Juujärven KooKoon rakentuminen kaudeksi 2012-2013

  • 546 994
  • 1 740

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Muistelisin, että KalPan junnuissa pelaili kyllä keskellä, ainakin jossain vaiheessa. Lisäksi seurailin tilastojen perusteella silloin tällöin Aden tämän kauden edesottamuksia Ruotsin maalla, ja ainakin joihinkin otteluihin hänet oli merkitty keskelle. SM-liigassa Ade on pelannut käsittääkseni koko ajan laidassa, liigasentteriksi fyysiset ominaisuudet ja puolustustaito ovat melko rajalliset. Mutta tosiaan tarvittaessa keskushyökkääjän paikka ei siis Hämäläiselle ihan vieras tontti ole.

Jos en ihan väärin muista, niin Hokki-aikanaan pelasi sentterinä aluksi, mutta vasta laitaan siirtymisen jälkeen pistetili alkoi aueta kunnolla. Silloin oli Mestikseen kyllä kova ukko, jos vire on pysynyt samana Ruotsin reissun ajan, niin siinä on kelpo vahvistus KooKoolle.
 

Stevens

Jäsen
Uutisista päätellen Juujärvi jatkaa näköjään karusellia vanhaan malliin. Toinen mokoma vielä tarvitaan soppareita rosteriin, että piisaa kauden loppuun. No, uskotaan siihen, että muutamassa vuodessa mies on oppinut jotakin. Ainakin sen, ettei suurimman osan kanssa tarvi olla sukset ristissä, vaikka luistimilla liikutaankin.
 

Fordél

Jäsen
Jaa-a eli myö ollaan hävitty jo ensi kausikin :)
Et siis ole tyytyväinen KooKoon tekemiin hankintoihin?

Kyllä, en ole tyytyväinen uusiin sopimuksiin. Jatkosopimukset kelpaavat kaikki.

Kenet tänään julkistetuista pelaajista olisit jättänyt hankkimatta ja keitä olisit toivonut kyseisten pelaajien tilalle? Kysyn vaan, koska olen olettanut, että juuri näiden kaltaisia nuorehkoja pelaajia, jotka mahdollisesti pelaavat uransa parasta kiekkoa ensi kaudella KooKoossa tänne juuri on toivottu.

En ole tyytyväinen Jan-Mikael Juutilaisen ja V-M Koposen hankintaan jos ja kun heistä toinen on lähtökohtaisesti meidän kakkossentteri. Mielestäni molemmat ovat kolmossentteritasoa, Koponen välttävästi kakkossentteri. Olisin jättänyt toisen Juutilaisen hankkimatta, varsinkin kun Nättisen kanssa tehtiin jatkosopimus (joka on ihan ok). Tilalle olisin koittanut hankkia esim. Turo Asplundia tai Matias Myttystä (tosin jälkimmäinen ehkä mahdotonta saada Mestikseen).

Aatu Hämäläinenkään ei herätä mussa erityisen suuria riemunkiljahduksia, koska on tosiaan "vain" uusi Muhonen. Ei missään nimessä mikään kaappaus. No, taitoa ja kiekkokontrollia tarvitaan, mutta toivoisin kärkihyökkääjiin myös suoraviivaisuutta, fyysisyyttä ja henkistä johtajuutta. Niitä on varmasti vielä tulossa, toivottavasti esim. Jere Sallisen muodossa.

Tuomistoa on osa myös hehkuttanut, mutta enpä usko kenenkään nähneen häneltä peliäkään. Täysin kirjoittamaton kortti, joka voi olla ihan hyvä haku tai sitten pidempi projekti.

Lisäksi olen todella pettynyt siihen, että sopimuksissa ei ollut nuori lupauksiamme Koskista ja Virtasta, mikä tarkoittanee (ja huhutkin kertovat), että pelaavat ensi kaudella muualla.

Yksi lahtelaislähtöinen puolustaja olis muuten saatavilla. Kelpaisikohan hän Fordélille ja KooKoolle?

Mietin tässä yksi päivä juuri Forsströmiä, että olisiko tulossa johonkin liigaseuraan. On hyvin mielenkiintoinen pelaaja, sillä liigassa tuli aina ihmeteltyä miten noin kulmikas ja kiekollisesti rajatut taidot omaava pakki voi tehdä noin hyviä pistesaldoja? Samaa mietti moni Pelsu-fanikin. Olisi eittämättä mainio haku Mestikseen, mutta epäilen suuresti olisiko saatavilla tälle tasolle. Jos kuitenkin tulisi niin ilman muuta ottaisin hyvin iloisin mielin vastaan ja olisi ihan joukkueen kärkipakkeja.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En minäkään sitä ymmärrä, että Juutilaista moni sovittelee ykkösketjun keskelle. Vaikka uudet hankinnat aina tavallaan sokaisevat, niin ei kai mikään puolla Juutilaista lähtökohtaisesti KooKoon tasoisen joukkueen ykkössentteriksi. Omakin toive on tietysti se, että kehitystä tapahtuu ja pystyy pelaamaan esim. kakkosen keskellä loppukaudesta. NHL-varaus kertoo aina jotain potentiaalista, vaikka varauksesta on se 6 vuotta aikaa.

Fordelin näkemys siitä, ettei kukaan kolmikosta Juutilainen, Nättinen, Koponen pysty pelaamaan kärkiketjuissa on ihan ok. Näin voi olla. Koposella on se yksi hyvä kausi kakkosen keskellä Turussa, mutta juuttui viimeksi Kouvolassa kolmoseen. Juutilaisella ei ole oikein näyttöjä ja tehnyt kovat pinnat a-junnuissa aika vanhana. Sentterin paikka ja etenkin pinnoja tekevän sentterin paikka Mestiksessä on aika haastava ja voi mennä pari kautta ennen kuin siihen rooliin voi sarjan kärkiseurassa nousta.
.
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko - 65
Itsenäkisin (ja toivoisin) joukkueen näyttävän suunnilleen tältä:

Virpiö - "Malinen" - Julkunen
Roppo - Juutilainen - Hämäläinen
Baker - Koponen - "T.Hyvärinen"
Appelgren - Nättinen - Tuomisto/mr X

Forsberg - Y
Kipru - "Kulmala/Ikonen"
Västilä - "J. Honkanen/Kanukki"

Mr. X = selkeä fyysinen "pelote"
Y = puolustuksen liideri/ylivoimapyssy
 
Toni Niemi voi ottaa sen oman kiekkonsa mukaan ja vaihtaa maisemaa.

Ei vaan saa yksinkertaisesti kiekkoa liikkeelle. Vituttaa valtavan paljon miksi sen pitää joka tilanteessa olla laukomassa, vaikka on miesten peleissä osunut putkien väliin 13 kertaa 401 ottelussa. Vertailun vuoksi tämä on vähemmän kuin Matti Hanalla, joka on tunnetusti huima viivapelote.

Niemi oli kyllä puolustuspäässä hyvä silloin kun ei luullut olevansa kiekollisilta taidoiltaan Paul Coffey.
 
Eli jo tällä viikolla tulossa sopparihommia ja uusia jätkiä ja vanhoja jatkoja tulossa.. Paljon on nimiä pyörinyt ja tässäkin topicissa on ainakin omat huhut kantautunut joidenkin korviin. Uskoisin, että sentteriosastolle voisi tulla vahvistusta uudessa pläjäyksessä ainakin, mutta se on ihan mun oma mutu.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Toni Niemi voi ottaa sen oman kiekkonsa mukaan ja vaihtaa maisemaa.

Niemi on klassinen esimerkki viime kauden vääristä roolituksista, Niemi on sarjan ehdotonta eliittiä puolustuspäässä - hyökkäävään rooliin miestä ei pitäisi pedata. Puolustuksen kädettömässä tilassa Niemi joutui kuitenkin ottamaan isoa kiekollista roolia. Mies on parhaimmillaan kun saisi vierelleen sen aidon hyökkäävän pakin ja Niemi voisi hoitaa sitä itselleen ominta tonttia. Kaveri on kuitenkin omalla osaamisalueellaan niin laadukas, että en voi tajuta miten joku ei huolisi häntä ensi kauden joukkueeseen. Moni täällä huudeltu jatkaja on aika paljon helpommin korvattavissa kuin Niemi.

Mukavaa jos tosiaan saadaan tällä viikolla lisää sopimusuutisia, toivon suuresti että listasta löytyy paikallista väriä.
 
Roolitus oli kieltämättä väärä. Niemellä pitäisi olla kiekollinen pari, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että nöyrän puolustuspään harjan saa halvemmallakin.

Esimerkiksi samaa hintaluokkaa oleva Matti-Pekka Pelkonen pystyy tukemaan myös hyökkäyksiä ja on kokonaisvaltaisesti sarjan parhaimmistoa. Hoitaa oman pään vähintään yhtä hyvin kuin Niemi.

Mutta tähän Pelkoseen nyt ei tarvitse sen enempää takertua. Käytin vain esimerkkinä.
 
En minäkään sitä ymmärrä, että Juutilaista moni sovittelee ykkösketjun keskelle. Vaikka uudet hankinnat aina tavallaan sokaisevat, niin ei kai mikään puolla Juutilaista lähtökohtaisesti KooKoon tasoisen joukkueen ykkössentteriksi.
Runsas puoli kautta HPK:ssa vähäisellä yv-ajalla ja silti iski 7 maalia ja tehotilastokin välttyi pakkaselta. Riittävän hyvä ykkössentteriksi. Kyselyjä tuli myös liigaseuroista ja ainakin Mikkelistä.
 

Fordél

Jäsen
Runsas puoli kautta HPK:ssa vähäisellä yv-ajalla ja silti iski 7 maalia ja tehotilastokin välttyi pakkaselta. Riittävän hyvä ykkössentteriksi. Kyselyjä tuli myös liigaseuroista ja ainakin Mikkelistä.

Olen ehdottomasti eri mieltä. Viisi maalia marraskuussa ja sen jälkeen pääasiassa mentiin kiikaritehoilla. Kertoo juuri siitä kuinka Juutilainen on kaikkea muuta kuin tasainen otteissaan. Niiden pelien, jotka itse Juutilaiselta näin tällä ja edellisillä kausilla, en usko, että on vielä ensi kaudella riittävän hyvä ja tasainen suorittaja ykkössentteriksi tai edes kunnon kakkossentteriksi. Puolustavan roolin kolmos-/nelossentteristä ei kesän aikana nousta Mestiksen kärkiseuran pelilliseksi johtajaksi.

Ykkössentterin pitäisi takoa reippaasti yli 40 pistettä, olla joukkueen hyökkäyspelin sielu illasta toiseen, pyörittää ylivoimaa, hoitaa hyvin aloitukset eikä saisi olla lapanen omassakaan päässä. Näistä kriteereistä Juutilainen täyttänee vain aloitukset ja jotenkin oman pään pelaamisen.
 
Viimeksi muokattu:

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Runsas puoli kautta HPK:ssa vähäisellä yv-ajalla ja silti iski 7 maalia ja tehotilastokin välttyi pakkaselta. Riittävän hyvä ykkössentteriksi. Kyselyjä tuli myös liigaseuroista ja ainakin Mikkelistä.

Toivottavasti pystyisi nousemaan kärkisenttereiden joukkoon, mutta yhtä lailla toivottavasti kauteen ei lähdetä tuollaisella ykkössentterillä. Ei ole vain näyttöjä ratkaisuroolissa pelaamisesta miesten peleissä ja junnutehotkaan eivät täysin vakuuta.

Vertailuun voisi ottaa Juuso Rajalan, joka on vajaan vuoden nuorempi ja tällä hetkellä Mestiksen ykkössentteritasoa. Viimeksi ovat pelanneet samassa sarjassa Nuorten sm-liigaa kaudella 2008-2009, jolloin Rajala teki 1,5 pinnaa ja Juutilainen yhden pinnan per ottelu.

HPK:ssa tuli hyvät maalilukemat, vaikkakin syöttöjä 36 pelissä vain kaksi. K-Laserissa 7 peliä ja 2 tehopistettä. Ei ykkösketjutasoa paperilla, mutta toivottavasti tosiaan nousee sitten vaikka sellaiseksi kauden mittaan.
 
No esimerkiksi Jukureiden viime kauden ykkössena Malinen oli iskenyt parhaalla ja pisimmällä liigakaudellaan 4+0 tehot ja esim. Jokipoikien Rajala iski viimeisessä 24 liigapelissään tehot 1+2, jos tehoja katsotaan.

Tiedä, vaikka tuostakin toinen näkyisi vielä KooKoon ensi kauden rosterissa, joten pidetäähän korvat auki. ;-)
 

Fordél

Jäsen
No esimerkiksi Jukureiden viime kauden ykkössena Malinen oli iskenyt parhaalla ja pisimmällä liigakaudellaan 4+0 tehot ja esim. Jokipoikien Rajala iski viimeisessä 24 liigapelissään tehot 1+2, jos tehoja katsotaan.

Tiedä, vaikka tuostakin toinen näkyisi vielä KooKoon ensi kauden rosterissa, joten pidetäähän korvat auki. ;-)

Varmasti sieltä tulee ainakin yksi lähtökohtaisesti kovempi sentteri kuin Juutilainen, toivottavasti kaksi. Edes valmennuskaan ei siis kaavaile Juutilaista ykkössentteriksi, hyvä niin. KKtigin mainitsemat Malinen ja Rajala ovat ominaisuuksiltaan erilaisia, mutta myös eritason pelaajia kuin Juutilainen. Molemmat ovat paljon valmiimpia ja kyvykkäämpiä tapauksia kärkisentterin tontille.
 
Puolustavan roolin kolmos-/nelossentteristä ei kesän aikana nousta Mestiksen kärkiseuran pelilliseksi johtajaksi.
Yleisellä tasolla Juujärvi tuohon suuntaan eilen puhuikin. Tosin epäilen, että Juutilainen olisi tullut Kouvolaan jämärooliin, kun jämärooli olisi tietääkseni ollut tarjolla liigassakin.

Sportin supertähti Jussi Tapio iski parhaalla kaudellaan liigassa 5 maalia.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Varmasti sieltä tulee ainakin yksi lähtökohtaisesti kovempi sentteri kuin Juutilainen, toivottavasti kaksi. Edes valmennuskaan ei siis kaavaile Juutilaista ykkössentteriksi, hyvä niin.

Toivotaan että tilanne on tämän kaltainen. On hankittu Juutilainen, jolla voi olla potentiaalia ottaa sitä roolia mitä Juujärvikin sanoi videolla. Tämä siis siinä tapauksessa että mahdollinen 1/2. sentteri ei siihen jostain syystä pystykään. Ja jos käy oikein hienosti, niin meillä on 3 sentteriä joilla kaikilla kulkee isosti ja valmennuksen ongelma on tietyssä mielessä positiivinen.
 

Keijuprkl.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, KooKoo
Hyviä hankintoja tulee varmasti lisää ennen kauden alkua, mutta ei Juutilaista hankittu kolmosen keskelle. Juu-juu haluaa vähintään sen viisi sentteriä rosteriinsa, joten jotain on vielä sillekin paikalle luvassa. Koponen ja Nättinen ovat mielestäni erittäin hyvät kolmos- ja nelosketjujen johtajat Mestikseen ja Juutilainen sopii heittämällä kahteen ensimmäiseen hyökkäyskolmikkoon tällä sarjatasolla.

Kokonaisuutena näiden nyt julkaistujen hankintojen sopivuutta joukkueeseen voidaan arvioida vasta kun tiedetään se rosteri jolla kauteen ollaan lähdössä, ja havaitaan ne paikat ja roolit joihin nämä ukot on hankittu. Mielenkiintoisia hankintoja kaikki ja ennen kaikkea nämä herrasmiehet ovat niitä tälläkin palstalla kovasti kaivattuja, urallaan eteenpäin pyrkiviä pelureita, jotka vastuullisen roolin mestiksessä saatuaan onnistuvat kehittämään itsensä varteen otettaviksi liigapelaajiksi

Mitähän sieltä tulee seuraavaksi?
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tiedä, vaikka tuostakin toinen näkyisi vielä KooKoon ensi kauden rosterissa, joten pidetäähän korvat auki. ;-)

Onko Malinen ja Rajala esiintynyt KooKoota koskevissa huhuissa vai onko tuo puhdasta arvailua, että heidät saatettaisiin nähdä KooKoon paidassa ensi kaudella? Sehän on nyt kuitenkin selvä, että KooKoo hankkii ainakin senttereitä vielä lisää, koska jo aiemmin ilmoitettiin, että senttereitä hankitaan yhteensä kuusi pelaajaa ja eiköhän sieltä vielä ykkössentterikin tule jossain vaiheessa.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Ykkössentterin pitäisi takoa reippaasti yli 40 pistettä, olla joukkueen hyökkäyspelin sielu illasta toiseen, pyörittää ylivoimaa, hoitaa hyvin aloitukset eikä saisi olla lapanen omassakaan päässä. Näistä kriteereistä Juutilainen täyttänee vain aloitukset ja jotenkin oman pään pelaamisen.

Eipä näitä kriteereitä täyttänyt viime kaudellakan meidän ykkössentteri Hokkanenkaan. Hokkanen runkosarjassa 11+18=29. Yli 40 pistettä runkosarjassa teki vain kuusi pelaajaa ja näistäkin vain kaksi oli senttereitä. KooKoon sentterit kokonaisuudessaan tekivät pisteitä runkosarjassa seuraavasti:

Iivo Hokkanen 11+18=29
Kory Baker 9+17=26
Jani-Petteri Helenius 2+5=7
Eemeli Koskelainen 0+2=2

Jos oletetaan, että Aatu Hämäläinen pelaa lähtökohtaisesti laidassa niin senttereitä tällä hetkellä ovat Jan-Mikael Juutilanen, Ville-Matti Koponen ja Tomi Tuomisto ja tähän lisätään, että KooKoo hankkii vielä ykkössentterin niin ei tilanne nyt ainakaan huonommalta näytä kuin viime kaudella. Tietysti ykkössentteriä tuo rosteri vielä kaipaa ja jos puheet kuudesta sentteristä pitävät paikkansa niin olisihan joukkueessa tilaa siinä tapauksessa myös kondiittorille.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Toivotaan Virpiön jatkamista, yksi maalintekijä tarvitaan joka tapauksessa ensikin kaudelle. Siren on hieman kysymysmerkki, ei tahdo kestää paikat ja on auttamattoman pieni vaikka pelillään auttaa hyvin joukkuetta myös kiekottomana. Virpiön jatkaessa on joka tapauksessa joku iso, fyysinen ja luisteluvoimainen laituri saatava, joka pystyy taistelemaan kiekkoja joukkueelle, jotta vältetään tämän kauden MikkiHiiri-syndrooma pleijareissa.

Virpiölle sopimus ja sitä isoa "Ilves-laituria" jahtaamaan.
 

Fordél

Jäsen
Eipä näitä kriteereitä täyttänyt viime kaudellakan meidän ykkössentteri Hokkanenkaan.

Niinpä ja kuinkas meille kävikään viime kaudella? Jos ykkössentteri on yössä osan kaudesta ja varsinkin kauden tärkeimmissä peleissä eikä taso riitä niin aika vaikea on nostella pyttyä kauden päätteeksi. Juuri tämän takia J-M Juutilainen ei voi olla kärkisentterimme ja onneksi hän ei sitä ole, vaikka osa täällä on kaveria siihen rooliin sijoittamassa.
 
Viimeksi muokattu:

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eipä näitä kriteereitä täyttänyt viime kaudellakan meidän ykkössentteri Hokkanenkaan. Hokkanen runkosarjassa 11+18=29.
Tarvitaan tasaisempi ykkössentteri kuin Hokkanen, joka toisaalta pelasi vain 35 ottelua. Jos olisi pelannut kaikki 46 peliä, niin pisteitä olisi tullut laskennallisesti vähän päälle 38.

Kyllä KooKoon ykkössentteriltä pitää odottaa yli 40 pistettä kun tällä maalinteko-ongelmakaudellakin kärkisentteri oli lähes 40 pinnan tahdissa, vaikka pelasi ison osan kaudesta huonosti.
 
Onko kellään tietoa koska julkastaan lisää soppareita?

Välimaa puhui ainakin videolla, että tämän tai ensi viikon tiennoilla.

PS. Statistiikka vertailuun taas, että esim. TuTon uusi ykkössentteri on tehnyt 41 pelissä liigassa viisi tehopistettä. Aika kovalta tuo meidän nippu vaikuttaa. Toivottavasti saadaan mekin tällä tai ensi viikolla ykkössentteri.
 
Viimeksi muokattu:

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
PS. Statistiikka vertailuun taas, että esim. TuTon uusi ykkössentteri on tehnyt 41 pelissä liigassa viisi tehopistettä. Aika kovalta tuo meidän nippu vaikuttaa. Toivottavasti saadaan mekin tällä tai ensi viikolla ykkössentteri.

Vai sitten 195 liigapelissä 35 pistettä, joista parhaalla kaudella 3+14=17 pistettä (50 ott.)?

Tosin Juutilainen ei vieläkään paperilla ole sen huonompi kuin Pulliainen. Pulliainen näyttänyt potentiaalinsa liigassa ja vaikea kuvitella tulevaisuuden liigatähdeksi. Juutilaisella sen sijaan on potentiaalia vielä korkeallekin liigassa, jos menee hyvin. Yhtä mahdollista on kuitenkin, että Juutilaisen tilastot näyttävät 195 liigapelin jälkeen samoja lukuja.

Mielenkiinnolla odotetaan sitä ykkössentteriä. Jos liigaan asti tahdotaan, tulisi sen olla mielestäni vähintään Jarkko A. Immonen tasoa. Ykkössentteri ei voi olla liigan kolmos-neloskentän tasoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös