Sidney Crosby – The Next One?

  • 232 340
  • 709

Ferris

Jäsen
Muutenkin ketjukavereita arvioitaessa saa olla hyvin tarkkana. Niklas Bäckström on huikea pelaaja, mutta kuinka paljon hänen hyvyydestään on Ovechkinin ansiota ja paljonko Ovechkinin on kiittäminen Bäcksin tarjoilusta? Hmm, vaikea sanoa.

Ovechkin voi kiittää NB:tä 55 maalin tarjoilusta (tilanne toronto-pelin jälkeen). Kyseinen luku on n. kolmasosa Bäckströmin syöttöjen kokonaismäärästä (156 tuolloin) eli Bäckström on urallaan syöttänyt maaleja muille huomattavasti enemmän kuin AO:lle. Mitä tämä sitten kertoo siitä kumpi peluri tekee kummasta paremman? Viisaammat analysoikoot.

Ketjun varsinaiseen aiheeseen totean, että olen yllättynyt Crosbyn maalimäärästä tällä kaudella. Kaveri on osoittanut osaavansa tehdä myös maaleja. Hauskaa on se, että samaan aikaan se toinen maailman paras peluri on puolestaan osoittanut osaavansa maalintekemisen lisäksi rakentaa peliä ja syöttää maaleja. Kukapa olisi uskonut, että tässä kohdin kautta Ovetshkinilla on enemmän syöttöjä kun Crosbyllä ja maalien suhteen mennään toisinpäin? :)
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Niin ja eikös Pattylla ollut vielä kaiken lisäksi hidasteena astma tai joku muu keuhkosairaus? Tiedä sitten, että haittasiko se miestä yhtään, mutta siltikin.. Oli miten oli, mutta aivan mahtava pelimies kyseessä, ei käy kieltäminen.

En muista kaikista vaivoista, mutta aivotärähdyksiin loppui ura, aivan liian aikaisin. 11 kautta joilla pelasi yli 50 ottelua, ja silti 865 ottelussa tehopisteet 468+545. Playoffeissa 69 ottelussa tehot 26+36. Mutta ei tullut Stanley Cupia kaverille. Eli ilmeinen luuseri, kun ei ollut LIEKEISSÄ pudotuspelien aikaan.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Yritetään nyt palauttaa tätä keskustelua edes vähän oikeille raiteille, kun nyt on jo vertailu Venäjän ja Kanadan välillä, sekä Pat LaFountainen pisteitä.

Tosin tämä Ovechkin-Crosby väittelykin sivuaa vähän tuota alkuperäistä otsikkoa.

Viime yönä siis tosiaan oli se Ovechkinin ja Crosbyn kohtaaminen ja sen kyllä Ovechkin vei melko puhtaasti. Ovechkinin tehot oli: 2+1 /+2, kun taas Crosbylla: 1+0 /-1. Crosbyn maali oli vieläpä vähän kyseenalainen, koska kiekko taisi mennä maaliin jo Fedotenkon tökkäyksestä, mutta mikäs siinä, en valita.

Tällä hetkellä pistepörssi näyttää tältä:

2. Ovechkin 42. 32+36=68 /+29 1,62 P/G
3. Crosby 51. 33+31=62 /+11 1,25 P/G

Ja maalipörssissä mennään näin:

2. Crosby 33 maalia 0,65 G/G
3. Ovechkin 32 maalia 0,76 G/G

Siinä on vaihteeksi ihan faktaa tältä kaudelta.

Ovechkinin piste/peli tahti on kyllä ihan huikea! Toivottavasti pystyy jatkamaan tuota.

Crosbyn maalien määrä on yllättänyt minut. Ehkä se johtuu heikoista joukkuekavereista, niin pitää sitten itse tehdä ratkaisut. Crosbyn paras kausi maalien osalta oli hänen tulokaskaudellaan, jolloin Sid teki 39 maalia, mikä on tällä kaudella kyllä menossa rikki. Veikkaan, että saattaa mennä jopa 50 rikki.
 

TKH

Jäsen
Ovechkinin piste/peli tahti on kyllä ihan huikea!

Ei enempää eikä vähempää kuin 2000-luvun toiseksi kovin tahti. Edelle menee vain Lemieuxn puolittainen kausi 2000-01, jolloin Mario nakutteli pinnoja 1,77 per ottelu. Otteluja ei tosin kertynyt kuin 43, mutta tehoja tuli 35+41. Jagr nakutteli tuolloin muuten yli 120 pinnaa ja voitti pistepörssin. Kovalev ja Straka tekivät vajaat 100 pinnaa ja olivat pistepörssin kuuden parhaan joukossa myös.
 

TKH

Jäsen
Mainitaan keskinkertaista kautta pelaavasta Malkinista vielä sen verran, että se on nakuttanut 4+3 viimeisessä kolmessa ottelussa. Crosby on tehnyt 3+4 samoissa kolmessa ottelussa. Kiire tulee Malkinille jos meinaa "kunnon" kauden vielä pelata, mutta onhan tässä pelejä jäljellä.
 

TKH

Jäsen
Pistetään hiukan lisää Ovechkin vs Crosby tilastoa viime kausilta. Ohessa on pelaajat, jotka ovat pelanneet eniten sellaisia otteluita, joissa ovat tehneet vähintään yhden pisteen kaudesta 2006-07 lähtien. Ottelumäärän jälkeen on pisteellisten otteluiden osuus kaikista otteluista.

Ovechkin 215 ott. 75,4%
Malkin 209 ott. 72,8%
Thornton 204 ott. 68,5%
Datsyuk 201 ott. 69,3%
Heatley 199 ott. 69,3%
Lecavalier 199 ott. 68,6%
St. Louis 199 ott. 67,2%
Crosby 191 ott. 73,4%
Henrik Sedin 191 ott. 64,5%
Iginla 188 ott. 66,0%
Kovalchuk 187 ott. 65,8%

Parhaimmat prosenttimäärät
Ovechkin 75,4%
Crosby 73,4%
Malkin 72,8%
 

TKH

Jäsen
Kuluvalta kaudelta edellä mainitun kaltainen tilasto Ovechkinin ja Crosbyn osalta olisi muuten seuraavanlainen.

Ovechkin 34/42 eli 81%
Crosby 33/51 eli 64,7%

Väliin mahtuu paljon pelaajia mm. Henrik Sedin 78%, Thornton 75% jne.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
The Next One? ei palaa viikonloppuna pelikentille, mutta ehkäpä ensi viikolla. Sidiä on ollut ikävä. Samoin perinteistä Sid vs. Ovie -vastakkainasettelua.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Samoin perinteistä Sid vs. Ovie -vastakkainasettelua.

Ei pitäisi tulla enää kummoista väittelyä, sillä terveenä Crosby on niin ylivoimainen jääkiekkoilija, ettei kenestäkään voi puhua samana päivänä. Samalla Venäjän pojan kupla on osoittanut puhkeamisen merkkejä, joten aika tylsä väittely tuosta tulisi. Siinä saa Capitalsin pojat ottaa iskuja vastaan vähän joka suunnasta.

Toivottavasti maailman paras vielä palaa huippukuntoon, jääkiekko kaipaa Crosbya, vaikken miehen persoonasta pidäkään. On kasvanut todella suureksi pelaajaksi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
sillä terveenä Crosby on niin ylivoimainen jääkiekkoilija

Kuulostaa aika samalta kuin Lemieuxin puolustelijat Gretzkyn kanssa. Terveenä sitä ja tätä. Ihme muuten että joukkuekin on sama jälleen. Kai nyt pitää ottaa huomioon, että pelaako se "maailman paras" vai ei, tai mikä on loukkaantumispotentiaali ihan joukkueen rakenteen kannaltakin.

Noh, kyllä silti itsekin pidän Crosbyä parhaimpana, nyt kun viime kausina oppi laukaisemaan itsekin. Mutta ei se mitenkään itsestäänselvyys ole. Viime kaudella oli tulossa jotain unohtumatonta pisteissä, mutta harmi että kausi meni sitten pilalle ja samalla näköjään jo tämäkin kausi. Kyllä NHL tarvitsee tähtensä ihan yleisestikin. Ja onhan se hienompi yrittää voittaa Pittsburgh Crosbyllä kuin ilman.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Kuulostaa aika samalta kuin Lemieuxin puolustelijat Gretzkyn kanssa. Terveenä sitä ja tätä. Ihme muuten että joukkuekin on sama jälleen. Kai nyt pitää ottaa huomioon, että pelaako se "maailman paras" vai ei, tai mikä on loukkaantumispotentiaali ihan joukkueen rakenteen kannaltakin.

Noh, kyllä silti itsekin pidän Crosbyä parhaimpana, nyt kun viime kausina oppi laukaisemaan itsekin. Mutta ei se mitenkään itsestäänselvyys ole. Viime kaudella oli tulossa jotain unohtumatonta pisteissä, mutta harmi että kausi meni sitten pilalle ja samalla näköjään jo tämäkin kausi. Kyllä NHL tarvitsee tähtensä ihan yleisestikin. Ja onhan se hienompi yrittää voittaa Pittsburgh Crosbyllä kuin ilman.

Noh, Crosby on fysiikaltaan melkomoinen teräsmies, sille ei voi mitään että törmää olkapäähän pelitilanteessa ja päästetään heti seuraavaan peliin. Ei voi edes sen puolesta verrata Lemieuxiin, jonka loukkaantumiset pääosin johtuivat huonosta harjoittelusta. Eiköhän Ovechkinin ja Crosbyn loukkaantumispotentiaali ole suhteellisen samaa luokkaa, kummankaan pelityyliin ei ole kuulunut kontaktin välttely. Alex isompana miehenä kestää toki enemmän osumaa, mutta kyllähän miehen pelityyli on huomattavasti Crosbya rämäpäisempää. Toki suuri kysymysmerkki on, että kuinka helposti tuo Crosbyn aivotärähdys voi uusiutua ja muuttaako mies pelityyliä tuon tapauksen takia.

Tällä hetkellä näitä kahta ei voi edes verrata, mutta katsotaan nyt kun Crosby pääsee takaisin, että nouseeko enää koskaan samalle tasolle millä oli viime kaudella. Ovechkin on ollut yössä jo yli puolitoista kautta, eli ei silläkään suunnalla vahvasti mene. Siinä olisi nyt pöytä katettu uusille haastajille. Tuleeko seuraavaa suurpelaaja jostain muualta?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kuulostaa aika samalta kuin Lemieuxin puolustelijat Gretzkyn kanssa. Terveenä sitä ja tätä. Ihme muuten että joukkuekin on sama jälleen.

Itselläni ei ole minkäänlaisia sympatioita Pensiä, Lemieuxia saati Crosbya kohtaan, mutta onhan se todella sääli, että lajin ylivoimaisesti paras pelaaja on sivussa ja pahimmillaan koko ura katkolla 24-vuotiaana.

Itse pelkään, että Crosbylle käy kuten Forsbergille ja ura päättyy viimeistään kymmenen vuoden kuluttua, aivan liian aikaisin. Olen mielelläni väärässä vaikka kuten kirjoitit, Pens on huomattavasti helpompi voittaa ilman Crosbya kuin Crosbyn kanssa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tämä kaveri teki kyllä arvoisensa comebackin. Fiilistelyt ennen viime yön peliä olivat kyllä hienot. Sid-kyltit, pätkät. Huutomyrsky aivan järkyttävä Sidin luistellessa jäälle. Parasta oli, ettei tarvinnut aina tihrustaa itseään sokeaksi odottaessa Crosbya jäälle, vaan yleisö antoi kyllä kuulla kun kaveri pääsi kentälle.

Crosby olisi varmasti voinut palata aikaisemmin kaukaloon ja olla hyvä. Mutta perfektionisti on aina perfektionisti eikä varmasti voinut kuvitellakaan palavaansa heikompana kuin ennen, vaan halusi olla paras. Vaikka toki Sidille tämä ei merkitse mitään muuta, kuin joukkueen parempaa menestymistä. Tämä treenaus ja maksimaalisen kunnon tavoittelu aiheutti kyllä harmaita hiuksia koko jääkiekkomaailmalle, mutta nyt kaikki NHL-seuraajat ovat tyytyväisiä, kun kultapoika on palannut.

Itsekin, vaikka aikaisemmin (monen muun lisäksi) en Crosbystä juuri välittänyt. Viimeisen kymmenen kuukauden aikana on kuitenkin tullut selväksi, kuinka laji kaipaa parasta pelaajaansa. Varsinkin kun Ovechkin ei ole pystynyt dominoimaan liigaa. Olen ehdottoman tyytyväinen ihmepojan palattua kaukaloon - vaikka näin Pens onkin ainakin omissa papereissa marssimassa hyvin, hyvin pitkälle kesällä ja Crosby antaa varmasti paljonkin vihanaihetta meille muiden joukkueiden kannattajille.

Crosbyn merkitys P-Amerikkalaiselle lätkälle alkaa kyllä lähentelemään näiden legendojen merkitystä. Tällä hetkellä hän on (ylivoimasestikin?) merkitykseltään suurin NHL:lle ja sen imagolle. Ja koko Kanadalle.

Olihan Crosby nyt aivan vitun hyvä viime yönä.
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Ei pitäisi tulla enää kummoista väittelyä, sillä terveenä Crosby on niin ylivoimainen jääkiekkoilija, ettei kenestäkään voi puhua samana päivänä. Samalla Venäjän pojan kupla on osoittanut puhkeamisen merkkejä, joten aika tylsä väittely tuosta tulisi. Siinä saa Capitalsin pojat ottaa iskuja vastaan vähän joka suunnasta.

Toivottavasti maailman paras vielä palaa huippukuntoon, jääkiekko kaipaa Crosbya, vaikken miehen persoonasta pidäkään. On kasvanut todella suureksi pelaajaksi.

JR Ryaniin twiitti Puck Daddyn Wyshynskille summaa hyvin mietteeni:

jr_ryan: @wyshynski Sid may have more points than Ovie by the weekend. The "Crosby or Ovechkin?" debate feels like it was centuries ago.

Wings-fanina kumpikaan pelaaja ei suosikkeihini kuulu, mutta puolueettomasta näkökulmasta asia on näin:

Aika turha ja keinotekoinen vastakkainasettelu tämä Sid vs. Ovi nykyään. Vanhoilla meriiteillä valitettavasti Ovi tuossa mukana roikkuu. Eikä kannata katsoa pelkästään pisteitä, katsokaa pelejä. Ovechkinia ei kentältä ole erottanut olympialaisten 2010 jälkeen jostain Brooks Laichista, kun taas Sid on dominoiva voima kaukalossa lähes joka vaihdossa.

Ovechkin on ollut tuon vertailun arvoinen viimeksi kaksi vuotta sitten, eikö olisi jo aika nostaa esille uusia, ajankohtaisempia vastakkainasetteluja? Sid nyt on ylhäisessä yksinäisyydessään, takana taistelevat Girouxit, Sedinit, Toewsit yms.. Huomattavasti kokonaisvaltaisempia pelimiehiä kuin Ovechkin, plus tuottavat pisteitäkin enemmän nykyään. Ove ei ole ollut pariin vuoteen top-10 pelaaja NHL:ssä, katsoo sitä minkälaisten värilasien takaa hyvänsä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ovechkin on ollut tuon vertailun arvoinen viimeksi kaksi vuotta sitten, eikö olisi jo aika nostaa esille uusia, ajankohtaisempia vastakkainasetteluja? Sid nyt on ylhäisessä yksinäisyydessään, takana taistelevat Girouxit, Sedinit, Toewsit yms.. Huomattavasti kokonaisvaltaisempia pelimiehiä kuin Ovechkin, plus tuottavat pisteitäkin enemmän nykyään. Ove ei ole ollut pariin vuoteen top-10 pelaaja NHL:ssä, katsoo sitä minkälaisten värilasien takaa hyvänsä.

Mielestäni uusi vertailukohta Crosbylle tulee löytymään Edmonton Oilersin riveistä ja hän tottelee nimeä Ryan Nugent-Hopkins. Jos nyt ei vielä ihan tällä kaudella, niin viimeistään parin vuoden kuluttua näitä kahta vertaillaan jo keskenään. RNH kun on jo tulokaskaudellaan osoittanut samanlaista kiekollista taitoa, kuin mitä Crosbyltä löytyi samanikäisenä. Jos ei jopa parempaakin. Kokonaisuutena Nugent-Hopkinsilla on vielä matkaa Sidin tasolla, mutta jos kiekollisia taitoja verrataan, matka ei ole niin kauhean pitkä. Nugent-Hopkinsista Crosby tulee vielä saamaan haastajan.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Suosittelen kaikkia katsomaan aivan uskomattoman hienosti tehtyä Tribute-videota Crosbysta ja hänen paluustaan:

http://www.youtube.com/watch?v=xgqCYKQbP38&feature=player_embedded

Huhhuh, aivan käsittämättömän hieno Tribute! Vaikken koskaan ole suuri Crosby-fani ollut niin kyllä tuo saa ihon kananlihalle ja jopa pienen tipan silmäkulmaan kun oikeasti miettii, mikä miehen merkitys on Penseille ja NHL:lle ja koko lajille. Toivotaan vain että #87 pysyy jatkossa terveenä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Osaa tehdä muitakin kuin pisteitä:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WIcrxJR_WVs
Video menee herrasmiehen taidonnäytteisiin.

Turhaan Crosby nosteli kyynärpäätänsä tuossa, mutta turhaan se Folignokaan sinne Fleuryn päälle ajeli. Kyseessä oli jo toinen kerta ottelussa kun Foligno oli siellä Fleuryn päällä, joten ihan oikein Crosby muistutti kaveria maalivahdin koskemattomuudesta ja jakeli hieman poikkaria.

Maailman paras pelaaja ja loistava joukkuepelaaja, kuten video siis osoittaa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kun on katsellut taas näiden NHL:n muiden "nuorten tähtien" otteita, aika selväksi on tullut, millä osa-alueella Crosby on ovechkineja ja getzlafefa valovuoden edelle. Crosby ei ole koskaan tyytyväinen itseensä, vaan pyrkii aina kehittymään. Sen ajan minkä muut nuoret tähdet viettävät yökerhoissa ja sensaatiolehien etusivuilla, Crosby viettää hallilla hiomassa pienetkin särmät pois pelistään. Seurauksena Crosby on aina ollut parempi pelaaja kauden alkaessa kuin edellisen kauden loppuessa. Edes paha loukkaantuminen ei muuta tuota. Omistautuminen lajille ja tuömoraali ovat Sidillä omassa luokassaan.
 

ipaz

Jäsen
Kun on katsellut taas näiden NHL:n muiden "nuorten tähtien" otteita, aika selväksi on tullut, millä osa-alueella Crosby on ovechkineja ja getzlafefa valovuoden edelle. Crosby ei ole koskaan tyytyväinen itseensä, vaan pyrkii aina kehittymään. Sen ajan minkä muut nuoret tähdet viettävät yökerhoissa ja sensaatiolehien etusivuilla, Crosby viettää hallilla hiomassa pienetkin särmät pois pelistään. Seurauksena Crosby on aina ollut parempi pelaaja kauden alkaessa kuin edellisen kauden loppuessa. Edes paha loukkaantuminen ei muuta tuota. Omistautuminen lajille ja tuömoraali ovat Sidillä omassa luokassaan.

Tästä kertoo myös se, että moni Pensin pelaaja sanoin Crosbyn olleen valmis peleihin jo kuukausi sitten, mutta ei itse halunnut palata ennen kuin oli todella hyvässä kunnossa - kuten nyt kolmessa (2+5) ottelussa ollaan nähty. Aivan uskomaton ukko. Sidney ei varmaan ole koskaan tyytyväinen itseensä, teki sitten mitä tahansa.
 
Kyllähän jos nykypäivän Crosby laitettaisiin Gretzkyn kultaajoille, niin jälki olisi aika tappavaa. Kukaan ei edes tietäisi kuka Väinö on.

Sinänsä ei kyllä voi edes verrata esimerkiksi Crosbya ja Gretzkyä, koska Crosby ja moni muu kiekkolija on valovuoden edellä Gretzkyä. Harmi vaan, että maalivahdit eivät ole enää kuin futismolareita ja nykyään osataan puolustaa.
 

Schadowan

Jäsen
Kyllähän jos nykypäivän Crosby laitettaisiin Gretzkyn kultaajoille, niin jälki olisi aika tappavaa. Kukaan ei edes tietäisi kuka Väinö on.

Sinänsä ei kyllä voi edes verrata esimerkiksi Crosbya ja Gretzkyä, koska Crosby ja moni muu kiekkolija on valovuoden edellä Gretzkyä. Harmi vaan, että maalivahdit eivät ole enää kuin futismolareita ja nykyään osataan puolustaa.

Tarttuakko provoon vai ei? Kas siinä pulma. Vai tuleeko perustelujakin tämän osittain tyhjentävän viestin tueksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös