Tappara kaudella 2012–2013

  • 359 950
  • 655

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Pitkäjänteisyys

Tapparan toimintaa Rautakorven aikana on leimannut jo toukokuun tiedotustilaisuuden alusta asti pitkäjänteisyys. "Ruohonjuuritasolla" tarkasteltuna, LeKissä on mm. Palola jo Mestiksen kuukauden pelaaja ja vielä Lucenius "KHL-statuksella" kauden alla liittyi mukaan, näiden kohdalla ei olla tehty hätiköityjä päätöksiä, joiden perään esim. Jälkipelien puolella on huudeltu jo moneen otteeseen. Kentälliset ovat pelinsisäisiä reagointeja lukuunottamatta säilyneet lähes samoina harkkakaudelta lähtien ja näen tässä syynä juurikin mm. erinäisissä haastatteluissa valmentajien toimesta esiin nostetun pelisysteemin oppimisen ja pelitilanteiden "miettimistaukojen" poiskarsimisen.

Vasta kuudesosa runkosarjaa takana ja valmennuksessa varmasti halutaan pyrkiä ymmärtämään ne osa-alueet, jotka kaipaavat kehittämistä. Voittoja ei ole tipahdellut ET-kiertueen tahtiin, mikä taasen johtuu monesta seikasta. Vastukset ovat vaihtuneet ns. normaaleiksi, peli on taktisempaa ja joukkueet ovat varmasti analysoineet toisiaan pitemmän aikaa. Jotkut joukkueet ovat hyötyneet NHL:n pelaamattomuudesta merkittävästikin, Tappara ei vielä. Kovatasoisia vahvistuksia on Pohjois-Amerikasta saapunut sinne, missä on ollut molemminpuolista kiinnostusta ja riskinottohalua esim. lyhyiden sopimuksien ja joukkuekemioiden kanssa. Varmasti reagointia vaaditaan Tapparaltakin ainakin työsulun jatkuessa pitempään, jotta kelkassa pysytään tavoitteiden mukaisesti. Tyhmiä ja hätiköityjä riskejä ei kannata ottaa, riskejä on jo otettu tälle kaudelle, kun kulut ovat nousseet ja parkkimaksuja Hakametsään kehitetty.

Nyt kun Tapparalla on edessä pieni huilitauko ja vieraskiertue ennen keskiviikkoa, olisi mielestäni aika tehdä pieni väliviilaus kokoonpanoon. Ei hätiköidysti, vaan harkiten. Onko kesätreenikausi imenyt joistakin kärkikenttien miehistä mehuja liiaksi pois (Erkinjuntti, Mäntylä, ..?) ja ovatko epäonnistumiset vähentäneet itseluottamusta ja lisänneet viiveaikaa pelin sisäiseen reagointiin? Tapparan pelitapa on ilmeisen taktinen ja nyansseihin painottuva, mitä esim. Kaijomaa taannoin jossain haastatteluissa kertoi Rautakorven taktillisuutta korostaen. LeKin tapparalaisilla on varmasti kertynyt näyttöhaluja, Palola ja kunnossa oleva Lucenius ovat kokeilemisen arvoisia. Lucenius tietysti ensinnä pelivastuun vaatimaan kuntoon ja sitten vielä taktiset seikat kaaliin.

Koskirannan ketjun on ajateltu olevan tulosvastuussa, mutta kannattaisiko Erkinjuntille antaa pieni itsensäkeruutauko ja Kaksonen tilalle. Barkovin kenttä on hyvä nykyisellään, kolmosessa haluaisin nähdä Connollyn ja Makkosen yhteispelin jatkuvan kun ilmeisesti perjantaina se sujui ainakin CC:n osalta. Neloseen riittää myös kiekollista osaamista, Peltolalla on hankala asema kaikkien odotellessa taasen sitä läpimurtoa, ei taida neloskentän peliajalla luonnistua. Pakistossa Jyrkkiö ylsi hyvään avauspelaamiseen, mutta hasardeja sattuu, ehkäpä vielä kokemattomuudesta Tapparan pelistä johtuen. Tilaa pakistossa on kuitenkin niukalti, ellei sijoiteta neloskentän laitaan rotaatiolaituripaikkaa ja oteta seitsemää puolustajaa mukaan. Tuokkola on hommattu ykköseksi ja vastuu pitää olla sen mukainen. Pekan kiekollinen peli hämmästyttää paikoin uskaliaisuudella, mutta ainakin yrittää.
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan se aika ihmeellistä, että katteltiin parin kaverin kaa Kalpa-Tappara matsia ja tuli naurettua kolmannessa erässä, että tätäkö ollaan koko kesä ootettu, tapparahan ottaa pahemmin turpaan kun viimekaudella samaan aikaan.

Toivottavasti ensi viikolla nähdään isoja muutoksia ketjuissa ja Erkinjuntti pistetään syömään popcornia katsomoon, ei se ansaitse päästä lekiin.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tapparan kannalta olisi tärkeää, että Barkovin ketjun rinnalle löytyisi se toinen pisteitä tekevä ketju. Barkovit on oikeasti Tapparan ykkösketju mutta Koskirannan "ykkönen" ei tunnu pääsevän riittävän korkealle tasolle.

Jossain vaiheessa vastustajat osaavat jo puolustaa Barkovin ketjua vastaan ja silloin tarvitaan sitä laajaa materiaalia. Muista ketjuista ei pistelingoiksi taida olla ja tarvitseehan jokainen joukkue myös hyvät puolustusketjut.

Antti Erkinjuntti on tietenkin vain yksi pelaaja mutta kuitenkin merkittävä palanen. Hän on nimittäin pelaaja jonka paikka on joko ykkösen laidassa, tai sitten se ei ole missään. Siksi voi olla lähellä, että 20:n ottelun jälkeen täytyy tehdä radikaaleja ratkaisuja. Etenkin jos Lucenius pääsee kuntoon jossa hän pystyy ratkaisemaan otteluita ykkösvitjassa, silloin Erkinjuntin paikka on jossain toisessa joukkueessa.

Tapparan hyökkääminen on edelleen heikkoa ja se vaikuttaa sitten myös puolustukseen joka on nyt kahdessa pelissä vuotanut rumasti. Parhaiden ketjujen rooli on erittäin iso pelitavan menestyksekkäässä toteuttamisessa ja yleensä vasta heidän esimerkkinsä saa myös muut ketjut pelaamaan paremmin.

Jokerit-ottelu varsinkin näytti todella karusti sen miten paljon töitä on edessä, onneksi kausi on kuitenkin pitkä. Muutosta ei kuitenkaan tule ellei ykkönen ala pelata niin kuin SM-Liigan ykkös-/kakkosketjun kuuluu.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Vaikka kausi on alussa, niin se tässä ihmetyttää, että Tappara häviää sellaisiin virheisiin, joihin se ei aiempina JR:n kausina edes sortunut. Esimerkiksi Kaijonmaa teki viime viikolla joka pelissä helpon virheen, joka johti maaliin. Samoin Kaksonen menetti Kalpa-pelissä kiekon hyökkäyssinisellä, kun vaihto oli kesken. Kiekon menetyksen seurauksena voittomaali. Erkinjuntilta tulee harhasyöttöjä, kiekon menetyksiä tai muuten vaan kyvyttömiä ratkaisuja tämän tästä. Yhteispeli ei vaan suju.

Avauspeli toimii, kun Barkovit hakee kiekkoa. Syötöt napsuu lapaan ja keskialue ylitetään hienosti. Hyökkääjät tekevät pakin avaamisen helpoksi ja keskialueella tiedetään heti missä kaveri menee. Toisissa kentällisissä taas on vähän päinvastoin. Ei nähdä kaveria, roiskitaan kiekkoa, pelataan poikittain viivalla yms.

Itse tekisin niin, että löisin Erkinjuntille popparit kouraan, samoin Kaijonmaalle. Kokoonpanoon nostaisin Palolan ja suoraan Erkinjuntin paikalle. Jyrkkiö taas Kaijonmaan paikalla. Näillä alkuun. Pääasia on välttää lapselliset virheet ja saada ykköselle tulosta. Hienosäätönä vaihtaisin Kaksosen Makkosen viereen ja Ahtolan neloseen. Parin poppari-keikan ja viikonlopun retriitin jälkeen Erkinjunttia voi kokeilla kolmoseen ja siittä kevyemmällä vastuulla eteenpäin....
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alkanut kausi on Rautakorven kahdeksas Tapparassa ja vain kerran aiemmin kausi on alkanut heikommin, 99-00 kaudella jolloin ensimmäiset kymmenen peliä tuottivat kolme voittoa. Silloin sitä seuranneet kymmenen matsia menikin sitten tappioitta (9 voittoa ja tasuri) joten aika lähellä ollaan kokonaisuudessaan heikointa starttia kaikki Rautakorven Tappara-kaudet mukaanlukien. Melkoinen tilanne seurajohdon kovat taloudelliset panostuksetkin huomioiden. Odotettua nihkeämpi lähtö on herättänyt muutaman ajatuksen jotka esitän alla muutamana väitteenä, ottakaa kantaa.

Joukkueen fysiikka ei riitä

Vaikka Jukka on melkein joka pelin jälkeen puhunut että jossain vaiheessa ollaan oltu "pelin päällä", niin ihan selkeästi joukkueen pelillinen ilme on koko ajan huonontunut ja KalPaa vastaan oli vain ajan kysymys koska peli repeää. Viime kaudella nähtiin monta vieraspeliä joissa Tappara yksinkertaisesti putosi luistelussa vastustajan kyydistä, ja oli huolestuttavaa nähdä täysin sama ilmiö Kuopion pelissä.

Koska Rautakorvella on ollut aina maine valmentajana jonka suojatit ovat viimeisen päälle loistavassa fyysisessä kunnossa, lauantain tapahtumat oli jopa pienoinen shokki jos sellaista termiä voi jääkiekkopelin tapahtumista puhuttaessa käyttää. Ei kai ole mahdollista että rajusti valmentajana uusiutunut Rautakorpi olisi voinut mennä fysiikkatreenin puolellakin uudistuksissaan vikasuuntaan? Hänhän on kommentoinut mm. kymmenen vuoden takaiseen menestysjaksoon viitattaessa että lähes kaikki harjoittelussa on niistä ajoista muuttunut. Ässistä tullut Jesse Jyrkkiö kommentoi Jääkiekkolehden artikkelissa että voimaharjoittelu eroaa Tapparassa huomattavasti siitä mitä se oli Porissa, mikä ainakin itselleni oli pieni yllätys. Olen ollut käsityksessä että voimatreeni vedetään joka joukkueessa suunnilleen saman kaavan mukaan, mutta näin ei selvästikään ole ainakaan yhden pelaajan kommenttien perusteella. Onko Rautakorven nykyoppeja testattu aiemmin käytännössä, vai onko paketti tältäkin osin täysin uudistettu ja ns. ensisoitossa tämän kauden Tapparassa?

Lavasta lapaan-syöttöpeli ja viisikkopuolustaminen eivät toimi yhdessä

Tapparan kiekollinen peli on harjoitusotteluiden jälkeen hiipunut ja kääntynyt itseään vastaan. Kun ET-peleissä peliä edistettiin joka kentällisen osalta lyhyillä syötöillä, avaamiseen on liigapelien nousseen temmon myötä tullut paljon viivettä ja epätarkkuutta. Monta kertaa kun avauspaikkaa ei löydy ja pakki yrittää siitä huolimatta nostaa peliä kuljettamalla, vastustajan takakarvaus toimii ja aiheuttaa hiuksianostattavia vaaratilanteita omaan päätyyn. Tämä aiheuttaa edelleen turhautumista, itseluottamuksen kadottamista ja halvannäköisiä takaiskuja omaan päähän. Epäonnistumiset ruokkivat epäonnistumisia ja joidenkin pakkien (Kaijomaa, Saravo mm.) kohdalla pari virhettä suistaa pelin täysin raiteiltaan.

Koko viisikon puolustusvalmius ei riitä tilanteissa joissa kiekko menetetään kriittisillä alueilla (esimerkkeinä molemmat siniviivat) kaukaloa huonon syötto/vastaanottopelin tai epäonnistuneen 1-1-haaston seurauksena. Näistä tilanteista vastustajat ovat rokottaneet armotta. Tapparan syöttöpeli oli vielä harjoituskaudella luonnollista ja vapautunutta, etenkin kun joukkue pääsi johtoasemaan. Nyt kun peleissä on kovempi vauhti ja ratkaisujen tekemiseen vähemmän aikaa, syöttöpeli näyttää väkinäiseltä ja hitaalta jonka huomatessaan vastustajat saavat vain lisäenergiaa Tapparan ajamisesta ahtaalle.

Vaikka Tapparan valmennusjohto on huonojen pelien jälkeen korostanut sitä että joka tilanteessa pitää pelata voittavaa jääkiekkoa, niin osittain se on ristiriidassa sen kanssa että uuteen joukkueeseen on ajettu sisään vahvaan kiekkokontrolliin perustuvaa pelitapaa. Kun roiskimista vältellään, tulee väistämättä tilanteita joissa pelaajan täytyy yrittää pelata riskillä kiekko lavassa oman siniviivan päällä alimpana pelaajana tai kuljettaa se vastustajan sinisen yli jossa vaarana on kiekonmenetys ja vastaisku omiin. Jos valmentaja vaatii monipuolista syöttöpelaamista ja kiekonhallintaa, eikä hyväksy kiekonmenetyksiä ja virheitä (etenkin prosessin alussa) niin joukkueella tulee varmasti vaikeina hetkinä epätietoisuutta miten missäkin tilanteissa pitäisi pelata. On myös valmennuksen tehtävä antaa harjoituksissa ja peleissä joukkueelle selkeät mallit miten pelitapaa pitäisi toteuttaa, tällä hetkellä Tapparassa vaikuttaa olevan epätietoisuutta ja epävarmuutta miten pelata eikä se ole koskaan hyvä tilanne.

Hyökkäyspelitapa ei tuota riittävästi laadukkaita maalipaikkoja

Rautakorvella on kokemusta pelitavan huomattavastakin viilaamisesta kiekollisempaan suuntaan kesken kauden (HPK 09-10). Silloin muutosvalmentaminen onnistui ja nosti joukkueen sarjan kärkikahinoihin. Pitäisikö tämän joukkueen kohdalla viilata pelaamista pelkistetympään suuntaan, ja ajaa kiekollista tapaa hitaammin sisään ja sallia kiekosta luopuminen nyt nähtyä helpommin. Tapparan hyökkäyspelaaminen on mennyt jatkuvasti aseettomammaksi, vain Barkovin ketju saa luotua säännöllisesti paineen vastustajan alueelle, mutta ketjussa onkin todella kova yksilötaitotaso SM-liigaan ja pelaajat täydentävät toisiaan loistavasti. Muilla ketjuilla onkin sitten paljon vaikeampaa, mutta miksi?

Tappara pyrkii pitkiin hyökkäyksiin, jotka nykyisellään päätyvät kerta toisensa jälkeen kiekonmenetykseen kulmissa ja laitojen lähellä. Kuten viime kaudella, ketjut eivät yhtä lukuunottamatta tunnu löytävän keinoja kiekkokontrolliin hyökkäysalueella vastustajan puolustuksen puristuksessa. Tämä johtaa siihen että Tappara kyllä pelaa jonkin verran vastustajan alueella, mutta poissa maalintekosektorista kunnes hetken puurtamisen jälkeen kiekko menetetään. Kun nopeat ratkaisut tuntuvat olevan jollain tasolla pannassa, joukkue laukoo usein vasta siinä vaiheessa kun maalin ja kiekon välissä on jo niin paljon ruuhkaa ettei kiekkoa saada lihamuurista läpi. Myös tilanteissa joissa peli saadaan pyörimään niin että kiekko pelataan viivalle, silmiinpistävän usein laukaus osuu vastustajiin eikä mene maalille asti. Hyökkäyspelaamista pitäisikin yrittää suoraviivaistaa ja vaatia nopeampia ratkaisuja, tällä hetkellä yritettävä kulmapeli ja kiekkokontrolli ei riitä eikä vaarallisia laukauksia tule riittävästi.

Maalivahtipeli on pettänyt

Rautakorven Tappara-joukkueissa maalivahtipeli on yleensä ollut kunnossa. Se on perustunut paitsi selkeään laadukkaan ykkösvahdin käyttämiseen, myös koko joukkueen tiiviiseen puolustamiseen. Nyt kun joukkue opettelee uutta pelitapaa ja tekee virheitä, maalivahtipeliltä vaaditaan poikkeuksellisen kovaa suorittamista. Valitettavasti myös Tuokkola on pelannut parhaat pelinsä silloin kun Dufvan JYP on viisikkopuolustanut uhrautuvasti keskustaa, ei tällaisen puolustuksen takana. Tuokkola ei ole mikään kumiukkomainen venyjä, vaan iso ja hyvä sijoittuja joka hoitaa suorat laukaukset varmasti. Tapparalle on lyöty tällä kaudella maaleja poikittaisliikkeestä ja puolustuksen sekoillessa, näissä tilanteissa Tuokkolakaan ei ole pystynyt venymään game savereihin. Joukkueen huono alivoimapeli on laitettu passiivisen neliön piikkiin ja osatotuus varmasti siitä löytyykin, mutta toisaalta joukkueen tärkein alivoimapelaaja on maalivahti. Enemmän vaaditaan Tuokkolalta, kyseessä ei takuulla ole halpa mies.

Lockout-pokerissa korottaneet ovat vahvoilla juuri nyt

On huomioitava sekin että lockout-vahvistukset ovat monella vastustajalla olleet isossa roolissa, kuten kaikissa viime viikon kolmessa pelissä. Sitä ei toisaalta voi käyttää selityksenä tappioille koska joka joukkueella on ollut mahdollisuus arvioida miten työsulkutilanteessa pitää toimia. Tappara on ollut maltillinen varmasti siksi, että harjoituskauden perusteella joukkueen pelin uskottiin olevan hyvässä mallissa, eivätkä hälytyskellot soineet liigan avauskierroksillakaan koska kitkeristä tappioista huolimatta pelillinen ilme oli koko ajan hyvä. Jos pakka on kunnossa, on hyvä harkita kannattaako sitä sekoittaa tilanteessa jossa NHL:n alkamisesta ei ole mitään tietoa. Tilanne on kuitenkin Tapparan osalta muuttunut, joukkue kadottanut vireensä ja toisaalta kuin kohtalon ivana työsulkuvahvistukset ovat kahdessa viime pelissä olleet todella isoissa rooleissa. Jokereissa Filppula ja Karlsson ovat oman panoksensa lisäksi tehneet ympärillä olevista pelaajista parempia, aivan kuten Theo Fleury Tapparassa 94-95. Asioita, joita myös pitää punnita, ja nyt lockout-vahvistusten myötäkin otetut pisteet ovat arvossaan keväällä kun runkosarjasijoituksista taistellaan. Tapparassa tehtiin reilusti hyvin treenannutta joukkuetta kohtaan kun lisävahvistusten etsiminen elokuussa lopetettiin, mutta nyt on aika reagoida.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä pitäisi tehdä?

Vaikka ensimmäiset kymmenen peliä ovat osoittaneet isoja käynnistysvaikeuksia ja ongelmia Rautakorven Tapparan pelissä, kausi ei ole vielä ohi. ET-pelit olivat erittäin lupauksia herättävä kokonaisuus, eikä joukkue yksinkertaisesti voi olla niin huono miltä se lauantaina Kuopiossa näytti.

Ensimmäisenä Koskirannan ketjulle on tehtävä jotain radikaalia. Nykyisellään sen huono pelaaminen syö joukkueen tehoja sekä 5-5-tilanteissa että ylivoimalla. Ketjunjohtaja itse saa synninpäästön, mutta joukkueen ykköslaiturin rooli pitää ottaa pois Erkinjuntin jäykiltä hartioilta. Tähän tilalle on hommattava huipputason laitahyökkääjä jostain mahdollisimman pian, ihan sama onko lockout-pelaaja vai ei. Connollya voidaan peluuttaa toisella laidalla, EJ on tällä hetkellä ongelma. Erkinjuntti Makkosen vierelle kolmoseen keskittymään työntekoon ja lyhyempiin vaihtoihin, perusasioihin. Palola on nostettava nelosketjuun Peltolan tilalle, Juki on ollut surkea eikä tuo peliin mitään pienellä peliajalla. Palola sopii paremmin duunariketjun energiaa tuovaksi taklaavaksi laituriksi, vaikkei pohjimmiltaan sitä pelaajana olekaan.

Alivoimapeli on saatava aktiivisemmaksi ja toisaalta typerät hyökkäysalueen jäähyt sekä jälkitilannerangaistukset on karsittava pois. Miten Rautakorven joukkue voi olla näin kuriton mitä tämä ryhmä joissain peleissä on ollut?

Pelitapa yksinkertaisemmaksi. Pelaajat ajattelevat kentällä liikaa miten pitäisi pelata, ja unohtavat samalla kokonaan pelata. Ainoastaan nuoret huipputaitavat ja luonnollisesti omaa peliään pelaavat Barkov ja Haapala ovat tällä hetkellä sisällä pelissä. Ville Nieminenkin sanoi ennen yhtä peliä että tunteen pitää ohjata pelitapaa ja asiasta on varmasti kopissa puhuttu paljon, mutta se ei vaan välity kaukaloon. Etenkin hyökkäyspäässä puuttuu kaikki raivo ja tunne, kiekkoa yritetään liikutella mieheltä toiselle laitoja pitkin ja väsyttää vastustajaa, huonolla menestyksellä. Jos saadaan luotua jonkinlainen vetopaikka, aluetta puolustavat vastustajat blokkaavat tai ammutaan ohi. Tämän hetken huonoimmillaan oleva Tappara on tuskaista katsottavaa, ensin pyöritään minuutti omissa eikä tunnuta pysyvän vastustajan luistelussa kyydissä, ja jos saadaan kiekko keskialueelle ja jopa vastustajan sinisen yli, alkaa päämäärätön ja hidas kiekon liikuttelu päädyssä kunnes kiekko menetetään. Missä intohimo, maalille ajaminen ja laukaukset?

Työtä siis on edessä paljon että tämän hetken Tappara alkaa pelata voitollista liigakiekkoa. Uskon siihen, mutten enää että se tapahtuu täysin samoilla viisikoilla ja samanlaisen pelin jauhamisella illasta toiseen. Tiivistahtisessa liigassa siihen ei oikein ole edes aikaa, mutta toisaalta uskon että tälle viikolle valmennus on jo tehnyt ainakin jotain muutoksia kokoonpanoon, toivottavasti pelaamistakin viilataan. Haastetta ainakin on, kun jokaisessa viikon kolmessa pelissä on vastassa huippujoukkue.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mazza tuossa antoi aika tyhjentävän analyysin. Se tosin saattaisi riittää kun sais Erkinjuntin pois kokoonpanoista. EJ pilasi esim jokerit-pelin ylipitkillä vaihdoillaan kun sitä ei kiinnostanu mennä vaihtoon vaikka mahdollisuuksia oli vaikka kuinka. Esim toisen erän lopulla tuli melkein 3 minuutin vaihto ja se hiihtely alkoi vituttamaan mua kun äijä on puhki eikä tajua mennä vaihtoon.

Mä olin jo 3 pelin jälkeen sitä mieltä että EJ on turhake ja silloin sain haukut kun arvostelen Pyhää Lehmää. Missä se porukka nytten on?

Teemu Aalto on nyt pelannut tasollaan ja ansaitsee pelipaikan. Saravo, Mäntylä ja Kaijomaa ovat kaikki yössä.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Teemu Aalto on nyt pelannut tasollaan ja ansaitsee pelipaikan. Saravo, Mäntylä ja Kaijomaa ovat kaikki yössä.


Saravo saa nykyään aivan käsittämättömän paljon paskaa niskaansa, osan toki aiheesta, mutta yleisesti miestä arvostellaan aivan liikaa. Kiekollisena hän sortuu usein heittämään kiekkoa päätyyn/kulmiin Mutta puolustuspäässä hän on ollut mainoa tällä kaudella, poislukien Pelicans-matsin jolloin hänelle kirjattiin -3. Ainoastaan tuossa Lahden pelissä Pekka on saanut miinuksia tililleen. Muuten hän ei ole ollut koko kautena tasaviisikoin pelatessa kentällä kun vastustaja on tehnyt maalin, joten "hieman" liioiteltua huudella että Peksi ollut täysin yössä. Enkä nyt kohdista tätä pelkästään sinuun vaan tähän yleiseen mielipiteeseen.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Saravo saa nykyään aivan käsittämättömän paljon paskaa niskaansa, osan toki aiheesta, mutta yleisesti miestä arvostellaan aivan liikaa. Kiekollisena hän sortuu usein heittämään kiekkoa päätyyn/kulmiin Mutta puolustuspäässä hän on ollut mainoa tällä kaudella, poislukien Pelicans-matsin jolloin hänelle kirjattiin -3. Ainoastaan tuossa Lahden pelissä Pekka on saanut miinuksia tililleen. Muuten hän ei ole ollut koko kautena tasaviisikoin pelatessa kentällä kun vastustaja on tehnyt maalin, joten "hieman" liioiteltua huudella että Peksi ollut täysin yössä. Enkä nyt kohdista tätä pelkästään sinuun vaan tähän yleiseen mielipiteeseen.

Tilastothan on ok ja sen puolesta mun sanavalinta oli Peksin osalla hieman virheellinen. Mutta ei Peksikään onnistunu ole odotuksiin nähden. Se tietty hidastuminen liikkeessä näkyy.

Mitä puolustustamiseen ja maalivahtipeliin tulee niin yleisellä tasolla pelottaa tulevat pelit. Alivoimapeli on ollut huonoa, virheitä tulee liikaa ja maalivahdeilla ei ole huippupäiviä. Noi muodostavat yhtälön että voitot on harvassa.

Valmennus ei myöskään saa täysin puhtaita papareita alkukaudesta. Erkinjuntti saa edelleen aivan liikaa vastuuta nykyiseen pelitasoonsa nähden ja muutama muukin ukko joutaisi LeKi reissulle huomatakseen että mitä hiihtely aiheuttaa.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Luultavasti tulee asiaan paljon eri mielipiteitä, mutta olen pelejä seuratessa tullut siihen tulokseen, että saisiko jopa Barkovin kentästä enemmän irti mikäli Haapalan tilalla olisi joku toinen.
Esim. eilen hyvin esiintynyt Erkinjuntti.
Tässä ei ole kysymys siitä etteikö Nieminen-Barkov-Haapala olisi todella hyvä kenttä, vaan ajatusleikkiä.
Pakeista sen verran, että eilen toimivat hyvin lukuunottamatta Kaijomaa-Kankaanperä kaksikkoa. Tähän voisin ajatella Jyrkkiötä Kaijomaan tilalle, sillä Kaijomaa on ollut kyllä ihan yössä viime aikoina. Eilen toi jalalla pari kertaa kiekon hyvin ulos omista, mutta siinäpä se.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Pakeista sen verran, että eilen toimivat hyvin lukuunottamatta Kaijomaa-Kankaanperä kaksikkoa. Tähän voisin ajatella Jyrkkiötä Kaijomaan tilalle, sillä Kaijomaa on ollut kyllä ihan yössä viime aikoina. Eilen toi jalalla pari kertaa kiekon hyvin ulos omista, mutta siinäpä se.
Kaijomaa tosiaan jälleen aivan yössä. En tosin miestä enää jäällä nähnytkään kolmannessa erässä. Myös peliaikatilastot tukevat näkemystä, että laitettiin penkin päähän.

Jyrkkiötä ja/tai jopa Halmetta voisi kokeilla Kaijomaan tilalla. Jospa Halmekin saisi vaikka sellaisen viime kauden HIFK-Tappara -pelin tyylisen suonenvedon ja tälläisi pari häkkiä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mitähän hyvää toi Rautakorpi näkee herroissa Erkinjuntti ja Lucenius? Kumpikaan ei ole tällä hetkellä LIIGATASOA. Erkinjuntti tappaa kentällä ollessaan AINA muiden kentän jäsenten pelin ja Niclaksen nykyinen taso ei vaan riitä. Kaijomaa jo joutui katsomoon mutta nämä kaks muuta saavat jatkaa hiihtelyään. Vittu sanon minä. Jos ei Erkinjuntti pian ala pelaamaan ja Tukka-Jukka ei reagoi siihen niin aika nostaa esille tänne ketju että Rautakorvelle potkut.
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitähän hyvää toi Rautakorpi näkee herroissa Erkinjuntti ja Lucenius? Kumpikaan ei ole tällä hetkellä LIIGATASOA. Erkinjuntti tappaa kentällä ollessaan AINA muiden kentän jäsenten pelin ja Niclaksen nykyinen taso ei vaan riitä. Kaijomaa jo joutui katsomoon mutta nämä kaks muuta saavat jatkaa hiihtelyään. Vittu sanon minä. Jos ei Erkinjuntti pian ala pelaamaan ja Tukka-Jukka ei reagoi siihen niin aika nostaa esille tänne ketju että Rautakorvelle potkut.

Hyvin sanottu. Ja semmosta vielä, että tässähä tulee ihan ikävä Jani "hattu" Niemistä. Puolustus oli huonompi viime kaudella ja hyvin piti joukkuetta pystyssä.

Edit: Jos nyt miettii uudestaan, niin oliko se puolustus viimekaudella huonompi?
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Luultavasti tulee asiaan paljon eri mielipiteitä, mutta olen pelejä seuratessa tullut siihen tulokseen, että saisiko jopa Barkovin kentästä enemmän irti mikäli Haapalan tilalla olisi joku toinen.
Esim. eilen hyvin esiintynyt Erkinjuntti.

Tästä nyt yksi eriävä. Tämäniltainen peli oli malliesimerkki siitä, miksi juntilla ei nykykuosissa ole mitään asiaa ensimmäiseen kahteen ketjuun ylivoimasta puhumattakaan. Lekiin. Tappoi täysin ykkösen pelin.

Samalla hieman, paskat, ihan vitusti ihmetyttää kun joukkueen ainoa kunnon sniper koirankopissa nelosessa. Liekö kusaissut tukan muroihin jotenkin? Ahtola kahteen ekaan ketjuun ja yv:aan, jos niitä maaleja meinataan tehdä sen verran et joskus voitetaankin niitä pelejä.

Ja kyllä, Saravo pois pelaavasta kokoonpanosta. Vaikka A:sta nosta ihan kenet tahansa, ei ainakaan huonommin voi pelata. Lähes poikkeuksetta paskin mahdollinen ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen, joka ikisessä pelissä tällä kaudella.

Porissa tänään ojennettiin kolme pistettä hopealautasella, vittu että vituttaa.
 

Kaivanto

Jäsen
Tässähän on selvästi meneillään jäät EJ:n päästä -projekti, jossa vastuulla ja parhailla pelikavereilla yritetään saada lukko auki. Liityn kanssa klubiin: nyt tämä hallitsee kokonaisuutta liikaa. Tänään tuli katsottua peliä päällekkäin futiksen kanssa, joten tarkkaavaisuus oli niin ja näin, mutta päällimmäisenä jäi mieleen, että Barkov joutui uusien kentällisten vuoksi seisoskelemaan yv:llä pitkät pätkät ilman kiekkoa, missä ei ole mitään järkeä. Ahtola-fanclubiinkin kuulun ja alkaa turhauttaa, että hän menee hukkaan pienellä peliajalla ilman kunnon ruokkijaa. Outoa, miksei häntä nostettu Barkovin laitaan, kun Erkinjuntti-Makkonen-Lucenius oli toiminut Bluesia vastaan hyvin.

Pitkässä juoksussa tämänpäiväisen kaltaisilla esityksillä tulee pisteitä ja suuressa kuvassa Tapparan vieraspelaaminen ei ole ongelma. Pisteitä on tullut hyvin ja aivan ansaitusti, vaikka parannettavaakin on monessa asiassa. Kotipelaamisen ongelmat lienevät lähinnä pään sisällä ja toivottavasti siinä alkaa muutos huomenna.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tässähän on selvästi meneillään jäät EJ:n päästä -projekti, jossa vastuulla ja parhailla pelikavereilla yritetään saada lukko auki. Liityn kanssa klubiin: nyt tämä hallitsee kokonaisuutta liikaa. Tänään tuli katsottua peliä päällekkäin futiksen kanssa, joten tarkkaavaisuus oli niin ja näin, mutta päällimmäisenä jäi mieleen, että Barkov joutui uusien kentällisten vuoksi seisoskelemaan yv:llä pitkät pätkät ilman kiekkoa, missä ei ole mitään järkeä. Ahtola-fanclubiinkin kuulun ja alkaa turhauttaa, että hän menee hukkaan pienellä peliajalla ilman kunnon ruokkijaa. Outoa, miksei häntä nostettu Barkovin laitaan, kun Erkinjuntti-Makkonen-Lucenius oli toiminut Bluesia vastaan hyvin.

Voitais edelleen kokeilla sitä että Juntti vetäis Lokakuun loppuun Lekissä. Mä en ymmärrä sitä mitä hyvää siinä jätkässä tää Tapparan fanilauma näkee.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Ja kyllä, Saravo pois pelaavasta kokoonpanosta. Vaikka A:sta nosta ihan kenet tahansa, ei ainakaan huonommin voi pelata. Lähes poikkeuksetta paskin mahdollinen ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen, joka ikisessä pelissä tällä kaudella.

Ylläri että joikaisen pelin jälkeen joku tulee mollaamaan Saravoa, tänäänkin ihan kelpo peli mieheltä puolustuspäässä. Voitko kertoa, jos Saravo on noin paska kun väität miten on mahdollista että Peksi on pelanut 11 peliä kahdestatoista ilman yhtään miinus maalia? Jos jonkun puolustuksessa tulisi skarpata niin Mäntylän! Tänäänkin typeriä syöttöjä ja huolimattomia kiekonmenetyksiä useita.

Makkonen onnistunut nyt kahdessa pelissä peräkkäin mikä on hieno asia, todellakin tarvitaan lisää tukea Barkovin vitjalle. Tällä hetkellisellä peluutuksella Koskiranta menee hukkaan. Jarno ei ole nyt pariin peliin pelanut ollenkaan ylivoimaa sekä peliaika tippunut melko minimiin, tänäänkin vain reilu 14min.
 

Kaivanto

Jäsen
Mä en ymmärrä sitä mitä hyvää siinä jätkässä tää Tapparan fanilauma näkee.

Erkinjuntillahan on pehmeät sekä nopeat kädet ja sähäkkä rannari. Hyvä haastaja 1-1-tilanteissa. ET-peleissä hän oli jatkuvasti vaarallinen, kun kentällisen peli sujui ja kiekko liikkui. Tämä painos, joka ei osu tolppien väliin mistään ja sortuu turhautuneeseen sooloiluun, on eri juttu. Blues-peli oli kauden paras, toivottavasti sen Lucenius-Makkonen-EJ-kenttä kootaan uudestaan. Jos pitää Makkosen irti kiekosta, ei haittaa, jos tekee saman Barkoville niin... No Tappara ei voine ampua itseään pahemmin jalkaan.
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Ylläri että joikaisen pelin jälkeen joku tulee mollaamaan Saravoa, tänäänkin ihan kelpo peli mieheltä puolustuspäässä. Voitko kertoa, jos Saravo on noin paska kun väität miten on mahdollista että Peksi on pelanut 11 peliä kahdestatoista ilman yhtään miinus maalia?

Fair enough, puolustava puolustaja siis. Kiekko vaan riskittömästi sellaselle, joka osaa sillä jotain järkevää tehdä. Kelpaa mulle.
 

Setämies

Jäsen
Saravo on minut yllättänyt kyllä positiivisesti, vaikka ei olekaan palkkansa arvoinen. Puolustuspäässä Peksi on ollut ajoittain jopa loistava. Eilen kun olisi pamauttanut siitä yhdestä vastapalloon tulleesta kiekosta putken kautta sisään, niin täällä olisi hieman eri ääni kellossa Saravosta. No joo onhan se melko heikko hyökkäyspäässä, mutta meillä on kyllä tarpeeks hyökkäyspään osaamista pakistossa, ainakin mun mielestä.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jaahas,Jukka on tullut järkiinsä,ainakin osittain. Eli Kaijomaa on pudotettu pois ja Jyrkkiö tilalle,toivottavasti tämä pitää,vaikka sitten Halme mieluummin Lekistä varalle.
Ja EJ,Luce ja Makkonen ovat taas yhdessä,toivotaan että nyt tulis tulosta kun laitetaan 3 "epäonnistujaa" yhteen.
Connolly on pudotettu kokoonpanosta,mies jonka kanssa Jukka lähtisi vaikka sotaan...
Kas,Kaijomaa ei pelannut eilenkään..
 
Viimeksi muokattu:
Jaahas,Jukka on tullut järkiinsä,ainakin osittain. Eli Kaijomaa on pudotettu pois ja Jyrkkiö tilalle,toivottavasti tämä pitää,vaikka sitten Halme mieluummin Lekistä varalle.

Tappara tarvitsee menestyäkseen huippuvireisen Kaijon takaisin. Parhaimmillaan hän on erittäin vahva ja hyvä oman pään kulma- ja kamppailupelissä, nostellen vastustajien mailat ylös ja siirrelen pienempiään sivummalle.

Kallen alkukauden vaikeudet ovat jonkinasteinen yllätys - Rautakorpi kun on yleensä ollut todellinen spesialisti ottamaan isoista miehistä, taitorajallisistakin, parhaan pelillisen panoksen irti. Ja Kaijon kohdalla ei ole edes kysymys siitä etteikö taidot riittäisi hommaan.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Jos nyt NHL-työsulkupelaajia tänne aletaan tuomaan, niin kunnon maalivahti kiitos. Sellainen joka rauhoittaa myös puolustuspelaamista. Tuokkola häviää järjestään vastustajan maalivahdeille ja sylkee liian helposti kiekkoja eteensä. Nyt kenttäpelaajilla ei ole mitään luottoa maalivahtiin ja se näkyy kaikessa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös