Leijonat pilvessä

  • 261 604
  • 703

timop

Jäsen
Suosikkijoukkue
jyp
Eikös kannabiksen käyttö ole kielletty ainoastaan kilpailutilanteissa? Eli lomalla saavat kiekkoilijat pössytellä niin paljon kuin haluavat (siis siellä Amsterdamissa)?

Riippuu täysin siitä että millaiset diilit on testauksesta ylhäältäpäin tehty. Milloin kiekkoilija on lomalla?

Testauspooli - www.antidoping.fi

ps. testin välttelyhän on aina automaattinen dopingrike

e: käsittääkseni välttyäkseen testaamiselta pitää irtisanoa esim lajiliiton kanssa solmimansa antidoping -sopimus.
 

Sudan1

Jäsen
Oma veikkaus miten tilanteessa on käynyt:

Seuralla ollut sisäiset testit, jossa nämä pelaajat ovat kärynneet. Joukkueessa päätetty, että pidetään tämä tieto joukkueen omana, ettei imagotappiota tai muuta sirkusta tule. Pelaajia rangaistu mahdollisesti ehkä joukkueen sisällä. Joukkueen valmentaja Summanen luonnollisesti tietää testien tuloksista.

Keväällä Summanen päättää varoittaa (tai muuten vain kiusallaan kertoa) Jalosta, että pelaajat ovat talvella kärähtäneet. Kertoo myös, että tieto on pidetty joukkueen sisällä ja Jalonen antaa asian olla.

Asia on lakaistu varmaankin Omskissakin jo maton alle, ja he siksi sielläkin väittävät ettei mitään testejä ole tehty. Kummola perustaa Ankka-lausuntonsa nyt jatkossa tähän tietoon.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos näiden pelaajien pelaaminen olisi estetty, niin pitäisikö jatkossakin jättää valitsematta maajoukkueeseen kaikki sellaiset pelaajat, joiden edes epävirallisten tietojen mukaan tiedetään joskus elämässään kokeilleen kannabista?

Jos Jukka Jalosella oli edes pieni aavistus siitä, että joku vuotaa nämä seuran sisäisten testien tulokset julkisuuteen, niin nämä kaksi olisi varmaan kannattanut jättää joukkueesta rannalle. Huhut kokeiluista ja huhut testeissä kiinnijäämisestä ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

Minuahan jonkun kiekkoilijan pilven polttelu ei liikuta suuntaan tai toiseen eikä maajoukkue muutenkaan kiinnosta, mutta tätä eilisestä skuupista alkanutta mediakohua ja Kummolan ristiriitaisia örähdyksiä seuraan kyllä mielenkiinnolla. Mielenkiintoni kohdistuu siis media vs. Kummola kamppailuun, joka kiinnostaa paljon enemmän kuin maajoukkueen pelit
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Valitettavasti toki joitain saattaa kiinnostaa, sen verran naurettavassa yhteiskunnassa elämme.

Tässä se on tiivistettynä:

–Dopingnäkökulmasta eli ADT:n näkökulmasta kyseessä ei todennäköisesti ole dopingrikkomus, Ilmivalta selittää.

–Kannabiksen käyttö on kiellettyä vain kilpailutilanteessa, ja jos siitä olisi kyse, asiasta olisi todennäköisesti suoritettu jokin viranomaistutkinta [maassa, jossa kyseiset pelaajat pelaavat].

”Kyse on toiminnasta, joka on ainakin suomalaisessa yhteiskunnassa kriminalisoitu, eikä ole missään nimessä yhteiskunnan normien mukaista – varsinkin kun kyse on Suomen ykköslajista”


Jukka Jalosen ratkaisu ihmetyttää ADT:n Pekka Ilmivaltaa: â€Ei missään tapauksessa hyväksyttävää†| Uusi Suomi

Ymmärrät varmaan sen, että jos ei sinulle, niin yhteiskunnallisesti ei hyväksytä kannabiksen käyttöä saati sitten urheilussa. Tämä on fakta - minkä sinäkin tunnustit. Mutta eri asia on se, miten haluaa elää tuo faktan kanssa, niinkuin itsekin sanoit. Kukin tekee ne omat elämän valintansa.

Yhtälailla minäkin ajan joskus ylinopeutta, mutta en minä ala itkemään elämän vääryyttä, vittumitäpaskaa ja "miksi ei voida ajaa niinkuin Saksassa" jos kamera välähtää. Sitä se on.

Mutta tämä kannabisaspekti nyt on vain yksi asia, suurempi asia on tuo Jääkiekkoliiton toiminta tässä tilanteessa - siitä pitää voida keskustella.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
ja nyt ei sitten mitään jäämiä ollutkaan:

Kannabiskohussa shokkiks: suomalaispelaajilla puhtaat paperit - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - Leijonat

Kahden suomalaispelaajan väitetty kannabis-käry ennen viime kevään jääkiekon MM-kisoja ei pidä paikkaansa.

MTV3:n tietojen mukaan Jääkiekkoliitto on saanut pelaajien seuralta vahvistuksen, jossa suomalaispelaajien näytteiden todetaan olleen negatiiviset. Näytteissä ei siis ollut viitteitä kannabiksen käytöstä.

MTV3 sai vahvistuksen asiaan myös suoraan seuralta. Jääkiekkoliitto on informoinut asiasta myös Suomen Antidopingtoimistoa ADT:tä.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ilmoitti jo aamulla HS.fi:lle, että uutinen kärystä on täysi ankka. Urheilulehti kertoi eilen, että kaksi MM-joukkueen pelaajaa olisi kärynnyt kannabiksen käytöstä ennen kisoja, ja että maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen olisi tiennyt tästä kisavalintoja tehdessään.

Jääkiekkoliitto tiedottaa asiasta myöhemmin tänään.

-mtv3.fi
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehdin jo eilen puolustamaan Rämöä mutta mutta..

Jos kuvio on mennyt jotenkin näin:

Omskissa on vietetty iltaa vuoden 2011 lopulla ja jotkut joukkueen pelaajat on pössytelly (en usko että olisi tapahtunut Suomessa) ja tämä on tullut seurajohdon tietoon (Summanen) jotain kautta.

Keväällä 2012 Summanen ja Jalonen on jutellut jääkiekosta (en tiedä kuinka hyviä tuttuja ovat) ja Summanen on informoinut on tapahtuneesta Jalosta. Jalonen on kysynyt pelaajilta pitääkö tieto paikkansa, jolloin pelaajat on asian myöntäneet mutta vakuuttavat tapahtuneen olevan ainoa laatuaan ja nykyhetken testit ovat 100% puhtaita. Homma on ollut Jalosen mielestä ok ja pelaajat on valittu joukkueeseen.

Rämö on tullut jouluksi 2012 Suomeen (ei tarkkaa tietoa) ja tavannut Seppäsen joka on myöskin ollut sukuloimassa. Ko. henkilöt ovat kotoisin samasta kaupungista ja ovat tunteneet/tietäneet toisensa jo 20 vuoden takaa. Minulla ei ole tietoa herrojen keskinäisistä väleistä mutta ovat pelanneet samassa seurassa jo 90-luvun alussa (toki eri joukkueissa) ja samassa joukkueessa 2000-luvun alkuvuosina. Rämöltä on sitten tämmöinen tieto lipsahtanut (virhe) mutta teroittanut Seppäselle että on luottamuksella kerrottu. Seppänen on jättänyt julkaisematta mutta on hiillostanut Jalosta asiasta, joka on vihdoin myöntänyt ainakin osittain tiedon oikeaksi.

Ja nyt odotellaan asialle jotain vahvistusta.

Jos homma on mennyt about ylläkuvatulla tavalla, suosittelisin rohkeata esiinmarssia pelaajilta. Jokainen tekee virheitä ja nyt uutisointiin pystyisi vielä vaikuttamaan.

On tietenkin mahdollista että Summanen/Jalonen/? on vihjannut asiasta Seppäselle ja hän on tutkinut asiaa. Tällöin tilanne on perinteinen "omaan pesään kuseminen" pahimmillaan. Reissuilla sattuu ja tapahtuu edelleenkin kaikenlaisia asioita (en tarkoita laittomuuksia), joita ei tulisi levitellä joukkueen ulkopuolelle eikä varsinkaan toimittajille. Saattaa luottamus karista tämmöiseen valmentajaan pelaajien silmissä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Pitäisin mahdollisena myös seuraavaa skenaariota:

1) Jalonen puhuu totta
2) Kummolakin puhuu totta

Se, mitä ei ole tässä vielä keskusteltukaan, on tämä ilmoittajan toiminta. Kutsutaan häntä ammattipiireissä nimellä "Rami" (nimi muutettu).

Rami on soittanut viime keväänä Jaloselle ja kertonut kannabiksesta kärähtämisestä. Mitään papereita ei ole kukaan nähnyt, koska kyseessä on seuran sisäinen testi.

Eilen UL:n soittaessa Jalonen myöntää saaneensa puhelun asiasta. Lähteet ovat toimittajalla kunnossa ja Jalonen on rehellinen mies. Ei halua muuttaa kertomustaan myöskään tänään.

Kummola alkaa selvittää asiaa pelaajien seuralta. Paljastuu, että tuloksia ei ole olemassa. Tämän jälkeen Kummola antaa lausunnon, jossa saamansa tiedon perusteella toteaa koko uutisen olevan täysi ankka. Myös Maikkari soittaa ko. seuraan, jossa asia kielletään.

Enää jää selvittämättä, mikä on jutun alulle panijan motiivi ja todistusaineisto asialle. On ymmärrettävää, ettei Jalosella ollut syytä epäillä saamaansa tietoa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt sait minut sekaisin. En ole missään vaiheessa puhunut kannabiksen käytöstä Suomessa, vaan siellä Amsterdamissa. En tiedä mitä paheksuttavaa siinä on Suomesta käsin, jos siellä Saksassa ajaa Saksan nopeusrajoitusten mukaan, vaikka Suomessa samanlainen ajaminen olisikin kiellettyä?
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kolme sanaa: lässyn lässyn lässyn. Naurettavinta tässä on taas kerran Jabba the Hutin perseily, jolla saadaan ääretön kertaa enemmän vahinkoa aikaiseksi kuin itse asialla.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Jos homma on mennyt about ylläkuvatulla tavalla, suosittelisin rohkeata esiinmarssia pelaajilta. Jokainen tekee virheitä ja nyt uutisointiin pystyisi vielä vaikuttamaan.

Tämä ei ole edes teoriassa mahdollista. Jos joku pelaaja nyt tulee esiin ja ilmoittaa, että näin on käynyt, niin se tekee Kummolasta välittömästi suuren pellen, koska on jo käyttänyt aikaa ja rahaa ANKKA-tiedotuksen aikaansaamiseksi.

Tämä tarkoittaisi sitä, että kyseisen pelaajan pelit maajoukkueessa olisivat ohi Kalervon valtakauden loppuun asti (eli seuraavat noin 30 vuotta).
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä ei ole edes teoriassa mahdollista. Jos joku pelaaja nyt tulee esiin ja ilmoittaa, että näin on käynyt, niin se tekee Kummolasta välittömästi suuren pellen, koska on jo käyttänyt aikaa ja rahaa ANKKA-tiedotuksen aikaansaamiseksi.

Tämä tarkoittaisi sitä, että kyseisen pelaajan pelit maajoukkueessa olisivat ohi Kalervon valtakauden loppuun asti (eli seuraavat noin 30 vuotta).

Eiköhän ne lopu hetkeksi muutenkin, oli ankka tai ei. Toki uusi tieto joukkueelta (onko vai ei Omsk) testin puhtaudesta muuttaa koko kuvion.

Se voiko Venäjältä tulleeseen tietoon luottaa, onkin sitten eri asia.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Onhan Suomessa ja sm-liigassakin kokemusta n. 10 vuoden takaa, kun yhdessä kuvitellussa "TPS-seurassa"* jäi kiinni pari pelaajaa seuran sisäisissä testeissä viihdehuumeista, kesken kauden. *Seuran nimi muutettu

Ei tässä asiassa omasta näkökulmasta ole muuta mielenkiintoista kuin se, että pysyykö Jukka Jalonen loppun saakka sanojensa takana ja jos pysyy, niin mitä tekee Kummola Jukka Jalosen kanssa. Vaihtuuko päävalmentaja heti vai jatketaanko siten, että molemmat pitävät näkemyksensä totuudesta, joka on erilainen.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Nyt sait minut sekaisin. En ole missään vaiheessa puhunut kannabiksen käytöstä Suomessa, vaan siellä Amsterdamissa.

Sinänsä se on ihan sama missä käytät sitä kannabista jos olet kuitenkin sitoutunut noudattamaan (tässä tapauksessa kansainvälisiä) sääntöjä.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Vaihtuuko päävalmentaja heti vai jatketaanko siten, että molemmat pitävät näkemyksensä totuudesta, joka on erilainen.

Uskaltaisiko Khalvervos muka potkia ulos päävalmentajan joka toi "huumeongelman" julkisuuteen?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kannabis on dopingsääntöjen mukaan kielletty aine, joten on ihan sama missä vaiheessa kautta kyseiset herrat ovat ainetta käyttäneet. Jalonen suhtautui asiaa hölmösti ja nyt hän (ja jääkiekkoliitto) maksaa tästä.

Tähän on puututtava. Kannabis on ilmeisesti dopingsääntöjen mukaan kielletty ainoastaan kilpailutilanteessa, ei harjoituksissa tai muuten vapaa-ajalla. Ja ymmärtääkseni tämä testi, jossa positiivinen tulos on tullut, ei ole tapahtunut kilpailun/ottelun yhteydessä. Ja toisekseen on myös sanottava, ettei kyseisen testin perusteella pelaajille muutenkaan voisi antaa rangaistusta, koska mitään b-näytteiden tutkintaa ei liene tapahtunut.

Mielestäni Jalonen toimi aivan oikein. Ei ketään voi epämääräisten huhujen takia pudottaa MM-joukkueesta jos miehet kuitenkin peliesityksiltään ovat kisapaikan arvoisia.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kolme sanaa: lässyn lässyn lässyn. Naurettavinta tässä on taas kerran Jabba the Hutin perseily, jolla saadaan ääretön kertaa enemmän vahinkoa aikaiseksi kuin itse asialla.

Toden totta. Rautakansleri teki kärpäsestä härkäsen mörähtäessään lausuntojaan, jolloin lievästä doping-rikeasiasta saadaan "doping-gate", jota varmaan vatvotaan yhtä kauan kuin hiihdon MM-kisojen 2001 jälkipyykkiä.

Toivottavasti Kale ei päätä paikata kiekkoilun imagoa päättämällä, että ensi kaudella Mestikseen otetaan korealaisten ja virolaisten lisäksi myös jamaikalainen seura, joka sitoutuu päihteettömään elämäntapaan ja jonka tarkoituksena on nostaa jääkiekko kelkkailun rinnalle tunnetuimmaksi jamaikalaiseksi talviurheilulajiksi. Jamaikalaisseuran nostaminen suoraan ilman karsintoja Mestikseen on mahdollista siksi, että samalla SM-liiga suljetaan ja loputtomaan perseilyyn vittuuntuneet perinteiset Mestis-seurat anovat sarjapaikkaa Ruotsin Allsvenskanista.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sinänsä se on ihan sama missä käytät sitä kannabista jos olet kuitenkin sitoutunut noudattamaan (tässä tapauksessa kansainvälisiä) sääntöjä.

Tähän on puututtava. Kannabis on ilmeisesti dopingsääntöjen mukaan kielletty ainoastaan kilpailutilanteessa, ei harjoituksissa tai muuten vapaa-ajalla. Ja ymmärtääkseni tämä testi, jossa positiivinen tulos on tullut, ei ole tapahtunut kilpailun/ottelun yhteydessä.
Ei se taida olla ihan sama. Ei aiheuta jatkotoimenpiteitä, jos pössyttelee lomalla maassa, jossa se on sallittua lakien puitteissa. Silloin ei ole minkään sortin rikettä tapahtunut ymmärtääkseni.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella luotettavaa tietoa tulee kun kerran Kummola ja maikkari soitellut seuraan ja kysyneet testeistä. Olipahan seura sitten Omsk tai ihan mikä tahansa niin varmastihan sieltä ilmoitetaan kyseisille kyselijöille, että toki ne pelaajat jäi kiinni testeissä mutta eipähän me niistä viittitty ilmoitella koska ne tulee ainostaan seuran omaan käyttöön.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ei se taida olla ihan sama.

Edelleenkin rautalangasta: jos urheilija jää kiinni kannabiksen käytöstä, niin harvoin siitä järjestetään hänelle standing ovation. Jos hän jää kiinni, niin seuraumuksena voi olla dopingrikkomus, mutta lähes aina sillä on imagollinen seuraumus niin urheilijalle itselleen kuin lajille.

Ongelman voi välttää sillä, että valitsee itselleen ammatin missä ei tehdä huumetestejä tai vaihtoehtoisesti ei jää kiinni.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sinänsä se on ihan sama missä käytät sitä kannabista jos olet kuitenkin sitoutunut noudattamaan (tässä tapauksessa kansainvälisiä) sääntöjä.

Näin juuri. Doping-seuranta kun ei ole mikään vapaasti tulkittava ohjenuora vaan joko/tai -paketti: joko sitä on ammatti/huippu-urheilija ja noudattaa sääntöihin kuuluvia doping-määräyksiä tai sitten ei ole.

Jos pykälissä kielletään kannabis, Duact-nenäkortisoni, banaanien holtiton yliannostus (Stig Wetzell tietää tarkemmin) tai morfiinijohdannaista sisältävä yskänlääke, niin sitten ei käytetä kannabista, Duactia, tuhatta kiloa banaaneja tai yskänlääkettä. Ei ainakaan ilman antidopingtoimikunnan erillistä lupaa ja lääkärin selvitystä, jossa todetaan, että "kyllä, minä olen norjalainen hiihtäjä ja siksi voin vetää posket lommolla astmapiippuani".

Muissa ammateissa toimivat tai puulaakitason harrastelijaurheilijat voivat rauhassa mennä sinne Amsterdamiin vetämään pilveä tai vaikka rypeä Chiquita-rahtikontissa jos huvittaa.

Olennaista tässä tapauksessa ei ole siis huumausainerikkomus ja/tai sen mahdollinen kaksinaismoralistisuus verrattuna alkoholiin vaan doping-sääntörikkomus.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juu, hitsi soikoon näitä imagollisia seuraamuksia. Kiroilua tv:ssä, nuuska huulessa haastattelussa, kaljatölkki kädessä mestaruusjuhlissa jne.

Eläköön elämä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei anna kovin vahvaa kuvaa tästä roolista, jos pelaajien huumausaineiden käyttö kuitataan pelkällä olankohautuksella.

En tiedä missä olit keväällä 2011 (tai ylipäänsä viimeiset 20 vuotta), mutta kyllähän pelaajien huumausaineiden käyttö tosiaan aika olankohautuksella kuitataan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Monet ovat täällä sanoneet Jalosen toimineen väärin, kun hän valitsi kannabismiehet joukkueeseen. Haluaisin tivata nyt, että johtuuko se siitä, että kannabis on urheilussa kielletty aine (tosin vain kilpailutilanteessa) vai siitä, että kannabista käyttäneen ei ole soveliasta pelata maajoukkueessa? Vai onko jotain muitakin argumentteja olemassa tälle mielipiteelle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös