Kauden 2012–2013 jälkianalyysit

  • 8 373
  • 28

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kausi siis päättyy pronssimatsiin. Se, voitetaanko vai hävitäänkö siellä on käytännössä se ja sama, toki se pronssi olisi erittäin kiva ottaa kun ei Raumalla mitalisateessa olla suoranaisesti kylvetty. Viimeksi JYPiä ei ihan yhtä paljon kiinnostanut kuin Lukkoa, jolloin pronssi irtosi ja tänä vuonna saattaa olla samaa ilmassa - toki Ässien nyt pitää ensin se neljäs voittokin napata JYPistä.

Tuloksellisesti kauden voidaan sanoa olevan ihan kelvollinen. Jos siis vain ja ainoastaan tuijotetaan loppusijoitusta, eikä lainkaan mietitä miten sinne päästiin ja mitä matkan varrella on tapahtunut. Pronssimatsi on kelvollinen suoritus joukkueelta jonka peliesitykset eivät koko kauden aikana ole olleet kelvollisia, vaan lähes jokainen voittokin saatiin vasta kun vastustaja oli meitä muutaman erän ajan köysissä hakannut, vain pelikellon lopulta pelastaen. Tämä kaava oli vuoden alun voittoputkessa ja Kärpät- ja Jokerit-sarjassa aivan liiankin tuttu.

Lukon kauden voisi tiivistää pääosin kolmeen pelaajaan. Positiivisimpana näistä jää mieleen Justin Azevedo, joka oikeastaan yksin kannatteli hyökkäyspeliä koko loppukauden ajan Tanskalaisten poistumisen jälkeen, ja kykeni silti nostamaan tasoaan vielä playoffeissa. Toisena pelaajana mieleen jäi Mikkel Bödker, joka teki aivan uskomattomalla teholla maaleja, ja jonka pisteet auttoivat lopulta Lukon karsintataistelusta edes sääliplayoffeihin asti. Lisäksi kauden tärkeimpiä pelaajia on ollut Vehanen, jonka kausi ei kuitenkaan pelkästään ruusuilla tanssimista ole ollut. Vehanen on kuitenkin nostanut profiiliaan huonon alkukauden jälkeen ja lähes yksin puolustanut Lukon Kärpistä ja Jokereista jatkoon. Uskomattoman hyvää pelaamista playoffeissa, vaikka ikävä kyllä tällä kertaa sitten Tappara-sarja hänen osaltaan päättyikin kahteen imurointiin. Peteä on ihan turha kuitenkaan sijoituksesta syyttää, siellä on 5 kenttäpelaajaakin joiden pitäisi hommansa hoitaa.

Tästä sitten päästäänkin kätevästi aasinsillalla epäonnistujiin. Suurimpana epäonnistumisena nostan esiin Dufvan käsittämättömän huonosti organisoidun puolustuksen. Koko kauden ajan Lukon puolustus on höntyillyt, hukannut miehiään ja sijoittunut väärin, jopa niin systemaattisesti, etten usko että se johtuisi vain puolustuksen huonoudesta. Rauhoittavia syöttöjä ei ole sovittu lainkaan, jolloin pienenkin paineen antaminen Lukon puolustukselle johti hasardeihin ja kiekonmenetyksiin. Pelattiin kuin kunujaolla valittu firman sählyporukka. Ja kun ei osata puolustaa, niin ei päästä myöskään hyökkäämään.

En tiedä oliko Lukolla tällä kaudella niin montaa organisoitua pitkää hyökkäystä, että sen rakenteesta voisi jotain analyysia tehdä, mutta musta tuntuu, että Lukon hyökkäyspelin organisointi oli tällä kaudella: "Anna kiekko Azevedolle ja koittakaa kaikki seurata mitä se tekee ja menkää sen mukaan". Tanskalaisille tuota ei kukaan osannut kääntää, niin ne pelasi sitten oman mielensä mukaan. Mulla ei ainakaan ollut rehellisesti mitään käsitystä siitä miten Lukko muka yritti hyökkäyspeliään rakentaa. Täysillä poljetaan yli sinisen ja laukaus maalille tai sitten joku yritti jotain mitä kukaan muu ei ymmärtänyt keskialueella ja se ei kyllä varmasti onnistunut. Tai sitten niitä rännikiekkoja johon kukaan ei edes mennyt.

Ei ihmekään, että tällaisella pelityylillä pelaajat kuten Jasu, Koskenkorva, Koskinen, Kauvosaari, Kangasmäki jne ei saa mitään aikaan. Näillä kavereilla ei yksinkertaisesti ole sellaista taitoa jolla he pystyisivät murtamaan minkäänlaista organisoitua puolustusta. Hyvin sovittuja yksinkertaisia kuvioita, niillä nämäkin kaverit ovat joskus jotain aikaiseksi saaneet, mutta tällä kaudella kaikkien pieninkin potentiaali hukattiin jonnekin. Ei sillä, mielestäni Koskisella tai Koskenkorvalla ei enää ole mitään asiaa Lukon peleihin ensi kaudella. Nuo tehot ja miinuslukemat tosiaan korvaa kyllä ihan kuka tahansa junnu, ja väitän että ennemmin tuollaisten kehäraakkien peluutus syö joukkuehenkeä kuin tuo arvokasta kokemusta koppiin.

Muilta osin sitten Lukon täytyy lähteä rohkeasti uudistamaan hyökkäystään. Lauri Tukosen varaan nyt vaan ei voi enää ihan oikeasti laskea mitään. Jos puolet kaudesta pystyy pelaamaan puudutettuna, niin silloin voi puhua jo Laten kohdalla onnistumisesta, ja se tietty näkyy pisteissäkin, marraskuun puolivälin jälkeen Tukonen on tehtaillut kokonaiset 1+6 tehot. Azevedo lähtee, joten sinne myös uutta miestä. Pesonen taitaa olla Ilveksen miehiä joten sinnekin tarvitaan korvaaja. Strakan tilanne on mielenkiintoinen. Lyhyen stinttinsä aikana Straka on loukkaantunut kaksi kertaa, molemmilla kerroilla juuri kun oli saamassa juonesta kiinni. Pelannut playoffit selvästi rikkinäisenä, varoo kaikkea kontaktia. Silti playoffeissa 2+3 tehot ja +/-0. Noilla statseilla ollaan kirkkaasti playoffien neljänneksi tärkein hyökkääjä, Azevedon, Ahtolan ja Nurmen jälkeen.

Mitäpä sitten puolustuksesta sanoisi. Kovaan myllyyn joutuivat jätkät, juurikin tuosta puolustuksen epäjärjestelmällisyydestä johtuen. Positiivisena asiana näen nuorten puolustajien esiinmarssin. Virtanen ja Viirlas ovat olleet täysin liigatason puolustajia ja heidän varaansa voidaan tulevaisuudessa rakentaa joukkuetta. Molemmat kuuluvat ensi kaudella vakiokokoonpanoon. Kapteeni Honkaheimo on hoitanut tonttiaan suurella sydämellä ja on pukukopissa erittäin arvostettu. Harmillisesti sitten ne kovemmat nimet tiputtivat omaa suoritustasoaan. Jatkuva omassa päässä pelaaminen ja painiminen ei sopinut lainkaan Tikkaselle ja Kovaselle (eikä erityisesti Caldwellille), joka johti siihen etteivät he saaneet juuri lainkaan pelata omilla vahvuuksillaan. Jurcinalle pelityyli sopi, ja vaikka Milan oli hiukkasen nopeuden kanssa vaikeuksissa isolla kentällä, niin silti hoiti fyysisen puolen erittäin mallikkaasti ja puhtaasti. Olisin uskonut, että tuon kokoinen kaveri saa muutaman pelikiellonkin kun hyvin osuu, mutta hienosti Milan vältti koiruudet. Ja teki maaleja! Tässä vaiheessa sanoisin Generoukselle, Tikkaselle ja Kovaselle kiitos ja hei. Ensi kauden puolustukseen on jo varmasti tulossa ainakin Nummelinin Petu, joten toivottavasti saadaan loppurosteriin isompikokoisia peruspakkeja. Petu ja Virtanen hoitaa kiekollisen puolustajan tontit, Honkaheimon ja Viirlaksen lisäksi siis pari paikkaa olisi auki.

Paljon on kyllä tehtävää ensi kesänä Dufvalla, jos aikoo peliin muutosta saada. Dufvan kausi saa multa korkeintaan tyydyttävän arvosanan. Pelin organisoinnista arvosana on heikko, mutta tärkeillä hetkillä Dufva sai joukkueen hengen sellaiselle tasolle, jolla voitiin Kärpät ja Jokerit voittaa. Pelkällä hengellä mentiin siis tällä kaudella kaksi playoff-sarjaa. Ensi kaudeksi siis pelin organisointi täytyy saada täydellisesti korjattua, muuten saa puolestani jäädä Dufvan projekti hieman yli kauden mittaiseksi.

Junioreista Saarela kävi muutaman matsin kokeilemassa, oli kiekollisesti taitava, mutta nuori poika vielä ja ihan oikein on kasvamassa korkoa tämän kauden. Ensi kaudella pääosin A:ssa ja sitten miehiin tulosketjuun paikkaamaan loukkaantumisia. Neloseen Aleksia on aivan turhaa laittaa. Tätä ennen meillä ei kuitenkaan ole tulossa kyllä omia junnujakaan hyökkäykseen, Koski on ollut luvalla sanoen erittäin heikko eikä taida Ilomäestäkään koskaan tulla kärkiketjujen pelaajaa. Puolustavassa roolissa Arttu kun on ollut ihan oikeasti huono, josta syystä penkityskin sitten on yleensä tullut nopeasti ja yleensä ihan aiheesta. Stach, Näppi, no voihan noita koittaa, mutta ei nyt kannata oikeasti mitään suuruuksia odottaa.

Toimistolle annan tästä kaudesta yllättäen lähes puhtaat paperit. Azevedon hankinta osui nappiin ja rehellisesti sanottuna Lukolla on kyllä nämä tarkemmin skoutatut pitkään lämmitellyt kaverit (Straka, McLean, Petruzalek, Azevedo) osuneet erittäin hyvin. Verratkaapa muiden joukkueiden vastaaviin rekordeihin. NHL-työsulkuun johto reagoi nopeasti ja teki parhaan mahdollisen ratkaisun - Lukko oli ehdottomasti työsulun suurin voittaja Suomessa, ainoastaan Erik Karlsson oli Jokereille samaa tasoa kuin Tanskalaiset Lukolle. Strakan ja Ahtolan hankinnat loppumetreillä, sekä Jurcinan kalastus Lukkoon olivat todella kovia hankintoja verrattuna siihen, mitä muut saivat.

Surkeimmat hankinnat olivat luonnollisesti Koskinen ja Koskenkorva, joista nyt ei tietenkään odotettukaan mitään kolmosketjua kovempaa, mutta kummankaan pelin taso ei ollut edes liigatasolla. Harmillisesti myöskään ketään ei noussut takaa heidän rinnalleen tai ohi, joten näillä jouduttiin pelailemaan.

No, eipä se toimiston vika ole, että kohtuullisen hyvin aiemmilla kausilla suorittaneet pelaajat pelaavat täysin alle oman tasonsa. Tosiasiassa Lukon johto toimi tällä kaudella erittäin hyvin pelaajakaupoillaan. Monesti olen paskaa kaatanut Lukon johdon suuntaan, mutta tällä kaudella siihen ei ole aihetta ollut.

Kannattajana olen lopulta melkoisen pettynyt tähän kauteen. Lukon pelejä ei ole kiva seurata. Peli ei näytä siltä, että sitä haluaisi lähteä katsomaan tai maksaa ilta toisensa jälkeen heikkolaatuisesta streamista ja nähdä pelejä joissa vastustaja hallitsee peliä 75% ajasta. Vaikka tulosta saatiinkin mitalipelien muodossa, niin olisi suurin virhe valmennusjohdolta todeta, että tällä kaudella on tehty jotain oikein. Nyt satuttiin kahden pelaajan ansiosta voittamaan kaksi playoff-sarjaa. Peli on jotenkin munatonta, siinä ei taklata, ei tehdä luovia ratkaisuita, ei oteta peliä koskaan haltuun vaan melkeinpä luovutetaan kiekko vastustajalle jotta taas päästään siilipuolustamaan. Voitto on voitto, tulee se sitten millä tahansa tavalla, mutta en minä maksavana asiakkaana halua katsoa tuollaista epäjääkiekkoa. JYP pelasi täydellisesti organisoitua robottikiekkoa Dufvan aikana, joka vaikka onkin tylsää, niin ei sentään ole aivan kamalaa paskaa, kuten Lukon tämän kauden peli. Jos edes tuota robottikiekkoa saataisiin, niin olisin tyytyväinen.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Laitetaan nyt vielä lopuksi kehut RB:lle, hienoa kannattajatoimintaa. Eilen oli alussa todella hyvä meininki matsissa, harmillisesti se lopahti muun hallin osalta jo 0-2 -lukemissa.

Tämän piti muuten tulla jo edelliseen viestiin, mutta näköjään palsta ei anna niin pitkiä postauksia kirjoittaa.

Toivottavasti siitä huolimatta saataisiin tähän asiallista keskustelua kaudesta eikä pelkästään vedetä yhtä henkilöä hirteen, kukin vuorollamme.
 

senilix

Jäsen
Koski on ollut luvalla sanoen erittäin heikko eikä taida Ilomäestäkään koskaan tulla kärkiketjujen pelaajaa. Puolustavassa roolissa Arttu kun on ollut ihan oikeasti huono, josta syystä penkityskin sitten on yleensä tullut nopeasti ja yleensä ihan aiheesta. Stach, Näppi, no voihan noita koittaa, mutta ei nyt kannata oikeasti mitään suuruuksia odottaa.

Koski oli Dufvan tyyppinen pelaaja:)

Unohdit nuorista lähes koko kauden loukkaantuneena olleen Joni Nikon (1994). Hän on nyt U20-joukkueeseen ehdolla ja uskoisin, että sopii nuorista parhaiten liigaan. Mikäli hänet halutaan U20-kisoihin, pitäisi peliaikaa liigasta löytyä.

Saarela ja/tai Nikko voivat pelata vakituisemminkin, kuka tietää. Ellei sitten hankita näitä puukäsiä pari ketjullista lisää.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Kannattajana olen lopulta melkoisen pettynyt tähän kauteen. Lukon pelejä ei ole kiva seurata. Peli ei näytä siltä, että sitä haluaisi lähteä katsomaan tai maksaa ilta toisensa jälkeen heikkolaatuisesta streamista ja nähdä pelejä joissa vastustaja hallitsee peliä 75% ajasta. Vaikka tulosta saatiinkin mitalipelien muodossa, niin olisi suurin virhe valmennusjohdolta todeta, että tällä kaudella on tehty jotain oikein. Nyt satuttiin kahden pelaajan ansiosta voittamaan kaksi playoff-sarjaa. Peli on jotenkin munatonta, siinä ei taklata, ei tehdä luovia ratkaisuita, ei oteta peliä koskaan haltuun vaan melkeinpä luovutetaan kiekko vastustajalle jotta taas päästään siilipuolustamaan. Voitto on voitto, tulee se sitten millä tahansa tavalla, mutta en minä maksavana asiakkaana halua katsoa tuollaista epäjääkiekkoa. JYP pelasi täydellisesti organisoitua robottikiekkoa Dufvan aikana, joka vaikka onkin tylsää, niin ei sentään ole aivan kamalaa paskaa, kuten Lukon tämän kauden peli. Jos edes tuota robottikiekkoa saataisiin, niin olisin tyytyväinen.
Turha se on mitään itse kirjoittaa kun tässä lainauksessa on omat ajatukset aivan täydellisesti.

Runkosarjan kohokohta oli tanskalaiset, playoffeissa Jokeri-sarja, Azevedo+Vehanen ja Kilpeläisen sulaminen.


Tämä Lukko ei ole minulle mikään uskonto ja jos runkosarjasta puhutaan niin menen sinne katsomaan:

a)Viihdyttävää kiekkoa
ja/tai
b)Voittavaa kiekkoa
ja/tai
c)Loistavia yksilöitä

A ei toteudu niin kauan kuin RD valmentaa, B ei myöskään runkosarjassa toteutunut ja nyt pelaajahuhut ovat myös sitä luokkaa, että C ei toteudu.

Jätinkin kausikortin uusimatta ja näillä näkymin seuraavan kauteni seuraaminen alkaa playoffeista jos Lukko sinne pääsee.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Turha se on mitään itse kirjoittaa kun tässä lainauksessa on omat ajatukset aivan täydellisesti.

Runkosarjan kohokohta oli tanskalaiset, playoffeissa Jokeri-sarja, Azevedo+Vehanen ja Kilpeläisen sulaminen.


Tämä Lukko ei ole minulle mikään uskonto ja jos runkosarjasta puhutaan niin menen sinne katsomaan:

a)Viihdyttävää kiekkoa
ja/tai
b)Voittavaa kiekkoa
ja/tai
c)Loistavia yksilöitä

A ei toteudu niin kauan kuin RD valmentaa, B ei myöskään runkosarjassa toteutunut ja nyt pelaajahuhut ovat myös sitä luokkaa, että C ei toteudu.

Jätinkin kausikortin uusimatta ja näillä näkymin seuraavan kauteni seuraaminen alkaa playoffeista jos Lukko sinne pääsee.

Ketään ei varmaan kiinnosta otatko sinä kausikortin ja että katsotko Lukon pelejä ollenkaan. Lukko pelasi tärkeillä hetkillä voittavaa jääkiekkoa ja se jos mikä on hienoa. Kyllä uskon, että Lukkofaneilla on hienompi fiilis kuin Jokerifaneilla vaikka heillä oli tähtiä, he voittivat runkosarjan, he olivat mestarisuosikkeja. Vai väitätkö vastaan? Olisitko mielummin ollut Jokerifani tässä tilanteessa?

Yleensä Lukon kaudet ovat menneet näin: pelataan hienost runkosarjassa, on hienoja yksilöitä jee, mutta sitten paskotaan housuun pleijareissa ja jokaista vituttaa. Itse otan mielelläni tämän RD:n johtaman joukkueen menestyksen vastaan myös ensi kaudella.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Yleensä Lukon kaudet ovat menneet näin: pelataan hienost runkosarjassa, on hienoja yksilöitä jee, mutta sitten paskotaan housuun pleijareissa ja jokaista vituttaa. Itse otan mielelläni tämän RD:n johtaman joukkueen menestyksen vastaan myös ensi kaudella.
Niin, tärkeintähän on, että kun playoffit alkaa, että voitat 12 - 14 matsia sen jälkeen, riippuen aloitatko villi kortti -kierrokselta vai oikeista playoffeista. Ikävä kyllä näillä voitoilla ei ollut juurikaan mitään tekemistä valmennuksen onnistumisen kanssa, vaan sillä, että Azevedo paukutti 2 pistettä per peli -tahdilla ja Vehanen torjui kaiken. Valmennuksen luoma henkinen hyväolo toki auttoi tässä, mutta se kyllä myös loppui kuin seinään siinä vaiheessa kun Tappara ryösti pisteet Äijänsuolta. Pelitavallisesti Tapparaa ei pystytty haastamaan mitenkään, eikä edes yritetty. Toivottiin vaan, että kun tehdään ite pari, niin ne ei tee. No, Rautakorpi vei Dufvaa taktisesti 100-0, jolloin ei päästy edes hyökkäämään jotta niitä maaleja oltaisiin saatu.

RD:llä on nyt seuraavalla kaudella mahdollisuus näyttää osaamisensa. Luotan siihen, että peli saattaa aueta ja vapautua, kun rosterille saadaan laajasti onnistumisia ja hyvä startti.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin, tärkeintähän on, että kun playoffit alkaa, että voitat 12 - 14 matsia sen jälkeen, riippuen aloitatko villi kortti -kierrokselta vai oikeista playoffeista. Ikävä kyllä näillä voitoilla ei ollut juurikaan mitään tekemistä valmennuksen onnistumisen kanssa, vaan sillä, että Azevedo paukutti 2 pistettä per peli -tahdilla ja Vehanen torjui kaiken. Valmennuksen luoma henkinen hyväolo toki auttoi tässä, mutta se kyllä myös loppui kuin seinään siinä vaiheessa kun Tappara ryösti pisteet Äijänsuolta. Pelitavallisesti Tapparaa ei pystytty haastamaan mitenkään, eikä edes yritetty. Toivottiin vaan, että kun tehdään ite pari, niin ne ei tee. No, Rautakorpi vei Dufvaa taktisesti 100-0, jolloin ei päästy edes hyökkäämään jotta niitä maaleja oltaisiin saatu.

RD:llä on nyt seuraavalla kaudella mahdollisuus näyttää osaamisensa. Luotan siihen, että peli saattaa aueta ja vapautua, kun rosterille saadaan laajasti onnistumisia ja hyvä startti.

Oletko nyt tosissasi? Milloin Lukon pelaajat ovat pelanneet puolustuksessa noin tiivisti ja uhrautuneet koskaan viimeksi? Ei edes silloin vuonna 2011 pronssikaudella. Sen on pakko olla valmennuksen ansiota. Ja sitä on painotettu koko kauden. Myös Vehanen sanoi muutamaan otteeseen pleijareiden aikana, että puolustamme hyvin ja on helppo pelata.

Itse uskon, että ensi kaudella Lukko tulee olemaan erittäin kova RD:n alaisuudessa. Pelitapaa on nyt harjoiteltu yksi kausi ja valmentaja on kaikille tuttu. Ja sanokaa nyt joku, että RD:n taktiikka on aina puolustaa koko ottelu niin tuun teille kotiin kohta selittämää miten RD:n JYP pelasi aikoinaan.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Oletko nyt tosissasi? Milloin Lukon pelaajat ovat pelanneet puolustuksessa noin tiivisti ja uhrautuneet koskaan viimeksi? Ei edes silloin vuonna 2011 pronssikaudella. Sen on pakko olla valmennuksen ansiota. Ja sitä on painotettu koko kauden. Myös Vehanen sanoi muutamaan otteeseen pleijareiden aikana, että puolustamme hyvin ja on helppo pelata.
Kuten sanoin, niin valmennus onnistui siinä, että kahden ensimmäisen playoff-sarjan aikana joukkueen henki saatiin hyvälle tasolle. Tämä jatkui myös Tappara-sarjassa toiseen peliin asti, jonka jälkeen valmennus ei enää onnistunut tsemppaamaan joukkuetta taistelemaan. Se, että valmennus onnistuu kauden aikana kahdeksi viikoksi saamaan joukkueen taistelemaan apinan raivolla on hädintuskin tyydyttävä suoritus, kun se taistelu ei yleensä edes johtanut kiekonriistoon, vastahyökkäykseen, oman pään rauhoittamiseen tai yhtään mihinkään muuhunkaan kuin hätäiseen purkuun tai Vehasen kiekon sulkemiseen.

Hienosti jaksettiin taistella, mutta tuolla pelillä ei koskaan tulla voittamaan mestaruutta, itseasiassa jopa molempien playoff-sarjojen voitto tuolla pelillä oli pienoinen vääryys. Ensimmäisessä viestissäni avaan tätä jo melko pitkästi, lue sieltä tarkennus.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hienosti jaksettiin taistella, mutta tuolla pelillä ei koskaan tulla voittamaan mestaruutta, itseasiassa jopa molempien playoff-sarjojen voitto tuolla pelillä oli pienoinen vääryys. Ensimmäisessä viestissäni avaan tätä jo melko pitkästi, lue sieltä tarkennus.

Mistä te olette saanet päähänne, että RD:n tavoite on pelata tuon näköistä jääkiekkoa kuin nyt ollaan pelattu? Tuolla rosterilla ei voinut pelata muuta kuin tuolla tavalla. Katsokaa vain ensi kaudella niin tulemme näkemään ensi kaudella erilaisen Lukon, mutta ei sekään menestystä silti aina takaa. Ei tuolla tavalla voiteta mestaruutta olet siinä hyvin oikeassa, mutta ensi kaudella RD saa todennäköisesti juuri haluamansa näköisen joukkueen,jossa on siis kaksi hyvää hyökkäyskenttää yhden sijaan.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Mistä te olette saanet päähänne, että RD:n tavoite on pelata tuon näköistä jääkiekkoa kuin nyt ollaan pelattu? Tuolla rosterilla ei voinut pelata muuta kuin tuolla tavalla. Katsokaa vain ensi kaudella niin tulemme näkemään ensi kaudella erilaisen Lukon, mutta ei sekään menestystä silti aina takaa. Ei tuolla tavalla voiteta mestaruutta olet siinä hyvin oikeassa, mutta ensi kaudella RD saa todennäköisesti juuri haluamansa näköisen joukkueen,jossa on siis kaksi hyvää hyökkäyskenttää yhden sijaan.
Avaatko hieman miten tuolla rosterilla on nyt pelattu? Ja miksi sillä rosterilla ei voi pelata kuin tuolla tavalla? Miksi moni pelaaja pelasi heikoimman kautensa pitkiin aikoihin? Mikä oli joukkueen tapa pelata ja miksi sitä ei noudatettu?
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Turha se on mitään itse kirjoittaa kun tässä lainauksessa on omat ajatukset aivan täydellisesti.

Aamen.

Minun ei tarvitse mitään omia analyyseja tänne heittää vaan annan virtuaalisen ääneni JZZ:n ensimmäiseen viestiin. Vähän tuo lopullinen Lukon sijoitus antaa liian ruusuisen kuvan tästä kaudesta. Ensisijaisesti jääkiekkofanina ja toissijaisesti Lukko-fanina tämä kausi tarjosi aimo kasan tylsää kiekkoa ja muutamia hienoa kokemuksia (tanskalaiset, Azevedo, Jokerien tippuminen sekä ehdottomasti RB!).

Ei muuta kuin syksyä kohti. Katsotaan saako/haluaako RD kiekollisemman pelaajalistan ja jos näin käy niin muovautuuko pelityyli sen mukaiseksi. Kolme kentällistä perskärpäsiä ei ehkä saa meikäläistä kovin usein maksamaan kiekko-ottelusta.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Avaatko hieman miten tuolla rosterilla on nyt pelattu? Ja miksi sillä rosterilla ei voi pelata kuin tuolla tavalla? Miksi moni pelaaja pelasi heikoimman kautensa pitkiin aikoihin? Mikä oli joukkueen tapa pelata ja miksi sitä ei noudatettu?

Ainakin pudotuspeleissä käytössä ollut pakkikalusto asetti pelaamiselle melkoisen tiukat raamit. Lukossa ei ole tällä hetkellä yhtäkään kiekollisena erinomaista pakkia. Virtanen voi olla sellainen ensi kaudella, mutta tällä kaudella ei kaveri ollut vielä mikään lähes puolen tunnin mies.

Tapparaa vastaan on esimerkiksi pirun vaikea pelata, kunnei joukkue anna juuri ollenkaan vastahyökkäyksiä, joista Lukko taas on aika pitkälle elänyt. Lähes kaikki hyökkäykset jouduttiin vetämään viittä miestä vastaan ja tuo vaatisi pakeiltakin paljon kiekollista osaamista, jotta hyökkäyksiin saataisiin jotain tehoja.

Edit. Rosterissa on toki myös kiekollisesti melkoisen pätevä Kovanen, mutta hänen kautensa päättyi valitettavan aikaisin. Itse asiassa Lukon runkosarjan lopun notkahdus alkoi aika tarkkaan samoihin aikoihin, kuin Kovanen loukkaantui. Näin jääkiekkoa pelkästään katsomon puolelta seuraavana en osaa sanoa oliko näillä asioilla jotakin yhteyttä, mutta epäilen että oli.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Avaatko hieman miten tuolla rosterilla on nyt pelattu? Ja miksi sillä rosterilla ei voi pelata kuin tuolla tavalla? Miksi moni pelaaja pelasi heikoimman kautensa pitkiin aikoihin? Mikä oli joukkueen tapa pelata ja miksi sitä ei noudatettu?

Nyt playoffseissa ja kauden lopussa tuolla rosterilla on selkeästi pyritty puolustamaan omaa maalia erittäin tiukasti ja sitä kautta hyödyntämään vastustajan virheitä ja iskemään vastahyökkäyksistä. Mitään organisoituja hyökkäyksiä joukkueessa ei muuten tainnut olla kuin Azevedon ketjulla, sillä koko joukkue täynnä pelisilmättömiä ja puukätisiä kavereita. Omaa päätä loppujen lopuksi puolustettu erittäin hyvin playoffseissa. RD on sellainen valmentaja, joka ei vapaamatkustelijoita katso hyvällä. Ihan sama millaisella taktiikalla pelataan niin omissa pitää olla aina puolustamassa sata lasissa.

Väitänkin tähän väliin, että jos RD olisi ollut Lukossa aikaisempina vuosina valmentajana niin olisimme olleet finaalissa. Urama ei koskaan saanut Morrisonia tai Lindgreniä puolustamaan kunnolla omissa. Tuossa vain pari esimerkkiä, olihan siellä muitakin seilaajia.

Faktahan on se, että kun joukkue ei ole tarpeeksi taitava niin pelikirjaa on yksinkertaistettava. Lukon joukkueessa oli tällä kaudella 3 kappaletta 3-4 ketjuja. Vastustajat ovat hyvin organisoituja niin kuin tässä liigassa pitääkin olla. Helvetin vaikea päästä tekemään noin monella kolmos-neloskentän äijällä minkäänlaista hyökkäyspeliä. Sitä yritettiin kauden alussa, kuten moni varmaan huomasi turpaanhan siinä tuli, koska pelaajat itse munivat kiekon vastustajalle aikaisessa vaiheessa ja tuli paljon pahoja vastahyökkäyksiä. Se pyrittiin korjaamaan ja onnistuttiin playoffseissa.

Moni varmaan ihmettelee myös miten SaiPan kaltaisella kokoonpanolla sitten pelattiin niin hyvin runkosarjassa. No ei sekään kauan kestänyt niin kuin oli odotettavissa.

Itse olin heti ennen kauden alkua sitä mieltä, että tuo joukkue on erittäin huono, puuttui ykköspuolustaja ja muutama hyvä laituri. Moni Raumalla hymäili sitä, että nyt omat pojat saavat vastuuta jne. No hyvin kävi, hävittiin kaikki matsit alussa!

Tanskalaisethan saivat pelata miten halusivat, joten siihen en ota sen kummemmin kantaa muuta kuin, että se toimi erittäin hyvin. Ja kuten varmaan moni huomannut niin RD antanut myös Azevedolle vastuuta ylivoiman suunnittelussa. Sekin toiminut usein. Mielestäni RD:ltä muutama erittäin hyvä ratkaisuja ja taitavat pelaajat nauttivat pelaamisesta Lukossa varsinkin kun on vielä hyvä kotiyleisö.

Tuohon tasonlaskijoihin kommentoin sen verran, että jos tarkoitat taas näitä omia poikia Jasu, Honkaheimo ja Bertrand niin kyllä pojat olivat täysin samalla tasolla kuin viime kaudella. Kyllähän viime kaudella jo näki tai ainakin olisi pitänyt nähdä noiden äijien puukätisyys. Bertrand ainoa ehkä, jolla on jotain käsiä, mutta pelisilmää ei pätkän vertaa. Väittäkää nyt vielä niistä tehoista, niin rupean linkkaamaan tänne kohta videoita mistä paikoista tällä kaudella mm. Jasun olisi pitänyt tehdä maaleja, mutta kun ei osaa niin ei osaa. Siihen ei RD ole voinut vaikuttaa puolessa vuodessa niin paljoa, että kaveri ei enään läpiajoista yms. tee ikinä.

Ja joku varmaan seuraavaksi toteaa miksi joukkueessa on noin paljon tuollaisia pelaajia niinkuin on totuttu jo tällä palstalla näkemään. Niin siihen sen verran, että sen tarkempaa tietoa ei vissiin kellään ole muuta kuin, että RD sanoi ettei saanut joitakin pelaajia mitä olisi halunnut. Nämä olisivat olleet ykkös- kakkoskentän pelaajia.

Pakko kiteyttää tähän loppuun, että turhaan tässä RD:tä puolustaa, koska olette jo päättäneet, että hän on paska valmentaja. Toivottavasti ensi kaudella saadaan kunnon rosteri niin olen varma Lukon menestyksestä. Jos Lukko pelaa surkeaa jääkiekkoa ensi kaudella paremmalla rosterilla niin myönnän sitten, että olin väärässä RD:n suhteen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Sinansa kausi oli odotettua parempi etta 4 parhaan joukkoon paastiin vaikka joukkueen kasaaminen epaonnistui. Siina ei kuitenkaan ole varaa epaonnistua enaa, ensi kaudeksi on pakko tavoitteiden olla korkeammalla ja joukkueen valmiimpi.

Uskallan toivoa sita koska nyt nayttaisi olevan mahdollisuus hyvaan pakistoon, Viirlas ja Virtanen ovat kehittyneet liigatason pakeiksi ja markkinoilta saattaa Nummelinin lisaksi loytya viela se ravintolanpitaja paluumuuttajaksi. Silloin on pullat hyvin uunissa.

Omista on nousemassa myos jo ensi kaudella vaarallinen Saarela ja muutamia muita kayttokelpoisia pelaajia joten se entisestaan helpottaa pelaajien hankintaa, on enemman rahaa kaytettavissa teravimpaan karkeen.

Olihan tama tuloksellisesti hyva kausi, muulla tavoin ei. Ja kannattajatoiminta oli ihan helvetin hienoa koko kauden.
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuohon tasonlaskijoihin kommentoin sen verran, että jos tarkoitat taas näitä omia poikia Jasu, Honkaheimo ja Bertrand niin kyllä pojat olivat täysin samalla tasolla kuin viime kaudella.

Siis väitätkö ettei Jasu ole osannut enään moneen kauteen syöttää omille pelaajille? Mies ei osaa enää yhtään mitään muuta kiekon kanssa kuin viedä se hyökkäyspään kulmaan, kääntää perseen kohti kenttää ja menettää kiekko.

Honkaheimo pelasi mielestäni pitkälle asti kautta hyvää peruspuolustamista mutta ihmeellinen romahdus tapahtui tuossa runkosarjan loppumetreillä, samoihin aikoihin kun oli jotain vatsatautia tms. Sen jälkeen Honkkiksen pelaaminen oli jostain syystä todella epävarmaa kaikinpuolin.

Ja Bertrandilla on ehdottomasti taitoa huomattavasti parempaan suoritukseen kuin tällä kaudella nähtiin. Vai oletko jo unohtanut edellis(?)kevään, jolloin hän oli hetkittäin joukkueen parhaita pelaajia hyökkäyssuuntaan?

Se nyt vain on fakta että RD:n pelitapa on tappanut sekä hyökkääjiltä että pakeilta suuren osan kiekollisesta pelistä. Turha kiistää tuollaista faktaa vain sen takia että meillä oli tällä kaudella yksi ylivertainen hyökkääjä (plus tanskalaiset tietysti) joka veti koko joukkueen tehoja huimissa määrin ylöspäin.

Toivotaan nyt kuitenkin että ensi kaudella RD:n alaisuudessa nähdään ihan syöttökuvioitakin keskialueella.
 

senilix

Jäsen
Mistä te olette saanet päähänne, että RD:n tavoite on pelata tuon näköistä jääkiekkoa kuin nyt ollaan pelattu? Tuolla rosterilla ei voinut pelata muuta kuin tuolla tavalla. Katsokaa vain ensi kaudella niin tulemme näkemään ensi kaudella erilaisen Lukon, mutta ei sekään menestystä silti aina takaa. Ei tuolla tavalla voiteta mestaruutta olet siinä hyvin oikeassa, mutta ensi kaudella RD saa todennäköisesti juuri haluamansa näköisen joukkueen,jossa on siis kaksi hyvää hyökkäyskenttää yhden sijaan.

Lukolta puuttui koko kauden ykkösestä toinen laitahyökkääjä. Tuo korjautuu ensi kaudella, kun huhuttu nuorempi Riska saapuu Raumalle.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Faktahan on se, että kun joukkue ei ole tarpeeksi taitava niin pelikirjaa on yksinkertaistettava.
Tässähän se onkin. Mielestäni kuitenkaan tätä ei tehty. Lukolla oli ainoastaan huippuunsa yksinkertaistettu puolustuspelaaminen, mutta ei yksinkertaistettua rauhoituspeliä, ei yksinkertaistettua hyökkäykseenlähtöä, keskialueen ylitystä tai hyökkäyksen viimeistelyä. Niin huonoja pelaajia ei Lukonkaan joukkueessa ole, etteikö näitä asioita oltaisi voitu kauden aikana sopia toteutettavaksi tietyllä tavalla.

Puhutaan huonoista kiekollisista pakeista ja toki Kovasen loukkaantuminen näkyykin, mutta kyllä mielestäni Tikkasen pitäisi yksinkertaiseen kiekolliseen peruspeliin pystyä, samoin Jurcinan ja Virtasenkin. Hyvin organisoidussa puolustuksessa Honkaheimon ja Generouksenkin pitäisi pystyä pelaamaan perusvarmaa kiekkoa. Dufva ei löytänyt koko kauden aikana tähän lääkettä, enkä kyllä uskalla tästä kenellekään muulle pyyhkeitä antaa kuin hänelle.

Pakko kiteyttää tähän loppuun, että turhaan tässä RD:tä puolustaa, koska olette jo päättäneet, että hän on paska valmentaja. Toivottavasti ensi kaudella saadaan kunnon rosteri niin olen varma Lukon menestyksestä. Jos Lukko pelaa surkeaa jääkiekkoa ensi kaudella paremmalla rosterilla niin myönnän sitten, että olin väärässä RD:n suhteen.
En pidä Dufvaa paskana valmentajana, mutten hänelle myöskään anna puhtaita papereita. Tämän kauden tulos on tyydyttävä, mutta ensi kaudeksi täytyy monen asian muuttua, että Dufva tulee joulun Raumalla näkemään. En varmasti ole silloinkaan ensimmäisenä potkuja vaatimassa (kuten en koko tällä kaudellakaan ole tehnyt).
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kausi päättyi siis neljänteen sijaan, mikä on ihan ok suoritus joukkueelta. Ajatttelin kauden päätöksen kunniaksi pistää omat arvioni pelaajista tähän alle. Arvosanoihin ei vaikuttanut pelkästään pelaajan absoluuttinen hyvyys, vaan myös ennakko-odotukseni pelaajaa kohtaan ennen kauden alkua vaikutti arvosteluun.

Petri Vehanen 8
Kovat olivat odotukseni Peteä kohtaan. Alkukausi oli häneltä vaikea, mutta paransi loppuakohden roimasti. Silti kokonaisuudessaan mielestäni hyvä kausi Vehaselta, vaikkei ollutkaan sm-liigan paras maalivahti tällä kaudella (Raanta ja Metsola parempia).

Simon Nielsen 7
Ensinnäkin, mielestäni Nielsen on hyvä maalivahti. Tämä kausi ei vain mennyt aivan putkeen, sillä RD peluutti pitkälti vain Vehasta. Todella sympaattinen kaveri kuitenkin käsittääkseni kyseessä, ja ainakin itselleni jäi hyvät muistot Simonista. Toivottavasti lyö lopullisesti vielä läpi jossain muussaa joukkueessa.

Jesse Virtanen 9 1/2
Loistava kausi häneltä. Kaiken lisäksi vielä puhdas Lukon oma juniori, joten siitäkin plussaa. Päätä ei paleltanut missään vaiheessa, vaan pelasi erittäin hienoa kiekollista peliä läpi kauden. Vielä kun parantaa puolustuspeliä, niin maajoukkuekaan ei ole kaukana muutaman vuoden kuluttua.

Roni Viirlas 8 1/2
Moni huomasi Viirlaksen potentiaalin jo pitsissä, ja niinhän siinä kävi, että Viirlas pääsi oikein kunnolla sisään liiga-Lukkoon. Viirlaksella on kaikki elementit tulla hyväksi yleispuolustajaksi liigaan. Vielä pitää kuitenkin kehittää erityisesti liikettä.

Tommi Kovanen 8
Kovanen osoitti, että ikä on vain se kuuluisa numero. Oli jälleen vahva kiekollisessa pelissä, ja muutenkin otteet olivat varsin hyviä ennen ikävää kauden päättänyttä loukkaantumista. Mielelläni näen Tommin myös ensi kaudella Lukon paidassa

Matt Generous 7 1/2
Vaikka oli alkukauden hukassa muun joukkueen tapaan, kaudesta jäi postiviinen maku. Generous paransi viime kaudesta paljon ja alkoi pikkuhiljaa täyttää hänellä asetettuja tavoitteita. Silti mielestäni on siinä ja siinä, että kannattaako hänelle tehdä jatkosopimus (ellei sitten ole jo tehty).

Milan Jurcina 7
Ihan ok kausi kokeneelta pelaajalta. Lämäri on hirmuinen, mutta liike kyllä luvattoman heikkoa. Oli ainakin kokonaisuudessaan minulle jopa pieni pettymys. Ei taida jatkaa Lukossa, mikä ei ainakaan minua haittaa.

Otto Honkaheimo 7
Jurcinan tapaan ihan ok kausi Otolta. Varsinkin alkukaudella oli hyvä, sitten taso hiukan laskikin. Silti, Honkaheimo kyllä täyttää helposti kolmosparin paikan missä tahansa liigajoukkueessa. Tulevaisuus taitaa olla vielä hiukan epävarma hänenkohdallaan.

Harri Tikkanen 9
Oli monen hampaissa etenkin alkukaudesta, mutta oli jälleen Lukon tasaisin pakki koko kaudella. Tikkasta ei usein kentällä huomaa, vaikka hän pelaa Lukosta melkein aina suurimmat peliminuutit. Muutenkin Tikkanen on yleisestikin aliarvostettu pelaaja, jota jään kyllä syvästi kaipaamaan, jos ja kun hän Lukosta lähtee kohti uusia haasteita. Hieno pelaaja.

Juhani Jasu 6
Sai kyllä paljon vastuuta, muttei pystynyt lunastamaan odotuksia. Puolustspelissä Jasu on edelleen hyvä, mutta hyökkäyspelissä taidot ovat rajalliset. Silti hyvä ja luotettava kolmos-nelossentteri mille tahansa sm-liiga joukkueelle.

Janne Keränen 7
Myös häneltä hieman vaisumpi kausi, tosin ei missään nimessä kuitenkaan huono sellainen. Taisteli ja teki töitä jälleen kovalla asenteella, mutta tulosta ei oikein tahtonut tulla. Silti uskon, että tehottomuutta selittää osittain koko joukkueen heikko hyökkäyspeli.

Justin Azevedo 10
Mitäpä tästä kaverista sanoisi. Huikea pelaaja, joka piti usein yksinään Lukkoa peleissä mukana. Loistava hankinta.

Teemu Nurmi 9 1/2
Nousi kauden aikana aivan uudelle tasolle. Nytten kovan työnteon lisäksi tuli myös tehoja. Toivottavasti jatkaa Lukossa ensi kaudella.

Lauri Tukonen 7
Hyvä pelaaja, silloin kun on kunnossa. Harmi vain, että on aika harvoin kunnossa. Loppukaudesta Tukonen olikin aika näkymätön, vaikka myös häneltä olisi tehoja kaivattu. Kokonaisuudessa ihan ok kausi.

Kimmo Koskenkorva 4 1/2
Suurin floppi koko joukkueesta. Oli suoraan sanottuna paska koko kauden ajan. Ainut vahvuus luistelu, mistä ei edes ole hyötyä, sillä pelaaminen on päätöntä koohottamista. Surkea esitys.

Filip Riska 8
Riska on hyvä omassa roolissaan. Sai kauden aikana jopa liikaa vastuuta, mutta se ei ole hänen vikansa. Hyvä rouhija kolmosketjuun, kunhan muistaa vain pelata vahvuuksillaan.

Petri Koskinen 5
Joopa joo. Eipä kukaan oikein mitään häneltä odottanutkaan, ja vastapainoksi ei kukaan häneltä mitään saanutkaan. Toivottavasti ei jatka Lukossa. Piste.

Aki Kangasmäki 9
Nousi vaikeahkon alkukauden jälkeen vakituisesti Lukon kokoonpanoon, ja täysin ansaitusti. Hyvä yleispelaaja, jonka suurin heikkouus on liike. Silti pitää jälleen olla iloinen, että raumalaiset saavat oman junnun edustuksen vakituiseen kokoonpanoon. Akista on tullut luotettava kolmos-nelosketjun pelaaja, joka ei ikinä anna periksi. Tässä on sitä kuuluisaa Lukko-sydäntä.

Jarkko Kauvosaari 7
Perus puurtamista. Ei loistanut tai pettänyt. Hyvä yleispelaaja, muttei muuta.

Arttu Ilomäki 6 1/2
Vaikea kausi, sillä ei päässyt käyttämään vahvuuksiaan. Toisaalta, puolustuspeliä ja tilannekovuutta pitää kehittää. Silti, tuolla pelisilmällä ja noilla käsillä on mahdollisuus vaikka mihin, kunhan saa itseluottamuksen takaisin.

Josef Straka 6
Liike ei riittänyt alkuunkaan, kuten moni jo alusta asti tiesi. Taitoa on edelleen, mutta jos ollaan rehellisiä niin eipä Strakaa tule juuri ikävä.

Eetu Koski 7 1/2
Hyvä sisääntulo liigaan. Kuitenkin vielä hieman liian kevyt miestenpeleihin. Silti hyvä suoritus, ja ensi kaudella toivottavasti vielä parempia otteita, kun armeijakin on saatu pois häiritsemästä.

Jerry Ahtola 8
Hyvä hankinta, vaikka tehot jäivät hiukan pieniksi. Silti hyvää kahdensuunnan pelaamista pelistä toiseen. Ei luovuta ikinä, ja taistelun lisäksi osaa myös viimeistellä.

Charles Bertrand 5
Itseluottamus oli koko kauden täysin hukassa. Päämäärätöntä kaartelua läpi auden, eikä viime kauden loistosta ollut tietoakaan. Kärsi selvästi Lukon roiskivasta pelityylistä. Maisemanvainto voisi tehdä tässä vaiheessa hyvää tälle kuitenkin potentiaaliselle ranskalaiselle.

Pesosta, Tommilaa, Rätyä ja Saarelaa en viitsinyt arvostella, sillä heidän pelimääränsä oli aika pieni. Yleisesti mielestäni voidaan sanoa, että Lukon pelaajat suoriutuivat valmennuksen tapaan kauden "ihan hyvin". Koko joukkueelle, valmennus mukaan lukien, antaisisin siis arvosanaksi vaihtelevasta kaudesta 7 1/2. Valmennuksen suorítukseen voisin sitten palata hieman myöhemmin. Ja niin tanskalaiset olivat luonnollisesti loistavia pelaajia, vaikka en heitä yksittäin arvostellutkaan.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Allekirjoitan nuo Dishierin pisteytykset. Kettumaiselle kausi jäi positiiviseksi jumalattoman hienon jokerisarjan takia. Lukko on nyt bubbling under. Ensi kaudella tärähtää.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Otto Honkaheimo 7
Jurcinan tapaan ihan ok kausi Otolta. Varsinkin alkukaudella oli hyvä, sitten taso hiukan laskikin. Silti, Honkaheimo kyllä täyttää helposti kolmosparin paikan missä tahansa liigajoukkueessa. Tulevaisuus taitaa olla vielä hiukan epävarma hänenkohdallaan.
Kapteeni Otto jatkaa uraansa Lukon pelinutussa. Seikka selviää kiekkoareenan saitilta löytyvästä jutusta, juttu taasen löytyy tästä
Hivenen kummalliselta kuitenkin tämäkin case tuntuu, sillä tälläkin palstalla toitotettiin varmana tietona Oton sekä uimalakin väleistä jotka olivat tämän "varman" tiedon mukaan jopa sellaiset, että edes puheväleissä ei oltu.
 
Viimeksi muokattu:

Samuel72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leijonat
Kapteeni Otto jatkaa uraansa Lukon pelinutussa. Seikka selviää kiekkoareenan saitilta löytyvästä jutusta, juttu taasen löytyy tästä
Hivenen kummalliselta kuitenkin tämäkin case tuntuu, sillä tälläkin palstalla toitotettiin varmana tietona Oton sekä uimalakin väleistä jotka olivat tämän "varman" tiedon mukaan jopa sellaiset, että edes puheväleissä ei oltu.

Toivottavasti Otto saa alle hyvän treenikauden ja kehittyisi heikoilla osa-alueilla. Hyvä peruspakki peruspelaamiseen.
Sen verran ottaisin kantaa noihin huhuihin Riston ja Oton väleistä, että kannattaa muistaa, että kyseessä on 2 ammattilaista. Valmentaja ja joukkueen kapteeni. Jos näiden välillä joskus kuohuu, niin onhan itsestään selvää, että nämä miehet, jos jotkut, osaavat asian myös ammattimaisesti käsitellä! Huhu "ei olla puheväleissä" on täyttä puppua! Kumpikaan ei ole mikään kiukutteleva teini-ikäinen!
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
RD on Ramonan kiekkoaamussa höpöttelemässä tänään kello ysiltä. Toivottavasti taajuuksille eksyy muutama jatkoaikalainenkin niin saisi tännekin hivenen infoa siitä, että mitä mies siellä oikein höpöttelikään.

Kiekkokauden päätös_
keskustelu Radio Ramonassa pe 19.4. klo 9.00, vieraana Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Lähetä kysymyksiä ja
kommentteja s-postiin
ramona@radioramona.fi
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Marko Leppänen kysyi RD:ltä miksi monessa pelissä kentät tiivistettiin kolmeen.

RD totesi suorasukaisesti, että joukkue oli huonosti koottu. Ei ollut kaikkiin kenttiin riittävästi oikeanlaisia roolipelaajia.

Puhui myös, että ensi kauden joukkue tulee olemaan paremmin koottu. Sekä kärkikenttiin että 3-4kenttiin tulossa muutoksia.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
RD totesi suorasukaisesti, että joukkue oli huonosti koottu. Ei ollut kaikkiin kenttiin riittävästi oikeanlaisia roolipelaajia.

Hyvä juttu, että kerrankin myönnetään tosiasiat. Joukkue oli todella huonosti koottu ja sen näki jo ennen kauden alkua. Mistä tämä sitten johtui onkin toinen kysymys. Eikö Rajala ja Vanhatalo tehneet hommiaan vai mistä on kyse?

Toivottavasti asia nyt korjaantuu kun ongelmakin on selvästi tunnistettu ja tultu sen kanssa julkisuuteen. Materiaali pitää olla laaja ja varsinkin kärkiosaamista paljon enemmän kuin tällä kaudella. Yksi Azevedo tai McLean ei riitä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyvä juttu, että kerrankin myönnetään tosiasiat. Joukkue oli todella huonosti koottu ja sen näki jo ennen kauden alkua. Mistä tämä sitten johtui onkin toinen kysymys. Eikö Rajala ja Vanhatalo tehneet hommiaan vai mistä on kyse?

Toivottavasti asia nyt korjaantuu kun ongelmakin on selvästi tunnistettu ja tultu sen kanssa julkisuuteen. Materiaali pitää olla laaja ja varsinkin kärkiosaamista paljon enemmän kuin tällä kaudella. Yksi Azevedo tai McLean ei riitä.

Mielestäni ei voi unohtaa RD:n omaa vastuuta. Rajalahan kertoi ennen kauden alkua, että UTJ:ta ei tarvita, koska RD hoitaa myös pelaajien hankintaa. Lisäksi RD vastaa pelaajien roolituksesta (vaikka rajallinen materiaali, niin mielestäni roolitus ei silti mennyt nappiin)

RD:n mukaan haetaan vielä maalivahtia ja kolmea hyökkääjää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös