Kärpät kohti kautta 2012-2013

  • 645 402
  • 1 491

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos homma ei natsaa, niin luulisi pätäkkää olevan varastossa lisävahvistuksille.

Joku viisas on todennut, että kesällä kiekkoilijat tehdään. Jospa Viuhkola ja Plihal saavat kunnon treenikesän alle terveinä ja tasoa löytyisi talvellakin vaativiin kärkiketjujen johtajiksi.

Jospa. Aika monen seuran kannattajat laskevat sen varaan että nyt pelaajat saavat kunnon treenikesän terveinä ja tulos on sen näköistä. Mutta toivotaan tietysti että olet oikeassa.

Tuota pätäkkää olisi voinut käyttää vaikka niin että olisi hommattu nyt pari kunnon vahvistusta ja laitettu vaikka Körkkö neloseen ellei rahat riitä enää Aarnioon tms. Lisäpätäkällä sitten ois hommattu tarvittaessa esim. juuri Körkön tilalle pelaaja myöhemmin. Ei sitä joukkuetta ihan helpolla tosiaan vahvisteta kesken kauden mikäli kukaan ei floppaa eli kaikki pelaavat jotakuinkin tasollaan (mikä on monen kohdalla keskinkertainen liigaan).

Katsotaan nyt kuitenkin mihin joukkue kehkeytyy, voihan tässä vielä tulla parempaakin uutista. Ja itse kausihan sen sitten näyttää jatkaako Kärpät keskikastissa vai tuleeko kehitystä tarpeeksi nostamaan joukkue kultataistoon.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
varmuuden vuoksi pari hampaatonta kanukkia takalinjoille makuupaikkoja jakelemaan.

Tää oli hyvä. Näitähän on Oulussa aiemminkin nähty :)

Ehjää kesää toivoisi toki kaikille pelaajille, mutta erityisesti näille vaivoista kärsineille kärkisenttereillemme. Junnujen kesätreenaaminen tulee myös olemaan isossa roolissa, sillä siellä tulee varmasti tapahtumaan edistystä menneeseen kauteen. Kehitystähän tapahtuu jo luonnollistakin kautta, mutta uskoisin, että esimerkiksi Salomäkikin saa tästä MM-leirityksestä extralatausta tulevan kesän harjoitteluun. Donskoilla meni kausi heikommin, mitä varmasti oli ajateltu ja toivottu ja sielläkin on varmasti iso halu kehittyä entisestään. Komulainen näytti, että kykenee pelaamaan liigaa hyvällä tasolla ja pätevä liigapelurihan Komusta on Kärpille kasvamassa. Junttila on jo nyt yksi liigan parhaista luistelijoista ja kunhan kroppaan saadaan vielä hieman lisää voimaa, niin Junttila tulee olemaan pelottava pelaaja vastustan puolustajille. Ville Pokka tulee myös ottamaan isoja askelia eteenpäin, sillä kyseessä on vasta nuori poika.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Itse sain tuosta jutusta kuvan, että Tarkki itse olisi valmis tulemaan Kärppiin, mutta Kärpät kartoittaa vielä muita vaihtoehtoja. Eli T.Tarkki olisi vaihtoehto, mutta EI 1.vaihtoehto. Itselläni jäi siis tälläinen kuva.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei tämä Kärppien touhu vakuuta. Hankitaan varamiehiä, kun ei saada profiilipelaajia. Otetaan kasvamaan 21.v hurri, vaikka meillä on sille paikalle Komulainen. Kähkönen kelpaa tuomaan kovuutta ja maalintekovoimaa. Onhan meillä onneksi nuo superjunnut, onneksi.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikka toivoisikin uusien miesten olevan luokkaa kovempia nimiä, niin tilanne on SM-liigan osalta ilmeisimmin se, ettei niitä kovempia kavereita enää juurikaan saa tänne pelaamaan. SM-liiga on tätä nykyä kasvattajasarja ja oma juniorityö nousee arvoonsa. Katsoin läpi viime kesän siirrot (Siirrot / SM-liiga - www.jatkoaika.com) ja niillä tiedoin mitä pelaajista oli ennen kauden alkua, en olisi montaa ukkoa - jos ketään - niistä kelpuuttanut näiden nyt tulossa olevien Kähkösen ja Plihalin tilalle. Olihan siellä esim. Hodgman ja Lasch, mutta ei heidänkään aikaisemmat meriitit antaneet odottaa yhtään mitään.
 

Lelu26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Tervetuloa minullekkin palstalle, elekää heti rookieta hirttäkö :D

Kärppiin on nyt ilmeisesti tulossa nuo Kähkönen, Norman ja Plihal, mietitäämpä keiden tilalle, eli Saarenheimo, Koskenkorva ja Stumpel. Kaikkien poistuvien tilalle tulee nyky SM-liigaan paremmin sopiva pelimies koska oikeasti Norman korvaa Kemppaisen joka siirtynee nelosketjuun. Kärpistä on puuttunut mitalivuosien jälkeen se voimahyökkääjä jonka menestyvä joukkue tarvii, siihen paikkaan Kähköstä istutetaan, ykösketjun laitaan keskelle Plihal ja toiseen laitaan Huml. Kakosketjun keskushyökkääjäksi tullee Viuhkola jakamaan passeja Haatajalle ja Salomäelle. Kolmoseen tulee nopeita jalkoja ja käsiä, Norman, Junttila ja Salomäki. Nelonen on sitten muodossa Keränen, Kemppainen, Komulainen (KKK-Line mutta joku pastori vetää nimestä herneen nenään ja Viuhkola tiputetaan seuraavaan peliin tähän ketjuun).

Pakistoon on huhuttu kovaa paluumuuttajaa, kukahan se on? Kukkonen, Niinimaa, Boumedienne, Korpikari taitaa mennä Lukkoon. Lasse olis tietysti unelma mutta epäilen vahvasti. Pakistossa on jo liikaa "top6" pakkeja jos Ilullekkin sopimus sorvataan, Aten tai Villen peliaika menee kortille tai jopa mies siirtyy katsomoon niin nyt alkaa olla riskirajalla tuo uus kova hankinta.

Maalivahti pitää saada ja hyvä heti alkukaudesta, riskillä Riksman?, Elitserienistä joku nuori ja nälkäinen? KHL:stä löytyis Lassila joka mulle hyvin kelpais, Tarkin Tuomas? jos saisin ottaa suoraan playoffeihin niin sitten kyllä, muuten vähän arveluttava tapaus.

Mietitäämpä nyt lopuksi vielä tätä kautta ja miten se loppui, meidän joukkue oli parempi toista finalistia, kaaduttiin moken yhteen huonompaan erään ja kun tuohon ottaa perspektiiviä niin ei tuo tuleva joukkue pahalta vaikuta, runkosarjanhuonoon sijoitukseen vaikutti eniten pakiston loukkaanumissuma joka johti parin kolmen kärkipakin ylikuormitukseen joka sitten vaikutti koko joukkueen peliin pitkässä juoksussa. Minä ainakin odotan ensikautta jo näiden huhuttujen uusien pelaajien takia innolla, ainoa puute mikä vielä jää on se "MaxWärni" semoisen haluaisin omiin Kärppiini mutta sitä en jostain syystä koskaan saa, sillä olisihan se kiva Humlin ja muiden pelata suht rauhassa ilman ylimääräistä rappaamista, koputtelua kun vaihtoaitiossa istua jököttää mies jolla on asiaa jos on tarvis.
 
Viimeksi muokattu:

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Kärppiin on nyt ilmeisesti tulossa nuo Kähkönen, Norman ja Plihal, mietitäämpä keiden tilalle, eli Saarenheimo, Koskenkorva ja Stumpel. Kaikkien poistuvien tilalle tulee nyky SM-liigaan paremmin sopiva pelimies koska oikeasti Norman korvaa Kemppaisen joka siirtynee nelosketjuun. Kärpistä on puuttunut mitalivuosien jälkeen se voimahyökkääjä jonka menestyvä joukkue tarvii, siihen paikkaan Kähköstä istutetaan, ykösketjun laitaan keskelle Plihal ja toiseen laitaan Haataja. Kakosketjun keskushyökkääjäksi tullee Viuhkola jakamaan passeja Dosnskoille ja Salomäelle. Kolmoseen tulee nopeita jalkoja ja käsiä, Norman, Junttila ja Komulainen. Nelonen on sitten muodossa Keränen, Kemppainen, Körkkö (KKK-Line mutta joku pastori vetää nimestä herneen nenään ja Viuhkola tiputetaan seuraavaan peliin tähän ketjuun).

Männä kauden kultapotta unohtui.

Tervetuloa palstalle :)
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Olihan siellä esim. Hodgman ja Lasch, mutta ei heidänkään aikaisemmat meriitit antaneet odottaa yhtään mitään.

Hodgmanista ei ehkä, mutta Lasch oli kyllä ennakkoon todella kova siirto. Ensimmäinen kausi Euroopassa, ja heti oli Elitserienissä joukkueensa toiseksi paras pistemies. Tähän kun lisää, että usein Elitserienissä tehoilleet ovat olleet huikeita myös liigassa, niin hankinta kuulosti enemmänkin varmalta staralta kuin mahdolliselta flopilta.

Ihan samalla tavalla Laschereita voi Kärppiinkin hommata, mutta näiden kanssa pitää vain olla heti hereillä. Olisikohan jatkanut Södertäljessa, jos se ei olisi tippunut Allsvenskaniin kauden päätteksi? Ehkä, mutta kun tippui, niin Pelicans poimi tuoreen hedelmän. Itse asiassa Kärpillä pitäisi olla jopa paremmat saumat näihin kuin muilla liigajoukkueilla, koska ulkomaiset pelaajat ovat harvoja poikkeuksia (esim. Kratena) lukuunottamatta vain kehuneet meitä.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pitäisi tulla tähtistatusvahvistuksia tyyliin Perrin, kun takoo runkosarjassa pojoja, mutta sulaa viimeistään välierissä ja ikääkin jo ensi kaudella 38 v.

Perrin tekikin juuri äsken sopivasti tehot 1+2 toisessa finaalissa :) En kyllä itse saisi Perriniä väännettyä millään huonoksi pelimieheksi mutta nähkööt kukin asian haluamallaan tavalla.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän tuolla viime kesänäkin ihan kovia pelimiehiä silti siirtyi SM-liigaan ja liigan sisällä. Ei tarvitse edes jälkikäteen jossitella, kyllä jo viime kesänä olisi tiennyt monen noista vahvistaneen Kärppiä. Siellä oli sekä kovia maalivahteja että senttereitä.

Toinen asia on sitten tietysti se, mikä oli budjetti tuossa vaiheessa. Nyt lähinnä ärsyttää se, että monta vuotta on taas menty sillä mielellä, että toivotaan että kaikki menee nappiin ja sitten aletaan kesken kautta paikkailemaan puutteita. Kuvitelkaapas, kun taas toimistolta seliteltäisiin tammikuussa, miten huono tuuri on ollut kun sekä Plihal että Viuhkola ovat olleet niin paljon loukkaantuneena. Siksi ei ole pelit oikein sujuneet, mutta hommattiin Tsekin liigasta tällainen kaveri nyt sitten...
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Perrin tekikin juuri äsken sopivasti tehot 1+2 toisessa finaalissa :) En kyllä itse saisi Perriniä väännettyä millään huonoksi pelimieheksi mutta nähkööt kukin asian haluamallaan tavalla.

En ole väittänyt Perriniä huonoksi, mutta uskonpa että Kärpät pärjää hyvin ilman kyseistäkin herraa (tietenkään en pistä pahaksi vaikka tulisikin Kärppiin ).

Ovela joukkue toi JYP, eilen aivan lapanen Perrin mukaanlukien, mutta tänään ei heikkoa lenkkiä löytynyt. Sitä se joukkueena kasvaminen tekee. Kaikki painaa sata lasissa ja onnistumisia tulee laajalla rintamalla, ei pelkästään kultakuuppa Perrinille. Samaa meininkiä toivon Kärpiltä ensi kaudella ja jos porukka on henkisesti vahva, niin se ei suostu häviämään. Sehän siivittää jo pitkälle,,,
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olihan siellä esim. Hodgman ja Lasch, mutta ei heidänkään aikaisemmat meriitit antaneet odottaa yhtään mitään.

Kuten Mikke11 tuossa jo kirjoitti, niin Ryan Lasch oli jo ennalta kova haku Pelicanseilta. Itse näin mieheltä yhden pelin livenä ja muutamia TV:n välityksellä kaudella 10-11 Södertäljen paidassa. Kaveri kyllä teki vaikutuksen ja olin yllättynyt, että mies siirtyi SM-liigaan pelaamaan.

Ammattitaitoiset pelaajahankkijat tekevät scouttauksensa ihan muualta kuin Eliteprospectin sivuilta. Yleensä ammattimiehillä on lista mielenkiintoisista pelaajista joita seurataan useampikin kausi ihan katsomalla heidän pelejään ja sopivalla hetkellä yritetään napata mies haaviin jos hän on vapailla markkinoilla.

Se on totta, että pelaajamarkkinat ovat kokeneet muutoksen KHL:n tulon myötä mutta ei se nyt kuitenkaan sitä merkitse, että SM-Liigaan ei enää hyviä pelaajia saataisi. Kilpailun kiristyessä myös seurojen ammattitaito pelaajahankinnoissa korostuu, amatöörit jäävät rannalla ruikuttamaan kun ammattimiehet korjaavat hedelmät.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Vaikka toivoisikin uusien miesten olevan luokkaa kovempia nimiä, niin tilanne on SM-liigan osalta ilmeisimmin se, ettei niitä kovempia kavereita enää juurikaan saa tänne pelaamaan. SM-liiga on tätä nykyä kasvattajasarja ja oma juniorityö nousee arvoonsa.

Tuo on mielestäni paskapuhetta. SM-liiga on tällä hetkellä pelaajamateriaaliltaan kovimmillaan vuosikausiin. Nyt on palattu siihen tilanteeseen, että esim. KHL:ssä vaisusti pelanneet kaverit eivät automaattisesti mene kesken kauden Sveitsiin tai Ruotsiin, vaan usea heistä on valinnut SM-liigan. Tällä kaudella Stümpel, Fernholm, Melin ja kumppanit etunenässä. Lisäksi Elitserienistä tulee tänne nuoria pelaajia juuri sen takia, että SM-liiga on huomattavasti fyysisempi ja kovatempoisempi sarja kuin Ruåtsin pääsarja.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Kuten Mikke11 tuossa jo kirjoitti, niin Ryan Lasch oli jo ennalta kova haku Pelicanseilta. Itse näin mieheltä yhden pelin livenä ja muutamia TV:n välityksellä kaudella 10-11 Södertäljen paidassa. Kaveri kyllä teki vaikutuksen ja olin yllättynyt, että mies siirtyi SM-liigaan pelaamaan.

Ammattitaitoiset pelaajahankkijat tekevät scouttauksensa ihan muualta kuin Eliteprospectin sivuilta. Yleensä ammattimiehillä on lista mielenkiintoisista pelaajista joita seurataan useampikin kausi ihan katsomalla heidän pelejään ja sopivalla hetkellä yritetään napata mies haaviin jos hän on vapailla markkinoilla.

Se on totta, että pelaajamarkkinat ovat kokeneet muutoksen KHL:n tulon myötä mutta ei se nyt kuitenkaan sitä merkitse, että SM-Liigaan ei enää hyviä pelaajia saataisi. Kilpailun kiristyessä myös seurojen ammattitaito pelaajahankinnoissa korostuu, amatöörit jäävät rannalla ruikuttamaan kun ammattimiehet korjaavat hedelmät.

Allekirjoitan tekstisi täysin.. Juuri näin

Laschin lisäksi myös Hodgman oli hyvä haku, juuri sellainen mitä myös Kärppien toivoisin tekevän. Hodgman oli junnusarjassa joukkueensa kovin pistemies ja ylsi ok tehoihin myös AHL:ssä (tulokkaana melko pieni peliaika). Mielestäni nopea ja taitava pelaaja, joka on onnistunut pisteiden teossa aiemmin on todellakin järkevä haku. Ei niitä Kanadan junnuliigoja kannata aliarvioida, ne on oikeasti ihan hyvä tasoisia. Kärpät voisi ihan hyvin alkaa tähyilemään p-amerikkaan ja luomaan kontakteja sinne. AHL on kovatasoinen liiga jossa peliaika ei kaikille taitavillekkaan pelaajille riitä, siksi he myös monesti hakevat vastuuta muualta.

SM-Liigassa pelaa kovan tason pelimiehiä ja uskallan väittää, että todella moni heistä voisi pelata KHL:ssä. Syystä tai toisesta valitsivat kuitenkin Suomen. Ei se Siperia ole mikään kovin houkutteleva paikka asua ympäri vuoden. Saa siinä palkka olla aika paljon korkeampi jos haluaa pelaajia sinne.

Kärpillä on joko liian vähän kontakteja tai osaamatonta porukkaa päättämässä pelaajahankinnoista. Kärppien osalta täytyy myös valitettavasti todeta, että joukkue on yleensä valmentajansa näköinen, valmentajat kun yleensä ovat mukana valitsemassa pelaajia. Kärppiin siis tulossa lisää kahdensuunnan duunareita, ja mikä onkaan Aran pelityyli? Kyllä aika puolustusvoittoinen. Kärpissä kaikista ilkeimmätkin yön-Timot muuttuvat kilteiksi lampaiksi, mutta Suikkasen mankelin armottomassa rääkissä lampaista tulee mustia ja ilkeitä. Ja kuka uskaltaa väittää, että valmentajalla ei ole väliä? Paska puhetta sanon minä. Kannatan ehdotusta: Suikkanen Kärppiin maksoi mitä maksoi, oma poika on saatava takaisin kotiin. Jos Junnolla ja Kaitsulla on erimielisyyksiä (mistähän tämä huhu on lähtöisin?) nii eiköhän nekin ole korjattavissa. Harmi vaan, että taitaa Suikkanen olla ensikauden jälkeen melko kallis mies, mikäli KHL vielä kiinnostaa.
 

Lelu26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
koko teksti

Kärppiin on joka viime kausi tullut pelaajia Pohjois-amerikasta, Lukas Kaspar, Kamil "liianhyvä liigan" Kreps, Backlund...jne mutta minusta ne suurimmat syyt eivät ole olleet pelaaja hankinnoiden laadussa, on vaan hommattu vääränlaisia pelaajia joukkueeseen eli joukkue on kasattu väärin, on samaan rooliin liian monta pelaajaa ja valmentajat on pelanneet sillä nipulla väärin, toisin kuin tällä kaudella. Kähkösen siirto kuvaa sitä että on huomattu että pohjoisesta kun ei tule kuin kitukasvuisia ukkoja niin kokoa ja voimaa on sitten hommattava muualta. Kärppien menestyneissä joukkueissa sitä on ollut aina, Viitakoski, Normio, Smyth, Pyörälä. Noilla pelaajilla on voitettu pelejä vastustajan maalin edessä, tehty tilaa maalintekijöille, Pikulle pyörittää peliä. Plihalin sainaus on todennäköinen merkki siitä että Perriniä ei sitten saatu eli "näillä mennään"
 
Viimeksi muokattu:

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Pakistoon on huhuttu kovaa paluumuuttajaa, kukahan se on? Kukkonen, Niinimaa, Boumedienne, Korpikari taitaa mennä Lukkoon.

Ainakin yksi näistä on varma, jos asuntoasioista mitään voi päätellä.

Mietitäämpä nyt lopuksi vielä tätä kautta ja miten se loppui, meidän joukkue oli parempi toista finalistia, kaaduttiin moken yhteen huonompaan erään.

No ei me kyllä parempia oltu. Mun silmissä tuossa sarjassa lopulta kostautui se surullinen fakta, ettei Kärpät pelanneet koko kaudella yhtään ehjää 60-minuuttista. Suoritusvarmuus ja peruspeli oli liian usein kuosissa n. yhden erän verran ja loppuaika himmailtiin. Runkosarjassa himmailu kostautui ja päädyttiin sääleihin, puolivälierissä kostautui 1-3 -johdon menettämisenä. Aika kova jätkä saa Aravirta olla, jos tuon hänen joukkueilleen ominaisen sulamisen pystyy yhtäkkiä kitkemään pois ja todennäköisellä viimeisellä päävalmentajakaudellaan vielä.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuo on mielestäni paskapuhetta. SM-liiga on tällä hetkellä pelaajamateriaaliltaan kovimmillaan vuosikausiin. Nyt on palattu siihen tilanteeseen, että esim. KHL:ssä vaisusti pelanneet kaverit eivät automaattisesti mene kesken kauden Sveitsiin tai Ruotsiin, vaan usea heistä on valinnut SM-liigan. Tällä kaudella Stümpel, Fernholm, Melin ja kumppanit etunenässä. Lisäksi Elitserienistä tulee tänne nuoria pelaajia juuri sen takia, että SM-liiga on huomattavasti fyysisempi ja kovatempoisempi sarja kuin Ruåtsin pääsarja.

Melin ja Stumpel tulivat kesken kauden liigaan, kun olivat ensin flopaneet KHL:ssä. Näitä miehiä on vaikea kiinnittää näin keväällä, mutta alkutalvesta jo ehkä paremminkin. Kirjoitukseni tarkoitus oli lähinnä se, että ei SM-liigaan vaan saada erityisen kovia ukkoja enää tai ei ainakaan montaa. Kärppien pitäisi scoutata huomattavasti paremmin, sillä nykyvuodet on menty lähinnä jo liigatasolla hyviksi havaituilla kavereille. Ei niissä kavereissä ole mitään vikaa sinäänsä, mutta tod.näk. ylihintaa joudutaan maksamaan.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Kärppiin on joka viime kausi tullut pelaajia Pohjois-amerikasta, Lukas Kaspar, Kamil "liianhyvä liigan" Kreps, Backlund...jne mutta minusta ne suurimmat syyt eivät ole olleet pelaaja hankinnoiden laadussa, on vaan hommattu vääränlaisia pelaajia joukkueeseen eli joukkue on kasattu väärin, on samaan rooliin liian monta pelaajaa ja valmentajat on pelanneet sillä nipulla väärin, toisin kuin tällä kaudella. Kähkösen siirto kuvaa sitä että on huomattu että pohjoisesta kun ei tule kuin kitukasvuisia ukkoja niin kokoa ja voimaa on sitten hommattava muualta. Kärppien menestyneissä joukkueissa sitä on ollut aina, Viitakoski, Normio, Smyth, Pyörälä. Noilla pelaajilla on voitettu pelejä vastustajan maalin edessä, tehty tilaa maalintekijöille, Pikulle pyörittää peliä. Plihalin sainaus on todennäköinen merkki siitä että Perriniä ei sitten saatu eli "näillä mennään"

Niin pelaajia on tullut Pohjois-Amerikasta, mutta luulen että näiden pelaajien pelaaja agentit ovat eurooppalaisia ja kontaktit luultavasti sitä kautta. Backlundin hankinnassa Ara oli mukana enemmän tai vähemmän ja Kasparkin pelasi Tsekeissä vielä 2004. Voin olla oikeassa tai väärässä, mutta aika oudolta tuntuu, että pelaajia ei hankita Pohjois-Amerikasta enemmän, mikäli yhteyksiä sinne todella on. Ja muistan joskus lukeneeni jutun, jossa Aho kehui yhteyksiä Tsekkeihin, mistä on siksi helppo hankkia pelaajia. Mielestäni olisi aika suunnata katsetta myös Pohjois-Amerikkaan. Siellä on kuitenkin paljon pelaajia, jotka pelityyliltään sopivat Suomeen. Kanukit yleensä onnistuvat Suomessa, ei se Corso mikään lapanen ollut... Mutta samapa se, meidän fanien on tyytyminen siihen, mitä Aho meille hommaa. Sitten kannustetaan joukkuetta ja katsotaan mihin rahkeet riittävät. Kyllä se kauden aikana huomataan ollaanko runkosarjan kärjessä vai totaalisen metsässä.

Kähkönen on muuten hyvä hankinta, mutta pelkään hintalapun olevan sitä luokkaa, että parempikin olisi samalla rahalla saatu. Kähkönenhän ei mikään jättiläinen ole, kuten ei Pyörälä tai Smythkään, hyviä pelaajia toki ja pelityyliltään kiva lisä joukkueeseen. Toivottavasti Kähkönen onnistuu ja tuo ylivoimaan sitä tarvittavaa röyhkeyttä maalille. Norman voi onnistua tai olla onnistumatta, toivotaan, että liigan pelityyli sopii hänelle. Plihalkin on onnistuessaan (vähintään 40 pistettä) ok hankinta. Kuitenkin liikaa kysymysmerkkejä ilmassa, mikä ei ole yleensä hyvä asia. Kova maalivahti ja viivapelote niin joukkue näyttää taas asteen paremmalta. Luultavasti Mikkola jatkaa, joten uutta pakkia ei ole tällöin tulossa. Mikkola pelasi viimekaudella hyvin, mutta edelleenkin täytyy sanoa, että ylivoimalla en haluaisi häntä nähdä. Mennään mieluummin vaikka neljällä hyökkääjällä.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni tästä kirjoittelusta käy hyvin esille, että vahvistusten hankinta ei ole kovin helppoa. Yritin itse kysellä nimiä, mitkä täyttäisi vaatimukset ja kovin vähän nimiä listalla loppu peleissä pöyrii.

Koska Perriin pyörii tuossa kovasti tapetilla tekee mieleni palata vähän menneisyyteen. Perrin oli aikanaan Jokereiden skouttaus Amerikasta ja jonkinasteinen floppi siellä. Jyppi nappasi miehen ja hän nousi Jyväskylässä suureksi tähdeksi, joka kiusasi aikanaan Kärppiä flayoffeissa. Eli toisin sanoen Perrin oli aikanaan liigan sisäinen scouttaus Jypiltä. Tästä päästääkin hiukan aasin sillalla Kärppiin. Jyppifnaithan tuohon aikaan kiristeli hampaita, koska Kärpissä oli pelannut liigassa pelaan vain Jypissä Ton. Tästäpä sitten listaan omat mielestäni Kärppien ykkösvahvistukset liigassa

Tenkrat, Ilves/HPK scouttaus liigaan
Lievers (Pelicans scouttaus, nousi liiga eliittiin Kärpissä)
Ton (Jokereihin liigaan floppasi, Jypissä loistoon)
Bros scoutattiin tsekistä itse
Boumedienne (Tapparassa liigaan)

Mielestäni ulkolaisten kohdalla varsin usein toistuu sama kuvio. yksi tai kaksi kautta menee totutellessa ja sitten vasta tulee varsinaisia huippukausia. Uskon eräänä syynä olevan SM-liigan kovan temmon ja harjoittelun. Mm. Zaporsky on tästä hyvä esimerkki. Jos noita pohjois-amerikkalaisia "hyviä scouttauksia" tälle kaudelle katsoo niin Lasch ja Dixon esimerkkinä on pelanneet jo aiemmin euroopassa.

Sinänsä minusta ei oel väliä mistä pelaaja tulee. Pääasia, että hän mielenkiintoinen.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Koska Perriin pyörii tuossa kovasti tapetilla tekee mieleni palata vähän menneisyyteen. Perrin oli aikanaan Jokereiden skouttaus Amerikasta ja jonkinasteinen floppi siellä. Jyppi nappasi miehen ja hän nousi Jyväskylässä suureksi tähdeksi, joka kiusasi aikanaan Kärppiä flayoffeissa. Eli toisin sanoen Perrin oli aikanaan liigan sisäinen scouttaus Jypiltä.

Voiko flopiksi määritellä kuuden ottelun jälkeen? Sen enempää nimittäin E.P. ei Jokereissa pelannut.

Perrin pelasi ennen JYP:iin menoa Jokereissa, Ässissä ja HPK:ssa. Kaudella 2001-2002 Ässissä/HPK:ssa reilut 40 paunaa, joten flopista ei voida puhua siirtyessään JYP:n.

Itse asiassa Perrin on rikkonut 40 pisteen rajan jokaisella liigakaudellaan.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Pronssipeliä katsellessa kävi mieleen, että Ramsted olisi hyvä haku sentteriksi Haatajan ja Humlin väliin. Taitava moderni sentteri, pelaaja parhaassa iässä. HIFK hylkiö jotka ovat ennenkin Oulussa kukkaan puhjenneet tyyliin Bäckström ja Hagman. Ei kaksi ilman kolmatta.

Toisaalta hankitut Plihal ja Norman ovat senttereitä, joten eiköhän kauteen lähdetä jo kaikkien tiedossa olevalla sentterikalustolla Viuhkola, Plihal, Norman, Kemppainen.
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Epäilen tuota "varma" Backlund diiliä. T.Tarkki on Kärppien ykkösveska ensikaudella.
Kyllä syvästi ihmettelen ellei Tarkkia yritetä takaisin Ouluun ja luulisi sieltä sen verran tuohta löytyvän että jos lähtee Venäjältä pois niin Ouluun päätyy.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pronssipeliä katsellessa kävi mieleen, että Ramsted olisi hyvä haku sentteriksi Haatajan ja Humlin väliin.

Joskus käynyt HIFK:n palstalla ja lukenut, että tämä Ramu olisi melkoisen leuhka kusipää. Ehkä se osaltaan vaikuttanut, ettei siellä pelaa. En halua mitään itsestään liikoja luulevaa jengiin, vaikka tietysti terve itseluottamus on välttämätön. Jos menee överiksi, niin pilaa kaiken.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös