Risto Dufvalle potkut?

  • 268 233
  • 1 233

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse olin heti kauden alussa varma, että Lukko on sijoilla 11-14. Aika moni muukin valitteli, että kokoonpanosta puuttuu tulospelaajia. Nyt Lukko taistelee vielä teoriassa mestaruudesta. Mielestäni se on enemmän kuin hyvin kun ottaa huomioon joukkueen kokoonpanon. Eli RD on onnistunut melko hyvin.

Onko RD:n vika, että hän ei saanut haluamiaan pelaajia joukkueeseen? On sitten ilmeisesti. Miten joka vuosi Lukon huono menestys voi johtua valmentajasta? Olisiko oikeasti johtoportaassa vikaa? Rautakorpi arvosteli johtoporrasta muunmuassa. RD tuli joukkueeseen niin ajateltiin, että RD laittaa johtoportaan kuriin yms. Tuntuu, että valmentajalla ei ole Raumalla rauhaa tehdä töitä loppuun asti tai sitten tässä tapauksessa ei saa niitä pelaajia mitä haluaa, tai edes yhtään ykköskentän hyökkääjiä. Onko vika muualla?

RD varmaankaan ei suunnitellut alunperin Riskaa ykköseen. RD on valmentanut monta vuotta, miten siitä nyt yhtäkkiä tulis helvetin tyhmä kun aikasempina vuosina on ollut älyttömän loistava ja menestynyt valmentaja. Ja nyt joku sanoo: "en tykkää epäjääkiekosta". Mitä helvetin väliä sillä on onko jääkiekko kaunista, jos sillä pärjää? Moni oli tyytyväinen työsulun aikana kun Lukko pelasi vaikka se ei kaunista ollut.

Otetaanpa huomioon, että kun RD sai nämä kaipaamat kärkipelaajat: Nielsen,Bödker,Larsen niin joukkue pelasi erittäin hyvin. Kaikilla oli suuret odotukset. Kolmos- ja neloskenttä pelasivat hyvin 0-0aa, ykkönen ja kakkonen tekivät maaleja. Tilanne näytti niin hyvältä, että jos työsulku olisi jatkunut loppuun asti Lukko taistelisi tällä hetkellä tosissaan kotiedusta ja mestaruudesta.


Edelleen Lukon yläpuolella olevissa joukkueissa pelaa 1-2 ketjussa esim. seuraavia nimiä: Kolehmainen, K. Kapanen, Saarinen, Piitulainen, Rissanen, Rendulic, Palola, Aarnio, Järveläinen, Niemi, Elo, Uusikartano, Jaatinen, Lahti, Wärn, Leinonen, Tyrväinen, Rask. En itse näe, että Lukon tulosyksikön pelaajat kalpenevat tuossa paperilla. Onko sinusta tuossa merkittävää eroa?


Nielsen, Bödker ja Larsen ovat hyviä Änäri-tason pelaajia. Noin kovia Seppiä on ilman työsulkua mahdotonta hankkia SM-liigaan. Mielestäni on naurettavaa, että odotat tuon tasoisia kärkipelaajia Lukkoon. Jos Lukko pystyisi hankkimaan Bödkerit, Stamkosit, Crosbyt, Charat yms. niin eihän valmentajaa tarvittaisi ollenkaan. RD:hän ei pystynyt Larsenin mukaan kommunikoimaan Juuttien kanssa ollenkaan kun lontoon murre ei RD:ltä taivu. Juutit pelasivat miten halusivat ja tulosta tuli. Tuo kertoi vain Juuttien tasosta, kun pelasivat vielä hyvällä asenteella.

Jos siis mielestäni Lukkoon tarvitaan RD:n aikakaudella Juuttien tasoiset pelaajat, jotta mestaruudesta pelataan, niin tuo on mahdoton yhtälö.

Tämän hetken sarjakärjen Jokerin toinen tulosyksikkö Lukkoa vastaan oli koostumuksessa Rask-Tyrväinen-Pulkkinen ja Ässien Ryan-Uusikartano-Elo ja JYP:illä Louhivaara- Lahti- Wärn.

Eli sinun mukaasi mikään noistakaan joukkueista ei voi voittaa mestaruutta, koska ei löydy 6 tulosyksikön miestä per joukkue? Esim. Jypillä koko tuo ketju on täynnä puukäsiä, jotka tekevät raivolla hommia. Tyrväinenkään ei ole mikään samettikätinen sentteri. :). Elo taas ei ole edes liigatasoa, jos täällä seuraa nimimerkkien kirjoittelua.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vähän omaakin analyysia asiasta. Sanotaan nyt heti etten ole potkuja vaatimassa. Kaudella ollaan tehty virheitä varmasti sekä valmennuksessa että johdossa. Se että niin monen pelaajan taso on kauden aikana tippunut, ei voi olla kiinni pelkästään pelaajista. Luotan RD:n ammattitaitoon siinä että hänen johdollaan näistä virheistä otetaan tällä kertaa opiksi.

Jos joukkueessa henki rakoilee, niin syy on viimekädessä päävalmentajan. Se että onko päävalmentajalla ollut käytössä koko kauden tarvittavat työkalut hengen luomiseen on taas toinen juttu. Paljon on arvauksia, mutta ne ketkä tietää ei kerro.

Jotkut peluutukseen liittyvät asiat ovat niin selkeitä virheitä, että kieltäydyn uskomasta että RD olisi yksin päätösten takana, ei hänkään niin puusilmä voi olla. Pistän seuraavaksi muutaman skenaarion, kaikki ovat mielikuvitukseni tuotetta.

RD haluaa hankkia vapaat luottoratsunsa Koskenkorvan, Hirvikärpäsen ja Riskan Raumalle. Agentit osaavat pyytää Rauma-lisää ja kaverit saavatkiin pelaamisesta kunnon korvauksen. KK:lla ja PK:lla peli ei kuitenkaan kulje, RD saa siitä vittuiluja johdolta. Ja kun hän on pienentämässä alisuorittaneiden pelaajien vastuuta niin johto "muistuttaa" että ne on kalliita jannuja. Lopputuloksena RD vittuuntuu ja peluuttaa näitä alisuorittavia tyyppejä väkisin illasta toiseen.

Jasu on kanssa alisuorittanut koko kauden. Kuitenkin hän sai liigan teräsmiestittelin itselleen, niin johto taas "muistuttaa" valmentajaa että Jasulta ei saisi jäädä otteluita väliin ettei oman kylän poika menetä titteliään, vaikkei RD olisi Jasua vilttiin pistänytkään. Tällöin johto antaa signaalin ettei urheilullinen menestys ole tärkeintä, taas sekä valmentajia että pelaajia vituttaa.

RD:n edellisissä joukkueissa maalivahdit ovat pelanneet suht tasamäärän pelejä. Vehanen pelasi vuodenvaihteen jälkeen sellaisen määrän pelejä putkeen että väsyminen oli ennakoitavissa. Taas tulee mieleen että joku toimistolla on kuullut huhuja Peten ensi kauden osoitteesta ja taas on puututtu peluuttamiseen.

Jotain ylläolevien juttujen suuntaista voisin kuvitella Lukon organisaatiossa tapahtuvan. Vaikkei valmentaja tekisikään niinkuin johto määrää niin silti johto antaa neuvoineen kuvan ettei voittaminen ole pääasia. Kun valmentaja oppii sitten organisaation tavoille ja alkaa hoitaa omiaankin hommiaan epäammattimaisesti niin eihän se voi olla vaikuttamatta pelaajiin.

Kuten näin Lukon kannattajana on tapana tehdä, siirrän katseen ensikauteen ja toivon että virheistä oltaisiin opittu.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Tämä koko Raymondin viesti on niin uskomaton että pilkon sen useampaan osaan.



Onko RD:n vika, että hän ei saanut haluamiaan pelaajia joukkueeseen? On sitten ilmeisesti.
Sai. RD on siunannut jokaisen jatkon ja lisäksi hommannut nämä perskärpäset ja muut.

Miten joka vuosi Lukon huono menestys voi johtua valmentajasta? Olisiko oikeasti johtoportaassa vikaa? Rautakorpi arvosteli johtoporrasta muunmuassa. RD tuli joukkueeseen niin ajateltiin, että RD laittaa johtoportaan kuriin yms.
Varmasti johdossakin on vikaa. Edelleen kaksi vuotta sitten pelattiin finaalipaikasta.

tai sitten tässä tapauksessa ei saa niitä pelaajia mitä haluaa, tai edes yhtään ykköskentän hyökkääjiä. Onko vika muualla?
Täyttä tuubaa taas. Sanoppa yksikin liigajoukkue jossa Azevedo, Tukonen ja Pesonen eivät olisi tulosyksiköiden pelaajia? Nurmikin siinä rajoilla ja Keränen voisi olla kakkoskentän laituri ja on ollutkin.

Lisäksi RD taisi kaavailla ainakin Kossua kakkoskenttään.

RD varmaankaan ei suunnitellut alunperin Riskaa ykköseen.
Siellä se kuitenkin pörrää peleistä ja vuodenajoista toiseen.

Lähtökohtaisesti ennen Riskaa tuossa pitäisi kokeilla kunnolla ainakin Kerästä, Bertrandia, Ilomäkeä ja Saarelaa.

RD on valmentanut monta vuotta, miten siitä nyt yhtäkkiä tulis helvetin tyhmä kun aikasempina vuosina on ollut älyttömän loistava ja menestynyt valmentaja.
Menneisyys ei ole tae tulevasta. RD-epäjääkiekko ei enää toimi ja kaikki osaavat pelata sitä vastaan. Toki Jypin rutiinilla ja materiaalilla voitti vielä runkosarjoja mutta sen jälkeen tulikin potkut ja floppaaminen Tapparassa.

I Ja nyt joku sanoo: "en tykkää epäjääkiekosta". Mitä helvetin väliä sillä on onko jääkiekko kaunista, jos sillä pärjää? Moni oli tyytyväinen työsulun aikana kun Lukko pelasi vaikka se ei kaunista ollut.
Jääkiekko on viihdeurheilua. Jos se ei ole kaunista niin sen pitää olla ainakin voittavaa, nyt se ei ole kumpaakaan eikä mitään muutakaan.

Otetaanpa huomioon, että kun RD sai nämä kaipaamat kärkipelaajat: Nielsen,Bödker,Larsen niin joukkue pelasi erittäin hyvin. Kaikilla oli suuret odotukset. Kolmos- ja neloskenttä pelasivat hyvin 0-0aa, ykkönen ja kakkonen tekivät maaleja. Tilanne näytti niin hyvältä, että jos työsulku olisi jatkunut loppuun asti Lukko taistelisi tällä hetkellä tosissaan kotiedusta ja mestaruudesta.
Kuten joku jo kirjoitti, tanskalaiset olivat vain käsittämättömän hyvä bonus, jollaista Raumalle tai sm-liigaan ei voida odotella tai kuvitella ilman työsulkua.

Ja olet muuten väärässä tuossa 0-0:ssakin. Tanskalaisten aikana mm. Jasu -6, Koskinen -2, Kossu -6

Pakko vielä mainita, että RD antoi tanskalaisille vapauksia pelitavassa, koska olivat niin hyviä pelaajia. Kuinka moni valmentaja on Raumalla tehnyt näin? Ja se toimi. Muunmuassa Espoossa RD otti aikalisän 5-3 ylivoiman alussa ja antoi Azevedon päättää mitä tehdään ja tuloksena oli maali. Mielestäni aika hyviä ratkaisuja valmentajalta. Osoittaa luottamuksensa hyviä pelaajia kohtaan. Kuinka usein Raumalla valmentaja on tehnyt tälläisiä ratkaisuja.
Antoi tai sitten vain ottivat. Jos kolme pelaajaa painaa 29 otteluun 30 maalia, 42 syöttöä ja tehotilastoon +36 niin siinä on yhdenkään valmentajan turha paljoa vaatia muuta.

Antoi Azevedon päättää koska itse ei osaa englantia. Surullista mutta totta.

Eli RD on onnistunut melko hyvin.
Ei ole onnistunut "melko hyvin", "hyvin" tai "huonosti" vaan aivan helvetin huonosti.

Ilman tanskalaisia Lukko olisi juuri ehkä Ilveksen yläpuolella ja rd olisi saanut monoa jo useampi kuukausi sitten.

Mielestäni mm nämä virheet Dufva on tehnyt lyhyen Lukko-aikansa aikana...

- Pelin organisointi (Dufva ei osaa/halua peluuttaa kiekkokontrollia, mikä on edellytys menestykseen nykyään)
- Avaus- ja kiekollinenpelaaminen (Roiskimista ja sähläystä, tässä ajassa olisi pitänyt saada jo nämä perusasiat kuntoon)
- Maalivahtien peluuttaminen (Liikaa kuormaa Vehaselle, pientä vuorottelua olisi pitänyt olla kauden aikana)
- Muu peluutus (Surkeaa roolittamista, ihme peluutusta, virheestä vilttii yms.)
- Huonon hankinnat (Dufva on halunnut Raumalle Koskenkorvan, Koskisen, Rädyn yms. Tällöin hänen tulisi myös saada näistä pelaajista jotain irti)

Oleellinen kysymys on tietysti se, että missä muussa valmentaja yleensä voi enää enempää tehdä virheitä?
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Tämä koko Raymondin viesti on niin uskomaton että pilkon sen useampaan osaan.

Sai. RD on siunannut jokaisen jatkon ja lisäksi hommannut nämä perskärpäset ja muut.

Oleellinen kysymys on tietysti se, että missä muussa valmentaja yleensä voi enää enempää tehdä virheitä?

Nimimerkki Goodmannin logiikka pettaa pahasti jo heti ensimmaisen lainauksen kohdalla. Se, etta RD on hyvaksynyt joukkueensa pelaajat ei ole sama asia ollenkaan kuin se, ettei han saanut kaikkia haluamiaan pelaajia Lukkoon. Siitahan oli Raymondin viestissa kyse.

Joukkueen rakennus on pitkan ajan puuhaa ja monilla pelaajilla oli jo valmiina sopimukset. Sitten poislahtijoiden, kuten Pertun tilalle haluttiin hankkia osaavia kavereita. Azevedo ainakin on taysin tayttanyt haneen kohdistuneet odotukset. Mutta kaikkia ei saatu, joten sitten on tyydyttava niihin mita saatiin.

Kun lisaksi ottaa huomioon, ett RD tuli vasta kevaalla Lukkoon, niin on minusta mautonta syyllistaa hanta kaikista pelaajista.

Lisaksi talla kaudella kavi niin, etta monet parempia pisteita viime kaudella takoneet lorpahtivat. Ei tarvitse kuin mainita nimet Jasu, Bertrand ja Koskenkorva. Jos naista kukin olisi tehnyt edes viisi maalia enemman kuin nyt, niin Lukon sarjasijoitus olisi paljon kirkkaampi. Riskaa taalla haukutaan usein ja nimitetaan hanta halventavasti Riston selanpesijaksi. Mies on kuitenkin pelannut odotuksiin nahden hyvin ja hanella on itse lunastunut paikkansa rouhijan roolissa ykkosessa. Ja asennepuoli on taysin kunnossa, jaksaa vaantaa joka vaihdon itseaan saastamatta. Tallaisia miehia tarvitaan.

Lukko pelasi hyvin tanskalaisten tultua, mutta ei se peli silloinkaan joka kerta putkeen mennyt. Tuli jopa isonumeroisia tappioita. Ja tammikuussa NHL:n tyosulun loputtua alkoi oikein varsinainen kliimaksi. Pisteputki venyi ja venyi.

Helmikuun alun maaottelutauko oli kohtalokas. Jotain kummallista tapahtui. Ja tappiot alkoivat syoda itseluottamusta. Tassa vaiheessa ollaan edelleen.

Runkosarjaa on viela pari pelia, joten sauma on saada ainakin pari saalipelia viela. Eihan se tietenkaan ole ollut kauden tavoite, mutta viela pitaa uskoa kurssin kaantymiseen.

RD poispotkiminen olisi seka urheilullisesti etta taloudellisesti suuri virhe. Emme elaa missaan Venajan KHL-sarjassa. Eri asia on, jos Dufva itse lahtee, jos toimisto puuttuu hanen vastuile kuuluviin asioihin tai jos han saa tarpeekseen joiden kiihkomielisista kitinoista ja lahtee suurempien kaupungien valmentajaksi.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toisaalta asia on kanssa niin, että tuskin kukaan valmentaja saa joukkueeseensa kaikkia haluamiaan pelaajia. Ketäs Dufva sitten itseasiassa on halunnut joukkueeseensa? Ainakin tuleista pelaajista voidaan sanoa, että Jurcina, Straka, Azevedo ja Ahtola ovat varsin hyvätasoisia hakuja tähän liigaan. Eli kyllä noilla pelaajilla pitäisi toimeen tulla. Eri asia sitten on, että mikäli Dufva on halunnut jotain Grosbya ja Malkinia joukkueeseensa. Mutta tuskin näin kuitenkaan on, vaan RD on luottanut tuttuihin jyriinsä, jotka sitten ovat hänen mukanaan pettäneet.

Ja mitä tulee Jasuun, Bertrandiin ja esim Honkaheimoon, niin uskon heidän kaikkien tason kärsineen tällä kaudella tästä RD:n epäjääkiekosta. Toki vastuu on aina myös pelaajalla itsellään, mutta eipä tuo Lukon pelitapa kyllä yhtään ainakaan pelaajia avita. Hiukan tuntuukin siltä, että Dufva on liikaa tällä kaudella keskittynyt näihin henkisen puolen juttuihin ja unohtanut itse pelin taktisen puolen kokonaan. Tämä selittäisi ainakin osittain tuota surkeaa peliä. Tosin toki voi myös olla, että Dufva ei edes yritä kehittää peliä nykyisestä, vaan luottaa tähän passiiviseen ja roiskivaan pelitapaan myös jatkossa.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Onko ihan oikeasti niin, ettei Dufva osaa englantia? Jos näin on, niin onhan tuo aika outoa, mutta miksei Lukko palkkaa simultaanitulkkia Dufvan kaveriksi, jos näin on?
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lisaksi talla kaudella kavi niin, etta monet parempia pisteita viime kaudella takoneet lorpahtivat. Ei tarvitse kuin mainita nimet Jasu, Bertrand ja Koskenkorva. Jos naista kukin olisi tehnyt edes viisi maalia enemman kuin nyt, niin Lukon sarjasijoitus olisi paljon kirkkaampi.

Tähän pitää vähän puuttua. Jos yksi tai kaksi pelaajaa alisuorittaa ja saman verran ylisuorittaa, on se mielestäni normaalia ja menee normaalin epätasaisuuden piikkiin. Lukossa on ollut tällä kaudella niin monta alisuorittajaa että jossain on vikaa, ensimmäisenä ainakin minun epäilykseni kohdistuvat valmennukseen. Ja vielä kun ottaa huomioon että joukkueesta ei kovin moni ole kuitenkaan ylisuorittanut niin jossain on mennyt pahasti pieleen. Viisauden alku olisi nyt tiedostaa asiat mitkä ollaan tehty vituiksi ja lähteä korjaamaan niitä.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Lukossa on ollut tällä kaudella niin monta alisuorittajaa että jossain on vikaa, ensimmäisenä ainakin minun epäilykseni kohdistuvat valmennukseen. Ja vielä kun ottaa huomioon että joukkueesta ei kovin moni ole kuitenkaan ylisuorittanut niin jossain on mennyt pahasti pieleen. Viisauden alku olisi nyt tiedostaa asiat mitkä ollaan tehty vituiksi ja lähteä korjaamaan niitä.

Siita ollaan varmasti samaa mielta, etta alisuorittajia on monia enka nyt tieda, keita voitaisiin nimeta suoranaisesti ylisuorittajiksi? Tottakai jos oman piste-ennatyksensa rikkoo, niin on ehka ylisuorittanut. Nyt on joku kummallinen kipsi paalla ja se koskee koko joukkuetta. Senkun saisi akkia sulatettua.

Jaakiekosta en varmaan kauheasti ymmarra, joten ihmettelen sitakin, miten tama kuuluisa "Dufvan pelitapa" saa aikaan sen, ettei maalipaikoista tehda maaleja. Vaikka kuinka pelattaisiin "passiivisesti ja roiskimalla", kuten ylapuolella sanotaan, niin aika usein kuitenkin kiekko saadaan vastustajan maalintuntumaan, mutta sitten kadet jaatyy. Joku on esim. tehnyt viime vuonna 17 maalia ja talla kaudella yhden. Onko se valmentajan ja hanen pelityylinsa vika? Hyva kysymys.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nimimerkki Goodmannin logiikka pettaa pahasti jo heti ensimmaisen lainauksen kohdalla. Se, etta RD on hyvaksynyt joukkueensa pelaajat ei ole sama asia ollenkaan kuin se, ettei han saanut kaikkia haluamiaan pelaajia Lukkoon. Siitahan oli Raymondin viestissa kyse.

Goodmanin kirjoitus oli ihan asiaa. Kukaan valmentaja ei saa kaikkia haluamiaan pelaajia. RD on niitä saanut jopa poikkeuksellisen paljon.

Risto Dufva palkattiin Raumalle hankkimaan menestystä ja voittamaan mestaruus. Aikaa on annettu 2 vuotta mutta mitkään mittarit eivät viittaa siihen, että tämä tavoite täyttyisi. Projekti on toisin sanottuna pahasti myöhässä ja täysin pois raiteiltaan. Ohjausryhmällä (=Lukon johto) ei ole muuta mahdollisuutta kun puuttua tilanteeseen. Muussa tapauksessa toimiva johto ei ole hoitanut tehtäviään. Näin tämä homma toimii tai ainakin pitäisi toimia.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos nyt kateltais edes tiistaihin tai jopa kauden loppuun?
 

huoh

Jäsen
Bertrandia nyt ei voi edes ajatella ykköskenttään. Jos olet yhtään pelejä katsonut niin ei sillä tee siellä mitään. Menettää kiekkoja ei tee ikinä hyviä ratkaisuja alueella, ellei sitten joskus satu onnistumaan 32. putkeen.

Vertaa Riskaa Ilomäkeen. Riska tekee töitä koko vaihdon koko ottelun ajan. Miten Ilomäen voisi edes laittaa ykköseen kun se surffailu on niin oksettavan näköistä. Välillä kyllä väläyttää mutta siihen se sitten jää. Onhan Ilomäellä parempi pelisilmä, mutta hukkaan se menee kun ei tee töitä tarpeeksi.

Täh? Siis pidät oikeasti oikeutettuna, että Riska pelaa ykköskentässä ja yv:ssä ja luulet että tällä pitäisi mestaruus tulla? Et oo tullu miettineeksi että mistä johtuu, että niinkin taivat pelaajat, kuten Bertrdand ja Ilomäki sortuu siihen surffailuun. Kokoajan virheiden tekemisen pelko puserossa, niin ei uskalleta pelata rohkeaa peliä. Riskalle on ihan sama miten se pelaa, silti on aina saamassa paljon vastuuta.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siita ollaan varmasti samaa mielta, etta alisuorittajia on monia enka nyt tieda, keita voitaisiin nimeta suoranaisesti ylisuorittajiksi? Tottakai jos oman piste-ennatyksensa rikkoo, niin on ehka ylisuorittanut. Nyt on joku kummallinen kipsi paalla ja se koskee koko joukkuetta. Senkun saisi akkia sulatettua.

Jaakiekosta en varmaan kauheasti ymmarra, joten ihmettelen sitakin, miten tama kuuluisa "Dufvan pelitapa" saa aikaan sen, ettei maalipaikoista tehda maaleja. Vaikka kuinka pelattaisiin "passiivisesti ja roiskimalla", kuten ylapuolella sanotaan, niin aika usein kuitenkin kiekko saadaan vastustajan maalintuntumaan, mutta sitten kadet jaatyy. Joku on esim. tehnyt viime vuonna 17 maalia ja talla kaudella yhden. Onko se valmentajan ja hanen pelityylinsa vika? Hyva kysymys.


Tässähän se koko jutun juoni on, on sitten pelitapa mikä tahansa, miksi jengi alisuorittaa. Ei se ole varmasti pelkästään pelitavasta kiinni, kaikki pelaajat pelaa samaa pelitapaa jos sillä voittaa. Niin moni pelaaja on ottanut tällä kaudella takapakkia ettei syy ole pelkästään pelaajien. Minä en näillä tiedoilla; enkä paremmillakaan; pysty sanomaan missä ollaan menty vikaan, mutta jossain ollaan menty metsään. Kuitenkin se että pelaajat pelaavat vahvuuksillaan mahdollisimman hyvin on valmentajan tehtävä organisoida, siinä Lukon joukkue on tällä kaudella epäonnistunut.

Kysyn vielä mestaruusvuodelta. Jos RD on hankittu valmentamaan mestaruus kahdessa vuodessa niin miksi hänelle pitää antaa monoa vuoden jälkeen? Onko mahdollista että hän oppisi virheistä ja johtaisi Lukon ennennäkemättömään lentoon ensi vuonna? Millainen oli Uraman toinen kausi?

Beniciota on pakoo arvostaa optimismista. Minä olen jo luovuttanut tämän kauden osalta, jos olen kuitenkin väärässä niin häpeän.

EDiT. Lähes koko viesti
 
Viimeksi muokattu:

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
En usko, että peli miksikään muuttuisi, vaikka Vuori nostettaisiinkin ykköseksi. On jo nyt paljon tekemisissä pelitavan kanssa ja tekee varmasti yhteistyötä Dufvan kanssa. Viime kauden jälkeen Vuori sanoi, että tahto voittaa taidon eikä ollut viime vuonna joukkue Vuoren makuun. taitopelaajia mm. Melin,Lindgren. Nyt on tahtopelaajia, mutta ei se tulos ole muuttunut, vaan mennyt huonommaksi. Olisi kiva tietää kertooko Dufva&Vuori pelaajille ratkaisumalleja ja eri tapoja, miten hyökätään, liikutaan, syötetään jottei se olisi aina sitä roiskimista. Vai onko se joka pelin jälkeen, että asennetta enemmän, taistelua enemmän sellaista perus lätinää.

Minä taasen uskon, että peli muuttuisi aika tavallakin. Viime kaudella se nähtiin, että Vuori peluuttaa enemmän hyökkäys-voittoista peliä kun taas Dufva enemmän viisikko-puolustavaa peliä vasta-hyökkäyksineen. Dufvan pelitavalla tällä kaudelaa on menty jota muut valmentajat ovat toteuttamassa. Ei tarvitse iskeä isoja rahoja johonkin isoon nimeen kun kuitenkin omasta takaa löytyy kirjaamaton kortti, eikä peli ainakaan enää tuosta parane.
 

ganaali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Robert Nordmark #31, Johtaja Virta
Toisaalta asia on kanssa niin, että tuskin kukaan valmentaja saa joukkueeseensa kaikkia haluamiaan pelaajia. Ketäs Dufva sitten itseasiassa on halunnut joukkueeseensa? Ainakin tuleista pelaajista voidaan sanoa, että Jurcina, Straka, Azevedo ja Ahtola ovat varsin hyvätasoisia hakuja tähän liigaan. Eli kyllä noilla pelaajilla pitäisi toimeen tulla. Eri asia sitten on, että mikäli Dufva on halunnut jotain Grosbya ja Malkinia joukkueeseensa. Mutta tuskin näin kuitenkaan on, vaan RD on luottanut tuttuihin jyriinsä, jotka sitten ovat hänen mukanaan pettäneet.

Ja mitä tulee Jasuun, Bertrandiin ja esim Honkaheimoon, niin uskon heidän kaikkien tason kärsineen tällä kaudella tästä RD:n epäjääkiekosta.

Asiaa... Lisäisin vielä tähän Tikkasen. Ensi kaudeksi pitää pelitapaan tulla radikaali muutos, tämä kausi on omasta mielestä jo kustu.

Jos Risto meinaa peluuttaa ensi kaudellakin "epäjääkiekkoa" niin antaisin potkut heti, tai ne olisi pitänyt antaa jo syksyllä.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tähän keskusteluun kannattaisi ottaa vertailukohdaksi toinen hyvin samoista lähtökohdista kauteen lähtenyt organisaatio.

Tapparan joukkue ja peli oli kohtuullisen sekaisin viime kaudella. Ehkä jopa enemmän kuin Lukolla.

Jukka Rautakorpi aloitti Tampereella uuden projektin ja on uudistanut joukkuetta todella paljon. Lähes puolet joukkueesta vaihdettiin ja koko homma on rakennettu uuden pelikirjan varaan. Joukkue on tällä hetkellä neljän joukossa ja taistelee tosissaan mestaruudesta.

Miksi Risto Dufva ei ole pystynyt samaan Raumalla? Rahaa on käytettävissä vähintään saman verran ja vapaat kädet rakentaa voittava pelisysteemi.

Tässä "kaksintaistelussa" Rautakorpi on pyyhkinyt RD:llä jäätä mennen tullen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tappara on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun jääkiekon syöpäläisestä risto dufvasta päästään eroon.
 

Isorumailkeä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anonyymit kotikiusatut
Miksi Risto Dufva ei ole pystynyt samaan Raumalla? Rahaa on käytettävissä vähintään saman verran ja vapaat kädet rakentaa voittava pelisysteemi.

Tässä "kaksintaistelussa" Rautakorpi on pyyhkinyt RD:llä jäätä mennen tullen.
Totta. Mutta jotta vertailu olisi oikeudenmukainen, pitää kysyä myös, ovatko molemmat saaneet yhtä hyvät olosuhteet työnsä tekemisen? Ja nyt ei puhuta pelaajabudjetista.
Myyrä kirjoitti:
Tappara on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun jääkiekon syöpäläisestä risto dufvasta päästään eroon.
Tällä logiikalla saadaan myös Tapparan parin viime kauden huikea menestys Dufvan piikkiin.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Totta. Mutta jotta vertailu olisi oikeudenmukainen, pitää kysyä myös, ovatko molemmat saaneet yhtä hyvät olosuhteet työnsä tekemisen? Ja nyt ei puhuta pelaajabudjetista.

Ei ole. Rautakorvella ei ole yhtä hyviä olosuhteita tehdä töitä kuin Dufvalla. Jos ei sitten isompi kaupunki ole tuota parempaa olosuhdetta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onko ihan oikeasti niin, ettei Dufva osaa englantia? Jos näin on, niin onhan tuo aika outoa, mutta miksei Lukko palkkaa simultaanitulkkia Dufvan kaveriksi, jos näin on?

Jos tää pitää paikkaansa, niin sehän kertoo Dufvan junttiudesta aika paljon. Ei kielitaito ole sellainen, jonka joko osaa tai ei osaa. Luulisi valmentajan ymmärtävän, että englanti olisi työkalu, jonka opetteluun kannattaa käyttää aikaa jos haluaa pitää urallaan erilaisia ovia auki.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Jos tää pitää paikkaansa, niin sehän kertoo Dufvan junttiudesta aika paljon. Ei kielitaito ole sellainen, jonka joko osaa tai ei osaa. Luulisi valmentajan ymmärtävän, että englanti olisi työkalu, jonka opetteluun kannattaa käyttää aikaa jos haluaa pitää urallaan erilaisia ovia auki.

Tämä on aika kärjistettyä tuomiota kun lähes yksikään Venäläis-valmentajakaan ei Englantia puhu. Tuomitaanko heidätkin juntiksi vai saavatko erityis-maininnan vain Venäläisyydestään...
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Luulisi valmentajan ymmärtävän, että englanti olisi työkalu, jonka opetteluun kannattaa käyttää aikaa jos haluaa pitää urallaan erilaisia ovia auki.

Jostain syystä RD ei ole panostanut kielitaitoon, eli englanti ei taivu ollenkaan. Philip Larsen kertoi Länsi-Suomessa olleensa harmistunut kun ei pystynyt kommunikoimaan RD:n kanssa ollenkaan. Larsen kertoi kuitenkin vaikuttaneen, että RD olisi hauska mies, mutta ei siis pystynyt juttelemaan miehen kanssa mitään.

Tämän vuoksi Vuoren rooli on nyt ollut merkittävä, kun hän tulkkaa ohjeita ja vetää treenejä, kun noita ulkomaalaisia on melko reilusti rosterissa.

Toki tuo puutteellinen kielitaito kieltämättä sulkee RD:tä ovet ulkomaille, mutta ehkä Ristolla ei ole motivaatiota pyrkiä enää valmentajan urallaan eteenpäin.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Koskenkorva Azevedon rinnalle?!? Nyt pohjustetaan mestaruutta!!! Hyvä Risto!!! Niin sitä pitää.

Ilmeisesti tämänpäiväinen kokoonpano hyökkäyksen osalta on RD:ltä jonkunsortin eroanomus, vai miten tuo pitäisi tulkita?
 
Viimeksi muokattu:

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Koskenkorva Azevedon rinnalle?!? Nyr pohjustetaan mestaruutta!!! Hyvä Risto!!! Niin sitä pitää.

Ilmeisesti tämänpäiväinen kokoonpano hyökkäyksen osalta on RD:ltä jonkunsortin eroanomus, vai miten tuo pitäisi tulkita?

Tuo äijä on aivan kujalla. Saisi itse tajuta sen ja häipyä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulisi, että valmentaja, jonka alaisuudessa on suomalaisten lisäksi kuuden eri kansallisuuden edustajia, osaisi kommunikoida edes alkeellisesti englannin kielellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös