Kauden 2012-2013 harjoitusottelut ja European Trophy

  • 106 879
  • 239

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Itse seurailin tarkemmin Teräväisen otteita ja hieman kyllä vaikuttaisi siltä, että Teuvon itseluottamus on aika pohjilla. Huonoja ratkaisuja hyökkäyspäässä, kun taas puolustuksessa Teräväinen sijoittuu jatkuvasti väärin. Tästä johtuen IFK:lla oli keskellä tilaa TT:n ollessa kentällä, erityisesti nopeissa hyökkäyksissä. Toivottavasti maali tuo hieman itseluottamusta. En kuitenkaan usko, että Teuvo soveltuu vielä liigasentteriksi, joten näkisin hänet mielummin laidassa.

Eipä tosin ollut Filppulastakaan juuri iloa. Sinänsä ihan perusvarmaa peliä, mutta Jokereiden ykkössentterin pitää pystyä paljon parempaan. Sanoisin, että meidän maalinteko-ongelmat johtuvat pitkälti senttereiden konttaamisesta. Laukauksia saadaan kyllä aikaan, mutta ne tulevat joko maskin takaa taikka huonoista kulmista. Todellisen pelintekijän pitäisi pystyä avaamaan hyökkäyspään peliä paremmin. Esim. IFK:n Eriksson rakensi eilen oivallisilla syötöillä muutaman todellan hyvän maalipaikan Jokereiden maalille, josta sitten Talaja heittikin yhden byyrin.

Moses saa jo pelkästään nopeudellaan tilanteita aikaan, mutta hieman näyttäisi kädet jäätyvän ratkaisupaikoissa. En ihan vielä julistaisi kyseistä hemmoa Messiaaksi, vaikka potentiaalia on.

Puolustuksessa Niemellä näyttäisi jalka painavan jo vähän liikaa. Lindell oli ainakin YV:llä kiekkovarma, mutta vedot olivat usein onnettomia sutaisuja. Toivottavasti menee jännityksen piikkiin. Kokonaisuudessaan puolustus vaikutti odotetusti melko mikkihiirimäiseltä, ja senpä takia IFK saikin huseerata Jokereiden maalinedustalla liian vapaasti, varsinkin ensimmäisessä erässä. Pakko tuonne on joku fyysinen peruspakki hommata, muuten käy kylmät isokokoisten jengien kanssa.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Parempaan suuntaan mennään. Filppula ja Teräväinen parantavat peli peliltä, joka näkyy heti myös tulostaululla. Pelillisesti ollaan pykälä ellei pari viime vuotta edellä. Edelleenkin silti ihmettelen, että puolustuksen keskusta aukeaa hetkittäin todella pahasti. Onneksi tänään Tuohimaa isona maalivahtina pystyi läheltä tulleet vedot hyvin peittämään, mutta ihmeen vapaana hetkittäin vastustaja on maalilla.

Tänään tunteet hieman kuumeni, mutta se tuskin ketään yllätti. Joukkue on fiksusti koottu ja pahimmassa tapauksessa voimme uhrata näihin nyrkkitalkoisiin parikin hyökkääjää. Joukkue kyllä jaksaa polkea kolmella kentällä. Vastustaja sen sijaan joutui uhraamaan puolustajia, johon ei ainakaan runkosarjan kuuden pakin rotaatiossa ole varaa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hyvinhän tämä tupladerby kokonaisuudessaan meni pelillisestä näkökulmasta. Ylivoimapeli oli tänään jo ihan toimivaa ja muutenkin peli oli hyvin hallussa kolmannen erän alkua lukuunottamatta. Tuohimaa oli ehkä hieman epävarma ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen hoiti useamman pahan paikan huikealla varmuudella. Epäonnistujia ei tänä iltana ollut Ben-Amoria lukuunottamatta, useampi positiivisia ilmestyksiä sen sijaan kyllä.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Kuinkas Mustonen pärjäili vauhdissa mukana?

Peliaika jäi Mustosella loppua kohden vähiin kun joukkue joutui pelirangaistuksien takia siirtymään kolmeen ketjuun. Muutamassa tilanteessa kuitenkin kerkesi esittämään hyvää peliälyään. Positiivinen avaus edustuksessa, kun muistaa että Mustonen on vielä 17-vuotias. Ehdottomasti yksi tulevaisuuden nimiä. Viime kaudella jäi jo hyvin mieleen A-junnujen peleistä, vaikka oli vasta 16-vuotias.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
En digannut mitä näin eilen ylilyöntien osalta. Semirille ja Melartille 10 ottelun pelikiellot kauden alkuun. Lisäksi muille toimitsijoista lähtien 1-2 ottelua. Ei tää ole meidän mukaista kiekkoa MINÄ ME JOKERIT, paikalla oli paljon lapsiperheitä. Ymmärrän, että yli menee ja kuuluukin mennä välillä, mutta ei tälläistä. No noi pelikiellot eivät toteudu ainakaan sellaisenaan.

Itse pelistä, peli menee eteenpäin ja kehittyy koko ajan, Teukka ja Ilari heränneet, myös Beni oli väkevä kiekollisena.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
YV!

Ensinäkin nuo kaksi yv-kenttää ovat hyvin rakennettuja, toiseksi ainakin eilen ne näytti todella hyvältä, tehden 2 maalia kumpikin. Toki ei se nyt pelkästään Jokereiden hyvyyttä voi olla, että Hifk:n neliö voidaan repiä noin totaalisen päreiksi poikittaissyötöillä jatkuvalla syötöllä, mutta oli kyllä kaunista katseltavaa. Vielä kun nämä meidän "maalintekijät" Pulkkinen ja Moses ottaisivat onetimerista mallia Filppulalta, niin avot!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
YV!

Ensinäkin nuo kaksi yv-kenttää ovat hyvin rakennettuja, toiseksi ainakin eilen ne näytti todella hyvältä, tehden 2 maalia kumpikin. Toki ei se nyt pelkästään Jokereiden hyvyyttä voi olla, että Hifk:n neliö voidaan repiä noin totaalisen päreiksi poikittaissyötöillä jatkuvalla syötöllä, mutta oli kyllä kaunista katseltavaa.

Ehkä perjantain yv:t antavat paremman kuvan tilanteesta. Olisiko eilen ollut punaisilla tunne "hieman" liian korkealla, ja näkyi sitten ehkä alivoimalla niin, että höntyiltiin syöttölinjat auki? Perjantainahan av toimi hyvin, ja Jokerit pidettiin nollilla, siis 55 minuuttia. Lopussa taisi sitten tulla 1 yv- maali ja 1 ilman maalivahtia miesylivoimalla.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaa-a. Minkähän takia Ruutu ja Liivik saivat yhden ottelun pelikiellot? Ihan rehti tappelu. Aika naurettavaa, että tollaisistakin aletaan jotain pelikieltoja antamaan. Vielä enemmän ihmetyttää Ridan pelikielto, joka oli täysi vastaantulija Jokelan murjomisessa. Ei pudottanut edes hanskoja, ainakaan aluksi. Salmellekin vain yhden ottelun pelikielto? Tämä antaa viestin, että jos joukkuekaveri ehtii mielipuolisen murjomisen väliin, niin se vähentää teon raakuutta ja tahallisuutta. Nämä tuomiot menivät aivan perseelleen. Hyvät tuomiot Melartille ja Ben-Amorille.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Eipä nuo pelikiellot murehtimalla muutu, näillä mennään. Mikäs mahtaa olla tilanne turneessa? Mitä vaaditaan vikoilta peleiltä jatkopeleihin pääsemiseksi?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Eipä nuo pelikiellot murehtimalla muutu, näillä mennään. Mikäs mahtaa olla tilanne turneessa? Mitä vaaditaan vikoilta peleiltä jatkopeleihin pääsemiseksi?

Kyllähän tuo kahta voittoa vaatii kahdesta pelistä. Neljä pistettä minimi, se ehkä riittäisi jatkoon, riippuen muiden lohkojen kakkosista.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Nuori ja tuore Jokerit vs Diesel Frölunda.

Jo ensi minuutit näyttivät ottelun tien, Jokerit vie ja Frölunda vikisee. Ekan kerran kiekko Jokerien päätyyn 3 min kohdalla.

Osa totuutta oli varmasti Jokerien hyvyyttä, mutta myös vastustajan huonoutta. Veskarit olivat myös aika heikkoja vastustajalla.

Alkutahdit paukutti Eronen kahdella rannarillaan. Eronen on todellakin iskussa kauden alla. Toivottavasti pysyy ehjänä. Kolmannen teki Henritius Moseksen huikean laidankautta- kikan jälkeen. Frölundan ainoa tuli heidän ekalla laukauksella jostain miinus kulmasta. En oikein kunnolla nähnyt miten meni maaliin.

Toisessa Moses paukutti pari Filppulan nappisyöttöjen jälkeen. Lisäksi Rask ja Pulu pistivät maalin mieheen. Pulu pääsi nopeilla jaloillaan helposti läpi ja sijoitti varmasti ranteella vasempaan nurkkaan.

Kolmas sitten pelailtiin. Niemi tosiaan tippu jossain vaiheessa toista erää ja Nordlunkin nilkutti pahannäköisesti. Ei kuitenkaan tarvinnut edes huoltajien apua vaihtoaitiossa. Eli todennäköisesti säikähdyksellä säästyttiin.

Sitten pelurit:

Kilpi: Vaikea peli, koska vetoja ei oikein tullut. Eka meni oudosti helpohkosti sisään, mutta sulki sen jälkeen maalin.

Eronen-Väänänen: Molemmat iskussa. Väänänen jopa kikkaili useamman kerran jotain ihme kärkikyniä ja jalkakikkoja.

Nordlund-Dehner: Vahva peli. Tuntevat toisensa ja molemmat pystyvät olemaan kiekollisia sekä kiekottomia.

Niemi-Mane-Lindell: Lindelillä ihan sähäkkä veto ja ok pärjäsi isojen hyökkäjien kanssa. Manelta ei omiin silmiin mitään hätkähdyttäviä virheitä. Niemi oli näkymätön ja loukkaantui jossain vaiheessa toista erää.

Ykkönen: Moses HUIKEE. Älyttömän nopea ja kiekko pysyy lavassa. Kikkoja löytyy, syöttötaitoa ja kiekkokin löysi maaliin pari kertaa. Me Like! Muutekin ykkösen yhteispeli hienoa katseltavaa. Ilarilta hienoja passeja ja Eaves säesti. Moses ja Eaves loistavia takakarvaajia.

Kakkonen: Toimi mukavasti. Teukka ehkä näkymättömin, vaikka pelasi ihan hyvin. Ylivoimalla loistava. Rask 1+2 ja 2 tähteä. Laajuutta löytyy. Pulun otteet kyllä maistuivat. Liike hienoa, taistelutahtoa, hyviä kiekollisia ratkaisuja. Viileä ratkaisu ykäläpitilanteessa.

Kolmonen: Henritius pelasi ennakkoluulottomasti. Ratkaiseva kolmas maali tarkalla ranteella. Hyvä stuntti keskelle. Tyrväinen-Ruuttu ehkä heikoimmat laiturit. Ruuttu ei oikein vakuuta. Ei tarpeeksi nopeutta ja röyhkeyttä vielä, jotta pääsisi käyttämään omia aseitaan. Tyrväinen on ihan ok stuntti, mutta ei mitään muuta. Tyydyttävät kiekolliset taidot. Ok liike ja hyvää taistelua.

Nelonen: Hännikäiseltä loistava peli. Taistelun lisäksi kaverilta löytyy hyvät kädet ja pelisilmä. Pisti nätisti ekassa erässä Heinolle maalintakaa seläntakaa passin tyhjiin. Lamberg on kyllä positiivinen tuttavuus. Hyvä vauhti ja hakee hanakasti taklauksi.

Salminen: Tuli ihan Paka mieleen. Positiivinen esitys. Pelasi enemmän vasta kolmannessa erässä, mutta vakuutti ainakin minut. Tulevaisuuden Paka!

Kaikinpuolin hyvä kenraali, tästä on hyvä jatkaa!
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäs mahtaa olla tilanne turneessa? Mitä vaaditaan vikoilta peleiltä jatkopeleihin pääsemiseksi?

Rankkarivoitto vikasta pelistä riittää lopputurnaukseen. Rankkaritappiokin saattaa hyvällä tsägällä riittää, jos Zug häviää vikan pelinsä parilla maalilla ja muissa lohkoissa töhöillään tarpeeksi. Sinällään lähtökohdat ei ole hyvät, että Jokerit pelaa edellispäivänä Helsingissä Ilvestä vastaan, kun taas Färjestad pääsee matsiin levänneenä ja heillekin voitto merkkaisi lopputurnausta.

Jos jatkoon päästään, niin Jokereista tulee ainoa joukkue, joka on jokaisena vuotena pelannut ET:n lopputurnauksessa.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Rankkarivoitto vikasta pelistä riittää lopputurnaukseen. Rankkaritappiokin saattaa hyvällä tsägällä riittää
Millä systeemillä jatkajat ratkaistaan, jos kaksi tai kolme on samoissa pisteissä? En ole löytänyt ET:n sivuilta minkäänlaista ohjeistusta.

edit: No heti löytyi tuo systeemi, kun olin viestin kirjoittanut, eli ei tarvitse vastata. Ellei sitten joku muukin ole yhtä tumpelo kuin minä:)
 
Viimeksi muokattu:

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin itse Frölunda pelin niin, että siinä oli kolmea pistettä ja pelitavan opettelua paljon tärkeämpänä seikkana se miten joukkue oli saanut lauantaista alkaneen kohun käsiteltyä ja keskityttyä oikeisiin asioihin. Ja miten joukkue pysyi kokemattoman Lämsän näpeissä tuollaisessa pyörityksessä.

Tuloksesta päätellen mitään ongelmaa ei ollut, ja tämä antaa enemmän uskoa kauteen lähdettäessä kuin yksikään muu asia syksyn harjoituspeleissä. Pelitapa yms. oli jo jotain viilauksia lukuunottamatta viime kaudelta tuttua, joten suurin kompastuskivi oli nimenomaan henkinen tila ja joukkueen yhtenäisyys sekä valmennusjohdon takana seisominen.

Oli Frölunda kuinka huono tahansa ja varmasti edellispäivän pelikin vaikutti, mutta kyllä se silti jotain suuntaa näyttää että naapuri otti samalta porukalta 0-4 pataan.

Suunta on oikea ja tästä on hyvä jatkaa.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Oli Frölunda kuinka huono tahansa ja varmasti edellispäivän pelikin vaikutti, mutta kyllä se silti jotain suuntaa näyttää että naapuri otti samalta porukalta 0-4 pataan.

HIFK:n vastustaja oli Färjestad. Silti, kyllä Frölundankin pitäisi olla ihan laadukas porukka.
 

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään siis lopputurnauspaikan ratkaiseva ET-peli edessä ja samoilla ketjuilla jokerit.comin mukaan mennään kuin perjantain juhlaottelussa. Frölunda oli helppoa kauraa jokereille elokuussa, mutta tämän päivän vastustajasta en oikein tiedä mitä odottaa. Toivottavasti voittoo tulee ja kolmas perättäinen ET-lopputurnauspaikka! Onko kellään muuten tietoa näkyykö matsi mistään?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Färjestadilla ei ole mennyt omassa liigassaan hirveen vakuuttavasti. Taitaa roikkua jossain 7:llä sijalla. Rosteri ainakin mulle aika mitäänsanomaton. Kaikki taas tiietään miten Jokereilla on mennyt, vitun hyvin siis. Länsinaapuri oli jo huomioinut Filppulat, kova on poikien kunto.

Eiköhän ruutiinivoitto sveduista poimita.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mikäli Jokerit tänään voittaisi, mihin lohkoon Red Bull Salutessa joutuisi? Ihan vaan sillä jos lentoja pitää tänään ruveta katsomaan, niin tietäisi etsiäkö niitä Wieniin vaiko Bratislavaan.
 

Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäli Jokerit tänään voittaisi, mihin lohkoon Red Bull Salutessa joutuisi? Ihan vaan sillä jos lentoja pitää tänään ruveta katsomaan, niin tietäisi etsiäkö niitä Wieniin vaiko Bratislavaan.

3p voitolla vastaan tulee lopputurnauksessa Bratislava, joten peli luultavasti sitten myös pelataan siellä Bratislavassa. Sen sijaan 2p voitolla vastaan tulee HV71, joka sitten kohdataan Wienissä?
 

Gooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäli Jokerit tänään voittaisi, mihin lohkoon Red Bull Salutessa joutuisi? Ihan vaan sillä jos lentoja pitää tänään ruveta katsomaan, niin tietäisi etsiäkö niitä Wieniin vaiko Bratislavaan.

Kannattanee lentää joka tapauksessa Wieniin, sillä Bratislavaan on melko huonot lentoyhteydet ja lennot varmasti kalliimmat. Wienistä pääsee Bratislavaan junalla nopeasti ja edullisesti.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Wienistä pääsee Bratislavaan junalla nopeasti ja edullisesti.

Juuri näin. Ainakaan takavuosina Bratislavaan ei edes mennyt suoria lentoja. Junamatka Wienin ja Bratislavan välillä kestää tunnin ja junia menee jatkuvasta, että lento Wieniin ehdottomasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös