Soppa Sormusen lähtölaskenta

  • 2 178 299
  • 7 196

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tähän tosin sopisi muutama sana Lämsästä, mutta en kehtaa lyödä lyötyjä.

Lämsä ja Sormunen ovat päässeet lähtemään tähän kauteen niin eri lähtökohdista, että vertaaminen on mahdotonta. Lämsä tiesi jo vuosi sitten, että hän ottaa valmennusvastuun ja hänellä oli aikaa valmistautua siihen. Lämsä ja Kekäläinen ovat yhdessä pystyneet rakentamaan joukkueen pelitavan mukaan. Lisäksi Jokereilla/Kekäläisellä on jatkuvasti ollut visio siitä minkälaista jääkiekkoa Jokerit pelaa ja minkälaisia pelaajatyyppejä pelitapa vaatii: Jalkoja ja kiekollista taitoa, mutta lisäksi myös joukkueeseen on hankittu ripaus fyysisyytta ja rosoisuutta. Moses on niin nappihankinta tuohon pakettiin, että oksat pois. Jokereiden joukkueen ikärakenne on ihanteellinen. Lisäksi Lämsää on pidetty Suomen yhtenä lupaavimpina valmentajaniminä.

Mitenkäs meillä. Sormunen saa tietää elokuussa, että ykkösvalmentajana vedetään. HIFK:n ylimmällä johdolla ei ole ollut mitään visiota siitä minkälaista jääkiekkoa HIFK pelaa valmentajasta riippumatta, vaikka tämän pitäisi olla kiveen hakattu tapa. HIFK:ssa mennään puhtaasti valmentaja edellä. Valmentaja sanelee pelitavan, jolloin päävalmetajan vaihtuminen sotkee paketin täysin. Joukkue tämän kauden joukkue olikin rakennettu Matikaisen paskakiekkoon ja nyt HIFK koittaakin pelata täysin erityyppistä jääkiekkoa. Joukkueen ikärakenne on täysin perseellään ja joukkueen jalka ei kovatempoisissa peleissä riitä edes epätoivoiseen taistelu-/päätykiekkoon. Toki HIFK:lla on valmennusryhmässä Pennanen, jota pidetään Lämsän tasoisena lahjakkuutena. Itse olisin näistä kahdesta valinnutkin ehdottomasti Pennasen päävalmentajaksi. Väitän että Pennanen olisi organisoinut HIFK:n pelaamisen Sormusta paremmin, mutta nyt Sormunen on päävalmentaja ja hän sanelee pelitavan päälinjat. Toki Pennasella varmasti joku vaikutus HIFK:n pelitapaan nytkin on, koska HIFK yrittää jotain kiekkokontrollin tapaista pelata, mutta kompromisseistä ei koskaan tule optimaalista tulosta.

Mikäli HIFK:n organisaatio olisi toiminut ammattimaisesti se olisi todennut, että tämä materiaali on rakennettu nopeatempiseen pystysuunnan fyysiseen jääkiekkoon ja sellaista jääkiekkoa HIFK:n pitää pelata valmennuksesta riippumatta.
 

OlviTenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
AVS
Sormunen saa tietää elokuussa, että ykkösvalmentajana vedetään. HIFK:n ylimmällä johdolla ei ole ollut mitään visiota siitä minkälaista jääkiekkoa HIFK pelaa valmentajasta riippumatta, vaikka tämän pitäisi olla kiveen hakattu tapa.

Aamen. Tässä tämä koko ongelman ydin, jossa syypäänä ei ole Sormunen, vaan seurajohto. Sopan pestin olisi ymmärtänyt väliaikaisena paniikkiratkaisuna joukkueeseen sopivaa päävalmentajaa etsittäessä, mutta nyt näyttää vahvasti siltä että kakki on osumassa tuulettimeen tässä gämbläyksessä.

Riskit olivat varmasti kaikkien tiedossa, ja nyt ne ovat realisoitumassa rankemman kautta. Rosteri on paperilla niin vahva, että tähtien osuessa kohdalleen suorakin puolivälieräpaikka on mahdollinen, mutta vaikea nähdä että millään ilveellä noilla esityksillä pelattaisiin mitaleista.
 

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä tämä koko ongelman ydin, jossa syypäänä ei ole Sormunen, vaan seurajohto.

Kyllä ainakin mun on vaikea antaa Sormuselle "syytön alennustilaan" -leimaa. HIFK pelaa huonosti suurelta osin sen takia, että Soppa on vaan niin huono valmentaja. Tilanne ei olisi ollut yhtään parempi, vaikka olisi annettu puoli vuotta lisää aikaa; tarvitaan useita vuosia hyvän valmentajan opissa ja mies ei välttämättä siltikään nouse huipputasolle. Se on taas eri kysymys, miksi tämän tiennyt HIFK:n johtoporras ei viitsinyt punnita mitään vaihtoehtoja.
 

OlviTenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
AVS
Kyllä ainakin mun on vaikea antaa Sormuselle "syytön alennustilaan" -leimaa. HIFK pelaa huonosti suurelta osin sen takia, että Soppa on vaan niin huono valmentaja. Tilanne ei olisi ollut yhtään parempi, vaikka olisi annettu puoli vuotta lisää aikaa; tarvitaan useita vuosia hyvän valmentajan opissa ja mies ei välttämättä siltikään nouse huipputasolle. Se on taas eri kysymys, miksi tämän tiennyt HIFK:n johtoporras ei viitsinyt punnita mitään vaihtoehtoja.

Olisiko Sormunen ollut mies paikallaan, jos olisi kieltäytynyt hänelle tarjotusta ykkösvalmentajan pestistä? Kuka olisi tullut penkin taakse hänen sijastaan?

Kenen vika tämä on?

Minun silmissäni tämä kulminoituu yksinomaan johtoon. Vähän samaan tyyliin kuin Jokereiden 05/06, jolloin penkin takana ja tolppien välissä ukot vaihtui useammin kuin Hjalliksen kalsarit.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäli HIFK:n organisaatio olisi toiminut ammattimaisesti se olisi todennut, että tämä materiaali on rakennettu nopeatempiseen pystysuunnan fyysiseen jääkiekkoon ja sellaista jääkiekkoa HIFK:n pitää pelata valmennuksesta riippumatta.

Ei se ihan noin mene. Valmentaja peluuttaa aina itsensä kaltaista lätkää. Materiaalin mukaan tehdään sitten hienosäätöjä mutta kyllä tietty pelifilosofia, tapa ajatella lätkästä on ja pysyy.

Sen sijaan ammattitaitoinen organisaatio olisi kaivanut jostain, ulkomailta/junnuista/divarista valmentajan jonka pelikirja olisi edes otsikkotasolla samanlainen kuin cacan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelitavasta vielä, että HIFK:n juniorituotanto jalostaa pääasiassa peliälyllisesti rajallisia, suhteellisen jalattomia ja kädettömiä puurtajia/tsemppaajia eli alempien kenttien pelaajia. Petrell, Luttinen ja Liivik ovat tästä malliesimerkkejä. HIFK:n juniorituotannosta ei putkahtele tasaiseen tahtiin hyviä luistelijoita, maalintekijöitä tai edes EHT-tason kiekollisia pelaajia. Näitä tulee HIFK:sta erittäin marginaalisesti ja heistäkin suurin osa joutuu hakemaan vauhtia muista seuroista, koska HIFK:ssa he joutuvat liian pieneen roolii. Käytännössä HIFK joutuu aina hankkimaan mestarijoukkueensa 1-2 ketjujen avainpelaajat ja etenkin sentteriosaston oman juniorituotannon ulkopuolelta: OJ, Davidsson, Wirtanen, Granlund. Lisäksi HIFK on vielä vahvistanut tämän kauden joukkuettaan "HIFK:n näköisillä" pelaajilla, kuten Talaja ja Pakarinen, jotka eivät Petri Matikaisen sanoinkaan tunnista jääkiekossa muita pelisuuntia, kuin etelä- ja pohjoissuunnat. Sitten näin kasatulla pelaajamateriaalilla aletaan pelaamana jotain kiekkokontrollia. Ei kukaan näistä ole junnuna pelannut päivääkään tuollaista jääkiekkoa. Juniorituotannon yksipuolisuus on selkeä puute, mutta siitä voi puhua toisessa ketjussa.

Esimerkiksi joku Barcelona pelaa jalkapallon puolella juniorituotannosta lähtien samanlaista jalkapalloa. Sinne hankitaan tietyn tyyppisiä pelaajia valmennuksesta riippumatta ja Barceloonaan hankitaan sellaisia valmentajia, jotka osaavat valmentaa tietyn tyylisellä pelitavalla. HIFK:n nykyinen touhu muistuttaisia sitä, että Barcelona palkkaisi päävalmentajakseen jonkun Englantilaisen suoraviivaisen pystysuunnan taistelujalkapallon valmentajan. Sinä sitten max. 170 senttiset futaajat katselisivat, kun kaaripallot lentelisivät päitten yli.

Lisätään vielä, että edellä mainittu esimerkki on äärikärjistetty, mutta siitä huolimatta HIFK:n menestykseen on aina kuulunut se, että HIFK pelaa niillä vahvuuksilla, joita HIFK:n organisaatiossa on kautta historiassa ollut. Esimerkiksi Kari Jalonen toi siihen omia juttujaan ja etenkin Granlundin ketju pelasi modernia rintamahyökkäyskiekkoa, mutta alemmista ketjuista otettiin maksimit irti sillä, että pelattiin HIFK:n näköistä kiekkoa ja juuri sillä tavalla, jolla nämä pelaajat olivat koko ikänsä tottuneet pelaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Pelitavasta vielä, että HIFK:n juniorituotanto jalostaa pääasiassa peliälyllisesti rajallisia, suhteellisen jalattomia ja kädettömiä puurtajia/tsemppaajia eli alempien kenttien pelaajia. Petrell, Luttinen ja Liivik ovat tästä malliesimerkkejä. HIFK:n juniorituotannosta ei putkahtele tasaiseen tahtiin hyviä luistelijoita, maalintekijöitä tai edes EHT-tason kiekollisia pelaajia. Näitä tulee HIFK:sta erittäin marginaalisesti ja heistäkin suurin osa joutuu hakemaan vauhtia muista seuroista, koska HIFK:ssa he joutuvat liian pieneen roolii.
Erittäin hyvä ja tärkeä pointti. Olen itsekin ihmetellyt tätä ilmiötä, joka kertoo siitä, että organisaatiossa ei todellakaan ole kaikki veitset laatikossa.

Tämän vuoden joukkue on erittäin hyvä esimerkki junnutuotannon puutteista: Meillä on kokoonpanossa 4-6 omaa poikaa, jotka eivät ikinä tule pääsemään kolmosketjua korkeammalle liigassa. Silti heitä roikotetaan ikäänkuin näön vuoksi edareissa, ns. täytemiehinä.

Ja kukas noista junnuista vastasikaan aiemmin? Piiri pieni pyörii.
 

Wire

Jäsen
Rindell antaa tällä hetkellä sen verran kovia näyttöjä U20:ssä että alkaa olemaan HIFK-valmentaja näytöt kasassa :))))
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seurajohto nykyiseen alennustilaan on syyllinen. Sormunen palkattiin täysin paniikkiratkaisuna valmennusvastuuseen. Tämä osoittaa selvästi ettei organisaation johdossa ole riittävästi kykyä eikä myöskään halua urheilulliseen menestykseen. Mikä on aivan posketonta, faneja kohtaan käyttäydytään ylimielisesti, mistään ei tiedoteta, vastuuvalmentajaa ei saada vaihdetuksi, vaikka
on ilmiselvää, ettei tästä syöksykierteestä muuten selvitä. Nybondas ei ole tehtäviensä tasalla, ei voi kun ihmetellä mitä äijä yksinkertaisesti tekee vai tekeekö mitään. Nybondas pitäisi vaihtaa osaavampaan tekijään, mutta eihän omaa poikaa tietenkään pois potkita. Ei voi kuin ihmetellä miksi mitään parannuksia ei tapahdu.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pelitavasta vielä, että HIFK:n juniorituotanto jalostaa pääasiassa peliälyllisesti rajallisia, suhteellisen jalattomia ja kädettömiä puurtajia/tsemppaajia eli alempien kenttien pelaajia

On noita "poikkeuksiakin" tullut. Rahakkaammista kaukaloista mieleen tulee suoraan Enlund. Liigassa Ramstedt johti jossain välissä jopa koko sarjan pistepörssiä ja kävi EHT:llä. Keränen väänsi pari kautta A:ssa yli pisteen keskiarvolla, tosin liigaura ei oikein teillä ottanut tuulta purjeisiinsa. Niko Karjalainen väänsi A:ssa yli 100 matsia 1,07 pisteen keskiarvolla, mutta liigaotteluiden sarake näyttää nollaa. Tuossa nyt muutama poikkeus näistä nyt periaatteessa hyvässä iässä olevista pelaajista. Jos haarukkaa nostetaan kaksfemmasta ylöspäin, niin Viitaluoman ja kumppanien johdolla teiltä tuli aina liigaan asti myös näitä "kädellisiä" pelaajia.

Suurimmaksi puutteeksi ainakin itse näen harppauksen A:sta liigaan. Moni kovia tehoja A:ssa tehnyt pelaaja on muutaman matsin katselun jälkeen löytynyt Mestiksestä tai lahjakkaimmat on ajettu muualle, siinä missä nämä "peliälyllisesti rajalliset tsemppaajat" ovat saaneet teiltä suoraan oikeaa roolia liigasta.

Meilläkin varsinkin oli ongelmia noiden parhaiden kädellisten pitämisessä. Lehterälle ei löytynyt spottia rosterista, Kim Strömbergin näytönpaikat jäivät vähiin ja niin päin pois. Nyt viimeisinä vuosina myös hyökkäysoriontuneita kavereita on saatu ajettua sisään, malliesimerkkeinä Teräväinen ja Pulkkinen.

Tuolla saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että ns. suurseurojen (joihin lasken molemmat Helsingin joukkueet) paineiden ja resurssien takia avainrooleihin on turvallisinta ottaa valmiita paketteja kuin ajaa sisään omia junnuja. Noita puukätisiä koohottajia voi ajaa helpommin sisään pienellä peliajalla kuin niitä, jotka elävät pisteistä ja tekevät kentällä taidetta.

Tosin, koko liigan mittakaavassa olen ainakin itse ollut havaitsevinani suurta asennemuutosta junnujen suhteen. Nyt muutaman kauden aikana junnuille on pyritty järjestämään pelipaikka "omasta" roolista, toisin sanoen sitä smurffin kokoista taitokiekkoilijaa ei enää laiteta neloseen vääntämään 4 minuutin keskiarvolla. Ja suoraan sanoen en usko, että muutamaa huipputalenttia (mm. MG) lukuunottamatta nämä ~90-94-ikäluokat olisivat niin paljon aiempia parempia, että vain sen takia rooli järjestyisi. Suurimmiksi syiksi näen itse MG:n, Vatasen ja Pulkkisen esimerkit, parhaiden pelaajien virran Venäjälle ja kavennetut rosterit.

Mitä esimerkkiin tulee, niin tuskin kovin moni GM esimerkiksi hirveän pahalla katsoisi oman junnun puhkeamista kukkaan MG:n tai Vatasen tavoin. Vaikka liksaa pitäisikin tarkistaa ylöspäin kesken sopparikauden, niin viimeistään NHL-korvausten muodossa kipurahoja tulee sisään. Ja vaikka kaikista ei tulisikaan NHL-pelaajia, niin tuskin se läpimurron tekevä junnu ainakaan normioloissa tienaa rooliinsa nähden "oikeaa" palkkaa.

Venäjä vie juuri noita kädellisiä pelaajia, joten sitä kautta pelipaikkoja vapautuu ja kilpailu kovista nimistä kiristyy. Ruotsin kanssa voidaan vielä yksilötasolla kilpailla samoista pelaajista, mutta Venäjä vie jos pelaaja niin haluaa. Rahalla ei heitä vastaan voida kilpailla ja kieltämättä sarja tuo myös pelillisiä haasteita.

Mitä kavennettuihin rostereihin tulee, niin tuolla periaatteessa pakotetaan seurat peluuttamaan myös alempia ketjuja. Tiivistysvaraa ei liiemmäksi ole ja esimerkiksi loukkaantumisten sattuessa kohdalle ei vain voida siirtää junnuja 13. hyökkääjän paikalta neloseen.
 

scholl

Jäsen
Rindell antaa tällä hetkellä sen verran kovia näyttöjä U20:ssä että alkaa olemaan HIFK-valmentaja näytöt kasassa :))))

no jos Soppa olisi siellä niin matsi päättyisi Ruotsille suht samoin lukemin kuin viimeinen paikallismatsi, joten siinä mielessä olet oikeassa. Kivan paluu Nordikselle olisi lottovoitto verrattuna Soppaan. Kiva on ollut Ruotsissa valmentajana niin ei pidä ruotsalaisia idoleinaan kuten Soppa, vaan tajuaa, että heitäkin vastaan voi pärjätä.

Kiva IFK:hon=maltillinen neljä oikein plus varanumero Lotossa
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
On noita "poikkeuksiakin" tullut. Rahakkaammista kaukaloista mieleen tulee suoraan Enlund. Liigassa Ramstedt johti jossain välissä jopa koko sarjan pistepörssiä ja kävi EHT:llä. Keränen väänsi pari kautta A:ssa yli pisteen keskiarvolla, tosin liigaura ei oikein teillä ottanut tuulta purjeisiinsa. Niko Karjalainen väänsi A:ssa yli 100 matsia 1,07 pisteen keskiarvolla, mutta liigaotteluiden sarake näyttää nollaa. Tuossa nyt muutama poikkeus näistä nyt periaatteessa hyvässä iässä olevista pelaajista. Jos haarukkaa nostetaan kaksfemmasta ylöspäin, niin Viitaluoman ja kumppanien johdolla teiltä tuli aina liigaan asti myös näitä "kädellisiä" pelaajia.

Hyviä pointteja. HIFK:lla on niin hyvä trackrecord B- ja A-junnuissa, että ei siellä ole pelkillä puukäsillä pelattu kuitenkaan. Ja HIFK on kasvattanut monia vakaita liigapelaajia: Ruutu, Viitaluoma, Häppölä, Pikkaraiset, Wärn jne. Ja kyllä suoraviivaisia, fyysiseen peliin kykeneviä kavereita tarvitaan yhä enemmän nykylätkään, jossa pelaajien nopeudet ovat kasvaneet huikeasti. Kaukalossa on ahdasta, enkä mä halua HIFK:sta myöskään Jukurien / Kalpan tyyppistä tikutaku-hautomoa. Ei, mennään omilla vahvuuksilla ja muistetaan, että iso koko ei merkitse automaattisesti huonoa taitoa. Lennuhan oli mestaruuskaudella 1-ketjun pelaaja, huikean fyysinen ja myös hyväkätinen. Lisäksi HIFK:n A-junnuista on menty usein nuorten MM-tasolle, kuten vaikkapa Liivik monien yllätykseksi. Nokka ei marissut siitä, että onpa HIFK:n oma osasto suoraviivaista. Hän ei muuttanut heidän perusolemustaan. Päinvastoin. Hän opetti nelosketjunkin tekemään tärkeitä maaleja. Sopan käsissä kaikki on toisin. En muista kuka sen sanoi, mutta Liivik / Petrell / Pakarinen / Talaja / Luttinen ovat pelaajia, jotka elävät valmentajasta. Kun valmentajalla on hyvä pelikirja, ei se näistä jätkistä jää kiinni. Kaikilla on näyttöjä muiden valmentajien kuin Sopan alaisuudesta. Mutta tällainen materiaali ei ole yksin jätettynä kovinkaan luovaa ja huikeita yksilösuorituksia heiltä ei tule. No, harvalta niitä tulee ylipäätään SM-liigassa.

Stigu: Kirjalistalta puuttui ainakin nämä:

-Viisikko viivelähdössä. Tuskainen kertomus viidestä ystävyksestä, jotka yrittävät päästä mahdollisimman nopeasti pisteestä A pisteeseen B. Jostain syystä joku on sotkenut heidän kompassinsa ja matka taittuu enimmäkseen takaisin alkuun. Reittiopas Johtava Petteri on kuitenkin jostain syystä hyvin tyytyväinen etenemistahtiin ja hän muistuttaa tavan takaa kuinka taaksepäin ryömiminen on "vallan väline".

-Eksyksissä, mutta ennätysajalla. Tähän kirjaan on koottu parhaimpia mietteitä huonosti menestyneiltä valmentajilta. Teoksen ytimessä ovat esimerkiksi Alpo Suhonen "Nyt pitää katsoa mistä joukkue on tulossa ja mihin se on menossa" -teeseineen. Unohtamatta tietenkään Pasi Sormusta. "Eteenpäin on menty" ja "Hyvin roikuttiin mukana" ovat kirjan ehdottomia helmiä. Myös menestynyt Kari Jalonen on antanut luvan käyttää omien kriisiaikojensa speksejä. "Vikaa oli kaikissa muissa paitsi minussa" on hauska pätkä ja ratkiriemukkaaksi meno äityy, kun Bob Francis avautuu "Juoppohullun pelikirja" -osiossa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kivaharri täräytti kovan näytön, nyt Dinot tarkkana! Äärimmäisen keskinkertainen suoritus nuorten MM-kisoissa, sen pitäisi soittaa jo kaikkia kelloja: kivaharri on luotu HIFK:n peräsimeen!
 

Stigu

Jäsen
Kivaharri täräytti kovan näytön, nyt Dinot tarkkana! Äärimmäisen keskinkertainen suoritus nuorten MM-kisoissa, sen pitäisi soittaa jo kaikkia kelloja: kivaharri on luotu HIFK:n peräsimeen!
Kyllä! Nyt tarkkana. Kiva-Harri on kuin täytetty lottokuponki, jota ei ikinä jätetty (2 ja lisänumero oikein)!

Yksi ensi vuoden elokuvauutuus on myös

Hallitus: Täydeliinen hiljaisuus
Yhdeksäntuntinen spektaakkeli IFK:n hallituksen kokouksesta, jossa ideoidaan, miten seura saataisiiin urheilullisesti raiteilleen. Saatavana myös videolla, jossa mm. 27-minuuttinen kohtaus, jossa Frank Moberg avaa suunsa sanoakseen jotain, mutta unohtaa mitä piti sanoa, ja sulkee sen jälkeen suunsa. Tekstitys myös ruotsiksi ja serbokoroatiaksi. Ei sovellu kuulovammaisille. Kuvan oikeassa alalaidassa on selvyyden vuoksi kellonajan näyttö, jotta katsoja tietää, missä kohtaa draamaa mennään.

Elokuvan soundtrackillä TomTomin hittibiisi "Nousevan auringon korttitalo" ja TomTom featuring Soppa : "Vittu mä en tajau tästä mun duunista yhtään mitään".

Ja hei, hyvää uutta vuotta kaikille palstaveljille ja -siskoille!!!
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Eiköhän unohdeta potkut ja vedetään "Soppaa sisään" tänään vaan niin perkeleesti ja ensi vuonna kaikki on tietenkin paaaaaljon paremmin!
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ja hei, hyvää uutta vuotta kaikille palstaveljille ja -siskoille!!!

Kuin myös täältäkin, valaistukaa kaikki!

Paitsi Pasi Soppa Sormunen, paskempaa ensivuotta sinulle.

PS. Dinot, Kiva Kiva olis jäätävä veto, mielellään joku 4+4 Kivan omalla optiolla. Kausareista varmaan tapeltais. Miettikää sitä.
 
Viimeksi muokattu:

miikafrans

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Svedu porukka.
Eiköhän unohdeta potkut ja vedetään "Soppaa sisään" tänään vaan niin perkeleesti ja ensi vuonna kaikki on tietenkin paaaaaljon paremmin!

Totta! Mä luulen, että tähän toimii sama juttu, kuin naisiin. Jos nainen on ruma, sen saa kauniiksi juomalla. Kerron empiirisen kokeeni tuloksista ensi vuonna, jos olen vielä hengissä ja omistan silmät.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Nauttikaamme kukin tahollamme hyväksi havaitsemallaan tavalla vuoden vaihtumista uuteen ja luulisin, että sopattomalla se tulee jatkumaan. Jossain tehtävissä Soppa mielestäni voi aivan hyvin jatkaa organisaatiossa, mutta käskyttäjäksi (hieno sana) esim SUMMANEN!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kaukalossa on ahdasta, enkä mä halua HIFK:sta myöskään Jukurien / Kalpan tyyppistä tikutaku-hautomoa. Ei, mennään omilla vahvuuksilla ja muistetaan, että iso koko ei merkitse automaattisesti huonoa taitoa.

Juurikin näin. Monelta tuntuu unohtuvan se, että koko ja tietty röyhkeys ovat myös ominaisuuksia. Niitä voi paikata esimerkiksi kovalla liikkeellä, mutta se ei vähennä niiden tärkeyttä. Kääntäen, vajavaista liikettä voi paikata koon tuomalla ulottuvuudella ja pidemmällä luistelupotkulla. Jos monia maailman parhaista pelaajista (Kovaltchuk, Ovechkin, Crosby, jne.) katsoo, niin heillä on juuri taito ja koko yhdistyneet loistavasti.

Kyllä homma vain on niin, että joukkueeseen tarvitaan monia erilaisia pelaajatyyppejä. Ne pahimmat tikutakut tai hampaattomat hanskaajat eivät välttämättä puutteidensa takia liigassa ikinä lyö läpi, mutta siihen on muut syyt kuin joku "junnutuotannon suuntautuminen". Jos tätä miettii esimerkiksi simulaattorityyliin, niin täysien bongojen kerääminen yhdestä ominaisuudesta ei takaa välttämättä edes hyvää ominaisuuksien keskiarvoa. Koon ja fyysisyyden nimissä esimerkiksi Samuli Kaikkonen olisi ollut liigatähti. Samoin pelkän taidon perusteella moni noista viittaamistasi Jukurien ja KalPan minikavereista olisivat olleet liigan huippuja. Mutta näin ei käynyt, koska noilla parilla huippuominaisuudella ei pystytty kuittaamaan muiden ominaisuuksien puutteita.

Mun mielestä ylipäätään junnutuotantoa arvioidessa olisi oleellista keskittyä siihen, kuinka monta pelaajaa ikäluokkaa kohden saadaan liigatasolle auttamaan joukkuetta. Jos se tarkoittaa kahta Liivikin tyylistä pelaajaa liigaan, niin onhan tuo parempi kuin viisi tikutakua Mestikseen.

Ei mun mielestä edes kannattaisi miettiä sitä, millaisia pelaajia junnuista tulee: jos junnujoukkue on kohdillaan, sieltä nousee aikanaan kaiken tyylisiä pelaajia, pelaajien kykyjen ja edustuksen tarpeiden mukaan. Tiettyinä aikoina tietyntyyliset pelaajat iskevät helpommin läpi, tiettyinä aikoina taas toiset. Kuten mainitsit, noista 80-luvun ensimmäisen puolen jannuista teiltä nousi kiekollisia jätkiä. Kun edustuksen tarve ja lajin "vaatimukset" hieman muuttuivat, nousi Liivik, Wärn ja kumppanit hieman "ronskimpina" pelaajina liigaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minä taas näen asian siten, että surkeaan liigajoukkueeseen ei voi nostaa junnuja kasvamaan korkoa, vaan sinne jouttu palkkaamaan "sailio ja vaarasuo"-tyylisiä, sinänsä ok pelaajia. Jos joukkueen core on kunnossa ja menestyvä, niin sen jälkeen ei tarvita valmiita pelaajia yhtä paljon kuin nyt, vaan kyetään kehittämään seassa omia junnuja paljon paremmin kuin HIFK:ssa kaudella 12-13. Sitten, kun homma taas toimii, sopii 1-3 junnuakin sekaan pelaamaan. Nyt näin ei voi tehdä, kun valmennus ei saa edes 20 liigakelpoista pelaajaa pelaamaan ottelusta toiseen 60 minuuttia liigatason lätkää. Kehitä siinä sitten junnuja liigapeleissä, kun joukkueen peli ei kulje edes kärkikaartin osalta, ei onnistu.
 

scholl

Jäsen
Niin ja se, että koko ajan joudutaan nostamaan uusia junnuja mukaan kertoo usein siitä, ettei niistä aiemmista junnuista ole jostain syystä tullut vastuunkantajia. Pelaajatuotannon pitäisi olla jatkuvaa, mutta ei mitään numeroita voi laskea, koska jos on aivan huippujätkiä niin ne voivat lähteä P-Amerikkaan tai Venäjälle, jos taas pelaaja ei breikkaa niin hän voi joutua lähtemään maakuntiin. Olennaista on siis se, että pystyttäisiin kehittämään hyviä pelaajia riittävän monta, se kuinka moni heistä sitten per vuosi pääsee liigajoukkueeseen, riippuu monista seikoista, eikä sen luukumäärän laskeminen ole kaikista olennaisinta.

Mestis on myös hyvä paikkaa kehittää nuorta pelaajaa, joka ei vielä ole valmis liigaan. Partasen kohdalla tehdään siinä mielessä oikeita asioita.
 

2Six

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pelitavasta vielä, että HIFK:n juniorituotanto jalostaa pääasiassa peliälyllisesti rajallisia, suhteellisen jalattomia ja kädettömiä puurtajia/tsemppaajia eli alempien kenttien pelaajia...

Ja onko tämä yllätys kun jo D-junnuista lähtien karsitaan joka vuosi käytännössä suoraan pienimmästä päästä pelaajia (yksilötaidoista riippumatta). Sisään pyrkivistä (junnuissa niitäkin vielä on, vaikka sielläkin jo imu enempi Ilmalaan/Baronalle) valitaan luonnollisestikin kookkaimmat (jälleen taidot käytännössä sivuseikka).

Muutama poikkeus vahvistaa tämän (eli nuoremmissa junnuissa IFKssa muutama pienikokoinen taitava, jotka pelaavat 1-2v vanhemmissa). Ja näitä poikkeuksia on todella vähän. Ei varmaan ihme, että esim Blegin junnujen try-outeilla lasketaan sisään pyrkivien määrä isohkolla kertoimella vs IFK. Nuoremmassa D:ssä kun IFKhon pyrki joku 6 pelaajaa, niin Blegiin reilu 40 (pelkkä Matinkylän jengi). C/B:ssä suhde IFKhon joitakin kymmeniä vs Blegiin yli sata (tais Blegin akatemian try-outilla olla pari sataa). Tuli Matinkylän hallilla silloin käytyä ja ei kovin helposti mahtunut alueelle...

Tämä em tulee todennäköisesti väistämättä näkymään pikkuhiljaa ylhäälläkin, eli edarit koostuu aina vaan enempi junantuomista (mikäli menetystä joskus vielä haetaan). Muutaman vuoden säteellä ei taida junnuista tulla kuin Husso, josta voi todella iloa olla liigatasolla (ja jossei Keklu vie pois kuleksimasta).

Nytbondaksen näkemyksillähän tuolla junnuissakin toimitaan, vaikka ei virallisesti enää junnupäällikkö ole. Tainnut hänen nimellä varustettuja kirjeitä mennä allekirjoitettavaksi junnuperheisiin (joissa ladeltu IFKn periaatteita/oikeuksia junnuihin yms BSää), joka kertonee kaiken kenen ideologioilla mennään (toki dinoilla vaikutusta, mutta lasken TN yhdeksi heistä).

Osaa ne muutkin toki, eli ilmeisesti Kiva/Polski valitsi koko>kaikki muut ominaisuudet kun pudotti Ikosen (muuta syytä ei keksi vaikka perkele kuinka yrittää), jolla ei varmasti käyttöä olisi ollutkaan. Eihän tuo pärjää liigassakaan...eiku. No mut nyt on (rooli)jengillä edessä karsintapelit, joten hyvinhän tuo kai sitten meni.

Oli vähän offtopiccia (toki asiaan ohuesti liittyen), joten todetaan lopuksi: Soppa ja nytbondage ulos äkkiä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja onko tämä yllätys kun jo D-junnuista lähtien karsitaan joka vuosi käytännössä suoraan pienimmästä päästä pelaajia (yksilötaidoista riippumatta). Sisään pyrkivistä (junnuissa niitäkin vielä on, vaikka sielläkin jo imu enempi Ilmalaan/Baronalle) valitaan luonnollisestikin kookkaimmat (jälleen taidot käytännössä sivuseikka).

Right. Onhan typerä karsinta, jos noin on. Kaikki eivät edes kasva samassa tahdissa.

Osaa ne muutkin toki, eli ilmeisesti Kiva/Polski valitsi koko>kaikki muut ominaisuudet kun pudotti Ikosen (muuta syytä ei keksi vaikka perkele kuinka yrittää), jolla ei varmasti käyttöä olisi ollutkaan. Eihän tuo pärjää liigassakaan...eiku. No mut nyt on (rooli)jengillä edessä karsintapelit, joten hyvinhän tuo kai sitten meni.

Siellä taisi kolmannen valkun sana painaa ja kisoihin lähti oma pelaaja, Järveläinen, 164 cm.
 

2Six

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Siellä taisi kolmannen valkun sana painaa ja kisoihin lähti oma pelaaja, Järveläinen, 164 cm.

Jep, tuolla "köyhän miehen Ikosella" saatiin mestiskiintiö täytettyä ja toki samalla kääpiökiintiö, joten hyvin pystyi perustelemaan Ikosen poiston "pitää olla roolipelaajia".

Tää perkeleen yliroolitus (ja "meidän peli") pilaa Suomen kiekon pikkuhiljaa. IFKnhan toi on jo pilannut (nytbondage ei ole ymmärtänyt, että pelkillä "rooli"pelaajilla ei pärjää...pitäis olla jalkoja ja taitoakin). Mutta herra toimii tavallaan (kuten dinotkin).

Ai niin mut onhan meillä (ilmeisesti) P85, joten taito-osasto (ja jalatkin samassa) on täytetty. On se kumma jos tuo ei riitä. Lärvi kiinni siis kaikki ja kiltisti halliin seuraavaan peliin!
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai niin mut onhan meillä (ilmeisesti) P85, joten taito-osasto (ja jalatkin samassa) on täytetty. On se kumma jos tuo ei riitä. Lärvi kiinni siis kaikki ja kiltisti halliin seuraavaan peliin!

Eiks tuossa täyttynyt se kääpiökiintiökin? Joten todellakin - kaikki on hyvin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös