Kurinpitopäätökset kaudella 2012–2013

  • 1 279 914
  • 5 646

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Eiliseltä kierrokselta Järventie, Nordlund ja Pikkarainen kurinpitokäsittelyyn. Niin meni Saarenheimon viikatemiehen hommatkin läpi sormien. Uskomatonta.

Melkein voisin lainata ES-Eskoa ja todeta sen mitä tuosta pitäisi tulla: 0, 0, >4 ja lisään siihen että Summaselle voisi heittää noista ottelun aikaisista huuteluista ja lehdistötilaisuudessa heitetyistä kommenteista(lähinnä niiden ristiriidasta) jonkun muistutuksen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kurinpito on nyt sillä vedenjakajalla haluaako se miellyttää mediaa vai enemmistöä jääkiekkoihmisistä.

Media haluaa aina draamaa ja lynkkausta. Jääkiekkoväki tahtoo oikeutta. Nordlundin taklauksessa oikeus olisi 0 ottelua pelikieltoa ja kunnon perusteet sille.

Sääliksi käy kurinpitoa. Mitä tahansa päättävätkin niin paskamyrsky on valmis... Voimia sinne!

ps. käsittämätöntä jos joku byrokratiapelleily estää kunnon kieltojen antamisen Saarenheimo casessa...
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On säälittävää, jos Juho Keräsen ja Pekka Saarenheimon välinen välikohtaus ei mene jatkokäsittelyyn. Tappotaklaus ja tappolyönti.

Ei jumalauta voi mennä niin, että noin haavoittuvassa ts. puolustuskyvyttömässä asemassa olevan pelaajan, joka omasta mielestäni on tilanteessa vieläpä selvästi enemmän kiekoton kuin kiekollinen, voi taklata pää edellä laitaan. Keräsellä on aikaa jättää taklaus kokonaan tekemättä, mutta hän ei tee elettäkään edes yrittääkseen minimoida kontaktia, vaan päinvastoin antaa molemmin käsin lisää puhtia taklaukseen työntääkseen Saarenheimon pää edellä laitaan. Hyi saatana mikä taklaus, täydellistä vastustajan terveydestä piittaamattomuutta. 2 minuuttia laitataklauksesta.

Ei voi mennä myöskään niin, että noin törkeä mailalla iskeminen voidaan kuitata 2 minuutin rangaistuksella. Ei tuosta lyönnistä oikein edes kehtaa sanoa tuon enempää.

SM-liigan kurinpitotouhu on täysin ala-arvoista, jos näin selvien tilanteiden käsittelemiseksi saamiseen joukkueet mukamas joutuvat maksamaan jotain monen tonnin maksuja, kuten tässä ketjussa joku tiesi kertoi. Eikö saanut tarpeeksi mediajulkisuutta, häh? Täyttä amatöörien puuhastelua. Älkää fanit itkekö, kun "ulkopuoliset kukkikset" tunkevat nokkaansa jääkiekkopuuhastelijoiden väkivaltasoppaan. Ei mikään ihme, että kentällä tapahtuu kaikenlaista, jos organisaatiotasolla homma on täysin hakusessa. SM-liiga kusee aivan itse pelaajien niskaan eikä vastuusta ole mitään käsitystä.

Hävetkää! Erotkaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep. On aivan käsittämätöntä, että tilanne, jossa ensiksi Keränen niittaa Saarenheimon vauhdilla selästä suoraan laitaan ja sen jälkeen Saarenheimo kostaa lyömällä Kerästä viikatteiskulla kovaa takaraivoon, ei johda minkäänlaisiin jatkotoimenpiteisiin. Tämä siis päivä sen jälkeen, kun liiga ja pelaajayhdistys ovat tiedottaneet tarkemmasta ja kovemmasta kurinpidosta, jossa päähuomio on tekojen tahallisuudessa...

Uskomatonta, miten sekaisin liiga tällä hetkellä on.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Onhan melkoinen otteluvalvoja ollut pelissä, jos tosta tilanteesta ei raportoi mitään. Kun molemmat osapuolet pitäisi pistää hetkeksi huilaamaan. Ja samaan aikaan Järventien ja Nordlundin taklaukset otetaan Helsingistä käsittelyyn.

Eiku hei, tossahan ei loukkaantunut ketään?
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Näillä videoilla mitä toistaiseksi olen nähnyt, pysyn kannassani. Ei pelikieltoa, max. 1 ottelu jos jotain on pakko antaa.

Tilanteessa on vaan huonoa tuuria Peltosella.

Paha vaan, että linja on vedetty: Pelaaja loukkaantuu= aina kakkua, pelaaja loukkaantuu päähän ja Vuorinen lausui asiasta pari päivää takaperin= vitusti kakkua.

Vaikka taklaus ei osu päähän, niin esiin vedetään "kohtuuttoman kova peli" ja kakut sen mukaan...
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
On se nyt saatana kumma jos tuolla saa jo maillallakin hakata vapaasti päähän!! Ja ilman seuraamuksia.

Tää homma on nyt lähtemässä pahasti lapasesta. Todella pahasti!

On se nyt saatana kun saa taklata pelaajaa joka on laidasta irti, jota on juuri taklattu, suoraan selkään. Nyt ne värilasit päästä. Keränen tilasi ne iskut ja olisi ansainnut 10 peliä. Mielestäni Keränen oli kierroksen sika Pikkaraisen kera ja Keränen on myöskin toistuvasti teoillaan kertonut, että hän on valmis cheap shotteihin. Minä toivon että joku vetää miestä numeroihin ja ura loppuu vammautumiseen, niin ehkä sitten miettii mitä tarkoittaa pelaajien välinen kunnioitus.

Kärpistähän näitä aivottomia ukkoja on tullut enemmänkin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Nyt ne värilasit päästä.

Mitkä värilasit? Missä olen ottanut kantaa Keräsen aivopieruun? Ja kyllä, myös tuo pitäisi mennä tutkintaan.

Lueppa nyt uudestaan:

On se nyt saatana kumma jos tuolla saa jo maillallakin hakata vapaasti päähän!! Ja ilman seuraamuksia.

Tää homma on nyt lähtemässä pahasti lapasesta. Todella pahasti!


Käsittääkseni mailalla hakkaaminen on vielä sitten ihan oma lukunsa. Sen takia aloin sitä korostaa, kun tuntui jo niin uskomattomalta. Siis mailalla hakkaaminen päähän!! Se ei liity jääkiekkoon millään tavalla. Yhtään Keräsen tekoa puollustelematta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Järventien taklaus Mosesiin - Ei pelikieltoa, Moses itse aiheuttaa itselleen loukkaantumisen yrittämällä kääntyä viime hetkellä Maran ja laidan välistä, kun pitäisi ottaa taklaus vastaan tai jatkan matkaminenkin oli vaihtoehtona.

Norlundin taklaus Peltoseen - Ei pelikieltoa, ainakaan näillä videomateriaaleilla mitä olen tilanteesta nähnyt. Taklaus on puhdas ja kova, mutta se ei osu päähän enkä näe taklauksessa hyppyäkään.

Pikkaraisen taklaus Humliin - 5 peliä vähintään "kakkua", voi antaa enemmänkin. Pelaajan historian pitää painaa tässä asiassa, taas yksi päähänkohdistunut taklaus tämän kaverin törkylistalle. Huml ei näe Pikkaraista joten Huml ei pysty suojaantumaan taklaukselta. Pikkarainen ei kunnoita Humlia pätkääkään pamauttaessaan tätä puuntakaa päähän.

Keräsen taklaus Saarenheimoon - Hyi saatana kuinka ruma taklaus! Kuinka tämä ei mennyt jatkokäsittelyyn? Ei voi ymmärtää. Saarenheimo helvetin huonossa asennossa juuri ottanut yhden taklauksen vastaan, selkä kentälle päin ja laita puolen metrin päässä edessä ja eikös tämä yksi tule täydellä höyryllä suoraan numeroihin! Siis tämähän oli törkein näistä kaikista pommeista mitä tuolla kierroksella tapahtui?! HUHHU! Itse olisin lätkäissyt vähintäänkin sen 5 peliä kakkua. Saarenheimo olisi huitomisesta saanut 3 peliä, eihän kyseessä kumminkaan ole pelaaja joka usein tälläisiin likaisiin tekoihin syyllistyy?

Summaselle voi antaa 1-2 peliä jos haluaa, mutta ei tämä ensimmäinen kerta ole eikä viimeinen kun valmentaja avaa hieman suutaan siellä vaihtopenkin takana toiselle valmentajalle.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Täysin samaa mieltä kahdesta ensimmäisestä. Järventielle nyt voisi antaa yhden pelin selästä taklaamisesta, mutta mielummin ei yhtään. Pikkaraisen tapauksesta sitten hieman kaksjakoiset mielipiteet. Sinällään pitäisi antaa oikeasti se min. 4 ottelua, mutta kyllä tuo filmaus myös oli oksettava ja loukkaantumista ei tapahtunut, joten luultavasti pyöritään 3-4 ottelun paikkeilla. Valitettavasti juurikin kierroksen törkeimmäit tilanteet menneet eteenpäin. Keräselle kuuluisi se 4 ottelusta ylöspäin pelikieltoa ja Saarenheimolle sitten samat. Kummatkin mielestäni todella vastenmielisiä tekoja ja olisi voineet miettiä vaikka loppu runkosarjan tekosiaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pikkaraisen tapauksesta sitten hieman kaksjakoiset mielipiteet. Sinällään pitäisi antaa oikeasti se min. 4 ottelua, mutta kyllä tuo filmaus myös oli oksettava ja loukkaantumista ei tapahtunut, joten luultavasti pyöritään 3-4 ottelun paikkeilla.

Ai siinä oli filmaamistakin? Nojoo, tekohan on silti edelleen oksettava cheap shotti suoraan päähän niin kyllä noista pitää rankaista ja kovaa eli pysyn edelleen kannassani, että väh. 5 ottelua penalttia kun otetaan huomioon Pikkaraisen historia. Saarenheimon huitominen on täysin, siis aivan täysin turhaa, mutta kyllähän tuon jotenkin ymmärtää kun juuri ottanut vastaan todellisen törkypommin. Voihan tuosta Saarenheimollekkin tosin lätkäistä sen lähemmän kymmenen ottelua pelikieltoa kuin kolmea en pistäisi pahakseni, ei kuulu jääkiekkoon.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Pikkaraisen takaluksesta, osuiko se edes Humlia päähän? Olihan tuo typerä teko Pikkaraiselta mutta olihan oksettava filmi jälleen Humlilta. Ehkä pari peliä voi Pikkaraiselle antaa, sääli ettei filmeistä voi jaella jotain sanktioita jälkikäteen.

Keräsen niitti oli tosiaan kierroksen selvästi rumin. Eikä ole todellakaan ensimmäinen kerta kun Keränen sikailee, Juhosta on kuoriutumassa uusi Antti Aarnio. Olisi ansainnut taklauksesta 5-10 peliä kieltoa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Keräsen reaktio sitten kun hokasi saaneensa mailasta eikä nyrkistä oli kyllä aika jarkkoruutumainen. Tai sitten Juho-pojalla on vaan todella pitkät piuhat niskanseudun hermoista aivoihin. Tietysti voi olla että Aravirta on aina käskenyt laskea viiteen ennenkuin reagoi ja Juho käsitti väärin.

Jos Keräsen ja Saarenheimon tilanteesta jotain rankkuja tulee niin molemmille saman verran voisi olla sopivaa.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Piti oikein ottaa lusikka kauniiseen käteen ja lähettää mailia liigan toimistolle koskien Keräsen ja Saarenheimon tilannetta. Ei se nyt vaan voi mennä niin että ensin kirjoitellaan tiedotteita missä uhotaan tiukasta linjasta törkeyksien ja vastustajan kunnioittamisen puutteen suhteen, ja seuraavalla kierroksella otteluvalvoja ei näe tuossa tilanteessa kummankaan osalta mitään kurinpidollista aihetta.
 

timop

Jäsen
Suosikkijoukkue
jyp
Pikkarainen, Huhtala, Huhtala, Pikkarainen...

Lämpenen entistä enemmän Tommi Kovasen "itkuehdotukselle" psykologisista testeistä, sillä näiden kahden ameban luistelu kaukalossa on turvallisuusriski oikeille jääkiekkoilijoille.

Huhtalasta ei tietoa mutta taas kerran ihan syytön Pikkarainen ihan vahingossa joutui tilanteeseen josta joku saattaisi olla sitä mieltä että vastustajan kunnioitus pakkasen puolella. Tekevälle sattuu kato kun paljon pelaa ni! ;)

Siellä varmaan pelikaanien pukukopissa huoltaja käy vaihtamassa siihen pelejä ilman Pikkaraisen "vahinkoa" -kylttiin taas nollan. Sinäänsä reilua säästää joukkueelle pitkä penni kun ei tarvitse ostaa kuin kaksi 0-9 -satsia niitä numeroita ja toisesta voi vielä myydä isoimmat numerot eteenpäin tarpeettomana....
 

timop

Jäsen
Suosikkijoukkue
jyp
Saarenheimon tökkäisy ei ollut kova, eikö siitä ketään oikeasti edes kaatuisi. Ämmämäistä touhua keräseltä kalastaa tilanteesta jäähyä, kun olisi pitänyt miehekkäästi vastata omasta sikailustaan.

Ensimmäisenä tuli tosiaan tuon tilanteen katsottuaan mieleen ne hauskat videot jalkapallon puolelta: kaveri huitaisee -> puoli sekuntia huitaistun kaverin aivot käy ylikierroksilla, "mitä hittoa mä nyt teen?!?!?" -> pitele päätä/polvea/molempia ja hyppää tonttiin. Väitän että kyseessä ei todellakaan voi olla reaktio vaan mietitty teko eli teatteri.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaikea uskoa Pikkaraisen osuneen Humlia päähän, sillä Huml oli tikkana pystyssä heti Pikkaraisen ulosajon jälkeen ja oli vaihtoaitiossa seisaallaan tunkemassa heti jäälle seuraavaan vaihtoon. Kärpille tuli aika pitkä vaihto siitä ensimmäisestä ylivoimavaihdosta, joten Huml sai siinä huilia, mutta itse mies olisi ollut innokas hyppäämään kentälle paljon aikaisemminkin.

Keräsen regointi tuohon Saarenheimon kopaukseen aiheutti yleisössä kollektiivisen hörähdyksen. Tuo ei oikeasti ollut niin vakava tilanne, kuin noilta suttuisilta videoilta voi ehkä näyttää.

Saarenheimoa taklattiin selkään. Kerästä kopautettiin mailalla päähän. Humlia taklattiin "päähän". Jaatista ajettiin selkään. Jormakkaa iskettiin kyynärverrella/nyrkillä päähän (tuomari ei nähnyt) ja Immosta iskettiin mailalla naamaan (tuomari ei nähnyt). Kenellekään ei kuitenkaan sattunut mitään. Tämä on jääkiekkoa ja tässä lajissa pitääkin sattua ja tapahtua. Lauantai-ilta oli hienoa keikkoa Lahdessa. Hallissa hyvä tunnelma ja kentälläkin oli tunteet pinnassa puolin ja toisin. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Ja täällä itketään jostain epäolennaisuuksista ja lähetellään mielensäpahoitusviestejä liigan toimistolle.
 

AIC

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordlundin taklaus osuu ensimmäiseksi Peltosen olkapäähän, jonka jälkeen se osuu Peltosta päähän. Nordlundin taklatessa tekemä pumppausliike alhaalta ylös, vaikka luistimet eivät välttämättä nousekaan jään pinnasta, aiheuttaa taklauksen suurimman voiman kohdistumisen Peltosen päähän.

Uskoisin Nordlundin saavan 3-4 ottelun pelikiellon.
 

Lelu26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Ei Keränen ollu akka, Keränen kalasti jäähyä Saarenheimolle tilanteesta jota tuomari ei ilmeisesti tajunnu. Sitäpaitsi kuka edes oman joukkueen pelaajan mailalla suorittamaa kirvesiskua pään aluelle alkaa selitteleen?, hävetkää. Minua ainakin hävettäis jos joku minun joukkueen pelaajista alkaa kuittaileen taklauksia mailalla. Saarenheimon olisi pitänyt pitää pään kylmänä, jäähy oli jo tulossa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuli itsekin kelailtua noita Nordlund - Peltonen -videoita ja vaikka videossa ei kiistatta näykään osuiko taklaus päähän vai ei, niin laidan suuntaisesti kuvatussa pätkässä näkyy selvästi, että Peltosen pää retkahtaa osumahetkellä kovaa lasiin. Pää saa yht'äkkiä siksi kovan lähtövauhdin, että on hyvin vaikea kuvitella Peltosen itse heilauttaneen sitä. Joku siihen on pakko ollut osua. Missään tapauksessa ei voi olla kyse siitä, että pää kävisi ääriasennossa kentän puolella ja linkoutuisi sieltä sitten lasiin.

Tahallista vahingoittamista en tilanteesta saa kyllä mitenkään. Peltonen pelaa pää alhaalla ja Nordlund pidempänä miehenä osuu siihen. Sanktioita pitää kyllä tulla päähän taklaamisesta riippumatta siitä onko vahinko vai ei. Vahingosta toki tulee sanktioida kevyemmällä kädellä. Itse näksin tuon ottelun tapahtumien perusteella, että kovimmat sanktiot kuuluvat Summaselle.
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäisenä tuli tosiaan tuon tilanteen katsottuaan mieleen ne hauskat videot jalkapallon puolelta: kaveri huitaisee -> puoli sekuntia huitaistun kaverin aivot käy ylikierroksilla, "mitä hittoa mä nyt teen?!?!?" -> pitele päätä/polvea/molempia ja hyppää tonttiin. Väitän että kyseessä ei todellakaan voi olla reaktio vaan mietitty teko eli teatteri.

Teatteria tai ei, mutta et sä hei voi lyödä vastustajaa mailalla niskaan !! Aivan järjetön temppu.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tahallista vahingoittamista en tilanteesta saa kyllä mitenkään. Peltonen pelaa pää alhaalla ja Nordlund pidempänä miehenä osuu siihen. Sanktioita pitää kyllä tulla päähän taklaamisesta riippumatta siitä onko vahinko vai ei. Vahingosta toki tulee sanktioida kevyemmällä kädellä. Itse näksin tuon ottelun tapahtumien perusteella, että kovimmat sanktiot kuuluvat Summaselle.

Niin Peltonenhan ei varmaan ole jännittänyt vartaloaan valmistautuessaan ottamaan vastaan Nordlundin taklausta, eikä jännittyneessä vartalossa ole niska lihakset jännittyneenä eikä pää varmaan seuraa muuta vartaloa kun Nordlundin taklaus osuu Villen ylävartaloon. Taklaus ei osu päähän, vaikka Levonen sen sellaiseksi taklaukseksi tuomitsikin.

Näistä kurinpitoon menneistä tapauksista Pikkaraisen pitäisi saada isoin tuomio. Järventien taklaus on rajatapaus ja Nordlundin taklaus on epäonnekkaiden tapahtumien summa, taklaus itsessään on puhdas.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Juuri näin.
Oma sikailuranking ja pelikiellot viime kierrokselta:
1. Saarenheimo. Kaksi(!) viikateiskua Keräsen niskaan. (7 peliä)
.
3. Keränen. Toisille näitä vain sattuu. (1 peliä)
.
.
.
6. Salomäki. Täysin syytön tällä kertaa, käsittämätöntä pelaamista Jaatiselta.

Pystytkö heittämään sellaisenkin arvion, joka ei olisi ihan noin hupaisan vahvasti väritetty?

Eipä tuossa sen kummempaa, pisti vain hymyilyttämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös