Kärpät kaudelle 2013–2014

  • 1 466 906
  • 3 416

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Mutta hei! Jos edellä mainitut pelaajat lähtevät Kärpistä, niin hilloa tulee ihan hemmetisti siirtokorvauksina (Huml, Haataja) ja säästettyinä palkkakuluina! Otetaan vaan A-junnuista Mäenalanen, Leskinen, Sebok ja Pälve pelaamaan isoja rooleja mailapalkalla, sillä kyllä Marjamäki tekee niistä maajoukkuepelaajia. Pikulle ykkössentterin rooli ja pidetään se Plihalkin, ettei tarvitse tehdä persnettoa sen ulostamisessa. Siinähän meillä on joukkue aika lailla kasassa:

Donskoi - Viuhkola - Junttila
Komulainen - Plihal - Suoranta
Leskinen - Sebok - Mäenalanen
Keränen - Kemppainen - Körkkö

Lehtonen - Pokka
Ohtamaa - Niemelä
Eminger - Pälve

X - Karhunen

Näillä mennään hei! :D

En usko, että sijoituskaan heikkenisi yhtään !!
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
En tunnusta olevani palstanatsi, mutta ei taida ihan tähän ketjuun kuulua tenkit, haatajat ja saarenheimot tässä asiayhteydessä. Ketjuhan tulee paisumaan muutenkin ajan kanssa hillittömäksi (toisin kuin Kärpät), niin toivoisi vaikka pysyttävän vähän asiassa. Tai aidanseipäässä.

Ja tässäpä kohtaa nostankin sitten esille jokakeväisen Lasse Kukkonen-huhun. Taas on kiinnostus ainakin Kärppien puolelta korkealla. Kukkosen seura on lisäksi putoamassa Elitserienistä. Samalla vapautuu myös Aaltonen.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Aaltonen ja Kukkonen olisvat kyllä todellisia hankintoja. Puolustuksen liideri ja sm-liigan mittarilla tähtihyökkääjä. Sen varaan olisi hyvä rakentaa.

Mäntymaa -> Kukkonen
Haataja -> Aaltonen

Toivottavasti pojat yhdessä tuumin pohtivat, että nyt on aika lähteä takaisin pohjoiseen ;)
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aaltonen, Kukkonen ja myös Pyörälä olisivat tervetulleita paluumuuttajia. Ja ainakin kaksi jälkimmäistä myös erinomaisia leadereitä nuoremmalle polvelle. Näiden miesten varaan olisi hyvä rakentaa jos/kun Haataja, Huml lähtevät isompiin ympyröihin. Jonas Andersson kelpaisi myös heittämällä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Tässä olisi toki mahdollisuus tuulettaa pelaajiston lisäksi myös johtoporrasta. Pelaajistossa tulee olemaan iso vaihtuvuus ja toivottavasti myös johtoportaaseen saataisiin hieman uutta verta. Jos Aho huutelee, että tulos ei saa ohjata liikaa tekemistä, niin eiköhän se kerro, miten pihalla siellä toimistolla ollaan.

Mietin tässä, että onko Kärppien pelaajascouttaus minkälaisella pohjalla? Onko seurassa scoutteja tai muita henkilöitä, jotka tarkkailevat muiden maiden sarjoja, vai onko kaikki narut oikeasti Ahon käsissä? Tutut tshekkiagentit varmasti soittelevat jatkuvasti Aholle ja tarjoavat pelaajia tänne, mutta näkisin mielelläni muunkinlaisia hakuja. Esimerkiksi juuri Amerikan yliopistosarjoista tai muista vastaavista.

Kotimaassa laatupelaajia on todella vähän ja niiden hinta nousee helposti aivan liian suureksi pelaajan tasoon verrattuna. Laatupelaajien vähyyden vuoksi myös keskinkertaisuuksista huudetaan avoimessa pelaajahuutokaupassa ihan liikaa eikä sitten tarvitse ihmetellä, että miten Kärpät saa tuhlattua nähdynlaisiin rostereihin 3 miljoonaa..

Pelaajapuolella on tosiaan muutosta luvassa, ja jos sekä Huml että Haataja lähtisivät KHL:ään, niin Kärpillä olisi käsissään katasrofitilanne. Se tarkoittaisi, että hankittavia pelaajia olisi tosiaan se 7-8 ja Ahon osumisprosentilla se tarkoittaisi neljää-kuutta totaalihutia. Kaikki hankittavat pelaajat pitäisi vielä saada ihan kärkirooleihin, joten se tuntuu kyllä todella kovalta rastilta. Samainen tilanne olisi haastava kenelle tahansa urheilutoimenjohtajalle ja Aholle erityisesti, koska paineet ovat valtaisat ja osumia on pakko tulla.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jos Aho huutelee, että tulos ei saa ohjata liikaa tekemistä, niin eiköhän se kerro, miten pihalla siellä toimistolla ollaan.

Sitäpaitsi Aho on itse täysin väärä mies arvioimaan omaa työpanostaan. Tottakai se tuollaista huutelee, Kärpissä on niin kiva olla töissä. Rento homma ja hyvä liksa, ei siitä ole kiva lähtä kävelemään.

Omasta mielestä me kannattajat olemme liian kilttejä kun annamme tämän homman jatkua ilman isompia nurinoita.
 

JPL

Jäsen
AMitenkään en halua Ahoa puolustella, mutta tuo kommentti "tulos ei saa ohjata liikaa tekemistä" koski kauden viimeistä ottelua. Ja se kyllä pitää paikkansa. Pitää ottaa huomioon koko kausi. Toki sanottava on, että viimeinen ottelu ja koko sarja Lukkoa vastaan oli mennyt kausi pienoiskoossa. Ailahtelevaa pelaamista, virheitä ja vastustajan maalivahdista tehtiin sankari. Mutta tuohon kommenttiin nyt tartutaan turhankin hanakasti.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt kun on selvää että Salomäki lähtee muualle niin kuka hänen stuntiksi ensi kaudelle? Kuusela voisi olla hyvä mutta menee ilmeisesti Tapparaan. Miten olisi Mika Hannula? Tuli Marjamäellekkin tutuksi Blues kausilla ja ilmeisesti piti kaverista. Omasta mielestäni pieni lisäkokemus ei olisi pahitteeksi kun on näitä nuoria niin paljon muutenkin.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mihin rooliin? Ei ainakaan 1-2 ketjuihin ole asiaa tällä kaverilla.

Niinpä. Kun tätä palstaa on lueskellut on tullut väkisinkin sellainen fiilis, että Ahon lisäksi myös tosi iso kannattajista tyytyy keskinkertaisuuteen. Kannattajien painostuksella on kuitenkin oma merkityksensä pitkässä juoksussa ja uskoakseni tuo on yksi asia, joka vaikuttaa siihen jämähtääkö joukkue keskikastiin vai tapahtuuko muutos parempaan.

Viime vuonna vaadittiin vielä varsin hyviä kärkisenttereitä, nyt moni tuntuu tyytyvän siihen että Plihal vaihdettaisiin Haulaan. Pitää kuitenkin muistaa, että Haula on lähtökohtaisesti heikompi kuin Plihal oli vuosi sitten. Varmasti Haula on parempi kuin Plihal oli menneellä kaudella, mutta viime vuonna ei tyydytty nähin senttereihin, kun ykkösenä oli Plihal ja kakkosena vielä jonkinmoisia odotuksia nostattanut Viuhkola. Nyt Plihalin tilalla olisi siis lupaava, mutta liigassa suuri kysymysmerkki Haula ja Viuhkolalta ei odoteta enää mitään. Mielstäni tämä olisi merkki siitä, ettei Aho reagoi neljännelläkään kaudella sentteriongelmaan.

Ihmettelen myös sitä, ettei kukaan muu ole tainnut vaatia kahta huippusentteriä. Kuten sanoin jo aiemmin, ei muita vahvistuksia tarvittaisi välttämättä hyökkäykseen mikäli Haataja ja Huml sattuisivat jatkamaan täällä. Mahdollinen Haulan kaavailu ykkössentteriksi heidän väliinsä tuskin innostaa sinänsä jatkamaan, vaikka suomikiekkoilun potentiaalisimpia nimiä onkin. Ainoastaan siinä tapauksessa, että Huml ja Haataja sattuisivat jatkamaan Oulussa ja laitaan tulisi lisäksi Aaltosen kaltainen dominoiva pelaaja voisin hyväksyä jotenkin vain yhden huippusentterin hankinnan.

Olennaisinta kuitenkin on, ja nyt Aho lue tämä huolella, että TÄLLÄ KERTAA HANKITAAN LAATUA MÄÄRÄN SIJASTA!!!!! Tätä olen kirjoittanut jo useamman vuoden, mutta loistavien nuorten myötä tämä on entistäkin tärkeämpää.
Mieluummin kaksi "Aaltosta" ja Leskinen kuin kolme "Plihalia"!!!!! Toivon tosiaan huippujunnuillemme tilaa joukkueeseen, minkä vuoksi kärjen tulisi olla ehdottoman laadukasta. Plihalit, Normanit ja Hedströmit menkööt toisiin seuroihin näyttämään potentiaaliaan!!! Valitettavasti Viuhkolakaan ei minun joukkueeseeni mahtuisi, mutta nyt tilanne on kinkkisempi kun Aho on tehnyt hänenkin kanssaan sopparin.
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
AMitenkään en halua Ahoa puolustella, mutta tuo kommentti "tulos ei saa ohjata liikaa tekemistä" koski kauden viimeistä ottelua. Ja se kyllä pitää paikkansa. Pitää ottaa huomioon koko kausi.
Miehellä on muutaman miljoonan budjetti, aika ruhtinaallinen meidän kotoisessa, sinänsä laadukkaassa, pikkusarjassa. Tuloksen olisi ihan hyvä ohjata tekemistä... tai tekemisen panostusta.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt kun on selvää että Salomäki lähtee muualle niin kuka hänen stuntiksi ensi kaudelle?

Täällä kun jotkut ovat toivotelleet Salomäkeä muualle (et siis sinä), kannattaa muistaa, ettei nuo tehot nyt niin surkeat ole vaikka olivatkin paljon huonommat kuin odotettiin. Kauden aikana Salomäkeä kuitenkin palloteltiin kentästä toiseen eikä hän saanut mahdottoman paljoa ylivoimavastuuta. Silti tehoja tuli aika lailla 0,5 per peli (9+10 42 ottelussa) eli tismalleen saman verran kuin Kähköselle edellisillä kausilla ennen Kärppiin siirtymistään, vaikka Kähkönen saikin tuolloin tosi paljon yv-aikaa ja pelasi joukkueensa parhaiden pelaajien kanssa. Komessa pleijaripelissä Salomäki teki sitten kaksi maalia, kun sai hieman enemmän vastuuta.

Ihmettelen siis, miksi Kähköselle maksettiin jotakuinkin 200 000 ja nyt paljon potentiaalisempi, huonollakin kaudella vastaavat tehot iskeneelle omalle kasvatille ei voitaisi maksaa kunnolla. Olen seurannut hänen uraansa jo 15-16-vuotiaasta asti (kuten tein Grandlundinkin kohdalla) ja hän oli jo nuorena aivan käsittämättömän lahjakas. Mielestäni Kärppien olisi pitänyt laittaa hänet samaan kenttään kahden huippupelaajan kanssa ja jo tällä kaudella hän olisi tehnyt komeat pisteet. Mielestäni Kärpät on varsin huono tällaisessa kasvattamisessa, esim. Jokereissa Kekäläinen pystyi varmasti vaikuttamaan auktoriteetillaan siihen, kuinka nuorista kasvatetaan huippupelaajia. Voin kuvitella, kuinka Kekäläinen pystyi tarjoamaan paketin, johon Ahon karismalla ja osaamisella ei vaan voida vastata. Itseäni Salomäen lähtö harmittaa todella todella paljon. Jo tämän perusteella voisin vaatia potkuja Aholle ja isoa tuuletusta organisaatioon. Uskon vakaasti, että ensi kaudella täällä harmitellaan vielä monta kertaa sitä, että Salomäki päästettiin pois. Kyllä osaavasta urheilutoimenjohtajasta olisi iloa monella saralla. Niin hieno pelaaja kuin Kähkönen onkin, päästäisin mieluummin hänet pois ja pitäisi Salomäen mukana, ihan jo tunnesyistä sekä siksi, että Salomäki tarjoaa uskoakseni vielä enemmän vastinetta rahalle. Eipä sillä, että Kähköstäkään olisin potkimassa nyt pois.
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihmettelen siis, miksi Kähköselle maksettiin jotakuinkin 200 000 ja nyt paljon potentiaalisempi, huonollakin kaudella vastaavat tehot iskeneelle omalle kasvatille ei voitaisi maksaa kunnolla. Olen seurannut hänen uraansa jo 15-16-vuotiaasta asti (kuten tein Grandlundinkin kohdalla) ja hän oli jo nuorena aivan käsittämättömän lahjakas. Mielestäni Kärppien olisi pitänyt laittaa hänet samaan kenttään kahden huippupelaajan kanssa ja jo tällä kaudella hän olisi tehnyt komeat pisteet. Mielestäni Kärpät on varsin huono tällaisessa kasvattamisessa, esim. Jokereissa Kekäläinen pystyi varmasti vaikuttamaan auktoriteetillaan siihen, kuinka nuorista kasvatetaan huippupelaajia. Voin kuvitella, kuinka Kekäläinen pystyi tarjoamaan paketin, johon Ahon karismalla ja osaamisella ei vaan voida vastata. Itseäni Salomäen lähtö harmittaa todella todella paljon. Jo tämän perusteella voisin vaatia potkuja Aholle ja isoa tuuletusta organisaatioon. Uskon vakaasti, että ensi kaudella täällä harmitellaan vielä monta kertaa sitä, että Salomäki päästettiin pois. Kyllä osaavasta urheilutoimenjohtajasta olisi iloa monella saralla. Niin hieno pelaaja kuin Kähkönen onkin, päästäisin mieluummin hänet pois ja pitäisi Salomäen mukana, ihan jo tunnesyistä sekä siksi, että Salomäki tarjoaa uskoakseni vielä enemmän vastinetta rahalle. Eipä sillä, että Kähköstäkään olisin potkimassa nyt pois.
Voisiko syynä suurempaan palkkaan olla se, että Toni Kähkönen on isossa kuvassa paljon Miikka Salomäkeä parempi pelaaja? Enkä mielelläni kenkisi Salomäkeäkään. Vaikka vaihtelu voisi virkistää poikaa.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Näyttää siltä että nähdään todennäköisesti Kukkonen Kärpissä ensi kaudella kun Rögle on näillä näkymin putoamassa Elitserienistä, hieno juttu.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voisiko syynä suurempaan palkkaan olla se, että Toni Kähkönen on isossa kuvassa paljon Miikka Salomäkeä parempi pelaaja? Enkä mielelläni kenkisi Salomäkeäkään. Vaikka vaihtelu voisi virkistää poikaa.

Vai paljon parempi pelaaja. En sano, että Salomäen tulisi saada 200 000, mutta itse uskon, että esim. maksamalla 150 000 Jokerit tulisi saamaan ensi kaudelle enemmän vastinetta.

Jännä tuo Kähkösen tapaus. Moneen kertaan kauden aikana ihmeteltiin hänen hankintaa tai pidettiin ainakin kovin keskinkertaisena pelaajana, mutta välillä ja etenkin loppukaudesta parempien pelien jälkeen jotkut ovat aivan kipinöissä. Kyllä, tarpeellinen pelaaja taistelijaluonteensa vuoksi, mutta ei hän mikään Huml tai Haataja ole. Vastuuseen nähden Salomäen pistekeskiarvo oli Kähköseen nähden verrannollinen, alivoimalla Salomäki oli myös huikea, joten en minä nyt NIIN paljoa parempana pelaajana pitäisi Kähköstä.

Harmittaa kun jotkut eivät oikein arvosta sitä, että meillä on kerrankin oma todella lupaava fyysiseen peliin kykenevä pelaaja. Siis eri mieltä saa olla, mutta itse en lähtisi viilaamaan pilkkua siitä voiko joku toinen tuoda mahdollisesti karvan verran enemmän laatua palkkaan nähden, vaan pitäisin kiinni tällaisista lupauksista. En ukso, että samanlaista talenttia tulee Kärppiin ennen Puljujärveä, ellei sitten häntäkin kämmätä muualle jo hyvissä ajoin.

Siis vielä kerran. Salomäki tahkosi 16-vuotiaana hyviä tehoja A-junnuissa ja on esittänyt paljon sellaisia otteita, ettei potentiaalista pitäisi olla epäselvyyttä. Suurin valopilkku sitten Granlundin lähtee nyt toisaalle ja itseltäni se vaan syö intoa tähän touhuun. Saa olla eri mieltä, mutta itselleni juuri nämä Granlundit ja Salomäet ovat suurin suola koko touhussa. Ei niitä mitkään Normanit paikkaa eikä kyllä Kähkösetkään.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Heittäkääpäs joku asiasta tietävä briiffaus millaisia pelaajia nämä Leskinen, Mäenalanen ja Sebok ovat? Raamit jätkiltä ainakin löytyy.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Heittäkääpäs joku asiasta tietävä briiffaus millaisia pelaajia nämä Leskinen, Mäenalanen ja Sebok ovat? Raamit jätkiltä ainakin löytyy.

Karkeasti joka kolmannen A-junnujen kotiottelun tällä kaudella seuranneena voin sanoa miehistä seuraavaa:

Ville Leskinen on kolmikosta ylivoimaisesti potenttiaalisin nuori kyky. Luisteluvoimainen, raamikas ja erittäin taitava pelimies, jolla maalinälkä tuntuu välillä olevan pohjaton. Teki väliin aivan mitä tahtoi A-junnujen peleissä, eikä tuo sarja siis häviä tasossa juurikaan esim. Mestikselle. Paikoin aivan täydellistä dominointia. Muistuttaa etäisesti JM Aaltosta pelityyliltään.

Sebok
on hyvä nuori sentteri, syntyjään ilmeisesti unkarilainen (vai oliko ukrainalainen, en muista varmasti?). Pelisilmä on ikäisekseen varsin kehittynyt ja kykenee tarvittaessa myös maalintekoon. Nauttii silminnähden pelaamisesta ja halu kehittyä näkyy katsomoon asti.

Saku Mäenalainen on ehkä kyseisen kolmikon näkymättömin lenkki, mutta isokokoinen (190/80) ja taitava hyökkääjä, josta voi kouliintua vielä jotain todella miellyttävää. Suurin vahvuus on luisteluvoima, joka varmasti on kovaa luokkaa liigatasoonkin verrattuna.

Heistä yhdessä puolustajalupaus Janne Pälveen (joukkueensa kapteeni, A-junnujen pakkien pistepörssin voittaja ja legendaarisen 10-numeron kantaja) kanssa tulee olemaan paljon iloa tulevaisuudessa, kunhan pääsevät rauhassa kehittymään oikeassa roolissa. Muista A-junnuista harkitsisin liigarinkiin Joona Varesta (-93) ja maalivahteja Eskelistä ja Salorantaa.

***

Nähdäkseni Kärpillä on tulevalle kaudelle käytännössä kolme vaihtoehtoa, joista kaksi ns. "oikeaa" ja yksi väärä.

1) Jatketaan kuten ennenkin

Rakennetaan joukkue nykyisten sopimuspelaajien varaan, korvataan lähtijät vastaavilla pelaajilla ja toivotaan kädet ristissä, että Plihal ja Viuhkola pelaavat terveinä koko kauden ja johdattavat joukkueen kunnialla sääleistä eteenpäin.


Esimerkki:

Aaltonen - Plihal - Huml
Pyörälä - Viuhkola - Kähkönen
Donskoi - Haula - Komulainen
Junttila - Kemppainen - Keränen
(Suoranta - Körkkö - Leskinen)

Lehtonen - Kukkonen
Pokka - Niemelä
Eminger - Ohtamaa
(Pälve - Jenik)

MV: Kallis floppivahti (Karhunen)

Plussat ja miinukset:
+ Tuttua ja turvallista
- Sentteripula
- Kapea kärki
- Ei mitallipelejä tälläkään kertaa

Todennäköisyysaste: Erittäin korkea
Toivottavuusaste: Erittäin alhainen


2) Nopea paluu mitallikantaan

Uudistetaan joukkuetta rajusti, hankitaan läjä ison profiilin vahvistuksia ja lähdetään kauteen todella isoin satsauksin. Nuorille varamiesten ja alempien ketjujen rooleja. Maalintekovastuu kahdella ylemmällä ketjulla, kolmas voi tehoilla tarvittaessa ja nelonen puolustaa. Pakistossa tulivoimaa ja luistelukykyä. Maaliin ison profiilin ns. "varma kortti".

Esimerkki:

Aaltonen - Supersentteri - Huml
Kähkönen - Kakkossentteri - Pyörälä
Donskoi - Haula - Komulainen
Junttila - Kemppainen - Keränen
(Suoranta - Viuhkola - Leskinen)

Kukkonen - Ohtamaa
Superpakki - Pokka
Niemelä - Lehtonen
(Pälve - Eminger)

MV: Rynnäs (Karhunen)

Plussat ja miinukset:
+ Menestyspotenttiaali
+ Vihdoinkin menestystä!
+ Katsojat viihtyvät
- Nuori potenttiaali menee hukkaan
- Kestävä menestys jää rakentamatta
- Plihalista joudutaan tekemään tappiota

Todennäköisyysaste: alhainen
Toivottavuusaste: korkea

3) Satsaaminen vahvasti nuoriin

Jätetään vanhukset alempiin ketjuihin ja nostetaan radikaalisti nuoret lupaukset ylempien ketjujen vakiokokoonpanoon. Joukkue nousee ja kaatuu sen mukaan, kuinka hyvin nuoret pystyvät täyttämään tonttinsa.

Esimerkki:

Donskoi - Huml - Junttila
Mäenalainen - Sebok - Leskinen
Komulainen - Haula - Körkkö
Keränen - Kemppainen - Kähkönen
(Suoranta - Viuhkola - Vares)

Pälve - Pokka
Ohtamaa - Eminger
Niemelä - Lehtonen
(Mäkelä - Jenik)

MV: Karhunen (Eskelinen, Saloranta)

Plussat ja miinukset:
+ Halpaa ja omavaraista
+ Iso satsaus tulevaisuuteen
+/- high risk, high reward
- Plihalista joudutaan tekemään tappiota
- Tuskin välitöntä menestystä

Todennäköisyysaste: Erittäin alhainen
Toivottavavuusaste: Erittäin korkea
 
Viimeksi muokattu:

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppäjohdon mietteitä menneistä neljästä vuodesta:
Kärppäjohto: Nyt on korjausliikkeen aika Kaleva.fi

Ei mitään eritttelyjä epäonnistumisista, mutta sentään myöntävät, että pelaajahankinnat ovat menneet perseelleen. Saako AHo kenkää? Enpä usko.

EI mainintoja esim. monivuotisesta sentteriongelmastakaan. Jotenkin jää kuva, että herrat toteavat virheitä tehdyn, mutta mikään ei kuitenkaan muutu.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppäjohdon mietteitä menneistä neljästä vuodesta:
Kärppäjohto: Nyt on korjausliikkeen aika Kaleva.fi

Ei mitään eritttelyjä epäonnistumisista, mutta sentään myöntävät, että pelaajahankinnat ovat menneet perseelleen. Saako AHo kenkää? Enpä usko.

EI mainintoja esim. monivuotisesta sentteriongelmastakaan. Jotenkin jää kuva, että herrat toteavat virheitä tehdyn, mutta mikään ei kuitenkaan muutu.

Eikö tuossa nimenomaan myönnetä, että joukketta on rakennettu väärin ja silloinhan se syyttävä sormikin on käännetty johonnin suuntaan.
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikö tuossa nimenomaan myönnetä, että joukketta on rakennettu väärin ja silloinhan se syyttävä sormikin on käännetty johonnin suuntaan.
Eipä siinä silti mitään muutosta kerrota tehtävän. Eihän kenkikmisestä tietenkään tuossa yhteydessä kerrotakaan, mutta en vaan jaksa uskoa jutun perusteella, että Ahon asemaa kyseenalaistetaan. Lausutaan vaan julki, että pelaajahankinnoissa on epäonnistuttu, jossain määrin, ja that´s it. Ens vuonna on samat ongelmat (sentterit), veikkaan, ja kauden lopussa hymistään.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eipä siinä silti mitään muutosta kerrota tehtävän. Eihän kenkikmisestä tietenkään tuossa yhteydessä kerrotakaan, mutta en vaan jaksa uskoa jutun perusteella, että Ahon asemaa kyseenalaistetaan. Lausutaan vaan julki, että pelaajahankinnoissa on epäonnistuttu, jossain määrin, ja that´s it. Ens vuonna on samat ongelmat (sentterit), veikkaan, ja kauden lopussa hymistään.

Paperi Kalevasta kylläkin sai sen käsityksen että hallitus pyrkii tekemään jonkin sortin muutosta organisaatioon ja jos Ahoa ei kengitä ulos niin pelaajahankinta puolta ainakin vahvostetaan. Ja ensi viikolla kuulemma jotain uutista tai tilaisuutta mahdollisesti tulossa.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Nyt olisi paikka laittaa se ensimmäinen satatonnia Holtarin Jukalle ja ostaa hänet vuodeksi laittamaan pelaajahankinta kuntoon. Tai vaikka kolmen vuoden pätkä, johon rahat otetaan vaikka sitten pelaajabudjetista vuosittain.

Holtari tuntee Marjamäen, hänen filosofiansa ja työn Bluesista. Ammattimies pelaajakoordinaattoriksi, työskentelemään yhdessä Ahon kanssa, jos Habasta ei haluta luopua. Uskon, että tuo kolme vuotta riittäisi tietämyksen siirtämiseen läpi koko organisaation.

Todellisuus sitten varmasti joku aivan toinen.
 

Itäpuu

Jäsen
EI mainintoja esim. monivuotisesta sentteriongelmastakaan.

Senttereitä olisi kyllä ollut tällekin kaudelle: Huml, Salomäki, Kemppainen, Komulainen, Keränen. Viuhkola, Plihal olisi mennyt nelosessa silloin kun ovat kunnossa. Siis jumalauta, ihan mahtava kalusto. Jos ei osaa käyttää niin ei osaa. Peluutetaan väen väkisin palkkapussin mukaan ja peluutetaan puhki.
Täysin valmennuksen piikkiin menee tämä kausi. Jos tarkoitus oli saada Haatajalle pistepörssin voitto, niin sitten meni nappiin, muussa tapauksessa meni päin vittua.
Ja joka sanoo että Humlista ja Salomäestä saa enemmän laiturina, niin voi vaikka katsella pelejä ja tarkkailla mitä se sentteri siellä kentällä tekee... Huml ja Salomäki tekevät ne hommat paljon paremmin kuin monikaan playoffeja tällä hetkellä pelaava.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Nyt olisi paikka laittaa se ensimmäinen satatonnia Holtarin Jukalle ja ostaa hänet vuodeksi laittamaan pelaajahankinta kuntoon. Tai vaikka kolmen vuoden pätkä, johon rahat otetaan vaikka sitten pelaajabudjetista vuosittain.

Holtari tuntee Marjamäen, hänen filosofiansa ja työn Bluesista. Ammattimies pelaajakoordinaattoriksi, työskentelemään yhdessä Ahon kanssa, jos Habasta ei haluta luopua. Uskon, että tuo kolme vuotta riittäisi tietämyksen siirtämiseen läpi koko organisaation.

Todellisuus sitten varmasti joku aivan toinen.

Holtarista saa tosiaan haaveilla, niin minäkin teen.

"Kovaa" puhetta Junnolta ja Virkkuselta, mutta eiköhän tässä niin käy, että Loposesta tehdään Aholle kakkosmies, joka kantaa osaltaan vastuuta pelaajahankinnoista. Muutenkinhan ne reissaavat samaa Oulu-Helsinki-Praha -väliä, joten homma toimii varmasti. Sitten kun siihen nimetään Aholle wingman, niin kritiikin antaminenkin on meille vaikeampaa, koska kumpikaan ei ota vastuuta pelaajahankinnoista. Mennään saunakaverin selän taakse tässäkin asiassa...

Kärpät tarvitsee ehdottomasti muutaman pätevän vahvistuksen toimiston puolelle nimenomaan pelaajatarkkailuun. Uusien löytöjen merkitys korostuu kausi kaudelta liigassa ja Kärppien pitäisi päästä näille markkinoille mukaan. Ei ole mitään järkeä maksaa 200-250k paskasta, kun voi hankkia Azevedon, Laschin ja co. tyyppisiä superhakuja huomattavasti halvemmalla, mikäli pelaajatarkkailussa olisi päteviä henkilöitä niitä hakuja tekemässä. Jos Pelicans, Lukko ja muut pystyvät näitä hakuja tekemään, niin miksei Kärpät sitten massiivisella bedjetilla? Ainahan nämä tuntematon pelaaja-haut eivät osu kohdilleen, mutta siksi on olemassa try-out... vinkvink, Aho..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös