blues
11. Pelicans
12. Saipa
13. HPK
14. Ilves
 
Suosikkijoukkue
TPS
Liigan alkuun enää muutama vikko yhdistettynä tylsään päivään ajaa epätoivoisiin tekoihin. Ennustamaan siis:

1. Tappara 116p (Conolly)
2. Jokerit 106p (Teräväinen)
3. TPS 105p (Pare)
4. Kärpät 101p (Huml)
5. HIFK 100p (Kuparinen)
6. Ässät 95p (Hagman)

7. JYP 95p (Tuppurainen)
8. Lukko 91p (Vahalahti)
9. Blues 86p (Hirschovits)
10. Ilves 82p (Corso)

11. Kalpa 81p (Lehkonen)
12. Pelicans 76p (Smolenak)
13. Saipa 69p (Giliati)
14. HPK 57p (Viitaluoma)

Eiköhän tässä voi jo pleijareidenkin tulokset paljastaa uteliaille:

JYP-Ilves 1-2
Lukko-Blues 1-2


Tappara-Ilves 4-1
Jokerit-Blues 4-2
TPS-Ässät 4-3
Kärpät-HIFK 2-4


Tappara-HIFK 3-4
Jokerit-TPS 4-2

Pronssit tepsille, ja Jokereille huikeet jäähyväiset paikallisvastustajan finaalissa
kohtaamisen merkeissä. Noh..ihan mestaruuteen asti ei riitä potku, vaan HIFK nappaa pytyn toistamiseen 2010-luvulla.
Jokerit jättää taakseen puuhasteluliigan, josta se tosin on löytänyt parempansa jo yli 10 vuoden ajan perättäin.

Muuta mukavaa:

- Janne Lahti tekee paluun maalikuninkaaksi
- Kärpillä on liigan paras maalivahtiosasto
- HIFK tekee eniten maaleja liigassa, mutta on myös päästetyissä maaleissa TOP 5 kamaa
- Shaone Morrisonn on liigan paras puolustaja, puolustajien pistepörssin vie nimiinsä Jere Karalahti
- Jussi Markkanen on suuri muuri Saipan maalilla,
mutta Saipa tekee lähes ennätyksellisen vähän maaleja ja pistesaalis jää laihaksi
- Teuvo Teräväinen pelaa loistavan kauden ollen Jokereiden paras pistemies sekä koko liigan viiden parhaan pistemiehen joukossa
- Summanen Ja Suikkanen ovat suuren ylistyksen kohteena kauden päätyttyä
- Petteri Nummelin tekee eniten ylivoimamaaleja, vaikka pelaa vain hieman yli puolet otteluista
- Ville Nieminen lopettaa kauden päätteeksi
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Omaa veikkausta:

1. Tappara
2. Jyp
3. Kärpät
4. Jokerit
5. TPS
6. Ässät
- - - -- - --
7. HIFK
8. Lukko
9. Blues
10. KalPa
- - - -- - --
11. SaiPa
12. HPK
13. Pelicans
14. Ilves

Säälit:
HIFK - KalPa 2-1
Lukko - Blues 2-0

Playoffit:
Tappara - Lukko 4-0
Jyp - HIFK 4-1
Kärpät - Ässät 4-2
Jokerit - TPS 3-4

Tappara - TPS 4-2
Jyp - Kärpät 4-3

Pronssi: Kärpät - TPS 3-1
Finaali: Tappara - Jyp 4-3

Ainakin näin haluaisin sen itse menevän, otetaan nyt se mikä meille kuuluu!
 

Babbel85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal, Juventus
Runkkari

1. Tappara
2. Jokerit
3. HIFK
4. JYP
5. Ässät
6. Kärpät

7. TPS
8. Lukko
9. KalPa
10. Ilves

11. Pelicans
12. Hpk
13. Blues
14. SaiPa

Säälit
TPS-Ilves 2-1
Lukko - KalPa 2-1

Tappara - Lukko 4-1
Jokerit - TPS 2-4
HIFK - Kärpät 4-1
Jyp - Ässät 3-4

Tappara - TPS 4-2
HIFK - Ässät 3-4

Tappara - Ässät 3-4

-Pronssille TPS, pronssista ei pelata koska HIFK suljetaan ottelusta viimeisen välierän kilahtelujen johdosta.

-Sport nouseen kabinetissa Liigaan, Jukurit kilahtaa vaikka voittaa mestaruuden mutta eivät nouse.

-Ennustusketjussa 2014-2015 95% Sport faneista veikkaa Sportia suoraan kuuden joukkoon runkkareissa.

-Corso ei nää Ilveksessä joulua

-Vielä on epäselvää vaihtaako HIFK koko joukkueen vai pelkän valmentajan.
 

Baldrick

Jäsen
1. JYP
2. Jokerit
3. Tappara
4. Lukko
5. Kärpät
6. HIFK
7. TPS
8. Ässät
9. KalPa
10. SaiPa
11. Blues
12. Ilves
13. HPK
14. Pelicans

Piti editoida rajulla kädellä. Tällä lähdetään.
 
Viimeksi muokattu:

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Veikkaus 26.8.2013

Koodi:
1. JYP
2. Tappara
3. Kärpät
4. HIFK
5. Ässät
6. Jokerit
------------------------
7. Lukko
8. TPS
9. Pelicans
10. KalPa
------------------------
11. HPK
12. Blues
13. SaiPa
------------------------
14. Ilves


Säälit: Lukko-KalPa 2-0, TPS-Pelicans 2-0

Puolivälierät: JYP-TPS 4-2, Tappara-Lukko 4-0, 
Kärpät-Jokerit 4-1, HIFK-Ässät 2-4

Välierät: JYP-Ässät 4-2, Tappara-Kärpät 4-1

Pronssipeli: Kärpät-Ässät 0-1

Loppuottelut: JYP-Tappara 1-4
 

Kawasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Runkosarjan lopullinen tulos

1. Tappara
2. Kärpät
3. JYP
4. Jokerit
5. HPK
6. SaiPa
------------------
7. Ässät
8. Lukko
9. HIFK
10. Ilves
------------------
11. TPS
12. KalPa
13. Blues
14. Pelicans

Hajahuomioita joukkueittain:

- Tappara: Ei ole suvereeni ykkönen vaan useampi joukkue taistelee loppumetreille asti ykköspallista, Tapparan lopulta kuitattua paikkansa kärjessä. Barkov nuorempi ainut jonka paikkaaminen on vaikeampaa, joten en näe Tapparaa viime kautta hirveästi heikompana ja rungon säilyttyä kasassa, Rautakorven kiekko on äärimmäisen tehokasta.

- Kärpät: Pääsivät vanhasta Aravirran jyyrästä eroon, joten se jo itsessään nostaa Kärppien osakkeita markkinoilla. Eikä pelaajisto ole heikentynyt vaan päinvastoin koventunut.

- JYP: Runko säilynyt ja lisäksi vahvistunut Tuppuraisen muodossa. Paikka kärkinelikossa sementoitu.

- Jokerit: Tällä hetkellä vielä pakka vähän sekaisen oloinen sentterien osalta. En kuitenkaan kantaisi sen osalta hirveästi vielä huolta, Herra Leuaton tulee kyllä varmasti hankkimaan menestystä tulevalle viimeiselle kaudelle Liigassa. Karalahti yllättää jokaisen kiekkoa seuraavan tulevalla kaudella.

- HPK: Uusi valmentaja ja nuoret maalivahdit, mutta silti kampeaa itsensä kuuden parhaan joukkoon. Vihko ja Viitaluoma joukkueen eliittiä ja nuori Rautiainen komppaa hyvin takana. Joukkeena HPK tulee tulevana kautena jyräämään tasaisilla suorituksilla.

- SaiPa: Se on ennenkin nähty kuinka nimenomaan joukkueena pelatessa voidaan suorittaa ihmetekoja. Ja tässä näen SaiPan osalta suurimman potentiaalin nousta suoraan pudotuspelipaikkaan tulevalla kaudella. Jätkät on vetäneet kovalla asenteella kesällä treeniä ja joukkuseen on hankittu pakistoa lukuunottamatta täsmähankintoja oikeille paikoille.

- Ässät: Mestaruuskrapulalta ei voida välttyä edes Porissa, mutta joukkue kuitenkin Virran jääräpäisillä opeilla kampeaa itsensä lähes suoriin pudotuspeliotteluihin jääden niistä nipinnapin säälien puolelle.

- Lukko: Joka kausi on pitänyt olla se joukkue millä mennään ainakin melkein tappiin asti. Veteraanit vetelvät viimeisiään ja maalinsuulla ei tiedetä ollaanko tanssin vai valssin puolella. Ainut valonpilkahdus tulevalla kaudella nuori Saarela.

- HIFK: Summanen = Liigan potentiaalisin kriisijoukkue.

- Ilves: Vahvistunut selkeästi viime kauteen nähden ja kampeaa itsensä säälipleijareihin.

- TPS: Suikkanen saa käsiinsä muukalaislegioonan ja ei saa koko kauden aikana järkeä koko touhuun.

- KalPa: Valitettavasti Kuopion kalakukot joutuvat taistelemaan pohjalla koko kauden.

- Blues: Aho ja Bluesin kädetön joukkue erästä joskus liigassa koviakin pisteitä tehnyttä pelaajaa lukuunottamatta. Ei vaan toimi.

- Pelicans: Pannanpohjimmaisena koko kauden. Aravirran pelitapa ei vaan toimi nykyliigassa. Myllyniemi ei saa sitä kuuluisaa rantapalloakaan kiinni ja Redenbach kiukuttelee itsensä ulos joukkueesta.

....

Kauden jälkeen KooKoo nousee suoraan Liigaan Jokereiden tilalle.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
1. Tappara
2. Kärpät
3. JYP
4. Jokerit
5. HPK
6. SaiPa
------------------
7. Ässät
8. Lukko
9. HIFK
10. Ilves
------------------
11. TPS
12. KalPa
13. Blues
14. Pelicans

Taitaa tämä ennustus olla ennustettu aikamoisessa jurrissa, kun laittaa sellaisen rupusakin, kuten SaiPa on niin HIFK:n edelle ja HIFK laitetaan sijalle 9. Lisäksi tossa pisti silmään Bluesin sijoitus 13. ja HPK sijoitus 5. Mitä sä oot vetäny. Päivän makeimmat naurut, kiitos siitä.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taitaa tämä ennustus olla ennustettu aikamoisessa jurrissa, kun laittaa sellaisen rupusakin, kuten SaiPa on niin HIFK:n edelle ja HIFK laitetaan sijalle 9. Lisäksi tossa pisti silmään Bluesin sijoitus 13. ja HPK sijoitus 5. Mitä sä oot vetäny. Päivän makeimmat naurut, kiitos siitä.

Jälleen päästään jännän äärelle, tämän ollessa ennustusketju. Silloin ei ole ennakkodotuksilla tai muilla minkäänlaista väliä ja yritä hyväksyä se, että joku sijoittaa HPK:n ja SaiPan TOP6:seen.

Jos tuo Kawasan viesti olisi voimasuhteet-ketjussa, olisi asia eri.

E: Katsokaapa muuten huviksenne Maigerin aiempiakin viestejä tässä ketjussa. Tällä äijällähän(?) on pahemmat värilasit kuin porilaisilla! :D (no offense, Ässäfanit)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös