Pudotuspelit kaudella 2011–2012

  • 98 352
  • 393

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Ei täällä nyt mitään tappio mielialaa kannata ylläpitää, kun kaikki on omissa käsissä. Jokerit kaatuu huomenna...

Eihän täällä kukaan tappio mielialaa ole lietsonut kun threadeja lukee? :D Kaikki muu on haukuttu lyttyyn eräiden nimimerkkien toimesta paitsi välineet.

Pudotuspelikiekkoa nähdään joka tapauksessa tänäkin vuonna Porissa, se on kuitenkin hyvä asia.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eihän täällä kukaan tappio mielialaa ole lietsonut kun threadeja lukee? :D Kaikki muu on haukuttu lyttyyn eräiden nimimerkkien toimesta paitsi välineet.
Täydellinen romahdus oli kyllä todellisuutta, ei harhaa. Hetki sitten Ässät oli yli 2 pistettä/ottelu -tahdissa ja haaveili runkosarjan voitosta. Nyt meni kotietu, pudottu ulos varsinaisista pudotuspeleistä ja hyydytty 0,4 pisteeseen per ottelu. Siis alle puolet siitä tahdista, jolla SM-liigan ylivoimainen jumbo Ilves on tämän kauden vetänyt (0,86 pts / ottelu).

Hyvä puoli jääkiekossa tosin on se, että uskottavuus ja oma peli voidaan palauttaa kertaheitolla. Uskon kyllä, että Jokerit kaatuu tänään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainakaan ei voi väsymys käydä selitykseksi, mikäli jää tänään voitto ottamatta. Peli viimeksi tiistaina ja sitä ennen viime viikon torstaina. Kaiken järjen mukaan pitäisi tänään luistelun olla varsin irtonaista (vrt. Jokereiden ohjelma).
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Täydellinen romahdus oli kyllä todellisuutta, ei harhaa. Hetki sitten Ässät oli yli 2 pistettä/ottelu -tahdissa ja haaveili runkosarjan voitosta. Nyt meni kotietu, pudottu ulos varsinaisista pudotuspeleistä ja hyydytty 0,4 pisteeseen per ottelu.

Tämäkin on täyttä totta. Aika monella joukkueella on jossain vaiheessa ollut synkkä vaihe, Ässillä se vaan sattuu olemaan nyt, suhteellisen tasaista se on ollut alusta tähän suvantoon saakka. Toki se että juuri nyt alkavat ne pelit ja ykkösiskijä on poissa tekevät asiasta kimurantimman.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kaiken järjen mukaan pitäisi tänään luistelun olla varsin irtonaista (vrt. Jokereiden ohjelma).

Niinhän sen pitäisi järjen mukaan olla. Usein kuitenkin taukojen tai pitkien otteluvälien jälkeen Ässät ei jostain syystä ole pystynyt huimaan luisteluun vaikka jätkien pitäisi olla tuoreita. Saa nähdä miten käy tänään.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sekä IFK:llä että JYP:illä sarjataulukon perusteella kovemmat joukkueet vastassa, joten jos sarjataulukon perusteella selvästi vastustajaa kovempi Ässät hakee pakkovierasvoiton Tapparasta, tämän kierroksen jälkeen komeillaan sarjakolmosena. How best is that?! :-)
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
HIFK tai JYP puolivälierissä on parempi kuin ei puolivälieriä ollenkaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alan kallistua sille kannalle, että otetaan vaikka se kotietus samantien. Uskon sen myös olevan tärkeä, varsinkin jos vastaan tulee JYP. Enivei, tärkeintä olla kuuden joukossa, tuo Paras kolmesta -systeemi jättää liikaa saumaa paskemmille jengeille.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jyp 103
Ässät 102
Jokerit 98
---------
Kärpät 97

Ti 13.3.
Jokerit-Jyp
Kärpät-Ässät

To 15.3.
Blues-Jokerit
Jyp-Kärpät
Ässät-TPS

Käytännössä Ässille riittää yksi piste ensi viikon peleistä varmistamaan paikan kuuden joukossa. Sitäkään ei tarvita jos Kärpät menettää pisteenkin, tai Jokerit kaksi (tällä hetkellä Ässien maaliero on suht selvästi parempi kuin Jokereiden ja Kärppien). Jos taas Kärpät ja Jokerit innostuvat vetämään 6 pistettä ensi viikolla, niin sittenhän samalla Jyp jää automaattisesti nollille, jolloin pari pinnaa lisää Ässille (TPS:ltä) tietäisi jo kotietua, kun taas pisteittä jääminen veisi vielä sääleihin.

Joka tapauksessa nyt näyttää taas paljon paremmalta kuin pari päivää sitten tähän aikaan.

Jyp ei juuri tunnu houkuttelevalta vaihtoehdolta vastustajaksi, mutta toisaalta eikös Tapparakin ollut 2006 se "ei-toivotuin"? Eikä Jypiä ole kohdattu play offeissa aiemmin kuin yhdessä väsyneessä pronssiottelussa, niin olisihan se vaihtelua.

Mieluummin silti kunnon klassikko heti alkuun, eli HIFK-Ässät.
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Käytännössä se on tosiaan lähes 100% varmaa että vastustaja puolikkaissa on joko HIFK tai JYP. Ainoa mahdollinen tilanteen muuttava skenaario jonka keksin on, että JYP häviäisi molemmat jäljellä olevat pelinsä ja Jokerit puolestaan voittaisi molemmat omansa (tällöin vastustaja olisi Jokerit). JYP jos saa enää pisteenkin, niin se ei tule viidettä sijaa alemmaksi putoamaan..
 

Co.

Jäsen
Melko ikävät vastustajat siinä tällä hetkellä keikkuu. Sanoin jo aikaisemmin, että Jyp ja HIFK ovat juurikin ne joukkueet, joita en haluaisi kohdata ensimmäisellä kierroksella. Jokerit olisi tässä vaiheessa kelvannut, tai toki jokin aika sitten tuli vielä eläteltyä toiveita jotakin "säälijoukkuettakin" vastaan pelaamisesta. Näistä kahdesta ottaisin kuitenkin mieluummin Jypin ja kotiedun, kuin HIFK:n. Ässien täytyy silti nostaa tasoaan vielä huomattavasti, mikäli toiselle kierrokselle halutaan jatkaa, oli vastustajana kuka tahansa.. suunta on kuitenkin ollut tällä viikolla ihan oikea.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Käytännössä se on tosiaan lähes 100% varmaa että vastustaja puolikkaissa on joko HIFK tai JYP.

Kun lyödään brändille luu kurkkuun niin siitä joukkue saa sellaisen hypen, että kaikki on mahdollista. Peleistä olisi epäilemättä luvassa vauhdikkaita ja vaarallisia.

Jyppiä vastaan taas pelattaisiin nolla-nollaa ja odotellaan vain vastustajan virhettä josta päästään rokottamaan. Ja varmaa on, että Ässäthän niitä virheitä tekisi sen muutaman Jyppiä enemmän.

Vaikeita vastustajia molemmat mutta viihdearvon takia käännyn ehdottomasti IFK:n puoleen.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos kuuden joukkoon päästäisiin, toivevastustajaksi Jokerit ja sen passittaminen kesälomille. Jos taas sääleihin pudottaisiin, toiveena olisi Saipa. Joku Jyp tai Tps ei niin kauheasti ns. nappaisi. Mielenkiintoinen viikko tulossa ja katsotaan viimeisen runkosarjamatsin jälkeen, ketä kohdataan ja milloin.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
HIFK:lla on helpohko loppuohjelma, mutta jos tiistain kierroksessa kävisi esimerkiksi näin: Ässät voittaa Kärpät, Jokerit yllättää JYPin, Tappara voittaa HIFK:n. Silloin sarjataulukko näyttäisi tiistain kierroksen jälkeen tältä:

3. Ässät 105
4. HIFK 105
5. Jyp 103
6. Jokerit 101
---------
Kärpät 97

Tällöin vastustaja olisi alustavasti Jokerit. Tosin tässä tilanteessa ainakin meikäläiselle tulee mieleen, että JYP saattaisi mieluummin hävitä viimeisellä kierroksella tahallaan ja ottaa vastaan Ässät kuin IFK:n. Tosin ehkä myös Ässillä on tässä tilanteessa viimeisellä kierroksella mahdollisuus taktikoida. "Kuka vaan paitsi JYP" on hyvä periaate.

(Ihan tilastona runkosarjasta:
Ässät vs. Jokerit: Ässille 2 kotivoittoa, 2 vierasvoittoa (toinen jatkoajalla)
Ässät vs. HIFK: Ässille 1 kotivoitto ja 1 kotitappio, 2 vierasvoittoa
Ässät vs. JYP: Ässille 2 kotitappiota, 1 vierasvoitto ja 1 vierastappio.)
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on nyt momentum. Kysymys kuuluu, pystytäänkö se hyödyntämään? 4 matsia jäljellä, otetaan niistä 8-12p ja klaarataan paikka top6:ssa. Samalla saadaan positiivinen päätös runkosarjalle ja siitä saadaan hyvä flow päälle pleijareihin. Juna pysähtyy vasta päädyssä.

Tämä on se mikä tulee tapahtumaan. Tätä toivotaan ja tähän uskotaan perkele.

Ollaan aikataulussa. 2ottelua jäljellä, näistä otetaan 3-6p ja matka kohti päätepysäkkiä jatkuu. Positiivinen päätös saadaan, kotietu otetaan, tämä on meidän kausi.

Ainoa kysymys onkin enää, kuka meidän jätkistä tekee ilmaveivin mestaruuden jälkeisissä pippaloissa?

ainiin, ja playoffien mvp Joel Armia.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joku spekuloija voi sanoa tarkemmin mutta eikös se ole JYP-Ässät tulossa? Jos oikein käy flaksi, voipi olla myös HIFK-Ässät mutta tämä vaatii JYP:n voittoa suoraan näädistä sekä HIFK:n taipumista HPK:lle suoraan.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Ässät on todennäköisesti 5. liigassa, ja vastaan luistelee yhtä suurella todennäköisyydellä pahin mahdollinen vastus eli JYP. Aikamoinen urakka on tiedossa jos Pata mielii tästä parista jatkoon.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mä toivoisin, että HIFK taktikoisi Ässät vastaansa häviämällä HPK:lle. Toisaalta HIFK:lla on mahkut vielä sarjakakkoseksi - vaikka ei omissa käsissä olekaan - joten saattaa jäädä taktikoinnit väliin.

E: Onhan se tietysti teoriassa HIFK:n omissa käsissä.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Ässät on todennäköisesti 5. liigassa, ja vastaan luistelee yhtä suurella todennäköisyydellä pahin mahdollinen vastus eli JYP. Aikamoinen urakka on tiedossa jos Pata mielii tästä parista jatkoon.

Mielestäni vastus ei ole pahin mahdollinen, mutta epämieluinen kylläkin. Jos Jypin pelaajamateriaalia vertaa Ifk:n vastaavaan tai mahdollista potentiaalia, niin kyllähän Jyp "helpompi" vastustaja on kuin Ifk. Ifk sarjasta olisi tullut varmasi tunteikas ja osin kuumakin, mutta kyllä prossat Ifk jatkoon siinä olisivat olleet 80- 20 kun taas Jypiä vastaan ne ovat huomattavasti tasaisemmat (Velli-Ketola tai joku muu alan asiantuntija voi toki korjata hatusta heitettyjä prosentteja).

Summa summarum, Ässillä on Jyväskyläläisiä vastaan täydet saumat jatkoon, nyt pelaamisen taso olisi saatava vain viime perjantain Jokerit-pelin tasolle niin hyvä tästä tulee.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos muistan oikein, niin Ässät voitti IFK:n tällä kaudella kolmesti ja hävisi vain kerran. En usko, että IFK meitä taktikoi vastaansa.
(Päinvastaiset luvut JYPiä vastaan Ässillä, 3 tappiota ja yksi voitto...)
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos muistan oikein, niin Ässät voitti IFK:n tällä kaudella kolmesti ja hävisi vain kerran. En usko, että IFK meitä taktikoi vastaansa.
(Päinvastaiset luvut JYPiä vastaan Ässillä, 3 tappiota ja yksi voitto...)
Jos toinen vaihtoehto on Jokerit, niin saattavatpa ottaa.

Itse en jaksa mitään materiaaliasioita niin vahvasti tuijotta. JYPilläkin on kova materiaali ja vieläkin vittuimaisempi pelitapa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös