Spekulaatio Jokerien ja Hartwall Areenan myynnistä – tiedotustilaisuus 28.6.2013

  • 366 335
  • 1 655

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Reiluuden vuoksi noista voisi vähentää keskinäiset paikalliskamppailut, jolloin kuppi varmaankin kallistuisi Jokereiden suuntaan?

Viime vuonna, paikalliset poistettuna:
Jokerit: 5524 katsojaa
IFK: 5166 katsojaa
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Romanhan antaa jo nyt julkisuudessa sellaisia lausuntoja (esim. budjettimuutoksista), joista voisi kuvitella hänen jo omistavan joukkueen.

Näitä lausuntoja pitää alkaa tosiaan seuraamaan. Kyllä rivien välistä voi yrittää tulkita seuran todellista valtarakennetta.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Viime vuonna, paikalliset poistettuna:
Jokerit: 5524 katsojaa
IFK: 5166 katsojaa

Yllättävänkin suuri ero näköjään. Kyllähän tässä voidaan jo puhua ylivoimaisesti kiinnostavimmasta vierasjoukkueesta, vaikka naapurissa vedettiinkin jo palko nenään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Kehitys tulee ensi kaudella vielä jatkumaan mutta sitten valovoimaisin vierasjoukkue jättää sm-liigan ja joku valtava yleisömagneetti tyyliin Sport tai KooKoo alkaa ahtamaan jengiä vierashalleihin... eiku.

Nousijajoukkue vetää varmasti yleisöä vieraskatsomoihin ensimmäisellä kaudella.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ja vielä sellainen huomio, että Jokerit kuitenkin kävi kolmeen otteeseen nostamassa naapurin keskiarvoa, IFK vain kaksi kertaa.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Olen kyllä aidosti yllättynyt siitä kuinka paskat housussa monet böndehokifanaatikot ovat nyt kun Jokerit jättävät sm-liigan. Tottakai se on ihan aiheellista kun sm-liiga tulee kyykkäämään todella pahasti kun sen suurin ja kaunein lähtee. Katsojaluvut tippuvat, mainostulot tippuvat, tv-soppareiden tulot tippuvat, parhaat pelaajat jättävät sm-liigan yhä kasvavassa määrin. Sarjan vetovoima ja yleinen kiinnostavuus romahtaa. Ottaahan se toki koville, mutta koittakaa jaksaa. Voimia!

Sent from my RM-821_eu_finland_207 using Board Express

Sinulla ne paskat taitavat housuun pyytää silkasta pelosta, kun todistelet joka toisessa viestissäsi, että Jokereita ei ole myyty, vaikka tyhmempikin tajuaa, että käytännössä määräysvalta jo nyt on siirtynyt venäläisille rahoittajille. Suurin ja kaunein? Seurako, joka ei ole yli kymmeneen vuoteen menestynyt kummoisesti edes SM-liigassa ja suurin on lähinnä viime vuosikymmenen taloudellisissa tappioissa kaikista liigaseuroista.

Sekö sitten on joku ylpeilyn aihe jos SM-liiga kyykkäisi Harkimon käännettyä sille selkänsä? Mestiksestä on kyllä nostaa tilalle seuroja, jotka ovat pelanneet aikanaan liigaa, kuten esim. Sport. Vaasan & Pohjanmaan talousalueella on jäljellä tuottavaa työtä tekeviä isoja yrityksiä, kuten Wärtsilä, ABB, Vacon etc. ja täten myös potentiaalinen sponsori ja kannattajakunta. Tuon alueen työttömyys on ylipäätään paljon pienemoi verrattuna esim Helsingin alueen vastaavaan, joka on hinnoitellut asumis- ja muilta kustannuksiltaan itsensä ulos markkinoilta. Eli ei Jokerien lähtö yksinään SM-liigaa vielä mihinkään kaada, useamman seuran näin toimiessa tilanne tietenkin on toinen.

SM-liigaa, joka on oikeastaan lähtökohtaisesti myös kaiken suomalaisen maajoukkuetoiminnan perusta ja kulmakivi, pitää kaikin keinoin vaalia ja sen toimintaa kehittää. Vaikeaa siitä tekee Harry Harkimon ja Kalervo Kummolan kaltaiset henkilöt, jotka toiminnallaan vetävät mattoa toisten alta ja tunkevat kapulaa suomalaisen liigakiekkoilun rattaiden väliin.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vastaatko vielä faktisesti mikä joukkue veti viime kaudella eniten katsojia vierashalleihin?

Jokerithan se oli. Miksi tämä on sinulle elämän ja kuoleman kysymys? Jos joukkue on yhden kerran vieraissa katsotuin niin ei siitä kovin isoja johtopäätöksiä voi tehdä, minun mielestä. HIFK on ollut tilastollisesti kiinnostavin vuosikaudet, joten eiköhän poikkeus vahvista vain säännön. Lisäksi miksi korostatte hirveästi tuota teidän hallin isompaa katsojakapasiteettiä jos kerran faktoissa pitää pysyä? Hallithan ovat yleensä erikokoisia.

Kyllähä tämä Jokereiden siirtyminen tuntuu sitä paremmalta mitä enemmän aikaa kuluu. Joka päivä lopullinen poistaminen Suomalaisille tärkeimmän sarjan taulukoista lähenee. Kyllä on hyvä fiilis.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vastaatko vielä faktisesti mikä joukkue veti viime kaudella eniten katsojia vierashalleihin?

Mä sanoisin että viime kaudella muuan Erik toi katsojia 500 per ottelu Jokereista riippumatta. Tämä kausi oli poikkeuksellinen, joten tätä tuskin olisi tapahtumassa uudelleen. Kyllähän Jokerit porukkaa halleihin tuo, mutta HIFK kuitenkin ykkösenä tässä. Se vetää aina hyvin väkeä, pelaajista ja pärjäämisestä riippumatta.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
On tämä kyllä jumalauta säälittävää katsottavaa joidenkin vieraskirjoittajien kynästä. Ihan silmät kirkkaina väitetään, että Jokereiden poistuminen ei vaikuta SM-liigaan. Jokerit on seuratuin vierasjoukkue kun Helsingin keskinäiset matsit pois vääristämästä tilastoja. Jokerit on seuratuin kotijoukkue. Kummallakin tapaa tulee ihan suoria tulonmenetyksiä seuroille ja tässä ei ole vielä menty edes sponsoriasioihin. Tuleeko sitten SM-liiga kuihtumaan ja kuolemaan. Ei tule, mutta sen kiinnostavuus ei todellakaan tule Jokereiden poistuman kautta kasvamaan ja nykytilanteeseen pääsykin varmasti kymmenen vuoden työ vähintään. Kun kiinnostavuus ja median huomio hiipuu niin hiipuu myös sponsorin kiinnostus. Kyllä SM-liiga otti tässä ihan kaikilla mittareilla lukuisia askeleita taakse päin ja tämän myöntäminen on ilmeisen hankalaa vaikka kaikki järjelliset argumentit tukevat sitä.

Se, että jotakin porilaista ei kiinnosta KHL. Mitä tohon pitäisi sanoa? Kyynel? Todennäköisesti suurinta osaa Jokerifaneista ei vastedes kiinnosta SM-liiga. Luultavasti en käy yhdessäkään matsissa ellei työpaikka tarjoa. Mestistä tulee ehkä seurattua enemmän.

edit: typot ja sellaiset.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täällä sitä vaan väännetään. Elton vs. muu Suomi :)

Petexin kanssa samaa mieltä että en pidä SM-Liigaa puulaakisarjana, enkä ole tyytyväinen jos liigalle koittaa vaikeat ajat. Luulen että jos/kun Jokereiden paikka täytetään mielenkiintoisella joukkueella niin ainakin ensimmäisellä kaudella vierasyleisö löytää ihmettelemään uutuutta. Toki koko liigan sponssisopimuksessa ja tv-diileissä Jokerikatsojien katoaminen voi tuntua.

Jokerinäkökulmasta katsottuna taas tehtyä hallikauppaa ja tulevaisuuden mahdollista joukkuekauppaa voidaan arvioida monesta eri näkökulmasta. Loppujenlopuksi ainoa fakta mitä meillä esimerkiksi joukkueen mahdollisesta myymisestä tulevaisuudessa on Hjalliksen sana. Tiedän että raha on rahaa, mutta toisaalta omissa silmissäni Hjallis on lunastanut itselleen toimillaan Jokerikiekon hyväksi luottamuksen siihen että Jokerit merkitsee hänelle enemmän kuin vain tukkua kahisevaa oikean hetken tullen. Minulla ei ole mitään syytä epäillä Hjallista kun hän sanoo ettei ole luopumassa Jokereista, koska kukaan ei sitä pakottanut häntä sanomaan. Toki todennäköisesti Roman tulee jossain vaiheessa osan jengistä ostamaan, mutta en näe tätä negatiivisena asiana.

Koska tilanne on mikä on, eikä se Jatkoajassa parkumalla parane minulla onkin kaikille epäilijöille ja pahanilmanlinnuille toivomus: Yrittäkää edes yhden, vaikka heti seuraavan, viestinne ajan katsoa tilannetta siitä näkökulmasta että tilanne on uskomattoman hieno tilaisuus niin Jokereille, SM-Liigalle, KHLlälle ja jääkiekolle. Totta helvetissä uhkakuvia on ja kaikki voi mennä päin persettä. Mutta energia kannattaisi nyt käyttää siihen että tästä väkisin eteemme isketystä tilanteesta otetaan kaikki mahdollinen irti. Jos menee munilleen niin sitten menee, ei voi mitään. SM-Liigan ei kannata jäädä voivottelemaan Jokereiden lähtöä vaan keskittää kaikki paukut siihen että muutaman viime kauden aikainen puuhastelu loppuu, suomalaisesta jääkiekosta tehdään viihdyttävä ja kansaanmenevä huipputuote ja että nousijajoukkueen uutuudenviehätyksestä saadaan kaikki mahdollinen irti.

Energiaa on, kohdistetaan se positiivisiin asioihin. Eiköhän kaikille (ainakin meille Jokerifaneille) ole jo tulleet selväksi tilanteen varjopuolet.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tämä kyllä jumalauta säälittävää katsottavaa joidenkin vieraskirjoittajien kynästä. Ihan silmät kirkkaina väitetään, että Jokereiden poistuminen ei vaikuta SM-liigaan...

No onneksi täältä voi lukea loistavien analyytikkojen tuotoksia, kuinka liiga tulee olemaan täysi farmi Jokereille ja kuinka liiga kärsii drastisesti ja kuinka paskaliiga ei kiinnosta pätkääkään (osanottoni mieltänne pahoittaneesta kohtelusta liigan osalta - elämä on joskus julmaa). Oma veikkaus on, että liiga ei kärsi merkittävästi, mutta luonnollisesti joutuu tekemään töitä säilyttääkseen kehityksen. Kärjistäen, jos arvioin Jokerit kahden keskivertoliigajoukkueen arvoiseksi ja tällöin numeroin 14% liigan arvosta, niin silti tilalle tulee joku ja Jokereiden loikkaus varmasti herättää liigassakin erilaisia uudistustoimenpiteitä, joka on plussaa. Mitä eroa on ryssällä, puskaryssällä ja kotiryssällä? En tiedä.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On tämä kyllä jumalauta säälittävää katsottavaa joidenkin vieraskirjoittajien kynästä. Ihan silmät kirkkaina väitetään, että Jokereiden poistuminen ei vaikuta SM-liigaan. .

Tätä tuskin on kukaan sanonut. Oltu vain eri mieltä siitä joidenkin (harvojen) Jokerifanien kanssa tappaako Jokereiden lähtö liigan.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Noniin laskin nyt viimeisen neljän vuoden ajalta Jokereiden ja HIFK:n yleisökeskiarvot ilman paikalliskamppailuja. Jokerit on selvästi alkanut kiinnostaa enemmän ja HIFK pysynyt samoissa.

Joukkue/kausi/ilman paikallisia/paikallisten kanssa


Jokerit 2012-2013 5523 5792
HIFK 2012-2013 5154 5711

Jokerit 2011-2012 5940 6091
HIFK 2011-2012 5296 6117

Jokerit 2010-2011 4553 5039
HIFK 2010-2011 5524 6323

Jokerit 2009-2010 4865 5059
HIFK 2009-2010 5147 6012
 

Sir Smuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Florida Panthers
Mä sanoisin että viime kaudella muuan Erik toi katsojia 500 per ottelu Jokereista riippumatta. Tämä kausi oli poikkeuksellinen, joten tätä tuskin olisi tapahtumassa uudelleen. Kyllähän Jokerit porukkaa halleihin tuo, mutta HIFK kuitenkin ykkösenä tässä. Se vetää aina hyvin väkeä, pelaajista ja pärjäämisestä riippumatta.

Kyllä pitää paikkansa. Tilastoidut katsojamäärät kertovat, että Jokerit vetävät selkeällä erolla enemmän katsojia vieraskaukaloissa Helsingin ulkopuolella. Mutta oikeasti HIFK on kiinnostavin. Koska HIFK oikeasti vetää enemmän katsojia. Oikeesti! Sportkin kiinnostaa enemmän ku Jokerit.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toistan kysymykseni Eltonille ja muutamalle muulle Jokerikannattajalle: oletteko tyytyväisiä, että Jokereita aletaan pyörittää enemmän tai vähemmän epärehellisesti hankitulla rahalla?

Ainakin minun silmissäni oligarkit ovat rikollisia.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ihanko oikeasti näin moni Jokerikannattaja on innoissaan siitä, että omaa seuraa aletaan pyörittää suomalaisen moraalin kannalta katsottuna RIKOLLISELLA rahalla, ja että omasta seurasta tulee Venäjän suurvaltapolitiikan pelinappula?

Hiukan kuohuu malja toisilla yli... Henkilökohtaisesti katson, että myös suomalaisessa jääkiekossa käytetään runsaasti "moraalitonta rahaa". Itse lasken sellaiseksi ison osan siitä energiayhtiöiden, paikallisten osuuskauppojen ja ammattikorkeakoulujen yms. ostamasta mainostilasta. Käytännössä kysymyksessä on kansalaisten yhteisiä rahoja, joiden käytöstä päättävät yksittäiset työntekijät ja joita (ainakin osaa) suojelee paikallispoliittinen hyväveliverkosto. Olennaista on, että näille sponsorirahoille ei ikinä tule todellista vastiketta. Ts. energiayhtiöiden napamiehet ostavat itselleen kuntalaisten rahoilla luxuspalveluita ja statusta.

Joidenkin mielestä myös olutmainonnasta tulevat tulot ovat ns. "moraalitonta rahaa".

Laitonta ja moraalitonta ei pidä käsitteinä sotkea keskenään. Sitä paitsi rikoksilla on myös vanhenemisajat, ihan lakiin kirjatut. Koskee meitä kaikkia.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Mä sanoisin että viime kaudella muuan Erik toi katsojia 500 per ottelu Jokereista riippumatta.
Perkele! Jokerit huijaa. Tutkimuksieni mukaan myös Jarkko Ruutu, Filppulan veljekset, Teräväinen, Väänänen, Moses, Eronen ja Hardt kiinnostivat vieraskatsojia. Jokerit on keksinyt porsaanreiän, jossa hankkimalla kiinnostavia pelaajia luodaan näennäisesti kiinnostava joukkue, vaikka oikeasti HIFK on paljon jännempi.

Mitä tällä saavutetaan? Fakta on se, että niin SM-liiga, kuin Jokeritkin tulee luopumaan paljosta. Molemmilla on myöskin mahdollisuus kääntää uusi tilanne edukseen. Kenelläkään ei ole sellaista kristallipalloa, josta näkisi varmuudella liigan kuihtuvan tai Jokereiden pelaavan tyhjälle hallille. Minä henkilökohtaisesti pidän kumpaakin skenaariota äärimmäisen epätodennäköisenä, mutta silti mahdollisena. Me voidaan täällä keskustelupalstalla tukkia kaikki ketjut vittuilulla, mutta vasta aika näyttää sen, mihin muotoon Suomen jääkiekko lopulta sopeutuu. Siihen asti voitais kaikki olla kavereita. Vika vuosi yhdessä ja kaikkee.
 

Handyy

Jäsen
Vastaatko vielä faktisesti mikä joukkue veti viime kaudella eniten katsojia vierashalleihin?
Runkosarjan ykkösen statuksella Jokerit, ei sillä että olisi seurana kiinnostavampi kuin HIFK. Runkosarjan ykkönen tuo aina vieraskeskiarvoa lisää, hyvänä esimerkkinä JYP. Siksi kausittaiset vaihtelut pitää ottaa yhtälöstä pois ja katsoa pidemmällä aikahaarukalla, jota johtaa HIFK, joka nyt vain kiinnostaa ihmisiä enemmän halleilla ja foorumeilla.

Voit tietysti pitää "yhden kauden faktastasi" kiinni kynsin hampain, mutta ei se silti nosta Jokereita HIFKin edelle kiinnostavuudessa.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Runkosarjan ykkösen statuksella Jokerit, ei sillä että olisi seurana kiinnostavampi kuin HIFK. Runkosarjan ykkönen tuo aina vieraskeskiarvoa lisää, hyvänä esimerkkinä JYP. Siksi kausittaiset vaihtelut pitää ottaa yhtälöstä pois ja katsoa pidemmällä aikahaarukalla, jota johtaa HIFK, joka nyt vain kiinnostaa ihmisiä enemmän halleilla ja foorumeilla.

Voit tietysti pitää "yhden kauden faktastasi" kiinni kynsin hampain, mutta ei se silti nosta Jokereita HIFKin edelle kiinnostavuudessa.

Viimeisen neljän vuoden aikana HIFK on vain kerran vetänyt eniten porukkaa hallille, Lukko kerran myös ja Jokerit kaksikertaa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
omaa seuraa aletaan pyörittää suomalaisen moraalin kannalta katsottuna RIKOLLISELLA rahalla
Olisiko sinulla tästä tarkempaakin tietoa? Kerro ihmeessä!

, ja että omasta seurasta tulee Venäjän suurvaltapolitiikan pelinappula?
Niin Venäjä valloittaa koko maailman jääkiekon avulla =).


Oli nämä Rotenbergit sitten Suomen kansalaisia tai ei, niin samaa sarjaa ne on Venäjän oligarkkien kanssa. Ennenkuin alatte väittää, että ei näitä rotenbergejä ole mistään tuomittu, niin käsi sydämelle: kuinka moni todella pitää oligarkkeja rehellisinä kavereina?
Eli tämä perustuikin sitten vain omaan ennakkoluuloon että Venäjällä luotu omaisuus on alkuperältään jotenkin rikollista tai ainakin "moraalitonta", ikäänkuin 143 miljoonan asukkaan valtio voisi toimia ja pysyä pystyssä ilman että kukaan tekee oikeaa työtä ja kaikki vain varastavat toisiltaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Onko tästä Elton faktaa? Koitin kyllä selvittää asiaa, mutta en saanut ihan täysin varmaa tietoa selville.

Eli onko niin että kaikki maat mistä joukkue pelaa KHL:ssä, eivät ole KHL:n kannalta ulkomaalais joukkueita? Venäjä, Tsekki, Valko-Venäjä, Latvia, Slovakia, Kazakstan, Ukraina luokiteltaisiin Venäjällä kotimaisiksi. Vai oliko niin että koko ulkomaalaisrajoitus poistuu?

Tällä hetkellä KHL:n ulkomaalaispelaajien kiintiöt menevät seuraavasti.

KHL:n venäläisseuroilla saa olla maksimissaan viisi ei-venäläistä pelaajaa pelaavassa kokoonpanossa.

KHL:n ei-venäläisillä seuroilla pitää olla maksimissaan viisi oman maan pelaajaa pelaavassa kokoonpanossa.

Kaudeksi 2014-2015 on harkittu sääntömuutosta, että myös KHL:n venäläisseurat saisivat käyttää rajoituksetta niiden maiden pelaajia, joilla on oma KHL-seura (eli sillä kaudella myös suomalaispelaajia). Mutta mitään lopullista päätöstä tästä ei ole olemassa ja se tehtäneenkin vasta ensi kauden jälkeen.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällä hetkellä KHL:n ulkomaalaispelaajien kiintiöt menevät seuraavasti.

KHL:n venäläisseuroilla saa olla maksimissaan viisi ei-venäläistä pelaajaa pelaavassa kokoonpanossa.

KHL:n ei-venäläisillä seuroilla pitää olla maksimissaan viisi oman maan pelaajaa pelaavassa kokoonpanossa.

Kaudeksi 2014-2015 on harkittu sääntömuutosta, että myös KHL:n venäläisseurat saisivat käyttää rajoituksetta niiden maiden pelaajia, joilla on oma KHL-seura (eli sillä kaudella myös suomalaispelaajia). Mutta mitään lopullista päätöstä tästä ei ole olemassa ja se tehtäneenkin vasta ensi kauden jälkeen.

Kiitos tästä. Näin itsekin ajattelin. Ja epäilen että ainakaan Suomea ei vapauteta tuohon joukkoon. Tämä ihan vaan Venäläisen kiekon kannalta. En usko Venäläisetkään haluaa että heidän liigassa pelaa yli puolet ulkomaalaisia. Ei kehittäisi Venäläistä kiekkoilua/pelaajia. Toki tässäkin on kaikki mahdollista.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Olisiko sinulla tästä tarkempaakin tietoa? Kerro ihmeessä!

Tässä yhden melko hyvin Venäjän asioista perillä olevan nimimerkin kommentti suurseura Omskin omistajasta:

Hieman vituttaa että Abramovich käyttää Venäjän kansantaloudelta Jeltsinin aikana pöllimiään rahoja brittifutikseen. Käyttäisi rahansa edes Venäjällä.

Tämä nimimerkki tosin on ennekin heitellyt 'tietoja' ilman lähteitä eli luotettavuus sinun pitää itse arvioida.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Täällä sitä vaan väännetään. Elton vs. muu Suomi :)

Petexin kanssa samaa mieltä että en pidä SM-Liigaa puulaakisarjana, enkä ole tyytyväinen jos liigalle koittaa vaikeat ajat. Luulen että jos/kun Jokereiden paikka täytetään mielenkiintoisella joukkueella niin ainakin ensimmäisellä kaudella vierasyleisö löytää ihmettelemään uutuutta. Toki koko liigan sponssisopimuksessa ja tv-diileissä Jokerikatsojien katoaminen voi tuntua.

Jokerinäkökulmasta katsottuna taas tehtyä hallikauppaa ja tulevaisuuden mahdollista joukkuekauppaa voidaan arvioida monesta eri näkökulmasta. Loppujenlopuksi ainoa fakta mitä meillä esimerkiksi joukkueen mahdollisesta myymisestä tulevaisuudessa on Hjalliksen sana. Tiedän että raha on rahaa, mutta toisaalta omissa silmissäni Hjallis on lunastanut itselleen toimillaan Jokerikiekon hyväksi luottamuksen siihen että Jokerit merkitsee hänelle enemmän kuin vain tukkua kahisevaa oikean hetken tullen. Minulla ei ole mitään syytä epäillä Hjallista kun hän sanoo ettei ole luopumassa Jokereista, koska kukaan ei sitä pakottanut häntä sanomaan. Toki todennäköisesti Roman tulee jossain vaiheessa osan jengistä ostamaan, mutta en näe tätä negatiivisena asiana.

Koska tilanne on mikä on, eikä se Jatkoajassa parkumalla parane minulla onkin kaikille epäilijöille ja pahanilmanlinnuille toivomus: Yrittäkää edes yhden, vaikka heti seuraavan, viestinne ajan katsoa tilannetta siitä näkökulmasta että tilanne on uskomattoman hieno tilaisuus niin Jokereille, SM-Liigalle, KHLlälle ja jääkiekolle. Totta helvetissä uhkakuvia on ja kaikki voi mennä päin persettä. Mutta energia kannattaisi nyt käyttää siihen että tästä väkisin eteemme isketystä tilanteesta otetaan kaikki mahdollinen irti. Jos menee munilleen niin sitten menee, ei voi mitään. SM-Liigan ei kannata jäädä voivottelemaan Jokereiden lähtöä vaan keskittää kaikki paukut siihen että muutaman viime kauden aikainen puuhastelu loppuu, suomalaisesta jääkiekosta tehdään viihdyttävä ja kansaanmenevä huipputuote ja että nousijajoukkueen uutuudenviehätyksestä saadaan kaikki mahdollinen irti.

Energiaa on, kohdistetaan se positiivisiin asioihin. Eiköhän kaikille (ainakin meille Jokerifaneille) ole jo tulleet selväksi tilanteen varjopuolet.

Eikö porukka tosiaan kykene tässä KHL-kiimassa ajattelemaan yhtään? Tämä on ehkä kamalinta aikaa koko seuran historiassa. On se varmaan kivaa leikkiä edelläkävijää, kun lopulta kyse ei ole Jokereista, faneista, jääkiekosta tai mistään muustakaan sellaisesta. Kyse on vain ja ainoastaan rahasta. Jos Hjallis oikeasti välittäisi Jokereista ei hän olisi ikinä tehnyt tätä. Ei ole kenenkään edun mukaista, että esimerkiksi derbyt jäävät pois, kun Jokerit siirtyy toiseen liigaan. Sama koskee myös muita liigajoukkueita, ne sentään herättävät jotain tuntemuksia ja niiden kanssa on takana paljon yhteistä historiaa. Tämä siirto on myös kaikenlaisen urheilullisuuden vastaista, koska menestystä ei ole tullut aikoihin omassakaan sarjassa.

Jos asioita miettii yhtään laajemmin niin skenaariot muuttuvat aina vaan huonommiksi. Tämähän käytänössä tuhoaa esimerkiksi Jokerien loistavan junioritoiminnan nykyisessä muodossaan. Kuten täällä on jo muutama kirjoittaja aikaisemmin sanonut, niin kiinnostaako lahjakkaita junnuja tulevaisuudessa Jokerit, kun tietä edustukseen ei käytännössä ole. Samalla tavalla korpeaa se, että saatamme menettää monet ikoniasemaan nousseet pelaajat kuten Ridan tai Mäen, koska heidän tasonsa tuskin SM-liigaa korkeammalle riittää. Porukkalla on jotain ihme fantasioita tulevista tähtipelaajista mutta onko se monelle jo aikoinaan tutuksi tullut ''muukalaislegioona'', sellainen Jokerit jonka kannattajat haluavat nähdä?

Hjallis ajatteli tässä vain rahaa ja itseään, mikä on toki ymmärrettävää sillä hän on kuitenkin liikemies ja se porukka myisi vaikka mutsinsa jos hinnasta sovittaisiin. Vaikka Mestareiden liiga-kuvio ei toteutuisi vielä kymmeneen vuoteen jääkiekossa, kannattaa silti mieluummin pysyä kansallisessa pääsarjassa ja koettaa yhteistyöllä kehittää kansainvälistä toimintaa. Futiksen puolella kaikki huiput pelaavat kotimaidensa sarjoissa. Miksi se ei voisi toimia myös lätkässä? Vai ovatko ihmiset jo niin turtuneet matsien seuraamiseen tv:stä ja fantasiarostereiden kokoamiseen foorumeilla, että itse seura ei enää oikeasti merkitse mitään? Kunhan saa vain nähdä viihdyttävää peliä, kaikki muu on näköjään toissijaista.

Minä en seuraa matseja fläppitaulu kourassa tehden analyyseja pelaajien jokaisesta liikkeestä enkä myöskään ottelun jälkeen tule himaan kirjoittamaan tänne kuinka se on ihan sama vaikka meillä pelaisi Kamalahti ja muut jämäjullit, kunhan menestystä tulee. Pidän tasokkaasta jääkiekosta erittäin paljon mutta se ei ole aina itseisarvo. En ole minkään lajin kannattaja vaan minulle on vain Helsingin Jokerit. Jos Jokerit katoaisi vaikka sitten uusien omistajien toimesta kartalta, jäisi myös jääkiekon seuraaminen. Vaikka SM-liiga olisi tällä hetkellä kuinka puuhastelua niin kannattaako sen takia oikeasti lähteä epävakaiden venäläisomistajien leluksi?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kaudeksi 2014-2015 on harkittu sääntömuutosta, että myös KHL:n venäläisseurat saisivat käyttää rajoituksetta niiden maiden pelaajia, joilla on oma KHL-seura (eli sillä kaudella myös suomalaispelaajia). Mutta mitään lopullista päätöstä tästä ei ole olemassa ja se tehtäneenkin vasta ensi kauden jälkeen.
Tilannehan on tällä hetkellä, että venäläisiä pelaaajia ei pelaa maan ulkopuolella pl. pohjois-amerikka juuri ollenkaan. Jos tuollainen muutos tulisi niin se tarkoittaisi, että ulkomaalaisia siirtyisi venäjälle nykyistä laajemmassa määribn. Tämä nostaisi KHL-joukkueiden tasoa ja heikentäisi muiden kansallisten sarjojen tasoa maltillisesti. Eli muutos veisi työpaikkoja pois venäläispelaajilta ja toisi niitä lisää eurooppalaisille. Häviäjä olisi pitkällä tähtäimellä Venäinen jääkiekko ja sen maajoukkue ja voittajina muut maat. Nytkin KHL:ssä on protektionistinen systeemi että venäläismaalivahdit saavat peliaikaa, joten en jaksa uskoa, että maan kiekkojohtajat suostuisi ampumaan itseään jalkaan kenttäpelaajien kanssa.

Jos tuollainen kuitenkin tulisi, niin välillisenä seurauksena olisi vain että seurat varautuisivat asiaan tekemällä potentiaalisille lähtijöille sopivat soveltuvat sopimukset, jolloin KHL:n lypsäminen jatkuisi laajemmassa mittakaavassa. Ehdotuksessa on siis sekä hyvää että huonoa katsoo sitä mistä vinkkelistä tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös