Petulle kenkää

  • 449 464
  • 1 323

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Miten se Jokerit nousi laitojen kautta kun IFK yritti sumputtaa Jokerien viivelähtöä? Esim. olikos se peli 2, Filppulan 0-2 maali. Aivan, lyhyt avaava syöttö ja siitä nopea jatkosyöttö täydessä vauhdissa olevalle laiturille.

Kyseessä taisi olla Game 1. Tilanne lähti oman muistini mukaan näin:
Dehner hieroo rauhassa kiekkoa maalin takana. Jonka jälkeen molemmat Jokereiden laiturit kiihdyttävät laitoja pitkin. Eaves leikkaa pikkaisen keskelle ja Redenpaska seuraa pikkaisen miestä. Kiekko suoraan laitaa Flippulalle täyteen vauhtiin. Söde antaa miehen kävellä parhaalle paikalle. Ranteet lukkoon ja taululla 2-0.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitäisi saada pari kunnon vastapallo taklausta, ála Söde. Luulisi into vähän hiipuvan.
Ongelma on että playoffseissa ei saa taklata liian kovaa, siitä lentää uuu-los. Ainoa varmasti sallittu taklaus on kiilaaminen.
Playoffsien sallivampi linja on sitä että kahvata ja estää saa enemmän, ei mitään muuta. Ihan tuubaa koko tuomaritoiminta. Jopa Levonenkin oli ihan lapanen.

Huomenna voisi ihan surutta vetää tunteella rennosti ja fiksusti. Jokerit on selvinnyt tästä varmaan jopa ilman mustelmia ja se tilasto pitää ainakin korjata. Toivottavasti Pertti Matikainen ei lähde hiihtotaktiikalla.
Lisäksi esim.Åsten voisi tulla Pesosen paikalle (jos Kollit tänään ratkaisee).
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Täällä jotkut ovat sitä mieltä, että IFK ei pelaa Matikaisen johdolla kiekko päätyyn ja perään taktiikalla. Minkähän joukkueen pelejä he ovat katselleet? Olen kirjoittanut täällä useasti kauden aikana, kuinka tasaviisikoin pelin aikana ei montaa kertaa hyökkäyssinistä ylitetä kuin roiskimalla kiekkoa päätyyn. Tämän Westerlund on opiskellut huolella. IFK:n hyökätessä ristikulman puolustaja pudottautuu metrejä siniviivan alapuolella valmiiksi hakemaan päätykiekkoa. Sitten IFK:n hyökkääjä tulee karvaamaan myöhässä ja puolustaja siirtää karvaajan ohitse kiekon helpolla syötöllä lähes vieressä olevalle pelaajalle. Tämä jatkaa kiekon vauhdissa olevalle hyökkääjälle ja IFK:n karvaus on purettu.

Mielestäni IFK:n pitää huomenna tehdä ihan mitä tahansa muuta paitsi roiskia kiekkoja päätyyn. Kiekko pitää saada vauhdissa olevalle hyökkääjälle, joka menköön vaikka yksinään, jos ei pysty syöttämään. Näin voi tulla jäähyjä tai hyökkäyspään aloituksia. Nämä ovat parempia, kuin kuluttava taistelu päädyssä. Vaikka kiekko voitettaisiin päädyssä, niin maalintekosektorin Jokerit on tukkinut tiiviisti. Tästä osoituksena 0 maalia tasaviisikoin. Tällaisia asioita olisi pitänyt harjoitella runkosarjassa, mutta kun ei. Matikainen on päätykiekkomies ja variaatioita ei ole tai ainakaan niitä ei ole näkynyt.

Westerlund on varmasti miettinyt shakkiottelun tavoin vastustajan siirtoja ennakkoon ja hänellä lienee vielä monta kaniinia hatussa. Tässä leikissä Matikainen ja HPK:n A-junioreissa kunnostautunut Pennanen ovat oppipoikia.

Matikaisen yksipuolisuudesta tulee mieleen puolustaja, joka ei osaa luistella taaksepäin. Miksi yhden suurimman budjetin joukkueen pitää kärsiä tällaisesta osaamattomuudesta. Tästä huolimatta huomenna kaikki peliin. Yksi toivo on se, että kiekko pomppisi vähän IFK:lle, mitä se ei ole kauheasti tehnyt sarjan aikana. Yksi peli lisää tuo valtavan kasan rahaa ja siitä olisi varmasti iloa ensi kaudella. Sillä voisi hankkia vaikka uuden valmentajan. Kyllä yhden kauden aikana pelaajien pitää oppia hakemaan kiekko päädystä, joten ei ajan antaminen tässä auta mitään. Tosiasia on se, että sillä taktiikalla ei voiteta mestaruuksia. Toivon todella olevani väärässä ja Matikainen luotsaa meidät kaikkien aikojen ihmeeseen eli jatkoon. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 
Matikaisen yksipuolisuudesta tulee mieleen puolustaja, joka ei osaa luistella taaksepäin. Miksi yhden suurimman budjetin joukkueen pitää kärsiä tällaisesta osaamattomuudesta.

Juuri näin. Tuohon kun lisätään vielä se, että ensi kaudeksi poistuu Pesonen, Granlund, Wirtanen, Kousa, Fernholm sekä todennäköisesti Redenbach ja tilalle ollaan huhuttu Talajaa, Luttista, Pakarista ja Varakasta, niin ei kyllä hirveästi lämmitä. Okei, jos vaihdot menee jotenkin näin: Rajamäki <-> Pakarinen, Järvinen <-> Talaja, Piiparinen <-> Luttinen, niin homma on ihan ok. Mutta jos Petu ajamalla ajaa näitä Luttisia ykkösketjun laidalle, niin sen lisäksi, että Petu on jo vienyt HIFK:n pelillisen identiteetin sukunimikaimansa aikaansaannosten pahimpien aikojen tasolle, tappaa hän myös kaiken sen, mitä Nybondas ja Jalonen rakensivat kolme vuotta. Siinä sitten rakennellaan jälleen P.Matikaisen jäljiltä vuositolkulla sitä, mihin tämä joukkueen ajoi.

Kyllä, minun mielestäni valmentaja saa valita joukkueensa, mutta jos koutsi ei pysty mukautumaan yhtään mihinkään eikä käsitä resursseja tai pysty käyttämään niitä hyväkseen, silloin ollaan ajettu puuhun jo valintavaiheessa ja siinä tapauksessa en voi sulattaa sen enempää johdon, kuin valmennusjohdon tekemisiä. Matikaisen must-have -scouttauksia olivat Conan-Barbaari-Tuomainen ja Invalidi-Erkki. Lisää näitä!
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Matikainen OLI puolustaja, joka ei osannut luistella taaksepäin, tai ainakaan tehdä kiekolla mitään:) äh, nää jutut/herjat tähän kuulu. Paitsi että kuuluvat vähän siinä mielessä, ettei identiteetti koutsina tunnu ratkaisevasti kehittyneen. Se riittää esim. maajoukkueen pakkivalmentajaksi oikein hyvin, mutta ei taitopelaajien vetovastuuseen SM-liigassa.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tehdyt virheet pitää myöntää ja korjata. Tällä kaudella ei ole otettu mitään muuta kuin taka-askelia. Otettiin kuntopiikki talvella kun muut valmistautuivat pudotuspeleihin. Siltikin ihan paskoja kotipelejä vaikka kuinka paljon. Olihan siellä iloisiakin ilmiöitä kauden varrella mutta ainoastaan hyvien yksilöiden takia.

Mennyt usko tuohon valmennuskaksikkoon aikaa sitten ja tunne kumma kyllä vahvistuu vaan. Mikään ei viittaa siihen että ens kaudella nää taikurit pystyis kehittämään jotain järkevää. Ajastaan jäljessä molemmat eikä auktoriteettia nimeksikään.
Olin tyytyväinen kun palkattiin, ei siinä mitään. Nyt pitäisi vaan myöntää tehty virhe ja paikata tilanne.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Koko kauden olen Petua puolustellut, mutta nyt alkaa kyllä kääntymään mielipide potkujen suuntaan. Joukkueella ei edelleenkään ole mitään pelitapaa, vaikka kesästä saakka sitä on ajettu sisään. Jos Petun rinnalle ei saada ketään Marjamäen tyylistä valmentajaa, niin sitten Petu ULOS!
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Ihan sama vaikka tää peli kääntyis vielä voitoks. Petu ulos. Ei tolla rungolla voi peluuttaa noin päin persettä. Mikke vetelee alivoimaa, jengi pelaa pitkää päätyy. Ihan oikeasti? Lähe menee, nyt loppu munki usko suhun.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei tolle kokovartalokyrvälle voi edes vaatia potkuja. Hänen pitäisi itse tajuta poistua seurasta ja viedä mukanaan se lihapullan muotoinen pelikirja-paskakärpänen.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Jokainen toimittaa himastaan valkoisen lakanan, yhdistetään lakanat, ja spray maalilla "PETU ULOS" jättilakanaan, ja jäähallin katon rajasta roikkumaan nordikselle päin. Ei vittu tällästä paskaa voida tarjoilla meille*.

* Linkki vie youtube-videoon ratkaisevasta finaalista.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Yksi jääkiekkohistorian komeimmista dyykkauksista. Ei HIFK voi jatkaa tällä kakansyöjällä. Näkemiin.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Suoraan sanottuna vituttaa kun ei sitä oikeasti voida edes kenkiä ensi kaudeksi pois kun on jo omaa ajokoira jengiä rakentamassa IFK:sta. On aika vitun tyhjä olo, näin munatonta jengiä en kyllä ole vähän aikaan IFK:ssa nähnyt..
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Helvettiin tuo ärsyttävä poliisi. Ei se tarvinnut kuin vuoden saadakseen HIFK:n tähän tilaan. Nybari, sun tehtävä on antaa sille fudut ja heti. Tätä paskaa en viitsi ensi kaudella katsoa. Kiitos ja näkemiin.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Hävettävä, munaton esitys. Ei taklauksia, ei energiaa, ei vittu yhtään mitään muuta kuin 60 minuuttia surffailua. Kiitos käynnistä Matikainen, Pennanen ja muut, painukaa helvettiin täältä!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Just nyt kenkäisin Petun valmennusryhmineen HIFK:sta pois. Ei riitä nyt näkemystä pitkäjänteisen työn mielekkyyteen Matikaisen kanssa, mutta nukutaan nyt muutama yö ennen lopullista omaa tuomiota.

Valmentaja koutsaa pelitapansa niin hyvin sisään, että HIFK tekee nolla maalia 13. erän aikana tasakentällisin. Työnäyte on kattava ja riittävä, voi kili sentään.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Nyt kannatan tätä.

Materiaali yksi kaikkien aikojen parhammista ja sukellus yksi kaikkien aikojen pahimmista.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Vittu mä haluan oikeesti kuulla sulta liimaletti, että mita vittua sä oot syöttäny tolle joukkueelle viimeisen parin viikon aikana. Liigahistoriasta vastaavanlaisen episodin tekeminen on tuskin onnistunut keneltäkään, mutta sulta sekin luonnistui. Saatanan saatana. Sun on turha vääntää paskaa taas jostain helvetin matkasta millä taas ollaan. Myönnä saatana itsekin, että olet mokannut pahemman kerran ja häivy koko porukan kera muualle.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Vaadin päitä vadille! Jos ei täysin epäonnistunutta PSää potkita vittuun, niin ainakin valmennustiimiä pitää rukata uuteen uskoon! Valmennustiimi, joka ei keksi koko ottelusarjassa, miten haastetaan vastustaja, joka lähti sarjaan altavastaajana, on todella heikko.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaadin päitä vadille! Jos ei täysin epäonnistunutta PSää potkita vittuun, niin ainakin valmennustiimiä pitää rukata uuteen uskoon! Valmennustiimi, joka ei keksi koko ottelusarjassa, miten haastetaan vastustaja, joka lähti sarjaan altavastaajana, on todella heikko.

Aamen. Nyt pitää laittaa päätä vaadille ja lyödä saatana päitä poikkikin. Petu on kengittävä vittuun tästä joukkueesta. Jumalauta, joukkueessa pelaa Granlundin veljekset, Peltonen, Kuhta, Söderholm, Kousa, Wirtanen, Pesonen, Fernholm, Endras... jne jne ja vittu tuo joukkue on kauden päätteeksi sijalla 5-8. Ei voi käsittää.

On niin tyhjä fiilis, että ei oikein pysty kirjoittamaan hyvää tekstiä. Tekisi mieli haukkuu kaikki pystyyn.

Mutta joo, kiitos Petri Matikainen. Tuhosit vuodessa sen mitä Kari Jalonen rakensi tänne kolme vuotta.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Kuten tuolla aiemmin kirjoitin, käsissä valmis mestarijoukkue, mutta vika on muualla eli valmennuksessa, jolla ei riittänyt eikä tule riittämään kompetenssi.

Perustelu on helppoa; kuka tahansa puolivillainen puusilmäkin olisi saanut tuon nipun pelaamaan jotain muuta kuin kultaisen 80-luvun ristikulmaan paskaa. Terävin kärki peluutetaan järjestään puhki joka alivoimalla, turpaan tulee (paitsi ehkä karsija-Ilvekseltä) ja valmentaja elää mielenkiintoisia aikoja. Voi hyvä tavaton sentään tätä.

Mua ei sinänsä vituta normaalimäärää, koska jotenkin osasin varautua tähän. En tietenkään odottanut näin täydellistä mahalaskua, mutta Petu osaa yllättää, omalla tavallaan. Kun koko kausi vedetään täysin päämäärättömästi ja lopussa voitetaan pari matsia, niin unohtuu helposti juurikin se tosiasia, että Petu ei voita tärkeitä matseja huippujoukkueella, ehkä jollain hölynpölyn ajokoirajoukkueella jos silläkään enää nykyisin.

Mitä ihmettä onkaan tulossa ensikaudella jos et Petu ymmärrä irtisanoutua ja antaa vastuuta jollekin muulle, etenkin kun valmis mestarijoukkue hajoaa, granlundit ja wirtaset korvataan luttisilla. Tee miehen työ ja anna vaikka Villen vetää joukkuetta tästä eteenpäin, hän on sentään oppinut voittamisen kulttuuria, josta et näytä tietävän mitään, etkä halua ottaa selvää.

Olet Petu katsottu kortti. Kiitos ja näkemiin!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Petun työn tuloksia kuvaa eniten 0 maalia tasakentällisin 13 pelatussa playoff-erässä. Ei tuohon olisi kyennyt edes joku mestis-seura, että hyytyy 100%, vaikka vastassa Jokerit. Peliesitykset olivat vielä kehnompaa kuin tulokset, vaikka hävittiin pelit 0-4. Pää pölkylle Matikaiselta, prkl. Tämä näin, jos päätös tehtäisiin nyt tänään.
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Olen kirjoittanut tänne koko kauden, että kiekko päätyyn taktiikalla ei pärjätä pudotuspeleissä. Yllätys oli tämä täydellinen mahalasku, jota ei voi käsittää. Toisessa Petulle jatkoa -osiossa asiasta tarkemmin, mutta IFK:n hyvää vauhtia esimerkiksi yleisömäärissä ei saa tappaa täydellisellä valmennuksellisella osaamattomuudella, johon aika ei tuo mitään parannusta. Mihin Westerlund muuten on menossa - KHL:ään? Siinä meille olisi hyvä valmentaja viimeistään vuoden kuluttua. Jos sopimusta ei ole, niin tekisin Harkimot ja onhan Westerlundilla ja IFK:lla yhteinen menestyksellinen historia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös