Otteluseuranta välierät U20-4.1.2012

• 333 696
  • 1 400

Fordél

Aikalailla tässä ollaan kolmannessakin erässä varmasti Aittokallion varassa. Ruotsi tulee laittamaan lisää painetta ja Suomi varmaan jollain tapaa vetäytyy kuoreensa vaikka jotain muuta kopissa painotettaisiinkin. Nyt tarvitaan Granlundilta ja muilta pitkiä hyökkäyksiä myös Ruotsin päässä ettei olla koko aikaa vastaanottavana osapuolena.

Jymäkkä

HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mikael Granlund on kyllä todella väsyneen oloinen. Toivottavasti saa jostain virtaa kolmanteen erään.

Hyvältä näyttää.

Jep. Minusta se pitkäksi venähtänyt av- vaihto vei voimat. Ei ehtinyt missään vaiheessa palautua enää 2. erässä. Toivottavasti erätauko riittää.

L. Paraske

Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
On tuo Armia ihmekaveri, ei voi muuta sanoa. Aiemmin erän aikana kaveri näytti niissä parissa hyökkäyksessä jossa sattui kiekkoon koskemaan joltain eksyneeltä ja aralta koiranpennulta, mutta sitten tekee tuollaisen tempun. Maalintekijä.

Vielä pitää erä jaksaa painaa. Kolmosketjulle vaan rohkeasti lisää jääaikaa, Granlund alkoi jo vähän piiputtamaan toisen erän lopussa.

Blackie

Ässät
Onhan tuo aika heppu tuo ARmia miten se taiteilee sankarin ja roiston rajalla joka ottelussa. Hyökkäyspään jäähy olisi ollut aika surkea suoritus, mutta kun sellaista ei tule (tuuria taas?) ja poika on yksinään maalivahdin kanssa, niin kiekko on maalissa.
Slovakiaa vastaahan Armia otti jäähyn, kun yritti nostaa vastustajan mailaa siinä epäonnistuen. Kaksi minuuttia korkeasta mailasta.

Apassi

HIFK
Tämä on just niitä pelejä, että jos pelattaisiin paras 7 sarja, niin Ruotsille kääntyisi väkisin ennemmin tai myöhemmin, mutta vitunkos sillä on väliä. Kerrasta poikki systeemi tuo tähän oman jännitteensä ja silloin tämän tyyppiset materiaalierojen raiskaukset ovat mahdollisia. Toivottavasti kestetään loppuun asti. Hyvä puoli tässä on se, että Suomi tekee pakostikin vielä yhden maalin, koska ei Mikael granlund pisteittä jää. Eihän?

aquanqua

HIFK
Samaa mieltä, että Mikke on ollut vaisu muutamaa hetkeä luk.ot.. Poikkeuksellisen paljon mieheltä nähty heikkoja ratkaisuja kiekon kanssa.

Mutta ei se haittaa, Suomi pelaa joukkueena todella tunnollista puolustuspeliä ja maalipaikat on käytetty ihailtavan tehokkaasti. Finaalipaikka on tällä tahdilla lähellä.

haepis

Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Kertokaapa pikakelauksella että mitä pelissä on käynyt? Nyt vasta pääsin koneen ääreen!

Ruotsi laukoo 34(?) kertaa Aittokalliota kohti, Suomi 12 Gustavssonia ja tekee siinä sivussa kaksi maalia (Ruuttu, Armia). Ruuttun maaliin Aaltoselta hyvä esityö: kiersi laidasta ja ujutti juuri ennen maalin taakse menoa kiekon maalin eteen, josta Ruuttu heitti yläpesään.

Armia karvasi kiekon hyökkäyspäässä Datsyuk-tyyliin (takaapäin mailannosto) ja laittoi kiekon etuyläläskiin.

Kuusumu

Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
"Joel Armia" trendaa parhaillaan Twitterissäkin. On se kova.

John Lidgett

KooKoo, Vilmos Gallo
Ei vittu! Millon viimeksi suomalainen jääkiekkojoukkue on arvoturnauksessa viimeistellyt yhtä jäätävästi, jos viime kevättä ei lasketa?

Ruotsi hakkaa päätä Aittokallioon ja Armia tekee melkeinpä Suomen ainoasta paikasta maalin, ihanaa!

Frankie

평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kaikista fleguilu-puheista ja arvosteluista huolimatta mun jengiin mahtuu aina yksi kliininen viimeistelijä mallia Armia. Upeaa, että meillä on tällainen synnynnäinen maalintekijä jengissä. Paljon mielummin katselen Armia, kun jotain Tomi Kallioita ja Kimmo Rintasia, jotka paskovat housuunsa aina kovan paikan tullen.

Pulkkinen on löytänyt itsestään sisäisen ihmiskuulan. Narrit ei tarvitse Rudia ollenkaan keväällä, kun Pulu hoitaa pommitkin.

IFK, respektit suomalainen Jokerit
Ikävästi ranskan alkeet päässeet unohtumaan, kun yrittää saada tolkkua tuosta Quebeciläisestä selostuksesta :)

Ah ouaïs, bien sûr...eikun oikeesti. Se ON todella vaikea seurata, mitä noi sanoo. Mutta ei sillä väliä. Mielummin vaikka Valéry-Francois Détain kuin Mikas Aukkonen...

Ja mikä tärkeintä. Nyt on v**tu SAUMA!!!

aurinkolahna

Kärpät, AC Oulu
Onhan tuo ollut Ruåttin näennäistä hallintaa, mutta kysehän on Raipen taktiikasta: Karvaus helvetin alhaalla, kiekonriisto, vastahyökkäys ja maali.

Itse asiassa Raipen pelikirja on varmaan Aku Ankka, mutta pääasia että johdetaan. Kerrankin yksilöt ovat rautaa ja maalivahtipeli toimii.

IceWalker

HJK, K-Kissat, PiTa
Suomen peli parani vähän jäähyyn saakka. Mutta, näköjään vain lahjattomat tarvitsee Meidän Peliä, lahjakkaat pelaa omaansa. Ja Helmisen näköistä kiekkoahan sikäli, että kuului lahjakkaimpiin itsekin - pelaajana. Kun taas J.Jalosen ja P. Sihvosen pelaajaura, hmmm. Aittokallio on suurelta osin tämänhetkisten lukujen takana.

gcz_

JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Suomalaiset on kyllä huikean paljon ruotsalaisten perässä henkilökohtaisessa taitotasossa ja luistelussa. Hyvä onni ja erinomainen maalivahtipeli saattaa kuitenkin tällä kertaa riittää voittoon.

Mazaa

Karsinnat
Pulkkinen taklaa kuin juna. Suomalaiset viimeistelevät tehokkaasti. Sangen hieno ja erilainen esitys kuin mitä oletusarvot antoivat odottaa.

Ruotsalaisten luistelu on huomattavasti tuoreemman oloista kuin suomalaisten, mutta en usko ruotsalaisten pitävät enää kolmannessa erässä tuollaista vauhtia.

Koska tulosvetoveikkaukset eivät koskaan osu, niin pistetään nyt varmuudeksi hurreille 3-2, jolloin Suomi vie varmasti matsin himaan.

SamSal

Vilpas

Voiko tuon enempää enää kuoreen vetäytyä? Kyllähän Aittokallio on ollut ylivoimaisesti pelin paras ja tuskimpa kolmannessa ainakaan helpottaa.

No onneksi viimeisellä kympillä ei vihelletä jäähyjä, joten jos eka kymppi kestetään niin sitten vaan kahvataan vauhti pois

Palstalegenda

Ukraina, Eveliina Määttänen
Ruotsi nousi jo venäläisiä vastaan. Kolmannessa erässä Suomi alkaa piiputtaa, Granlundit ovat jo hapoilla. Arvaan, että tästä tulee yksi niistä kerroista, kun Ruotsi nousi takaa ohi Suomen. Viimeistään jatkoajalla sitten.

Me ollaan jo hävitty tää peli.

Kyle

Suomen Heatley!

Kyllä ja tälläistä olen kaivannut Suomelle pitkään. Kuinkahan monta kertaa on saanut lukea vanhan kliseen; kuinka paljon Suomi tekee töitä yhden maalin eteen.
Armia on näissä kisoissa ollut maalintekijä, jonka tehtävä on tehdä maaleja ja onnistunut siinä mielestäni hyvin. Ottakoot muut mustelmat vastaan ja laukokoot päätypleksin lommolle, kyllä yks "snaiperi" joukkueeseen mahtuu.

Steegil

Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Toivottavasti Mikke läväyttää kolmannen erän alkuun maalin. Mies on ollut tänään yhdessä veljensä kanssa suhteellisen heikkoja. Pulkkinen on pitänyt ton vitjan mainetta tänään yllä.

Heatley vertaukset sinäänsä huonoja, koska Heatleyn ura on ollut jyrkässä laskussa jo pitkään.