Kauden 2012-13 joukkueen rakennus

  • 1 747 665
  • 4 395

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt mennään sitten Eriksson ykkösenä sinne vuoden vaihteeseen asti ja eihän tämäkään nyt ihan huono vaihtoehto ole? Todella aliarvostettu pelaaja etenkin täällä HIFK:n puolella. Itse kattelin viime keväänä monta Bluesin poffi ottelua ja onhan tämä ukko aivan loistava. Käy välillä kuumana kuin hellankoukku ja pelinäkemystä löytyy vaikka muille jakaa.

Eikä se Redenbach nyt todellakaan ollut mikään sysipaska viime kaudella. Alku oli heikko, mutta kun sai onnistumisia alle, niin rupesi meno näyttämään hyvältä. Tietysti poffeissa ei tullut tulosta, mutta nimetkääpä ne kaverit jotka siellä tekivät HIFK:n puolesta tuloksia? Nii-i. Hiljaista on.

Nybari pelasi tässä tilanteessa ns. varman päälle. Mielummin kaksi jätkää jotka ovat entuudestaan jo tuttuja kuin jotain AHL-arpoja. Ja jos joku nyt vetää tähän sen Vesce/Murley kortin esille, niin turha näistä on jauhaa. Voi hyvinkin olla että HIFK on kysellyt miehiä, mutta eivät ole päässeet sopimukseen, joten otetaan käyttöön plan b, Tyllerö ja Tykki.

HIFK:n materiaali on tällä hetkellä vähän tasapaksu, mutta katsotaan nyt mitä tuosta tulee.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
sanattomaksi vetää. Redenbach oli keväällä aivan öissä ja Peltonen joutui rauhoitella turhautunutta kanukkia kesken playoff-pelien. Ei hyvältä vaikuta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, Töykkälää voi tervehtiä ilolla. 3-4 ketjun jarrusena on hallussa ja tuo mukanaan kokemusta rutkasti. Hyvä hankinta, ihmettelen että tässäkin piti näin kauan odottaa.

Tyllerö. Täyttä skeidaa. Olkoon vaikka kuinka hätä niin silti. Kas kun ei Hirsoa yritetty. Liigakelpoinen sentteri ei tarkoita sitä että kelpaisi HIFK:n leiriin. Kyllä saa Nybari isoa miinusta tästä. Kuten BOL totesi, MG: lähtöön on ollut aikaa sopeutua yli vuoden verran. Wirtasen samoin. Silkkaa typerää ylimielisyyttä ettei näiden huippujen lähtöön osattu/haluttu varautua paremmin. Jos oli koukkuja Kapasen ja Perrinin suuntaan niin SILTI. Tajuaahan sen hölmökin että AINA pitää olla kunnon varasuunnitelmat. Kyllä nyt petti pohja ja pahasti. Itse olisin kelpuuttanut vaikka pelkän Töykkälän tässä ja hakenut kunnolla sitä Perraultin korvaajaa. Ei kestänyt Nyban kantti.

Jocke on sitten meidän ykkönen, ihan ok. Tyllerö kakkonen. Märkä kolmosessa ja Töykkälä jarruttaa nelosessa. Voi siis huoletta unohtaa MaG:n sentteriroolin. Itse olisin mielummin ajanut kaveria sisään senaksi ja sillä välin metsästänyt sitä Perraultin korvaajaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellä Nybari näyttää ihan amatööriltä. Pakko sieltä on tulla kovempia nimiä tai Nybarin aiemmat saavutukset selittynee pelkästään Granlundilla.

Monelle Nybondas on kuningas sen takia, että rakensi Jaloselle kovat niput. En tietenkään pyyhi pois kokonaan Nybarin osaamista Kojon jengien kasaamisessa, mutta mun silmiini näyttää päivä päivältä enemmän siltä, että Jalosen jengit olivat pääasiassa Kari Jalosen itsensä rakentamia joukkueita, missä jokainen pelaaja oli tarkkaan harkittu. Vakavana Mulkkuna Kojo ei kelpuuttanut joukkueisiinsa keskinkertaisia pelaajia ratkaisupelaajien rooleihin, joten hänelle oli täysin turha edes sellaisia esittää. Rima oli korkealla ja kerran epäonnistui hyvin kasattu jengi, kerran osuttiin kultasuoneen. Ja siitä kiitos kuuluu tietenkin myös Nybarille.

Mikä tässä on kahden viimeisen kesän aikana muuttunut niin radikaalisti, että meille yhtäkkiä esitellään tylerredenbacheja? Moni asia lähti menemään vituixi silloin, kun Matikaisen Petri päätti, ettei Kim Hirschovitsista ole hänen jengiinsä. Itse olisin tuossa vaiheessa näyttänyt Matikaiselle ovea, mutta ymmärrän toki tietyt lainalaisuudet. No, nyt tilanne on, mikä on. Eteenpäin ei kyllä ole menty pätkän vertaa. Ja nyt jos koskaan sitä rahaa pitäisi olla.

Henkilökohtaisesti en tyydy keskinkertaisuuteen, mutta annan toki Redenbachillekin mahdollisuuden osoittaa mun olevan täysin väärässä. Sitä tässä nyt toivotaan. Muuhun ei oikein ole varaakaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Turhaa pyörittelyähän tämä on, mutta minä laittaisin taas kokoon runkosarjan loppuviikkoina hyvin toimineen MaG-Redenbach-Peltonen -ketjun.

Turhaa pyörittelyä kyllä, mutta tuommoista ketjua en ensi kaudella halua nähdä. Miksi? No, tulee mieleen viime kauden oravaketjut.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllä saa Nybari isoa miinusta tästä. Kuten BOL totesi, MG: lähtöön on ollut aikaa sopeutua yli vuoden verran. Wirtasen samoin. Silkkaa typerää ylimielisyyttä ettei näiden huippujen lähtöön osattu/haluttu varautua paremmin.

Kannattaa muistaa kuitenkin, kuka siellä hääri valmentajana silloin, kun näitä asioita olisi pitänyt alkaa joo kartoittamaan. Siellähän oli tirehtöörinä itse herra ylipaska, kaikkien sontaläjien äiti. Valmentajaltahan tulee yleensä hankintalista pelaajista... joten, siitä voidaan päätellä jotain, miksi tilanne on nyt tämä.

BOL täräytti tuossa ylempänä hyvän viestin, jonka voi helposti allekirjoittaa.
 

Jindebyne

Jäsen
Huhhu, veretseisauttava fiasko.

Nybarille olen tähän mennessä antanut krediittiä hyvästä duunista, mutta nyt täytyy antaa ISO kasa risuja. MG:n ja PW:n lähtö ollut tiedossa jo ties kuinka kauan ja HIFK:lla on ykkössentterin tontti täyttämättä kun huomenna on eka treenipeli. Eriksson ja Töykkälä ovat hyviä vahvistuksia sentteriosastolle, mutta Redenback / Perrault en millään pysty katsomaan ykkössenan ruutuun, toki en ole Perraultilta nähnyt peliäkään, joten pelkkien tilastojen varassa mennään.

Kyllä on Nybarilla duunia, mikäli haluaa kasata mestaruudesta taistelevan jengin.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa muistaa kuitenkin, kuka siellä hääri valmentajana silloin, kun näitä asioita olisi pitänyt alkaa joo kartoittamaan. Siellähän oli tirehtöörinä itse herra ylipaska, kaikkien sontaläjien äiti. Valmentajaltahan tulee yleensä hankintalista pelaajista... joten, siitä voidaan päätellä jotain, miksi tilanne on nyt tämä.

Kyllä kyllä, mutta Nybahan on monessa kohtaa sanonut että viimeisen sanan pelaajahankinnoissa tekee hän. Eikä nyt pidä unohtaa kaikkea hyvääkään mitä on tullu. Somervuori oli hyvä haku esim. Mutta kolmesta kohtaa ei voi tinkiä: Veskat, ykkössena ja pakisto.

On muuten jännää että vuosien ajan vaivannut mv-osasto kun saatiin kuntoon niin eikös joku muu perusjuttu lähde kusemaan. Parin vuoden päästä meillä on varmaan sitten pakistossa viisi a-junnua ja yksi allsvenskan pistepörssin kolmonen.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heti alkuun Redenbach pitää laittaa aloittamisen ja suomalaisten linjureiden kanssa toimimisen tehokurssille.

Mun mielestä porukalla on täällä turhan negatiiviset fiilikset joukkueesta ja ensi kaudesta. Tosin kuuluu IFK-palstalla asiaan...
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Redenbachin twitteristä kesältä:
"Raspberry mojhitos cure anything and everything with @briles22"
"@Petie37 hangover and golf- as perfect of a match as Serena Williams and squats #matchmadeinheaven"
"@briles22 one can only hope someone needs a soft centre man who hates back checking #dontholdyourbreath"
"TURBO hangover!!"


Kuulostaa lupaavalta :)
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Redenbachin twitteristä kesältä:
"Raspberry mojhitos cure anything and everything with @briles22"
"@Petie37 hangover and golf- as perfect of a match as Serena Williams and squats #matchmadeinheaven"
"@briles22 one can only hope someone needs a soft centre man who hates back checking #dontholdyourbreath"
"TURBO hangover!!"


Kuulostaa lupaavalta :)

No vittu uuuuu. Kukaan lätkäpelaaja ei dokaa kesällä?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Noh. Ei se nyt niin mennyt kuin toivoi, mutta näkisin että parempaakaan ei ollut tarjolla niin parempi että otettiin tuo Rebenbach sisään. Vesceä olisi toivonut, mutta ilmeisesti ei ollut saatavilla, joten antaa nyt Rebenbachin näyttää syyskaudella, katsotaan sitten jos verorajalla olisi tulossa jotain. Kuitenkin markkinat näyttävät kuivilta ja tuo todennäköinen änärin työsulkukin aiheuttaa jonkinmoisen pattitilanteen, toivottavasti sieltä olisi vielä kovempaa nimeä tulossa.
 

firsov

Jäsen
Nojaa, sellaiset nimet sitten.
Töykkälä nyt kai lähtökohtaisesti menee neloseen, mutta mikä Redenbachin rooli joukkueessa on. En ainakaan itse viime kauden esitysten perusteella ykkösentterin roolia hänelle asettaisi, vaikka keväällä olikin pirteimpiä petopaitoja.
Olisiko Eriksson sitten ykkösentteri, Redenbach kakkoseen, Liivik kolmoseen ja Töykkälä johtamaan nelosta

Kuhta-Eriksson-Somervuori
Peltonen-Redenbach-Granlund
Talaja-Liivik-Luttinen
Partanen/Åsten-Töykkälä-Pakarinen

Söderholm-Varakas
Klubertanz-Jokela
Kurvinen-Melart/Tuohilampi/Vainonen/Silfver

Eihän tuo nyt niin huonolta näytä.

Kun Perrault palaa, hänet sitten sijoitetaan kolmosen keskelle ja Liivik nelosen laitaan, kun muistaakseni on pelannut laiturinakin joskus.

Pakko todeta että kaikkea muuta kuin vakuuttava hyökkäys. Eikä puolustuskaan millään muotoa vakuuta. Jotenkin kun miettii Hifk:n joukkueen kasaamista alusta asti, on nyky kiekon nopeus ja tilanneherkkyys kokonaan unohdettu, tai sitten ollaan luomassa jotain täysin uutta joka ei vielä aukea. Ymmärrän, että Matikainen on ollut kasaamassa mutta jotenkin punainen lanka on todella hukassa, ilman viimeistä kahtakin hankintaa.

Joukkue on muka fyysinen ilman minkäänlaista identiteettiä. Verrattaessa muihin ns. kärkijengeihin outo ilmestys, joka aiheuttaa kaikkea muuta kuin kunnioitusta. Materiaalissa ei aiemmin ole annettu eteen, mutta nyt on ja kun päälle pistetään kokematon valmennus, on kasassa nopean kriisin ainekset.
 

2Six

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eikös se paskan pitänyt huuhtoutua PS:n mukana. Tvättas yms. V*ttu siis redenbach...sanattomaksi vetää. Eikö tuon vetelän, hitaan, haluttoman "kiekkoilijan" anti tullut siis esille viime kaudella??? Katseliko se Nybari yhtään pelejä??? Eipä tarvitse Nordiksen suuntaan astella tänä syksynä.

Morjens.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heti alkuun Redenbach pitää laittaa aloittamisen ja suomalaisten linjureiden kanssa toimimisen tehokurssille.

Ja lite anger managementia också!

Syvyyttä leveydessä (copyright meitsi) on oikein hyvä asia. Mutta, jos ja kun The Tiedotteessakin kerrottiin, että Niko Piiparisen kuntoutuminen on ollut odotettua aikaavievämpi prosessi, Tyler Redenbach ja Joni Töykkälä höystettynä todellisella tähtisentterillä olisivat olleet todella hienoja hakuja jokainen. JOS ykköseen on tulossa sentteri verorajalla, hienoa. Mutta edelleenkin ole sitä mieltä, että ykkössentteri ei saa olla se pelaaja, joka tulee kesken kauden sisään. Mulle ainakaan Joël Perrault ei ollut niin kova nimi, että olisin täysin varauksetta hyppinyt kiljuen kattoon.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Jep, BOL:ilta hyvä viesti ylempänä. Melkoisia taka-askelia on otettu. Fyrkkaa on, osaamista ei. Huono yhdistelmä. Alkaisiko olemaan aika katsoa uutta UTJ;ta? HIFK lähtee kauteen pelikkä kakkos-ja kolmossentterillä. Tulee mieleen Penan aikaiset kaudet jolloin ei ollut ns. ykkösketjua. Hienoa että jengissä on oletusarvoisesti ns. taistelijoita ja rouhujoita, mutta sinne tarvitaan myös käsiä, taitoa ja pelinrakentelukykyä.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Sentteriosasto on nyt laaja ja laadukas, kuten koko joukkue, vaikka kirkkain timantti puuttuukin. Hankintoja tulee kuitenkin vuorenvarmasti lisää, eikä sillä vitunmoisella tähtisikermällä viimekään vuonna voitettu yhtään mitään. Stigaukkoilu on ihan turhaa.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Eikös se paskan pitänyt huuhtoutua PS:n mukana. Tvättas yms. V*ttu siis redenbach...sanattomaksi vetää. Eikö tuon vetelän, hitaan, haluttoman "kiekkoilijan" anti tullut siis esille viime kaudella??? Katseliko se Nybari yhtään pelejä??? Eipä tarvitse Nordiksen suuntaan astella tänä syksynä.

Morjens.

Kuinka paljon sä katselit pelejä? Kaveri pelasi kevään lopun hyvin ja ei kertaakaan löysäillyt alaspäin. Alkuun oli tahmeaa, mutta kun pääsi kiinni IFK:n pelikirjasta (mikä vittu se oli?) niin pelasi hyvin 26 peliä 6+13 ei kuitenkaan ole mikään surkea tulos.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ykkössentteriksi Redenbach, huikeilla viime kevään näytöillään, 0+0. Nybarin työ on vakuuttanut muutamaa hutia lukuunottamatta, mutta nyt taisi tulla pahemmanluokan paniikkihankinta. Tiedetään mitä saadaan, kyllä, mutta kun tiedetään, ettei saada paljon mitään, niin onko se sitten hyvä? Vähän pelottaa ensi kevät jo nyt, kun jengistä ei löydy kunnon pelintekijää. En olisi hirveän yllättynyt, jos Redenback kaupataan hirveällä tappiolla kauden mittaan johonkin Saipaan, Ilvekseen tai Jokereihin.

Töykkälä ei tosin osu edes ladon seinään vaikka olisi ladon sisällä, mutta hoitaa puolustusvelvoitteensa niin loistavasti, ettei hankintaan voi olla kuin tyytyväinen. Loistava nelosen sena ja Simo saa ansaitsemansa isomman roolin.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Noh. Ei se nyt niin mennyt kuin toivoi, mutta näkisin että parempaakaan ei ollut tarjolla niin parempi että otettiin tuo Rebenbach sisään. Vesceä olisi toivonut, mutta ilmeisesti ei ollut saatavilla, joten antaa nyt Rebenbachin näyttää syyskaudella, katsotaan sitten jos verorajalla olisi tulossa jotain. Kuitenkin markkinat näyttävät kuivilta ja tuo todennäköinen änärin työsulkukin aiheuttaa jonkinmoisen pattitilanteen, toivottavasti sieltä olisi vielä kovempaa nimeä tulossa.

Markkinat näyttävät kuivilta, ei sopivia pelaajia saatavilla jne jne. Aika helvetin tuttua!! Penan aikoina noihin saatiinkin tottua. Mikä esti Nybaria heti kevään katastrofin jälkeen alkaa etsimään sitä YKKÖSSENTTERIÄ?? Jännä juttu, mutta muihin jengeihin on kyllä löytynyt tällä ja viime kaudella ihan OIKEITA ulkkisvahvistuksia, meille ei! Mistä johtuu? Huono tsäga vai.....?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Valmennuksenkin rooli joukkueen kasaamisessa on yllättävänkin suuri näissä isoissa organisaatioissa. Dufva hommasi itselleen omat luottopelurinsa jypistä. Erkka napsi omat luottopelurinsa Jokereihin ja PS myös omansa. Sormusen kanssa ongelmana voi olla se, että miehellä ei ole päävalmentaja kokemusta, eikä hänellä ole ollut samanlaista isä ja oppi-poika suhdetta kuin Erkalla ja Lämsällä. Nyt Nybari ja Sormunen olivat pahassa tilanteessa kun aiemmin hankittu vahvistus loukkaantui pitkälle sairaslomalla ja korvaaja tarvittiin nopeasti. Aikaisempien kontaktejen vähyys ja kova kiire olivat eittämättä tämän Redarin hankinnan takana. Suhteellisen tuttu pelaaja, jolla ei ollut soparia elokuussa. Isommat kalat eittämättä odottavat vielä KHL-tarjouksia ja näin ollen heidän varaansa ei voida laskea.

Kari Jalonen oli mestavalmentaja, joka hommasi itselleen enemmänkin kuin tarvittavat työkalut. Matikaisen ansioksi jäivät nämä nyt tulleet entiset Bluesin pelurit. Granlundilla saitte Pesosen, mutta jostain syystä PS ja Nybari eivät hankkineet niitä paskansyöjiä sinne teidän viime kauden rosteriin vaan pelkästään mikkihiiriä. Ei ole varmasti kauakaa haettua, että Jalosen ja Nybarin yhteistyö toimi heti alusta pitäen paremmin kuin Matikaisen ja Nybarin yhteistyö. Ja tulokset näette edessänne.
 

2Six

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kuinka paljon sä katselit pelejä? Kaveri pelasi kevään lopun hyvin ja ei kertaakaan löysäillyt alaspäin. Alkuun oli tahmeaa, mutta kun pääsi kiinni IFK:n pelikirjasta (mikä vittu se oli?) niin pelasi hyvin 26 peliä 6+13 ei kuitenkaan ole mikään surkea tulos.

LIIKAA. Näin tuon kuvatuksen niin usein, että verkkokalvot eivät vieläkään ole täysin tointuneet.

En ulkomaalais"vahvistukselta" ole juuri heikompaa nähnyt ja käytännössä since 1974 on kortti ollut taskussa (nyt ei tule). Oli luokkaa Walsh/Kobezda/kaikki koirannimiset ja niille ei jatkoja taidettu lyödä käteen?

Miksi, oi miksi...?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka paljon sä katselit pelejä? Kaveri pelasi kevään lopun hyvin ja ei kertaakaan löysäillyt alaspäin. Alkuun oli tahmeaa, mutta kun pääsi kiinni IFK:n pelikirjasta (mikä vittu se oli?) niin pelasi hyvin 26 peliä 6+13 ei kuitenkaan ole mikään surkea tulos.

Minunkin mielestä Redenbach pelasi IFK:ssa pitkälti hyvin. Alku oli hänelle vaikea ja pudotuspeleissä ei mainittavia onnistujia löytynyt kyllä kenestäkään muustakaan - ei Redenbach mitenkään poikkeuksellisen huonosti suorittanut muuhun joukkueeseen verrattuna. Wirtasen ja Granlundin poissaolojen aikana Redenbach sai vastuuta ja hän pelasi hyvin.

Tilastoista on myös nähtävissä vaikea alku ja vahva loppukausi.

Koodi:
ottelut  1-10    0+1  =1    -2
ottelut 11-26    6+12 =18  +12
sm-liiga.fi
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Redenbach on sen verran keskinkertainen hyökkäävä sentteri, että sillä pitäisi olla joku erikoisominaisuus, jonka jälkeen voisi ajatella, että "se vääntää viime hetken aloitukset himaan" tai "hyvä kahdensuunnan sentteri" tai "taklaa ja taistelee kuin eläin". Ei vaan kilauta yhtään kelloa lisää, kun ajattelee Redenbachia kauden 11-12 HIFK-sentterinä, mutta näyttäköön nyt kykynsä uudestaan ja kaikki tuki myös Redenbachin onnistumisen taakse, kun sai sopimuksen Nybarilta. 30-35 tehopisteen sentteri ja mitä muuta saatiin, kun palkattiin Redenbach uudestaan.

Toistetaan se, että tuen kuitenkin nyt täysillä myös Redenbachin onnistumista, kun on HIFK:n sopimuspelaaja.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös