Ville Peltosen pahoinpitely

  • 698 071
  • 2 110
Tila
Viestiketju on suljettu.

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuten sanoin kiihkottomasti, niin Peltonen nostaa kokonaisuuden esiin eli Jokerit tuon suunnittelmallisuuden takia ja mainitsee kunnioittamansa johtajatyypit korostaakseen, että suoraselkäisyyttä Jokereista sen perusteella löytyy ja nyt ihmetteli miten tällaista tapahtuu ennakko-odotuksiin (siis Jokerit ja sen toiminta organisaationa näiden henkilöiden johdolla) nähden. Harva ihminen tuon perusteella on muodostanut Kekäläisestä, Väänäsestä tai Hahlista mitään negatiivista kuvaa.
Tulkintakysymyksiä. Johonkin minuutin haastatteluun ei ehkä kannattaisi vetää mukaan nimiä, jolla ei ole näyttöjen valossa hirveästi osaa tapahtuneeseen, ellei sitten avaa oikeasti taustoja, joiden pohjalta kommentoi. Mä en ainakaan Riku Hahlina olisi hirveän otettu tuollaisesta kunnianosoituksesta - enemmänkin vituttaisi, että vedä nyt mutkin tähän mukaan. Ja kun miettii Peltosen nykyistä suhtautumista Kekäläiseen (median mukaan), voi vain arvailla, onko välilt mainittuun kahteen muuhunkaan henkilöön kovin ruusuiset ja sitä kautta taas pohtia, millä motiivilla siellä on nimiä lueteltu. Kun ensin antaa ymmärtää, että tyyliin koko organisaatio seisoo teon takana ja lopulta ei edes anna vastausta kysymykseen, oliko kyseessä valmennusjohdon käskytys, jää haastattelusta hienoinen show-fiilis ja olo, että nyt pyrittiin olemaan dramaattinen. Tämä toki vain oma tulkintani ja jokaisella on oikeus omaansa.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos (kun) Kekäläistä myöten kaikki jokerijohdossa on tietänyt tapahtumien kulun ja se tiedetään täällä Jatkoajassakin HIFK:n fanien puolelta ihan yleisesti, niin varmasti myös ihan oikeuslaitos on asiasta tietoinen. Kaiken järjen mukaan tapahtuman kulku pitäisi olla aika selkeä ja yksinkertainen, josta pikaiseen pitäisi odottaa rangaistuksia? Joku ilmeisesti voi lähteä vaikka parinkympin vetoon rangaistaanko Jokerijohtoa, Kekäläistä myöten, vai ei? Yksinkertaisesti: asetan 20e sen puolesta ettei Kekäläinen, Valtonen ja Lämsä saa kaikki rangaistuksia oikeuslaitokselta.

Mä tunnustan Suomen oikeuslaitoksen olevan kautaaltaan hyvää tasoa ja mä tiedän myös, että sillä ei ole mahdollisuuksia tuoda kaikkea kehiin oli asia mikä tahansa. Eikä aina näytöt riitä. Sä tiedät itsekin tuon vedon olevan jo lähtökohdiltaan pelkästään provotasoa (kerroin on jo naurettava ;)). Toki voimme lopettaa spekuloinnit ja keskittyä vain siihen mitä oikeuslaitos saa asiassa aikaiseksi. Tästä voidaan lähteä vaikka liikkeelle, että aiemmin Ben-Amor on sanonut julkisuuteen teon olleen täysin spontaani. Onko kuulusteluissa sanonut vastaavaa? Joku voi tietysti tuotakin pitää totuutena. Ei siinä mitään. Ei tämä spekulointi Kekäläisen osuudesta vielä yllä minnekkään vakaville tasoille tai lähellekkään mitään kunnianloukkauskeissiä. Ei tässä nyt mitään pedofiilin kuvia postailla palstalle tai mahdottomasti hyökätä Kekäläisen päälle. Täällä ollaan spekuloitu ja mielestäni ihan aiheesta.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ps. Ja liigasta en muista montaakaan aivotärähdyksiä nyrkkiläpsyttelyn seurauksena viimeisten 30 vuoden ajalta tai että se olisi ollut mahdollista ja salassapidettävissä nähdyn perusteella. Kyllä niillä pelaajilla on tapahtumahetkessä myös tietynlainen tietoisuus, mikä on erittäin vaarallista ja mikä ei. Noh, kaikenlainen nyrkkeily luistimet jalassa on typerän näköistä ja idioottimista touhua. Aivot on se pahin paikka, joka voi kiekkoilijalla ottaa osumaa ja jos sitä alkaa tulla kaukalossa tarkoituksella kohdalleen nyrkeistä, niin ei hyvää päivää. Ihon aukeamiset tai jopa leukaluun hajoaminen on helppo hoitaa ja vähemmän vakavampaa kuin aivoihin kohdistunut vahinko.
Puhuit HIFK:sta ja muista lätkäjengeistä, joten en rajannut kommenttiani koskemaan ainoastaan SM-liigaa. Änäristä löytyy varmaan aika paljon esimerkkejä, joissa tappelun seurauksena joltain on taju kankaalla. Ja kun katsoo jotain Pasi Nielikäisen ja Ryan VandenBusschen takomista, niin siitäkin on aika kaukana meininki, jossa on mukana joku tietoisuus omien touhujen vaarallisuudesta. Toki allekirjoitan sen, että monilla muilla se käsitys on olemassa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
HIFK:n pelaajiston ja johdon kanssa.

Tässä nyt mättää se, että mistäs hemmetistä ne HIFK:n pelaajat tai johto tietävät tiesikö Kekäläinen tästä. Kekäläinen on varmaan soitellut, että Villen ei kannata mennä kaukaloon, kun hänet hakataan siellä tajuttomaksi. Ottamatta kantaa siihen, että tiesikö, niin kannattaa todellakin miettiä mitä julistaa faktoina. Tämä nyt ei sinua koske, kun lienee kuitenkin järki vielä päässä. Monet muut näitä väittävät toki kivenkovaa.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puhuit HIFK:sta ja muista lätkäjengeistä, joten en rajannut kommenttiani koskemaan ainoastaan SM-liigaa.

Okei, ilmaisin itseäni tuossa kohti heikosti. Tarkoitin nimenomaan suomalaista kiekkoa ja liigaa, koska se on oleellinen suomalaisen yhteisön hyväksynnän kannalta, siis koko yhteisön eikä vain kiekkopiirien. Mielestäni mm. tämä on pitänyt typerät hanskaamiset aisoissa, koska muuten saattaa tulla käyntiä raastuvassa pahimmillaan, kuten nyt olemme nähneet. Pelaajat ovat tietäneet, että mättämisestä huolimatta on joku raja pidettävä, sillä muuten näitä aivotärhdyksiä olisi nähty reilusti ja joka kaudella.

Mä suhtaudun aika viileästi tähän tapaukseen ja lähinnä mielenkiinnolla miten se lopulta etenee ja millaisin rangaistuksin. Kekäläinen on tässä spekulaatiossa mukana työantajan osassa, jolla on vastuita muissa yhteisössä. On eri asia sitten oliko Kekäläinen osallinen vai ei. Itse spekuloin hänen olleen.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä nyt mättää se, että mistäs hemmetistä ne HIFK:n pelaajat tai johto tietävät tiesikö Kekäläinen tästä.

Tämä on hyvä pointti ja kuullessani asioita en ainoastaan arvioi kriittisesti asiaa kuulijan suusta, vaan pyrin miettimään myös kertojan käyttämän lähteen tietoisuutta asioista tms.. Lopulta arvio on hyvin vaikea tehdä. Tästä syystä en juurikaan kirjoittele tänne huhuja (käytännössä tämä taitaa olla ensimmäinen kerta). Mutta tämä palsta elää osittain myös spekulaatioista, kuten tämäkin ketju osoittaa, ja olen 'oman osuuteni' tehnyt lyömällä snadisti pökköä pesään. Ei tämä Kekäläisen yhditäminen ketjun aiheena olevaan tapaukseen mene vielä hyvän maun ulkopuolelle. Lopulta asia joko häipyy taustalle tai sitten tulee asioita esiin ja homma taas räjähtää vähäksi aikaa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä ketju varmaan tulee varmaan elämään vielä senkin jälkeen, kun asia on viranomaisten puolesta loppuun käsitelty. Olipa lopputulema viranomaiskäsitelyssä mikä hyvänsä niin aina löytyy spekuloitavaa.

Minulla ei valitettavasti ole aiheesta mitään sisäpiiritietoa, toisin kun näköjään monella muulla. Eniten näissä sisäpiirilähteissä ihmetyttää se, että nehän ovat pääsääntöisesti Hifk:n sisältä, kuinka ihmeessa Hifk:ssa tiedetään mitä Kekäläinen on tehnyt ja mitä ei ja kenen kanssa on jutellut ja onko mahdollisesti ohjeistanut valmentajia ?

Koska olen vailla sisäpiirin tietoja niin pysyn hiekkalaatikko teoriassani. Kun Hifk oli päättänyt, että nyt perkele näytetään sille Ruudulle niin siinä valitsivat linjan. Kun tämä valinta oli tehty niin on päivänselvää, että Jokerit antaa vähintäänkin samalla mitalla takaisin ja mielellään vielä vähän enemmän. Näin toimittaisiin puolin ja toisin nyt ja tullaan toimimaan jatkossakin. Tällä kertaa kostaminen onnistui "liian hyvin" ja meni sen johdosta täysin overiksi. Jos Villelle ei olisi sattunut noin pahasti niin veikkaan, että täälläkin sitä olisi pidetty vain suorana kuittina Melartin toiminnalle ja olisi jatkettu normaalisti eteenpäin. Nyt kun sattui pahasti niin johan löytyy erilaista salaliittoteoriaa.

Tämän mystisen salaliiton osalta leijuu vielä yksi kysymys, jos Melart ja Hifk eivät olisi idioottimaisesti lähteneet ottamaan oikeutta omiin käsiinsä olisiko Ville episodia tapahtunut ? Oma veikkaukseni on, että ei.
 

ilu

Jäsen
Jos ihan kiihkottomasti miettii, niin mitä joku kuvittelee esimerkiksi Riku Hahlin voineen tehdä estääkseen tapahtuneen? Siellä tuskin on aamupalaverissa ilmoitettu, että Peltonen vedetään tänään muuten kylmäksi, kuka vastustaa. Kiukutteluvaikutelma haastatteluun tulee siitä, että heitellään juurikin noita nimiä ja dramatisoidaan tapahtunutta sitä kautta. - -

Ei tapahtumissa ole mitään dramatisoitavaa, eikä näin ole tehtykään. Jokainen varmasti on omin silmin nähnyt mitä siellä kaukalossa tapahtui.

Jos Jokeri-kannattajien kuvitelmia uskotaan, ei joukkue ole sen enempää kapteeniston, valmennuksen kuin johdonkaan hyppysissä. Näinköhän on oikeasti?
 
Kyllä, jälkikäteen saamani tiedon perusteella Kekäläinen ei voinut olla ollut tietämätön, että kohteena oli Ville.

Kyllä. Juuri näin. Minun lähde on IFK:n kopin sisällä ja toinen siitä riippumaton sellaisessa asemassa, että tietää jopa paremmin kuin kopin sisällä.

Mielenkiinnolla odotan, että onko Kekäläinen saatu narautettua... joka tapauksessa lätkäpiireissä tiedetään aivan hyvin miten asia meni ja paska roiskuu sitten tuulettimeen aikanaan kuten Lahti 2001 casessa konsanaan.

Bismarck viittaa varmaankin mm. näihin Hegun kirjoituksiin puhuessaan nimimerkeistä, jotka ovat aikasemmin kertoneet kuulleensa samaa.

Kysytään sitten Hegulta, mikä on jälkikäteen saamaasi tietoa? Ja edelleenkään, lähde ei kiinnosta. Kiinnostaa vain sisältö. Mitä sellaista olet jälkikäteen saanut tietoosi, mitä suurin osa ei tiedä, mutta on kuitenkin lätkäpiireissä yleisesti tiedossa?
 
Viimeksi muokattu:

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Minulla ei valitettavasti ole aiheesta mitään sisäpiiritietoa, toisin kun näköjään monella muulla. Eniten näissä sisäpiirilähteissä ihmetyttää se, että nehän ovat pääsääntöisesti Hifk:n sisältä, kuinka ihmeessa Hifk:ssa tiedetään mitä Kekäläinen on tehnyt ja mitä ei ja kenen kanssa on jutellut ja onko mahdollisesti ohjeistanut valmentajia?

Eiköhän tässä nämä "tiedot" "sisäpiiristä" ole pääasiassa sitä samaa, mitä tähän tapaukseen liittyen olen itsekin kuullut ihan muiden seurojen pelaajilta, eli tasoa "kaikkihan sen nyt tietää." Todellisuudessa tuskin kovin moni tilanteen ulkopuolinen varmuudella tietää, mitä on tapahtunut, eikä Jokerileiri tule ikinä myöntämään ylemmän portaan syyllisyyttä, vaikka niin olisikin.

Henkilökohtaisesti en usko Kekäläisen osallisuuteen tapahtumienkulussa, vaan pitäisin Tomekia ehkä suurimpana yksittäisenä tekijänä tässä. Toki Keklu pitkän linjan änärimiehenä ymmärtää, että jotain tulee tapahtumaan, mutta en helvetissä usko, että sieltä olisi mitään ohjeita tullut, että juuri Ville pitää pistää niin paskaksi kuin mahdollista nähdyin keinoin.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Villelle ei olisi sattunut noin pahasti niin veikkaan, että täälläkin sitä olisi pidetty vain suorana kuittina Melartin toiminnalle ja olisi jatkettu normaalisti eteenpäin. Nyt kun sattui pahasti niin johan löytyy erilaista salaliittoteoriaa.

Tämä teon toteutustapa ja tulos on todellakin merkittävässä osassa. Luonnollisesti, jos esim. Melart olisi takonut aikanaan Tapparan miehen hämärän rajamaille, olisi taatusti lähdetty lukemaan lakia ja iso paska olis lentänyt ja aiheesta koko HIFK:n johdon päälle. Hommahan oli ilmoitettu tamperelaisia aviiseja myöden. Tässä tapauksessa ottaisin esimerkin vaikka puolustusvoimien tasolta. Jos komppanian päällikkö X, juttelee tuttavallisesti luottamiensa alikessujen/kokelaiden y ja z:n kanssa snadista simputuksesta kohdistuen erääseen alokkaseen Å, joka aiheuttaa härdelliä toimintaan, ja alikit z ja y käskyttää luotetun alokkaan antamaan vähän sukkasaippuaa edellä mainitulle härölle Å, joka lopulta kärsii vammoja kyseisestä simputuksesta ja joudutaan lähettämään sairaalaan, niin mihin asti mennään vatuullisia etsittäessä? Jos taas alikit y ja z olisivat vähän juoksuttaneet Å:ta ja pistäneet pinkan parikymmentä kertaa päreiksi, niin asiasta ei varmasti olisi noussut kohua. Toki kaikki puolustusvoimien lainalaisuudet eivät päde muussa yhteisössä, mutta tuo oli nyt jokseenkin tarpeeksi vääntävä esimerkki omasta näkemyksestä kokonaisuudesta.

Eikä Kekäläisen osaltatarvita mitään salaliittopuheiksi leimattavaa. Kekäläisen historian tuntien (tämä maininta ei sisällä mitään insidetietoja) voisin kuvitella, siis minä voisin, hyvinkin hänen osallistuneen linjavetoihin Valtosen ja Lämsän kanssa. Esim. mitä tehdään, jos Melart taas käy yrittämässä kuittia (lätkäkoodit molemmin puolin hip, hei) Ruutua kohtaan, jotta näytetään mistä kana pissii. Tämä ei tarkoita, että Kekäläinen olisi ajatellut tuloksena olevan nähdynlainen shitti, mutta hän on työnantajana tällöin ollut hyväksymässä poikkeuksellista tapausta, jonka lopullinen toteuttaja on täysin menettänyt harkintakykynsä. Minä arvelen hänen olleen tietoinen ja hyväksyneen asian, ja mielestäni tällöin pitäisi vastuun mennä ylös vaikka tarkoitus ei ollut noin kovaa satuttaakkaan. En pidä Kekäläistä myöskään hirviönä ja tiedän, kuten jo viestini aiemmasta pätkästä huomaa, meillä tehtävän luonnolisesti myös ihmeellisiä äijäläppiä. Mutta, korostan varmuudeksi tämän olevan vain spekulointia hyvin skeptiseltä henkilöltä tosin jääkiekkopalstan nimimerkin takaa. Enempää en tätä tapausta kommentoi, ennen kuin oikeuslaitoksen kaverit antaa siihen jotain merkittävää ja uutta aihetta.
 
Viimeksi muokattu:

ilu

Jäsen
Tämä ei tarkoita, että Kekäläinen olisi ajatellut tuloksena olevan nähdynlainen shitti, mutta hän on työnantajana tällöin ollut hyväksymässä poikkeuksellista tapausta, jonka lopullinen toteuttaja on täysin menettänyt harkintakykynsä.

Täsmennetään sen verran ettei harkintakyky pettänyt ainoastaan toteuttavalla taholla, "tapa se" -huutoineen päivineen.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tapahtumissa ole mitään dramatisoitavaa, eikä näin ole tehtykään. Jokainen varmasti on omin silmin nähnyt mitä siellä kaukalossa tapahtui.

Jos Jokeri-kannattajien kuvitelmia uskotaan, ei joukkue ole sen enempää kapteeniston, valmennuksen kuin johdonkaan hyppysissä. Näinköhän on oikeasti?
Hyvä, että riensit paikalle provoilemaan, mutta ei kai siitä ole mitään epäselvyyttä, että valmennus käskytti Ben-Amorin Peltosen kimppuun. Tästä ei kaiketi tarvitse alkaa taas vängätä?
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla ei valitettavasti ole aiheesta mitään sisäpiiritietoa, toisin kun näköjään monella muulla. Eniten näissä sisäpiirilähteissä ihmetyttää se, että nehän ovat pääsääntöisesti Hifk:n sisältä, kuinka ihmeessa Hifk:ssa tiedetään mitä Kekäläinen on tehnyt ja mitä ei ja kenen kanssa on jutellut ja onko mahdollisesti ohjeistanut valmentajia ?


Tämän mystisen salaliiton osalta leijuu vielä yksi kysymys, jos Melart ja Hifk eivät olisi idioottimaisesti lähteneet ottamaan oikeutta omiin käsiinsä olisiko Ville episodia tapahtunut ? Oma veikkaukseni on, että ei.

Olisiko kenties aika pienet piirit Suomen jääkiekossa. Keklun ja Villen väleistä ennen episodia ei mitään tietoa ,mutta varmasti ovat jollain tasolla kohdanneet ennekin ja siemen tälle kaikelle on jo silloin istutettu. Nyt vaan osui ja upposi. No ei ole tainnut Ruutukaan enään hirveästi rottailla? Media on tainnut myös tehdä tästäkin asiasta suuremman kuin se on. Sisäpiiristä sen verran ,että voihan esim. jonkun toisen seuran fani olla tuntenut jonkun eri seuran pelaajan natiaisesta asti ja tämä pelaaja kertonut asioita ja ne on siitä sitten jotain tietä levinnyt.Tietysti seuraava on pikkaisen juttua sitten värittänyt tai sitten ei. Tiedän tapauksia ihan lähipiiristäkin.Tietysti itse olen pitänyt tiedot visusti piilossa tässä asiassa ,koska ei se ole minun asia tuoda näitä esille.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Mä katsoin juuri tuon haastattelun uusiksi ja pitää ihmetellä mikä siitä tekee ala-arvoisen. Saisiko analyysin? Aivotärähdyksen nyrekistä saanneen veteraanin haastattelu, jossa pysyy hyvin tyynenä, huolimatta yhden apinan suorittamasta yhdestä liigan historian törkeimmästä teosta, jossa oli mukana vielä suunnittelmallisuus. Suorastaan kylmän rauhallinen ja asiallinen heppu. Vaikea sanoa oliko suunnitelmissa pahoinpidellä kaveri ämmämäisesti hämärän rajamaille, mutta kyllä tuollaisesta teosta normiyhteisössä vastuu nousee myös ylöspäin.

Joidenkin mielestä haastattelusta tekee ala-arvoisen varmaankin se, että Peltonen ei siinä tarkastellut asiaa kokonaisuutena, vaan syytti kaikesta Jokereita ja HIFK pelasi rehellisesti "koodin" mukaisesti. Fakta oli kuitenkin se, että mikäli HIFK ei olisi sössinyt edellistä peliä (jolloin tulevassakin pelissä olisi ollut jotain panostakin) ja mikäli Melart ei olisi lähtenyt yksipuoliseen Ruudun takomiseen, niin tuskin mitään olisi tapahtunut. Ymmärrän kuitenkin sen, että Peltonen ei tuossa tilanteessa ja aivotärähdyksen kärsineenä lähtenyt sen tarkemmin analysoimaan tapahtumia ja eipä toisaalta tapahtumia ole kukaan muukaan osapuolista kommentoinut rehellisesti, joten yhtä ala-arvoisia ovat olleet niin Kekäläisen, Ben-Amorin, Sormusen, Nybarin jne. kommentit. Toki poliisitutkinta asettaa myös omat rajoituksensa mitä voidaan julkisuudessa asiasta puhua. Käytännössä kuitenkin niin Jokereista kuin HIFK:sta asian ympärillä ollaan vain hyssytelty ja lakaistu homma maton alle.

Ja toisaalta Peltonen monen muun joukossa tuntuu olevan varsin pihalla liigan nykysäännöistä ja koodin soveltumisesta niihin. Käytännössähän rehelliseen tappeluun ei ole liigassa kannattanut enää aikoihin lähteä ja tapahtumaketju oli yksi oire tästä.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Hifk oli päättänyt, että nyt perkele näytetään sille Ruudulle niin siinä valitsivat linjan. Kun tämä valinta oli tehty niin on päivänselvää, että Jokerit antaa vähintäänkin samalla mitalla takaisin ja mielellään vielä vähän enemmän. Näin toimittaisiin puolin ja toisin nyt ja tullaan toimimaan jatkossakin.

Siis väität tosissasi, että näin olisi toimittu puolin ja toisin, toisin sanoen, että tämä toiminta olisi jotenkin koodien mukaista? Voisitko nyt ihan rautalangasta vääntäen selittää, mitä tekemistä Ville Peltosella oli tämän episodin kanssa? Voisitko samalla myös kertoa esimerkkejä, jossa IFK olisi kuitannut vastustajan törttöilyt hyökkäämällä aiempaan tilanteeseen täysin kuulumattoman vastustajan tähtipelaajan kimppuun? Koska tämä on "päivänselvää", ja "toimittaisiin puolin ja toisin", niin näitä esimerkkejä löytyy varmasti lukuisia. Jään odottelemaan mielenkiinnolla.

Todella surullista, että moni jokeri-fani puolustelee edelleen näitä alkusyksyn tapahtumia. En arvosta Hjallista mitenkään suunnattomasti, mutta ottakaa nyt tässä asiassa mallia hänestä, ja tunnustakaa nyt, että meni överiksi ja pahasti. Jos pitää tällaista toimintaa lätkäkaukaloon kuuluvana, niin voisi alkaa miettiä jo omaa yhteiskuntakelpoisuuttakin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siis väität tosissasi, että näin olisi toimittu puolin ja toisin, toisin sanoen, että tämä toiminta olisi jotenkin koodien mukaista?
Noihin koodeihin voin ottaa kantaa heti, kun joku minulle kertoo niiden sisällön. Ja mielellään yksiselitteisesti niin, että ne todella ovat jokaisen pelaajan sisäistämiä ja tiedossa. Edelleen, olen sitä mieltä, että jääkiekossa asiat kostetaan/kuitataan tai mitä ikinä nimitystä siitä halutaan käyttää. Näin toimi Hifk mm. Mäntylä casessa ja jos kuittia/kostoa ei tule tai kuulu niin täällä huudetaan asiasta sivutolkulla.

Peltosella on asian kanssa tekemistä siksi, että joutui sijaiskärsijäksi. Tälle on helvetin yksinkertainen syy, jos asiaa olisi lähdetty Melartille kuittaamaan niin Jokerit olisi siinä hävinnyt kävipä mitä tahansa. Eihän tällaisessa ole mitään järkeä. Kun sitten kostossa ajatuksena on antaa takaisin vähintäänkin samalla mitalla niin Ville joutui sijaiskärsijäksi.

Toki jokainen elää uskossaan ja voi uskoa ihan mitä tahansa. Jos meiltä olisi laitettu Ben-Amor noutamaan vaikkapa Söderholmia edellisen matsin sikailun vuoksi niin tuskin Hifk olisi tuota Ben-Amorille kuitannut. Aivan varmasti sieltä olisi lähetetty ukkoa jonkun Jokerien taitopelaajan kimppuun. Katsopa vaikka huviksesi joitakin otteluketjuja ja teidän leirin kommentteja. Siellä kun Hifk:n taitopelaaja loukkaantuu niin välittömästi ollaan kuurossa huutamassa esim. Teräväisen käsien poikkasemista tai vastaavaa. Kuuluuko koodiin ?

Yhteiskuntakelpoinen en ole koskaan ollut.

Ps. voihan tuohon nyt tunnetuista lisätä vaikka Allu casen. Jokuhan oli taklannut Simo Saarista niin Hifk sitten reagoi hyökkäämällä Jokerien "goonin" kimppuun. Koodi ?
 

ilu

Jäsen
Noihin koodeihin voin ottaa kantaa heti, kun joku minulle kertoo niiden sisällön. Ja mielellään yksiselitteisesti niin, että ne todella ovat jokaisen pelaajan sisäistämiä ja tiedossa. Edelleen, olen sitä mieltä, että jääkiekossa asiat kostetaan/kuitataan tai mitä ikinä nimitystä siitä halutaan käyttää. Näin toimi Hifk mm. Mäntylä casessa ja jos kuittia/kostoa ei tule tai kuulu niin täällä huudetaan asiasta sivutolkulla.

Melartin ja Ben-Amorin teot eivät edelleenkään ole millään tasolla vertailukelpoisia.

Peltosella on asian kanssa tekemistä siksi, että joutui sijaiskärsijäksi. Tälle on helvetin yksinkertainen syy, jos asiaa olisi lähdetty Melartille kuittaamaan niin Jokerit olisi siinä hävinnyt kävipä mitä tahansa. Eihän tällaisessa ole mitään järkeä. Kun sitten kostossa ajatuksena on antaa takaisin vähintäänkin samalla mitalla niin Ville joutui sijaiskärsijäksi.

Ja nyt ei ei hävitty? Pelikieltoja harjoitusottelusta Jokereille napsahti yhteensä 46 ottelun edestä.

Toki jokainen elää uskossaan ja voi uskoa ihan mitä tahansa. Jos meiltä olisi laitettu Ben-Amor noutamaan vaikkapa Söderholmia edellisen matsin sikailun vuoksi niin tuskin Hifk olisi tuota Ben-Amorille kuitannut. Aivan varmasti sieltä olisi lähetetty ukkoa jonkun Jokerien taitopelaajan kimppuun. Katsopa vaikka huviksesi joitakin otteluketjuja ja teidän leirin kommentteja. Siellä kun Hifk:n taitopelaaja loukkaantuu niin välittömästi ollaan kuurossa huutamassa esim. Teräväisen käsien poikkasemista tai vastaavaa. Kuuluuko koodiin ?

Onko sinulla tarjota mitään konkreettista esimerkkiä tämän uskosi tueksi? Otteluketjussa heitetyt kannattajien kommentit eivät tätä rimaa ihan ylitä.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edelleen, olen sitä mieltä, että jääkiekossa asiat kostetaan/kuitataan tai mitä ikinä nimitystä siitä halutaan käyttää. Näin toimi Hifk mm. Mäntylä casessa ja jos kuittia/kostoa ei tule tai kuulu niin täällä huudetaan asiasta sivutolkulla.

Ps. voihan tuohon nyt tunnetuista lisätä vaikka Allu casen. Jokuhan oli taklannut Simo Saarista niin Hifk sitten reagoi hyökkäämällä Jokerien "goonin" kimppuun. Koodi ?

Olen todella “yllättynyt”. Viestisi perusteella näitä esimerkkejä pitäisi löytyä lukemattomia, koska tämähän oli "päivänselvää" ja "toimittaisiin puolin ja toisin", mutta et sitten yhtään samankaltaista esimerkkiä löytänyt. Mäntylä oli itse aiheuttanut IFK:n pelaajan loukkaantumisen epäpuhtaalla taklauksellaan, ja Melart kuittasi Mäntylälle. Lampinen taklasi törkeästi pitkältä saikulta palannutta Saarista, ja Lähteenmäki kuittasi Lampiselle. Eikä kenellekään tilanteen täysin ulkopuoliselle tähtipelaajalle.

Joten vähän yritystä nyt ja niitä esimerkkejä kehiin. Todella surullista jos et itsekään tajua, kuinka pahasti logiikkasi ja argumentaatiosi mättää.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fakta oli kuitenkin se, että mikäli HIFK ei olisi sössinyt edellistä peliä (jolloin tulevassakin pelissä olisi ollut jotain panostakin) ja mikäli Melart ei olisi lähtenyt yksipuoliseen Ruudun takomiseen, niin tuskin mitään olisi tapahtunut.

Muuten olen aika samoilla linjoilla Pyhän Patrickin kanssa, mutta mikä ihmeen fakta tuossa lainatussa osassa on? Tarkoitat, että jos sitä ja jos tätä niin ehkä ei olisi tapahtunut mitään, ja tämä on fakta? Fakta lienee, että poliisitutkinnassa olevat henkilöt liittyvät tähän Ben-Amor vs. Peltonen -caseen eivätkä aiempiin tekoihin. Ainahan sitä oikeassakin maailmassa löytyy se joku asia joka on sen rikollisen ajanut rikolliselle polulle. Joku on kiusannut joskus tai joku on hakannut joskus tms.

Tulis jo ne mahdolliset tuomiot niin saisi tähän keskusteluun ainakin jotain uutta asiaa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joten vähän yritystä nyt ja niitä esimerkkejä kehiin. Todella surullista jos et itsekään tajua, kuinka pahasti logiikkasi ja argumentaatiosi mättää.
Logiikka ja argumentaatio voi tosiaan mättää pahasti. En valitettavasti nyt ehdi yskittäisiä tapauksia kaivella, mutta miten esim. se Hifk-Lukko peli, jossa Hifk heitti koko viisikon Lukon kimppuun ? Kerro nyt aluksi mitä ne Lukon pelaajat olivat tehneet.

Ja tuosta Allu tapauksesta on toisenlaisiakin näkemyksiä.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Logiikka ja argumentaatio voi tosiaan mättää pahasti. En valitettavasti nyt ehdi yskittäisiä tapauksia kaivella, mutta miten esim. se Hifk-Lukko peli, jossa Hifk heitti koko viisikon Lukon kimppuun ? Kerro nyt aluksi mitä ne Lukon pelaajat olivat tehneet.

Ja tuosta Allu tapauksesta on toisenlaisiakin näkemyksiä.

Ei ne IFK:n pelaajat siellä yksinään tapelleet. IFK otti aloitteen, mutta eipä siellä ketään ajettu takaapäin jäänpintaan ja jatkettu jään pinnassa hakkaamista toisen ollessa tajunnan rajamailla. Ja koko tapahtumaketju oli täysin erilainen. Siinä ei ollut kyse kostonkierteestä, ja kuitin kohdistamista ulkopuoliseen, vaan asetelmien hausta seuraavaan matsiin.

Allun tapauksessa fakta kuitenkin on, että Lampinen taklasi ja Lähteenmäki kosti. Tämä meni pahasti yli, siitä ei ole mitään epäselvää, mutta ei ole vertailukelpoinen tapaus.

Ben-Amor / Valtonen / Lämsä -keissi on ainutlaatuinen suomalaisessa jääkiekkoilussa, ja toivottavasti myös jää ainoaksi lajissaan. Ei kannata alkaa kaivelemaan tapauksia, koska niitä ei löydy. Tätä kuvaa ei vaan oikein saanut ensimmäisestä viestistäsi, jonka perusteella tämä oli sinulle täysin päivänselvä tapahtumaketju.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tälle on helvetin yksinkertainen syy, jos asiaa olisi lähdetty Melartille kuittaamaan niin Jokerit olisi siinä hävinnyt kävipä mitä tahansa.

Tuohon tavallaan sisältyy se hauska ajatusleikki, että esim. Ben-Amor olisi jollain tavalla Melartia tärkeämpi pelaaja. No, jos vaan Ruutu olisi kantanut vastuunsa kyykistymisistään, ei tarvitsisi miettiä näitä ja suomalainen kiekkoskene olisi tällä hetkellä eheämpi.

Hoki kiinnostaa tällä hetkellä muutenkin kuin kasa paskaa, teillä on sentään toistaiseksi Karlsson jne. eli viihdettä. Meillä jännitetään Redenbachin ja Varakkaan vääntöä kultakypärästä (Varakas toki telakalla) ja ihastellaan puolustuksen tiivistymistä. Mahdollisesti saadaan Härkä-Suikkanen valmentajaksi. Suuria tunteita, parasta paikan päällä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ben-Amor / Valtonen / Lämsä -keissi on ainutlaatuinen suomalaisessa jääkiekkoilussa, ja toivottavasti myös jää ainoaksi lajissaan. Ei kannata alkaa kaivelemaan tapauksia, koska niitä ei löydy. Tätä kuvaa ei vaan oikein saanut ensimmäisestä viestistäsi, jonka perusteella tämä oli sinulle täysin päivänselvä tapahtumaketju.
Tapaus on ainutlaatuinen tai ainakin erittäin harvinainen, siitä olen samaa mieltä. Ehkä kirjoittelin epäselvästi, sillä en tietenkään tarkoittanut sitä, että lopputulokseltaan tapaus olisi päivänselvä tai että täysin vastaavia tapauksia löytyisi pilvin pimein. Tarkoitin sen sijaan sitä, että tapauksen taustalla oleva kuittaaminen/kostaminen on melko tavallista ja siitä löytyy kyllä esimerkkejä. Eikö jopa Melartin toiminnan taustalla ollut nimenomaan kosto/kuitti eikä mikään muu ? Seuraukset ja kohde olivat erilaisia, mutta tapauksen liikkeellepaneva voima oli sama eli kosto/kuitti ?

Allun casesta ei aleta väittelemään, todetaan vaan että eri mieltä ollaan. Minun näkemyksen mukaan jos Lampinen olisi sikaillut siitä olisi annettu penalttia. Nythän penalttia antoi Allu, jonka mielestä Lampinen oli taklannut väärin.

Edit. nyt lentokentälle, mutta Clocksille vielä sen verran, että joko Ruutu olisi jättänyt kyykistelemättä/suostunut tappeemaan TAI Hifk olisi antanut tuomarien hoitaa pelien tuomitsemisen eikä ottanut asiaa omiin käsiin.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Muuten olen aika samoilla linjoilla Pyhän Patrickin kanssa, mutta mikä ihmeen fakta tuossa lainatussa osassa on? Tarkoitat, että jos sitä ja jos tätä niin ehkä ei olisi tapahtunut mitään, ja tämä on fakta?

Vähän hätäisesti kirjoitettu ja olisi pitänyt käyttää sanaa "oletettavasti" tms. Jokerit oli kyllästynyt Melartin noutoihin liigassa, jossa tappelut on kielletty ja keinoksi niiden lopettamiseksi nähtiin Peltosen muistus. Sitä on vaikea sanoa oliko tällä skenaariolla sitten spekuloitu etukäteen. Ilman Melartin takomista hommassa ei olisi ollut mitään pointtia. Jokereissa tappelemattomuus oli hyväksytty Kekäläisen johdolla linjaksi jo vuosi sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös