Joukkueen rakennus kaudelle 2012–2013

  • 755 414
  • 2 458

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laaksosen, Palosen ja Mäkilän aika on jo mennyt. On Ässien ja myös näiden pelurien itsensä etu etsiä uusia haasteita. Näissä uusissa miehissä voi olla mukana sitä porukkaa mikä luo hyvää joukkuehenkeä ja tuo johtajuutta. Pihlmanin ja Marttisen kahden vuoden pahvit takaavat sen että heillä ei ainakaan ensi kaudella ole vielä uusi seura mielessä.

Jos omista junnuista haluaa murtautua edustukseen niin se pelipaikka pitää vaan ottaa. Ässät pyrkii ottamaan kaksi junnua vuodessa sisään liigarinkiin. Pelipaikka on sitten heistä itsestään kiinni. Osa sössii paikkansa ja osa ottaa omansa heti. Siten se toimii työelämässäkin.

Mä vaan toivon sitä, että joukkueessa ei ole itsekeskeisiä kusipäitä enää yhtäkään kappaletta. Joukkuehenki on vähintään yhtä tärkeä tekijä menestyksessä kuin materiaali. Yhteen hitsautuminen alotetaan onneksi ajoissa kun joukkue on niin hyvällä mallilla. Toivotaan että pelurit tulevat toimeen keskenään ja saavat hyvän tappofiiliksen päälle heti pitsistä alkaen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Melkoiset itkuvirret tosiaan joillakin vaikka kokonaisuus on jo erittäin hyvä. Pihlman ja Marttinen ovat korkeimman profiilin hankintoja mitä Suomesta voidaan yleensäkään Ässiin saada. Heistä ei olisi voinut pari vuotta sitten vielä haaveillakaan. Myös Heshka on ainakin paperilla ihan myönteinen ilmestys, ei ole ainakaan mikään Ihl:n kovin lämääjä tai muuta vastaavaa. Pari mestishakua ei ole lainkaan pahitteeksi näiden muiden vastapainoksi. Ässien historia hyvistä divarihankinnoista on kuitenkin hyvä joten miksi pelaajat tuomitaan noin rankasti ennakkoon? On toki valitettavaa että Veli-Matti Savinainen esti Petteri Taskun kasvun liigapelaajaksi, mutta tuskin kukaan on myöskään nykytilanteeseen täysin tyytymätön.

Kolmea hankintaa odotan itse vielä, sitten ollan jo valmiita.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kolmea hankintaa odotan itse vielä, sitten ollan jo valmiita.

Tämä tarkoittaa 8 pakkia ja 15 hyökkääjää. Riittävä aloitukseen, kauden aikana voidaan täydentää 1-2 pelaajalla.

Tuo 15 hyökkääjää sisältää siis SM-liigatasolle 3 täyttä arpalippua Virkkunen, Moisio ja Lähteenmäki sekä 2 tulevaa hyökkääjää.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paperilla kuten kirjoitin. Turhaa sinänsä, mutta ainoa mahdollisuus meille kenelle ei ennustajan kristallipalloa ole.

Niin ja minä tein ihan samalla tavalla. En ymmärrä ongelmaa. Pitäisi varmaan olla raumalainen, jotta tämä asia menisi jakeluun?

Tässä vaiheessa ei oikein ole muita aseita kuin verrata uusia pelimiehiä niihin, jotka poistuivat. Aivan sama onko se Dufvan tai raumalaisten mielestä oikein vai väärin.

Mikäli nyt tiputellaan vaikka 10 maajoukkuepelaajaa joukkueesta ja täydennetään nippua 10 mestispelaajalla, niin kyllä siitä nyt jotain osviittaa uskaltaa raumalainenkin vetää, että mihin suuntaan porukka on ennakkokaavailuissa menossa. Näin kärjistetysti siis tämä.

Puolustus on ensi kaudeksi hyvässä kunnossa. Varsinkin mikäli siihen saadaan vielä lisäystä. Hyvä näin.
 

Travel Boss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, RU-38, NHL
Ei minulla toki mitään Palosta vastaan ole. Kyseessä on vaan yliarvostettu pelaaja joka saa liikaa anteeksi taklausten takia. Totta kai fanit rakastavat taklauksia, mutta jos ne jätetään pois, ei kyseessä ole sen kummempi pelaaja kuin Jesse Laaksonen. Piirun heikompikin jos tarkkoja ollaan, toki kehittymisen varaa on vielä olemassa.

Palosen näyttöjä taas voidaan arvioida arkisesti: Ässien edustuksessa kaudesta 08-09 lähtien missä ajassa 47 runkosarjan ottelua liigassa ja 43 Mestiksessä. Loukkaantumiset ovat haitanneet menoa, mutta kahdella edelliskaudella Palonen lähetettiin silti terveenä vuokralle Mestikseen. Tällä välin saman ikäiset, yhtä aikaa liigarinkiin nousseet pelaajat kuten Sillanpää, Niemi, Mäkilä ja Jyrkkiö ovat kukin pelanneet pitkästi toista sataa peliä liigassa. Palosen kanssa samanikäinen Juha Järvenpää on tehnyt pelipaikallaan läpimurtonsa, niin ikään Jesse Laaksonen on pelannut liigassa enemmän kuin Niko. Palosta muutaman vuoden vanhempi Sami Mutanen tuli amatööripohjalta liigaan ja on jo kaksi kautta ollut vakiopelaaja liigassa. Palosta nuorempi Tommi Taimi vakiinnutti liigapaikkansa vauhdilla yhden Mestiskauden jälkeen.

Tältä pohjalta kysymys kuuluu: mikä vittu siitä Palosesta tekee niin erityisen että hänelle pitäisi näillä näytöillä suoda jatkosopimus? Neljä pelattua pudotuspeliäkö? Koko ajan Palosesta on kohistu että kohta tapahtuu ja potentiaalia on, mutta minusta mitään mullistavaa ei ole tapahtunut. Samaan aikaan montaa muuta omaa kasvattia on lyöty kuin vierasta sikaa ja jos siihen on uskaltanut mutista jotain potentiaalista, on vastauksena ollut räkäinen nauru.

Ei vaan mene jakeluun tällainen. Eikä se että täällä valitellaan jatkosopimuksen puutetta kun kaveri itse ei kelpuuta tehtyä tarjousta.

Osui ja upposi, kuten aina.

Ensimmäinen osiosi on täyttä saissea. Päädyt sitten vertaamaan kahta pelaajaa niin että otat toiselta yhden vahvuuden vertailusta pois. Mielenkiintoista. Fanikortinkin vedit varmuuden vuoksi esiin. Ihan kuin "fanien" oletettu rakkausuhde olisi jonkinlainen argumentti puolesta tai vastaan.

Palonen ei ole palstalla yliarvostettu, ei missään tapauksessa. Heikkoudet tiedetään, mutta myös vahvuudet tiedetään. Vahvuudet ovat alueella jossa ässät on täysin rukkanen verraten muihin liigajoukkueisiin. Eli miehellä olisi tilausta. No miksei ole pelannut. Niinkuin sanoit on kärsinyt erittäin paljon olkapäävammoista, eikä muutenkaan ole ollut ennen tätä vuotta valmis ottamaan roolia liigajoukkueessa.

Se että vedät ensiin mitä on tapahtunut 2 tai 3 vuotta sitten ja missä muut ovat olleet, on täysin merkityksetöntä. Jos verrataan Jyrkkiötä, Mäkilää, Laaksosta ja Palosta niin kenen voi odottaa, viimeisten esitysten perusteella, olevan matkalla eteenpäin urallaan? Palosen. Ja miten voi olettaa Paloselta läpimurtoa jos ei anneta edes reilua mahdollisuutta yrittää. Ok, emme tiedä mitä tapahtuu pelien ulkopuolella, mutta pelitapahtumissa on tapahtunut ja mielestäni perkeleen positiivisia asioita.

KUITENKIN, Niko on ollut uskollinen seuralle ja harjoitteli itsensä kuntoon. Osoitti kyvykkyytensä liigapelaajaksi olemattomassa näyttömahdollisuudessa syksyllä. Lähetettiin silti divariin eli todellisuudessa näyttöpaikkaa ei ollut, vaikka joukkue suorastaan huusi rotaatiota ja muutosta alempiin ketjuihin. Saapui takaisin ennen pleijareita, teki heti nöyrää ja paskaista duunia sekä asioita (liivik mylly) joihin ei varmastikaan tahtoisi tullaa pelkästään leimatuksi, mutta kun muita tekijöitä ei ole niin hoitaa homman joukkueen eteen. Itse asiassa koko HIFK-pelin mylly oli mielestäni Kiveltä paska temppu. Toinen on juuri päässyt takaisin liigaympyröihin ja 5 minuuttia pelattu avauserää niin koutsi käskee sut periaatteessa suihkuun. Kiven epätoivoinen yritys uusia Honkanen-Rajamäki tapauksen vaikutus. Ajoitus vaan täysin väärä. Kuitenkin Niko veti nöyrät pleijarit ja oli yksi parhaista padoista. Ensimmäisessä kotipelissä paras ässäpelaaja. Kuinka moni muu Aaltonen, Laaksonen tai Mäkilä olisi luovuttanut parin Kajaanin reissun jälkeen, vittu kaikki muut.

Ja kun kyse ei edes ole olemattomista vertailuista vaan siitä että joukkueemme olisi monipuolinen, laaja, muuntautumiskykyinen, yllättävä etc, niin tätä ei saavuteta pelaamalla pelkästään Mutasilla, Sillanpäillä ja Uusikartanoilla ja Aaltosilla. Kyllä mukana täytyy olla näkyvää asennetta, taistelua, esimerkkiä ja maustetta. Näitä toisi Niko Palonen
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vaikka ehkä Laaksosen ja Mäkilän juna onkin tavallaan mennyt ohi niin miksi pitää ottaa täysiä arpalippuja tilalle? Ja vaikka Moisio onkin kuulemma kova juoksija niin sekö tarkoittaa että on kova jääkiekkoilija. Tai että on hyvät playoffit pelanneen Palosen korvaaja. Onko Toivola yhtäkkiä nyt niin jumala joillekin että kaikki mitä Mika hankkii on kultaa (Jakub Sindel anyone?), kun sattui pari hankintaa osumaan.

Kun Lähteenmäellä on 20 ottelun jälkeen 0+2 niin saako sitten lynkata vai tuleeko joillain vieläkin paha mieli ja Mäkilä on jokatapauksessa ihan paska vaikka on parantanut pistesaldoaan joka kausi? Ei se Kuparinenkaan heti parin kauden jälkeen itseään lyönyt läpi Joensuusta puhumattakaan.

Pelaajiahan ei tarvita paljoakaan ylimääräisiä kun tuskin mitään kierrätystä ensi kaudellakaan on. Ja Honkanen on edelleen 55 ottelua pelaavassa kokoonpanossa ellei tule jotain pidempää loukkaantumista.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Niin ja minä tein ihan samalla tavalla. En ymmärrä ongelmaa. Pitäisi varmaan olla raumalainen, jotta tämä asia menisi jakeluun?

Tässä vaiheessa ei oikein ole muita aseita kuin verrata uusia pelimiehiä niihin, jotka poistuivat. Aivan sama onko se Dufvan tai raumalaisten mielestä oikein vai väärin.

Sinun ei tarvitse olla raumalainen ymmärtääksesi, mutta vähemmän hanakka provosoitumaan. En tarkoittanut millään tavalla sinua syyttää "pelaajien korvaamisesta toisella", koska kuten kuten kirjoitin niin teen sitä itsekin kun en ennustaja ole. Eli se, että Zaborsky "korvaantuu" Pihlmanilla ei välttämättä näy ensi kauden sarjataulukossa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Päädyt sitten vertaamaan kahta pelaajaa niin että otat toiselta yhden vahvuuden vertailusta pois. Mielenkiintoista. Fanikortinkin vedit varmuuden vuoksi esiin. Ihan kuin "fanien" oletettu rakkausuhde olisi jonkinlainen argumentti puolesta tai vastaan.

Niin, otin Paloselta pois sen vahvuuden mistä häntä aina niin ylistetään että asioista voitaisiin kerrankin keskustella ilman porilainenhulluusässienbrändiisomäkisyttyy-korttia. Ei se sitä vahvuutta tietenkään sinänsä poista, mutta ihan oikeasti, mitä ovat Palosen vahvuudet jos taklauspeliä ei oteta lukuun? Kiinnostaisi tietää.

Fanikortin vedin esiin siitä syystä että siihen vedotaan toistuvasti: fanien enemmistön suosikki kuten itsekin kirjoitit. Ilmeisesti fanikorttia saa käyttää Palosen puolesta argumentoimiseen mutta ei vastaan? Sinänsä samaa mieltä, fanien rakkaus ei merkitse mitään eikä pidäkään merkitä. Jos fanit olisivat saaneet päättää, ei Mave olisi koskaan lähtenyt Porista, mutta seurajohto näki asiat faneja tarkemmin. Samoin on uskoakseni laita myös Palosen tapauksessa.

Palonen ei ole palstalla yliarvostettu, ei missään tapauksessa. Heikkoudet tiedetään, mutta myös vahvuudet tiedetään. Vahvuudet ovat alueella jossa ässät on täysin rukkanen verraten muihin liigajoukkueisiin.

Joka osa-alue onkin niin marginaalinen ettei pelkästään sen perusteella tule palkata ketään.

Se että vedät ensiin mitä on tapahtunut 2 tai 3 vuotta sitten ja missä muut ovat olleet, on täysin merkityksetöntä. Jos verrataan Jyrkkiötä, Mäkilää, Laaksosta ja Palosta niin kenen voi odottaa, viimeisten esitysten perusteella, olevan matkalla eteenpäin urallaan?

Ei kenenkään. Kaikki ovat samassa tilanteessa. Kehitystä on tapahtunut mutta ei tarpeeksi eikä tulevaisuudesta ole riittävän luotettavia suuntaviivoja. Lähihistorian otin esiin sijoittaakseni Palosen uran suurempaan kontekstiin. Näytöt ovat oikeasti todella ohuet kuten vertailuista selviää. Aina voidaan vedota viimeisiin esityksiin, joissa ei sinänsä ole moittimista, mutta uralla etenemistä en lähtisi ennustamaan noin ohkaisella poiminnalla. Jos viimeisiin esityksiin on uskominen, moni Ässäpelaaja on menossa urallaan alaspäin Steve Dixonista lähtien. Mahtaako olla näin?

Niko on ollut uskollinen seuralle ja harjoitteli itsensä kuntoon.

Niin, hänellä oli sopimus Ässien kanssa joten oli pakko olla uskollinen. Itsensä kuntoon treenaaminen on toki hyvä suoritus, mutta kun jääkiekko ei ole kestävyysurheilua. Vaikka Palonen treenaisi itsensä millaiseen kuntoon, on hänellä edelleen esim. pelinlukuun liittyviä puutteita jotka tekevät hänestä vajavaisen pelaajan jopa roolihyökkääjien mittapuulla. Myös sitä että hän kauden peleissä teki mitä käskettiin en pidä kummoisena meriittinä. Aika perussettiä tuon tyylin pelaajalta. Edelleen, Niko pelasi tilaisuuden saatuaan hyvin, mutta kokonaisuutta katsottaessa hän ei ole korvaamaton pelaaja. Niin kuin ei toki ole moni muukaan, mutta jos pelaaja itse valitsee toisin, niin minkäs teet?

Ja kun kyse ei edes ole olemattomista vertailuista vaan siitä että joukkueemme olisi monipuolinen, laaja, muuntautumiskykyinen, yllättävä etc, niin tätä ei saavuteta pelaamalla pelkästään Mutasilla, Sillanpäillä ja Uusikartanoilla ja Aaltosilla. Kyllä mukana täytyy olla näkyvää asennetta, taistelua, esimerkkiä ja maustetta. Näitä toisi Niko Palonen

Ehkä toisi, ehkä ei. Menneet näytöt eivät tätä tue. Kirjoitat pelkkiä fantasioita siitä mitä pelaaja saattaisi olla, vaikka Palonen on ollut jo monta vuotta kannattamaton sijoitus. Ei ole saatu sitä mitä tilattiiin enkä syytä miksi Palosta kohtaan pitäisi olla sen toiveikkaampi kuin vaikkapa Antti Mäkilää.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vaikka ehkä Laaksosen ja Mäkilän juna onkin tavallaan mennyt ohi niin miksi pitää ottaa täysiä arpalippuja tilalle?

Ei sitten käynyt lainkaan mielessä että Toivola on saattanut nähdä ko. arvat montakin kertaa ja että hänellä voi olla myös hyvät taustatiedot pelaajista?

Mika ei ole mikään jumala mutta ei joukkuetta voidaan ihan niinkään rakentaa että mukaan kelpuutetaan vain pelaajia joiden otteita fanit ovat nähneet. Eikä porilaisuus ole ollut mikään erityismeriitti 80-luvun jälkeen.

Kasva aikuiseksi. Dingokin on jo hajonnut.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivolahan asusteli tässä Hämeenlinnassa tovin (kai sillä vieläkin on siellä talo) ja Lähteenmäki pelasi hyvillä tehoilla HPK:n A-junnuissa ja pääsi kokeilemaan myös liigaa. Luulen, että Toivola on siis jokusen kerran nähnyt tämän jantterin omin silmin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Toivolanhan on ollut PAKKO nähdä kyseiset pelaajat monta kertaa jos uskalsi tuollaiset hankkia.

Ja paas katsoen joukkueen 05-06 kokoonpanoa tai vaikka muutamien viime aikojen mestarijoukkueiden kokoonpanoja. Onko siellä ikinä ollut vain kourallinen omia kasvatteja? Palkkasoturit eivät pelaa samanlaisella patasydämellä kuin kaverit jotka ovat kantaneet Ässäpaitaa koko ikänsä. Tästä on riittävästi todisteita, joten kannattaako itkeä jostain Dingon hajoamisesta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toivolanhan on ollut PAKKO nähdä kyseiset pelaajat monta kertaa jos uskalsi tuollaiset hankkia.

Mitä vittua sitten jauhat täysistä arpalipuista?

Mestaruuksia ei puolestaan passeilla ratkaista. Jos omat kasvatit eivät ole riittävän hyviä, heidät pitää vaihtaa. Ei se porilaisuus ole mikään mestaruuden tae eikä hyvän musiikin; paikka joukkueessa tulee ansaita. Sydän on varmasti kaikilla kohdillaan, miksei se ole näkynyt näytöissä?

Edit. Lisättäköön vielä että kyllä minuakin vituttaa noin oman kasvatin poistuminen ja se että niin moni niistä joiden puolesta liputin kaksi vuotta sitten on ollut ainakin jonkinasteinen pettymys. Toisaalta, minkäs teet? Jätkät ovat saaneet pelata, siitä ei voida ketään syyttää, eikä varsinkaan uusia pelaajia. Näillä mennään nyt, mölyt mahassa.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toivolahan asusteli tässä Hämeenlinnassa tovin (kai sillä vieläkin on siellä talo) ja Lähteenmäki pelasi hyvillä tehoilla HPK:n A-junnuissa ja pääsi kokeilemaan myös liigaa. Luulen, että Toivola on siis jokusen kerran nähnyt tämän jantterin omin silmin.

Lisäksi Jarno Pikkarainen on Toivolan entinen apuvalmentaja ja valmentanut Lähteenmäkeä Jukureissa. Jos ei sieltä suunnasta tule riittävää infoa, niin ei mistään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Palkkasoturit eivät pelaa samanlaisella patasydämellä kuin kaverit jotka ovat kantaneet Ässäpaitaa koko ikänsä.
Ja siinä vaiheessa kun koko ikä ollaan kannettu patapaitaa, seuraa mukavoituminen, kun kuvitellaan pelkän porilaisuuden riittävän automaattisesti jatkosopimukseen. Valitettavasti Mäkilä ja Laaksonen eivät ole tarpeeksi ottaneet kehitysaskeleita, joten maisemanvaihto tekee varmaan hyvää. Itse ehkä olisin kuitenkin harkinnut Mäkilän pitämistä.

Moision ja Lähteenmäen sydän tulee siitä, että saavat nyt mahdollisuuden lunastaa liigapelaajan statuksen. Sitä sydäntä siis luulisi löytyvän jo ihan oman urankin puolesta.
Lisäksi Jarno Pikkarainen on Toivolan entinen apuvalmentaja ja valmentanut Lähteenmäkeä Jukureissa. Jos ei sieltä suunnasta tule riittävää infoa, niin ei mistään.
Sekin vielä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No eipä tarvitse ainakaan miettiä mistä sijoista Ässät "taistelee" ensi kaudella.

Kaksi samanikäistä pelaajaa: Toinen on pelannut neljä kautta liigaa pienessä roolissa ja tehnyt nousujohteisesti pisteitä, toinen on pelannut pari vajaata kautta saaden pari syöttöpistettä, yhden kauden mestistä piste per ottelu tahtia ja ollut viimeisen kauden kokonaan pelaamatta. Kumman ihan oikeasti hankkisitte?

Entä jos soppaan laitetaan vielä lisäksi voimahyökkääjä joka on myös peliaikaa saadessaan onnistunut esittämään ihan kelpo otteita. Viime kausi oli vähän vaikeampi, mutta silti pisteitä tuli kolme kertaa enemmän kuin tuon edellisen koko uralla liigassa.

Moisiota ja Palosta on varmaan ihan turha edes verrata.

Noh, toivottavasti kaikki neljä Ässien hylkäämää 89-ikäluokan kultamitalistia saavat vielä paikat liigasta tai edes Mestiksestä, ettei kenenkään ura ainakaan tälläiseen lopu. Poriin tuskin kukaan kovin innolla enää palaa ellei jotain henkilövaihdoksia ole tullut. Miksei Ässät muuten edes huhujen tasolla ole Mika Halavan perässä, kun pisteitäkin teki Mestiksessä viime kaudella saman verran mitä Lähteenmäki toissa kaudella ja on ollut Toivolan valmennuksessa Ässissä ja Toivolan kakkosvalmentaja valmensi viime kaudella. Noh, jospa Halavakin saisi muualta liigapaikan.

Toisaalta onhan se kova juttu että Ässien ulkopuolella pelaavista Ässäkasvateista saisi ainakin hyökkäyksen osalta kasattua joukkueen joka pesisi nykyisen Ässäjoukkueen satanolla. Pakisto ehkä tasoittaa tilanteen, mutta kun maalinsuulla seisoo viiksimies niin tiukka taisto olisi.
 

Sir Justiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luulen että täällä ei nyt ihan tiedetä tarpeeksi taustoja Patrik Moisiosta. Akseli Toivola/Kivi tietänee, ja saattoi osua todelliseen kultasuoneen.

Jonkun verran herran otteista tietävänä, voin kertoa että kyseessä on todellinen luupää, huippu-urheilija kaikin puolin, jolla kaiken lisäksi on myös riittävät taidot nousta roolissaan ihan kansainväliselle tasolle. Hiukan kun ikä ja kokemus viilaavat liikoja karstoja niin vain "taivas" on rajana.

Kaiken lisäksi kyseessä on todella viihdyttävä pelaaja, joka sinällään sopii Ässien haalareihin vallan mainiosti.

Tekisi mieli jopa sanoa että Leo Komarov-mainen urakaari ei hämmästyttäisi mua pätkääkään.

Kadehtien onnitellen.
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No eipä tarvitse ainakaan miettiä mistä sijoista Ässät "taistelee" ensi kaudella.

Ratkesiko tämä tuleva sijoitus "marginaalipelaajien" vaihtoihin?

Kaksi samanikäistä pelaajaa: Toinen on pelannut neljä kautta liigaa pienessä roolissa ja tehnyt nousujohteisesti pisteitä, toinen on pelannut pari vajaata kautta saaden pari syöttöpistettä, yhden kauden mestistä piste per ottelu tahtia ja ollut viimeisen kauden kokonaan pelaamatta. Kumman ihan oikeasti hankkisitte?

Jos jääkiekkoa pelattaisiin tilastoilla ja teksti-tv:llä, niin voihan se tosiaan olla, että KAIKKI paitsi Toivola olisi valinneet suosikkiporilaisesi ensi kauden joukkueeseen. Onneksi ammattilaiset osaavat skoutata, haistaa lupaukset, neuvotella ja tehdä ratkaisuja. Välillä ne toki voivat olla jonkun fanin mielestä päin vittua, mutta minkäs teet.

Miksei Ässät muuten edes huhujen tasolla ole Mika Halavan perässä

Et kai kuvittele tämän johtuvan miehen syntymäkaupungista? Ihan oikeasti?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No eipä tarvitse ainakaan miettiä mistä sijoista Ässät "taistelee" ensi kaudella.

Silmät kiinni ja käsi sydämellä: onko Antti Mäkilä mielestäni pelaaja jonka avulla Ässät voi voittaa Suomen mestaruuden?

Entä Antti Mäkilä pelaaja jolla on ollut joku suuri merkitys siinä mihin sijoille Ässät on runkosarjassa päätynyt?

Näitä asioita pitää katsoa pidemmälle kuin juuri tämän hetken tilanteeseen. Juuri nyt näyttää että "kaupassa" hävittiin, mutta siltä on näyttänyt monta kertaa ennenkin. Pari vuotta sitten oli kauheat itkut kun Kivenmäen tilalle tuli Santavuori; kuinka kävikään? Vastaavia esimerkkejä on vaikka kuinka paljon.

Muutokset kuuluvat urheiluun ja joskus tarvitaan pieniä riskejäkin. Muuten ei tapahdu kehitystä.

Poriin tuskin kukaan kovin innolla enää palaa ellei jotain henkilövaihdoksia ole tullut

Silloin heillä ei ole Patasydäntä josta äsken niin kovin hehkutit. Vai onko se vain sellaisilla jotka saavat Ässistä sen mitä haluavat vaikka vähän huonommillakin näytöillä?

Sinä kirjoitat nyt kuohuissasi mitä sattuu.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noh, toivottavasti kaikki neljä Ässien hylkäämää 89-ikäluokan kultamitalistia saavat vielä paikat liigasta tai edes Mestiksestä, ettei kenenkään ura ainakaan tälläiseen lopu.
Jos eivät liigasta löydä paikkaansa, niin tuskin Ässät siinä tapauksessa mitään peruuttamatonta on tehnyt. Jonkun liigaseuran nimittäin luulisi tarttuvan näihin kavereihin kiinni kuin takiainen, jos kerran Ässien menestyksessä näiden pelaajien päästäminen pois pitäisi näkyä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Älkää nyt vittu vaan ymmärtäkö...

Vaikka en kovin paljoa ymmärrä sitä että oma kasvatti korvataan vastaavan tasoisella muukalaisella niin vielä vähemmän ymmärrän sitä että korvataan huonommalla. Ei olisi kumpikaan kaksikosta Lähteenmäki/Moisio kelvannut mihinkään muuhun liigaseuraan varsinkaan viime kautensa jälkeen ainakaan suoralla sopimuksella, joten turha miettiä sellaista. Ehkä marraskuussa ollaan viisaampia, mutta kyllähän tämä äärimmäisen vahvasti haisee siltä että pelaajaruletti pyörii ensi kauden aikana aika rajusti. Toivottavasti ei osuta kovin usein rosvosektorille.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Moision sopimuksessa mua vituttaa lähinnä tuo vuoden sopimus, miksi tuollaisen prjoktipelaajan kanssa vain yhden vuoden sopimus? Jos lyö itsensä läpi niin se voi olla helposti hei hei. Moisiohan haastattelussaan paljastaa että sopimus Ässien kannsa on ollut jo viime syksystä, eli hän oli se mysteeripelaaja.

Kaikesta päätellen kaveri on todella urheilullinen ja pelityyliltään viihdyttävä, jo näiden perusteella voi veikata että terveenä ollessaan lyö itsensä läpi liigakiekkoilijana ensi kaudella.

Pihlmanin 2 vuoden sopimukseen olen näistä viidestä kaikkein tyytyväisin. Voi olla todellinen ryöstö, play offeissa näkyi selvät merkit että mies alkaa lähestymään parin vuoden takaista kuntoaan, mikä lupaa helvetin hyvää.

Kuulin muuten jo ensimmäisen hevosmiesten huhun miksi Toivola sanoi 1-3 pelaajaa? Jos 1 niin se on Zaborsky, jos ei Zabo niin 300.000€:lla hankitaan kolme pelaajaa. Zaborsky kuulemma hakisi paikkaa NHL:stä leirin kautta ja jos ei sitä saa niin palaisi Ässiin. Tiedä sitten mihin uskoa, itse luulen että päiväunipuheita Zaborskysta. Lähde oli luokkaa tuntematon...
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ei olisi kumpikaan kaksikosta Lähteenmäki/Moisio kelvannut mihinkään muuhun liigaseuraan

Se nyt on ihan julkista tietoa että Moisio sai useammastakin liigajengistä tarjouksen ja valitsi itse Ässät joka oli hanakasti perässä ja ajoissa liikkeellä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kuulin muuten jo ensimmäisen hevosmiesten huhun miksi Toivola sanoi 1-3 pelaajaa? Jos 1 niin se on Zaborsky, jos ei Zabo niin 300.000€:lla hankitaan kolme pelaajaa.

Tämä huhu ei pidä paikkansa, koska vaikka Zabo tulisi Ässiin niin kauteen ei lähdetä 7 pakilla ja 14 hyökkääjällä. Vaikka ei paljoa kierrätetä niin harvoin kaikki pelikuntoisia ovat.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tämä huhu ei pidä paikkansa, koska vaikka Zabo tulisi Ässiin niin kauteen ei lähdetä 7 pakilla ja 14 hyökkääjällä. Vaikka ei paljoa kierrätetä niin harvoin kaikki pelikuntoisia ovat.

Joo en siihen itsekään usko. Uskon että uusia pelaajia tulee 1-3 ja 1-2 vanhaa pelaajaa saa Ässiltä vielä jatkosopimuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös