Jatkoajan leffakerho

  • 2 311 820
  • 11 992

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tulipa katsastettua pitkästä pitkästä aikaa Disney-yhtiön kultakauden tuotos Liisa Ihmemaassa.

Olen nähnyt elokuvan joskus lapsena teatterissa - elettiin 70-lukua - ja se oli ties monennella uusintakierroksella. Tuolloinhan elokuvat saattoivat käydä uusintanäytöksissä teattereissa muutamien vuosien tai jopa kymmenien vuosien välein, näin oli Disneyn Liisa Ihmemaassa elokuvankin kohdalla toimittu. Toisaalta ymmärtäähän tämän toiminta tavan, koska se oli tuolloin käytännössä ainoa keino nähdä joitain elokuvia kun niitä ei yksinkertaisesti televisiosta näytetty, kuten oli Disneyn piirrettyjen laita.

Tuolloin sitä tuli nähtyä leffassa lukuisia Disneyn kultakauden elokuvia, nähtiin Bambi, Dumbo, Tuhkimo, Liisa Ihmemaassa, Aristokatit, Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Pinoccio etc. etc. Olihan siinä tiettyä tenhoa käydä katsomassa elokuvissa samat elokuvat jotka vanhempani kenties olivat jo lapsuudessaan tai nuoruudessaan nähneet. Nyt saman ajavat yhteiset dvd-illat, jos nyt lapsia ja vanhempia saa edes katsomaan samaa vuosikymmeniä vanhaa elokuvaa.

Liisa Ihmemaassa oli säilyttänyt osan tenhostaan ja elinvoimastaan mutta samalla havaitsin sen, että erilaisten laulunviritelmien ja musisoinnin osuus oli aivan liian suurta minun makuuni. Mutta musiikki muodossa tai toisessa kuului olennaisena osana Disneyn kultakauden piirrettyihin ja osin piirrettyihin senkin jälkeen, tosin viimeisin Disney-piirretty jonka olen nähnyt on Leijonakuningas ja siinä musiikin rooli oli jo hiukan pienempi ja maltillisempi - enemmän minun makuuni siis. Mutta olihan Liisa Ihmemaassa varsin kiehtova teos "pilveä" polttelevine perhosentoukkineen ja Veijarikissoineen (minkä nimi minun lapsuudessa taisi olla "Irvikissa") ynnä sekopäisine jäniksineen ja hatuntekijöineen.

vlad.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Jos tykkää 24-sarjassakin näyttelevän Elisha Cuthbertin leffoista, niin suosittelen kattomaan leffat The Girl Next Door ja The Quiet, jos eivät ole tuttuja entuudestaan. Ensimmäinen on komedia ja jälkimmäinen on trilleri. Siinä omasta mielestäni kaksi parasta leffaa, joissa tämä Dion Phaneufin tyttöystävä näyttelee. Molemmat saaneet melko hyvän keskiarvon IMDB:ssä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta olihan Liisa Ihmemaassa varsin kiehtova teos "pilveä" polttelevine perhosentoukkineen ja Veijarikissoineen (minkä nimi minun lapsuudessa taisi olla "Irvikissa") ynnä sekopäisine jäniksineen ja hatuntekijöineen.
En muista olenko tuota Disneyn Liisa Ihmemaassa -filkkaa nähnyt oikeastaan koskaan, ainakaan kokonaan, mutta varsin siistitty versiohan tuo taitaa olla mitä alkuperäinen kirja on. Sen mitä nyt muistan kirjasta, niin se on paljon paljon oudompi ja väkivaltaisempi teos. Mitä nyt monet muut klassiset sadutkin ovat. Grimmin veljesten tarinoitakin on ajan saatossa siistitty.

Melkein pitäisi joskus lueskella Liisa Ihmemaassa -kirjana. Onhan se todella huumehöyryinen teos kaiken kaikkiaan, tosin opiaatteja muunmuassa se Lewis Carroll taisi käyttääkin, joten voi selittää yhtä sun toista...
 
Tulipa myös katsottua tuo Tom Hanksin ja Halle Berryn tähdittämä Pilvikartasto (Cloud Atlas) ja olipahan aikamoinen eepos. Yhdellä sanalla jos elokuvaa kuvaisi, niin se on kaunis. Ja tuo kauneus tulee juurikin kerronnalisista syistä. Elokuva kutoo viiden ihmisen tarinan hitaasti, mutta oivallisesti yhteen, vaikka nämä ihmiset eivät toisiaan kohtaa, paitsi eräs kaksikko 70-luvulla.

Puhutteleva elokuva Matrixin tekijöiltä ja tästä on aistittavissa se, mitä Matrixin piti olla, mutta aika vaan loppui kesken. Hieno draama-elokuva. Jotkut ovat tämä mysteeriksi ja sci-fiksikin luokitelleet, mutta pääsäntöisesti tämä on omassa rauhassaan etenevä draama. 4+/5

Huomenna katsellaankin sitten uusin Bond ja Tarantinon uusin ylistetty Django Unchained.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Millainen on elämänmakuinen?

Tjaa, siis sellainen positiivinen, humaani, liikuttava, ajatuksia herättävä. Tässä Piin elämä- leffan tapauksessa toki myös uskomaton selviytymistarina!

Muistutuksena, että tämä jos mikä kannattaa ehdottomasti nähdä 3D:nä.
Ekoja leffoja, jossa tuo 3D mielestäni toimii, sanan varsinaisessa merkityksessä, ihan fantastisia merellisiä kuvia. Ja ne värit! Wau.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Eilen katsoin vihdoin ja viimein Iron Skyn. Pakko sanoa, että näin scifistä pitävänä muutamat kohtaukset vaivasivat. Fysiikan lait oli aluksi voimassa, mutta kuin sormia napsauttamalla ne unohtuivat ja vielä kesken kohtauksen. Toisaalta, Iron Skyssa oli ajoittain täyden kympin parodiaa ja hyvin oli haettu karikatyyrisia hahmoja jenkkien politiikasta.

Kokonaisuutena leffa oli kuitenkin keskinkertainen, joten arvosana on 3/5. Hieman plussaa tuli niistä parista aivan loistavasta kohtauksesta joissa sai nauraa silmät kosteina.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tänään nimettiin Oscar-ehdokkaat. Kumma, ettei vielä tästä ole viestejä kirjoitettu, onhan Oscar-gaala itsessään erinomaista tv-viihdettä ja sekä ehdokkaiden julkistaminen, voittajavalintojen ennakointi että varmistuneiden voittajien pohdiskelu mielenkiintoista ajanvietettä. Minulla on ollut vuosikaudet tapana katsoa Oscar-gaala livenä yöllä, ja tuskin siihen mitään poikkeusta tänäkään vuonna tulee 24. helmikuuta.

Oscarien sivustolta saa kätevästi PDF-tiedostona listan kaikista ehdokkuuksista, siitä voi tutkailla keitä ja mitä on ehdolla. Tämän listan voi tulostaa helmikuussa ja tehdä siihen vaikka ennakkoveikkauksensa.

Parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaathan ovat Amour, Argo, Beasts of the Southern Wild, Django Unchained, Les Misérables, Life of Pi, Lincoln, Silver Linings Playbook ja Zero Dark Thirty.

Näistä olen nähnyt tasan yhden eli Piin elämän. Osa ei tietysti ole valkokankaille vielä edes tullut, ja osa on nyt tuloillaan. Argon väliin jääminen teatterikierroksella jäi vähän kaivelemaan, täytyy koittaa käydä näistä mahdollisimman moni katsomassa ennen gaalaa.

Moonrise Kingdom sai ehdokkuuden parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta, mutta ei muita ehdokkuuksia. Kummallista, perin kummallista. Yleensä jos on vuoden parhaimpia kässäreitä, niin kyllä silloin on vuoden parhaimpia elokuviakin.

Kuvauksesta on Roger Deakins taas kerran ehdolla, ties kuinka monetta kertaa. Tällä kertaa Bondista. Tuskin voittaa nytkään, uskoisin Piin elämän vievän tämän pystin kirkkaasti. Niin kauniisti se on kuvattu.

Django oli ehdolla kässäristä, parhaasta elokuvasta ja sen sellaisesta, mutta tuskin voittaa, koska elokuvassa sanotaan sana neekeri, ja siitä eivät neekerit pidä. Vaikka elokuvan tarkoitus on kuvata orjuuden aikaa, niin silti ei saisi elokuvassa käyttää termejä joita silloin käytettiin. On se tekopyhää.

Orjuuden aikaa tai pikemminkin sen lopettamista käsitellään myös Spielbergin mahtielämänkerrassa Lincoln, jolle voisi veikata monta pyttyä. Miespääosakategoriassa ainakin on vahvoilla eläytyjä Daniel Day-Lewis, joka roolia varten opetteli jäykkäselkäisen ja selkävaivaisen Lincoln-kävelytyylin, tenoripuhetyylin ja niin edelleen. Kas kun ei antanut ampua itseään teatteriaitiossa selkään saadakseen paremman tuntuman Lincolnin elämän loppuhetkiin.

Täytyy toivoa, että hardcore-metodinäyttelijä Day-Lewis ei koskaan päädy näyttelemään minkään Ted Bundyn tai muun sarjamurhaajan elämänkertaelokuvan pääosaa. En haluaisi edes tietää, miten hän tähän rooliin valmistautuisi.

Naispääosapyttyä on vaikea veikata. Ennenkin ehdolla ollut Jennifer Lawrence on varmaankin vahvoilla ongelmaisena nuorena leskenä (tuollaisilla rooleilla usein voittaa), mutta toisaalta Naomi Watts teki sairaalavuoteella riutuvan tsunamiuhrin ja perheenäidin roolin. Siinä ovat puntit tasan.

Sitten ehdolla ovat Oscar-historian vanhin ja Oscar-historian nuorin naisnäyttelijä, mutta uskoisin näiden olevan lähinnä kunnianosoituksia enkä millään usko näiden yltävän voittoon. Ehdolla on toki myös Jessica Chastain elokuvasta Zero Dark Thirty, jossa hän esittää Osama bin Ladenia jahtaavaa analyytikkoa. Osaman tappo tuo sen verran feelgoodia amerikkalaisille, että Bigelowin elokuva voi olla myös vahvoilla gaalassa.

Mitkäs ovat palstaveljien mietteet, veikkaukset ja aatteet Oscar-ehdokkuuksista ja tämänvuotisesta gaalasta?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mitkäs ovat palstaveljien mietteet, veikkaukset ja aatteet Oscar-ehdokkuuksista ja tämänvuotisesta gaalasta?

Minuun ei ole oikeastaan koskaan iskenyt Oscar-hype. Olen elämäni aikana katsonut muutaman kerran koosteen - 90-luvulla kun ei tainnut suoria lähetyksiä tullakaan - ja siihen se sitten jääkin. Jotenkin ne ovat aina tuntuneet innottomilta tapahtumilta ja usein - mutta ei aina - niissä on suurimpina voittajina olleet sellaiset elokuvat jotka eivät minua juuri sykähdytä. Onhan siellä tietty onnistuneitakin valintoja ja toisinaan sellaiset leffat jopa menestyvät joiden puolesta liputan, mutta tuntuu siltä, että suurimman potin keräävät ne "varmat" voittajat tai sitten tämä on vain minun pääkopassani kehittelemää kuvitelmaa ja harhaisuutta.

Sen verran Oscarit kuiten kiinnostavat, että jokaisen kategorian voittajat on tarkistettava seuraavana päivänä ja koetettava edes näin muodostaa jonkinlainen mielikuva siitä millaiset elokuvat olivat niitä voittajia. Ja toki pyrin ainakin kiinnostavimpiin voittaja elokuviin tutustumaan tavalla tai toisella paremmin ja osa niistä päätyy sitten aikanaan kokoelmiinikin katsottavaksi.

Mutta minua ei kyllä saisi yöllä tv:n ääreen valvomaan, (no se tosin mahdotontakin, koska kämpässäni ei ole lainkaan antennipistoketta ja mitään sekavia viritelmiä en jaksa ruveta tekemään).

Tarantinon puolesta voisin vaikkapa liputtaa ja sanotaan tähän vielä "kielletty" sana: neekeri! Harmillista vaan, että silloin kun Django Unchained Lappeenrannassa on minä olen matkoilla ja olettaa saattaa ettei se niin kauaa täällä pyöri, että minä sen ehtisin katsoa. Mutta dvd:ltä sitten.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaksoin plärätä nopsaan tämän ketjun kolme viimeisintä sivua, enkä huomannut yhtäkään mainintaa ranskalaisleffasta 'The Intouchables' - Koskemattomat. Jumalauta, miten hieno leffa! Perustuu tositapahtumiin ja näyttelijät tekevät uskomattoman hienoa jälkeä, varsinkin Omar Sy, josta varmasti kuullaan vielä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
En ole nähnyt yhtäkään näistä Oscar-ehdokaselokuvista, vielä.

Parasta hupia toki Scrubs-/Tuho-osasto -sarjan seuraajalle tarjosi Hugh Jackmanin ehdokkuus parhaasta miespääosasta - "Hugh Jackman is Wolverine".

Hugh Jackman on muuten menestynyt musikaalitähti ja lavaesiintyjä, joten ehdokkuus Les Miserables -musikaalista ei sinänsä mikään yllätys ollut. Ennen kuin Jackmanista tuli Wolverine, hän menestyi Lontoon West Endin teattereissa mm. Oklahoma-musikaalissa, josta hän sai Olivier-palkintoehdokkuuden parhaan musikaalinäyttelijän roolista (tsekkasin tämän netistä, tunnustan). Teatterinäyttely ja -laulu sujuvat siis luonnostaan Wolverinelta. Logan on paras siinä, mitä hän tekee -eikä se ole kivaa.

Minäkään en tosiaan ole parhaiden leffojen ehdokkuuksia nähnyt kuin yhden, mutta paikkaan puutetta kunhan mahdollista on. Mutta eipä tuo ole koskaan estänyt gaalaa katsomasta: viimevuotinen gaalakin meni siten, että en ollut pääehdokkaita nähnyt ollenkaan, mutta gaalaa katsomalla sain hyviä virikkeitä siihen, mitä elokuvia sitä voisi ehdokasjoukosta seuraavaksi katsoa ja mitä nimiä kannattaa painaa mieleen.

Oscar-gaala taitaakin olla seuraava kerta kun ylipäätään katson televisiota suorana, viimeksi taisin katsoa televisiosta jotain Lontoon olympialaisten aikaan. En ole siis television suurkuluttaja. Oscar-gaala on kutakuinkin ainoa ohjelmalähetys, jonka takia viitsin valvoa öisin.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaathan ovat Amour, Argo, Beasts of the Southern Wild, Django Unchained, Les Misérables, Life of Pi, Lincoln, Silver Linings Playbook ja Zero Dark Thirty.

Amouria en ole nahnyt, mutta muut on tullut katseltua. Omassa veikkauksessa parhaan elokuvan palkinto menee joko Lincolnille tai Les Misèrablesille. Silver Lingings Playbook voi yllattaa, saihan elokuva ehdokkuuksia kaikissa neljassa nayttelija-kategoriassa, joka on aarimmaisen harvinaista. Django Unchained oli taynna hyvia nayttelijasuorituksia ja uskon Christopher Waltzin olevan jalleen vahvoilla sivuosaoscarin saamisessa. Se, mika itsea ihmetyttaa on Affleckin seka Bigelown nimeamatta jattaminen Paras Ohjaaja-kategoriassa. Seka tietenkin DiCaprion dissaaminen jalleen, mielestani teki loistavaa tyota Django Unchainedissa. Jennifer Lawrence on mielestani vahvimmin ehdolla Naispaaosa-kategoriassa ja Daniel Day Lewis Miespaaosa-kategoriassa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tein itselleni jo listan tulevista ensi-illoista, jotka täytyy nähdä ennen gaalaa. Tässä parhaan elokuvan ehdokkaat:

Beasts of the Southern Wild - 11.1.
Django Unchained - 18.1.
Zero Dark Thirty - 25.1.
Lincoln - 25.1.
Silver Linings Playbook - 1.2.
Amour - 15.2.
Les Misérables - 22.2.

Life of Pi pyörii parhaillaan ja Argo meni jo.

Toki myös ainakin Hitchcock (1.2.), Flight (8.2.) ja The Master (8.2.) täytyy nähdä, eli kyllä seuraavan kuuden viikon aikana teatterissa saa ravata.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Amouria en ole nahnyt, mutta muut on tullut katseltua. Omassa veikkauksessa parhaan elokuvan palkinto menee joko Lincolnille tai Les Misèrablesille. Silver Lingings Playbook voi yllattaa, saihan elokuva ehdokkuuksia kaikissa neljassa nayttelija-kategoriassa, joka on aarimmaisen harvinaista.
Itse asiassa ensimmäinen kerta 31 vuoteen että näin on tapahtunut. Leffa keräsi kokonaiset 8 ehdokkuutta yhteensä.
 

Sic

Jäsen
Django Unchained on itselleni ehkä se mielenkiintoisin noista paras elokuva -ehdokkaista kun spagettiwesterneistäkin pidän. Muista lähinnä Lincoln on varmaankin sellainen joka tulee tsekattua, Spielbergin edellisvuoden oscar-ehdokkaan War Horsen jätin välistä kiinnostuksen puutteen vuoksi kun en muutenkaan ole miehen elokuvien suurin ystävä. Saa nähdä onko Lincolnissa sitten kuinka paljon hollywoodin siirappikuorrutusta päällä vai onko kyseessä todenmukainen kertomus, ainakin trailerin perusteella luvassa on ensiksi mainittua tyyliä.

Zero Dark Thirty voisi kans olla katselulistalla Bigelowin takia (Point Break ja Strange Days!) vaikka tuo arvioiden perusteella jakaakin mielipiteitä. Myös Argo voi löytyä katselulistaltani.

Viimeisin vuoden 2012 leffa mikä on tullut tsekattua oli Seven Psychopaths, arviota:

Ei aivan täydellinen mutta ilman muuta viihdyttävä leffa. Kova casti takaa laadun (Sam Rockwell, Christopher Walken, Woody Harrelson jne) ja etenkin Rockwell sekä Walken ovat hyviä rooleissaan (jälkimmäinen saa myös kiitettävästi ruutuaikaa mikä on aina plussaa). On tässä myös visuaalisesti hyviä kohtauksia ja soundtrackista plussat myös. Kaikenkaikkiaan Seven Psychopaths on leppoisaa katseltavaa jonka parissa viihtyy kerran jos toisenkin.
4/5.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tein itselleni jo listan tulevista ensi-illoista, jotka täytyy nähdä ennen gaalaa. Tässä parhaan elokuvan ehdokkaat:

Beasts of the Southern Wild - 11.1.

Tsekattu tänään. Varsin mielenkiintoinen, rosoisesti mutta väkevällä tunteella toteutettu indie-elokuva New Orleansin tulvavallin väärällä puolella asuvasta juoppojen, holtittomien ja vastuuttomien ali-ihmisten retkuyhteisöstä, jossa vieraileva lapsiasiainvaltuutettu saisi luultavasti sydänkohtauksen nähdessään miten moniongelmaiset villi-ihmiset lapsiaan kasvattavat ns. sivistyneessä länsimaassa.

Jossain on tätä yhteisöä kuvattu "riippumattoman itsenäiseksi elämäntavaksi" tms, kaipa sitä voisi myös kutsua vaihtoehtoiseksi elämäntavaksi ja kulttuuriksi. Minä kuvaisin sitä yhteisöksi, johon hyvä ratkaisu olisi viranomaisten invaasio ja lasten pysyvä huostaanotto. Tosin eivät kyläläiset sentään elä varastelemalla ja kusettamalla kuten esim. monet kansallispukuiset heimolaiset, joten tästä plussaa.

Bathtubin yhteisössä pieni 6-vuotias Hushpuppy elää karskin, tunneongelmaisen juoppolalli-isänsä kanssa kuin pellossa ja villinä. Kun kyläkoulun opettajatar pelottelee lapsia ilmastonmuutoksella ja jäätiköiden sulamisella sekä kertoo tarinaa muinaisista aurokeista (isoja villisikoja), niin Hushpuppy yhdistää äkilliset jättitulvat kuulemaansa ja sekoittaa toden ja mielikuvituksen kuten pieni lapsi tekee.

Koko elokuva on Hushpuppyn näkökulman ja kertojaäänen varassa, joten Beasts Of The Southern Wild joko kaatuu tai seisoo yhden pikkutytön varassa. Loppujen lopuksi se pysyy jaloillaan ja hyvin pysyykin, kyllä minäkin tälle 4/5 tähteä antaisin koska kyseessä ei kuitenkaan ole mikään hökkelikyläluusereista kertova dokumentti vaan maagista realismia tihkuva lapsen kasvukertomus ja draama. Hyvin hoitavat työnsä myös amatöörinäyttelijät, jotka esittävät itsepäisen sinnikkäitä hökkelikyläläisiä.

Hushpuppua esittävä tyttö sai Oscar-ehdokkuuden, ja väkevästi lapsi esittääkin erilaiset tunne-elämykset ja pienen lapsen ehdottomuuden. Sympaattinenhan ja kantava hahmo Hushpuppy on ehdottomasti, mutta lapsirooleista on vaikea sanoa miten paljon on kyse näyttelemisestä ja miten paljon luontaisemmasta myötäelämisestä, joten en Oscar-voittoa kuitenkaan roolista antaisi. Eipä ole Oscar-raatikaan koskaan lapsiehdokkaita voitoissa suosinut, vaikka ehdokkuuksia onkin välillä alaikäisille jaettu.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Uusin Lumikki-elokuva tuli katsottua ja täytyy todeta, että alkuperäinen piirretty oli paljon parempi, vaikka visuaalisesti olikin heikompi. Vuoden 2012 Lumikki-sadun suurimmat ongelmat olivat seuraavat: kesto (yli kaksituntinen olisi voinut supistaa vaikkapa 100 minuuttiseksi), juoni (yhdistelmä actionia, draamaa, fantasiaa, häivähdys romantiikkaa sekä seikkailua ei vaan toimi tällä kertaa), cgi-tehosteet (peikko, ne saatanan keijut, jotka olivat kuin suoraan Minimoit-leffoista otettuja, kristallit) ja Kristen Stewart Lumikkina.
Stewartin pahin manööveri eli astmaattinen ähkinä ei vaan jaksa innostaa. Lisäksi joko hän tai ohjaaja oli päättänyt, että koska Kristen on tullut tunnetuksi nimenomaan Bellana Twilight-leffoista, tulee hänen roolihahmonsa omata tiettyjä tuttuja elementtejä myös tuosta leffasarjasta. Tai ainakin minulle välittyi tällainen kuva. Lisäksi hän näytti aivan liikaa teini-ikäiseltä pojalta siinä haarniskassaan.
Tähän mennessä en ole nähnyt kuin yhden ainoan leffan, jossa Kristen on osannut näytellä edes jotenkin siedettävästi ja tuo leffa on Sean Pennin ohjaama Into the Wild.

Lasten leffaksi liian raaka, aikuisten leffaksi liian pitkä, lapsellinen ja ennen kaikkea tylsä. Musiikki oli ihan nättiä, maisemat olivat komeita ja Hemsworth oli parempi kuin Charlize Theron.

*
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vuoden 2012 Lumikki-sadun suurimmat ongelmat olivat seuraavat: kesto (yli kaksituntinen olisi voinut supistaa vaikkapa 100 minuuttiseksi), juoni (yhdistelmä actionia, draamaa, fantasiaa, häivähdys romantiikkaa sekä seikkailua ei vaan toimi tällä kertaa), cgi-tehosteet (peikko, ne saatanan keijut, jotka olivat kuin suoraan Minimoit-leffoista otettuja, kristallit) ja Kristen Stewart Lumikkina.

Katso se toinen vuoden 2012 Lumikki-elokuva, eli Tarsemin ohjaama Kerro, Kerro Kuvastin. Siinä on Lily "Philin tytär" Collins Lumikkina ja roolissaan herkutteleva Julia Roberts kuningattarena. Ei tämäkään mikään klassikko ehkä ole, mutta ilomielisempi ja sadunomaisempi Lumikki-versio, jossa ei ole haettu mitään semi-fantasiaelokuvan kliseisyyttä vaan Tarsem on tehnyt leffasta lähes Bollywood-tyyppisen iloittelun.

Pipo ei ole elokuvassa kireällä, Lily Collins on syötävän suloisen ja viattoman näköinen (hakkaa Stewartin kolkon mutristelun mennen tullen) ja elokuva tuntuu sadulta, ei tympeältä teinix-versiolta.

Moderneista Lumikki-versioinneista parhaimpiin kuuluu minusta Lumikki Mustassa Metsässä (1997), johon voi IMDB-linkistä tutustua paremmin. Sigourney Weaver ainakin tekee huipputyön pahana kuningattarena. Tässä on vähän kauhuelokuvankin elementtejä mukana, jos vähän synkeämpää versiointia haluaa.

Stewartin pahin manööveri eli astmaattinen ähkinä ei vaan jaksa innostaa. Lisäksi joko hän tai ohjaaja oli päättänyt, että koska Kristen on tullut tunnetuksi nimenomaan Bellana Twilight-leffoista, tulee hänen roolihahmonsa omata tiettyjä tuttuja elementtejä myös tuosta leffasarjasta.

Ohjaaja taisi lähinnä päättää, että hänen on nussittava Stewartia. Siitähän tämä elokuva jää lähinnä muistoihin. Ohjaajahan petti vaimoaan (ja Stewart poikaystäväänsä Pattinsonia) tämän elokuvan kuvauksien aikana. Astmaattista ähkinää on kuultu siis varmasti myös kuvausten ulkopuolella. Ehkä se kiihottaa kahta kertaa vanhempaa ohjaajasetämiestä.

Tämän elokuvan ulkopuoliset tapahtumat lähinnä osoittivat, että Robert Pattinsonkin on kuuluisuudestaan ja ulkomuodostaan huolimatta tavallinen nuori mies, siis sellainen jota hänen tyttöystävänsä pettää ja joka silti haluaa naisen takaisin, vaikka tämä valehtelee hänelle. Ja Pattinson olisi kuitenkin saanut lähes kenet tahansa nuoren naisen Hollywoodista tai maailmalta.

Jos Pattinson olisi suomalainen, hänkin kirjoittaisi luultavasti Naisasiat-ketjuun vuodatuksiaan jossa hän kiroaisi hänet pettänyttä naista mutta samalla haikailisi tätä takaisin ja antaisi minkä tahansa anteeksi. Me muut kehoittaisimme Pattinsonia näkemään totuus ja antamaan Kristenille välittömästi kenkää, mutta Pattinson vain vänkäisi vastaan ja toivoisi parasta ja lupaisi olla huomaavaisempi naistaan kohtaan, jotta tämä ei enää änkeäisi isänsä ikäisen ukkomiehen syliin. Pattinson käyttäisi luultavasti nimimerkkiä "E.Cullen".
 

Sambody

Jäsen
Itsekkään en yleensä paljoa Oscareista piittaa. Noista parhaan leffan ehdokkaista satavarmat leffat, mitkä tulen katsomaan aikanaan ovat Django Unchained ja Lincoln. Lincolnikin lähinnä Day-Lewisin takia, joka on aivan käsittämätön näyttelijä. Muistan vieläkin kuinka There Will Be Bloodin katsottuani en muistanut itse elokuvasta juuri mitään, kun Day-Lewis veti niin törkeän kovan roolisuorituksen.

Vielä kauniiksi lopuksi kahden Day-Lewisin hienon hahmon välinen keskustelu. The Butcher vs. The Oilman
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Tehtiin taas se klassinen virhe, että lähdettiin tylsyyttä pakoon leffateatteriin ja valittiin ensimmäinen kohdalle osuva elokuva. Vielä koskaan ei ole positiivista yllätystä tullut. Ei tänäänkään.

Kohdalle osui Texas Chainsaw 3D. En minä mitään odottanutkaan, mutta hiljaiseksi jätti silti. Juoni oli ontto, näyttelijät paskoja (mutta yhdellä oli isot tissit) ja loppuratkaisu aivan aivoton. Olen melko varma myös, että tässä leffassa rikottiin jonkin näköinen epäloogisuuksia/minuutti-maailmanennätys. Kaikki hahmot olivat niin urpoja läpi elokuvan, ettei siinä tiennyt olisiko pitänyt vittuuntua vai nauraa. Tein vähän molempia.

Hyviä puolia oli kohtalaisen lyhyt kesto, oikeasti aika hurja pääpahis ja jos sen sorttisesta tykkää, niin veri ja suolenpätkät lensivät kyllä kivasti ja vielä 3D:nä. 3/10 arvosanaksi. Älkää maksako tuosta. Mulla kului ilmaislippu ja sekin vähän harmittaa.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Tehtiin taas se klassinen virhe, että lähdettiin tylsyyttä pakoon leffateatteriin ja valittiin ensimmäinen kohdalle osuva elokuva. Vielä koskaan ei ole positiivista yllätystä tullut. Ei tänäänkään.

Kohdalle osui Texas Chainsaw 3D. En minä mitään odottanutkaan, mutta hiljaiseksi jätti silti. Juoni oli ontto, näyttelijät paskoja (mutta yhdellä oli isot tissit) ja loppuratkaisu aivan aivoton. Olen melko varma myös, että tässä leffassa rikottiin jonkin näköinen epäloogisuuksia/minuutti-maailmanennätys. Kaikki hahmot olivat niin urpoja läpi elokuvan, ettei siinä tiennyt olisiko pitänyt vittuuntua vai nauraa. Tein vähän molempia.

Hyviä puolia oli kohtalaisen lyhyt kesto, oikeasti aika hurja pääpahis ja jos sen sorttisesta tykkää, niin veri ja suolenpätkät lensivät kyllä kivasti ja vielä 3D:nä. 3/10 arvosanaksi. Älkää maksako tuosta. Mulla kului ilmaislippu ja sekin vähän harmittaa.
Tää oli niin hyvä mainospuhe, että käyn taatusti tuon katsomassa kun superpäivä koittaa nyt tulevana tiistaina ;)
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tuli kaytya katsomassa Gangster Squad ja ennakkoon olin odottamassa vahintaankin kelpoa elokuvaa. Voi kuinka vaarassa olinkaan. Luulisi etta elokuvassa jossa on Josh Brolin, Nick Nolte, Sean Penn, Ryan Goslin, Emma Stone, Anthony Mackie, Robert Patrick seka Giovanni Ribisi olisi potentiaalia olla edes kohtuullinen, mutta kun sitten ei. Tahan paalle viela laitetaan Micheal Pena (vielakaan ei mitaan hajua mita kyseinen mies teki koko elokuvassa, ei tuonut minkaanlaista syvyytta nayttelijakaartiin) niin huhhuh. Ei tama nyt ihan taysi floppi ollut, mutta hyvin lahelle sita. Olen ollut pitkaan sita mielta etta Ryan Gosling ei ole kovin lahjakas nayttelija ja taman elokuvan jalkeen tasta asiasta on viela vahvempi mielipide. Jotenkin jai hyvin kiusaantunut mielikuva hanen esityksestaan eika mielestani oikein paassyt hahmonsa sisalle missaan vaiheessa. Josh Brolinilta kuitenkin Sean Pennin ohella keskiverto suoritus, vaikka Pennin suorituksessa olikin vahan koomisia piirteita. Varsinkin alkuvaiheessa.

Mikali elokuva alkaa tahattomasti naurattamaan yleisoa, vaikkei sen olisi tarkoitus, niin jotain on pahasti pielessa.

5,5/10
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös