TuTon runkosarjaottelut 2011–2012

  • 118 547
  • 584

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Pakko kehua Matias Kuusiston otteita LeKi-matsissa. Mies pelasi jo KooKoota vastaan mukiinmenevästi, kun ottaa huomioon vähäisen pelimäärän tällä sarjatasolla.

Todellakin joo, Kuusisto on ollut näissä kahdessa viimeisessä pelissä oikein mainio. Toivotaan, että se alkukauden haparointi oli vain itseluottamuksen puutetta, ja nyt kun sitä on tullut, on se parempi taso löytynyt.

Pakeilta muutenkin hienoja otteita näissä parissa viime matsissa, heikkoa lenkkiä ei oikein ole ollut. Eilisestä voisi erikseen kehua Kuusiston lisäksi myös parjattua Ölanderia, joka pelasi erinomaisen matsin. Samanlaisia otteita vaan pakistolta ja vielä Mikke Aaltonen takaisin ruotuun, niin hyvää tulee.

Reivosen vastuuta voisi kyllä lisätä entisestään. Jalka liikkuu ja mies tekee valtavasti hommia, ja näemmä tehojakin löytyy kun sikseen tulee. Voisin kyllä minäkin koittaa Reivosta vaikka Iloviidan paikalla ykkösessä, Reivonen voisi saada hurjia aikaan Virtasena ja VVV:n rinnalla.

Eilisestä erikoisplussat vielä Jalolle ja Santaselle. Juho teki taas tukun hienoja pelastuksia, Jalo paiski duunia mallikkaasti, kuten aina. Eikä menettänyt kiekkoa kai kertaakaan pelin aikana, kuten ei keskiviikkonakaan.
 

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Loppu häämöttää!

Katselin tuota TUTOn loppuohjelmaa ja aika paha se on :/ Tänään on tulossa pataan vaasassa pahasti, harmi sinänsä kun oli ihan hyvä draivi päällä noiden kotivoittojen jälkeen. Kerran siis Jukurit ja uudestaan vaasaan ja näistä nyt ihan tämän päivän perusteella odotan 0 pojoa. Sitten on Jyp-Akat vieraissa ja sieltäkin voi olla aika nihkeä saada pisteen pistettä koska TUTO on ollut vieraissa surkea :/ Ja sitten vielä kun monella on TUTOa vähemmän pelejä tuossa viivalla niin voi olla hups keikkaa että ollaankin ennen noita kahta viimeistä "minipleijari" peliä tuolla karsinta paikalla. Tässä joku heittikin ilmoille että tuo Makkosen tappioputki kun oltaisiin vältetty alkuun niin voisi olla ihan eri tilanne TUTOlla. Turhaa jälkispekulointia mutta onhan se valtava pettymys jos tällä hypellä ollaankin Mestis-karsinnoissa. Toivotaan että tulee tänään tuohon kolmanteen erään joku hirveä boosti ja saadan edes pinna. Saatu hyvin halliinkin porukkaa vaikka siellä nyt ei enää kiroilla saakkaan niin olisi hienoa jatkaa kautta pudotuspeleissä.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Voisihan tuossa spekuloida miksi vaihtaa valmentajaa vain vaihtamisen ilosta. Sihvosen sanoin tiedossa oli etukäteen Makkosen pelikirja eli kamalaa organisoimatonta pystysuunnan jääkiekkoa. Jos lisätään spekulaatioon Makkosen saamat uudet pelaajat sekä K-Laserin konkurssi, mitä ilman playoff-mahdollisuudet olisivat ohi jo tässä vaiheessa, niin suoritus on surkeaakin surkeampi.

Kotona tuo joukkue pelaa kyllä nykyään ihan pirteästi, mutta vieraskentältä ei jostain syystä pisteitä heru, oli vastassa sitten kuka tahansa. TUTO onkin selvästi koko sarjan paskin vierasjoukkue. Loppuohjelma on kieltämättä (mahdottoman) haastava. Jukurit olisi nyt pakko kotipelissä lyödä, että playoff-unelmat säilyvät elossa. Niin ja onhan siinä se joku kikkailutuplakierros runkosarjan päätteeksi. Peukut pystyssä eteenpäin, samalla peläten toista täydellistä floppikautta putkeen.
 

tuomto

Jäsen
Pakko tuohon valmentaja kysymykseen vielä palata. Olin tätä mieltä jo aiemminkin täällä eli ei ole mitään jälkiviisautta.

Makkonen ei ole tuonut tutoon mitään uutta, ainakaan positiivista sellaista. Väitänkin, että Niukkasen kanssa oltaisiin kevyesti viivan yläpuolella.

Pelissä ei ole järjen hiventä. Puumaila sen jo hyvin tiivisti Sihvosen sanoin pystysuunnan organisoimatonta paskaa. En voi käsittää, että tuollainen mies raahataan penkin taakse, ei mitään kannuksia valmentajan saralla.

Syvästi toivon, että yksilöt Santasen johdolla hinaa itsensä pleijareihin. Makkoswn eväillä sinne ei mennä.

Toivotaan, että ensi vuonna puikkoihin asiansa osaava koutsi ellei muuta, niin vaikka Niukkanen takaisin. Eikä olisi loppujen lopuksi edes huono vaihtoehto, kun tätä Makkosen taaperrusta on katsellut ja kuunnellut.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon playoffit ovat nyt viimeistään alkaneet. Kuten jo todettua loppupään ohjelma on kova. 3-peliä jäljellä niistä kaksi vieraissa ja kaksi sarjan kärkijoukkueita vastaan. 5 joukkuetta on yhden pisteen sisällä ja kuudeskin vielä hengittää niskaan 4 pinnan päässä. TuTolla ja LeKillä on eniten pelattuja otteluita ja K-Vantaalla hiukan kirittävää, joten niilä on suurimmat paineet saada pinnoja jäljellä olevista peleistä.

Kuudesta joukkueesta neljä saa paikan pudotuspeleihin, yhden kausi loppuu ja yksi menee karsintaan. Veikkaisin tiukinta kisaa nelikon TuTo, LeKi ja Akatemia ja Vantaa välille. Luulisin että TuTo tarvitsee 4-5 pinnaa seuraavista kolmesta pelistä, että kausi jatkuu. Tappioihin ei siis paljoa enää ole varaa ja kärkijoukkueilta on lähes pakko saada napattua pinnoja.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Minä olin tänään Vaasassa ja olin yllättynyt miten hyvin minun pelipasita otettiin vastaan, ja olihan minulla tuolsveto
kiinni. Mötö kävi ottelun jälkeen juttelemassa ja useampi pelaaja vilkutteli minulle.
Kaiken puolin hyvä viikonloppu...kohti Jukutreita keskiviikkona.

Kaikki Vaasassa toivoi että TUTO tulisi vastaan esimmäisellä kieroksella;-)
 

Oadie

Jäsen
Kuudesta joukkueesta neljä saa paikan pudotuspeleihin, yhden kausi loppuu ja yksi menee karsintaan. Veikkaisin tiukinta kisaa nelikon TuTo, LeKi ja Akatemia ja Vantaa välille. Luulisin että TuTo tarvitsee 4-5 pinnaa seuraavista kolmesta pelistä, että kausi jatkuu. Tappioihin ei siis paljoa enää ole varaa ja kärkijoukkueilta on lähes pakko saada napattua pinnoja.

Tuo pistemäärä luultavasti tarvitaan ja sillä oltaneen kahdeksan sakissa. 3 pinnaa niin sija 9. lienee lähinnä totuutta. Ja sittenhän on vielä ne kaksi ottelua sijoituksesta riippuen. Sinänsä jos joukkue on sijalla 9 on vielä täydet saumat napata 6 pojoa joukkueilta 10 ja 11. Eli takaporttikin on olemassa. Outo tuo systeemi kuitenkin ja taktikointimahdollisuuksia on olemassa. Toisaalta tuo porukka sijoilla 5-11 on äärimmäisen tasainen ja pelit voivat päättyä miten vain.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kuudesta joukkueesta neljä saa paikan pudotuspeleihin, yhden kausi loppuu ja yksi menee karsintaan. Veikkaisin tiukinta kisaa nelikon TuTo, LeKi ja Akatemia ja Vantaa välille. Luulisin että TuTo tarvitsee 4-5 pinnaa seuraavista kolmesta pelistä, että kausi jatkuu. Tappioihin ei siis paljoa enää ole varaa ja kärkijoukkueilta on lähes pakko saada napattua pinnoja.

Tilanne on se, että näin tasaisessa tilanteessa kyse ei ole enää edes pelkistä pinnoista vaan siitä, millä numeroilla mahdollinen voitto/häviö tulee. Toisin sanoen maalierot voivat ratkaista jopa playoffs- ja playout-joukkueen kohtalon.

Tämän takia olikin niin surkeaa, että Sport pöllytti TuToa murskaluvuin. TuTo oli eilisen voiton ansiosta saanut maalieronsa jo paremmaksi kuin pari kilpakumppania, mutta nyt sitten sarakkeeseen tuli -5 lisää. Se oli täysin odotettua, että Sport TuTon kotonaan voittaa, mutta nyt tässä vaiheessa kautta ei saisi selkäranka katketa niin pahasti, että omaan verkkoon tehdään lisämaaleja. Jos peli on esim. 3-1 tai 4-1, niin silti pitäisi syödä jokainen kohti ammuttu kiekko, ettei maaliero repsahda. Ja vastaavasti jos TuTo itse johtaa turvallisen tuntuisesti, niin siitä huolimatta pitäisi pyrkiä apinanraivolla hakkaamaan lättyä pussiin.

Tässä tämänhetkiset maalierot niiden joukkueiden osalta, jotka TuTolla olisi mahdollisuus tasapisteissä ohittaa kohentamalla maalieroaan:
K-Vantaa -19
LeKi -21

Ja TuTollahan on nyt -22, kiitos viidellä miinuksella maalieroa heikentäneen Sport-matsin. Vielä eilen maaliero oli -17.

Joka tapauksessa tammikuun lopun kuuteen peliin lanseeraamani teema "kuudesta kasiin" on nyt päättynyt. Tavoitteenahan oli saada kuudesta pelistä sekä pisteitä 1,5 pisteen keskiarvolla että kyetä pysymään sijoilla 6-8. Tämä tavoite nippa nappa täyttyi, eli joukkue on nyt sijalla 8. ja pisteitä tuli tavoitellun yhdeksän pisteen sijasta 11 pistettä. Kuudesta matsista tuli vain kaksi tappiota, varjopuolena on se, että nämä tappiot olivat aivan liian suurinumeroisia ja kumpikin vieraissa. Vieraspelien saldo on surkea, ja kotipelissä odottaa Jukurit, joten tiukkaa on helmikuun aikana.

Tämä homma voi aivan hyvin jäädä ja luultavasti jääkin niiden kahden helmikuun lopun tasauskierroksen varaan, joista ei vielä tiedä edes vastustajaa. Jännäksi menee, toivottavasti ei jää ns. luu käteen.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllähän me aika kusessa ollaan, kun vastassa vielä Jukurit ja Sport. Mutta todennäköisesti tasauskierroksille jää panosta, ja silloin vastustaja tulee ed. mainittuja heikompien joukkueiden ryhmästä.

Tasauksen otteluparit ja pelipäivät varmistunevat vasta 11.2. Aika perseestä, kun pitäisi oma kalenteri saada siihen kuntoon että pelipaikalle pääsisi. On nimittäin mahdollista että molemmat pelit ovat lähellä, kotipelin lisäksi Lempäälä tai Vantaa mahdollisia.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pohditaan nyt hieman tätä loppukautta, tarkemmin sanoen kahta seuraavaa kierrosta, joista vastustajat ovat tiedossa. Neljäntenä oleva Jokipojat on jo paikkansa varmistanut ja Peliitat on joko varma sarjakarsija tai ei ainakaan uhkaa enää TuToa, sillä eroa on 12 pistettä. Keskitytään siis 54 pisteessä olevaan SapKoon, 53 pisteessä oleviin Hokkiin, LeKiin, TuToon ja JYP-Akatemiaan sekä 49 pisteesä olevaan K-Vantaaseen ja katsotaan, minkälainen otteluohjelma näillä joukkueilla on ennen kahta tasauskierrosta.

SapKo: 39 matsia pelattuna, ennen tasausta jäljellä kotipelit Sportia, Hokkia ja Jokipoikia vastaan ja kaksi vieraspeliä JYP-Akatemiaa ja Hokkia vastaan.

Hokki: 39 ottelua pelattuna, ennen tasausta jäljellä kotipelit Jukureita, SapKoa ja LeKiä vastaan sekä kaksi vieraspeliä Sportia ja SapKoa vastaan.

LeKi: 41 matsia pelattuna, jäljellä kolme vieraspeliä Peliittoja, SapKoa ja Jukureita vastaan.

TuTo: 41 matsia pelattuna, jäljellä kotipeli Jukureita vastaan ja vieraspelit JYP-Akatemiaa ja Sportia vastaan.

JYP-Akatemia: 39 matsia pelattuna, jäljellä kotipelit Jokipoikia, SapKoa ja TuToa vastaan sekä kaksi vieraspeliä Jukureita ja Jokipoikia vastaan.

K-Vantaa: 40 matsia pelattuna, jäljellä kotipeli Sportia vastaan sekä vieraspelit Jokipoikia, Peliittoja ja KooKoota vastaan.

Kyllä tästä vielä kiihkeä loppuhuipennus tulee, ja pelejä pelataan paljon ristiin. Tällä hetkellä suuri etu on 39 matsia pelanneilla joukkueilla, koska niillä on mahdollisuus saada kuusi pistettä enemmän kuin 41 matsia pelanneilla joukkueilla.

Erityisesti SapKolla on aika hyvin pullat uunissa: viisi matsia jäljellä ja maalisuhde vain -2 sekä pisteen etu muihin. Pitäisinkin SapKon pleijaripaikkaa suht varmana. Hokin tilanne riippuu paljon kahdesta SapKo-pelistä, näistä peleistä tulee varmasti kiihkeitä. LeKillä on alla pitkä tappioputki ja vaikea kolmen vierasottelun putki, joten lempääläisten tilanne on muita vaikeampi. TuTolla olisi kyllä saumansa mennä LeKin ohi, mutta se edellyttäisi ainakin kotivoittoa Jukureista sekä pisteiden repimistä Jyväskylästä. Sport-peliin en TuTon osalta paljoa panostaisi, voimasuhteet tuskin ehtivat reilussa viikossa mihinkään muuttua tuoreesta 6-1 -tappiosta.

JYP-Akatemialla on hyvät saumat mennä TuTon ja LeKin ohi tässä vaiheessa, sillä sillä on kaksi matsia vähemmän pelattuna ja joukkue kohtaa Jokipojat kahdesti. Jokipojillahan ei ole enää samalla tavalla panoksia, koska sen neljäs sija on viittä vaille varma, joten Jokipoikien ei tarvitse vääntää täysillä. K-Vantaankaan tilanne ei ole helppo, sillä se on neljä pistettä takaa-ajoasemassa, sen maalisuhde on heikko ja tosiaan lopuista neljästä pelistä kolme on vieraissa ja se ainoa kotipelikin on Sportia vastaan.

Heitetäänpä kuuluisasta hatusta pisteveikkaukset näille joukkueille:
SapKo: repii 9 pistettä ja nousee 63 pisteeseen.
Hokki: saa 7 pistettä ja nousee 60 pisteeseen.
LeKi: voittaa Peliitat, saa kolme pistettä ja nousee 56 pisteeseen.
TuTo: voittaa Jukurit jatkoajalla, häviää Sportille ja ottaa pisteen Jyväskylästä nousten 56 pisteeseen.
JYP-A: saa viisi lisäpistettä, nousee 58 pisteeseen
K-Vantaa: voittaa Peliitat ja Kookoon mutta häviää muut, saa kuusi lisäpistettä ja nousee 55 pisteeseen.

Jos nyt tämän mukaan menisi, niin ennen tasausmatsien määrittelyä sarjatilanne olisi seuraava:
5. SapKo, 63 pts.
6- Hokki, 60 pts
7. JYP-A. 58 pts.
8. TuTo, 56 pts ja hiukan parempi maalisuhde kuin LeKillä (edellyttää, ettei tule isonumeroisia selkäsaunoja)
9. LeKi, 56 pts.
10. K-Vantaa, 55 pts.

Jos tämä menisi näin, niin TuTo ottelisi tasauspelit Hokkia ja JYP-Akatemiaa vastaan ja LeKi, K-Vantaa ja Peliitat pelaisivat omat tasauspelinsä.

Itse asiassa jos kyse olisi tasapisteistä ja maalisuhde-eroista, niin TuTolle olisi parempi sijoittua ennen tasauskierroksia sijalle 9., jolloin se saisi pelata K-Vantaata ja Peliittoja vastaan ja mahdollisuuden puskea itsensä playoff-viivan yläpuolelle.

Spekulointiahan tämä on, mitä tahansa voi näissä matseissa vielä käydä, mutta jännittävää tämä kyllä on. Koska näillä joukkueilla on niin paljon ristiinpelaamisia, niin sanoisin, että seuraavista kolmesta matsista TuTolle saattaa riittää kolme pistettä siihen, että joukkue pystyy vielä taistelemaan pudotuspelipaikasta viimeistään tasauskierroksilla. Jos taas TuTo jää nollille eikä voita enää ketään, niin sitten eivät tasauskierroksetkaan välttämättä enää auta. Mutta toisaalta jos ei ketään voita, niin eipä silloin ansaitsekaan mahdollisuutta pudotuspeleihin.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Forre kelpaisi aina takaisin, on niitä hullumpiakin comebackeja nähty. Tietty joku ison kaliiberin paluumuuttaja kuten Timo Pärssinenkin tekisi terää, jos Pärää vain kiinnostaisi vielä TuTon paidassa palata.

Ika taisi valmentaa Pärssistä Hermeksessä ja HPK:ssa 90-luvun lopulla, joten siinä olisi kova parivaljakko Turkuun. Olisi mukava nähdä Ika jälleen TuTon peräsimessä, tuntuu että sarjasta puuttuu nyt jotain kun Tami ja Föönikin ovat vain taustalla.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olisi mukava nähdä Ika jälleen TuTon peräsimessä, tuntuu että sarjasta puuttuu nyt jotain kun Tami ja Föönikin ovat vain taustalla.

Ei mitään tällaisia. Ensinnäkin en usko, että kaksi niin suurta persoonaa kuin tami ja ika mahtuvat samaan joukkueseen. Kun siitä syntyy titaanien taisto, niin jäljelle jää vain savuavat rauniot. Toiseksi TUTO tarvii aikuisen valmentajan, eikä kiukuttelijoita.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Ei mitään tällaisia. Ensinnäkin en usko, että kaksi niin suurta persoonaa kuin tami ja ika mahtuvat samaan joukkueseen.

KooKoossa oli viime kaudella suuret persoonat don Jouni (puheenjohtaja), O-P (toiminnanjohtaja), Ika (päävalmentaja) ja Tami (varainhankkija, tosin vain firmansa kautta). Tuohon enää Fööni UTJ:ksi ja "mikkihiiri" Ahola kakkoskoutsiksi niin olisi ollut aika supersankarisarjakuvamateriaalia.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Jaahas, suht ehjänä päästiin Vaasasta kotiin eilen. Peli oli nyt mitä oli mutta sain ainakin 85€ tulosvedosta.

Viimeisiä viedään ja nyt on 3 peliä enne niitä tasauksia. Näistä pitäisi kyllä saada 5-6 pistettä revittyä. Mutta ei tule helppoa olemaan. Kotipelistä keskiviikkona on pakko tulla 3 pistettä, koska ne kaksi viimeistä vieraspeliä ei ole niitä helpoimpia. Ensi viikon Sportti-pelissä varmaan päivän kunto ratkaisee ja se iten paljon panosta Sportilla on sillojn vielä. Ja onneksi meillä on viikon huili ennen tota peliä. Se ottelu näkyy myös Veikkauksen kautta.

Viimeisessä pelissä Jyväskylässä Rebelsit ovat myös mukana , ja se voi olla ratkaisevaa että jätkät näkee että fanit ovat paikan päällä kannustamassa. En valitettavasti pääse itse mukaan.

Eli nyt apinanraivolla loppusuoraa kohti. Toki saa myös tulla enemmän pisteitä kuin ne 5-6, mutta lauantain perusteella toi Sportti-peli voi olla liian vaikea. Pelataan nyt ensin ja katsotaan mihin eväät riittää. Ja nythän me saadaan Betonin mukaan, ja Makkonen sanoi että Betoni pelaa vielä runkosarjan aikana. Ehkä just toi Vaasan peli olisi sopiva paikka Betonille. Santanen on ollut huono Vaasassa kun taas Betoni on aina pelannut hyvin siellä. Katsotaan, katsotaan. Nyt kun TUTO saa 2 hyvää maalivahtia kokoonpanoon niin ehkä voisi vetää niinkuin naapuri veti mestaruuskaudella: Toinen maalivahti pelaa kotipelit ja toinen vieraspelit. Eli Santanen vetää kotona ja Betoni vieraissa!
 

hokihoki

Jäsen
Anrei näyttää päässeen heti kovaan ruutuun illan pelissä, kaveri pelaa 1. ketjussa Virtasen ja Iloviidan välissä. Missä mahtaa Vainiola olla?

Myös Betoni tekee paluun tolppien väliin, toivottavasti mies jatkaa siitä mihin ennen loukkaantumistaan jäi!
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Anrei näyttää päässeen heti kovaan ruutuun illan pelissä, kaveri pelaa 1. ketjussa Virtasen ja Iloviidan välissä. Missä mahtaa Vainiola olla?

En tiedä mutta kyllä tosiaan hiukan vituttaa tämä TUTO:n jatkuva U-tuuri. Tänäänkin sitten poissa ainakin Vainiola, Famulare ja Mikke Aaltonen. Ukkoja tärkeimmästä päästä.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Anrei näyttää päässeen heti kovaan ruutuun illan pelissä, kaveri pelaa 1. ketjussa Virtasen ja Iloviidan välissä. Missä mahtaa Vainiola olla?

Niinkuin totesin tossa otteluketjufoorumissa niin toivon että Vainiola on vaan huilivuorossa tänään. Jos ykkössentteri loukkantuu nyt niin se on kyllä morjens! Toivottavasti Anrei on tänään liekeissä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Anrei näyttää päässeen heti kovaan ruutuun illan pelissä, kaveri pelaa 1. ketjussa Virtasen ja Iloviidan välissä. Missä mahtaa Vainiola olla?

Myös Betoni tekee paluun tolppien väliin, toivottavasti mies jatkaa siitä mihin ennen loukkaantumistaan jäi!

No, ainakin on Hakulisella näytön paikka. Toivottavasti Vainiolalla ei ole mitään isompaa ongelmaa, sillä Vainiola on tällä hetkellä TuTon tärkein hyökkääjä. Toki Antti Virtanenkin on erittäin tärkeä, mutta aivotärähdyksensä jälkeen hän ei ole ollut ihan alkukauden vireessä.

EDIT: Näköjään on vain huilivuoro Vainiolalla. Hyvä niin, mutta olisi kyllä ollut tärkeämpää pelata tämä matsi täysillä ja antaa sitten kärkipelaajien huilata vaikka Vaasan reissulla.

Betonin peluuttaminen on vähän kaksipiippuinen juttu. On selvää, että Tommi tarvitsee pelituntumaa, joka on täysin nollissa pitkän loukkaantumisen takia. Toisaalta TuTolle olisi tämän kotipelin voittaminen erittäin, erittäin tärkeää. Ehkä olisin itse peluuttanut vielä tässä pelissä Santasta ja päästänyt Virtasen sitten vieraspeleissä hakemaan pelituntumaa. Toki vieraspelitkin ovat tärkeitä, mutta realistisesti ajatellen kotipelistä on todennäköisempää saada enemmän pisteitä kuin vaikkapa Vaasan vierasreissusta.

Äh, ehkä parempi olla taktikoimatta nyt liikaa - jos kausi ei jatku, niin sitten on sama kuka pelaa, mutta jos se jatkuu offseissa tai outeissa, niin sitten on elintärkeää, että kumpikin veskari on pelikunnossa ja saanut pelituntumaa alle. Toki TuTolla on Törrekin valmiina astumaan kehiin, joten veskariosasto näyttää kerrankin lupaavalta.

Missähän muuten Nielikäinen on? Loukkaantuiko Nielikäinen edellisessä pelissä, vai mikä mahtaa olla lehtimainoksissakin mainostetun "cowboyn" pelikunto? Myöskään Famularea ei näy, joten illan kokoonpanossa kolmosketju on muodossa Markku Vuorisalo- Santeri Halme- Teemu Aarnio.

Pakisto jatkaa sillä linjalla, mitä se on ollut viime peleissä eli se on seuraavanlainen:
Laine - Syväsalmi
Koponen - Kuusisto
Linke - Ölander.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Missähän muuten Nielikäinen on? Loukkaantuiko Nielikäinen edellisessä pelissä, vai mikä mahtaa olla lehtimainoksissakin mainostetun "cowboyn" pelikunto?

Joo tosiaan, puuttuipa näemmä Nielikäisenkin nimi rosterista. Pasin kohdalla kyse lienee siitä vanhasta selkävammasta, jonka takia peli näytti Vaasassakin niin voimattomalta. Toivottavasti nyt saa sen kroppansa kuntoon ja nopeasti, ettei mene koko loppukausi täysin vihkoon.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Joo tosiaan, puuttuipa näemmä Nielikäisenkin nimi rosterista. Pasin kohdalla kyse lienee siitä vanhasta selkävammasta, jonka takia peli näytti Vaasassakin niin voimattomalta. Toivottavasti nyt saa sen kroppansa kuntoon ja nopeasti, ettei mene koko loppukausi täysin vihkoon.

Jos on selkävammaa, niin jättäisin sitten Nielikäisen myös TuTon seuraavasta vieraspelistä (Vaasa, part XIV) pois ja antaisin Nielikäisen lepuuttaa selkäänsä täydet kaksi viikkoa ennen Jyväskylän vieraspeliä ke 8.2. Turha sitä on Nielikäisen lähteä selkäänsä uudestaan Vaasaan rikkomaan, jos selkävammasta tosiaan olisi kysymys.
 

hokihoki

Jäsen
Todella tärkeät 3 pistettä jäi kotiin tänään!

Virtanen oli yllättävänkin varmaotteinen maalilla, siihen nähden että on ollut todella pitkään pelaamatta. Toki hiukan kiekkoja pomppi, mutta Jukurien ainut maali ei missään nimessä Betonin piikkiin mene. Hienoa saada kaveri takaisin maaliin. Tämän illan perusteella Santanen saa jatkaa luukkuvahtina.

Reponen on luultavasti loppukauden sivussa, sen verran kovan töötin sai olkapäähänsä laitataklaus tilanteessa.

Tuomarit olivat huonot, vaikka nimet selässä olivat toiset kuin yleensä.

TUTOlla oli paikkoja ja lukema olisi voinut olla rumempikin. Ei mitään kaunista peliä, mutta puolustus toimi ihan mukavasti.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Todella tärkeät 3 pistettä jäi kotiin tänään!

Virtanen oli yllättävänkin varmaotteinen maalilla, siihen nähden että on ollut todella pitkään pelaamatta. Toki hiukan kiekkoja pomppi, mutta Jukurien ainut maali ei missään nimessä Betonin piikkiin mene. Hienoa saada kaveri takaisin maaliin. Tämän illan perusteella Santanen saa jatkaa luukkuvahtina.

Reponen on luultavasti loppukauden sivussa, sen verran kovan töötin sai olkapäähänsä laitataklaus tilanteessa.

Tuomarit olivat huonot, vaikka nimet selässä olivat toiset kuin yleensä.

TUTOlla oli paikkoja ja lukema olisi voinut olla rumempikin. Ei mitään kaunista peliä, mutta puolustus toimi ihan mukavasti.

Hienoahan tuota oli katsella. Puolustus ja alivoima toimi oikein hyvin. Pelaaminen oli kolmannessa erässä varsin kypsää eikä joukkue passivoitunut tai panikoinut, eikä sössinyt vaikeaa alkua kun Keni päätyi suihkuun. Neloskenttä oli ekassa erässä mainiolla pelipäällä, myöhemminhän TuTo pelasikin käytännössä kolmella kentällä kun kaksi hyökkääjää (loukkaantunut Reponen ja suihkuun päätynyt Aki) olivat poissa. Itsekin arvelin heti Reposen loukkaannuttua, että tuosta ei ihan heti tulla takaisin kaukaloihin.

Betoni Virtaselta kelpo paluu työn ääreen. Varmaa ja vakaata toimintaa, vaikkakin vielä vähän on pelituntuma väkisinkin hakusessa.

Anrei Hakuliselta myös kelpo esitys ykkösen sentterinä. Olivat merkitsevinään maalinkin, mutta Kupittaan toimitsijoiden maali- ja syöttölotto pyörähti perinteisesti ja maaleja korjailtiin jälkeenpäin muille pelaajille, joten Hakuliselta jäi sittenkin maalitili avaamatta.

Pakistosta Ölanderin peli oli aika heikkoa. Pari jäähyä ja Jukurien maalipaikka avautui Ölanderin virheratkaisusta. Linke pelasi hyvän pelin, ja myös Kuusisto on parantanut koko ajan. Laine näytti alussa olevan melko pihalla, mutta jos mies kaksi maalia iskee, niin ei Kupittaan Cheliosta viitsi moittiakaan.

Eihän tuo tietystikään täydellistä ollut, ja puutteitakin oli. YV-pelaaminen on edelleen heikkoa, ja valmennus pyörittää edelleen esim. Vuorisaloa ylivoimakentissä, vaikka Marre ei suoraan sanottuna mitään saanut tänäänkään aikaan. Myöskään Iloviitaan en ole kovin tyytyväinen, sillä hyvän TuTo-alun jälkeen Iloviita on jotenkin hiipunut.

Jalo & Keinänen -akseli sen sijaan toimii melkoisen hyvin, ja TuTon ainoa yv-maalikin syntyi tämän kaksikon toimesta. Muuten pitäisi ylivoimia miettiä vielä uudestaan.

Mutta kun tulos on ex-sarjakärkeä vastaan 4-1, niin turha se on liikoja pohtia mahdollisia heikkouksia. Tulos ratkaisee, ja kolme pistettä auttoivat TuToa suuresti varsinkin kun sekä SapKo että JYP-Akatemia hävisivät. Pelissä oli itseluottamusta ja asennetta, ja katsomossa tuli viihdyttyä aivan toisella tavalla kuin esimerkiksi toisessa taannoisessa kärkimatsissa TuTo-KooKoo, jossa matsi oli pitkälti synkeää kyntämistä kummaltakin joukkueelta, ja jonka pelasti lähinnä jännittävä rankkarikilpailu ja Nielikäisen edesottamukset. Toki tulos oli tuossakin pelissä tärkeää, mutta jos TuTo olisi KooKoo-pelin hävinnyt rankkareilla, niin peli olisi vituttanut melkoisesti.

Mitä tuomareihin tulee, niin tosiaan tänään ei ollut Orelmaa ja Fonseliusta, oli Jarno Levonen ja Petri Tuomisto. Minun mielestäni tämäniltainen tuomarityöskentely oli sen sijaan huomattava parannus Orelma-Fonselius -akseliin. Tuomaritoiminnan linja oli tasapuolista ja siinä oli ylipäätään jonkinlainen linja. Toki jokunen jäähy jäi puolin ja toisin viheltämättä, mutta tuomioita ei vedetty hatusta ja annetut tuomiot olivat ymmärrettäviä. Ottaisin kyllä tämän parivaljakon toistekin tuomitsemaan, sillä nyt ei menty kaaosteorian mukaan.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Huikea taistelu kyllä vajaamiehiseltä TUTOlta ja tärkeät pisteet kotiin. Mukavasti tämä joukkue yllättää, kun sitä ei hirveästi odota. Virtaselta mahtava paluu maalinsuulle ja maalivahtikaksikkoon tämä homma ei ainakaan kaadu. Neloskenttä on kyllä huikeassa vireessä ja myös Hakulinen ansaitsee erityismaininnan hienoista otteistaan. Pientä miinusta voisi tarjoilla Keinäselle itsehillinnän pettämisestä ja taas on yksi tärkeä ukko sivussa ainakin seuraavasta ottelusta.

Tämä voitto taannee ainakin sen, että jännitys säilyy loppuun asti.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pientä miinusta voisi tarjoilla Keinäselle itsehillinnän pettämisestä ja taas on yksi tärkeä ukko sivussa ainakin seuraavasta ottelusta.

Tämä voitto taannee ainakin sen, että jännitys säilyy loppuun asti.

Onneksi on nyt viikko aikaa seuraavaan peliin, eli ehkä joitakuita nyt telakalla olleita pelureita saadaan taas pelikuntoon.

Tosin tekisin melkeinpä niin, että jos avainpelaajilla on jotain huilia vaativaa kremppaa, niin saisivat sitten levätä ja kuntouttaa itseään tulevan Sport-vieraspelin ylikin. Täysi miehistö sitten vasta JYP-Akatemia -peliin 10 päivän päästä. Ihan turha sitä on ainakaan vajaakuntoisena kenenkään mennä itseään Vaasaan telomaan.

Vaasaan vain "erikoismiehistö": Jesse Virtanen, Nielikäinen (jos pelikunnossa) yms. ja linjaksi fyysisempi koppipuolustus. Oma veikkaukseni on, että Sport vie Mestiksen runkosarjan, joten turha on kaikkia pelaajia ja resursseja Vaasan reissulle tässä vaiheessa haaskata, mikäli pelikunto ei ole sataprosenttinen. Jyväskylän matsi on sen sijaan "kuuden pisteen matsi", koska JYP-Akatemia tappelee samoista sijoituksista kuin TuTo. Kaikkein huonoin vaihtoehto olisi, että Vaasassa pelattaisiin äärirajoilla, pelaajia joutuisi telakalle ja voimat ehtyisivät - ja Sport silti voittaisi, jonka jälkeen takki olisi tyhjä Jyväskylän reissulla ja Akatemiakin voittaisi.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mutta kun tulos on ex-sarjakärkeä vastaan 4-1, niin turha se on liikoja pohtia mahdollisia heikkouksia.

Jos Jukurit saa noin kujalle, mitä TuTo tänään sai (tämä radiosta nähtynä), niin ei teillä ole hätäpäivää playoff paikan suhteen ainakaan. Sinikeltaisilta taisi olla mopo avaimineen ihan hukassa tänään? Kertokaa pelin oikeasti nähneet, jos viitsitte (en aina ihan luota tuon radion kuvaan). Toisen erän Jukureiden jäähysuma kai se lopullisesti sekoitti Jukureiden pakan ja käänsi voiton Turkuun. Ennen peliä oli ihan sellainen tunne, että LeKi peli avasi meidän pelin takaisin "omille uomille". Taisi mennä aika pahasti lepikkoon tuo tunne. Pikku ekstraknoppi pelistä: Piitulainen ei ollut koko yli 100 peliä käsittäneellä Mestis-urallaan ottanut yhteensä niin paljon jäähyjä kuin tuo tämäniltainen ulosajo antoi..melkoinen "sikailija" siis. (parit kaikkien rakastamat hymiöt tähän)

edit. nyt vasta huomasin, että tämä meni teidän kausi ketjuun, eikä otteluketjuun, pahoittelut, mutta olkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös