Pohjois-Koreasta ydinasevaltio

  • 149 603
  • 717

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Koska armeijakin marssii vatsallaan, kuten Napoleon aikoinaan asian ilmaisi, aiheuttaisi kansainvälisen ruoka-avun loppuminen varsin nopeasti ja väistämättömästi napinaa myös miljoona-armeijan rivimiesten keskuudessa. Valtavan uhon yksi syy voikin olla, että armeijankin varastot ovat hupenemassa, ja nyt yritetään bluffata muutama riisisäkki lisää. Varsinaisen kansan puolustustahto ns. tositilanteessa ei välttämättä ole niin rautainen, kuin propagandafilmeissä annetaan ymmärtää. Filmeissä esiintyvät valtion palkkaamat näyttelijät tekevät hommaa työkseen.

Se on totta, että armeija marssii vatsallaan ja jos/kun armeijan tila tältä osin alkaa muuttua katastrofaaliseksi siltä suunnalta voi kummuta halu muutokseen. Joissain lukemissani kirjoissa on jo viitattu siihen, että tuhannet ja taas tuhannet sotilaat ovat korruptoituneita (toki tämä on varsin yleistä monissa muissakin suljetuissa yhteiskunnissa) ja todella suuri joukko sotilaista on myös heikosti varustettuja vaatetuksen tms. osalta. Aseita kyllä riittää mutta kun sotilailta puuttuu vaatteita ja kenkiä niin tämä varmasti jollain aikavälillä vaikuttaa puolustustahtoon vähentävästi. Samaten sotilaat syyllistyvät monella paikalla ryöstelyyn ja "suojelurahan/-ruoan" keräämiseen, koska se on ainoa keino saada vatsa kunnolla täyteen.

Puolustustahdon arviointi on varmasti hyvin kinkkinen asia, koska maassa on satoja tuhansia tai jopa miljoonia ihmisiä joille nykytilanne sopii varsin hyvin, joten heillä voi olla todellista taisteluhalua puolustaa maataan viimeiseen mieheen ja naiseen saakka - osa lapsistakin voidaan laskea tähän joukkoon. Loikkarikirjoissa joita olen lukenut moni ihminen kertoo aidosti uskoneen siihen propagandaan mitä maassa kerrottiin ja heidän uskoneen maansa johdon luomaan "historiankirjoitukseen". Kuinka tällainen ihminen reagoi jos maahan hyökätään? Kuinka moni on valmis tarttumaan aseeseen ja puolustamaan maataan viimeiseen hengenveroon asti? Kuten aiemmassa viestissäni viittasin, luotu ilmiantaja- ja vakoilijaverkosto osaltaan takaa sen, että yhtenäinen oppositiorintama ei aivan helpolla pääse syntymään kun jokainen joka haluaa tietoa lännestä ja kuuntelee eteläkorealaisia radioasemia tekee tätä kuolemantuomion uhan alla. Kuka tahansa voi olla ilmiantaja - oma lapsikin, joten yhtenäisen rintaman luominen on hankalaa. Toisaalta jos romahtaminen alkaa niin oppositiosoluja ja jopa organisoituun taisteluun tähtääviä soluja voi syntyä yllättävänkin nopeasti.

vlad.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Etelä-Korealaisten viranomaisten mukaan Pohjois-Korea suunnittelee neljättä ydinkoettaan. Kokeen arvioidaan tapahtuvan tällä viikolla. Japanissa on määrätty ammuttavaksi alas jokainen ohjus, joka lentää sitä kohti. Lisäksi USA on siirtänyt omaa ohjuskoettaan, minkä piti tapahtua tällä viikolla. Ilmeisesti eivät halua provosoida.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Huoh* Tämä P-K voisi pikkuhiljaa ruveta tekemään jotain tai vaipua pieneen radiohiljaisuuteen. Entistä enemmän näyttää siltä, että koko homma oli pelkkää bluffia (jälleen) eikä harmikseen kyseinen valtionjohto ole niin tyhmää, että alkaisivat sotia ja saataisiin tämä kiusankappale pois kartalta. Tosin jenkkienkin täytyy tämä valtio pitää pystyssä vielä.

Ai miksi? No Afganistanille ja Irakille ei voi enää kiukutella, kun tuli ne jo vallattua eikä se ole enää mediaseksikästäkään kotitantereella. P-Korea on nyt se "suuri paha" johon pitää maailmanpoliisin jälleen viedä demokratiaa.

Tosin P-K:n kohdalla tämä väittämä hieman horjuu tällä kertaa, koska Korea ei omista rikkauksia kuten öljy, joka saa jenkkien demokratiamittarin nousemaan pilviin.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Joo menee jo koomiseksi tuo homma. Viikko sitten sanoivat että "sota syttyy viimeistään huomenna". Ja vitun posket. Mahtaako enää kukaan ottaa tuota vakavissaan? Nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että tilanne hiipuu ennalleen. Tuon tilanteen huippu ollaan ohitettu, ja aseellinen selkkaus on päivä päivältä kauempana.
 
Suosikkijoukkue
KK
Joo menee jo koomiseksi tuo homma. Viikko sitten sanoivat että "sota syttyy viimeistään huomenna". Ja vitun posket. Mahtaako enää kukaan ottaa tuota vakavissaan? Nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että tilanne hiipuu ennalleen. Tuon tilanteen huippu ollaan ohitettu, ja aseellinen selkkaus on päivä päivältä kauempana.
Eikös diblomaatti briteille sanottu, että turvallisuus ei ole taattu enää 10.4. jälkeen. Eli P-Korean sodan aloitus on välillä 10.4.2013 - maailmanloppu.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Suomalaisturisti sai harvinaisia kuvia Pohjois-Koreasta: Hyllyt notkuvat tavaraa, lahja-Volvoja kadulla - Matkat - matkailu - Ilta-Sanomat

Tuommoinen juttu pisti silmään:

Haikonen kertoo, että ryhmän paikalliset oppaat olivat todella fiksua väkeä. Yksityisesti he uskalsivat jopa kertoa, että heillä oli suunnitelmia sen varalle, että koko järjestelmä romahtaa. Toinen haaveili omasta yrityksestä, toinen keräsi pääomaa omilla pikku bisneksillä.


Kyllä tässä voidaan olla jo aika lähellä loppua jos järjestelmän romahduksesta uskalletaan puhua jo ääneen. Ja jopa turisteille.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hiukan huvittaa tuo: harvinaisia kuvia.

Näkisin, että harvinaisempia kuvia olisi se, jos olisi saanut napsittua otoksia siitä maan todellisuudesta, missä köyhyydessä ja nälänhädässä se kansa siellä elää. Moisilla olisi voinut ollakin jo jotain painoarvoa. Ei tuollaisilla kuvilla, jotka kuvastaa juuri sitä, mitä se sekopääkommarijohto siellä haluaakin ulospäin viestittää.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jenkit on hävinny tän pelin... :D

(Linkki PK:n propagandavideoon youtubessa)

On toi nyt aika surkuhupaisaa. Edelleen toki huolestuttaa se, että tuolla taholla on kuitenkin potentiaalia tehdä tuhoa ja tappaa suuria massoja siviilejä etelässä.

Suosikiksi tässä videossa nousi "yllätyshyökkäys" jota hehkutetaan etukäteen maailmanlaajuiseen levitykseen päätyneellä videolla.
 

Morgoth

Jäsen
Pohjois-Korea jatkaa uhitteluaan ja varoittaa Etelä-Koreassa olevia ulkomaalaisia sodan mahdollisuudesta, koska eivät halua heille vahinkoa.

Myös Kaesong suljetaan, jossa työskentelee 53000 Pohjois-Korealaista. Etelä-Korea menettää tietysti halpaa työvoimaa, mutta ei Pohjois-Korea tuosta ainakaan itse mitään hyödy. En oikein ymmärrä miten tämä voi loppua heidän kannaltaan hyvin. Ydinkokeeseen tai ohjuskokeeseen? Mihinköhän ohjus sitten ammutaan? Japanin yli vai suoraan mereen? Vaikea nähdä tuon helpottavan P-Korean asemaa, kun Kiinakin taisi muuttaa hieman suhtautumista edellisen ydinkokeen jälkeen. Toimiiko se sitten sisäpolitiikassa, että uhotaan ja kenties ammutaan yksi ohjus mereen. Kenraalit vakuuttuvat uudesta johtajasta ja kansa hurraa?
 
Suosikkijoukkue
KK
Myös Kaesong suljetaan, jossa työskentelee 53000 Pohjois-Korealaista. Etelä-Korea menettää tietysti halpaa työvoimaa, mutta ei Pohjois-Korea tuosta ainakaan itse mitään hyödy. En oikein ymmärrä miten tämä voi loppua heidän kannaltaan hyvin. Ydinkokeeseen tai ohjuskokeeseen? Mihinköhän ohjus sitten ammutaan? Japanin yli vai suoraan mereen?
Jos P-Korea tekee ohjuskokeilun niin, että se ylittää Japanin tai E-Korean, menee se jo niin törkeäksi provokaatioksi, että uskon jotain tapahtuvan. Sama juttu jos P-Korea tekee ydinkokeen. Alkaa varmasti menemään Kiinallakin jo hermo niin kuin Venäjällä.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alkaa tämä Pohjois-Korean touhu muistuttamaan jo joitain keskusteluketjuja täällä Jatkoajassa, joissa keskustellaan jonkun ottelusarjan ennakkotunnelmista tai sen etenemisestä. Provoja lentelee ja epäolennaisilla argumenteilla yritetään muuttaa mustaa valkoiseksi. Kun tosipelit sitten alkavat ja alkaa tulemaan lunta tupaan ja jäitä porstuaan, löytyy syy ensin jostain muualta kuin omasta toiminnasta. Lopulta kun ottelusarja päättyy ennalta vahvemman voittoon, fiksummat tunnustavat tappionsa ja muut vain häviävät paikalta vähin äänin. Katsotaan miten tässä otteluparissa käy. Pohjois-Korea vs. Etelä-Korea ja sen liittolaiset.

Pohjois-Korea leikkii tällä hetkellä tulitikuilla paperista tehdyssä talossa. Uhittelevat eteläiselle naapurilleen, tämän liittolaiselle Yhdysvalloille, sekä Japanille. Tilanne on edennyt jo siihen pisteeseen, että päätöstentekovastuu taistelutoiminnasta on liittoutuneilla jo varmasti aika pitkällekin delegoitu sotilaille. Sotilaiden ei tarvitse hakea poliittista hyväksyntää, vaan siellä ei jäädä nuolemaan sormia jos vastapuoli antaa toiminnallaan pienenkin edellytyksen vastatoimien tai ennalta ehkäisevien toimien aloittamiseksi. Pelkkä ilmatilan loukkaaminen tai muu vihamieliseksi tulkittava liikehdintä voi aloittaa suuriakin tapahtumaketjuja.

Pitäisiköhän tällekin ottelusarjalle avata oma keskusteluketju, johon voi sitten itse kukin käydä provoamassa kertomassa osapuolien heikkouksista ja vahvuuksista. Onko Kim Jong Unilla kirjoitusoikeudet Jatkoaikaan?
 
Suosikkijoukkue
KK
Pitäisiköhän tällekin ottelusarjalle avata oma keskusteluketju, johon voi sitten itse kukin käydä provoamassa kertomassa osapuolien heikkouksista ja vahvuuksista.
Tämä ottelusarja loppuu ennen kuin oikeastaan ehtii alkaakaan, joten olisi mielestäni parempi tehdä galluppi: uskotko, että Pohjois-Koreasta tehdään demokraattinen valtio vuoden loppuun mennessä? Sen jälkeen vaihtaa tämän ketjun otsikoksi "Pohjois-Korean uudelleen rakentaminen".
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä ottelusarja loppuu ennen kuin oikeastaan ehtii alkaakaan, joten olisi mielestäni parempi tehdä galluppi: uskotko, että Pohjois-Koreasta tehdään demokraattinen valtio vuoden loppuun mennessä? Sen jälkeen vaihtaa tämän ketjun otsikoksi "Pohjois-Korean uudelleen rakentaminen".

Jos tämä ottelusarja alkaa, en usko sen kovin nopeaan päättymiseen. Kyllä siellä mennään ihan siihen seitsemänteen peliin saakka. Kummallakin osapuolella on perinteiseen maasodankäyntiin niin paljon joukkoja, ettei pelkällä materiaalisella ylivoimalla pystytä Korean niemimaan kaltaisessa maastossa jyräämään. Maavoimien käyttö on kuitenkin väistämätöntä, mikäli tilanne halutaan todella ratkaista. Ilmapommituksilla ja täsmäiskuilla saadaan kyllä infra polvilleen, mutta ei saada hallintoa vaihdettua. Tukevat aselajit voivat tehdä ratkaisevia iskuja, mutta jalkaväkimies tekee sen likaisen työn.

Voi toki olla että tässä on tällainen "ääni kuuluu, miestä ei näy"-tyyppinen tilanne, jossa sanoja ei muuteta teoiksi.
 
Suosikkijoukkue
KK
Nyt P-Korea uhittelee YDINSODALLA. Eiköhän P-Koreaan kohta tehdä Kiinan, Japanin, E-Korean ja USAn toimesta jonkinlainen isku. Tuohan on jo niin kova uhkaus ja empä usko Kiinankaan haluavan noin lähellä rajaa ydinlaskeumaa. Kiinalla on jo nyt hirveä ongelma puhdistettavanaan: lintuflunssa! Nytkö pitäisi alkaa putsaamaan ydinjätettä?!

Linkki iltalehden uutiseen
 

Carlos

Jäsen
Voivoi sentään, tekisivät nyt jo jotain tämän ainaisen sananhelinän sijaan. Vai kuvitteleeko ehkä Kim-ping-pong että sama propaganda uppoaa ulkomaailmaan kuten omaan kansaan?

Puheet on nyt pidetty, on aika vetää ne takaisin tai painaa nappulaa. Ihan älytöntä pelleilyä. Jopa niin älytöntä että tässä alkaa jo vähitellen uskoa että taustalla on joku oikein suunnitelma. Tjooh. Whatever.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Alan epäillä, että koko sodanjulistuksen syynä on Gagnam Stylen rantautuminen viimein myös Pohjois-Koreaan ja Kim-Jong Unin korviin. Vähemmästäkin palaa hermo, jos tuota renkutusta joutuu naapurista kuuntelemaan viikosta ja kuukaudesta toiseen.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Tekisivät nyt oikeasti jotakin tuon loputtoman posken soittamisen sijaan. Tämä Koreoiden "kriisi" on varmasti puuduttavinta uutisantia moneen vuoteen ja kamppailee lajinsa pääpalkinnosta yhdessä "Bagdadissa autopommi on surmannut.." -reportaasien kanssa. Ketä kiinnostaa? Ei tuonne koiransyöjien niemimaalle mitään sotaa kuitenkaan tule, koska USA ja Kiina eivät viime kädessä halua tallata toistensa varpaille. Toisekseen myös Kim-fat-ung kyllästyy mesoamiseensa ajan kanssa ja pääsee sitten retostamaan ehdollistetuille kansalaisilleen massiivista voittoaan vailla ainuttakaan laukausta.

Vittu mitä paskaa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Eniten vituttaa jos sota alkaa, niin Korean GP:n mahdollinen pois jääminen tältä kaudelta. Ja jos rataa ammutaan niin ties koska seuraavaksi ajetaan siellä? Perkeleen Kim-ping-pong en halua, että yksikään kisa jää tältä kaudelta ajamatta!
 

timop

Jäsen
Suosikkijoukkue
jyp
Alkaa varmasti menemään Kiinallakin jo hermo niin kuin Venäjällä.

Käsittääkseni tilanne on Kiinalle äärimmäisen nolo. P-Korea kun on ollut Kiinan talutuslieassa näin kuvainnollisesti ja Kiina on vakuutellut länsimaille että kaikki on okei toverillisessa kommunisti"valtiossa".

Kuvitella kun menet takuuseen siitä ettei joku diktaattori aiheuta harmia ja sit tällainen kriisi putkahtaa esille...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös