Kannattaako HIFKin ajaa Jokerien sulkemista SM-liigasta heti?

  • 105 560
  • 299

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ja edelleen, ko. rahat ovat killinkejä Jokereiden taustalla häärääville oligarkeille.

Toki sitä varmaan onkin, mutta sen varaanhan tässä on varmasti laskettukin. Ja eikö tätä asiaa pitäisi katsoa nimenomaan siis sm-liigan näkökulmasta. Oli hiluja tai ei oligarkeille, niin sm-liigalle tuo ei kaiketi ole hiluja. Eli piti löytää tarpeeksi suuri summa, joka kuitenkin olisi tarpeeksi alhainen, ettei Jokerit aidosti miettisi kauden väliin jättämistä. Meinaa silloinhan rahaa ei olisi tullut pennin vertaa.

Jos huhuttu miljoonat pitävät paikkaansa ja se olisi siis maksu yhdestä kaudesta, niin sehän on moninkertainen summa siihen verrattuna, mitä siltä mestisnousijalta saadaan, kun aikanaan lunastavat liigaosakkeen.

Vaikka KHL:n päästämisestä "länteen" voi olla mitä mieltä tahansa, niin se alkaa nyt valitettavasti olla todellisuutta ja sitä voidaan joko surkutella tai koittaa kääntää se positiiviseksi. Itse näen jokereiden siirron positiivisena suomikiekko kokonaisuuden näkökulmasta, vaikka toki IFK:n kannattajana olisin nähnyt siellä mielummin minkä tahansa muun joukkueen, tyyliin vaikka Espoon Blues.

Edit. lisenssi -> osake
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Mennyt mikä mennyt...

...eikö kaikki voi vain unohtaa narreista puhumisen/kirjoittamisen/niiden noteeramisen, kyllä ne itsestään sitten haihtuvat pikkuhiljaa!
Ennemminkin Pro Karhu-Kissat!
 
Jos huhuttu miljoonat pitävät paikkaansa ja se olisi siis maksu yhdestä kaudesta, niin sehän on moninkertainen summa siihen verrattuna, mitä siltä mestisnousijalta saadaan, kun aikanaan lunastavat liigaosakkeen.

Mun toiveena olisi että mestiksestä ei nostettaisi ketään tilalle, koska uskon että loppujen lopuksi liigan tuloihin ei tule merkittävää muutosta, jolloin saataisiin jaettava potti pienemmälle porukalle ja sitä kautta enemmän rahaa per seura jolloin olisi myös vähemmän pelipaikkoja ja sitä kautta saataisiin nostettua liigan tasoa.
 

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...eikö kaikki voi vain unohtaa narreista puhumisen/kirjoittamisen/niiden noteeramisen, kyllä ne itsestään sitten haihtuvat pikkuhiljaa!
Ennemminkin Pro Karhu-Kissat!

Koita nyt vaikka alkuun itse lopettaa Jokereista puhuminen. Aloitit Jatkoajassa 12.7.2013 viestillä, jossa totesit näin:
Unohtakaa jo narrit - heitä ei ole 1.3.2014 jälkeen enää sm-liigassa ja mielestäni ei enää ensi kaudellakaan.
Älkää enää vastatko faniensa kirjoituksiin, niillä ei ole mitään merkitystä sm-liigan kannalta


Mutta kuinkas ollakkaan:
Yksi julistautui ulkopuoliseksi, joten miksi sitä pitäisi edes noteerata.
Olisipa liigalla ryhtiä ulkoistaa se jo tulevalle kaudelle, koska se heikottaa mielenkiintoa liigaa kohtaan.
Right!
Kaikki HIFK:n kannattajat olette oikeassa!
Mutta lopetetaan nyt kokonaan puhuminen narreista ja niiden kommentointi.
Mitä enemmän me kommentoimme ja välitämme, sitä enemmän he hyötyvät siitä tulevaisuudessa.
Ainakin minulle he ovat:
Dead and gone!
The end!
Basta!
Miksi pitkittää hammassärkyä, kun voi jo tänään käydä lääkärillä hoidattamassa sen?
Lisäksi kaikki aika, joka narreille suodaan liigassa on liigalle (näkyvyydelle) negatiivista. He valmistautuvat uuteen ja markkinoivat sitä varmasti.
Liiga taas ei, koska seuraavasta kaudesta ja joukkueista täytyy sopia j.n.e.
Kyllä minulle ainakin on vain 13 joukkuetta ensi kaudella liigassa - ei tippaakaan kiinnosta muu.
Ciao!
En halua kirjoittaa narreista koska ne lakkasivat olemasta kun heidän n.s. omistajansa julisti, että poistuvat liigasta.
Kun eivät halua olla mukana, ei pidä pakottaa. Ulos ja heti!
Yksi mätä omena laatikossa kokonaisen vuoden tekisi vain hallaa - 13 pärjää!
RIP Jesters
Itse en ainakaan käy Tortussa katsomassa kiekko-otteluja (en ole koskaan käynytkään), enkä jatkossa edes konsertteja, koska rahat menevät itään.
En myöskään aio katsoa yhtään oman suosikkiseurani kotiottelua narreja vastaan, vaikka kausikortti onkin, koska
I couldn't care less!

Lähes puolet tänne kirjoittamistasi viesteistäsi koskee Jokereita, jaksaessasi silti painottaa että Jokereista ei saisi enää puhua. "I couldn't care less!"
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Lähes puolet tänne kirjoittamistasi viesteistäsi koskee Jokereita, jaksaessasi silti painottaa että Jokereista ei saisi enää puhua. "I couldn't care less!"

Vähän sama suhde kuin eteläpäädyn kannatuslauluissa, joista lähes puolet käsittelee IFK:ta. ;)

Kyllähän me siitä lähdetään, että tällä keskustelupalstalla ainoa asia mitä ei kenenkään tarvitse kirjoittaa, on mielipide siitä mitä muut saavat kirjoittaa tai olla kirjoittamatta. Mikäli näitä mielipiteitä kuitenkin toistuvasti esiintyy, muuttuu keskustelupalsta äkkiseltään melko lukukelvottomaksi.

Jokerit jäi, hyvä kai sitten niin. Jokerit paikallisvastustajana kyllä kiinnostaa. Toivottavasti paikallispeleihinkin saadaan arvoisensa jäähyväiskausi ilman turhempia sekoiluja.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Pistetään asiat oikeaan kontekstiin, Leuaton maksaa mediatietojen mukaan noin kolmasosan siitä mitä edellinen tv-soppari toi liigalle vuodessa. Sen kun jakaa kolmellatoista (ja vähentää liigan "hallintokulut" mitä ikinä ne onkaan) niin puhutaan yhdestä AHL-pakolaisesta sossukuluineen.

Kaikki scheisse narrien "rankaisusta" sanktioineen yms. on kuin pienimunaisen sarjamuffaajan huutelu koulun kuumimman chicksin perään, ts. täysin turhaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyvä että narrit jatkaa liigassa. En kyllä sekuntiakaan epäillyt, etteivätkö jatkaisi. Mutta onhan se käsittämätöntä, että tuossa riitatilanteessa sopu syntyi. Noh, hyvä että syntyi kuitenkin.

Toivon vaan IFK-sydänjuuriani myöden, ettei IFK tuohon oligarkki-liigaan mene. Saas nähdä miten käy, mutta luotan Everiin ja hänen tulevaisuuden visioihin Euroopan liigojen kanssa!
 

Plätsis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En kyllä sekuntiakaan epäillyt, etteivätkö jatkaisi.

En itsekään uskonut että SM-Liigalla olisi ollut pokkaa tehdä tuollaista päätöstä. Liian suuri asia, helpompi hyssytellä se pois.

Takaisin normaaliin päiväjärjestykseen. Kiitos SM-Liigalle ja Jokereille tästä huvista, viihdettähän tämä urheilu meille kannattajille on.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsehän SM-liiga on halunnut, että tämä on yritystoimintaa ja yritykset kyllä mun ihannemaailmassa päättävät itse, miten toimivat. Ja minnepäin tähyävät. Mua siis vituttaa, ihan liittymättä siihen mikä joukkue on kyseessä, suomalainen käsitys vapaasta kilpailusta.

Mutta kun ne yritykset tekevät sopimuksia joihin monesti sisältyy myös sitoumuksia saamisten lisäksi ja Sm-liiga tekee bisnestä, joten he toimivat täysin asiallisesti puuttuessaan kilpailevan toimijan tunkeutumiseen markkina-aluelleen. Monessa länsimaassa tätä kutsutaan liiketoiminnaksi, mutta Suomessa vedetään ties mitä kateuskortteja ja marttyyriviitooja esiin. Vai mitä luulet oliko liigalla pätevä sopimus ja peruste vaatia Jokereilta korvauksia yms.? Hjallis ihan huvikseen kävi kokouksessa ja myönsi sopimukseen päästyn? Toki me voidaan täällä Suomessa aloittaa jonnevirtasbusiness-ajattelu, jossa pitää olla täysi vapaus päästä mihin haluaa, jos ei vaikka just nyt huvita. Siis vaikka olisi mitä sopimuksia minne tahansa.

Mitä tulee tähän keissiin, niin tapaus on käsitelty ja Jokerit pelaavat liigaa. Mieluummin olisin nähnyt heidän jo siirtyvän suoraan Putinin keksimään (Putin on ainakin aiemmin tuonnut julki keksineensä KHL:n ja toki tämähän on selviö sillä luultavasti herra on keksinyt asioita Pohjois-Korean johdon tuotantotahdilla) jääkiekon Varsovan liittoon. Kiinnostavuus Jokereita kohtaan on hyvin vähäinen ja aivan sama mitä paikallismatseissa käy. Toivon kovasti, että kukaan taho ei raiskaa HIFK:ta kuoliaaksi ikinä, liittämällä sitä tähän Venäjän suurvaltapolitiikan käsikassaraan, jonka elämä tulee täysin Putinin oligarkkiystävien (tai tehtyjen ystävien Hodorkovski-casen pelottamana) hallitsemien energiavarojen pohjalta. Hyi vittu.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mutta kun ne yritykset tekevät sopimuksia eli sitoumuksia ja Sm-liiga tekee bisnestä, joten he toimivat täysin asiallisesti puuttuessaan kilpailevan toimijan tunkeutumiseen markkina-aluelleen.
Bisnestä se Alkokin tekee, mutta mielestäni on hyvä että saan ostaa keskikaljaa muualtakin. Olisi ihan hyvä jos viinikin voisi irtaantua sopimuksesta.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bisnestä se Alkokin tekee, mutta mielestäni on hyvä että saan ostaa keskikaljaa muualtakin. Olisi ihan hyvä jos viinikin voisi irtaantua sopimuksesta.

Toi on aivan vitun huono vertaus ja tiedät sen itsekin. Jokerit pystyivät irtautumaan sopimuksesta maksamalla korvauksia. Varsin reilupeli länsimaisessa liike-elämässä. Toki teilllä voi olla synkät ajat siellä tulevassa liigassa puuhasteluvaltion hallinnoimana, joten parempi tottua ottamaan vähän iskua vastaan.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Seurajohto vastasi kysymykseeni ei ja päätyi sitten siihen, että Jokereita ei kannata ajaa liigasta. Liigan oman tiedotuksen mukaan, HIFK olisi voinut yksin tehdä tämän, joten on tehty tietoinen päätös sallia Jokerit ensi kauden Liigaan. Päätös on tehty jokaisella Liigajoukkueen toimistolla, myös HIFKin toimistolla.

Oletettavasti Jokerien sulkemisella tässä vaiheessa olisi ollut itsessään jotain, varmaankin kuusinumeroisia seurauksia, suorina tulonmenetyksenä. Toki olisi ollut myös erittäin huomattavia mahdollisuuksia lisäsponsori- ja markkina-alueen myynnin kannalta. Ainoa joukkue Suomen seuratuimmassa lajissa Suomen ylivoimaisesti suurimmalla talousalueella. Lisäksi tulee julkisuudessa esitetty, ei uutisoitu, lisäkorvaus, jonka suuruusluokka on myös oletettavasti kuusinumeroinen luku. Se on paljon rahaa.

Vastaavasti KHL:lle annetaan ainutlaatuinen tilanne tulla Suomen markkinalle valmiilla organisaatiolla ja fanipohjalla, josta tosin osa varmasti jättää seuran Siperian kierrokselle. Kilpailu Venäjän Liigaa vastaan tulee erityisesti kohdistumaan Helsinkiin ja HIFKiin. Suoria vaikutuksia on myös toki Bluesiin ja vähintään välillisesti muihin Liigajoukkueisiin. Seuraava TV-sopimus on hankalampi, jos Venäjän liiga on vielä markkinalla.

On edelleen epävarmaa lähteekö Jokerit KHL:ään, todennäköisin vaihtoehto se varmasti on. Se jättää HIFKille edelleen paljon valmistautumista tulevaisuuteen. Kohta on aika kysyä, pelattiinko tätä peliä nyt oikein.

Otetaan pari vaihtoehtoista skenaariota alustavaan pohdintaan.

Skenaario a) Jokerit menestyy KHL:ssä, jossa Jokerit menestyy ja Venäjän liiga nousee Helsingin seuratuimmaksi urheiluksi. Se johtaa todennäköisesti HIFKin aseman merkittävään vaikeutumiseen. On mahdollista, että se vaikuttaa merkittävästi HIFKin myyntiä ja erityisesti suuren yleisön suhdetta seuraan. Pitkällä aikavälillä joukkueiden pelaajalistoissa voi olla todella merkittävä ero ja Jokerit oletettavasti jo puhtaasti markkinamielessä ostavat HIFKin kärkipelaajat. Se vaikeuttaa HIFKin markkinointia merkittävästi.

Skenaario b) Jokerit on keskitason joukkue, jossa Jokerien toiminta on vaatimatonta ja mahdollisesti tappiollista sekä menestys keskinkertaista, johtaa todennäköisesti menestyksestä kiinnostuneet paikallisetelementit HIFKille. Edelleen paine on markkinoinnillisesti varmasti kova kilpailun puolelta ja se kohdistuu tietysti erityisesti paikallisesti HIFKiin. Pelaajien ostaminen ja markkinapaine, voi olla jopa kovempi, koska Jokerien täytyy ongelmissa turvautua kaikkiin keinoihin.

Skenaario c) Jokerit päätyy mahalaskuun, jossa Jokerien toiminta on jatkuvasti tappiollista, rahoitusta ei tule Venäjältä kylliksi ja urheilullinen menestys on vaatimatonta. Todennäköisesti tässä skenaariossa Jokerien toiminta jatkuu 2-4 vuotta ja päättyy, kuten jalkapallossa. Seura voi uuden omistajan kautta esimerkiksi palata SM-Liigaan. HIFKille tämä on todennäköisesti markkinoinnillisesti helpoin tapaus ja nostaa meidät vuosiksi Stadin herraksi. Ennen tämän tapahtumista, myös tässä skenaariossa markkinahäiriö on erittäin voimakas mm. Suomen eniten yleisöä vetävä joukkue pelaa Venäjän liigassa.

Pidemmällä aikajänteellä ilman ulkopuolista rahoitusta Venäjän Liigan operointi Suomessa on epätodennäköistä. Esitetyt budjetit ovat epärealistisia ja sponsoreiksi tulisi hankkia erityisesti venäläisiä yrityksiä tai ainakin sillä markkinalla toimivia. Varsin mahdollista se toki on, vaikka se on epätodennäköistä. Edelleen Venäläiset jo Suomen kansalaisuudenkin saaneet oligarkit, pystyvät helposti rahoittamaan joukkuetta vuosikausia.

Jokereista osa päätyy jo julkistetun osto-option kautta suomalaisvenäläiseen omistukseen jo KHL siirron yhteydessä. Mahdollisesti enemmistö parin vuoden aikajänteellä.

Mutta vahvisti substituoitu tai ei, Jokerit toimii Helsingin seudulla. Se tulee aiheuttamaan vakavia markkinahäiriöitä kaikissa skenaarioissa. Näiden markkinahäiriöiden kulut voivat olla helposti seitsemän numeroisia summia, usean kauden ajalta laskettuna. Pidemmällä aikavälillä nämä, oletettavasti saadut rahat, voivat olla pieniä summia. Se jää nähtäväksi.

Epäilen edelleen eilisen päätöksen mielekkyyttä, käytettävissä olevalla tiedolla. Siihen sisältyy SM-liigan tiedote, 16.7.2013, jonka mukaan siirtyminen edellyttää Liigan lupaa. Eli siirto olisi voitu estää. Tässä tapauksessa Jokerit olisivat todennäköisesti ajatuneet konkurssiin, nopeaan valmistelmattomaan ja vaikeaan KHL siirtoon tai uusien omistajien kautta takaisin Liigaan.

Vapaasta kilpailusta on täysin turha höpöttää mitään ja tuo monopolihuuhaa on jo täysin kieroutunutta logiikkaa. Kaikki saavat perustaa ihan niin monta Liigaa kuin haluavat. Jokerit on hyötynyt Liigasta käytännössä kaiken, ilman Liigaa ei olisi Jokereita. Tietysti Liigakin on joukkueidensa summa. Mutta Liiga selviää kyllä hyvin ilman yhtä tai jopa paria nykyjäsenistään. Lähinnä Jääkiekkoliitto on mahdollinen ongelma, ei SM-Liiga. Siinä tosin kannattaa voidella vain Kummola, niin kaikki asiat hoituvat :)

Jokerit ei piitannut sopimuksista, siitä tässä on kysymys, ei muusta. Se sai rangaistuksensa, josta myös HIFK oli päättämässä. Pääsikö se liian vähällä? Aika näyttää. HIFK pelaa uhkapeliä, jossa se lyhyellä tähtäimellä valitsi varmasti tuottoisimman vaihtoehdon. Pitkällä tähtäimeillä jaksan epäillä päätöksen toimivuutta tai tuottavuutta.
 
Viimeksi muokattu:

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vai että näytösotteluita ja talviklassikoita sekä taas IFKsta se tehtiin se suurin syypää. Just joo, kyllä menee taas jutut ihan ristiin mutta sinänsä jos se mitä siellä kokouksessa päätettiin on salaista niin mistä Rotenberg tietää mistä siellä puhuttiin? Vai saako sillä osto-optiolla oikeuden kaikkeen mitä SM-liigassakin on päätetty?

Tuosta jutusta saa muutenkin sen käsityksen että koko jupakassa oli kyse ainoastaan IFKsta eikä mikään muu SM-liigan seura vaatinut korvauksia.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Vai että näytösotteluita ja talviklassikoita [/URL]sekä taas IFKsta se tehtiin se suurin syypää

Kehuhan tuo on, eikös Jokereita kohtaan pitänytkin olla tiukkana, kun pyyhkivät persettään yhteisillä säännöillä? Ja kaikkia tyydyttävään sopimukseenkin päästiin, joten ei siellä nyt olla millään katkeralla ristiretkellä oltu kuitenkaan, vaan oikeasti neuvottelemassa sopimusrikon korvauksista. Ja jos Hjallis toivoo jotain rakentavaa yhteistyötä HIFK:n kanssa, niin voisi itse lopettaa jatkuvan Garden- hankkeen kampittamisensa. Nyt kun on oman hallinsa saanut hyvään hintaan kaupaksi, luulisi oikean lätkäihmisen intresseissä olevan tuollaisen uuden hallin saaminen Suomeen. Ymmärrän toki, että HIFK teki jaffalan kohdalla oharit, jotka Hjalmari ehkä edelleen katkeroittavat, vaikka stadin kiekolle sinänsä joukkueiden omat kotiareenat olivatkin lopulta parempi juttu.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rotenberghan puhuu Jokereista kuin seuran omistaja, hmm...

Henkilökohtaisesti ei kyllä sytytä näytösottelut ja vuosittain(?) keskellä liigakautta pelattava panokseton Talviklassikko. Urheilullisesti ottelut tuskin tulevat tarjoamaan normaaleja näytösotteluita ihmeempää, varsinkin jos Jokereiden pelaajabudjetti todella moninkertaistuu suhteessa IFK:n vastaavaan.

No, hyvä homma, jos ottelut keräävät yleisöä ja IFK saa tätä kautta Jokereiden lähdön myötä todennäköisesti menetettäviä tuloja ainakin jossain määrin takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Enpä nyt sitten tiedä olisiko tuollaisissa näytösotteluissa mitään järkeä, enemmän tuo joltain KHL:n mainostamiselta tuntuisi, varsinkin kun Jokereidenkin pelaajabudjetti moninkertaistuu KHL:n mennessä. Vaikka Jokereiden lähtö eniten juuri HIFK:ta kirpaiseekin niin toivon, että HIFK keskittyisi omaan tekemiseensä eikä olisi enää kaudesta 2014-15 missään tekemisissä Ilmalan sakin tai takapiruina olevien venäläisten kanssa.
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Henkilökohtaisesti ei kyllä sytytä näytösottelut ja vuosittain(?) keskellä liigakautta pelattava panokseton Talviklassikko. Urheilullisesti ottelut tuskin tulevat tarjoamaan normaaleja näytösotteluita ihmeempää, varsinkin jos Jokereiden pelaajabudjetti todella moninkertaistuu suhteessa IFK:n vastaavaan.

No, hyvä homma, jos ottelut keräävät yleisöä ja IFK saa tätä kautta Jokereiden lähdön myötä todennäköisesti menetettäviä tuloja ainakin jossain määrin takaisin.

Hei, näin saadaan lätkään ihan ikioma itä-länsi ottelu. Fantsuu hei, kaikki mukaan!
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Näytösottelut ei kyllä meitäkään kiinnosta, joten siinähän järjestävät. Kannetaan kortemme kekoon joka kausi kausareiden muodossa joten jätetään näytösottelut sitten muiden sponssattavaksi.
 
Enpä nyt sitten tiedä olisiko tuollaisissa näytösotteluissa mitään järkeä, enemmän tuo joltain KHL:n mainostamiselta tuntuisi, varsinkin kun Jokereidenkin pelaajabudjetti moninkertaistuu KHL:n mennessä. Vaikka Jokereiden lähtö eniten juuri HIFK:ta kirpaiseekin niin toivon, että HIFK keskittyisi omaan tekemiseensä eikä olisi enää kaudesta 2014-15 missään tekemisissä Ilmalan sakin tai takapiruina olevien venäläisten kanssa.

Näin minäkin tuon näen, joten ei taida napata nuo. Ottelut jossa on jotain panosta ovat mielenkiintoisempia. Lisäksi luulen että löydämme taas vanhoja taistelukumppaneita kotimaisista joukkueista, joiden kanssa kilpaillaan Suomen mestaruustittelistä vusoittain.
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vähän kalskahti Rottenbergin puheissa tuommoinen omistaja asenne
Aika selvästi kävi ilmi että Jokerit on tällä hetkellä yhtä itsenäinen kuin Baltianmaat 80-luvulla. Ryssät näemmä jo päättävät kaikesta siellä suunnalla. Sääliksi käy, mutta itseään saavat syyttää.
 
Aika selvästi kävi ilmi että Jokerit on tällä hetkellä yhtä itsenäinen kuin Baltianmaat 80-luvulla. Ryssät näemmä jo päättävät kaikesta siellä suunnalla. Sääliksi käy, mutta itseään saavat syyttää.

Hah! Yhtä lailla kuin "ruotsalaiset" toistaiseksi Jokereissa ja HIFK:ssa, sekä "britit" Tapparassa ja "jenkit" toistaiseksi Ilveksessä. Yrittäkää päästä talvisodasta yli, ja osoittakaa vähän kunnioitusta ihmisille, jotka ovat päässeet teitä pidemmälle tässä elämässä.

Roman Rotenberg on mielekkäämpi jokeripomo kuin Hjallis Harkimo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös