Jokereiden peliesitykset kaudella 2012–2013

  • 300 529
  • 910

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Njoo... Hallitaan, hallitaan ja maalinteko on silkkaa tervanjuontia.

Aika jännä huomata että Jokereilla luistin kulkee, syötöt paukkuu lapoihin kauhealla voimalla, mutta sinisen tuolla puolen loppuu eväät. Tähän on parikin syytä:

1) Nyt pelataan vasta runkosarjaa ja hyvin huomaa että sinne maalille ei mennä hullun raivolla. Joukkueessa on vähän joka toisella ukolla jonkinlaista kremppaa alla osalla vielä toipuminen menossa. On vähän pakko säästellä jos aikoo vielä keväällä pelata jääkiekkoa, muullakin kuin pleikkarilla. Minun mielestäni tässä tilanteessa ymmärrettävää. Mestaruus ei ratkea tammikuussa tälläkään kaudella.

2) Jatkuva kokoonpanojen vatkaaminen, joka johtuu ainakin osittain loukkaantumiskierteestä. Joskus aiemmilla kausilla (eritoten Jortsun aikoina) on tullut kirottua kiveen kirjoitettuja kokoonpanoja vaikka peli ei kulje ollenkaan. Nyt sitten aletaan olemaan toisessa ääripäässä. Osittain pakon sanelemana, mutta on tuolla mielestäni vähän muutakin kokeilua tehty. Vaikea on sitä hyökkäysalueen viimeistä "selkärankakuviota" saada toimimaan kun ketjukaverit vaihtuu kaiken aikaa. Tämä ketjulotto aiheuttaa terveillekin pelaajille todella kummallista peliajan ja roolin vaihtelua ottelusta toiseen. Erityisesti 2-4 ketjujen "luottohyökkääjien" kohdalla. Miten se vaikuttaa? Tuskin ainakaan positiivisesti.

Kakkoskohtaan saa perspektiiviä ja ihmeteltävää kun katsoo ukkojen peliaikoja SM-liigan tilastoista. Selkeästi näkee 2-4 -ketjujen hyökkääjien kohdalla miten peliajat vaihtelee. Välillä mennään nelosessa jämäminuuteilla kojo-kojo roolissa ja sitten hetken ykkösessä ja välillä jopa hätäsentterinä (lähinnä Tomi Mäki) isoilla minuuteilla. Voipi veijareilla olla se maalintekovaisto ruosteessa tässä ketjulotossa.

Tämän vuoden tilastoja "terveiltä pelureilta":

Pelaaja Min - Max (Pelatut minuutit / ottelu)
-----------------------

2-4 kenttien luottolaitureita:
Niclas Hardt: 12:54 - 20:22
Tomi Mäki 9:53 - 19:15
Teemu Pulkkinen 13:32 - 24:10 (!)
Jani Rita: 10:13 - 16:55
Jarkko Ruutu: 13:55 - 22:14
Joonas Rask 9:06 - 15:22
Teuvo Teräväinen 10:51 - 19:38

3-4 sentterit
Henri Heino 9:20 - 15:01
Juhani Tyrväinen 11:28 - 21:42

Kyllä noi vaihtelut peliminuuteissa on isoja ja niistä voi päätellä miten roolit on pelaajilla vaihdelleet. Jos terve joukkue pelaa vakiopermanentilla niin ei tuollaisia heittelyjä tule. Ja tuolta tilastoista tarkemmin katsomalla näkee kuinka minuutit heittelehtii perättäisissä peleissä ja koko tarkastelujakson aikana (tämän vuoden pelit). Ei ole rytmin löytyminen taatusti helppoa.

Lopuksi vielä vertailun vuoksi ainoa terve "kiekollinen" keskushyökkääjä:
Riku Hahl: 19:05 - 23:21 kun poistetaan ne kaksi peliä joissa I Filppula tai Eaves olivat mukana.
Niissä kahdessa poikkeusmatsissa Hahlin minuutit olivat 11:50 ja 16:47. Ei oo päivät samanlaisia tossakaan duunissa...

Niin kauan kuin tämä vuorottelevien kärkisenttereiden (I Filppula ja Ben Eaves) "taktiikka" ja muutenkin jatkuva kokoonpanon vatkaaminen jatkuu niin hyökkäyspeli ja eritoten viimeistely on ongelmissa.

Jos tilanne rauhoittuu (kop kop) ennen pleijareita niin pitkälle mennään. Pelaajamateriaali ja pelitapa kantaa kyllä.
 
Viimeksi muokattu:

MiksuMan

Jäsen
Pimeä ja kylmä tammikuu on nyt jumittanut koko Jokeri-joukkueen sellaiseen kuntoon, että mikään ei onnistu.

Mutta kevät koittaa tänäkin vuonna. Se on aikaa jolloin jalat aukeavat ja apinat selästä tippuvat...
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä ollut kovin rentoa pelaamista eilen. Ensimmäinen erä oli Jokereilta erinomaista pelaamista, mutta palkinto jäi saamatta. Kaikenkaikkiaan normaaliviimeistelyllä Jokerit olisi johtanut ekan erän jälkeen parilla-kolmella maalilla, mutta JYP veskarin huippupeli ja varsinkin viimeistelyn huolimattomuus pitivät pelin maalittomana. Jyväskyläläisten maali oli taidolla ja tuurilla tehty YV osuma, jossa hyvä maski yhdistyi tarkkaan laukaukseen. Ei mennyt Fränän piikkiin, mutta kyllähän se vitutti kun ensimmäinen laukaus (sitä aiempaa mailatökkäisyä en itse laske torjunnaksi) painuu verkkoon.

Sitten toka ja kolmas erä olivat hirmuista tervanjuontia ja kipsi kasvoi sitä pahemmaksi mitä pidemmälle peli eteni. Varsinkin Hardtille siunaantui avopaikkoja tuhlailtavaksi asti (mm. kaksi yksin läpiajoa). Kahden miehen ylivoima oli aivan järkyttävää paskaa ja näytti siltä ettei joukkueen fokus ollut ollenkaan oikeissa asioissa. Onneksi vihdoin 3. erässä Dehnerin sutaisu painui verkkoon. Tämäkin maali oli hyvän maskin ja tuurin ansiota.

Tammikuu on ollut niin joukkueelle kuin varsinkin faneille varsin raskas. Karlssonin taikatempuista voidaan enää vain lukea NHL palstoilta ja kaksi joukkueen tärkeintä pelintekijää ja YV pyörittäjää saikuttavat vuorotellen.

Erosen täytyy kyllä nostaa tasoaan jos aikoo olla joukkueen tärkein kiekollinen pakki. Lisäksi Lämsän täytyy löytää ykköseen laituri, joka toimii Filin ja Moseksen kanssa yhteen. Myös Ben-Amorin peluutusta ihmettelen, koska miehestä ei ole ekan erän jälkeen joukkueelle mitään hyötyä. Peluutetaanko miestä pelikuntoon vai mikä on idea?
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Eipä ollut kovin rentoa pelaamista eilen. Ensimmäinen erä oli Jokereilta erinomaista pelaamista, mutta palkinto jäi saamatta. Kaikenkaikkiaan normaaliviimeistelyllä Jokerit olisi johtanut ekan erän jälkeen parilla-kolmella maalilla, mutta JYP veskarin huippupeli ja varsinkin viimeistelyn huolimattomuus pitivät pelin maalittomana. Jyväskyläläisten maali oli taidolla ja tuurilla tehty YV osuma, jossa hyvä maski yhdistyi tarkkaan laukaukseen.

Tässäpä se on tiivistettynä miksi eilen jäi 2 pistettä plakkariin. Ensimmäinen erä oli yksi kauden parhaista ellei paras. Uskoakseni jyväskyläläiset eivät ole muutamaan kauteen olleet yhtä pahasti alakynnessä kuin eilen ensimmäisessä erässä ja silti pääsivät erätauolle johtoasemassa. Torjunnat tuossa erässä olivat 17-2, joka kertoo tyhjentävästi Jokereiden viisikkopelaamisen vahvuudesta sen mitä se voi parhaimmillaan olla. Kyseisillä torjuntatilastoilla matsit naulataan yhdeksän kertaa kymmenestä ja nyt kohdalle sattui huolimaton viimeistely yhdistettynä Tarkin hienoon torjuntatyöskentelyyn, jossa oli mukana annos tuuriakin.

Ertsi oli niin yössä eilisessä matsissa kuin olla voi kentän molemmissa päissä ja henkilökohtaisia virheitä tuli enemmän kuin koko kaudella yhteensä. Toivottavasti Karlssonilta saatu tukiopetus konkretisoituu jatkossa positiivisemmalla tavalla. Fränä pelasi mielestäni loistavan ottelun ja otti ne kopit mitkä pitikin. Sitä maskin takaa tullutta Näkyvän vetoa ei olisi ottanut kukaan veskari kiinni muulla kuin tuurilla, joten Fränän piikkiin sitä on turha laittaa. Kun Fränällä oli vielä normaalia lyhyempi aika valmistautua peliin oli suoritus mielestäni kiitettävä. Kiitos Pulkkisen kliinisille rankkareille jäi sentään 2 pistettä matkaan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
1) Nyt pelataan vasta runkosarjaa ja hyvin huomaa että sinne maalille ei mennä hullun raivolla. Joukkueessa on vähän joka toisella ukolla jonkinlaista kremppaa alla osalla vielä toipuminen menossa. On vähän pakko säästellä jos aikoo vielä keväällä pelata jääkiekkoa, muullakin kuin pleikkarilla. Minun mielestäni tässä tilanteessa ymmärrettävää. Mestaruus ei ratkea tammikuussa tälläkään kaudella.

Erittäin hyvä huomio. Kun peruspeli on selvästi kunnossa ja pisteitä tulee riittävästi, niin aivan turha räkä poskella taistella jostain runkosarjan voitosta tässä vaiheessa. Ei se paalupaikka tietysti täysin yhdentekevä ole, vrt. Jokerien vaatimaton vierassaldo, mutta näissä asetelmissa on pelkästään järkevää hieman säästellä tosipelejä varten.

Kyse on selkeästä valinnasta. Jos painaa sata lasissa maalille joka runkosarjamatsissa, niin pinnoja tulee todennäköisemmin, mutta niin myös loukkaantumisia. Ja vastaavasti jos edes vähänkin säästele, niin väkisin siitä pelaamisesta jää se särmikkyys pois, mikä näkyy varsinkin vastustajan maalinedustalla. Tamimaisen "95% keskittyminen tarkoittaa 50% suoritusta" -fraasin voi hyvin heittää tähän. Hyvät jengit ottavat riittävästi runkosarjapinnoja keskinkertaisellakin pelillä.

Olettaen, että Ilari Filppula pystyy pelaamaan, niin tällä terveystilanteella en olisi jengin näennäistestä virkamiesvaiheesta huolimatta ollenkaan huolissani vaikka pleijarit alkaisivat jo nyt.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Erittäin hyvä huomio. Kun peruspeli on selvästi kunnossa ja pisteitä tulee riittävästi, niin aivan turha räkä poskella taistella jostain runkosarjan voitosta tässä vaiheessa.

Ei teillä mitään sen kummempaa ongelmaa ole kuin se, että nyt on menossa kova treenikausi. Niinkuin tähän aikaan vuodesta pitää ollakin, jos meinaa olla keväällä lennossa. Kokonaiskuva on ihan kondiksessa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ei teillä mitään sen kummempaa ongelmaa ole kuin se, että nyt on menossa kova treenikausi. Niinkuin tähän aikaan vuodesta pitää ollakin, jos meinaa olla keväällä lennossa. Kokonaiskuva on ihan kondiksessa.

Onko faktaa vai mutuilua? Kovaan treenikauteenhan se viittaa että eilen(kin) pelin taso laski ottelun edetessä huomattavasti.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Runkosarjaa on jäljellä tasan neljännes, joten lienee paikallaan pohtia hieman mitkä pisteet tulevat riittämään loppukaudella mihinkin.

Lopun otteluohjelma näyttää tältä:

to 24.1. KalPa (vieraissa)
la 26.1. Pelicans (v)
ti 29.1. SaiPa (kotona)
to 31.1. Tappara (v)
la 2.2. Kärpät (v)
ti 12.2. Ässät (k)
to 14.2. TPS (v)
la 16.2. KalPa (k)
ke 20.2. Blues (v)
pe 22.2. Ilves (k)
la 23.2. HIFK (v)
la 2.3. Ässät (v)
ti 5.3. Lukko (k)
la 9.3. JYP (v)
ti 12.3. HPK (k)

Kotona pelataan vain kuudesti ja vieraissa peräti yhdeksän kertaa, mm. kaikkia muita top-5 -joukkueita vastaan, joten vähintäänkin haastava runkosarjan loppurutistus on edessä ja nykyisellä vieraspelaamisen tasolla sijoitus tulee laskemaan, varsinkin jos/kun kuntohuippua haetaan vielä treenamalla kovaa. Sarjan tasaisuus on tosin Jokereiden etu, sillä kotiedun menettäminen vaatisi jo isomman luokan tunarointia.

Jaottelisin jäljellä olevat ottelut viiteen kategoriaan:

Kuuden pisteen ottelut: KalPa (k ja v), Tappara ja Kärpät (molemmat v)
Näiden pelien tärkeyttä runkosarjan voiton kannalta tuskin tarvitsee korostaa.

Lauantaisaunat: JYP (v), Pelicans (v), HIFK (v) ja Ässät (v)
Fakta on, että Jokerit ei ole voittanut lauantaina vieraissa kertaakaan tällä kaudella vaikka yrityksiä on ollut peräti kahdeksan. Kaikkia noita vastaan on myös viime vuosina ollut vaikeaa vieraskaukalossa (pl. ehkä HIFK).

Jokereita vastaan viihtyvät: SaiPa ja Ässät (molemmat k)
SaiPaa ei tällä kaudella ole lyöty vielä kertaakaan ja Ässät on syystä tai toisesta ollut viime vuosina painajasmainen vastustaja Jokereille Areenalla.

Ei-niin-pahat: Lukko (k), Blues ja TPS (v)
Jokerit on näiltä jengeiltä napannut tällä kaudella 26 pistettä 36 mahdollisesta, joten ei pitäisi olla turhan vaikeita otteluita.

Pakkovoitot: HPK ja Ilves (k)
HPK:n Areenan saldon tuntee jokainen ja sarjajumbo nyt on vain pakko hoitaa varsinaisella peliajalla kotona.


Sitten vielä suuntaa antava arvio siitä mikä pistemäärä riittää mihinkin sijoituksiin:

30-45 pistettä: runkosarjan voitto
25-29 pistettä: sijat 1-2
20-24 pistettä: sijat 2-4
15-19 pistettä: sijat 5-6
0-14 pistettä: sijat 7-10
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Koko teksti

Erittäin hyvää stufua!

Sarjan tasaisuus huomioon ottaen uskoisin, että jos sata pistettä rikotaan vähänkään reilummin, on kotietu melkein varma. Jokereilla on mahdollisuus saada 126 pistettä, eli totaalinen riman alittaminen 1,5 p/p keskiarvollakin riittäisi kotietuun juuri ja juuri. Toivottavasti tähän ei jouduta.

Vastustajien kategorisoinnissa nostaisin Lukon pykälää vaikeampaan luokkaan. Siellä peli on parantunut huomattavasti ja veikkailenkin raumalaisten olevan Tapparan, Jypin ja Kärppien ohella vaikeimpia vastustajia keväällä.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä sen nyt vain on oppinut tässä sarjassa parin viime kauden aikana, ettei isommin kannata miettiä ohjelmaa kuin peli kerrallaan. Erot eivät ole mihinkään suuntaan ehkä Ilvestä lukuun ottamatta mahdottomat ja "yllättäviä" pistemenetyksiä sattuu.

Runkosarjan voitto ei ole mikään pakkomielle, mutta onhan Jokerien kotietu sen verran merkittävä ollut tällä kaudella, etten vastustaisikaan vaikkei se yksin mitään ratkaisekaan. Putoaminen neljän joukosta pois vaatisi jo oikeasti surkeaa loppukautta enkä siihen usko. Liikaa painoarvoa ei kannata sijoitukselle antaa kuten viime keväänäkin nähtiin.

Vieraspelaamista on tosin pakko pystyä parantamaan, se on ollut sarjakärjeksi aivan heikkoa tuloksellisesti ja tuossahan niitä haastavia paikkoja näytti olevankin sitä harjoitella kuten jo huomenna.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Lopun otteluohjelma näyttää tältä:

to 24.1. KalPa (vieraissa)
la 26.1. Pelicans (v)
ti 29.1. SaiPa (kotona)
to 31.1. Tappara (v)
la 2.2. Kärpät (v)
ti 12.2. Ässät (k)
to 14.2. TPS (v)
la 16.2. KalPa (k)
ke 20.2. Blues (v)
pe 22.2. Ilves (k)
la 23.2. HIFK (v)
la 2.3. Ässät (v)
ti 5.3. Lukko (k)
la 9.3. JYP (v)
ti 12.3. HPK (k)

Korjattu pieni typo Dekon listasta. Eli kotona tosiaankin pelataan enään kuusi kertaa ja HIFK on vieraspeli.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jos seuraavat viisi peliäpystyttäisiin vetämään 1,5 p keskiarvolla tai jopa paremmin, niin uskoisin että runkosarjan sijat 1-2 olisivat jo aika lähellä. Näistä peleistä 4 on vieraissa Kalpa siis jo tänään, Kärpät kunto nousussa + Oulu, Pelsut pelaavat jo omia playreitaan 120 % lasissa, Tappara meille niin helppo, ja lisäksi vielä "helpompi Saipa" jää kotiin tähän saumaan lasken Saipa pelin lähes pakkovoitto peliksi.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pystyisipä Jokeritkin yhtä kliinisiin esityksiin vieraskaukalossa.

Sitä saa mitä tilaa. Heikon alun jälkeen ehjä esitys ja Pelicans pelattiin aseettomaksi ja lauantaivieraspeikko saatiin nujerrettua. Erityisen hienoa oli seurata kolmannen erän pelin jäädytystä, ei ollut mitään hätää missään vaiheessa.

Yksilöistä Hahlin ketju oli Jokereiden paras, kunniamaininta myös pirteälle Ridalle. Kilpeläiseltä maalilla erinomainen esitys, iltaan mahtui useampi huipputorjunta.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alku näytti pahalta, mutta Ridan maalista eteenpäin ei suurempaa hätää ollut, muutamia pahoja yksittäisiä paikkoja lukuunottamatta. Ylivoima tosin täytyy saada kuntoon, nyt ei oltu lähelläkään maalintekoa, ei tahtonut edes kuvion rauhoittaminen onnistua. Kyllä siellä pitäisi taitoa olla Karlssonin lähdönkin jälkeen sen verran että kuvio pitäisi saada pystyyn. Hieno vierasvoitto kuitenkin, vieraskaukaloon ei kuulukaan mennä viihdyttämään vaan hakemaan pisteet pois!
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Tosiaan, alun vaikeuksien jälkeen peli täysin kontrollissa ja Pelicansin organisoidut hyökkäykset olivat kyllä todella vähissä. Dehnerin turha kaksiminuuttinen lopussa laittoi vähän jännittämään, mutta eipä ollut pussinokilla tähän iltaan tarpeksi draivia. Hieno voitto!

Mutta kuten muutkin ovat todenneet, niin ylivoima on tällä hetkellä aivan jäätävää kuraa. Ykkösylivoimalla taitaa tällä hetkellä olla koostumus Hardt(?)-Filppula-Moses-Pulu-Eronen, eikä tuollaisella nipulla saada edes jumalauta yhtä vetoa aikaiseksi. Etenkin Erosella tuntuu olevan kaikista isoimmat ongelmat ja hänen ratkaisunsa tänään olivat täysin ala-arvoisia. Hahlin johtama kakkosvitjakin taisi saada paremmat tontit aikaiseksi. Ja mitä hittoa se Majesky tekee ylivoimalla?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hyvä ja kontrolloitu vieraspeli Jokereilta, ei loistokas esitys mutta tehtiin tarvittava ja pidettiin vastustaja 5-5 pelissä käytännössä lähes kokonaan poissa hyviltä paikoilta ja pitkiin pyörityksiin omissa ei myöskään jouduttu. 5-5 peli oli siis vahvaa ja sillä luotiin riittävästi paikkoja maalintekoon ja saatiin ansaittu ja ns kliininen 1-3 voitto Lahdesta.

Ylivoima on huonoa ja siihen pitää alkaa miettimään variaatioita jos se ei ala toimimaan. Se on toiminut viimeksi silloin kun Eaves ja Filppula pelasi yhtäaikaa, tällöin Ilarille oli toinen taituri kaveriksi jolta sai kiekko nopeasti takaisin nyt ylivoima kuolee heikkoon viivapeliin. Eronen ei ole pystynyt ottamaan tarvittavaa roolia, samoin kakkosyv:ssä Nordlund ja varsinkin Majesky on hukassa.
 

Tertsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos SM-liigan sivuja oikein tulkitsin, Karlssonin häipymisen jälkeen Jokerit on onnistunut ylivoimalla 11 ottelussa ruhtinaalliset 3 kertaa. Kuulostaa heikolta. Korjatkaa jos olen väärässä.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
8 Pistettä tämän viikon saldo. Mielestäni erinomainen saldo ja ylitti omat toiveet kirkkaasti. Vaikean tammikuun alun jälkeen näyttää taas hyvältä. Vielä kun se ykkösketju heräisi tähän päivään niin meillä ei ole mitään hätää!
 

Stube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä se on niin että kun viikossa raapii kahdeksan pistettä yhdeksästä niin heti tulevaisuus vaikuttaa paljon valoisammalta. Kahden voitetun vieraspelin jälkeen otteet tuntuvat taas paljon rutinoituneemmalta. Ei tarvitse hakata päätä seinään että saadaan kerran kiekko reppuun. Tärkeää onkin että sama trendi jatkuu runkkarin loppuun saakka. Jokereiden peli on tuntunut olevan niin mielettömän mielialariippuvaista, että kunnon flow pitäisi saada poffeihin.

Filppula, Moses, Teräväinen, Eronen, Nordlund. Näiden herrojen täytyy kyllä herätä talviuniltaan. Pleijarisarjat voitetaan tarkalla, huolellisella 5 v 5 pelillä ja tehokkaalla erikoistilannepelaamisella. Ylivoima on ollut kurapaskaa koko tammikuun. Kun vastustajan jäähyboksi aukeaa, tulee aina fiilis, että jaahas, taas haetaan kiekkoa omasta päästä seuraavat 2 min. Erityisesti pakkityöskentely on hirveää, hävettää pitää Erosen paitaa katsomossa kun nuorimies ei muuta pysty tekemään kun lähettäämään ripuliranteita maaleille.

Veskareihin ei poffeissa kaaduta, kuten ei myöskään vastustajan pelin jäädyttelyyn/jarrutteluun. Mutta oma kauhuskenaarioni:

Teräväinen pimenee täysin, Filppulan niskaan muuttaa gorillaperhe, Moses turhautuu kun pelintekijät eivät löydä häntä, Pulu raataa kuin orja mutta mitään ei tapahdu kun vastustajan veska on liekeissä. Parasta hyökkäystä esittävät jarruketjut, sillä silloin vastustajalla on jäällä takatukkatsekit jotka eivät osaa puolustaa. Kilpi pelaa hyvin, puolustus ei joudu mitenkään erityiseen testiin kun jokerit pörräävät koko ajan tehottomasti hyökkäyspäässä. Vastustaja alkaa oppia että senkus yököttävä trappi keskialueelle ja veskari hoitaa loput, sitten odotellaan että Eronen hasardoi ja Tuppurainen polkee läpiajoon...

Tätä mä ihan oikeasti pelkään. Hallitaan ja hallitaan mutta mitään ei tapahdu. Vaikka Jani Rita on ihan kelpo jätkä niin harmi vain, että välieräsulamisen estämiseksi tarvitaan niiden oikeiden kiekollisten pelaajien panosta. Jos he löytävät taas vireensä niin meitä ei pysäytä mikään.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oikein huvittaa kuunnella kun Urhon selostajat muistavat aina kertoa (4-5 viimeistä matsia) kuinka vaarallinen Jokerien YV on. No niin oli, mutta Karlssonin lähdön jälkeen se on ollut sekavaa ja munatonta neppailua. Tällä hetkellä realisoituu karmealla tavalla se että Erik ei ainoastaan pelannut aina koko ylivoimaa vaan myös oli se ylivoimaisesti tärkein lenkki ylivoimassa. Kun Filppula ei saa kiekkoa takaisin nopeasti ja kun kukaan pakistossa ei halua edes sovitella Karlssonin sukkia, saatika sitten kenkiä, jalkaansa on vastustajan todella helppo pelata koko YV pois päiviltä. Muutenkin pakiston kiekollisten kavereiden pitäisi vähitellen herätä talviuniltaan, auttaisi kummasti hyökkäyksissä.

Muuten loistavaa peliä vieraissa viime aikoina, väkeviä esityksiä molemmat.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Oikein huvittaa kuunnella kun Urhon selostajat muistavat aina kertoa (4-5 viimeistä matsia) kuinka vaarallinen Jokerien YV on. No niin oli, mutta Karlssonin lähdön jälkeen se on ollut sekavaa ja munatonta neppailua. Tällä hetkellä realisoituu karmealla tavalla se että Erik ei ainoastaan pelannut aina koko ylivoimaa vaan myös oli se ylivoimaisesti tärkein lenkki ylivoimassa. Kun Filppula ei saa kiekkoa takaisin nopeasti ja kun kukaan pakistossa ei halua edes sovitella Karlssonin sukkia, saatika sitten kenkiä, jalkaansa on vastustajan todella helppo pelata koko YV pois päiviltä.
Ei ole Erikin lähdön jälkeen toiminut oikein missään vaihessa tämä takakolmio, millä Jokerit ylivoimaa rakentaa. Suurin syy on tietenkin Erikin poistuminen siitä. Nyt tilalla on Eronen, joka a) on lefti -> ei pysty laukomaan suoraan Filppulan syötöistä -> ei ole välitön uhka vastustajan alivoimanelikolle, b) ei osaa laukoa. Erikin pelatessa viivassa vastustajat käytännössä uhrasivat aina yhden miehen pelkästään Erikin vartiointiin, jolloin neliön läpi aukesi näitä poikittaissyöttöväyliä joita alkukaudesta paljon hyödynnettiinkin. Tällä hetkellä Filppulalla on ylivoimassa käytännössä kaksi vaihtoehtoa, joko syöttö Hardtille maalin kulmalle tai Eroselle viivaan. Kumpikaan vaihtoehto ei ole välitön uhka vastustajan nelikolle ja harvemmin johtaa maaliin.

Kyllä Lämsän&Valtosen pitäisi ehdottomasti keksiä jotain uutta variaatiota tohon ylivoimaan, ei toimi enää samalla kuviolla kuin Erikin kanssa.
 

Järä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Lämsän&Valtosen pitäisi ehdottomasti keksiä jotain uutta variaatiota tohon ylivoimaan, ei toimi enää samalla kuviolla kuin Erikin kanssa.

Samoilla linjoilla ollaan. En olisi ollenkaan varma, että koutsit uskaltava lähteä tätä yrittämään, mutta Erosen vaihtaisin viivamiehen paikalla Teräväiseen, joka pelasi hyvin tuota roolia junnukisoissa. Riittävä määrä kiekollista taitoa, osaa tehdä itsensä pelattavaksi, jakaa nopeita syöttöjä pointeille sekä laittaa hyviä ohjureita maalille. Vaihtoehtoisesti Pulkkista voisi kokeilla, jos viivaan halutaan rightin kaveri ja laukauspelotetta.

Kakkosylivoimassa voisi pelata yksinkertaisesti kahdella viivamiehellä takakolmion sijaan ja vetää ylivoimaa ykköstä huomattavasti yksinkertaisemmin: laukausta viivasta ja maskia maalille, siitä reboundeja sisään.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pieniä tilastoja YV:stä

Kuten yllä moni toteaa on Jokereiden YV ollut melko surkuhupaisaa ilman Karlssonin rauhoittavaa vaikutusta.

Jokerit on pelannut tällä kaudella ilman Karlssonia 17 peliä, joissa on onnistuttu YV:llä huimat 7 kertaa (0,41 YVM/O). Karlssonin kera mentiin 30 ottelua, joissa syntyi 33 YV maalia (1,10 YVM/O). Vertailun vuoksi liigan kovin YVM/O keskiarvo on JYP:llä 0,96 ja alhaisin Ässillä 0,48.

Vastaavasti Jokereiden pistekeskiarvot ilman ja kera Karlssonin ovat 1,53 ja 2,03. Näistä 2,03:lla oltaisiin luonnollisesti liigan kärjessä, mutta tuolla 1,53 taisteltaisiin alueella, jossa tällä hetkellä ovat HIFK, Blues ja SaiPa.

Tuosta voi jokainen pohdiskella kuinka suuri merkitys sillä joka kaudeksi haaveillulla rightin YV-pakilla voi olla. Toki Karlsson on ääriesimerkki kykyjensä puolesta, mutta yksittäisellä kenttäpelaajalla voi olla yllättävän suuri vaikutus joukkuepelissäkin.

Mikä sitten ratkaisuksi?

Yllä on esitetty varsin hyviä ajatuksia, joista varmaan merkittävin olisi ykkös- ja kakkos YV:den pelitapojen erottaminen toisistaan ja kaikkien munien lataaminen samaan koriin. Oma ehdotus olisi ykkös YV:n rakentaminen joukkueen neljän parhaan ja taitavimman offensiivisen pelaajan (Filppula, Moses, Pulkkinen, Teräväinen) ympärille ja täydentäminen soveltuvalla maskimiehellä (Winchester, Ruutu, Hardt). Tällöin Teräväinen pelaisi Karlssonin paikalla takakolmion kärkenä, kuten kohtuu onnistuneesti teki nuorten MM-kisoissa. Pulkkinen ja Moses voisivat edelleen ampua suoraan Filppulan syötöstä ja vastaavasti Teräväinen voisi palauttaa kiekon nopeasti Filppulalle kämmeneltä.

Kakkos YV sitten perinteiseen muotoon: kaksi pakkia (Eronen, Nordlund) ja kolme hyökääjää (joukosta Hahl, Winchester, Ruutu, Hardt, Rita). Taktiikaksi kiekkoa viivaan - maalille - ja painimaan.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Samoja havaintoja mm. profilerin kanssa, mutta jos laitetaan neljä taitavinta jätkää ylivoimaan, niin luulen, että tulos tuskin muuttuu yhtään parempaan suuntaan. Kukaan ei lauo, eikä mene maalille. Syötellään loputtomiin. Toisaalta vastustajat ovat oppineet lukemaan pitkät poikittaissyötöt, joista Karlsson tietenkin antoi suurimman osan. Niistä Filppulan ja Mosesin oli suhteellisen helppo panna tyhjiin.

Tällä hetkellä voidaan todeta, että sanonta "Matsit ratkaistaan erikoistilanteissa." EI pidä paikkaansa. Jokerit voittaa sitä suuremmalla todennäköisyydellä, mitä vähemmän vastustajat ottaa jäähyjä. Eli vastustajat, ottakaa jäähyjä, jos haluatte voittaa Jokerit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös