Selviytyjät Suomi

  • 446 625
  • 2 195

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jotenkin koomista myös se että peli pitää voittaa sillä perusteella, että oma elämä on ollut hankalaa ja tarvitsee rahaa paremman "syyn" perusteella kuin toinen. Mielestäni selviytyjät voittaa se henkilö, joka ansaitsee sen finaalikaksikosta enemmin pelin sisällä tapahtuneella toiminnallaan, ei se joka sitä mukamas ulkomaailmassa tarvitsee kovemmin.

Samaa mieltä. Lähinnä aiheuttavat myötähäpeän tunteen nuo elämänkerralliset avautumiset.
 

Ameno

Jäsen
Tosiaan, minuakin rupesi vaan vituttamaan noissa puheissa, että miksi kyseinen henkilö ansaitsisi voiton, kun alettiin ruikuttamaan sitä miten surkeaa oma elämä on ollut.
 

Turma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Joo Jannen pitsakiukku on siksikin onneton, että heidän joukkue tuota aiemmin antoi melonin toisille, eikä sitä kanaa.

Heinin nyyhkyperustelu ei oikein iskenyt, ja Jarkko lähtin vähän samalle linjalle. janille pinnat hermostumisesta Heinin "paremmalle rahan käytölle".
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Ja Jarkko voittaa. On ihan oikein ettei tiputuksessa käynyt henkilö vienyt pottia!

EDIT: Ja vielä selvin 6-1 äänin. Ainoastaan Hanna äänesti Heiniä. Pian perustelut olisi kiva kuulla!
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pian katkeruus on niin herkullista seurattavaa.
Kyllä! Se "spontaani" naurunpyrskähdys oli ihanan katkera.

Jarkko ansaitsi voiton, mutta en sano etteikö Heinikin olisi sitä ansainnut. Moni kritisoi hänen pelitaktiikkaansa, mutta argumentit sitä vastaan ovat aika huonoja kun miettii että plikka pääsi finaaliin asti.

Mutta kuten sanoin, olen tyytyväinen voittajaan. Jarkko vaikutti alusta asti sellaiseta lunkilta tyypiltä joka pääsee varmasti pitkälle.

Jannen "50 tonnin pitsa" oli huvittava heitto. Ei voi se menetetty pitsa kaihertaa vielä viikkoja myöhemmin... Muuten kyllä heitti hyvää settiä heimoneuvostossa, niin kuin heitti kyllä oikeastaan kaikki muutkin tuomarit. Lukuunottamatta Piiaa. Vaikuttaa todella, todella vastenmieliseltä tapaukselta tämä "downshiftannut ex-ekonomi".

e. Sitä piti vielä sanoa, että harmittaa vähän kun tässä Suomen versiossa ei ole sitä jenkeistä tuttua "studio-heimonneuvostoa". Tai ei se tulosten julkistaminen studiossa olisi välttämätön, mutta sen jälkeinen reunion-jakso olisi varmasti mielenkiintoinen seurattava.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Perusteluissa kaikki rawalaiset paitsi Aki totesivat voittajan olleen Rawa heimon päätös ja he päättivät voittajan. Pizzaläppä ei vanhentunut Jannen suussa ja Pia otti kaiken vahvistavana kritiikkinä.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Oikea voittaja saatiin noista kahdesta, Heinin osakkeita silmissäni laskee se että oli tiputuksessa ja normaalisti tuolloin joutuu kisasta pois. Hyviä tylytyksiä tuomaristossa saatiin.

Kauden avauspuolisko oli hyvä, mutta loppu aikamoinen pannukakku. Tuotanto toivottavasti ottaa näistä ongelmakohdista onkeensa niin kakkos season tulee olemaan huikea. Arvosana kaudelle sellainen 8+
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Joo ihan oikealle henkilölle meni voitto. Heinin avautuminen aiheutti täälläkin pientä myötähäpeää. Ei selviytyjiä kuulu voittaa sillä kummalla on mennyt heikommin elämässä vaan se joka pelasi pelin paremmin ja kyllähän Jarkko peliä dominoi heti Janin jälkeen.

Eka kausi takana, toivottavasti tulee toinenkin eikä jää pelkäksi "yhden kauden ihmeeksi". Potentiaalia on paljon parempaan. Esimerkiksi kisat olivat aika tylsiä ja yksitoikkoisia ja mun mielestä myös leirielämää näytettiin vähän liikaa joka jaksossa. Jenkkiversiossa yhdessä jaksossa on sekä palkintokisa ja haastekisa, jolloin toimintaa on koko ajan.

No loppujen lopuksi ihan ok kausi, mutta parempaan on todellakin mahdollisuuksia.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Yllätyin kuinka selvästi Jarkko vei äänet mutta jos se olikin Rawa heimon yhteinen päätös eikä siten että jokainen olisi äänestänyt oman päänsä mukaan niin se selittää tuon. Miksi tuolla enää äänestettiin edes heimoina? Pian ääni Jarkolle oli iso yllätys, mutta ilmeisesti se heitto että Pia ei kestäisi naiselle häviämistä oli ihan oikea. Tai sanotaan että aikamoista nöyristelyä Pialta sen Jarkon hyökkäyksen jälkeen vielä antaa ääni sinne suuntaan. No en pitänyt Piasta koskaan, joten ihan sama miten äänensä antoi. Janin kolikkopelleilyn (sallittua toki ja hyvää pelaamista, mutta silti kun se koitui Hannan kohtaloksi niin näin tällä kertaa) jälkeen soin voiton Jarkolle, kuten kirjoittelin aikasemminkin, Heiniltä kuitenkin hienoa pelaamista oman heikkouden tunnustamisella ja pelaamalla siten miten niillä eväillä tässä kisassa pystyi pelaamaan (koskemattomuuskisat liikaa fyyisyyteen painottuvia) ja voitto semifinaalissa oli osoitus että ei se Heini mikään pelkkä statisti ollut vaikkei mikään iso pelinappula tai strategi ollutkaan. Olen sanonut että Heinin ja Hannan etu yhdistymisen jälkeen oli hyvin pitkälle sama kuin Janin ja Jarkon etukin, se ainoa iskun paikka vietiin tuplahäädössä mutta sentään semifinaalikisassa Heini pääsi lyömään kiilaa pelkkään äijäfinaaliin. Mitä tulee tuohon taustalla vetoamiseen niin minusta se oli hyvä peliliike Heiniltä koska itse kisassa Jarkko oli kumminkin tehnyt enemmän. Ja olihan tuo Heinin tarina surullinen, sen alkoholisti-isän lapsena elämisen tunnustaminen julkisesti oli myös rohkea veto.

Tämä Suomi versio oli ihan hyvä ja mielenkiintoinen ja tälle pohjalle on hyvä lähteä rakentamaan toivottavasti taas ensi vuonna nähtävää jatkoa. Hyvä Maikkari, vaikka parannettaa tottakai jäi varsinkin kilpailujen suhteen kisojen vaatimustasossa pitäisi pyrkiä tasaisemmin eri osa-alueita kuormittaviin haasteisiin.
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Muutamia huomioita

- Kun 6 mukana niin olisi vain 1 pitäny äänestää ulos. Muistaakseni tuplahäätöjä on jenkkiversiossa nähty vain kun heimoja on 2.

- Juonittelut olivat turhan vähissä. Ei taidettu puukotaa selkään ketään.

- Se huutokauppa olis ollu hyvä lisä mikä jenkkiversiossa, en tiedä oliko muutama jakso jäi välistä.

- Kyseinen formaatti on aika toimimaton Suomessa kun ei voi oikeen täysillä pelata tuossa joutumatta lööppeihin jos on liian törkee.

- Paasonen oli parempi kun odotin, tosin Heikillekin jöi parannettavaa.

- Tehtävät muuten yllättävän hyviä

- Toivottavasti nähdään toinen kausi niin näkee että tuleeko tästäkin kulttisarja
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kaikki jaksot tuli katsottua ja kyllä pitää sanoa, että J.Hotille ainakin jäi tästä hyvä maku. Yhden jenkkisurvivorin olin katsonut aikaisemmin, taisi olla ensimmäinen Maikkarilla nähty, Australia muistaakseni. Siitä jäi yhtenä osana mieleen, että viimeinen jakso oli kuvattu studiossa live-yleisön edessä. Samaa odotin tästä Suomen finaalistakin, mutta näin ei oltu tehty. Jännä oli muuten huomata siinä "muistojen polun" aikana, että alusta oli muutama kasvo jotka oli ehtinyt jo unohtamaan. Kertoo hyvin sen, ei se että olisin huonomuistinen, vaan että miten pitkä tämä skaba oli. Oli kyllä todella iso yllätys nähdä Piian kyltissä Jarkon nimi. Oikea kuitenkin voitti ja vain yhden syyn takia, sama mikä täälläkin on jo useaan kertaan mainittu - kun joudut sairaalahoitoon kesken kilpailun, takaisin ei pitäisi olla mitään asiaa. Hienosti Heini kuitenkin taisteli lähes 1,5 kuukautta saarella ja finaaliin, sille nostan hattua, mutta kun tämä tapahtui ikään kuin sääntöjä rikkoen, finaalipaikkaa ei olisi pitänyt tulla eikä varsinkaan voittoa.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Jarkko ansaitsi voiton, mutta en sano etteikö Heinikin olisi sitä ansainnut. Moni kritisoi hänen pelitaktiikkaansa, mutta argumentit sitä vastaan ovat aika huonoja kun miettii että plikka pääsi finaaliin asti.

Olin vielä ennen finaalia sitä mieltä, että Heini olisi ollut myös ihan hyvä voittaja ja se Jarkon Pian psyykkaaminen vähän laski pisteitä minun silmissäni, koska mielestäni tuollainen ei ole hyvää pelitaktiikkaa.

Sitten Heinin finaaliesiintyminen oli niin surkeaa oikeastaan alusta loppuun, että kaikki sympatiat menivät siinä. Koko finaalipuheenvuoro oli vain sitä, miten hän muka olisi ansainnut voiton pelin ulkopuolisilla asioilla ja sitten kaiken kruunasi vastaus Harrin kysymykseen, mikä osoitti täysin, ettei hänellä ollut minkäänlaista pelistrategiaa tai ajatusta siitä, mitä hän on tehnyt ja miksi päästäkseen finaaliin. Olisi todella sääli, jos "Selviytyjät" pystyttäisiin voittamaan noilla perusteluilla.

Siitä muistojen polusta vielä. Mielestäni oli hyvä idea ottaa tuo mukaan jenkkiversiosta, mutta toteutus oli jäänyt taas vähän puolitiehen. Olisi ollut paljon parempi, jos sitä varten olisi otettu lyhyet pätkät myös näiden muisteltavien henkilöiden haastatteluista, joissa he olisivat voineet kertoa omasta kokemuksestaan.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Eikös Heini ollut se, joka poikkes tiputuksessa kesken kisan? Siitähän ei periaatteessa olis enää kilpailuun ollut mitään asiaa, mutta Suomi-Selviytyjissä sekin näköjään onnistuu.

Loppupuheenvuoro sitten kaiken huippu. Jos nyt pieni vapaa referointi sallitaan: "olin koulukiusattu, tulin kaapista, minulla rahat menevät tärkeämpään asiaan kuin Jarkolla". For real? Ajattelin ennen tätä puhetta, että Heini voisi vaikka voittaa, koska Janin ja Jarkon h.. kaveruus kävi hermoille ja Jarkon puhe Pialle puomilla oli aika lapsellinen. Heini onnistui kuitenkin alittamaan tuonkin riman, joten voitto meni kuin menikin oikeaan osoitteeseen. Siis jos noista kahdesta piti valita.

Ihan hyvä maku tästä kuitenkin kilpailuna jäi. Toivottavasti saadaan jatkoa toisen kauden muodossa.
 

#76

Jäsen
Ihan ok kausi, mutta katson kyllä mieluummin jenkkiversiota. Vaikkakin jenkkiversiossa ollut ihan hmv-kausiakin. Resurssiero näkyy kisoissa sekä palikinnoissa ja itse tykkään enemmän jakso per viikko tahdista. Sekä kaksi kisaa jaksossa on parempi malli, minusta.

Finaalissa minä en tykännyt, että tuomaristo huuteli vapaasti, vaan minusta on parempi, että jokaisella on oma puheenvuoro ja mahdollinen katkeruus pitää tiivistää siihen lyhyeen hetkeen vrt. Sueko se oli ekalla kaudella joka tilitti kaiken pahan olonsa ja antoi palaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jarkko pelasi peliä, joten voitto meni oikein.

Toinen kausi olisi toivottava, vaan mitään ilmoittautumiskampanjaahan ei ole ollut joten onko tulossa? Harmi jos ei jatku..

Isoin ongelma suomiversiossa oli se, että heimokisoja käytiin yksilöiden välillä. Niin kauan kun on 2 heimoa, on jokaisen kisan oltava joukkuekisa ihan pelipsykologisista syistä.

En myöskään pitänyt kaksi jaksoa viikossa tahdista, mutta muuten oli parempi setti kuin olisi etukäteen voinut odottaa. Ei resurssipula estä heimokisoja saati tasaisempaa fyysisten ja henkisten ominaisuuksien kisoja yksilökisoissa. Nythän fysiikka oli pääosassa suurimmassa osassa tehtäviä. Semifinaali oli ihan ok keskittymiskykyä mittaava.
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jarkko ansaitsi voiton, mutta en sano etteikö Heinikin olisi sitä ansainnut. Moni kritisoi hänen pelitaktiikkaansa, mutta argumentit sitä vastaan ovat aika huonoja kun miettii että plikka pääsi finaaliin asti.
Pääsi kyllä, mutta niin oli tuo semifinaalin puomilla tasapainottelu toisaalta kuin räätälöity pienikokoiselle ja kevyelle Heinille. Siihen asti nainen oli kyllä ollut lähes pelkästään perässä kulkeva varjo. Tietysti aiemmat fyysistä suorituskykyä painottaneet tehtävät eivät isosti Heiniä tai muitakaan naisia suosineet. Voitti toki Noran siinä vedennostotehtävässä ja kuittasi Harimaulle sen kuuluisan 50 k€ pitsan.

Ihan oikein se meni kuitenkin, että Heini ei voittanut finaalissa. Pelkästään jo sen tiputuksessa käynnin olisi pitänyt riittää. Ihme ettei sitä kukaan tuomareista kyseenalaistanut. Ne onnettomat perustelut puheessa sitten olivat viimeinen niitti. Eipä siinä tietysti paljon muuta ole tehtävissä kuin vedota kovaan elämäänsä, kun kisasta ei juuri näyttöjä ollut pöytään pelattavaksi.

Jannen "50 tonnin pitsa" oli huvittava heitto. Ei voi se menetetty pitsa kaihertaa vielä viikkoja myöhemmin... Muuten kyllä heitti hyvää settiä heimoneuvostossa, niin kuin heitti kyllä oikeastaan kaikki muutkin tuomarit.
Ihmeen katkera tosiaan yhdestä lätystä. Vielä äänestyspaikallakin pitsa tuli mainittua. Pientä ristiriitaa olin havaitsevinani Noran perusteluissa, kun hän sanoi, että kyseessä on ensimmäinen täysin yksin itse tehty valinta. Muut rawalaiset nimenomaan korostivat heimon yhteistä päätöstä ja "me valittiin voittaja"-näkökulmaa.

Kumpi sen Jannen kolikon nyt sitten oli tajunnut... Pia vai Jarkko? Molemmat ottivat krediittiä kisan isoimmasta peliliikkeestä, mutta hieman jäi hämärän peittoon idean oikea keksijä. Pastori kyllä tuki Piaa, mutta aidon oloisesti Jarkkokin sitä omaksi ideakseen vakuutteli.

Minua ei tämä yksi kisa per jakso haitannut, vaikka tietysti noista palkintokisajaksoista jäi se loppuhuipennus puuttumaan. Olihan se riisin keittäminen tietysti välillä jotakuinkin tylsää katsottavaa, mutta usein siinä leirielämän ohellakin tuli mielenkiintoisia keskusteluja, jotka avasivat sitä, missä ehkä mennään.

Hieman tämä kisa kuitenkin floppasi jo alusta asti siihen, että Rawa otti jatkuvasti turpaan koskemattomuuskisoissa Harimaulta ja jäi alivoimaiseksi loppuun asti. Lopulta se kulminoitui tuohon edellä mainittuun kolikkoon. Jos Janne olisi uskaltanut antaa sen Noralle, niin Pia olisi ollut ulkona ja voimasuhteet tasan. 5-3 tilanteessa yhtenäinen Harimaun porukka vei kyllä toiminnallaan lähes kaiken mielenkiinnon hommasta. Hemmetin iso harmi, että Aki ei onnistunut siinä viimeisessä koskemattomuuskisassaan nappaamaan voittoa.
 

Jeffrey

Jäsen
Aki ja Jarkko taisivat jossain luksus lomallansa analysoida, että Pia ei tule äänestämään naista, ei ego kestä naiselle häviämistä. Tämähän oli kundien strategia, että kukaan ei äänestä Piaa ja Pia ei naista äänestä.

Taisi loppujen lopuksi ego viedä voiton siitä katkeruudesta Jarkolle ja tästä syystä äänesti Jarkkoa.

Heiniä kuvasi hyvin vähemmistön asenne itseensä. He ovat niin erilaisia ja erityisiä koska ovat erilaisia. Heini meni mun hyllyssä siihen lokerikkoon jossa ovat ihmiset joiden en usko olevan homoseksuaaleja sen takia, että oikeasti tykkäisivät samasta enemmän kuin eristä, vaan taustalla on muut asiat.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Heinin puhe meni aivan metsään, kun otti lähtökohdaksi rankan elämänsä eikä itse selviytyjät kisaa. Ei selviytyjät ole "suurin nyyhkytarina", vaikka jokainen omistä näkökulmistaan voittajaa valitseekin.

Mielestäni peesailu-strategiassa ei ole mitään pahaa ja sillä tavalla - mielestäni - ameriikassa on joskus voitettukin. Säälillä en muista voittoja tulleen ja sitähän Heinin puhe lähinnä haki. Jarkkokin kenties joutui vähän venyttämään puhettaan siihen suuntaan, koska muuten oma tarina olisi voinut tuntua vähäpätöiseltä, jos olisi ollut vain itse skabasta.

Revin suurta hupia siitä, kun finalisteille usein sanotaan, että he eivät ansaitse finaalipaikkaansa. Pitäisi kunnioittaa tulosta, eikä pillittää.

Mielestäni Suomen selviytyjät oli kohtuullisen onnistunut tv-ohjelma. Ihmeen paljon oltiin saatu kilpailijat puhumaan syvällisiä ja aitoja fiiliksiä kameralle. Casting oli mielestäni onnistunut myös hyvin. Semifinaalista en tykännyt, vaan olisin halunnut finalistien selviävän äänestyksien kautta. Lisäksi tuplapudotus noin lopussa oli surkea ratkaisu. Tuliko tuotannolle kiire lopussa? Päivät loppui kenties kesken? Ohjelman hidas tempo oli hyvä ja huono asia. Toisaalta pääsi paremmin sisään sisäisistä valta-asemista, mutta toisaalta sitä leirielämää seurattiin vähän liikaakin. Skabat oli pääosin aika köyhiä, mikä lienee seurausta ihan puhtaasti pätäkästä. Rahalla saa vaikka hehtaarin alueen rakennelman, satasella yhden pukin pystyyn rantaveteen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Heinin puhe meni aivan metsään, kun otti lähtökohdaksi rankan elämänsä eikä itse selviytyjät kisaa. Ei selviytyjät ole "suurin nyyhkytarina", vaikka jokainen omistä näkökulmistaan voittajaa valitseekin.

Kun täällä niin kovasti kritisoidaan Heinin nyyhkytarinaa niin minkähän takia jenkeissä niin monen monituiset kilpailijat peittävät mahdollista rikkauttaan tai tässä Suomen selviytyjissä Harri omaa dippi-insinööri ja työtaustaa jos sillä ei kerran ole mitään merkitystä kun voittajaa päätetään? Merkillistä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kun täällä niin kovasti kritisoidaan Heinin nyyhkytarinaa niin minkähän takia jenkeissä niin monen monituiset kilpailijat peittävät mahdollista rikkauttaan tai tässä Suomen selviytyjissä Harri omaa dippi-insinööri ja työtaustaa jos sillä ei kerran ole mitään merkitystä kun voittajaa päätetään? Merkillistä.

Outwit, outplay, outlast. Eikö tuo ole selviytyjän määritelmä tässä formaatissa?

Mielestäni voittorahat kuuluisivat sille, joka on noissa määritelmissä onnistunut parhaiten finalisteista. Ihmisluonne on kuitenkin sellainen, että vähempiosaiselle halutaan usein rahat antaa. Ehkä tästäkin syystä on ihan fiksua ja perusteltua jättää ammatti kertomatta, jos sillä vähänkään tekee muita enemmän tiliä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Outwit, outplay, outlast. Eikö tuo ole selviytyjän määritelmä tässä formaatissa?

Kyllä, silti hyvä tausta halutaan monesti salata vaikka se ei määritelmän mukaan olekaan mitään noista.

Mielestäni voittorahat kuuluisivat sille, joka on noissa määritelmissä onnistunut parhaiten finalisteista. Ihmisluonne on kuitenkin sellainen, että vähempiosaiselle halutaan usein rahat antaa. Ehkä tästäkin syystä on ihan fiksua ja perusteltua jättää ammatti kertomatta, jos sillä vähänkään tekee muita enemmän tiliä.

Eli olet kuitenkin sitä mieltä että tausta voi vaikuttaa päätökseen? Heini koitti vedota heikoilla taustoillaan kun varsinaisessa selviytyjissä Jarkko oli tehnyt enemmän, tosin Jarkolle siihen tarjottiin tässä kilpailussa enemmän avaimiakin. Mielestäni molemmat pelasi hyvän kisan omista lähtökohdistaan ja Jarkon voitto oli ansaittu, nimenomaan noiden alussa mainitsemiesi seikkojen takia - outwit, outplay and outlast. Jarkko täytti kaikki kolme, Heini vain viimeisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös