MM-kisojen 2013 lipunmyynti

  • 125 910
  • 392
Tila
Viestiketju on suljettu.

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tappiota? Viime kisoista tuli 8 MILJOONAA kotiin (vai muistanko väärin) Eikö se nyt riitä vähäksi aikaa? Mielestäni tämä vuosi olisi voitu mennä hieman pienemmällä voitolla...

Liäksi viime vuonna Kummola + kumppanit sanoivat, että tänä vuonna liput ovat koko kansan hintaiset...

Tuli 8 miljoonaa voittoa ja riittää toki hetkeksi, siksi tänä vuonna tavoite oli nollatulos ja parhaimmillaan 2 miljoonaa voittoa. Tähän toki vaikutti se, että välierä- ja finaalipelit ovat Ruotsissa. Eli pienemmällä voitolla mennäänkin.

Viime vuonnahan suurin kohu syntyi siitä, kun yhteenkään Suomen peliin ei aluksi pässyt alle 155 euron. Siis maksoit saman verran Suomi-Kazakstan ja Suomi-Kanada peleistä. Se oli kiistatta törkeää. Monet sitten toivoivat aivan aiheesta, että pelin taso otettaisiin huomioon hinnoittelussa ja olisi joitain pelejä, jotka olisivat koko kansalle mahdollisia. Moni myös totesi, että olkoot sitten ne huippupelit vaikka kalliimpia, kunhan on joitakin halvempia pelejä. Nyt tämä on toteutettu, lippujen hinnat ovat olleet tiedossa vaikka kuinka kauan ja nyt vasta syntyy kohu. Tänä vuonna Suomenkin peleihin on saanut suhteellisen edullisia lippuja ja moniin peleihin on ollut tarjolla halvempia lasten lippuja. Sitten on päätetty, että rahastetaan kunnolla tällä tärkeällä puolivälieräpelillä, jotta kisoista ei nyt sentään tappiolle jäädä. Mielestäni päätös on ihan ok.

Puolivälieräpeli on niin iso matsi, että se tullee kuitenkin olemaan lähes täysi lippujen hinnoista huolimatta.

Joku kommentoi, että lippujen hinnat ovat hirvittävät EHT-jengin peleihin. No, lippujen hinnat tietysti päätettiin jo ajat sitten ja ketään ei Areenalle pakoteta.

Tärkein pointti on se, että kisoista ei saa jäädä tappiolle. Lippujen hinnat määrätään sitten sen mukaan. Joko kaikista peleistä vedetään tuohta melko paljon (viime vuosi) tai sitten jostain vähemmän ja toisista vielä enemmän. Ei se paljon tuota vaikeampaa ole.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mistäköhän näkisi, paljonko noihin huomisiin tosipeleihin on tarkalleen lippuja myymättä?

Itse katsoin lippu.fi sivulta tuota paikkakarttaa ja kumpaankin matsiin näytti olevan "korkea" saatavuus moneen katsomonosaan.

Se on kyllä farssi, jos ei huomenna saada hallia täyteen, koska liput maksavat yli 200 ekiä..
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Mistäköhän näkisi, paljonko noihin huomisiin tosipeleihin on tarkalleen lippuja myymättä?

Itse katsoin lippu.fi sivulta tuota paikkakarttaa ja kumpaankin matsiin näytti olevan "korkea" saatavuus moneen katsomonosaan.

Siitä vaan avaamaan kukin katsomonosa ja lasket, kuinka monta palloa ei ole harmaana...

Sen verran jaksoin laskea, että toisen päädyn kuuteen keskimmäiseen yläkatsomoon oli MYYTY yhteensä runsaat 30 lippua. Kahteen keskimmäiseen ei ollut myyty ainuttakaan.

E: Iltapäivällä eräs tuttu oli laskenut ja noin 3500 lippua oli myymättä tuolloin - mitenköhän varaukset, vieläkö niitä voi laueta? Lippu.fi ei välttämättä osoita myytyjä lippuja, kyseessä voi olla myös varaus.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kal€:n suurin innovaatio kevään 2012 MM-kisoihin oli käänteinen trokaaminen. Ensin myydään lippuja lähes loppuun saakka täyteen hintaan ja loppujen lopuksi niitä itku kurkussa trokataan 1/4-hintaan.
Nyt saa jo lievään ale-hintaan huudettua esim. huuto.net-palstalta Suomi-Slovakia peliin lippuja, joten seurailkaa päivän aikana tilannetta, jos haluatte peliin. Itse katson ottelun TV:stä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Yläkatsomoissa tilaa, mutta mitä väliä, kun tv-kamerat eivät vahingossakaan kuvaa niitä. Tunnelma näytetään alakatsomoista. Toinen pääty oli lähes kokonaan vapaana, hieno tilanne.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Tärkein pointti on se, että kisoista ei saa jäädä tappiolle. Lippujen hinnat määrätään sitten sen mukaan. Joko kaikista peleistä vedetään tuohta melko paljon (viime vuosi) tai sitten jostain vähemmän ja toisista vielä enemmän. Ei se paljon tuota vaikeampaa ole.
Jos taloudellinen tilanne on jo nyt sellainen, ettei kisoista jäädä tappiolle, niin miksi tämän päivän peli on pitänyt ylihinnoitella? Jos taas tulos riippuu tämän päivän pelistä, niin ainakin tällä hetkellä ollaan sitten kai jäämässä tappiolle, kun katsomoista löytyy hyvin tilaa.

Tärkeintä olisi kyllä ollut saada Suomen peleissä ainakin katsomo täyteen, mutta jengi näyttää äänestävän näillä hinnoilla jaloillaan. Enkä yhtään ihmettele.
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
halli tulee olemaan tänään Suomen pelissä täynnä, kuinka moni on itse, tai edes firma, lipustaan maksanut onkin kokonaan toinen tarina. Ka£€ ei kestä imagotappiota tyhjän hallin muodossa, onhan tää viimeinen pitkään aikaan ja niiin edespäin.

Ekan pelin yleisömäärä kyllä mietityttää ehkä jopa enemmän.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Näyttää siltä, että näihinkin kisoihin meikäläinen pääsee katsomoon. Tosin vaparilla USA-Venäjä matsiin. Pitänee piiloutua matsin jälkeen Jokereiden fanipubin peltikomeroon odottamaan Slovakia matsia. Normituloisella lätkäfanilla ei ole järkeä eikä varaa maksaa näitä kalehintoja.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pidän 50e lippua kohtuullisena, ja jos katsomossa olisi 12000 katsojaa tämä tarkoittaisi summana 600000 euroa. Jos taas nykyiset 4000 katsojaa ovat maksaneet lipuistaan järkyttävät 203 euroa vähintään summaksi muodostuu jo 812000 euroa. Todennäköisesti vielä muutamat myöntyvät ostamaan lisää lippuja joten tulot ovat kasvavat. Toki näistä voi päätellä ja laskeskella, että minun ihanne lipunhinnan ja nykyisen järkyttävän riistohinnan väliltä todennäköisesti löytyisi se optimaalisin hinta joka täyttäisi katsomot ja samalla takaisi tuntuvat lipputulot mutta samalla se pienentäisi mahdollisia maksimituloja. Nythän on edelleen mahdollista, että katsomot täyttyvät noilla riistohinnoilla joka takaa järkyttävät rahat järjestäjille (Kummolalle).

Näin kirjottelin jokunen aika sitten. Se, että nyt peleihin on tulossa 4000 katsojaa (?) tietää enemmän rahaa riistohinnoilla kuin halvoilla lipuilla 12000 katsojaa. Sanomattakin selvää, että raha ratkaisee eikä tässä mitään "katsomot täyteen" -taktiikkaa olla edes harkittu.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itseäni ärsyttää eniten ihmiset, jotka ratsastavat jollain köyhän ihmisen oikeudella päästä puolivälierämatsiin, kun ei se olisi mahdollista juuri millään realistisilla lipun hinnoilla. Hyvätuloinen voi sen sijaan itse päättää, minkä arvoista mikäkin on. Keskituloinen voi sitten tehdä priorisoinnit sen mukaan, mikä itselleen on tärkeää.

Lihavoin tärkeimmän. No voi voi kun ärsyttää=) Sä et köyhää ole nähnytkään tuolla asenteellasi! Kummolan sukulainen vai angsti köyhistä...oli miten oli, niin mikään ei selitä sitä, että Globenin liput ovat ihan toista maata meidän lippujen kanssa. Miten se on mahdollista, kun Suomi on rankattu Ruotsia paremmaksi maaksi jopa asua!

Alennetut lippuhinnat työttömille, lapset ilman, eläkeläiset alennuksella tai jopa ilman. Kyllä tapoja piisaa. Tuntuu vaan jotenkin oudolta, että meillä tulee olemaan sellaisia kiekkofaneja, jotka eivät tule koskaan pääsemään kv-kisoja katsomaan, koska päättävä taho sen heiltä estää. Eläköön demokratia tässäkin! Ylihinnoitetuilla lipuilla katsomot eivät täyty, eikä fiilis ole sellainen, kuin täysissä voisi olla. Onko siis parempi myydä harvemmille pirun kalliilla vai halvalla suurelle porukalle.Mietipä sitä. Alkaa tuntumaan,kuin siinä mainoksessa, jossa iso herra ajeli loistobiilillään ja totesi jotain sellaista, että bensanhinnat pitäisi nostaa niin korkealle, että maanteillä ajelisi vain heikäläisiä. Jotain tuollaista siinä oli. Kummola oli varmaan siinäkin taustalla suunnittelemassa;))

Mulla ei tästä asiasta enempiä. Sulla on mielipiteesi, mulla omani ja hyvä niin. Huono vain kansan enemmistölle.
 
Näin kirjottelin jokunen aika sitten. Se, että nyt peleihin on tulossa 4000 katsojaa (?) tietää enemmän rahaa riistohinnoilla kuin halvoilla lipuilla 12000 katsojaa. Sanomattakin selvää, että raha ratkaisee eikä tässä mitään "katsomot täyteen" -taktiikkaa olla edes harkittu.

Laskitko keskihintojen vai alimpien lipunhintojen mukaan? Sehän lienee selvää, että vaikka alimmaksi hinnaksi laitettaisiin 100 euroa joka on n. 100 euroa tämänhetkistä alempi, se ei tarkoita, että keskihinta putoaisi 100 euroa per lippu. Tämä tietysti edellyttää, että hinnoittelu on tehty järkevällä tavalla.

Kisojen kokonaistuottoon vaikuttaa lipputulojen lisäksi myös oheismyynti. Ei ehkä ns. lyhyellä matematiikalla laskettuna (eli 3 kk matematiikalla, kuten kvartaalitaloudessa on tapana) mutta pitkällä tähtäimellä vaikuttaa.

Kolmas on tietysti imagotappio, joka taas vaikuttaa heikentävästi jääkiekon asemaan Suomessa, ja edelleen sen taloudelliseen asemaan. Ikävintä tässä suhteessa on se, että asia mokataan jo toisena vuonna peräkkäin. Puhun siis lajin yleisestä imagosta, johon vaikuttaa muutkin asiat kuin tämän vuoden mm-kisojen lipunhinnat. Valitettavasti niitä muitakin imagoa heikentäviä asioita on ollut viime vuosina paljon.

Se mikä nykyisessä hinnoittelussa on positiivista, on trokareiden taloudellinen menestymättömyys. Henkilökohtaisesti trokaus ei niin suuresti haittaa, mutta olen ymmärtänyt, että kisaorganisaation kohdalle tyhjiä katsomoitakin suurempi peikko on trokarit. Heitä vastaan taistelu on nyt saamassa onnellisen lopun.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ylen jutussa Nurmisen haastattelusta:
Ottelu pelataan Helsinki Areenassa, jonka katsojakapasiteetti on noin 10 000.

Mielenkiintoista, että katsojakapasiteetti on pudotettu viime vuodesta. Silloinhan Suomen puolivälierässä oli 12426 katsojaa. Tai sitten joku valehtelee.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Iltalehden mukaan nyt on enää satoja lippuja jäljellä. Eilen oli vielä tuhansia. Eli niinhän siinä taas kävi, että ensin kauhea itku miten kalliit hinnat, halli on tyhjillään, kiva pelata tyhjille katsomoille, Kummola on riistokapitalistiahnesika. Loppujen lopuksi halli on loppuunmyyty, ja homma taas unohtuu.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Roskaa. Asian tilan voi todeta lippu.fi sivulta. Toki varmaan joku tuhannen lippua vedetään pois verkkomyynnistä ovella myytäviksi, vai olisiko jo vedetty.

Joko niitä saa alennuksella? Pitäiskö perustaa tänne seuranta, että mistä saa halvimmalla.....
 
Iltalehden mukaan nyt on enää satoja lippuja jäljellä. Eilen oli vielä tuhansia. Eli niinhän siinä taas kävi, että ensin kauhea itku miten kalliit hinnat, halli on tyhjillään, kiva pelata tyhjille katsomoille, Kummola on riistokapitalistiahnesika. Loppujen lopuksi halli on loppuunmyyty, ja homma taas unohtuu.

Pikaisesti katsottuna "loppuunmyytyjä" katsomolohkoja 15. Jäljelle jäävistä 13:ssa on "korkea saatavuus" ja 10:ssä "alhainen tai keskiarvo saatavuus". Edelleen pikaisesti katsottuna "korkea saatavuus" tarkoittaa jotakuinkin yli sataa vapaata paikkaa. Voitaneen siis hyvällä omallatunnolla sanoa, että lippuja on vielä virallista reittiä saatavilla pari tuhatta. Tämä luku ei sisällä varauksia, jotka tullaan perumaan, lippuja jotka on ostettu trokattavaksi, yrityslippuja joita ei käytetä eikä pakollisia katsomovarauksia, joita lienee varattu esim. IIHF:n yms. organisaatioiden edustajille.

Mun mielestä aika paljon vapaata tilaa ottaen huomioon, että kyseessä on Suomen peli, merkityksellinen peli, kohtuukova vastustaja (viime vuoden hopeamitalisti), paras mahdollinen katseluaika ollakseen arkipäivä ja matsin alkuun on aikaa alle kuusi tuntia.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Pikainen katsaus Tukholmaan:

Illan Ruotsi-Kanada -peliin on jäljellä yli tuhat lippua, eli sielläkään ei todennäköisesti hallia myydä loppuun vaikka Kale-hintoja halvemmalla peliin pääsisikin: Lippujen hinnat ovat nimittäin 480 Kr - 1540 Kr, eli n. 56€ - n. 178€. Alakatsomon lippu on halvimmillaan 1090 Kr eli n.127€. Lisäksi myydään lastenlippuja tiettyihin katsomonosiin hintaan 275 Kr eli n. 32€.

Toiseen puolivälieräpeliin onkin sitten reilusti yli puolet lipuista myymättä, vaikka hinnat ovat vieläkin halvemmat, eli 375 Kr (43€) - 1240 Kr (144€) ja lastenlippu 195 Kr (23€).
 

Dirac

Jäsen
Lähes loppuunmyyty tuo 1. puolivälierämatsi... Vituttaa moinen tyhmyys, olisivat myyneet vaikka puoleen hintaan lippuja, kun tajusivat ettei tonne ketään tule.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Alennetut lippuhinnat työttömille, lapset ilman, eläkeläiset alennuksella tai jopa ilman. Kyllä tapoja piisaa. Tuntuu vaan jotenkin oudolta, että meillä tulee olemaan sellaisia kiekkofaneja, jotka eivät tule koskaan pääsemään kv-kisoja katsomaan, koska päättävä taho sen heiltä estää. Eläköön demokratia tässäkin! Ylihinnoitetuilla lipuilla katsomot eivät täyty, eikä fiilis ole sellainen, kuin täysissä voisi olla. Onko siis parempi myydä harvemmille pirun kalliilla vai halvalla suurelle porukalle.Mietipä sitä.

Alleviivattuun eri. Miten se on muka outoa? Ihmisiltä jää jatkuvasti tekemättä/kokematta asioita rahan takia. Oli se sitten teatteria, konserttia, matkustamista tai vaikka urheilua. Miksi maajoukkueen ottelu olisi eri asia? Ei Leijonien matsi paikanpäällä ole mikään jokamiehenoikeus. Matsi näkyy kuitenkin televisiossa ilmaiseksi.

Joka tapauksessa hinta on aivan älytön. 200 euroa puolivälierästä on aivan saatanasti liikaa, ainakin meikäläiselle. Jos suhteuttaa sen esim. Foo Fightersin keikkaan jonka liput taisivat maksaa 65 euroa, niin onhan tuo hinnoittelu aika erikoista. Turha koittaa, Kale voittaa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkähän tyhjä katsomo 1. puolivälierässä olisi, jos Venäjä ei pelaisi siinä? Muutama sata katsojaa varmaan. Arkipäivä, tällainen kellonaika ja hinta on mitä on. Ei ollut kyllä järjestäjillä paljoa pelisilmää, kun oli kuitenkin selvää, että Suomi ei tule missään tapauksessa pelaamaan ensimmäisessä välierässä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Mitenkähän tyhjä katsomo 1. puolivälierässä olisi, jos Venäjä ei pelaisi siinä? Muutama sata katsojaa varmaan. Arkipäivä, tällainen kellonaika ja hinta on mitä on. Ei ollut kyllä järjestäjillä paljoa pelisilmää, kun oli kuitenkin selvää, että Suomi ei tule missään tapauksessa pelaamaan ensimmäisessä välierässä.

Venäjän pelaamisen todennäköisyys päiväpelissä oli 2/3 sisältäen oletuksen, että pääsevät jatkoon alkulohkosta.

Yllättävän täyden näköistähän tuolla on suhteutettuna hintoihin ja kellonaikaan. Miten lienee ylähyllyillä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kaupaksi menemättämät Suomen matsin liput jaetaan yhteistyökumppaneille. Nyt ilmeisesti 3000 kappaletta myymättä (lähde twitter/Matti Nurmisen Hesarille antama kommentti).

Ja hups: näin voidaankin taas sanoa että halli on täynnä ja hinnoittelu siten onnistunutta.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Kaupaksi menemättämät Suomen matsin liput jaetaan yhteistyökumppaneille. Nyt ilmeisesti 3000 kappaletta myymättä (lähde twitter/Matti Nurmisen Hesarille antama kommentti).

Heh....mistä joku yhteistyökumppani masinoi parissa tunnissa satoja ihmisiä peliin. Kertokaa täällä muillekin, kun löydätte kadunkulman, jossa lippuja jaetaan... :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös