Joukkueenjohtaja Timo Jutila

  • 234 414
  • 545
Niitä sen juuri alunperin piti hoitaa, mutta kun ei siitäkään tullut mitään, niin nekin tehtävät siirrettiin muille kai jo ensimmäisen vuoden aikana. Silti liitto maksaa Jutilalle ihan sikamaista palkkaa. Siitä, ettei se tee mitään.

Ellen väärin muista niin tämä oli toinen ryssitty tehtävänkuva ja ensimmäinen oli tiedottaja mihin piti kesken kisojen palkata toinen.

Olympialaisissa miehelle taidettiin antaa yksi tehtävä, hommaa vaimoille ja lapsille liput peliin. Hirveä härdelli ennen peliä pukukopissa puhelimien soidessa kun äidit ja pikkulapset erillään ympäri hallia. Parempi vaan kun roikkuu mukana eikä koske mihinkään.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mukana lienee merkittävästi myös ihan arvovalta- ja imagoaspektia eli omia virheitä ei haluta myöntää ja toisaalta halutaan pitää leijonasankari poissa seiskojen kansista myllylämäisissä merkeissä. Jutihan on itsekin maininnut, että Hockey Night ja maajoukkue pelastivat "uran jälkeiseltä tyhjyydeltä" ja ei ole kovin hankala kuvitella miten nihkeästi siirtymä takaisin ns. oikeasti tulosvastuullisiin töihin sujuisi, jos nyt maajoukkueesta ulostettaisiin.

Tuota tiedottajapestiä en muuten enää muistanutkaan. Melkoinen mielikuva, mutta toisaalta mitään todellista linjausta ei maajoukkueen tiedotuksessa oikein muutoinkaan viime vuosina ole ollut.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Eikös Juti ole lahjavirassa tuolla? Sehän oli Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana takavuosina, tai piti olla mutta luopui ehdokkuudestaan Kummolan hyväksi ettei vie Kalelta kiekkoväen ääniä. Kiitokseksi pääsi eläkeputkeen Jääkiekkoliittoon, eikä makkara tai Karjala pääse loppumaan.
 
...mutta toisaalta mitään todellista linjausta ei maajoukkueen tiedotuksessa oikein muutoinkaan viime vuosina ole ollut.
Mihinkäs tämä perustuu? Kyllähän siellä ihan ammattitaitoinen tiedottaja on jo muutaman vuoden ollut. Vai jotain yhteneväistä tarinaa haastatteluissako kaipaat?

Ketjun aiheeseen, eiköhän Juti hoida juuri noita juoksevia asioita, varauksia, kuljetuksia jne.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Näin ulkopuolisen silmin Jutila vaikuttaa olevan maajoukkueen mediavastaava, sillä kukaan muu ei ole mediassa niin paljon kuin Jutila. Mieheltä onnistuu niin haastattelut, mainokset kuin tahattomat nuuskakuvat. Jutila on niin rautainen ammattilainen, että osaa saa median huomion vaikka olisi selvinpäin.

Laajennettu nimitys voisi kai olla pr-vastaava, sillä ajatuksella hänet aikanaan pestattiin. Tästähän Summanenkin kirjoitti kirjassaan "Meidän Päivä". Että Jutilan tehtävänä oli hoitaa kauden aikana sponsori ym. tapahtumia joihin päävalmentajalla ei ollut aikaa. Plus tietysti turnauksissa normaalit joukkueenjohtajan tehtävät (kuljetukset, majoitukset, ruokailut ym.), jotka Jutilta sitten menivätkin päin helvettiä, mutta joita hän kaiketi edelleen jossain määrin hoitaa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mihinkäs tämä perustuu? Kyllähän siellä ihan ammattitaitoinen tiedottaja on jo muutaman vuoden ollut.

Lähinnä tulee mieleen näin nopeasti viime kevään lipunmyyntikeissi ja sitten tämä kannabistapaus, joissa Kummola (ilmeisesti tämän virallisen tiedottajan/mediaosaston ylitse kävellen) laukoo vastareaktiomaisesti ihan mitä sylki suuhun tuo. Miksei myös esim. Salmelan päästäminen eetteriin kultajuhlissa. Mm. näistä syistä jäänyt kuva siitä, että medianhallinta ei ylipäätään ihan parhaassa mahdollisessa kuosissa ole.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Mulle ei aukene nämä Jutin ja paikka paikoin Kurrinkin dissaamiset. Sen verran on siellä positiivisella puolella kumminkin tavaraa, että ihan oikein on, että saavat olla toiminnassa mukana. Erityisesti nämä suojatyöpaikka puheet on erikoisia. Kyllähän Kurrinkin talous varmaan kaatuisi, jos ei olisi tuota paikkaa maajoukkueessa...
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei kyse ole taloudesta vaan nimenomaan tästä toiminnassa ja sitä kautta aitioissa ja saunailloissa mukanaolemisesta. Kurrilla ja Jutilalla, niin hienoja pelimiehiä kuin olivat, ei ole mitään kompetenssia nykyisiin virkoihinsa. Aivan älytöntä puhetta, että suojatyöpaikat olisi ansaittu hienoilla pelaajaurilla, mutta niinhän liitossa juuri asiasta ajatellaan ja samaa reittiähän Raimo Helminen löytyi U20-maajoukkueen päävalmentajan paikalta, ilman mitään muodollista tai muunlaista pätevyyttä. En epäile hetkeäkään, etteikö Jutila ja Kurrikin olisi jonkun nuorten maajoukkueen saanut valmennettavakseen, jos olisivat valmennusuraa halunneet pelaamisen jälkeen koettaa.

On täysin kestämätön tilanne, että joukkueenjohtaja ei osaa tai viitsi hoitaa joukkueenjohtajan sinänsä yksinkertaisia, mutta aika ajoin aikaa ja vaivaa vaativia hommia.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On täysin kestämätön tilanne, että joukkueenjohtaja ei osaa tai viitsi hoitaa joukkueenjohtajan sinänsä yksinkertaisia, mutta aika ajoin aikaa ja vaivaa vaativia hommia.

Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu, Suomi on pilkunnussijoiden valtakunta ja on vaikea kuvitella että missään muussa suuressa kiekkomaassa jaksettaisiin rähjätä tällaisesta asiasta.

Toisaalta, Summanen tämän aloitti ja hänen raivonsa pohjalla oli paitsi Jutila, myös se, että tausta-asioista hoidettiin huonosti jo hänen omina pelaaja-aikoinaan. Eli ei se asia sillä tavalla väärä ole, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen ja useimmat pelaajista ovat tottuneet jo sm-liigassa siihen että tausta-asiat hoidetaan.

Mutta kestämätöntä ja kestämätöntä, sinä aikana kun Juti on ollut joukkueenjohtaja (kaudesta 03-04 lähtien) on Suomi käynyt läpi 13 arvoturnausta (nyt siis 14. meneillään) ja saavuttanut niissä seitsemän mitalia. Mikähän mahtaisi olla tulos jos joukkueenjohtaja olisi joku muu kuin Jutila?
 

mkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös Juti ole lahjavirassa tuolla? Sehän oli Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana takavuosina, tai piti olla mutta luopui ehdokkuudestaan Kummolan hyväksi ettei vie Kalelta kiekkoväen ääniä. Kiitokseksi pääsi eläkeputkeen Jääkiekkoliittoon, eikä makkara tai Karjala pääse loppumaan.

Bingo. Raipe oli myös näissä "kekkereissä" mukana. Niin kauan kuin Kalervossa pieru kulkee näiltä kavereilta ei "kiekkohommat" lopu.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Jutila ja Kurri ovat molemmat älyllisesti hyvinkin rajoittuneita kavereita ja siksi on väärin, että he ovat nykyisissä hommissaan. Tietysti olisi hyvä asia, että menestyneitä pelaajia käytettäisiin ko. hommissa, jos kapasiteetti vain riittäisi. Tämän sanoo mies jolle Jutila oli suosikkipelaaja yli muiden, mutta ei ole oikein palkita pelaajauraa tehtävillä mihin pätevyys ei riitä.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mulle ei aukene nämä Jutin ja paikka paikoin Kurrinkin dissaamiset.
Pakkohan sitä joku dissattava on maajoukkueen ympäriltä aina löytää. Nyt kun Jukka Jalosen potkujakaan ei enää kannata vaatia, ja Kale Kummola otti opikseen viime kevään pääsylippukohusta, niin kaivetaan naftaliinista vanha kunnon Juti ja mollataan sitä. Kurria on myös kiva tölviä ja heitellä ilmaan näitä säälittäviä "suojatyöpaikka" juttuja.

Kuten tuossa joku edellä mainitsi, tuskin missään muussa isossa jääkiekkomaassa (vai onko Suomi enää sellainen), viitsittäisi jauhaa tällaisista asioista. Mutta kun ainakin Jatkoajassa henki on se, että tuli urheillullista menestystä tahi ei, niin jostain pitää kuitenkin valittaa, ja se aihe kaivetaan milloin mistäkin. Osa tämän ketjun viesteistä on toki ihan läpällä ja huumorilla kirjoitettuja, mutta aika paljon löytyy myös otsa rypyssä tehtyjä kannanottoja.

Ny rillataan!
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
kaivetaan naftaliinista vanha kunnon Juti ja mollataan sitä. Kurria on myös kiva tölviä ja heitellä ilmaan näitä säälittäviä "suojatyöpaikka" juttuja.

Mutta nehän ovat suojatyöpaikkoja. Kyllä se sylettää kun itse joutuu paiskimaan oikeita töitä palkkansa eteen ja samaan aikaan Juti tienaa hyvät rahat katsomalla muutaman matsin vuodessa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sehän on juuri niin, että Jutilalla ja Kurrilla on suojatyöpaikat. Se onko siinä mitään väärää, onkin sitten eri asia. Niin kauan kun Karjala-lippikset ostavat lippuja MM-kisoihin hinnoilla joilla Kale saa budjetoitua vapaaehtoisten avulla pyörivälle turnaukselle 9 miljoonan euron VOITON, ei Jutilan 6 500 euro kuukausipalkassa ole yhtään liikaa.

Sitten kun jengi ei enää halua kustantaa turhakkeiden liksoja, jäävät MM-liput ja muu leijonarekvisiitta ostamatta. Niin kauan kuin hölmöt kustantavat Jutilan/Kurrin "työn", ei näissä suojatyöpaikoissa selkeästi ole mitään vikaa.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Niin kauan kun Karjala-lippikset ostavat lippuja MM-kisoihin hinnoilla joilla Kale saa budjetoitua vapaaehtoisten avulla pyörivälle turnaukselle 9 miljoonan euron VOITON, ei Jutilan 6 500 euro kuukausipalkassa ole yhtään liikaa.

Ja huom. verovapaan voiton.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta nehän ovat suojatyöpaikkoja. Kyllä se sylettää kun itse joutuu paiskimaan oikeita töitä palkkansa eteen ja samaan aikaan Juti tienaa hyvät rahat katsomalla muutain vuodessa.

Hihihii, putosin tälle.

Ihan oikeasti, onko Suomi muka ainoa urheilumaa maailmassa jossa kiekkolegendoille tarjotaan palkintovirkoja? Jossakin Kanadassa näitä on pilvin pimein, pr-hommissa ja mediassa varsinkin. Sitähän työtä Jutikin varsinaisesti tekee, sillä maajoukkueen joukkueenjohtajan pesti, vaikka sitä hoitaisi kuka tahansa, on oikeasti työnkuvaltaan aika marginaalinen. Sitä ei suoraan sanoen edes tarvitsisi olla kun katsotaan tekemisen määrää. Vertailun vuoksi: esimerkiksi Porin Ässillä ei ole vakituista joukkueen johtajaa.

Pr-hommissa Juti puolustaa paikkaansa paremmin kuin juuri kukaan tässä maassa. Enemmän vaan tällaisia työpaikkoja ex-pelaajille kunhan vastuu ja sitä kautta potentiaalinen tuho on mahdollisimman pieni. Jutila on suojatyöpaikkansa ansainnut sillä työllä minkä hän pelaajana teki tämän maan jääkiekon ja kiekkokulttuurin eteen.
 
Viimeksi muokattu:

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Kurrista ei hirveästi sanottavaa, mutta Jutila.

En tiedä hänen työnkuvastaan mitään, mutta vaikkei hän tekisi mitään hyödyllistä "joukkueenjohtajana", on hän iso osa tätä jokakeväistä kiekkorumbaa ja joidenkin junteiksi nimittämän ihmisryhmän heräämistä elämään Leijonien matkassa muutaman viikon. Kyllä siinä puoli Suomea syttyy ja tajuaa mistä on kyse, kun Juti kertoo telkkarissa että ny rillataan.

Kulttihahmo, ja minulle on aika sama, vaikka ns. suojatyöpaikka olisikin. Se on kuitenkin ansaittu oikeilla, suomalaista jääkiekkoa edistävillä teoilla, kuten legendaarinen "Jutin lämäri", eikä vain esimerkiksi sukulaissuhteella Kaleen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos ei olisi Jutilaa, niin siellä olisi joku muu Kummolan apupoika aitiossa ja nostaisi samat 78k vuodessa Liitolta palkkaa kuin Jutila. Miksi ei yhtä hyvin Jutila kuin joku esim. ei-lätkäjätkä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Jutilahan on Tapparalla hommissa, varmasti siitäkin saa jotain rahaa. Samoin Jutila on jonkun veran mainoksissa, varsinkin paikallisesti, siitäkin saa rahaa. Samoin eikös jotain tuloja saanut ottaa uransa jälkeen, jos noita lasketaan noihin laskuihin, niin varmaan niitäkin voi osa tuossa olla.

Edes jääkiekkoliitto ei voi olla niin tyhmä että siellä maksettaisiin noin isoja summia tuosta hommasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös