Alle 18-vuotiaiden MM-Kisat Tsekeissä 2012

• 231 015
  • 571

archieG

HIFK, Slavia Praha
EDIT. Ja Rasmus Kulmala ja 2-0. Rauhallisesti maalin edessä veska jäihin ja siirto rystyltä maaliin.

Tilannetta edelsi hieno Henrik Haapalan (?) karvaus. Kulmalalta hallittu, hieno veivaus maalin edessä. Hieman epä-suomalaisesti ei vetänyt kahden metrin päästä silmät ummessa kohti maalia, vaan kun tajusi että aikaa on, niin hallitusti siirto sivuun ja maalivahti kahville.

Shardik

Kärpät, Avs, Mestis
Menee vähän ohi aiheen, mutta U18 Div IB:ssä pelataan melkoista spektaakkelia noususta IA-lohkoon. Valko-Venäjä löi viiden minuutin pelin jälkeen kaksi maalia 60 sekunnissa. Kazakhstan vaihtoi kylmästi maalivahtia ja kolmisen minuuttia myöhemmin laittoi kiekon häkkiin _kolme_kertaa 51 sekunnin aikana. Tämä oli tarpeeksi Valkkareiden maalivahdille ja toinenkin joukkue pisti miehen vaihtoon. Minuutti vaihdon jälkeen Kazakhstan maalasi kuitenkin neljännen kerran. Koska maaleja ei ilmeisesti vieläkään ollut tarpeeksi ekaan erään, laittoivat Valkovin pojat (veljekset?) kiekon Kazakhstanin maaliin ajassa 12.38. Saas nähä meneekö kymppi rikki ekassa erässä.

SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Toinen erä päättyi 1-3 lukemiin, ja Suomella on kolmannen erän alkuun 43 sekunnin ajan 5-3 ylivoima. Siinä olisi hyvä ratkaista.

dangler

Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
Huh, nuita Teukan syöttöi :) Alotuksesta sitten suoraan Suomi riipaisee viidennen häkkinsä.

E: Pokka antaa kyllä maukkaan ohjurin Barkoville 6-2!

MikGo

Oulun Kärpät, Leijonat
Oijoih, 6-2. Harvoin näkee tämmöistä tsekkiä vastaan. Mut eipä haittaa yhtään!
Juu kyllä Suomi oli isäntä Tsekkiä vastaan. Aika aseettomaksi Suomi teki tsekit. Luistelu oli huomattavasti parempaa kuin tsekeillä, joka tuotti myös paljon jäähyjä tsekeille. Hyvä tästä on jatkaa kohti puolivälieriä.

HJK, K-Kissat, PiTa
Kiekkokontrollia viimmesen päälle, vain toisen erän loppupuoli sujui huonommin. Ja nyt Barkovkin sai maalin ja syötön, joten ehkä tämänkin kentän peli aukeaa nyt paremmin. Puolivälierä odottaa ja toivotaan USA:n riistävän pisteen Kanadalta. Silloin saisimme Saksan/ Latvian vastaamme. Toki tämä porukka vaikuttaa nyt niin kovalta, että Venäjäkin joutuisi koville. Venäjällä on tosin ikävä tapa nuorissa herätä pelaamaan vasta pleijareissa.

Kulmapeli

Teukat, Jokerit, Flyers
Ykkösen peli ei tänään lähtenyt kulkemaan, kuten Kanukkeja vastaan. Juuso Ikosen flunssa ehkä vähän vaivasi vielä, sillä kaveri ei ollut oma itsensä (syötöt pomppi lavassa ja luistelua ei ollut sitä huipputasoa, mitä yleensä). Teräväinen ei ollut aivan parhaalla tasollaan (johtuu varmaan siitä että ketjun peli ei vain lähtenyt kulkemaan). Tänään ei ketjulla osunut, mutta ei yhtään päästettyäkään.

Kakkonen teki neljä ja ratkaisi ottelun. Hieno peli koko ketjulta. Kulmalalle hattutemppu, ja täysin ansaitusti, todella taitava pelaaja. Myös Haapala ja Mustonen pelasivat kisojen parhaimman pelinsä.

Kolmonen sai onneksi lopussa pari onnistumista ja Barkov pistetilinsä vihdoin auki. Toivottavasti tuo maali avasi peliä. Markkula näytti taas hienoa laukaustaan. Ennen maaleja heidän peli oli vähän tahmeeta. Yksi maali meni omiin.

Nelosella meni yksi omiin, ei tehtyjä. Pelasi ihan hyvän pelin kuitenkin. Ei mitään ihmeempää mainittavaa.

Pakit pelasivat jälleen hyvän ottelun muutamaa hätäistä ratkaisua lukuunottamatta. Tikkisen syöttö Barkoville, mistä tuli maali omiin sekä Ristolaisen jotkin kuljetukset ja jäähyt olisi voinut jättää pois. Mielestäni pakit roiskivat liikaa yv:llä, jos katsotaan vetojen laatua/ tarkkuutta. Täytyy erikseen nostaa Lindell, joka pelasi turnauksen parhaan ottelunsa. Myös Lehtosen ja Pokan otteet miellyttivät jälleen silmää.

Korpisalo pelasi maalissa hyvin. Ei voi miestä syyttää takaiskuista.

Seuraavaan peliin kaivataan kakkosen ja pakkien lisäksi muilta ketjuilta uskoakseni kuitenkin tasonnostoa, jos mitalipeleihin mielitään. Hyvästä joukkueelle pelaamisesta täytyy kuitenkin antaa tunnustusta kaikille ja sen avulla voi olla mahdollisuudet mihin vaan.

L. Paraske

Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
B-lohkossa Saksa johtaa Sveitsiä vastaan kahden erän jälkeen 5-0, ja näyttää vahvasti siltä, että se nousee maalierolla lohkokolmoseksi ohi Latvian ja sitä kautta Suomen vastustajaksi puolivälieriin. Ei ole turha joukkue tulosten perusteella tuo Saksan joukkue. Siitä osoituksena voitto Venäjästä alkusarjassa.

Kiekoton

Kiekko-Espoo, Україна
B-lohkossa Saksa johtaa Sveitsiä vastaan kahden erän jälkeen 5-0, ja näyttää vahvasti siltä, että se nousee maalierolla lohkokolmoseksi ohi Latvian ja sitä kautta Suomen vastustajaksi puolivälieriin.
Voi Suomi vielä lohkokolmoseksikin jäädä, senverran helposti on pilli soinut USA-Kanada ottelussa. Molempien ylivoima on ollut aika hyvää ja kahden erän jälkeen kaikki neljä maalia ovat yv-maaleja. Vihellykset kolmannessa erässä sopivasti, niin Kanada vie voiton ja kakkossijan.

L. Paraske

Olin jo linkittämässä turnauksen virallisille sivuille, että tasapisteissä keskinäinen ottelu ratkaisee. Mutta tosiaan, USA:han on myös 9 pisteessä Kanadan voittaessa, joten kaikki on vielä auki kun yksi erä tuota pohjois-amerikkalaisten keskinäistä on pelaamatta tilanteessa 2-2.

eh

Frank Turner Hockey Club
Vihellykset kolmannessa erässä sopivasti, niin Kanada vie voiton ja kakkossijan.
Kanada ei voi tulla toiseksi lohkossa. Jos se voittaa alle kolmella maalilla, USA:lla on tasapisteissä olevasta kolmikosta paras keskinäisten otteluiden maaliero, jolloin se voittaa lohkon, ja Suomi on kakkonen, koska voitti keskinäisessä ottelussa Kanadan. Yli kolmen maalin erolla taas Kanada voittaa lohkon, USA on kakkonen, Suomi kolmonen.

Saksa taas ei nouse Latvian ohi, vaikka hakkaisi Sveitsin häkkiin sata maalia. Tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden maaliero ratkaisee, se on paras Venäjällä. Saksan ja Latvian välisen järjestyksen taas määrittelee näiden keskinäinen ottelu, jonka Latvia voitti.

(Ainakin itse tulkitsen turnauksen virallisia sääntöjä noin.)

L. Paraske

Olisin tosta hieman eri mieltä, mutta ehkä on parempi odottaa mitä sarjataulukko näyttää, kunhan saavat tuon Saksa-Sveitsi -ottelun tuloksen sinne lisättyä. Jenkit ovat joka tapauksessa kylvettämässä Kanadaa (4-2 3. erän puolivälissä), joten uskotaan ja luotetaan Pikkuleijonien olevan kaikissa tapauksissa lohkokakkonen ja kohtaavan puolivälierissä Saksan/Latvian.

Kynä

JYP
Aivan kuten L.Paraske yllä, olen eh:in kanssa eri mieltä. Niin kuin näissä turnauksissa yleensäkin, pitää tuohon kolmen tasapisteissä olevan joukkueen keskinäiseen vertailuun ottaa kaikki kolme näiden keskenään pelaamaa ottelua, eli luoda ns. "minisarja" näille. Näin noissa säännöissäkin sanotaan. Pisteethän Venäjän, Latvian ja Saksan välillä menevät 3-3-3, ja Venäjällä tosiaan paras maaliero. Mutta Saksan maaliero on kuin onkin toiseksi paras, joten Saksa lohkokolmosena jatkoon, ja Latvia putoamissarjaan.

Turisti

Naisten lentopallomaajoukkue
Saksa, Venäjä ja Latvia tasapisteissä. Latvia tippuu vertailusta ulos, heikoin maaliero keskinäisissä. Saksa ja Venäjä vertailuun, keskinäisen pelin vei Saksa, joten Saksa lohkon 2. ja Venäjä lohkon 3.

Näin naapuri huuteli parvekkeelta....ei še voi noin mennä?

L. Paraske

Saksa, Venäjä ja Latvia tasapisteissä. Latvia tippuu vertailusta ulos, heikoin maaliero keskinäisissä. Saksa ja Venäjä vertailuun, keskinäisen pelin vei Saksa, joten Saksa lohkon 2. ja Venäjä 3.

Kaikella kunnioituksella, tuo nyt tuntuisi näistä kaikista ylläluetelluista formaateista järjettömimmältä :D. Luotetaanko wikipediaan? Sen mukaan B-lohkon lopputilanne on

eh

Nähtävästi ymmärsin jotain väärin, sillä Saksa tosiaan on virallisissakin taulukoissa B-lohkon kolmonen. Latvialaisten eilinen ilo oli siis ennenaikaista, karsintasarjaan vie balttien tie.

Eikös nuo aina mene sillä tavalla, että tasapisteiseen päätyneiden joukkueiden paremmuus ratkeaa keskinäisen ottelun perusteella ja useamman kuin kahden joukkueen ollessa tasapisteissä otetaan mukaan maaliero keskinäisissä. Noin se ainakin aina (jo vuosikaudet) aiemmin IIHF:n turnauksissa on mennyt. Eli Venäjällä keskinäisistä maaliero +3, Saksalla +1 ja Latvialla -4.

Samoin jos Suomen lohkossa Kanada olisi voittanut USA:n (kuitenkin max kuuden maalin marginaalilla) olisi Suomi jäänyt kolmanneksi.